Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αντιδράσεις για ημερολόγιο με φωτογραφίες... αιδοίων

 Αντισυμβατικός, προκλητικός ή ιδιοφυία; Ολιβιέρο Τοσκάνι
Θύελλα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει στην Ιταλία ένα διαφημιστικό ημερολόγιο με φωτογραφίες... γυναικείων αιδοίων, το οποίο φέρει την υπογραφή του ιταλού φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι, του λεγόμενου βασιλιά της πρόκλησης. Οι φεμινίστριες έχουν αρχίσει ήδη εκστρατεία για να εμποδίσουν την κυκλοφορία του.

PostHeaderIcon Ο φαταούλαςςςς


PostHeaderIcon «Γειτονιά του έρωτα» στη Θεσσαλονίκη προτείνει ο Μπουτάρης


Την πρόταση να δημιουργηθεί «γειτονιά του έρωτα» σε μη κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που θα οριοθετήσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, σήμερα, στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία ιεροδούλων.

PostHeaderIcon Παρίσι : Oργή από την απόφαση Σαρκοζί να νοικιάσει ιστορικό κτίριο σε αλυσίδα ξενοδοχείων

Εξόργισε γάλλους ιστορικούς, και πολιτικούς, η απόφαση του Νικολά Σαρκοζί να ενοικιάσει ένα ιστορικό κτίριο, το Hotel de la Marine στην Place de la Concorde, σε αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων, επειδή το κράτος δεν έχει πλέον τα χρήματα για να το συντηρεί.

PostHeaderIcon Είστε και εσείς μια ιδιοφυΐα, οποιοσδήποτε κι αν είστε...

Υπερτιμημένη η γενετική προδιάθεση για μεγάλα επιτεύγματα, υποστηρίζει ο δρ Ντέιβιντ Σενκ

PostHeaderIcon «Μπιπ» στη σκέψη

 

Σε τι διαφέρει η λέξη «ζώα» από αυτήν που πρώτη μαθαίνουν από τη γλώσσα του Ομήρου οι εν Ελλάδι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές; Ή η λέξη «ντιντήδες» από εκείνη που αρχίζει με τη συλλαβή «που»; Ακόμη, η λέξη «κοπρίτης» από την περίφραση «ξύνει…»; Εννοιολογικώς, δεν υπάρχει διαφορά.

Όμως, ως προς την τηλεοπτική μεταχείρισή τους υφίσταται διάκριση: Οι λέξεις «ζώα», «ντιντήδες» και «κοπρίτης» δεν καλύπτονται από «μπιπ». 

Έχοντας, λοιπόν, το προνόμιο να είναι ακουστές, οι λέξεις αυτές καταβάλλουν τα σπουδαία και προβάλλουν τα αγοραία.

Οι περισσότεροι των Ελλήνων συζητούμε αυτές τις ημέρες όσα εκπορεύονται από πάγκαλα κρανία και γινόμαστε –έστω για λίγο- αμνήμονες, δηλαδή μη ενθυμούμενοι και μη σκεπτόμενοι τι μας συνέβη μετά το Καστελλόριζο και τι μας περιμένει ακόμη.
Θαυμαστές του επουσιώδους, χειροκροτητές του σαχλού και οπαδοί του ακαλαίσθητου, οι Έλληνες βάζουμε, εμείς οι ίδιοι «μπιπ» στη σκέψη μας.

Πολιτικοί και επικοινωνιολόγοι (δηλαδή, οι κατ’ ευφημισμόν προπαγανδιστές) το γνωρίζουν και… καλά μας κάνουν!

Έτσι, το λεκτικό μπούγιο συγκαλύπτει προβλήματα, ανομολόγητες επί του παρόντος προθέσεις και από καιρού επιχειρούμενες μεθοδεύσεις. Για να επιβεβαιώνεται συνεχώς ότι είμαστε –αν μη τι άλλο, οπωσδήποτε νοητικά- «κοπρίτες».

Πηγή : politismospolitis


PostHeaderIcon Νόαμ Τσόμσκυ: Η στρατηγική της χειραγώγησης


Η στρατηγική της χειραγώγησης
και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων
Ο Αμερικανός γλωσσολόγος, πανεπιστημιακός καθηγητής και συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκυ συνέταξε μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.

PostHeaderIcon Γρηγόρης Ξενόπουλος

 
Ο Γρηγόρης Ξενόπουλος (9 Δεκεμβρίου 1867 - 14 Ιανουαρίου 1951) ήταν Ζακυνθινός μυθιστοριογράφος, δημοσιογράφος και συγγραφέας θεατρικών έργων.

PostHeaderIcon Ήταν μαζί 70 χρόνια & Ο θάνατος κατάφερε να τους χωρίσει... μόνο για 11 ώρες!

 

 Πριν από περίπου 70 χρόνια ο Bert Swan και η Doreen ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου και ορκίστηκαν να μείνουν ενωμένοι, «μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος».

Όταν λοιπόν η 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, ο 93χρονος άντρας της τήρησε τον όρκο που είχε πάρει και πέθανε 11 ώρες αργότερα, μην αντέχοντας να ζήσει έστω και μια ημέρα μακριά από την αγαπημένη του.

PostHeaderIcon Ιάπωνες «χορτοφάγοι»...στο σεξ

 
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Ιαπωνική κοινωνία ουσιαστικά αδιαφορεί για το σεξ, όπως εξάλλου παραδέχεται και το εκεί σωματείο οικογενειακού προγραμματισμού. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ένα ποσοστό 36% του ανδρικού πληθυσμού της χώρας ηλικίας από 16 ως 19 είναι αδιάφορο έως και αντίθετο με το σεξ. 

Αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο κατά 19% από αυτό που παρουσιάζονταν σε ανάλογες έρευνες πριν 2 χρόνια. Μάλιστα ο ποσοστό των γυναικών της ιδίας ηλικιακής ομάδας που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο ανέρχεται στο 59%!!! Πολλοί άνδρες πλέον στην Ιαπωνία χαρακτηρίζονται ως «χορτοφάγοι» που στην Ιαπωνική αργκό χαρακτηρίζει τον παθητικό και εύθραυστο. Η έρευνα διαπίστωσε τέλος ότι ένα ποσοστό 40% των παντρεμένων ζευγαριών δεν έχει κάνει σεξ τον τελευταίο μήνα. Η Ιαπωνία ως μία χώρα με χαμηλά ποσοστά γεννήσεων  απειλείται με δραστική συρρίκνωση του πληθυσμού της αν δεν αλλάξουν αυτές οι κοινωνικές απόψεις.

πηγή : majorgiannis

PostHeaderIcon Η μπύρα μπορεί να μας αδυνατίσει!

 
Δύο ποτήρια μπύρα ale και lager την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού. 

«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».

Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.

«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε. 

Ο δρ Εστρούθ συνέκρινε τους βρετανούς λάτρεις της μπύρας με τους ισπανούς. «Οι Ισπανοί πίνουν μικρές ποσότητες μπύρας με τάπας ενώ οι Βρετανοί πίνουν μεγάλες ποσότητες τρώγοντας τηγανητές πατάτες και λουκάνικα». Τα τάπας είναι χαρακτηριστικά μικρά σνακ της Ισπανίας. 

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη.
Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα επιστράτευσαν γι’ αυτήν 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπύρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους. 

Ειδικά όσοι ακολουθούσαν και τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής, που χαρακτηρίζεται από πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, αδυνάτισαν με το πέρασμα του χρόνου. 

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.

Σημειώνεται πως 500 ml μπύρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες - όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα. 

πηγή : ygeia.tanea

PostHeaderIcon Δέκα σενάρια για την καταστροφή του κόσμου!

 
Είναι τα 10 πιο δηµοφιλή σενάρια για την καταστροφή του κόσµου το 2012, σύµφωνα µε την εφηµερίδα «Telegraph». Η καταστροφή αυτή, που κάποιοι επιµένουν ότι θα επέλθει στο τέλος της επόµενης χρονιάς, µπορεί να έχει τη µορφή κάποιας εξωγήινης επίθεσης ή να εκδηλωθεί εξαιτίας της καταστροφής του Ηλίου, της σύγκρουσης της Γης µε άλλον πλανήτη ή εξαιτίας της κλιµατικής αλλαγής. Ας δούµε λοιπόν τις αλήθειες και τους µύθους που κρύβονται πίσω από αυτές τις θεωρίες καταστροφής...

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Προς ναυάγιο η μεγάλη επένδυση από το Κατάρ στην Κύπρο

 
 
Η Τουρκία ασκώντας αφόρητες πιέσεις προς την κυβέρνηση του Κατάρ, φαίνεται να έχει καταφέρει να τορπιλίσει τη συμφωνία για ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου και συμπλέγματος πολυτελών διαμερισμάτων στην περιοχή Χίλτον, η οποία θα έφερνε αρκετά εκατομμύρια στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες βράδυ το ΣΙΓΜΑ, η προσπάθεια της Τουρκίας άρχισε με την επιστροφή της κυπριακής αντιπροσωπίας από το Κατάρ, υπό τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο Χαρίλαος Σταυράκης μετέβη στο Εμιράτο στις 24 Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας με την κοινοπραξία του Κατάρ, μετά που οι διαπραγματεύσεις σκόνταψαν στην εκτίμηση για την αξία του οικοπέδου.

Τα μηνύματα που είχε φέρει τότε η κυπριακή αντιπροσωπία ήταν πολύ θετικά, αφού έμεναν κάποιες επιμέρους εκατέρωθεν διευκρινίσεις.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Τουρκία άρχισε να ασκεί μεγαλύτερες πιέσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν με την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στο Κατάρ, τον οποίον συνόδευαν πέραν των 300 επιχειρηματιών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει φτάσει στην Κυβέρνηση επίσημη άρση ενδιαφέροντος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργείο Οικονομικών έφθασε μια επιστολή από στέλεχος του ΥΠΕΞ του Κατάρ. Στην επιστολή γνωστοποιείται από το Κατάρ ότι εκτιμά την αξία της γης έναντι του Χίλτον κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, τιμή πολύ χαμηλότερη από την εκτίμηση της κυπριακής πλευράς. Η επιστολή εκλαμβάνεται ως έμμεση πρόθεση του Κατάρ για ναυάγιο της συμφωνίας.

Μοναδική ελπίδα για να μη ναυαγήσει η συνεργασία, είναι η προσωπική εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επικοινωνήσει με τον Εμίρη του Κατάρ, με τον οποίο έχει δημιουργήσει φιλικές σχέσεις.

----------------------------------------------
Η προσπάθεια αυτή της Τουρκίας άρχισε με την επιστροφή της κυπριακής αντιπροσωπείας από το Κατάρ υπό τον Χαρίλαο Σταυράκη και τους Χρίστο Μαυρέλη, Ανδρέα Πίττα και Πάμπο Παπαγεωργίου.Τα μηνύματα που είχε φέρει η αντιπροσωπεία τότε ήταν πολύ θετικά, αφού είχαν μείνει κάποιες επί μέρους εκατέρωθεν διευκρινήσεις.


Οι πιέσεις και η επιστολή από το Κατάρ
Η κορύφωση αυτών των πιέσεων από πλευράς Τουρκίας έγινε προχθές, με την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στο Κατάρ, τον οποίο συνόδευαν πέραν των 300 επιχειρηματιών.

Μέχρι στιγμής, πάντως δεν έχει έρθει επίσημη άρση ενδιαφέροντος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Σίγμα», στο Υπουργείο Οικονομικών έφθασε μια επιστολή από στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ. Μέσα από την εν λόγω επιστολή γνωστοποιείται από το Κατάρ ότι εκτιμά την αξία της γης έναντι του Χίλτον κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ, τιμή πολύ χαμηλότερη από την εκτίμηση της κυπριακής πλευράς. Κι αυτό, την στιγμή που δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία σ' ότι αφορά επιμέρους θέματα όπως οι τόκοι, η διάρκεια καταβολής των ποσών κλπ.
Όπως προκύπτει, η επιστολή αυτή εκλαμβάνεται ως έμμεση πρόθεση του Κατάρ για ναυάγιο της συμφωνίας.
 
 
πηγή : newstrap

PostHeaderIcon Ιστορίες φαντασμάτων από όλη την Ελλάδα

Ένα οδοιπορικό στην σκοτεινή πλευρά των πόλεων...

Πόσο ψεύτικες είναι τελικά οι ιστορίες μυστηρίου με πρωταγωνιστές τέτοια πλάσματα που απλώνονται ως αστικοί μύθοι και στοιχειώνουν τις σκέψεις και τους εφιάλτες μας;

PostHeaderIcon Αλπινιστές σώζουν την Πυθία

 
Πάνω σε δύο διασταυρούμενα ρήγματα στεκόταν ο τρίποδας της Πυθίας, όπως και ολόκληρος ο ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς. Απόδειξη, η μετατόπιση των τοίχων του ναού κατά 0,50 μ., σύμφωνα με τον ομ. καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο, ο οποίος προέτρεψε τους μελετητές του μνημείου να ασχοληθούν με το θέμα. 

PostHeaderIcon Τα ψηφιακά πλεονεκτήματα των εφημερίδων

Ουδείς αμφισβητεί ότι τα τελευταία χρόνια οι εφημερίδες σε παγκόσμιο επίπεδο βιώνουν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία τους, με τις κυκλοφορίες και τα διαφημιστικά τους έσοδα να καταγράφουν κατακόρυφη πτώση. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, από το 2004 ως και το 2009 η κυκλοφορία των εφημερίδων στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 34%, ενώ στη Βρετανία έχασαν το 22% των αναγνωστών τους. Στη χώρα μας το 2009 οι κυκλοφορίες των εφημερίδων σημείωσαν μείωση της τάξεως του 7,7% σε σύγκριση με το 2008, ενώ υπολογίζεται ότι το 2010 η μείωση θα ξεπεράσει το 15% σε σύγκριση με το 2009. 


PostHeaderIcon flashback... θεσσαλονίκη


PostHeaderIcon Μετανάστευση στην Ολλανδία - Ερωτήματα και απαντήσεις


Αναδημοσιεύουμε έναν χρήσιμο οδηγό από το 2009 αν και κάποια δεδομένα έχουν αλλάξει εξακολουθεί να δίνει σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές.

Απο τον Socrates

Τον τελευταίο καιρό αρκετοί άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου μέσω e-mail με σκοπό να τους ενημερώσω για τις συνθήκες στην Ολλανδία. Όλοι με έχουν βρει από τα ιστολόγια μου και όλοι μου γράφουν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα. Ότι ως νέοι, σκεπτόμενοι και δραστήριοι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από το ελληνικό σύστημα, μέσα στο οποίο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια και τις επιθυμίες τους, και ότι σκέφτονται σοβαρά να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, γιατί, όπως ενημερώνονται, εκεί οι νέοι άνθρωποι αν παλέψουν μπορούν να τα καταφέρουν.

PostHeaderIcon Τα μυστήρια του Ερζερούμ

 
Για πρώτη φορά επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία προκάλεσε τόσο αντιφατικές αντιδράσεις. Οσοι είναι θετικά προκατειλημμένοι έναντι του Γιώργου Παπανδρέου επικαλούνται τη στάση του ενώπιον του Ταγίπ Ερντογάν και των Τούρκων πρέσβεων για να αποδείξουν ότι είναι αποτελεσματικός υπερασπιστής των εθνικών συμφερόντων. Αντιθέτως, όσοι είναι αρνητικά προκατειλημμένοι έναντί του, εκφράζουν φόβους για δρομολόγηση μυστικών συμφωνιών. Επικαλούνται αφενός ενδείξεις για ελληνικές υποχωρήσεις στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις και αφετέρου δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί συνεκμετάλλευσης κ.λπ.

PostHeaderIcon Πιο στρεσογόνα από την δουλειά η "φασίνα" του σπιτιού!

 
Οι έγνοιες για να γίνουν οι καθημερινές εσωτερικές και εξωτερικές δουλειές του νοικοκυριού, δημιουργούν μεγαλύτερο στρες από την ίδια την εργασία.

PostHeaderIcon Συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Facebook



Γνωρίζατε ότι στο Facebook υπάρχουν built-in συντομεύσεις πληκτρολογίου; 
Κι όμως υπάρχουν, η ομάδα ανάπτυξης του Facebook έχει φροντίσει και γι' αυτό.

PostHeaderIcon Η Google στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής ένωσης

 
Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχει βρεθεί η Google στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακής έρευνας που διενεργείται και αφορά το κατά πόσο η εταιρία πρότεινε σε διαφημιζόμενους αύξηση των δαπανών τους σε αντάλλαγμα βελτιωμένη εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης και κατά πόσο εμπόδισε επιχειρήσεις να μετακινηθούν σε ανταγωνιστικές εταιρίες. 


PostHeaderIcon Πετρέλαιο – Η μητέρα του πολέμου

 
Ήμουν στο εξωτερικό τους τελευταίους 3 μήνες. Δεν έγραψα διότι δεν ήθελα να επαναλάβω τα ιδία που γράψαμε τον Ιανουάριο του 2010 γύρω από την οικονομία- καταστροφική πολιτική που οδηγεί στην χρεοκοπία. Όλα ακολουθούν με μαθηματική ακρίβεια αυτά που είχαμε πει.

PostHeaderIcon Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Προσέφυγε χρήστης διαδικτύου που του επιβλήθηκε πρόστιμο για «κατέβασμα»

Ένας γάλλος χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο να καταβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ για το παράνομο κατέβασμα πολλών χιλιάδων αρχείων, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

PostHeaderIcon Έκθεση «Εξecoνομώ Expo 2011»

 
Έκθεση για τα προιόντα και τις υπηρεσίες που αφορούν το Κρατικό Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον» θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου 2011.

PostHeaderIcon Έπαθε εγκεφαλικό και βρήκε το φως του


Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο 70χρονος Malcolm Darby από την μικρή πόλη Oakham, στο Rutland της Αγγλίας, φορούσε γυαλιά από την ηλικία των δύο ετών. Κάποιοι μυς είχαν καταστρέψει εντελώς την όρασή του. Έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πέρυσι για την αφαίρεση θρόμβου αίματος που του προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο είπε ότι βρήκε την όρασή του.

PostHeaderIcon Παπανδρέου σε ΚΚΕ: "Θέλετε πόλεμο με Τουρκία;"


Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

PostHeaderIcon Σοκαριστικό βίντεο: 5 άνθρωποι καίγονται ζωντανοί κατηγορούμενοι για μαγεία

Ένα απάνθρωπο βίντεο το οποίο στην εποχή που ζούμε είναι απαράδεκτο, χαρακτηριστικό δείγμα του θρησκευτικού φανατισμού! Πρόκειται για ένα σοκαριστικό βίντεο όπου 5 άνθρωποι καίγονται ζωντανοί από φανατικούς κατηγορούμενοι για μαγεία (σαμάνοι) και όλα αυτά στον 21ο αιώνα στην Κένυα!


Δείτε το και προωθήστε το έτσι ώστε να μην γίνονται τόσο αποκρουστικά και μη ανθρώπινα γεγονότα από τέτοια κτήνη!

PostHeaderIcon Μουσείο με καπάκια τουαλέτας...


Ο καλλιτέχνης και πρώην υδραυλικός, Barney Smith, αποκαλείται ο «Βασιλιάς των θρόνων» λόγο του παράξενου χόμπι του. Του αρέσει να ζωγραφίζει αλλά για καμβά χρησιμοποιεί ένα παράξενο υλικό, καπάκια τουαλέτας. Ο 81 χρονος Barney Smith έχει επίσης δημιουργήσει ένα μικρό μουσείο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, εκθέτοντας τα πάνω από 1000 καθίσματα και καπάκια τουαλέτας, τα οποία τα έχει όλα αριθμημένα και φωτογραφημένα....

πηγή : siteseeing

PostHeaderIcon Οι έξι Θεές του Ολύμπου ...





Ήρα: Γιά το όνομα τής σεπτής Βασίλισσας των Θεών δύο είναι οι σοβαρότερες ετυμολογικές εκδοχές. Είτε προέρχεται από την δασυνόμενη λέξη «ώρα», η οποία πρωτίστως υποδηλώνει την «χρονική περίοδο», είτε από την επίσης δασυνόμενη λέξη «ήρως», που σημαίνει «ήρωας», οπότε Ήρα είναι είτε η χρονική περίοδος είτε η ηρωίδα. Το όνομα απαντά και ως Ήρη ή Ηρώ.
Αθηνά: Η ετυμολόγηση τού πανάρχαιου ονόματος τής Παρθένου Αθηνάς έχει γνωρίσει διάφορες απόπειρες. Εδώ παρατίθεται προς κρίση η γνώμη τού υπογράφοντα. Το όνομα προέρχεται από το στερητικό «α-» και την λέξη «θήνιον», η οποία, κατά τον λεξικογράφο Ησύχιο, σημαίνει «γάλα», οπότε Αθηνά είναι «εκείνη που δεν έλαβε γάλα», «εκείνη που δεν θήλασε», υπονοώντας σαφώς την γέννηση τής Θεάς από την κεφαλή τού Δία, απ’ όπου η Αθηνά εξήλθε πάνοπλη και ετοιμοπόλεμη.
Άρτεμις: Το όνομα τής Αειπαρθένου Αρτέμιδος προέρχεται από το επίθετο «αρτεμής», δηλαδή «σώος, ακέραιος, υγιής», το οποίο, με την σειρά του, συντίθεται από τις λέξεις «άρτιος» (τέλειος, πλήρης) και «τέμνω» (κόβω, τεμαχίζω). Άρτεμις, λοιπόν, είναι η σώα, η ακέραια, η υγιής. Στην κλασική ελληνική γλώσσα, το όνομα κλίνεται «η Άρτεμις, τής Αρτέμιδος», με κλητική «Άρτεμις», ενώ στην νέα ελληνική υπάρχουν δύο τρόποι: είτε «η Άρτεμη, τής Άρτεμης», με κλιτική «Άρτεμη», είτε «η Άρτεμις, τής Αρτέμιδας», με κλιτική «Άρτεμις».
Δήμητρα: Το όνομα τής καρποφόρου Θεάς τής γονιμότητας προέρχεται από τις λέξεις «δα» ή «δη» και «μήτηρ». Η πρώτη σημαίνει «γη» και η δεύτερη «μητέρα», άρα Δήμητρα είναι η Μητέρα Γη. Το αρσενικό όνομα Δημήτριος σημαίνει «εκείνον που ανήκει στην Δήμητρα», «εκείνον που είναι τής Δήμητρας».
Εστία: Το όνομα τής σεμνής Εστίας προέρχεται είτε από το ρήμα «έζομαι», που σημαίνει «καθίζω τον εαυτό μου, διαμένω», οπότε Εστία είναι η διαμονή, είτε από το ρήμα «ίστημι», δηλαδή «στήνω, ιδρύω, ανεγείρω», οπότε Εστία είναι η κατοικία. Ο σημερινός όρος «εστία» συμπεριλαμβάνει αμφότερες τις έννοιες.
Αφροδίτη: Το όνομα τής ερωτικής Θεάς προέρχεται από την λέξη «αφρός» και το ρήμα «δίω» (φεύγω, απομακρύνομαι ταχέως), άρα Αφροδίτη είναι «εκείνη που φεύγει μέσα από τον αφρό». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ετυμολόγηση τού ονόματος από τον παράλληλο τύπο «Αβροδίτη», ο οποίος σημαίνει «αβροδίαιτη», δηλαδή «εκείνη που διάγει βίο τρυφηλό».



PostHeaderIcon Κλωνοποίηση Μαλλιών

 
Η κλωνοποίηση είναι η παραγωγή γενετικά πανομοιότυπων οργανισμών. Ο πρώτος κλώνος ενός ενήλικου ζώου ήταν η Ντόλλυ, το περίφημο πρόβατο του Εδιμβούργου. Αν και τεχνικά δεν αποτελούσε ένα ακριβές αντίγραφο της μητέρας της (και ως εκ τούτου δεν είναι πραγματικός κλώνος), το επαναστατικό μέρος του πειράματος ήταν ότι ανέτρεψε την για χρόνια διαδεδομένη άποψη ότι τα μη- φυλετικά κύτταρα ενός ενήλικα (σωματικά κύτταρα) έχουν διαφοροποιηθεί σε ένα τέτοιο βαθμό που έχασαν κάθε δυνατότητα να εξελιχθούν σε ένα νέο ενήλικο οργανισμό. 


PostHeaderIcon Γιατί μιλάμε για ίππους και άλογα στη μηχανολογία;

 
Οι ίπποι του αυτοκινήτου. Πόσα άλογα βγάζει; Τι ιπποδύναμη ή τι ισχύ έχει; Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σχέση μπορεί να έχει το προσφιλές τετράποδο, το άλογο (ίππος) με τη μηχανή σας;

PostHeaderIcon Παγκόσμια Τράπεζα: χρηματοδοτεί μονάδες άνθρακα και μετά το 2012

 
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε πως διαθέτει ένα κονδύλι ύψους 68 εκατ. ευρώ στην αγορά μονάδων άνθρακα (carbon emissions credits), με στόχο να επιτρέψει την πώληση μονάδων από τις εταιρείες που επενδύουν στην καθαρή ενέργεια και μετά την εκπνοή της ισχύος του Πρωτοκόλλου του Κυότο το 2012.
 

PostHeaderIcon ΠΑΤΡΑ: Στο εδώλιο γυναικολόγος... για βιασμό την ώρα της έκτρωσης


την καταγγελία σε βάρος ενός μαιευτήρα από την Αμαλιάδα για βιασμό που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών εξετάζουν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών. Στο Δικαστήριο κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες, όμως η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για τις 21 Ιανουαρίου. 

Ο γιατρός είχε κατηγορηθεί από μία πελάτισσά του Αλβανικής καταγωγής πως την βίασε μέσα στο ιατρείο του. Η γυναίκα είχε μεταβεί στο ιατρείο στις 20 Απριλίου 2001 προκειμένου να υποβληθεί σε έκτρωση επειδή είχε λάβει αντιβιοτικά φάρμακα και φοβόταν για την υγεία του εμβρύου. 

Αφού της χορηγήθηκε αναισθητικό, ο κατηγορούμενος προχώρησε στην διακοπή της κύησης και εκμεταλλευόμενος την επίδραση του αναισθητικού την βίασε. Μάλιστα έξω από το ιατρείο περίμεναν τόσο ο σύζυγός της όσο και οι εργοδότες της στους οποίους και είχε γνωστοποιήσει την διακοπή της κύησης. 

Η νεαρή ισχυρίζεται ότι εκτός των άλλων βγαίνοντας από το ιατρείο το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με κραγιόν, αφού ο γιατρός τη φιλούσε όσο ήταν ναρκωμένη. Ο γιατρός από την πλευρά του αρνείται τα πάντα.

πηγή : dete

PostHeaderIcon Video Art Festival Μηδέν 2011: Δήλωσε συμμετοχή τώρα

 
Όσοι από εσάς θεωρείτε τους εαυτούς σας «βιντεοκαλλιτέχνες», ή όσοι από εσάς ασχολείστε με την παραγωγή βίντεο, το Video Art Festival Μηδέν σας καλεί να στείλετε εγκαίρως τις συμμετοχές σας για το επόμενο πρόγραμμα προβολών, το οποίο θα φιλοξενηθεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε δημόσιους χώρους και πλατείες στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2011


PostHeaderIcon Ανέγγιχτοι....oι θρυμματισμένοι άνθρωποι

  
Περισσότεροι από 160 εκατομμύρια άνθρωποι* στην Ινδία γεννήθηκαν έξω από το ινδουιστικό σύστημα των τεσσάρων βάρνα, το σύστημα των καστών που είναι ένα από τα αρχαιότερα συστήματα κοινωνικής ιεράρχησης στον κόσμου. Τους ονομάζουν "Ανέγγιχτους", παρόλο που οι ίδιοι προτιμούν την λέξη ντάλιτ, που σημαίνει "θρυμματισμένοι άνθρωποι".

PostHeaderIcon H πρώτη Hi-Tech κιθάρα, δεν χρειάζεται χορδές!

 

Μία κιθάρα που σίγουρα θα αγαπήσουν οι λάτρεις της τεχνολογίας αλλά και της μουσικής.

H εταιρία Misa Digital παρουσίασε στην έκθεση CES την κιθάρα του μέλλοντος.

Η νέα κιθάρα ή αλλιώς Kitara όπως ονομάζει το μοντέλο της η εταιρία, δεν διαθέτει χορδές αλλά  μια multi-touch οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ το μπράτσο της διαθέτει 24 τάστα που αποτελούνται από 6 πλήκτρα το καθένα.

PostHeaderIcon μετανάστες έφαγαν μολυσμένη γάτα!

 
 Απερίγραπτη είναι η κατάσταση εξαθλίωσης, μέσα στην οποία «ζουν» δεκάδες  μετανάστες στην Άρτα. 

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα, με τους  μετανάστες να τρώνε γάτες και σκύλους προκειμένου να μην πεθάνουν από την ασιτία. 

PostHeaderIcon Tα κλειδιά του μουσείου στο... Τμήμα!

 
Ο κ. Κώστας Κωνσταντάρας ήταν μέχρι πρότινος η ψυχή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Λέρου. Μόνιμος φύλακας, ευγενικός με τους επισκέπτες, όπως κάποιοι επαγγελματίες που προστατεύουν και κυρίως γνωρίζουν την ιστορία του τόπους τους. Τα καλοκαίρια που το νησί γέμιζε από τουρίστες ήταν πάντα εξυπηρετικός, όπως και τους δύσκολους μήνες που κατέφθαναν στο νησί πολύ λιγότεροι, σχολεία αλλά και πολλά ΚΑΠΗ. Όταν έμπαινε ο χειμώνας αέριζε και ζέσταινε το μουσείο, μάζευε τα φύλλα για να μην μπλοκάρουν τις υδρορροές και προκαλούν προβλήματα υγρασίας.

PostHeaderIcon Στο κόκκινο η ρύπανση στη Β. Ελλάδα

Στο «κόκκινο» η ρύπανση στη Β. Ελλάδα 

Η τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπέρασε τα ανώτατα επιτρεπτά όρια!


«Κόκκινο» χτύπησαν το2010 οι ρύποι στις περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας που βρίσκονται κοντά στους σταθμούς της ΔΕΗ. Σε έξι από τους συνολικά 15 σταθμούς μέτρησης, που λειτουργεί το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η ΔΕΗ, η μέση ετήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπέρασε τα ανώτατα επιτρεπτά όρια τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σε δέκα από αυτούς παρατηρήθηκαν υπερβάσεις σε πολλαπλάσιες ημέρες από όσες είναι αποδεκτό.


PostHeaderIcon Γεωθερμία : Φυσικός κλιματισμός από τη Μητέρα Γη

 Υβριδικό σύστημα θέρμανσης-ψύξης με γεωθερμία και ηλιακή ενέργεια
Ξέρετε ότι μπορείτε να ζεστάνετε ή να ψύξετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας τη θαλπωρή της γης; Η αρχή του γεωθερμικού κλιματισμού είναι εξαιρετικά απλή. Βασίζεται στο γεγονός ότι λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, η θερμοκρασία του εδάφους είναι σταθερή στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Αν συνεπώς εκμεταλλευτούμε τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υπεδάφους και επιφάνειας, μπορούμε να θερμάνουμε χώρους το χειμώνα και να τους ψύξουμε αντίστοιχα το καλοκαίρι.

PostHeaderIcon Αχτίδα φωτός από τη Σόφια στην κατασκευή του Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης...

 

Αίτημα προς τη Σόφια να αναθεωρήσει την απόφασή της, σχετικά με τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, υπέβαλε η διεθνής κατασκευάστρια εταιρεία του έργου «Trans Balkan Pipeline».
Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αίτημα έγινε δεκτό από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας και προσθέτουν ότι η εταιρεία ζήτησε «παράταση» προκειμένου να ερευνήσει και να σχεδιάσει την εναλλακτική λύση για την εκφόρτωση του αργού πετρελαίου από τα πετρελαιοφόρα στο λιμάνι του Μπουργκάς.


PostHeaderIcon Εκθέσεις στο αεροδρόμιο...

 
 
Σε ένα σύγχρονο μουσείο για εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, μετατρέπεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, μετά τη συνεργασία του με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο πλαίσιο της οποίας σε ειδικό εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου θα παρουσιάζονται ανά περιόδους αποσπάσματα από μεγάλες περιοδικές εκθέσεις ή από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

PostHeaderIcon Επισκέψιμο θα γίνει το σπήλαιο Φράγχθι στην Αργολίδα

 
Την ανάδειξη του σπηλαίου Φράγχθι στην Αργολίδα, ενός από τα σημαντικότερα του ελληνικού χώρου, αφού θεωρείται πιθανό ότι έχει κατοικηθεί από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ κατά την Μουστιαία περίοδο (40.000 χρόνια από σήμερα) αλλά σίγουρα από τον Homo Sapiens (30.000 χρόνια από σήμερα) αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση των επισκεπτών και η ενημέρωσή τους.

PostHeaderIcon Κινηματογράφος : Biutiful .... Ανορθόγραφη ομορφιά

 

ΔΡΑΜΑ
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου
Ερμηνεία: Χαβιέ Μπαρδέμ, Μαριθέλ Αλβαρες, Εντουαρντ Φερνάντεζ, Ντιαριάτου Νταφ

ΚΡΙΤΙΚΗ. Η ομορφιά, γραμμένη ανορθόγραφα στα αγγλικά από ένα παιδί, έγινε τίτλος στο ρέκβιεμ του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, στο οποίο μεγαλουργεί ο Χαβιέ Μπαρδέμ. Το «Biutiful», σχηματικά, είναι σαν φλιπσάιντ του «Vicky Cristina Barcelona». Η ταινία του Γούντι Αλεν κυλούσε σαν νοκτούρνο του Αλμπένιθ στη Βαρκελώνη των τολμηρών αρχιτεκτονικών γραμμών και των ζεστών χρωμάτων, με τον Μπαρδέμ κυρίαρχο στον ρόλο ένος απατημένου αρσενικού που θύμιζε λαβωμένο ταυρομάχο.

Στο «Biutiful» ο Λατίνος εραστής καταρρέει, χτυπημένος από καρκίνο του προστάτη, σε μια γκρίζα Βαρκελώνη.

Η ρεαλιστική εικόνα της πόλης θα ταίριαζε σε τριτοκοσμική φαβέλα, ενώ η φανταστική παραπέμπει σε ένα απέραντο κρεματόριο με δύο τεράστια φουγάρα. Χωρίς το ντουέντε και τον ρυθμό του φλαμένκο ή τους ήχους της θάλασσας και του ανέμου.
Ο Ινιαρίτου παρασύρει τον θεατή σε ένα αλλόκοτο ταξίδι στον βυθό μιας φανταστικής θάλασσας, που ο ορίζοντάς της χάνεται βαθιά στην ψυχή του ετοιμοθάνατου ήρωά του. Οι εξαιρετικές αβάν-γκαρντ συνθέσεις του Γουστάβο Σανταολάγια ηχούν όπως ο χτύπος της ψυχής του Μπαρδέμ.

Στο «Biutiful» ο Μεξικανός σκηνοθέτης («Βαβέλ», «21 γραμμάρια») ενορχηστρώνει παραλλαγές γύρω από τον θάνατο σε μια Βαρκελώνη, πύλη προς τον Αδη. Οποιος αντέξει την κατάθλιψη που εκπέμπει η ανορθόδοξη εικονογράφηση της παραθαλάσσιας ισπανικής πόλης, θα απολαύσει ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ανάμεσα στο κοινωνικό και το υπαρξιακό δράμα.

Ο κύκλος της ανορθόγραφης ομορφιάς ανοίγει και κλείνει μέσα στην ίδια σκηνή, σε ένα χιονισμένο τοπίο όπου ο κεντρικός ήρωας, Οξιμπάλ, συναντιέται με το φάντασμα του πατέρα του. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν κοινότοπες καταστάσεις (το δράμα της λαθρομετανάστευσης, η διάλυση της οικογένειας, η λύση του δεσμού της αδελφικής αγάπης, η έκπτωση του έρωτα, ο βιασμός της παιδικής αθωότητας) και μια μακάβρια ιστορία: η εκταφή του νεκρού πατέρα του Οξιμπάλ. Η σορός, χρόνια μετά την ταφή, είναι σαν μούμια λόγω της φορμόλης, θα αποτεφρωθεί για να πουληθεί ο τάφος. Στο κοιμητήριο θα χτιστούν νέα κτίρια.

Η γνώριμη από τους τουριστικούς οδηγούς Βαρκελώνη, που δεν τη βλέπουμε στον Ινιαρίτου, απλώνεται αργά. Ανοίγει τα θεμέλιά της, ξεθάβοντας το φάντασμα που θα οδηγήσει τον Οξιμπάλ στο τελευταίο του ταξίδι. Παράλληλα, η θάλασσα που αποτελεί τον ορίζοντα της πόλης ξεβράζει τα πτώματα Κινέζων λαθρομεταναστών... Παραμερίστε την κατάθλιψη, παρ' ολίγον αριστούργημα.

Πηγή : kathimerini

PostHeaderIcon 800.000 Έλληνες ψωνίζουν καθημερινά από το Ίντερνετ!

 online_shopping
Με σημαντικούς ρυθμούς (κατά 40%) αυξάνεται το ποσοστό των καταναλωτών στην Ελλάδα που προχωρούν σε ηλεκτρονικές αγορές στο Διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από 800.000 Έλληνες ψωνίζουν καθημερινά on line, ενώ 3.000.000 άτομα σχολιάζουν και κρίνουν προϊόντα και υπηρεσίες διαδικτυακά.

PostHeaderIcon Μάικλ Ντάγκλας: Μάλλον νίκησα τον καρκίνο

Ο Michael Douglas ανακοίνωσε σε συνέντευξη του πως ο όγκος που είχε στον λαιμό έχει εξαφανιστεί, μετά την εντατική θεραπεία με χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες που υποβλήθηκε.

PostHeaderIcon Κρύο, καιρός για…ασκορβικό οξύ

 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα στατιστικά συνδέονται με αυξημένη συχνότητα κρυολογημάτων και ιώσεων.

Προκειμένου λοιπόν κάποιος να ξεφύγει από αυτή τη στατιστική πρέπει να διαθέτει ένα γερό οργανισμό, και πιο συγκεκριμένα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

PostHeaderIcon ΑΙΓΙΟ: Μήνυση στον σύζυγο... γιατί δεν ανταποκρινόταν στο σεξ!

 
εμεινε με... ανοιχτό το στόμα ο αστυνομικός της βάρδιας, στην αστυνομική υποδιεύθυνση του Αιγίου, όταν άκουσε τον λόγο που ήθελαν να υποβάλλουν μήνυση ένας άνδρας και η κόρη του εναντίον του συζύγου της. Και ποιος ήταν αυτός ο λόγος; Ότι ο σύζυγος αντιμετώπιζε πρόβλημα... στύσης!

PostHeaderIcon Νέα μελέτη για τα έργα στο λιμάνι της Ζέας ζητά το ΚΑΣ

 
Η απουσία μέριμνας για τις αρχαιότητες στην περιοχή του λιμανιού της Ζέας από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρία «Μαρίνα Ζέας ΑΕ», οδήγησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να θέσει ζήτημα αναβολής και να μη γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

PostHeaderIcon Η UNESCO αναγνωρίζει τη μεσογειακή διατροφή ως πολιτιστική κληρονομιά

 
Η επιτροπή της UNESCO συμπεριέλαβε τη μεσογειακή διατροφή στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin