Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μαζόχ και Μαζοχισμός

 
Ο Αυστριακός Λεοπόλδος Μαζόχ (Leopold von Sacher-Masoch, 1836 – 1895) έγραψε νουβέλες και μυθιστορήματα. Ανάμεσα στους θαυμαστές του συγκαταλέγονταν ο Εμίλ Ζολά, ο Ερρίκος Ίψεν και ο Βίκτωρ Ουγκό. Ο όρος “μαζοχισμός” καθιερώθηκε, εν αγνοία του συγγραφέα, από τον αυστριακό ψυχίατρο Κραφτ-Έμπινγκ (Richard von Krafft-Ebing), για να δηλώσει τη σεξουαλική διαταραχή κατά την οποία ο άνθρωπος νοιώθει ηδονή από τον πόνο. Ο ψυχίατρος Έμπινγκ, μάλλον, αδίκησε και κατέστρεψε την υστεροφημία του υπερευαίσθητου συγγραφέα Μαζόχ, που, ίσως, να του άρεσε να παίζει το ρόλο του θύματος στις ερωτικές σχέσεις, αλλά δεν ήταν μια διαταραγμένη προσωπικότητα. Έργα του Μαζόχ είναι τα : “η Αφροδίτη με τη γούνα” εκδ. Ερατώ, “ο έρωτας του Πλάτωνα”, εκδ. Αστάρτη, “σκληροί έρωτες” εκδ. Ηριδανός.

PostHeaderIcon Τα συστατικά της προσωπικής επιτυχίας


Με το νέο χρόνο στο ξεκίνημά του, θα μπορούσε άραγε να υπάρξει καλύτερη στιγμή απ’ αυτή για να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε, να διατηρήσουμε ή να ξανακερδίσουμε την αύρα μας μας για όλο το 2011 και για πάντα; Είναι εύκολο να βρει κανείς την ευτυχία και το νόημα της ζωής, όταν έχει επιτύχει δύο απλούς στόχους: να αγαπά αυτό που κάνει και να το δείχνει.

PostHeaderIcon Τα 5 θρυλικά ναυάγια της ανθρωπότητας

Σαν πλοία έγραψαν ιστορία για την πολεμική τους ισχύ, το μέγεθος τους, τη χλιδή που προσέφεραν και τις τεχνολογικές τους καινοτομίες.

Αργά ή γρήγορα όμως βρέθηκαν στο πυθμένα των θαλασσών τροφοδοτώντας το μύθο που είχαν δημιουργήσει με δοξασίες και παραδοξολογίες.

Mary Rose




PostHeaderIcon ΙΟΝ: Μια συναρπαστική ιστορία, γλυκιά σαν σοκολάτα….

 

Όσοι, Έλληνες ή ξένοι, ασχολούνται με την εθνική μας οικονομία εστιάζουν την προσοχή τους στα βασικά αίτια των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων η αποβιομηχανοποίηση και η μείωση της ανταγωνιστικότητας. 

 Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές ελληνικές βιομηχανίες εξαγοράστηκαν από πολυεθνικούς κολοσσούς που συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στην χώρα μας μέσα σε πολύ ευρύτερα δεδομένα «κριτηρίων» αλλά και «δυνατοτήτων» από αυτά που είχαν ή διέθεταν οι ιδρυτές ή οι τελευταίοι ιδιοκτήτες τους. Από τις βιομηχανίες που εξαγοράστηκαν όμως, είναι φυσικό να απουσιάζει πλέον (τουλάχιστον στον βαθμό που υπήρχε) η «ελληνική ιδεολογία» μέσα στην διοίκηση ή τις επιχειρηματικές αποφάσεις μιας πολυεθνικής ιδιοκτησίας που είναι υποχρεωμένη να προσαρμόζεται στα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης.


PostHeaderIcon Υποκατάστατα ερωτικής σχέσης


Είναι τελικά, αρκετά συχνό το φαινόμενο σήμερα, διαφορετικοί άνθρωποι να εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες τις οποίες κανονικά θα κάλυπτε μία σχέση. Δηλαδή, κάποιος εξυπηρετεί την ανάγκη για επικοινωνία, άλλος την ανάγκη για παρέα, άλλος την ανάγκη για συναισθηματική επαφή και άλλος για σεξουαλική. Δύσκολα, βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος να μπορεί να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες. Φυσικά, αναφερόμαστε σε μία μερίδα ατόμων και όχι σε όλους αδιακρίτως.

PostHeaderIcon Όταν ο Πικάσσο γνώρισε τη Μαρί Τερέζ

 

Τη συνάντησε μια μέρα του 1927 όταν αυτός ήταν 46 χρονών κι εκείνη μόλις 17. Η ιστορία της πρώτης συνάντησης του Πάμπλο Πικάσσο και της Μαρί Τερέζ Γουόλτερ, (Walter) και της σχέσης που ακολούθησε είναι μία από τις πλέον συναρπαστικές στην ιστορία της τέχνης του 20ου αιώνα. 


PostHeaderIcon Το Google ξέρει για τι ψάχνετε..

google_logo 

Το Google ξέρει για την ψάχνετε. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η νέα διαφημιστική καμπάνια του Google στην Τουρκία.

PostHeaderIcon Διαγράψτε αποκαλυπτικά προσωπικά στοιχεία από το Facebook

 

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε άλλη μια φορά η αφνίδια αλλαγή της πολιτικής του Facebook σχετικά με τη διάθεση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η διεύθυνση και το τηλέφωνο κάθε μέλους σε app- το δημοφιλέστερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βήμα πίσω - προσωρινά.

PostHeaderIcon Forest...LoVe....



PostHeaderIcon 1ο Σεμινάριο ρομποτικής γυναικολογικής χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών

 
Η Ευρωκλινική Αθηνών πραγματοποιεί το 1ο Σεμινάριο ρομποτικής γυναικολογικής χειρουργικής στις 19 και 20 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης. 

PostHeaderIcon Ασκητική (απόσπασμα)- Ν.Καζαντζάκης

 
Δεν είμαι καλός, δεν είμαι αγνός, δεν είμαι ήσυχος! Αβάσταχτη είναι η ευτυχία κι η δυστυχία μου, είμαι γιομάτος άναρθρες φωνές και σκοτάδι· κυλιούμαι όλο δάκρυα κι αίματα μέσα στη ζεστή τούτη φάτνη της σάρκας μου. 

PostHeaderIcon Μουσείο σοκολάτας από τη σοκολάτα υγείας Παυλίδη

 image
Ένα διαφορετικό μουσείο παρουσιάζει η σοκολάτα υγείας Παυλίδη, που γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια της. Στις 29 και 30 Ιανουαρίου δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν το πρωτότυπο μουσείο πίσω από το Εργοστάσιο Παυλίδη.

PostHeaderIcon «Έρχεται» η ετικέτα στα προϊόντα που παράγονται με αιολική ενέργεια

 

Τη δημιουργία της πρώτης παγκόσμιας ετικέτας ενημέρωσης των καταναλωτών για τις εταιρίες που χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για την παραγωγή των προϊόντων τους υποστηρίζουν διεθνείς επιχειρήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις.


PostHeaderIcon Ο «αυτοέλεγχος» της Goldman Sachs

 

Λέγεται ότι οι Αμερικάνοι έχουν μεγάλη εμμονή με τα βιβλία που αφορούν την αυτό – βελτίωση. Ένα τέτοιο λοιπόν θα μπορεί να αποτελεί πλέον και η έκθεση, στη σύνταξη της οποία προχώρησε η παγκοσμίου φήμης Αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs (η φήμη της εμάς τους Έλληνες μας αγγίζει ιδιαιτέρως) και που αφορά την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προτύπων και πρακτικών της. 


PostHeaderIcon Ανησυχούν για το περιβάλλον οι Κρητικοί

 
Tην έντονη ανησυχία των πολιτών της Κρήτης προκαλεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε σε όλο το νησί το Πολυτεχνείο Κρήτης.


PostHeaderIcon Στο «σφυρί» το Batmobile

 

Το αυθεντικό αυτοκίνητο του Batman από την ταινία «Batman returns» βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες σε δημοπρασία του ebay.

PostHeaderIcon Boeing: Ανακοίνωσε 900 απολύσεις σε εργοστάσιο της Καλιφόρνια

 
Στην απόλυση 900 εργαζομένων, εκ των συνολικά 3.700, στο εργοστάσιο του Long Beach της Καλιφόρνια θα προχωρήσει η Boeing επικαλούμενη τη μείωση των παραγγελιών για τα αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων C-17.

PostHeaderIcon Τι σαγηνεύει τις... γυναίκες;

 
Άντρες, αλλάξτε το προφίλ σας στο Facebook και εκεί που γράφει «Προσωπική κατάσταση» (Relationship status) πατήστε «Είναι περίπλοκο» (It’s complicated). Γιατί;

Μια νέα μελέτη δείχνει πως οι γυναίκες ελκύονται από τους άντρες των οποίων τα συναισθήματα παραμένουν μυστήριο!
 

PostHeaderIcon Η μαγική κηραλοιφή για το σύγκαμα...

4392971128 0d5c384568 Η μαγική κηραλοιφή για το σύγκαμα 
Όταν πρωτοδιάβασα τί μπορούν να κάνουν οι κρέμες για το σύγκαμα στο δέρμα του μωρού μου καθώς και τα βλαβερά συστατικά που περιέχουν, τρόμαξα. Μπορεί να διατείνονται ότι είναι απαλές, υποαλλεργικές, ειδικά μελετημένες και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, αλλά είναι τίγκα στο πετρέλαιο και σε πολλές άλλες αμφιλεγόμενες ουσίες.

PostHeaderIcon Νόμος για διατήρηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και λειτουργία καμερών


Σημαντικές τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων εισάγονται με την ψήφιση του νέου νόμου που προέρχεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων...

PostHeaderIcon Ο ορισμός του... σκυλάδικου

 
Απειλούν με έξωση σκυλάκι που «τραγουδάει»...

Διαμάχη έχει ξεσπάσει σε πολυκατοικία στο Bronx. Οι ιδιοκτήτες ενός μικρού σκυλιού υποστηρίζουν ότι το τετράποδό τους έχει ταλέντο στο τραγούδι και είναι σκύλος θεραπείας. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας.

PostHeaderIcon 20.000 "λουκέτα" θα φέρει ο "αντικαπνιστικός"

 
Τουλάχιστον 15 - 20.000 λουκέτα και 80.000 ανέργους θα φέρει η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, τονίζοντας ότι «ο κλάδος διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από τον πόλεμο και μετά».

PostHeaderIcon Επέστρεψε την εικόνα

 
Μεταβυζαντινή εικόνα του Χριστού παραδόθηκε από τον δημοφιλή καλλιτέχνη της ποπ μουσικής Μπόι Τζορτζ στον Επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου στην ΕΕ.

PostHeaderIcon Οι εξάψεις «διώχνουν» τον καρκίνο του μαστού

Ενα από τα πιο κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι οι λεγόμενες «εξάψεις», όπου οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με μια ξαφνική αίσθηση ζέστης σε διάφορα μέρη του σώματος, ειδικά στο στήθος, στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Εξαψη και ιδρώτας εμφανίζονται και συνήθως ακολουθεί αίσθημα ψύχους. Μερικές γυναίκες αισθάνονται την καρδιά τους να χτυπά πολύ γρήγορα ή δυνατά και αισθάνονται ανησυχία. Αυτές οι εξάψεις διαρκούν οπωσδήποτε από μερικά δευτερόλεπτα ως μερικά λεπτά. Το πόσο συχνά εμφανίζονται ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα.

PostHeaderIcon Προβληματισμοί για την κρίση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ 

Προβληματισμούς για την κρίση, εξέφρασαν τρεις πανεπιστημιακοί, στον κύκλο διαλέξεων «Η ελληνική κοινωνία σε αναστοχασμό», στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


PostHeaderIcon Σημαντικό βήμα για τη δημιουργία κβαντικών υπολογιστών. Για πρώτη φορά κατέστη εφικτός ο μυστηριώδης κβαντικός «εναγκαλισμός» σε πυρίτιο

 
Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τον Καναδά σημείωσε ένα σημαντικό επίτευγμα, που φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά την πολυπόθητη δημιουργία κβαντικών υπολογιστών, οι οποίοι θα κάνουν υπολογισμούς πολύ ταχύτερα από οποιοδήποτε μηχάνημα μέχρι σήμερα.

PostHeaderIcon Μερική διαγραφή του ελληνικού χρεόυς;

 
Με σημερινό δημοσίευμα τους σήμερα οι Financial Times της Γερμανίας αναφέρουν ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν ένα σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία να διαγράψουν μέρος του χρέους τους μέσω της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Η περίπτωση αυτή συζητήθηκε απο τους υπουργούς των κρατών στη τακτική συνεδρίαση τους την περασμένη Δευτέρα. Με βάση το σχέδιο που έκαναν προβλέπεται η αγορά ομολόγων από το EFSF ή ηπαροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους σε Ελλάδα και Ιρλανδία που θα χρησιμοποιηθούν για την επαναγορά του χρέους και τη μείωση των υποχρεώσεών τους.

Πάντως εχθές Αθήνα και Βερολίνο διέψευσαν φήμες ότι η Γερμανία εξετάζει σχέδιο που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επαναγοράσει το χρέος της μέσω του EFSF, καθώς οι Γερμανοί είναι αντίθετοι στη δημιουργία ευρω-ομολόγων και θεωρούν τους εαυτούς τους φρουρούς του ευρώ οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας


PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Τα ζευγάρια καβγαδίζουν 312 φορές τον χρόνο!

 
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ο καβγάς μεταξύ ζευγαριών, είτε για θέματα σοβαρά, είτε πολλές φορές και για μικροπράγματα της καθημερινότητας. Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, ένα φυσιολογικό ζευγάρι καβγαδίζει κατά μέσο όρο, περίπου 312 φορές το χρόνο!


PostHeaderIcon Τα σπίτια του μέλλοντος

Πώς θα ανανεωθεί το προφίλ της κατοικίας, ανοίγοντας γόνιμο διάλογο με την αρχιτεκτονική του 21ου αιώνα.

PostHeaderIcon "Πόρτα" από Αγγλία στον ιερέα που ήθελε να κάψει το Κοράνι

Απαγορεύτηκε η είσοδος στον Αμερικανό ιερέα, Τέρι Τζόουνς, στην Αγγλία όπως έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Ο ιερέας στο παρελθόν απείλησε να κάψει το ιερό βιβλίο των Ισλαμιστών την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.


Οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και καταδικάστηκαν από τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Ο ιερέας μετέβη στη Βρετανία ύστερα από πρόσκληση οργάνωσης κατά των μεταναστών.

PostHeaderIcon "Αρωμα" γυναίκας στα υψηλά κλιμάκια μιας επιχείρησης


Λένε ότι, πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα, "κρύβεται" σχεδόν πάντα μια δυναμική γυναίκα. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι, βάσει διεθνών ερευνών, πίσω από μια "ανθεκτική" επιχείρηση, ακόμη κι εντός της δίνης της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται μια γυναίκα στο κέντρο λήψης αποφάσεων; Διεθνείς έρευνες, βάσει στατιστικών στοιχείων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η γυναικεία συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο μιας επιχείρησης, αποτελεί μοχλό ενίσχυσης και μορφή άμυνας απέναντι στην απειλή ενδεχομένης χρεοκοπίας, ακόμη και ... λουκέτου.

      Και μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει άλματα σε ό, τι αφορά την ισότιμη μεταχείριση της γυναίκας στον ελληνικό εργασιακό, ακόμα και πολιτικό στίβο, αλλά μένουν ακόμα περισσότερα να γίνουν, ώστε τα δύο φύλα να έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα- από τη συμπεριφορά μέχρι και την αμοιβή- όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Λιάνα Γούτα, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων/Τμήμα Μακεδονίας και επί 22 χρόνια μηχανικός στον κλάδο της βιομηχανίας.

      "Ο καθένας από εμάς έχει ένα όνομα, αλλά το γυναικείo φύλο συχνά προσδιορίζεται ως "κούκλα", λέει χαρακτηριστικά η κα Γούτα, επισημαίνοντας πως σε ανάλογη περίπτωση που αντιμετώπισε, έπρεπε να υπογραμμίσει στο φίλο και συνάδελφό της ότι έχει όνομα και προτιμά να το χρησιμοποιεί!

      Βάσει της πολύχρονης εμπειρίας της, αλλά και της θητείας της σε όλες τις θέσεις μιας εταιρίας, η κ. Γούτα θεωρεί ότι το γυναικείο φύλο τυγχάνει σεβασμού και ίσης αντιμετώπισης σε μια επιχείρηση- κυρίως από συναδέλφους της ίδιας βαθμίδας ή κατώτερης- αφού η … δυσκολία αποδοχής συναντάται στα υψηλά στρώματα, όπου λαμβάνονται και οι "αποφάσεις ζωής" μιας εταιρίας. 

      Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες με τον κώδικα που πρέπει να υιοθετήσει μια γυναίκα προκειμένου να φτάσει ψηλά. Εκτός της ενδυμασίας, η γυναίκα επιχειρηματίας ή μάνατζερ, θα πρέπει να προσέχει τον τόνο της φωνής της, να μην είναι λεπτός αλλά πιο … μπάσος, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει να μην κάνει θόρυβο, ιδίως όταν μπαίνει σε μια σύσκεψη. "Δεν πρέπει η γυναίκα να τραβά την προσοχή, αλλά πρέπει να περνά απαρατήρητη, και μόνο οι προτάσεις και οι θέσεις της να φροντίζει να βρίσκονται στο προσκήνιο", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

      Η μη ισότιμη συμμετοχή γυναικών αποτελεί "πληγή" για τη χώρα μας, αφού σε σύνολο 134 χωρών κατατάσσεται μόλις 86η αναφορικά με τις ίσες ευκαιρίες των δύο φύλων στην εργασία. 

      Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, από τους 333 υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, μόλις οι οκτώ ήταν γυναίκες, ενώ ως δημοτικοί σύμβουλοι, ο αριθμός τους σε μερικές περιπτώσεις ίσως και να ξεπερνούσε αυτό των ανδρών, επισημαίνει η κ. Γούτα και προσθέτει ότι στην Ελλάδα, το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εταιριών, δεν ξεπερνά το 2%. 

      Το ζήτημα , σύμφωνα με την ίδια, έχει δύο διαστάσεις. Από τη μία πλευρά η ίδια η κοινωνία μας δεν αποδέχεται το γυναικείο φύλο σε θέσεις εξουσίας, ενώ από την άλλη, οι ίδιες οι γυναίκες παγιδεύονται στα ταμπού των διοικούντων- συνήθως ανδρών- κι έτσι οι ίδιες "αυτο-φρενάρονται" και δεν στοχεύουν σε υψηλές θέσεις.

      Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, σημειώνει η κ. Γούτα και προσθέτει:«Τουλάχιστον το 52% των φοιτητών σε σχολές οικονομικές και διοίκησης, είναι γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι το μισό δυναμικό της χώρας μας, με γνώσεις στην 'οδήγηση' μιας εταιρίας, είναι γυναίκες και οφείλουμε σαν κράτος να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα τους". 

      Η κ. Γούτα συστήνει, μάλιστα, στις γυναίκες, να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι δεν θα πρέπει να νιώθουν ανασφαλείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους στη δουλειά, ούτε και μπροστά στη "μαγική" στιγμή της μητρότητας, αφού, όπως λέει, "όλα βολεύονται εξίσου καλά".

"Τρέχει" ξανά τμήμα ανάπτυξης γυναικών μάνατζερ & επιχειρηματιών
      Εξάλλου, σε γραμμή αφετηρίας βρίσκεται και πάλι ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών στη Μακεδονία της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων-Τμήμα Μακεδονίας, με ενισχυμένο το ρόλο του και πιο αναβαθμισμένο από ποτέ, σύμφωνα με την κ. Γούτα, η οποία εμπνεύστηκε την ιδέα και αποτελεί κι ένα από τα 23 ιδρυτικά μέλη του φορέα.

      Αποστολή του συγκεκριμένου Τομέα είναι να συμβάλει έμπρακτα στη διεύρυνση της γυναικείας παρουσίας στο χώρο του μάνατζμεντ και των επιχειρήσεων και στην προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση στην Ελλάδα, όσο το δυνατόν περισσοτέρων γυναικών, που είναι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη, στο δημόσιο και σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. "Θα γίνονται έρευνες και μελέτες- επισημαίνει- για τα υπάρχοντα προβλήματα και τις λύσεις που υπάρχουν, επισκέψεις σε πανεπιστήμια με στόχο την ενημέρωση των νέων που στοχεύουν ψηλά, αλλά και θα παρέχονται πληροφορίες".


PostHeaderIcon Αποδεδειγμένα «ασθενές» φύλο οι άνδρες – κρυολογούν πιο εύκολα από τις γυναίκες όταν πιεστούν στη δουλειά τους, σύμφωνα με νέα έρευνα


Οι γυναίκες το υποψιάζονταν πάντα (μεταξύ μας, και οι άνδρες…), αλλά τώρα έχουν και αποδείξεις. Οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι στα κρυολογήματα, σε σχέση με τις γυναίκες, όταν τα δύο φύλα βρεθούν υπό την ίδια πίεση στο εργασιακό περιβάλλον τους, σύμφωνα με μια νέα νοτιοκορεατική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ατζού, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής ιατρικής «Occupational Medicine», σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μελέτησαν μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων -από 40 εταιρίες, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνθήκες εργασιακής πίεσης. Μετά από έξι μήνες, οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν αν είχαν κρυολογήσει το προηγούμενο τετράμηνο.
Διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες, που ένιωθαν στρες στη δουλειά τους, ήταν πολύ πιθανότερο (74%) σε σχέση με τις γυναίκες να έχουν κρυολογήσει, γεγονός που αποτελεί ένδειξη μεγαλύτερης κατάπτωσης του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Οι γυναίκες, αντίθετα, φαίνεται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη «στωικότητα» και ανθεκτικότητα (γκρινιάζοντας πολύ λιγότερο, επίσης, σε σχέση με τους άνδρες!), σε ανάλογες συνθήκες στρες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι άνδρες υπερεκτιμούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος σε σχέση με τις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που είναι ήδη γνωστό, ότι οι γυναίκες μιλάνε στους γιατρούς και στους γύρω τους με διαφορετικό τρόπο για το κρυολόγημά τους σε σχέση με τους άνδρες, παραπονούμενες πολύ λιγότερο.

Από εργασιακής πλευράς, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανότερο στη δουλειά τους οι άνδρες να αντιδρούν χειρότερα (και να απουσιάζουν συχνότερα) σε σχέση με τις γυναίκες, εξαιτίας κρυολογημάτων που σχετίζονται κατά βάθος με το άγχος.
Το στρες και η κατάθλιψη αποτελούν βασική αιτία απουσιών των εργαζομένων (και των σχετικών αδειών) από την εργασία τους σε πολλές χώρες, ενώ παράλληλα μειώνουν την παραγωγικότητα αρκετών από αυτούς που προσέρχονται στη δουλειά τους.


PostHeaderIcon Ανακαλύφθηκε γονίδιο που σχετίζεται με τον καρκίνο των νεφρών


Μια διεθνής επιστημονική ομάδα, με ερευνητές από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη, εντόπισε ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το οποίο υπάρχει στο ένα τρίτο περίπου των ασθενών με καρκίνο των νεφρών.

PostHeaderIcon Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαθμώνος


Το γνωστό και καθιερωμένο, πλέον, Παζάρι Βιβλίου, η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκποίηση βιβλίου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την προσεχή Παρασκευή, στις 21 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα διαρκέσει για είκοσι ημέρες, (έως και την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου) σ’ ένα τεράστιο, καλαίσθητο και λειτουργικό περίπτερο (1.000 τ.μ.), ενιαίο για όλους τους εκδότες.
 

PostHeaderIcon Πριν 8.000 χρόνια έγιναν οι πρώτες καλλιέργειες σταφυλιών

 
Ηλικία 8.000 ετών έχει η καλλιέργεια σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

PostHeaderIcon Αμβρακικός : Λαθροκυνηγοί θερίζουν τις αγριόπαπιες και τις πουλάνε στις τοπικές ταβέρνες

Λαθροθηρίας συνέχεια στον Αμβρακικό. Για άλλη μια φορά, λαθροθήρες κυνηγούσαν για μιάμιση ώρα στο πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι, πάνω σε πέντε μηχανοκίνητες βάρκες. Τα μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας έγιναν μάρτυρες της οργανωμένης επιδρομής κατά την οποία θανατώθηκαν τουλάχιστον πενήντα Φαλαρίδες (μοιάζουν με μεγάλες νερόκοτες). Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά. Το περασμένο καλοκαίρι (από τον Ιούλιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου) στον Αμβρακικό θανατώθηκαν περισσότερα από 2.000 υδρόβια πτηνά _ κυρίως πάπιες.

PostHeaderIcon Αυστραλία: Συνεχίζεται η εκστρατεία υπέρ της Ελληνομάθειας

 image
Σε πρόσφατη αλληλογραφία με το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο Ν.Ν.Ουαλίας, ο βουλευτής Greg Hunt επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Παιδείας Peter Garrett, σχετικά με τη θέση των Ελληνικών στο Ενιαίο Αυστραλιανό Πρόγραμμα Διδακτέας Ύλης Γλωσσών.

PostHeaderIcon Έλληνες επιχειρηματίες στη Θράκη προτείνουν την πώληση κλειστών εργοστασίων στους Τούρκους

 
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις φέρεται να είχαν οι Έλληνες και οι Τούρκοι επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή την περασμένη εβδομάδα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet Daily News (http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=closed-greek-facilities-wait-for-turkish-investors-2011-01-16
Έλληνες επιχειρηματίες κάλεσαν τους Τούρκους συναδέλφους τους να αγοράσουν και να θέσουν σε λειτουργία τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια που υπάρχουν στην ελληνική Θράκη τα οποία έκλεισαν λόγω της οικονομικής κρίσης… 
Οι εν λόγω Έλληνες.... επιχειρηματίες προτείνουν την πώληση των επιχειρήσεων τους σε χαμηλή τιμή για να διατηρήσουν τα μελλοντικά τούρκικα αφεντικά αυτών τις θέσεις εργασίας στα εργοστάσια. Την θέση αυτήν των Ελλήνων επιχειρηματιών προωθεί και ο Τούρκος πρόεδρος της τουρκικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της γειτονικής χώρας (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, ο οποίος στην ομιλία του κατα τη διάρκεια του Συνεδρίου επεσήμανε το γεγονός ότι το 85% των εργοστασίων της βιομηχανικής περιοχής της Κομοτηνής είναι κλειστά. 
Και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία είναι οδικός χάρτης για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, αφού όπως δήλωσε η Τουρκία εισάγει 200 δις δολάρια αγαθών το χρόνο και οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να κερδίσουν μέρος αυτής της αγοράς. Αυτό που ξέχασε να πει ο Rifat Hisarcıklıoğlu είναι όσον αφορά τις συναλλαγές Ελλάδας Τουρκίας, αυτές είναι ελλειμματικές για την Ελλάδα. 
Για την ιστορία από στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας Τurkstat για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2008 προκύπτει ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία έφθασαν στα 1.094 εκατ. δολ. και οι τουρκικές εξαγωγές προς την Ελλάδα στα 2.326 εκατ. δολ. (εμπορικό ισοζύγιο: -1.232 εκατ. δολ.). 
Ενώ για την περίοδο 2008-2009 τα νούμερα ήταν 1,1 δις και 1,6 δις δολάρια αντίστοιχα (εμπορικό ισοζύγιο: -500 εκατ. δολ). Επομένως τι είδους εξαγωγές θα μπορούσαν να πετύχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις όταν ο μέσος μισθός στην Τουρκία είναι 320 ευρώ και τα ελληνικά προϊόντα κάθε άλλο παρά φτηνά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε σχέση με τα τουρκικά.

PostHeaderIcon flashback...Αρχαία Ολυμπία 1936

 



PostHeaderIcon Σόλων: “Γνωρίζω, και πόνος είναι μέσα στην ψυχή μου, να βλέπω την πιο αρχαία χώρα της Ιωνίας στη δυστυχία”

Ετσι άρχιζε το ποίημά του ο Σόλωνας, το ποίημα με το οποίο έκανε την μεταρρύθμιση στην πατρίδα του την Αθήνα, λέει ο Αριστοτέλης στην Αθηναίων Πολιτεία (5.2).
“Γιγνώσκω, και μοι φρενός ένδοθεν άλγεα κείται, πρεσβυτάτην εσορών γαίαν Ιαονίας κλινομένην”.


PostHeaderIcon Στόχος οι πρωτοποριακές τεχνολογίες

ΙBM και ARM ετοιμάζουν επεξεργαστές στα 14 νανόμετρα

Η IBM και η ARM αποφάσισαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, βάζοντας πλώρη για νέα προϊόντα που θα βασίζονται σε πρωτοποριακές τεχνολογίες. Μεταξύ άλλων, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την κατασκευή επεξεργαστών με βάση τη μέθοδο ολοκλήρωσης των 14 νανομέτρων.

PostHeaderIcon Apple : κατηγορείται για βιομηχανική ρύπανση

 

Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Apple κατηγορείται για σοβαρές παραλείψεις στην αλυσίδα κατασκευής ορισμένων υλικών που συνθέτουν το iPad και το iPhone, σε έκθεση που δημοσιοποιούν την Πέμπτη κινεζικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

PostHeaderIcon Οι άγνωστες παγίδες μικροβίων μέσα στο σπίτι

 
Παγίδες μικροβίων και αλλεργιογόνων μέσα στο σπίτι είναι πολλά «αθώα» αντικείμενα καθημερινής χρήσης – από τα μαξιλάρια και τα «τηλέφωνα» του ντους έως τα σφουγγαράκια της κουζίνας και τις οδοντόβουρτσες.

PostHeaderIcon Το Facebook των «φτωχών»

 
Είναι πλέον γεγονός η ραγδαία εξάπλωση της Facebook στην περιοχή της των smartphones και γενικότερα των φορητών συσκευών. 
 

PostHeaderIcon Βράβευση πλοιάρχων για την προσφορά τους

 
Τιμητική εκδήλωση με βράβευση 16 πλοιάρχων, που διακρίθηκαν για διασώσεις, παροχή βοήθειας και περισυλλογή ναυαγών, πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

PostHeaderIcon AA Μπαταρία σε USB!

 
Σχεδιασμένο από τον Wonchul Hwang, το ΑΑ USB είναι ένας συνδυασμός μπαταρίας ΑΑ και ενός flash USB! Διαθέτει ανασυρόμενη θύρα USB, επιτρέποντάς σας να επαναφορτίσετε την μπαταρία ΑΑ μέσω της θύρας USB στον υπολογιστή σας ή να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας στο ενσωματωμένο flash drive. Μια πολύ έξυπνη και χρήσιμη ιδέα, η οποία δυστυχώς βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού και όχι της παραγωγής.


PostHeaderIcon Μια ανάσα πριν από τα Οσκαρ ο «Κυνόδοντας»

 
Πολύ σημαντικό βήμα έκανε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας» φτάνοντας μια ανάσα πριν από την πεντάδα των υποψηφίων για το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2011.

PostHeaderIcon Τα επικίνδυνα – τοξικά – ψάρια στο Αιγαίο

Λαγοκέφαλοι - γίγαντες έχουν κατακλύσει το Αιγαίο! Τα επικίνδυνα - τοξικά – ψάρια πρωτοεµφανίστηκαν στη Ρόδο το 2003 και εξαπλώθηκαν γρήγορα, φθάνοντας ακόµη και στο Βόρειο Αιγαίο.

PostHeaderIcon Η Sony ρίχνεται στην αγορά με νέα προϊόντα

 
Η Sony φαίνεται πως είναι έτοιμη να αποκαλύψει τη νέα της φορητή παιχνιδομηχανή στις 27 Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εν μέσω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το jailbreak του Playstation 3.

PostHeaderIcon "Αν είχατε την δύναμη να αλλάξετε κάτι στην Ελλάδα τι θα ήταν αυτό;"

 
Το Ideas4Greece είναι μία καμπάνια η οποία ξεκίνησε με αφορμή τα όσα γίνονται σε αυτή την δύσμοιρη χώρα , την Ελλάδα.


PostHeaderIcon Αυστραλία: Ομογενής σοπράνο στα χνάρια της Κάλλας

 image
Η ελληνικής καταγωγής σοπράνο Έλενα Ξανθουδάκη, θα έχει τον κεντρικό ρόλο της Ευρυδίκης στην όπερα του Χάιντν «Η ψυχή του φιλοσόφου», η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αυστραλία από την Όπερα Pinchgut του Σίδνεϊ.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin