Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon "Θα πάρεις το ληγμένο αρνί ... ή απολύεσαι"

http://www.faretra.gr/images/1_g898u.jpg 
Πιέσεις να αγοράσουν περισσευούμενα αρνιά από το Πάσχα, ασκεί αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με καταγγελία όσοι αρνηθούν κινδυνεύουν με απόλυση
Απίστευτο και όμως αληθινό είναι αυτό που συμβαίνει στη γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ της βορείου Ελλάδος "Αρβανιτιδης".
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η εν λόγω επιχείρηση απαιτεί υπό την απειλή της απόλυσης από τους εργαζομένους της να αγοράσουν τα αρνιά που δεν πουλήθηκαν και περίσσεψαν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα!


PostHeaderIcon Μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 
Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά ναύλα, τα οποία από την αρχή του χρόνου έως και σήµερα έχουν αυξηθεί µέχρι και 8%, υποσχέθηκαν χθες τόσο το υπουργείο Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και αλιείας όσο και οι ενώσεις των ακτοπλόων. αυτές θα είναι αντίστοιχες των µειώσεων που σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο στους λεγόµενους φόρους υπέρ τρίτων οι οποίοι αντιστοιχούν περίπου στο 34% των επιβαρύνσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σύµφωνα µε το υπουργείο Θαλασσίων υποθέσεων, οι σχεδιαζόµενες µειώσεις δεν θα είναι µεγαλύτερες του 10% και θα αφορούν κυρίως επιβαρύνσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως αναχρονιστικές, όπως είναι για παράδειγµα τα αχθοφορικά τέλη. Χθες αµέσως µετά τη συνάντηση που είχε µε εκπροσώπους της ακτοπλοΐας ο υπουργός Γιάννης ∆ιαµαντίδης δήλωσε: «Συµφωνήσαµε να µειωθεί η τιµή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε µια δύσκολη οικονοµικά εποχή. Τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα στο ποσοστό που θα µειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που υπάρχουν σήµερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η κυβέρνηση µε γνώµονα το δηµόσιο συµφέρον των πολιτών θα προχωρήσει αµέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων που έρχονται από το παρελθόν και οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσµεύονται ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη µείωση µε ενδεχόµενες αυξήσεις στα εισιτήρια, ώστε φέτος όλοι να ταξιδέψουµε στα νησιά µας πιο φθηνά από κάθε άλλη χρονιά».
από την πλευρά του ο γενικός γραµµατέας του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχ. Σακέλλης µεταξύ άλλων τόνισε: «Η οποιαδήποτε µείωση γίνει στα εισιτήρια κατ’ εµάς κρίνεται ευνοϊκά και δεσµευτήκαµε στον υπουργό ότι θα κάνουµε και αντίστοιχες µειώσεις στην ονοµαστική τιµή των εισιτηρίων, δηλαδή θα µειωθούν τα εισιτήρια ισόποσα µε τις κρατήσεις υπέρ τρίτων οι οποίες θα µειωθούν – µε κάποια ανησυχία όµως που έχουµε σχετικά µε τα πετρέλαια».
από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) απ. Βεντούρης δήλωσε: «ο υπουργός µάς ενηµέρωσε για την πρόθεση που έχει να µειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων περίπου στο 10%, πράγµα που το κρίνουµε ως ένα πολύ θετικό µέτρο».

πηγή
 

PostHeaderIcon Αναδρομικά ύψους 80 εκ. ευρώ διεκδικούν 800 πρώην βουλευτές

Αναδρομικά ύψους 80 εκατ. ευρώ διεκδικούν 800 πρώην βουλευτές.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντίας Καλδή, 800 με 850 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007.

PostHeaderIcon Αποκαλύφθηκε το μυστικό του βασιλικού πολτού των μελισσών

 
Αποκαλύφθηκε το μυστικό συστατικό του βασιλικού πολτού, με τον οποίο οι μέλισσες ταΐζουν τις προνύμφες που θα γίνουν βασίλισσες. Οι συγκεκριμένες προνύμφες αρχικά δεν διαφέρουν από αυτές που γίνονται και εργάτριες, αλλά υπό την επίδραση του βασιλικού πολτού εξελίσσονται σε βασίλισσες.
Ο Masaki Kamakura του Πανεπιστημίου της Toyama στην Ιαπωνία, αποθήκευεσε βασιλικό πολτό σε θερμοκρασία 40°C για 30 ημέρες και τάιζε με αυτό προνύμφες μελισσών κατά διαστήματα. Η επίδρασή του σταδιακά αποδυναμώθηκε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το βασικό συστατικό ήταν σε αποσύνθεση. Στη συνέχεια έτρεφε τις προνύμφες με τον πολτό αλλά κάθε δόση βασιζόταν σε ένα συγκεκριμένο συστατικό που αποδυναμώνεται με τον καιρό. Μόνο ένα συστατικό έκανε τις προνύμφες να μετατραπούν σε βασίλισσες: μια πρωτεΐνη που ο Kamakura ονομάζει «royalactin».
Για να εντοπίσει πώς λειτουργεί η «royalactin», ο Kamakura την ενέταξε στη διατροφή των νυμφών μύγας. Η πρωτεϊνη τις έκανε να μεγαλώνουν και να γεννούν περισσότερα αυγά, όπως τις μέλισσες. Έτσι, διαπίστωσε ότι η «royalactin» λειτουργεί ενεργοποιώντας το γονίδιο EGFR, που εντοπίζεται σε όλο το ζωικό βασίλειο.
Αυτό υποδηλώνει ότι ένας προϋπάρχον μηχανισμός προγραμματίστηκε ώστε να παράγει το σύστημα των καστών στις μέλισσες, λέει στο New Scientist ο Francis Ratnieks του Πανεπιστημίου του Σάσεξ. Όταν τα έντομα έφτιαξαν αρχικά αποικίες, οι βασίλισσες και οι μέλισσες-εργάτες πρέπει να είχαν τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά –τονίζει- και οι κάστες δημιουργήθηκαν αργότερα, από τη royalactin ή κάτι παρόμοιο.
 
 

PostHeaderIcon Τραγικός θάνατος – Έπεσε από τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία

 
Από τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του, αφού έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αργά το βράδυ ο 41χρονος άνδρας φέρεται να πήδηξε από το παράθυρο του δωματίου του στο ξενοδοχείο και έπεσε στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος.

PostHeaderIcon Επιστημονική έρευνα του 2009 προέβλεψε με ακρίβεια το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν

xarths_Bin_Landen 
Η επιστήμη είχε σχεδόν ανακαλύψει το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν με ένα πολύπλοκο μαθηματικό τύπο, αλλά η CIA από ότι φαίνεται δεν πολυπήρε στα σοβαρά το όλο εγχείρημα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009 προέβλεπε με ακρίβεια 80,9% ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κρυβόταν σε έπαυλη της πόλης Αμποταμπάντ του Πακιστάν. Η μελέτη, βασισμένη σε ένα μοντέλο πιθανοτήτων που χρησιμοποιείται στην οικολογία των απειλούμενων ειδών, είχε τραβήξει τότε την προσοχή αμερικανικών ΜΜΕ, όχι όμως και των μυστικών υπηρεσιών.
 

PostHeaderIcon Διαμαρτυρία στον... αέρα! - 13 εναερίτες της ΔΕΗ ανέβηκαν στην υψικάμινο

 

“Όχι, στη νέα μετοχοποίηση” λένε εργαζόμενοι που αντιδρούν στην πωληση του 17% της συμμετοχής του Δημοσίου στην επιχείρηση και από το πρωί

έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρία στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του Κερατσινίου. Τεχνικοί εναερίτες έχουν κρεμαστεί από την καμινάδα του εργοστασίου με σκοπό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο, "να κάνουν έκκληση στον πρωθυπουργό να ξαναδεί την απόφαση της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ".

PostHeaderIcon Financial Times: Το 2012 θα τελειώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα

Αναπόφευκτη» χαρακτηρίζουν την αναδιάρθρωση του χρέους σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times και επικαλούμενοι δηλώσεις διεθνών οικονομολόγων και αναλυτών τονίζουν ότι «η Αθήνα πρέπει να προκηρύξει στάση πληρωμών στα χρέη της».
Το δημοσίευμα προβλέπει ακόμα «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 55%.Η άνοδος των ελληνικών επιτοκίων τον Απρίλιο, κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες για τα διετή ομόλογα, έχει φουντώσει τη συζήτηση και το ερώτημα για τις αγορές δεν είναι «εάν», αλλά «πότε και πώς» θα αναδιαρθρώσει η Αθήνα το δημόσιο χρέος. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco κ. Andrew Balls, Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία πρέπει να μπουν σε καραντίνα, ενώ όπως υποστηρίζει, οι αγορές θα δουν διαρκή βελτίωση στην ψυχολογία μόνο όταν οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές αρχίσουν να μιλούν με μια ενιαία φωνή και ανακοινώσουν μια τακτική αναδιάρθρωση με αξιόπιστη στρατηγική εξόδου.
«Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι η στάση πληρωμής του χρέους θα γίνει τον επόμενο χρόνο γιατί η Ελλάδα, αναμένεται να μείνει από χρήματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγάλες λήξεις ομολόγων την περίοδο 2012 και 2015, κάτι που ωθεί ορισμένους επενδυτές να πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να συνδυαστεί με περισσότερα δάνεια από την διεθνή κοινότητα, ώστε να γλιτώσουν οι ιδιώτες επενδυτές από μεγάλα κουρέματα.
Σύμφωνα με τους Financial Times οι χρηματοοικονομικές αγορές προεξοφλούν κούρεμα 55% στα ελληνικά ομόλογα, κάτι που βάσει εκτιμήσεων της ING Investment Management σήμαινε ότι τα επιτόκια στα διετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου θα ανέλθουν στο περίπου 45% (από το 24,78% σήμερα).



PostHeaderIcon 50.000 ευρώ πρόστιμο στους Ράδιο Αρβύλα

Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στον ΑΝΤ1, μετά από καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα, που αφορούσε απόσπασμα της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα.


Ο βουλευτής θίχτηκε από τη φράση του Αντώνη Κανάκη ότι: “λειτουργούν σαν κλίκα οι βουλευτές. Είναι μια σπείρα των 300. Καλύπτει ο ένας τον άλλον”.

PostHeaderIcon Το ρίξαμε στο «στριφτό» και στα φθηνά τσιγάρα

Το ρίξαμε στο «στριφτό» και στα φθηνά τσιγάρα 
Νέα βουτιά κατεγράφη στη ζήτηση για τσιγάρα το πρώτο τετράμηνο του 2011 με αποτέλεσμα οι τζίροι όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας (καπνοβιομηχανίες, χονδρέμποροι, περιπτερούχοι) αλλά και τα προσδοκώμενα έσοδα του κράτους από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης να υποστούν σημαντικό πλήγμα. Τα ακριβά σήματα εμφανίζουν μεγαλύτερη πτώση από το μέσο όρο της αγοράς ενώ αντίθετα έχει αυξηθεί η ζήτηση για φθηνά σήματα αλλά και για τα στριφτά προιόντα καπνού.

PostHeaderIcon Έρχεται λασποβροχή από την Αφρική - Η πρόγνωση του καιρού

 

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά,το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και βόρεια.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 04/05/2011

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/03/%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82.jpg 
Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και καλό καιρό στα νησιά του Αιγαίου περιμένουμε την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 14 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

PostHeaderIcon Καλό ξεκίνημα ρε...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin