Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Serafim Tsotsonis - Beautiful people (Klik Records)


Σε τούτες τις ημέρες της κρίσης και της επαγρύπνησης (για κάποιους) υπάρχει χώρος μόνο για τα αναρχίζοντα τροπάρια των Electric Litany, την εκκωφαντική απόγνωση των Sun Of Nothing, άντε και την όψιμη λεβεντιά του Γιάννη Αγγελάκα στο χαράκωμα της Κερατέας υπό το βλέμμα του Μίκη. Να αφοριστεί άμεσα κάθε τι αντίθετο, ό,τι τέλος πάντων προβάλλεται "κόντρα στη μιζέρια της κρίσης", που λέει και η γνωστή ενοχλητική διαφήμιση πολυκαταστήματος, ό,τι ανδρώνεται στα decks του Galaxy. Όχι αυτού στη Σταδίου, όπου και οργανώνεται η επανάσταση των δημοσιογράρφων..., αυτού στα ρετιρέ του Hilton, που παραμονεύει η αντίσταση των κοσμικών, των όσων επιμένουν στην πολυτέλεια, των Όμορφων Ανθρώπων δηλαδή, που τίποτε δεν δείχνει να τους αγγίζει. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Σεραφείμ Τσοτσώνης, πρέπει μάλλον να κριθεί ύποπτος και να του αφαιρεθεί το δικαίωμα έκφρασης.

PostHeaderIcon Θερμοσίφωνας- «βόμβα» κατέστρεψε σπίτι


Η αφηρημάδα συχνά στοιχίζει ακριβά κι αυτό το κατάλαβαν για τα καλά τα μέλη μιας οικογένειας στην Ημαθία, όταν βρέθηκαν… ξεσπιτωμένα μέσα στη μαύρη νύχτα, εξ αιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε ο θερμοσίφωνας τον οποίο είχαν ξεχάσει αναμμένο όταν έφυγαν!


PostHeaderIcon Αποκάλυψη: Η νέα Citroen DS5



Την τιμητική της έχει αυτή την εβδομάδα η έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης όπου θα παρουσιαστούν πολλά και ενδιαφέρονται μοντέλα, ανάμεσά τους και η νέα DS5. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μέλος της σειράς DS που ξεχωρίζει από την πολυτελή εμφάνιση και τον πλουσιότερο εξοπλισμό. Σχεδιαστικά η DS5 μοιάζει να διαφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό από την C5 και το αμάξωμα να δείχνει πιο τολμηρό με μια crossover διάθεση αλλά και διαφορετικό από ότι στην περίπτωση των DS4 και C4.

PostHeaderIcon Κούβα: 300 μέτρα εκσυγχρονισμού από τον Ρ. Κάστρο


Προτάσεις άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία της Κούβας, που περιλαμβάνουν περιορισμό στη θητεία των ανωτέρων κυβερνητικών στελεχών και περίπου 300 οικονομικά μέτρα, για να σωθεί η οικονομία της χώρας, έκανε ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, ταυτόχρονα με σκληρή κριτική τής ώς τώρα πολιτικής.

PostHeaderIcon Ενα βιβλίο εξηγεί πώς το λειτουργικό του iPhone διέρρευσε στο Android

Το μόνο κοινό που έχουν το Χόλιγουντ και η Σίλικον Βάλεϊ είναι ότι βρίσκονται στην Καλιφόρνια και δεν μοιράζονται πολλά κοινά ως προς τον τρόπο ζωής.
Ξώφαλτσα πέρασε από την Google ο Steve JobsΞώφαλτσα πέρασε από την Google ο Steve Jobs
Ίσως όμως τα πράγματα να αλλάζουν καθώς ο... ιός του κουτσομπολιού εισβάλλει στη γειτονιά των «κομπιουτεράδων».

PostHeaderIcon Έκθεση των έργων του Oh! Wot a dream στο Bartesera


"Oh! Wot a dream" - The art of sound drawing

Κώστας Μανιατόπουλος - Θάνος Σιόντορος: Έκθεση comic
Το Σεπτέμβρη του 2009 οι ΚΜ και Mista President, κατά κόσμον Κώστας Μανιατόπουλος και Θάνος Σιόντορος, ξεκίνησαν το blog "Oh! Wot A Dream". Για δύο περίπου χρόνια, ο δεύτερος διάλεγε κομμάτια με μοναδικό κριτήριο την ισχυρή πεποίθηση ότι αξίζει τον κόπο να τα ακούσει κανείς και τα έδινε στον πρώτο, με σκοπό εκείνος να μεταφέρει στο χαρτί τις εικόνες που γεννιόντουσαν στο μυαλό του κατά την ακρόασή τους.

PostHeaderIcon iOS 4.3.2 και Jailbreak/unlock. Οι τελευταίες εξελίξεις


Το iOS 4.3.2 κυκλοφόρησε εχτές και τα νέα από το στρατόπεδο των jailbreakers είναι ευχάριστα με τον MuscleNerd να μας ενημερώνει ότι το Redsn0w 0.9.6 υποστηρίζει το τελευταίο firmware update της Apple, αν και το jailbreak σε αυτή τη περίπτωση είναι 
tethered.


PostHeaderIcon Αναζητώντας τους χαμένους χρήστες, το Rapidshare καταργεί τους περιορισμούς του


Σε μια προσπάθεια να κερδίσει πίσω το χαμένο κοινό του, το Rapidshare ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι καταργεί όλους τους περιορισμούς που επέβαλλε μέχρι σήμερα στους συνδρομητές του. 

PostHeaderIcon Μας χρωστάνε 2 δισ. ευρώ οι Γάλλοι για τα Μιράζ 2000 λόγω αθέτησης συμφωνιών


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε έφθασε βαρύτατη καταγγελία από ελληνική βιομηχανία για χρέος της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας DASSAUL που κατασκεύασε τα Μιράζ 2000 – 5 προς την Ελλάδα, λόγω αθέτησης συμφωνιών.

PostHeaderIcon Βροχή από πεφταστέρια τη Μεγάλη Εβδομάδα


Ρομαντικοί όλου του κόσμου ενωθείτε! Νέα βροχή από πεφταστέρια θα συμβεί μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα με αποκορύφωμα το διάστημα Μ. Παρασκευή μέχρι και Μ. Σάββατο. Οπότε με παρέα ή χωρίς μπορείτε να απολαύσετε ένα δωρεάν θέαμα που προσφέρει η φύση στα πλάσματά της...


PostHeaderIcon Προκαλούν τα Σκόπια με το τραγούδι που στέλνουν στη Eurovision (vid)


Και στη Eurovision έφεραν το θέμα της ονομασίας οι Σκοπιανοί οι οποίοι φέτος εκπροσωπούνται στον μουσικό διαγωνισμό από τον Βλάτκο Ιλιέφσκι ο οποίος τραγουδά "Είμαι Μακεδόνας που πίνει ρακί".

PostHeaderIcon ΕΛ.ΑΣ: "Να μην κυκλοφορούν πεζές οι γυναίκες το βράδυ"


Τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας οδήγησαν την αστυνομία στην έκδοση του "Οδηγού του Πολίτη" μεταξύ των οποίων παροτρύνουν τον πολίτη να μην κυκλοφορεί μετά τη δύση του ηλίου, να πέφτει στο έδαφος σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί και να καλυφθεί όπως και να κλείνει τις κουρτίνες.


PostHeaderIcon Ο σκληρός δίσκος που αυτοδιαγράφεται!

Έναν σκληρό δίσκο που είναι ικανός να διαγράψει από μόνος του τα αρχεία που κουβαλά σε περίπτωση που "απαχθεί" παρουσίασε πρόσφατα η Toshiba. Ο δίσκος έχει κρυπτογράφηση σε επίπεδο hardware, το οποίο μειώνει τις πιθανότητες να υπάρξουν προβλήματα συμβατότητας και κάνει τη διαδικασία να περνάει απαρατήρητη στους τελικούς χρήστες.Για παράδειγμα, οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν κωδικοποίηση καθώς η διαδικασία αυτόματα τρέχει κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των αρχείων.


PostHeaderIcon Θερμόμετρο για το κρασί.

Είναι βέβαιο ότι γνωρίζεται τη σημασία που έχει η θερμοκρασία που βρίσκεται το κρασί σας, για να το απολαύσετε πραγματικά, my men. Τι περισσότερες φορές όμως μάλλον εμπειρικά μπορείτε να το διαπιστώσετε. Οχι πια. Το Υπουργείο να είναι καλά και με το ειδικό θερμόμετρο που σας παρουσιάζουμε μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ξέρετε ακριβώς τη θερμοκρασία του αγαπημένου σας κρασιού. Vignon Wine Thermometer και μόνο 40 δολάρια και είστε ποooooλύ μπροστά...

PostHeaderIcon Ασπίδα κατά της ραδιενέργειας στο νερό της Αθήνας

Ενα μεγάλο στοίχημα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του νερού που πίνουμε στο λεκανοπέδιο Αττικής, καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΥΔΑΠ.

Στόχος είναι η μείωση της δόσης του χλωρίου, το οποίο σε ένα ποσοστό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά προκαλεί δυσάρεστες οσμές. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα εξασφαλισθεί η θωράκιση από τυχόν ραδιενεργά υλικά που ενδέχεται το επόμενο διάστημα να φθάσουν στη χώρα μας από το πυρηνικό δυστύχημα της Ιαπωνίας.

PostHeaderIcon Athens Gay Pride υπό την αιγίδα του Δ. Αθηνών

 
 Ό,τι δεν τόλμησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, τρέμοντας το πολιτικό κόστος και τις αντιδράσεις των συντηρητικών ψηφοφόρων της πρωτεύουσας το έκανε πράξη ο Γιώργος Καμίνης, που έθεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων το «Athens Gay Pride 2011». Έτσι λοιπόν, με γνώμονα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του νέου δημάρχου «περί σεβασμού στην διαφορετικότητα», η φετινή γιορτή των ομοφυλοφίλων που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος θα έχει την υποστήριξη του Δήμου.

PostHeaderIcon Η µυστική δύναµη του σπανακιού


Ένα πιάτο σπανάκι την ηµέρα εξασφαλίζει πιο δυνατούς και αποδοτικούς µυς, σύµφωνα µε τους ερευνητές του Τµήµατος Φυσιολογίας και Φαρµακολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλµη.

H κατανάλωση 300 γρ. σπανακιού καθηµερινά µειώνει έως και 5% την ποσότητα οξυγόνου που είναι απαραίτητη για την τροφοδοσία και την ενεργοποίηση των µυών κατά τη διάρκεια της άσκησης, µε αποτέλεσµα να απαιτείται λιγότερη ενέργεια για το ίδιο αποτέλεσµα.
Αν και αρχικά είχε θεωρηθεί ότι ο σίδηρος είναι το ισχυρό συστατικό του σπανακιού, όπως αποκαλύφθηκε τα νιτρικά άλατα είναι αυτά που το καθιστούν «δυνατή» τροφή.


PostHeaderIcon Βίντεο: έτσι καθαρίζεται ο φακός μιας επαγγελματικής κάμερας ρεφλέξ



Ο καθένας που έχει στην κατοχή του μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή οφείλει να γνωρίζει πώς πρέπει να καθαρίσει σωστά το σημαντικότερο δομικό στοιχείο της, ήτοι το φακό. Γι’ αυτό το σκοπό η Nikon μας δίνει τα φώτα της, στο βίντεο που σας επισυνάπτουμε παρακάτω.


PostHeaderIcon Από "καθρεφτοφοβία" πάσχουν οι γυναίκες άνω των 40

Από... καθρεφτοφοβία υποφέρει ο 90% των γυναικών άνω των 40 χρόνων σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων ενώ οι κυρίες στις δεκαετίες των 50 και των 60 είναι πολύ αρνητικές όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση με αποτέλεσμα οι ειδικοί να έχουν δώσει την ονομασία σε αυτό το φαινόμενο ως «σύνδρομο καθρέφτη μέσης ηλικίας». 

PostHeaderIcon Φιλοξενία μέχρι 30 ευρώ

 
Σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι ταξιδιώτες ψάχνουν φθηνότερες λύσεις για τις διακοπές τους και τα hostels κερδίζουν έδαφος, επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητά τους και με ανέσεις και υπηρεσίες που συναγωνίζονται ξενοδοχεία μεσαίων - υψηλών κατηγοριών. Για όγδοη συνεχή χρονιά, πάνω από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες ψήφισαν μέσω του www.hostelworld.com και ανέδειξαν τα καλύτερα του κόσμου.


PostHeaderIcon Ξεκινάει σήμερα η εβδομάδα «Ψηφιακής Αποτοξίνωσης»! (βίντεο)

 
Αλήθεια, πόσο εξαρτημένοι είμαστε από την τεχνολογία αφενός, και το διαδίκτυο αφετέρου; Πόσο έχουν αλλάξει οι ζωές όλων μας από τότε που η ψηφιακή τεχνολογία έκανε την εμφάνισή της, ή από τότε που μπήκαν στη ζωή μας τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές, και όλα μπορούν να καθοριστούν πλέον μέσα από αυτού του είδους την επικοινωνία; Αναρωτηθήκατε ποτέ, πότε ήταν η τελευταία φορά που αφήσατε το κινητό σας στο σπίτι; Έχετε πολλούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που δεν περνάει ημέρα χωρίς να τους τσεκάρετε όλους; Έχετε κάτσει με τις ώρες στο Facebook περιμένοντας να δείτε εάν το σχόλιο σας θα έχει απήχηση ή εάν ο σύνδεσμος που ανεβάσατε θα έχει «likes»; Για μια βδομάδα, ξεκινώντας από αύριο Δευτέρα 18 Απριλίου, ξεκινάει μια καμπάνια η οποία προτρέπει τον κόσμο να χαλαρώσει και να αποτοξινωθεί από την ψηφιακή τεχνολογία, αλλάζοντας για λίγο τον τρόπο ζωής τους και τις συνήθειές τους…


πηγή

PostHeaderIcon Αχαϊα: Το σεξ στην νταλίκα τους βγήκε ξινό...

 

Το ζευγάρι που θέλησε να εκπληρώσει την ερωτική του φαντασίωση υπολόγιζε χωρίς τον ιδιοκτήτη της νταλίκας...

Tο περιστατικό συνέβη στην οδό Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, ακριβώς απέναντι από τη ΔΕΗ. Στο συγκεκριμένο σημείο σταθμεύουν συχνά νταλίκες και φορτηγά. Πού να ήξεραν, όμως, οι οδηγοί ότι τα οχήματά τους μπορεί να μετατραπούν και σε ερωτικές φωλιές!

Όλα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή (10-04-2011). Η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή, και θερμόαιμο νεαρό ζευγάρι «εντόπισε» το φορτηγό, διαπίστωσε πως μετέφερε στρώματα και αποφάσισε να υλοποιήσει... τη «ροζ» ιδέα που αυτομάτως τους ήρθε στο νου! Έλεγξαν αν υπάρχει οδηγός, διαπίστωσαν πως κανείς δεν υπήρχε στην «καμπίνα» του φορτηγού και έτσι ανέβηκαν στην καρότσα!
Άρχισαν να ερωτοτροπούν, ξύπνησε ο οδηγός που κοιμόταν στο κρεβάτι που οι περισσότεροι τοποθετούν πίσω από τα καθίσματα! Το ζευγάρι δεν είχε σκεφθεί καν το ενδεχόμενο ο οδηγός να κοιμάται στην καμπίνα!
Σύμφωνα με το dete.gr, ο άνδρας κοίταξε από το παραθυράκι της καμπίνας, επιβεβαίωσε... τις αρχικές (στον ύπνο του) υποθέσεις για το τι συνέβαινε στην καρότσα του και αποφάσισε... να «τιμωρήσει» τους «καταπατητές» του χώρου του. Έβαλε μπροστά τη μηχανή και πήρε το δρόμο... για Πύργο - Καλαμάτα!
Το ζευγάρι αντελήφθη τι συνέβαινε και άρχισε τις φωνές και τα παρακάλια! Εκείνος, όμως, συνέχιζε απτόητος το δρομολόγιό του! Κάποια στιγμή στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής αποφάσισε να σταματήσει την νταλίκα! Ήρθε «αντιμέτωπος» με το ζευγάρι, το οποίο μάλιστα ούτε καν είχε προλάβει να ντυθεί!

Αφού τους «κατσάδιασε», τους εγκατέλειψε σχεδόν ημίγυμνους στο δρόμο. Τo ζευγάρι, ειδοποίησε γνωστό του ο οποίος έφθασε άρον - άρον με το αυτοκίνητό του και τους παρέλαβε από... χωράφι της Βιομηχανικής, στο οποίο είχαν κρυφτεί για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους διερχόμενους οδηγούς...



PostHeaderIcon Το Facebook μεταμορφώνεται σε ...τράπεζα!

 
Ο Ken Rutkowski είναι ένας από τους ανθρώπους που μελετούν και αναλύουν τις εξελίξεις στην αγορά της τεχνολογίας, επιχειρώντας να προβλέψουν το μέλλον. Πρόσφατα, ο Rutkowski προχώρησε σε "προφητείες" για το Facebook, οι οποίες προκαλούν αίσθηση.

PostHeaderIcon Από σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποκλειστικά στα ΚΕΠ. Στα δικαιολογητικά, εκτός από θεωρηµένο από την αρµόδια ΔΟΥ συμβόλαιο µμίσθωσης, θα ζητούνται και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή νοµέα, αλλά και της κατοικίας που µισθώνεται όπως αριθµός λογαριασµού ΔΕΗ, όροφος κ.λπ.

PostHeaderIcon WRC: Ο Ogier κέρδισε για μόλις 0.2 δευτ. στην Ιορδανία


O οδηγός της Citroen, Sebastian Ogier ήταν ο μεγάλος νικητής στο ράλι Ιορδανίας, αγώνας που προσμετρούσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (WRC). Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για το Γάλλο , που είχε επικρατήσει και στην Πορτογαλία. Πίσω του τερμάτισε σε απόσταση – ούτε – αναπνοής, ο Φινλανδός Jari Latvala, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastian Loeb.

PostHeaderIcon Γυαλιά ηλίου με scanner προσώπου στην αστυνομία


Θυμίζει σκηνή από το Robocop: οι αστυφύλακες της Βραζιλίας είναι εξοπλισμένοι με γυαλιά ηλίου που ενσωματώνουν scanner προσώπου έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίσουν τους υπόπτους ανάμεσα σε μια ομάδα ανθρώπων.

PostHeaderIcon Σπείρα με «εργαλεία» υψηλής τεχνολογίας εξάρθρωσαν οι Αρχές


Σπείρα διαρρηκτών που χρησιμοποιούσε «εργαλεία» υψηλής τεχνολογίας εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Μαρούσι έναν 33χρονο από την Ρουμανία και αναζητούνται τρεις ακόμη συμπατριώτες του.

PostHeaderIcon Δίσκοι που αυτοκαταστρέφονται από την Toshiba


Η Toshiba παρουσίασε μια νέα σειρά δίσκων με την τεχνολογία SED (Self-Encrypting-Drive). Οι δίσκοι αυτής της σειράς κρυπτογραφούν αυτόματα τα δεδομένα τους όταν η πρόσβαση σε αυτούς γίνεται από μη εξουσιοδοτημένα hosts.

PostHeaderIcon Ιαπωνία: Ρομπότ σε αντιδραστήρα


Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε το πλέον απαισιόδοξο σενάριο: κατά την TEPCO, διαχειρίστρια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Νταϊτσί, θα χρειαστούν άλλοι έξι έως εννέα μήνες για να ψυχθούν οι κατεστραμμένοι αντιδραστήρες και να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας. Είναι η πρώτη φορά που, κατόπιν αιτήματος της ιαπωνικής κυβέρνησης, η TEPCO κοινοποιεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της πυρηνικής κρίσης.

PostHeaderIcon "Η ομορφιά πονάει": Νέο reality

 
Μπορεί στην Ελλάδα να λέμε «μπρος τα κάλλη, τι είναι ο πόνος», όμως στις ΗΠΑ προειδοποιούν «Η ομορφιά πονάει». Το νέο reality, «Pretty hurts», κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στο δίκτυο Logo. Το τηλεπαιχνίδι επικεντρώνεται, όπως πολλά άλλα μέχρι σήμερα, στις αισθητικές επεμβάσεις, ακολουθώντας όμως τον γκουρού των διασήμων, Rund Rusher.

Η εκπομπή θα εισβάλλει στον χώρο που ο Rusher θα κάνει τις «βαρβάτες» θεραπείες  και θα καταγράφει τον πόνο των ανθρώπων και τις απεγνωσμένες προσπάθειες να ομορφύνουν.
Γιατί κάτι μας λέει ότι σύντομα θα το δούμε προσαρμοσμένο και στα ελληνικά δεδομένα;


PostHeaderIcon O Βασίλης Βασιλικός δωρισε 6.000 βιβλία στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Καβάλας

vasilikos 
Μια πολύ σημαντική συλλογή βιβλίων που χρειάστηκε μισό αιώνα να συγκεντρωθεί από τον Θάσιο συγγραφέα,είναι πλέον κτήμα των βιβλιόφιλων της Καβάλας.
Τον δημοσιογράφο συγγραφέα βοηθό σκηνοθέτη σε ξένες παραγωγές,σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ,παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών και σεναριογράφο Βασίλη Βασιλικό,τον γνωρίζουμε όλοι μια και είναι συντοπίτης μας,αφού γεννήθηκε στη Θάσο.Μέχρι σήμερα έχει γράψει περίπου 80 βιβλία,μυθιστορήματα,νουβέλες, διηγήματα,θεατρικά,ποίηση,από τα οποία γνωστότερα είναι:»Η Μυθολογία της Αμερικής»,»Το ψαροντούφεκο»,»Θύματα Ειρήνης»,»Οι φωτογραφίες,»Ζ»,ο»Ιατροδικαστής»,ο»Θάνατος του Αμερικάνου»κ.α.Πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες καθώς και στη γραφή Μπράιγ,ενώ το μυθιστόρημα του «Ζ»μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.


PostHeaderIcon Μαθητής λυκείου ετών 80!

Μαθητής λυκείου ετών 80! 
Στο θρανίο κάθισε έστω και καθυστερημένα και σε δύο μήνες θα πάρει το απολυτήριο του από το 1ο Eσπερινό ΕΠΑ.Λ Περιστερίου.

Ο λόγος για τον Μανώλη Καννελίδη, ο οποίος στα 80 του χρόνια αναμένει το πολυπόθητο απολυτήριο.

PostHeaderIcon Γιούρι Γκαγκάριν: 50 χρόνια από την πρώτη πτήση στο Διάστημα

Γιούρι Γκαγκάριν: 50 χρόνια από την πρώτη πτήση στο Διάστημα Η διάρκειας 108 λεπτών πρώτη πτήση του ανθρώπου στο ∆ιάστηµα, ακριβώς πριν από 50 χρόνια, άνοιξε νέους ορίζοντες για την ανθρωπότητα και µετέτρεψε εν µία νυκτί το γιο ενός αγρότη, τον Γιούρι Γκαγκάριν, σε έναν από τους ήρωες του 20ού αιώνα. 

«Για µένα όλη η ζωή ήταν µια τέλεια στιγµή», έλεγε αρκετό καιρό µετά ο Γκαγκάριν, ο οποίος εκτοξεύθηκε µε το διαστηµόπλοιο Vostok από το κοσµοδρόµιο του Μπαϊκονούρ στις 12 Απριλίου 1961.


PostHeaderIcon Γυμνόστηθη διαδήλωση για το Τσέρνομπιλ (vid)


Στις 26 Απριλίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου Τσερνόμπιλ στα εδάφη της τότε Σοβιετικής Ένωσης και νυν Ουκρανίας. Με αφορμή την επέτειο ημίγυμνες Ουκρανές ακτιβίστριες θα κάνουν με τον δικό τους τρόπο διαδήλωση...

PostHeaderIcon Κατακόρυφη αύξηση στις εμφανίσεις UFO στη νότια Ρωσία


Αυξάνονται συνεχώς τα «κρούσματα» εμφάνισης άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων και ειδικά στη νότια Ρωσία στην επαρχία Krasnodar στην οποία βρίσκεται και η πόλη Sochi στην οποία και θα πραγματοποιηθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες το 2014.

Οι εμφανίσεις είναι αρκετές τόσες ώστε να απασχολήσουν και τα μεγάλα δίκτυα όπως είναι το ρωσικό RIA Novosti.

PostHeaderIcon Από το Facebook στο Hatebook…

 

Τα μέλη του αναρίθμητα, οι οπαδοί του άλλοι τόσοι αλλά και οι εχθροί πλέον αρκετοί. Ο λόγος για το γνωστό μας Facebook, που φαίνεται πως γέννησε και τόσες αντιπάθειες ώστε να δημιουργηθεί το…Hatebook!

Μια τυπική μέρα στο γραφείο σίγουρα εμπεριέχει και λίγο…Facebook. Να ακούσουμε το τραγούδι που ανέβασε ένας «φίλος» μας, να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στις φωτογραφίες από το χθεσινό πάρτι, να διαβάσουμε μια ανάρτηση ενός άλλου φίλου ή να σχολιάσουμε ό, τι μας κατέβει στο κεφάλι. 


PostHeaderIcon Ραγδαία η αύξηση της ανεργίας - Προβλέψεις μέχρι και για 20% - 22%!

Ραγδαία η αύξηση της ανεργίας - Προβλέψεις μέχρι και για 20% - 22%!
Παρά τις... υποτιθέμενες προσπάθειες του υπουργείου Εργασίας για μείωση της ανεργίας, ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που μένουν χωρίς δουλειά αυξάνονται με τα ταχείς ρυθμούς και εκφράζονται ήδη φόβοι για ακόμη χειρότερες μέρες.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββα Ρομπόλη, η πραγματική ανεργία το 2010 έφτασε το 20% και θα εκτιναχθεί στο 22%, δηλαδή θα ξεπεράσει το 1.200.000 ανέργους!

PostHeaderIcon Προς αποκατάσταση ένα σπουδαίο μνημείο της Ακρόπολης

EF3A3B3B6490F5CF5E57EBEEE95F7786 
Διάσπαρτα μέλη της Στοάς του Ευμένους Β‘ και μέλη που διασώθηκαν στο αρχικό τους σημείο αναμένεται να επανατοποθετηθούν, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από μηχανικούς της ειδικής επιτροπής του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων.

Εφόσον βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, θα αποκατασταθεί η βορειοανατολική γωνία του μνημείου, ερείπια του οποίου βρίσκονται μεταξύ του Ηρωδείου και του Θεάτρου του Διονύσου.
Επίσης, θα στερεωθούν λιθόπλινθοι της θεμελίωσης που παρουσιάζουν καθίζηση ή έχουν μετακινηθεί και, όπου χρειάζεται, θα προστεθούν κονιάματα και ειδικά μέσα στερέωσης και συντήρησης.


PostHeaderIcon Γιατί οι Ελληνίδες παντρεύονται όλο και πιο αργά

Σε ταχύτερη αύξηση της μέσης ηλικίας γάμου για τις Ελληνίδες -ιδίως αυτές που γεννήθηκαν μετά το 1970- οδηγεί η πρόσφατη κρίση, εκτιμούν οι επιστήμονες. Γιατί οι Ελληνίδες παντρεύονται πιο αργά;


PostHeaderIcon Μικρά βαν αντί για ταξί στην Ελλάδα


Αλλαγές στο κλάδο των ταξί ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών με την καθιέρωση βαν εννέα θέσεων που θα έχουν προσυμφωνημένο μίσθωμα και όχι ταξίμετρο, αναφέρει δημοσίευμα των Νέων.

PostHeaderIcon Ενοικιάζεται χώρα προς 45.000 ευρώ η βραδιά

 
Όλα τα κομφόρ παρέχονται στους ενοικιαστές. Ότι γουστάρετε είναι δικό σας προς 45.000 ευρώ την βραδιά. Και μην μου πείτε. Η τιμή είναι πολύ λογική για μια ολόκληρη χώρα. Πολυτέλεια είναι. Όνειρο θερινής νυκτός δεν είναι πλέον. Η ενοικίαση μιας ολόκληρης χώρας είναι εφικτή και μάλιστα σε πολύ λογική τιμή - για όσους βέβαια έχουν το δικαίωμα να το ονειρευτούν.


PostHeaderIcon GP Κίνας: Μεγάλη νίκη του Χάμιλτον!

Μεγάλη νίκη του Χάμιλτον και της McLaren στο GP της Κίνας, στη Σαγκάη!
Ο Βρετανός μετά από έναν εκπληκτικό σε θέαμα αγώνα, με πάμπολλα προσπεράσματα, πήρε την πρώτη νίκη για φέτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φέτελ και στην τρίτη τον Γουέμπερ.

Ο Αυστραλός που εκκινούσε από την 18η θέση έκανε τον αγώνα της ζωής του καταφέρνοντας τελικά να ανέβει στο βάθρο.
Θα λέγαμε απερίφραστα ότι ήταν ο άνθρωπος του αγώνα αν δεν είχε ταυτόχρονα δώσει τέτοια μάχη ο Χάμιλτον προσπερνώντας όποιον βρέθηκε μπροστά του μέχρι να ανέβει στην 3η θέση.

PostHeaderIcon Το Πασχαλινό εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

 
 Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη, βάσει του πασχαλινού ωραρίου λειτουργίας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργούν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ, και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

PostHeaderIcon Ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα

 

Ποιο είναι το “τρελό σχέδιο” του τούρκου πρωθυπουργου
- Θελει να χωρίσει την Πόλη σε ευρωπαϊκή και ανατολική
- Θα αλλάξει ακόμη και το Σύνταγμα για να κερδίσει ψηφοφόρους και Ευρώπη
 

Φήμες ότι ο Ερντογάν σκέφτεται να μεταφέρει τη τουρκική πρωτεύουσα από την Άγκυρα στη Κωνσταντινούπολη!
 

PostHeaderIcon Αγριεύει ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα- Μέχρι και χιόνια στη Β. Ελλάδα - Σούβλισμα με ομπρέλα;

 

Με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα
- Χιονίζει σε αρκετές περιοχές της Β.Ελλάδας και στην Ήπειρο
- Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και χιόνια στη Β. Ελλάδα θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα.
 


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις: Αλμυρές μπουκίτσες με γέμιση ελιάς



Συστατικά

  1. 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  2. 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  3. 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  4. 250-300 γραμ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά.
  5. λίγο πιπέρι


Οδηγίες
Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μίξερ (εκτός από τις ελιές) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια μικρά όπου μέσα βάζουμε και μία ελιά.
Ψήνονται στον φούρνο στους 180°C.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε αντί για ελιές τυρί ή ό,τι άλλο αρέσει στα παιδιά σας.


PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


1506: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

1902: Η Δανία είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τα δακτυλικά αποτυπώματα ως αποδεικτικό μέσο.

1906: Καταστρεπτικός σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει το Σαν Φρανσίσκο. Οι νεκροί υπολογίζονται από 3000 και οι άστεγοι σε 300.000.

1932: Η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και οι τρεις χώρες της BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), που αποτέλεσε προπομπό της ΕΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1956: Η κερκυραία Μαρία Δεσύλλα είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται δήμαρχος.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 18/04/2011


Βροχερό καιρό περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 στη Θράκη, το Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο, τη Στερεά, τη Νότια Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 13 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά η μέγιστη στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βόρειοι έως μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί ισχυροί και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.



PostHeaderIcon Back...Καλή εβδομάδα! ;o)


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin