Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Στη Βουλγαρία «μετανάστευσαν» 800 ελληνικές εταιρείες…

Συνολικά 800 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων «μετανάστευσαν» στη Βουλγαρία το πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Sofia News Agency», επικαλούμενο ρεπορτάζ του βουλγαρικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού bTV.a Στη Βουλγαρία «μετανάστευσαν» 800 ελληνικές εταιρείες…
Σύμφωνα με το πρακτορείο, πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Επίσης, στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους αναμένεται αύξηση των επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, που θα συσταθούν στη γειτονική χώρα. Αναφέρεται, μάλιστα, πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με ρουμανικής ιδιοκτησίας εταιρείες.

PostHeaderIcon Δεν τις προσέλαβαν επειδή δε γνώριζαν το νούμερο τους στήθους!

 

Δεν προσλήφθηκαν 12 γυναίκες ως δασκάλες επειδή στα πιστοποιητικά υγείας τους δεν αναφέρονταν οι διαστάσεις του στήθους τους!

Το παράξενο περιστατικό συνέβη στο Βιετνάμ και συγκεκριμένα στην περιοχή Ταν Σον.

PostHeaderIcon Όλος ο «διάλογος» του Μάνου Λαμπράκη με τους αστυνομικούς

lamprakis Όλος ο «διάλογος» του Μάνου Λαμπράκη με τους αστυνομικούς
Δεν φορά ολόκληρο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το σαδιστικό προσωπείο τέτοιων ασύλληπτων βασανιστών. Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία απονεκρωμένοι ανθρωπιστικά πολίτες. Μπροστά στα μάτια μου στο Σύνταγμα είδα αστυνομικό στην πρώτη σειρά να εγκαταλείπει την ασπίδα, το γκλομπ και το κράνος και να ουρλιάζει «εγώ αρνούμαι να σκοτώσω ανθρώπους».
Είδα με τα μάτια μου, τον ίδιο αστυνομικό να χτυπιέται με γκλομπ βίαια από συναδερφούς που τον oδηγούσαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής για να τον ενδύσουν άλλη μια φορά με την περιβολή του αίσχους (κι όχι της αποκατάστασης Τάξης) και να τον επαναφέρουν ταπεινωμένο στις επάλξεις της τρίτης σειράς αυτή τη φορά…

PostHeaderIcon Αν ψάχνετε για εργασία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, μπορείτε να μας στείλετε την αγγελία σας, για να την καταχωρίσουμε (δωρεάν) στην Κατηγορία Εύρεση εργασίας. Forbes: "Οι ξένοι επενδυτές ήρθαν στη Αθήνα αλλά η κυβέρνηση τους αγνόησε..." από: Palmografos.com - Forbes: "Οι ξένοι επενδυτές ήρθαν στη Αθήνα αλλά η κυβέρνηση τους αγνόησε..."

image 
 
Σε άρθρο-καταπέλτη με τίτλο «Για ποιον χτυπά η ελληνική καμπάνα», ο εκδότης του περιοδικού Forbes, Στιβ Φορμπς, καταφέρεται κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της νοοτροπίας των συμπατριωτών μας, που καταδίκασαν τη χώρα σε «δημοσιονομική και πολιτική χρεοκοπία».

PostHeaderIcon Στα δικαστήρια η Nintendo για την οθόνη του 3DS

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Εταιρίες όπως η Nintendo, που βγάζουν κονσόλες και γενικώς hardware, έχουν χορτάσει από μηνύσεις όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παρανομούν (και ο νοών νοείτω).

Έτσι λοιπόν, δεν προκαλεί έκπληξη η μήνυση που κάνει στη Ninty μια εταιρία ονόματι Tomita Technologies, όσον αφορά την 3D οθόνη της φορητής παιχνιδομηχανής 3DS.

PostHeaderIcon Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών;


Ο αυθόρμητος συνειρμός στη λέξη «διακοπές» είναι θάλασσα, κολύμπι, καλοπέραση, ξεκούραση. Σπανίως, πηγαίνει ο νους σε μικρές, δυσάρεστες εκπλήξεις, και ακόμη πιο σπάνια είναι κανείς προετοιμασμένος για αυτές.Τσιμπήματα, ηλιακά εγκαύματα, μικροτραυματισμοί, διαστρέμματα, ακόμη και απλοί πονοκέφαλοι θέλουν το γιατρικό τους.


PostHeaderIcon Μουσείο με αρχαία ναυάγια το λιμάνι της Ρόδου

Μουσείο με αρχαία ναυάγια το λιμάνι της Ρόδου 
 
Ο κεντρικός λιμένας της Ρόδου και συγκεκριμένα η προβλήτα Αγγέλων δεν είναι σε καλή κατάσταση. Εκτεταμένες υποσκαφές από τη μετακίνηση της άμμου, κατά την περιδίνηση των προπελών των πλοίων, έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε τμήμα των κρηπιδωμάτων. Για αυτό τον λόγο, το Λιμενικό Ταμείο έχει προχωρήσει σε μελέτη για την αποκατάστασή τους και την κατασκευή νέου μετώπου, μήκους 85 μ. και πλάτους 12 μ..


PostHeaderIcon Βρέθηκε το «Κεφάλι γυναίκας» του Πικάσο

picaso_painting 
 
Βρέθηκε από την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο κλεμμένο σχέδιο του Πικάσο, με τον τίτλο «Κεφάλι γυναίκας», το οποίο, ο σπουδαίος καλλιτέχνης, είχε ζωγραφίσει το 1965. 
Το έργο είχε κλαπεί από γκαλερί του Σαν Φρανσίσκο και η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο, που είναι ο 30χρονος Μαρκ Λούγκο. Πριν από λίγες ημέρες ο κλέφτης, φορώντας σκούρα γυαλιά έκλεψε το έργο από την γκαλερί και εξαφανίστηκε ανενόχλητος παίρνοντας ταξί.


PostHeaderIcon Κάνουν σεμινάρια μέσα σε φέρετρα για να μην... αυτοκτονούν

 

Είναι μια από τις χώρες με τις περισσότερες αυτοκτονίες στον κόσμο. Κάποιοι όμως βρήκαν μια λύση για να αποτρέψουν τον κόσμο να αυτοκτονεί.
Μιλάμε για την Νότια Κορέα. Μια χώρα με αρκετές αυτοκτονίες σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά. Όμως μια κλινική ψυχολόγος βρήκε τρόπο να μειώσει αυτές τις αυτοκτονίες και παράλληλα να κάνει τους ανθρώπους να δουν διαφορετικά τον θάνατο και με καλύτερο μάτι την ζωή.

PostHeaderIcon Ηλεία: ''Η αρχαία Ολυμπία καταστράφηκε από τσουνάμι''!

 
 

Γερμανός καθηγητής Πανεπιστημίου ισχυρίζεται ότι η καταστροφή της, δεν ήρθε από σεισμό, όπως πιστεύαμε, αλλά από τσουνάμι και ίσως όχι ένα αλλά πολλά...

Kαθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάιντς της Γερμανίας δρ Αντρέας Βετ, ο οποίος έχει διενεργήσει γεωμορφολογικές και γεωαρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή της Ολυμπίας ισχυρίζεται τώρα, ότι η καταστροφή της δεν ήρθε από σεισμό, όπως πιστεύαμε αλλά από τσουνάμι και ίσως όχι ένα αλλά πολλά...
Σύμφωνα με τον Βετ το τσουνάμι έγινε τον 6ο μ. Χ. αιώνα, πλημμύρισε την κοιλάδα του Αλφειού και στη συνέχεια «ανέβηκε» στην Ολυμπία παρά το γεγονός, ότι βρίσκεται 33 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σημαντικό όμως είναι, ότι στην αρχαιότητα η Ολυμπία απείχε 14 χιλιόμετρα - ίσως και λιγότερα - από τη θάλασσα και όχι 22 που είναι σήμερα.

PostHeaderIcon Ξεκινά την Παρασκευή στο Παλαιό Φάληρο το 7ο Schoolwave Festival

 
Το απόλυτο μαθητικό μουσικό φεστιβάλ, το Schoolwave Festival «ξαναχτυπά» το αυτό το τριήμερο (8, 9 και 10 Ιουλίου), αυτή τη φορά σε έναν «καλοκαιρινό» και δοκιμασμένο μουσικά χώρο, την Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο, δίπλα στη θάλασσα.

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και οι μαθητές άφησαν πίσω τους τον Θουκυδίδη και τα Μαθηματικά και ψάχνουν κάποιες αποδράσεις για τις καλοκαιρινές τους βραδιές.

PostHeaderIcon Ο δημοφιλέστερος χρήστης του Google +

Οι 100 δημοφιλέστεροι χρήστες του Google + 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg είναι ο χρήστης με τα περισσότερα “follow” στη νέα υπηρεσία της Google, το Google + (plus), σύμφωνα με τον μετρητή της υπηρεσίας Google statistics, γεγονός, όχι ιδιαίτερα κολακευτικό για τα στελέχη της Google.

PostHeaderIcon Αυθαίρετα 3 ταχυτήτων

«Καρότο και μαστίγιο» για τα αυθαίρετα προανήγγειλε χθες ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, με πακέτο μέτρων που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Το πρώτο αφορά τις ρυθμίσεις τακτοποίησης που θα κινηθούν σε γενικές γραμμές στο μοντέλο των ημιυπαίθριων, ενώ το δεύτερο κάποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε ευαίσθητες περιοχές που «βγάζουν μάτι». Ετοιμάζεται μάλιστα ειδική υπηρεσία στο υπουργείο που θα γκρεμίζει με δικές της μπουλντόζες.
 
Το «καρότο», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και πληροφορίες της «Ε», θα περιλαμβάνει τα εξής:
1 Κατηγοριοποίηση των παρανομιών σε δύο μεγάλες ενότητες:
- Η πρώτη αφορά οικοδομές εξ ολοκλήρου αυθαίρετες, που κατά κανόνα συγκροτούν κανονικούς οικισμούς και θα γίνει προσπάθεια να αποκτήσουν με ταχύτερους ρυθμούς πολεοδομικά σχέδια σε συνδυασμό με την προώθηση των δασικών χαρτών της περιοχής. Υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου των αυθαιρέτων της τελευταίας 20ετίας. 


PostHeaderIcon Κλείνει η εφημερίδα News of the World

 
 
«Η εφημερίδα News of the World θα εκδώσει το τελευταίο της φύλλο την Κυριακή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέημς.

Νωρίτερα, η ένωση των Βρετανών βετεράνων 'Βρετανική Βασιλική Λεγεώνα' RBL) διέκοψε τις σχέσεις της με την ταμπλόιντ εφημερίδα που βρίσκεται στο κέντρο ενός σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών.

PostHeaderIcon Οικοδομικά υλικά έπεσαν σε λεωφορείο που μετέφερε παιδιά

 
Τυχερά στάθηκαν τα παιδιά που επέβαιναν σε μικρό λεωφορείο βρεφονηπιακού σταθμού, στο Ηράκλειο. 


PostHeaderIcon Ταξίδευαν με κλεμμένα εισιτήρια

Οκτώ άτομα προσπάθησαν να ταξιδέψουν, χθες βράδυ, με το πλοίο της γραμμής, από το Ηράκλειο προς τον Πειραιά, έχοντας στα χέρια τους εισιτήρια που ... πλήρωσε άλλος!

Άνδρες του λιμενικού συνέλαβαν χθες το βράδυ οκτώ αλλοδαπούς, μετά από μήνυση που κατέθεσε εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρεία.

PostHeaderIcon Η «αγανάκτηση» μετρά 44 μέρες…


Για 44η ημέρα, οι «Αγανακτισμένοι» παρέμειναν πιστοί στο ραντεβού τους, στην πλατεία Συντάγματος.
Κλειστή παρέμεινε και χθες η Λεωφόρος Αμαλίας, ενώ στις συζητήσεις των συνελεύσεων γίνεται, κυρίως, απολογισμός των πεπραγμένων έως τώρα.
Παράλληλα, δρομολογούνται οι επόμενες κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων, δίνοντας μεγάλη σημασία στις συγκεντρώσεις, ιδίως, του προσεχούς Σαββατοκύριακου…



PostHeaderIcon Άνθιμος: «Ναι» στη μισθοδοσία του κλήρου, αν επιστραφεί όλη η εκκλησιαστική περιουσία από το 1854

Στέφανος Μάνος και μητροπολίτης Άνθιμος 

Για αδυναμία της εκκλησίας να επωμιστεί το βάρος της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου έκανε λόγο την Παρασκευή ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Απαντώντας σε πρόταση του επίσης προσκεκλημένου στην εκπομπή πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου για κατάργηση του νόμου Τρίτση και επιστροφή της περιουσίας της εκκλησίας με ταυτόχρονη υποχρέωσή της να αναλάβει τη μισθοδοσία των κληρικών που σήμερα καταβάλλει το δημόσιο, ο κ. Άνθιμος δήλωσε ότι η εκκλησία αναλαμβάνει τη μισθοδοσία μόνο αν της επιστραφεί όλη η εκκλησιαστική περιουσία που της έχει πάρει το κράτος από το 1854.

PostHeaderIcon 24ωρη απεργία στην Εμπορική


Δύσκολη προβλέπεται η μέρα για τους πελάτες της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς οι εργαζόμενοι της τράπεζας θα πραγματοποιήσουν σήμερα 24ωρη απεργία.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε μονομερή καταγγελία της ισχύουσας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, καταργώντας ουσιαστικά όλα τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από το 1994 έως σήμερα.




PostHeaderIcon Ερευνα: 17% αύξηση αυτοκτονιών σε Ελλάδα, μεταξύ 2007-2009

Ερευνα: 17% αύξηση αυτοκτονιών σε Ελλάδα, μεταξύ 2007-2009 
 
Αύξηση της τάξεως του 17% παρουσίασαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα τη διετία 2007-2009, όπως προκύπτει από έρευνα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων σε δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τις ηλικίες κάτω των 65 ετών, σε μία προσπάθεια να καταγράψουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

PostHeaderIcon Μειώνεται ο αριθμός των βουλευτών!

Μειώνεται ο αριθμός των βουλευτών! 
 
Tη μείωση του αριθμού των βουλευτών - από 300 που είναι σήμερα, σε 200 - δεν απέκλεισε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποτελέσει και θέμα επερχόμενου δημοψηφίσματος.


PostHeaderIcon Το ΔΝΤ εγκρίνει σήμερα τη 5η δόση του δανείου προς Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται σήμερα να εγκρίνει την καταβολή 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ώστε να μπορέσει αυτή να αποπληρώσει το ληξιπρόθεσμο χρέος της μέσα στον μήνα.
Συγχρόνως, οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας.
Η πληρωμή των 3 δισ. αποτελεί μέρος του δανείου των 110 δισ.ευρώ που εγκρίθηκε πέρσι από ΕΕ/ΔΝΤ για την Ελλάδα. 

PostHeaderIcon «Τσιγαρόσημο» στις μεγάλες πίστες και στα καζίνα

«Τσιγαρόσημο» στις μεγάλες πίστες και στα καζίνα 
 
«Τσιγαρόσημο» στα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τ.μ. και στα καζίνα καθιερώνει το υπουργείο Υγείας. Οι επιχειρηματίες της νύχτας κέρδισαν τη μάχη για το τσιγάρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν ειδικό ετήσιο τέλος ύψους 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο του καταστήματός τους, σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα».

PostHeaderIcon Κατάληψη στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ

 
Περίπου πενήντα άνθρωποι κατέλαβαν το πρωί τερματικό σταθμό της εταιρίας Lufthansa στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού, όταν δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος επειδή τα ονόματά τους βρίσκονται στην ισραηλινή
λίστα των «ανεπιθύμητων προσώπων».


«Το Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή» φώναζαν οι 50 άνθρωποι που κατέλαβαν τον τερματικό σταθμό επειδή δεν τους άφησαν να ταξιδέψουν για Ισραήλ, καθώς βρίσκονται στη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων.

PostHeaderIcon «Να φύγουν τώρα τα τσαντίρια»

 
Την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να ανοίξει ένας διάλογος για να απομακρυνθούν "τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος" δίνοντας μια εικόνα που αδικεί την Αθήνα, ζήτησε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός σημείωσε ότι οι "πλατείες" μπορεί να είναι το σπίτι καθενός που δεν έχει δουλειά ούτε στον ήλιο μοίρα. Αλλά είναι άλλο πράγμα οι συγκεντρώσεις σ' αυτές που είναι και οξυγόνο για τη δημοκρατία και άλλο πράγμα τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος δίνοντας μία απαράδεκτη εικόνα, που πλήττει τη χώρα και οδηγεί σε μείωση του τουρισμού.


PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

H ρύθμιση για τα αυθαίρετα, τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου για τις οφειλές προς το Δημόσιο και η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
 
"Ε": "Ρύθμιση για τα αυθαίρετα από το '83".
"Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατά τα πρότυπα των ημιυπαιθρίων. Προβλέπεται γερή μείωση των προστίμων, που σήμερα είναι τσουχτερά και στην πράξη δεν επιβάλλονται.".
Η ΑΥΓΗ: "Αρχίζει το πάρτι για τη ΔΕΗ".

PostHeaderIcon Η φυλακή έγινε... γκαλερί


H τέχνη δεν έχει στεγανά ακόμα και αν εκτίθεται στους γκρίζους τοίχους μιας φυλακής. Πρόκειται για την περίπτωση κρατουμένων μαθητών γυμνασίου και λυκείου στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων στον Αυλώνα που κατάφεραν -σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών- να δώσουν "ζωή" και να μετατρέψουν σε γκαλερί τον προαύλιο χώρο της φυλακής με τα πολύχρωμα γκράφιτι που δημιούργησαν πάνω σε 1.000 τ.μ. τοίχων. Η εικαστική παρέμβαση με τους πρωτότυπους "πίνακες ζωγραφικής" μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα έγινε όχημα και εργαλείο για τη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης των νεαρών αυτών κρατουμένων.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 08/07/2011

 
Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

PostHeaderIcon καλημέραααα



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin