Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Παχουλές γυναίκες και ομαδικό σεξ διεγείρουν τους άντρες

Παχουλές γυναίκες και ομαδικό σεξ διεγείρουν τους άντρες 
Οι άντρες προτιμούν τις παχουλές και βρίσκουν ερωτικές τις πατούσες. Αυτό ανακάλυψαν οι επιστήμονες που αποκρυπτογράφησαν τις βαθύτερες σεξουαλικές μας επιθυμίες εξετάζοντας ένα εκατομμύριο αναζητήσεις στο Ιντερνετ σχετικές με το σεξ.

Επιπλέον, οι στρέιτ άντρες απολαμβάνουν μεγάλη ποικιλία ερωτικών εικόνων, που παρουσιάζουν ακόμη και γηραιές γυναίκες ή τρανσέξουαλ. Στις στρέιτ γυναίκες αρέσει να διαβάζουν και να παρακολουθούν ρομάντζα μεταξύ δυο αντρών, αλλά μόνο όταν το βάρος πέφτει στα συναισθήματα και όχι στο σεξ. Τόσο οι στρέιτ όσο και οι γκέι άντρες προτιμούν τα ίδια μέρη του σώματος και με την ίδια σειρά: στήθος, γλουτούς και πόδια.

PostHeaderIcon Ελονοσία - Ο τρίτος μεγαλύτερος δολοφόνος παιδιών παγκοσμίως

Η ελονοσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δολοφόνος παιδιών παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι 800.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ασθένεια, με το 90% των θανάτων αυτών να σημειώνονται στην Αφρική, όπου η νόσος είναι υπεύθυνη για περίπου τον ένα στους έξι όλων των θανάτων παιδιών.

Όπως δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF Αντονι Λέικ επ' ευκαιρία της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ελονοσίας, «κάθε μέρα περίπου 2.000 παιδιά πεθαίνουν από το τσίμπημα ενός κουνουπιού, έχουμε όμως αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση αυτής της θανάσιμης ασθένειας και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε για να σώσουμε ζωές.»

PostHeaderIcon Το κόκκινο πιπέρι κόβει την όρεξη και...τα κιλά

Το κόκκινο πιπέρι κόβει την όρεξη και...τα κιλά 
Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση του πιπεριού καγιέν κόβει την όρεξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φυσικό διαιτητικό "εργαλείο". Το πιπέρι καγιέν είναι η σκόνη αποξηραμένων πιπεριών τσίλι και, σύμφωνα με την έρευνα, η προσθήκη μια μικρής ποσότητας στην καθημερινή διατροφή είναι πιθανό να βοηθήσει  όσους προσπαθούν να μειώσουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουν και να ελέγξουν το βάρος τους.

PostHeaderIcon θεραπευτική ιππασία

 
Η θεραπευτική ιππασία βασίζεται σε προγράμματα αποκατάστασης, που χρησιμοποιούν το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση. Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος τους βοηθώντας τα να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως, της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας. 

Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση.
Έτσι, αναπτύσσονται σημαντικά οι μύες του κορμού των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση, ενώ, παράλληλα, το ευθύ κάθισμα διευκολύνει την αναπνοή τους.
Η θεραπευτική ιππασία είναι μία μοναδική εμπειρία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που δεν είχαν καν ονειρευτεί ότι μπορούν να ιππεύσουν, αφού διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες θεραπείες σε φυσιοθεραπευτήρια, γυμναστήρια και πισίνες υδροθεραπείας.
 
 

PostHeaderIcon Η ιστορία του ρεμπέτικου στην Αμερική

Στις Η.Π.Α. από το 1910 – 1940 ηχογραφήθηκαν περίπου 2000 δίσκοι με ρεμπέτικα τραγούδια.

Το 1896 γίνεται στη Νέα Υόρκη η πρώτη ηχογράφηση (εταιρεία BERLINER) με ελληνικά λόγια, από τον Μιχάλη Αραχτιντζή. Την ίδια εποχή ηχογραφούνται τουλάχιστον άλλοι 3 δίσκοι με ελληνικά λόγια. Η δισκογραφία στις Η.Π.Α. αρχίζει το 1911 ενώ τα τραγούδια που ηχογραφούνται καλύπτουν όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής (και ρεμπέτικα) από τις αμερικάνικες εταιρείες δίσκων COLUMBIA και R.C.A. Victor.
Από το 1919, αρχίζει η εμφάνιση ελληνικών δισκογραφικών εταιρειών με πρώτες τις PANHELLENION RECORD COMPANY και GREEK RECORD COMPANY . Άλλες εταιρείες είναι: CONSTANINOPLE RECORD COMPANY, ACROPOLIS, ELECTROPHONE, OLYMPUS HELLAS RECORDS κ.α.

PostHeaderIcon Ιστοσελίδες-κατάσκοποι ενόψει!

Ιστοσελίδες-κατάσκοποι ενόψει! 
Ένα νέο σύστημα εντοπισμού της θέσης των χρηστών του Διαδικτύου, κατά την επίσκεψή τους σε διάφορες ιστοσελίδες και χωρίς τη συναίνεσή τους ανέπτυξαν αμερικανοί και κινέζοι ερευνητές.
Το σύστημα-«Μεγάλος Αδελφός» θα μπορεί μέσω της διεύθυνσης πρωτοκόλλου (IP) – δηλαδή της διακτυακής σύνδεσης - του χρήστη να εντοπίζει τη θέση του και μάλιστα με ακρίβεια κάποιων εκατοντάδων μέτρων.

Μέχρι στιγμής, παρόμοια συστήματα επιτρέπουν τον εντοπισμό χρηστών σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων. Τώρα όμως η νέα τεχνική θα μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να εστιάζει σε ακτίνα που αγγίζει μόλις τα 100 μέτρα.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει – μεταξύ άλλων – την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων, «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα του κάθε καταναλωτή, τα οποία πέρα από τις προσωπικές του συνήθειες θα αφορούν πλέον και στη ...θέση του. Για παράδειγμα, καταστήματα που βρίσκονται στη γειτονιά του θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το νέο σύστημα για να διαφημιστούν.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η νέα τεχνική διαδικτυακού εντοπισμού λειτουργεί συγκρίνοντας τον χρόνο που απαιτεί η διαδικασία της αποστολής δεδομένων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με εκείνον που απαιτεί η αποστολή δεδομένων σε συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχει εντοπίσει μέσω της υπηρεσίας Google Maps, της Google.
Στη συνέχεια υπολογίζει πόσο μακριά βρίσκεται η ζητούμενη διαδικτυακή σύνδεση, μέσω του εντοπισμού κοντινών σημείων στη γύρω περιοχή όπως π.χ. πανεπιστήμια, σχολεία κ.ά. και συγκρίνει τη θέση τους προκειμένου να μειώσει όσο γίνεται την γεωγραφική απόσταση μέσα στην οποία βρίσκεται η διεύθυνση IP.
Κατά μέσο όρο η μέθοδος αυτή μπορεί να προσεγγίσει το στόχο σε ακτίνα 690 μέτρων, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και στα 100 μέτρα.
Ο «γυάλινος πύργος» της τεχνολογίας
Μέχρι πρότινος, ο εντοπισμός θέσης των χρηστών απαιτούσε την συναίνεση τους. Το νέο σύστημα όμως δεν λειτουργεί με τη βοήθεια συμπληρωματικών λογισμικών με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να μην είναι απαραίτητο.
«Πρόκειται για μια μέθοδο στην οποία ο πελάτης δεν εμπλέκεται, καθώς δε χρειάζεται να εγκρίνει οτιδήποτε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ερευνητής Γιόνγκ Γουάνγκ.
Η συγκεκριμένη τεχνολογική εξέλιξη εγείρει πληθώρα ζητημάτων γύρω από την προστασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Λίγες μέρες νωρίτερα η είδηση ότι οι συσκευές της Apple εντοπίζουν, καταγράφουν και αποθηκεύουν τις κινήσεις των κατόχων τους, προβλημάτισε καταναλωτικό κοινό και ειδικούς. 


PostHeaderIcon Στη δημοσιότητα άκρως απόρρητα σημειώματα του Κέννεντυ για τα UFO!

 
Δύο άκρως απόρρητα σημειώματα που έστειλε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κέννεντυ, δέκα ημέρες πριν από τη δολοφονία του, και αφορούσαν τις έρευνες τις CIA για τα UFO αλλά και τα διαστημικά σχέδια της NASA, ξαναφέρνουν στην δημοσιότητα μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με αυτήν, ο πρόεδρος Κέννεντυ δολοφονήθηκε γιατί "είχε αρχίσει να απαιτεί να μάθει την αλήθεια που γνώριζε η CIA, σχετικά με τα UFO"!

PostHeaderIcon Πιστεύουμε αλλά δεν εκκλησιαζόμαστε


Στο ερώτημα «Πιστεύετε στην ανάσταση των νεκρών;» σημειώνεται πτώση 10 μονάδων, αφού το 2008 δήλωνε «ναι» και «μάλλον ναι» το 51,3% ενώ εφέτος το 41,8%, με το 26,5% να δηλώνει «ναι» και το 15,3% «μάλλον ναι». Αντίθετα, το 48,1% λέει «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 10,1% απάντησε «δεν γνωρίζω» ή «δεν απαντώ». Αντίστοιχη τάση παρατηρείται και στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες πιστεύουν στα θεία;», όπου μόλις το 28,8% δηλώνει «το ίδιο με πριν», το 18,9% «περισσότερο» και το 46,1% «λιγότερο».

PostHeaderIcon Η Ελλάδα 3η στην προτίμηση των τουριστών!

Η Ελλάδα 3η στην προτίμηση των τουριστών! 
Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει τους Έλληνες, όμως η χώρας μας είναι όμορφη και παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Αυτό ήρθε να μας το υπενθυμίσει έρευνα που έκανε η  ιστοσελίδα hotel.info, με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση!

Συγκεκριμένα η δωρεάν υπηρεσία onlineξενοδοχειακών κρατήσεων για περισσότερα από 210.000 ξενοδοχεία. (hotel.info), ρώτησε τους πελάτες της για το ποιους θεωρούν καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2011.

PostHeaderIcon Ψηφίστε τον... κατάδικο της ημέρας

 
Ο πιο σκληρός σερίφης των ΗΠΑ ξαναχτυπά!

Έχει τη φήμη του πιο σκληρού σερίφη των ΗΠΑ και σίγουρα διεκδικεί και τη φήμη του πιο πρωτότυπου.

Ο λόγος για τον σερίφη Joe Arpaio, από την περιοχή Μαρικόπα στην Αριζόνα, ο οποίος αποφάσισε να κάνει πιο... διαδραστικό το έργο της αστυνομίας, δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να ψηφίζουν για τον αγαπημένο τους κατάδικο, μέσω της ιστοσελίδας του αστυνομικού τμήματος.

PostHeaderIcon 200 κιλά χασίς σε τρακτέρ

 

Και τα τρακτέρ στην «υπηρεσία» διακίνησης ναρκωτικών
Ο Έλληνας αγρότης από την Ηγουμενίτσα συνελήφθη γιατί έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στο αγροτικό του όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 204 κιλά και 130 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης!
  


PostHeaderIcon Σάλο προκαλεί ντοκιμαντέρ με θέμα το θάνατο ενός ανθρώπου

 
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία, ένα ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται να προβάλει το BBC, με θέμα το θάνατο ενός ανθρώπου μπροστά στον τηλεοπτικό φακό. Ένας 84χρονος που έπασχε από καρκίνο και πέθανε την 1η Ιανουαρίου 2011, αφήνει την τελευταία του πνοή on camera.
Η επίμαχη παραγωγή, με τίτλο «Inside the Hyman Body», δηλαδή «Μέσα στο ανθρώπινο σώμα», θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαϊου. Η σκηνή του θανάτου, που θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα τηλεοπτικά χρονικά, θα προβληθεί στο δεύτερο επεισόδιο στις 12 Μαϊου.


PostHeaderIcon Ο πρώτος gay άνθρωπος των σπηλαίων!

 
 Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν και έφεραν στο φως το απομεινάρια του πρώτου gay ανθρώπου των σπηλαίων, ο οποίος μάλιστα έχει ηλικία πάνω από 5.000 ετών! Τα λείψανα, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 2900 και 2500 π.Χ., βρέθηκαν θαμμένα κατά τέτοιο τρόπο που συνήθως τοποθετούνταν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου του Χαλκού.

PostHeaderIcon Κλείνει το τελευταίο εργοστάσιο γραφομηχανών

Πέρασε πια η εποχή που έστω και ένα λαθάκι στη δακτυλογράφηση σήμαινε ότι ολόκληρη η σελίδα έπρεπε να ξαναγραφτεί: ο τελευταίος των γραφομηχανών ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιό του στην Ινδία.
Οι υπολογιστές έχουν κατακτήσει τον κόσμο εδώ και καιρό, στην Ινδία, όμως, μια χώρα όπου 400 εκατομμύρια κάτοικοι δεν έχουν σταθερή ηλεκτροδότηση, η γραφομηχανή παρέμενε δημοφιλής σε δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια.
Ακόμα και εκεί, όμως, οι εποχές αλλάζουν. Η εταιρεία Godrej & Boyce Manufacturing σταμάτησε την παραγωγή το 2009 και ανακοινώνει τώρα ότι μόνο 500 γραφομηχανές της σειράς «Prima» απομένουν στις αποθήκες της.

«Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι υπολογιστές άρχισαν να κυριαρχούν. Όλοι οι κατασκευαστές γραφομηχανών γραφείου σταμάτησαν την παραγωγή, όλοι τους εκτός από μας» σχολίασε ο Μίλιντ Ντακλ, γενικός διευθυντής της Godrej & Boyce, μιλώντας στην ινδική εφημερίδα Business Standard.
Τις χρυσές ημέρες της δεκαετίας του 1990, η εταιρεία παρήγαγε 50 από τις 150 χιλιάδες γραφομηχανές που κατασκευάζονταν στην Ινδία κάθε χρόνο. Ακόμα και το 2009, η ετήσια παραγωγή έφτανε τα 12.000 κομμάτια, ανέφερε ο Ντακλ.
Όπως είπε, το εργοστάσιο της εταιρείας του στη Βομβάη πρόκειται να τροποποιηθεί ώστε να παράγει ψυγεία.
Η πρώτη εμπορική γραφομηχανή αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ το 1867 και βγήκε στην παραγωγή το 1873.
Σχεδόν ενάμισι αιώνα αργότερα, η εποχή της μηχανικής γραφομηχανής δείχνει να τελειώνει.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα αρκετές εταιρείες που παράγουν ηλεκτρονικές εκδόσεις. Η αμερικανική Swintec, για παράδειγμα, κατασκευάζει διαφανείς ηλεκτρονικές γραφομηχανές που προορίζονται ειδικά για τις φυλακές, έτσι ώστε οι κρατούμενοι να μην μπορούν να κρύψουν λίμες ή άλλα αντικείμενα στο εσωτερικό τους.
Η κλασική γραφομηχανή, εξάλλου, μας άφησε κληρονομιά το πληκτρολόγιο QWERTY, το οποίο διατηρήθηκε ως στάνταρτ στους υπολογιστές, παρόλο που δεν είναι η πλέον εργονομική διάταξη.



PostHeaderIcon Προγραμματιστής μήνυσε την Beyonce γιατί τον «κατέστρεψε»

 
Προγραμματιστής βίντεο-παιχνιδιών μήνυσε την Beyonce Knowles για $100 εκατομμύρια ισχυριζόμενος ότι η γνωστή ποπ σταρ κατέστρεψε την επιχείρηση του και οδήγησε 70 ανθρώπους στην ανεργία, μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει, ότι οι ιδιοτροπίες της δημοφιλούς τραγουδίστριας σε συνδυασμό με τις συνεχής απαιτήσεις αύξησης της αμοιβής της, οδήγησαν στην εξόντωση της επιχείρησης του. 
Στο αίτημα του ο ενάγων δηλώνει: “ Παρότι η κα. Knowles- Carter είχε συμφωνήσει σε πλουσιοπάροχη αποζημίωση, στη οποία δεσμεύονταν και συμβατικά, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανάπτυξη του έργου εμφάνισε εξωφρενικές απαιτήσεις για νέους όρους αποζημίωσης. Όταν οι ελιγμοί της απέτυχαν διώχνοντας τον κύριο χρηματοδότη ( ο οποίος βρήκε την κ Carter πολύ ασταθή σαν χαρακτήρα για να συνεργαστεί μαζί της) απομακρύνθηκε και η ίδια από το έργο κατά παράβαση της μεταξύ μας συμφωνίας.”
Ο ενάγων διεκδικεί τα $ 6.7,που η εταιρία είχε επενδύσει στο έργο, συν $100 εκατομμύρια που όπως ισχυρίζεται ήταν το αναμενόμενο κέρδος


PostHeaderIcon Θησαυροί στο βούρκο

 
Αρχαίο ρωμαϊκό μαυσωλείο αποκάλυψαν αρχαιολόγοι κοντά σε παράνομη δεξαμενή τοξικών αποβλήτων στη Νάπολη της Ιταλίας.
Ο τάφος, που χρονολογείται στον 2ο αι. μ.Χ., εντοπίστηκε κάτω από 60 τόνους αποβλήτων που είχαν συσσωρευτεί παράνομα σε εγκατάσταση του 17ου αι. στο Pozzuoli, το αρχαίο ρωμαϊκό παραθαλάσσιο θέρετρο Puteolanum. 

Όταν το ανώτερο στρώμα των αποβλήτων αφαιρέθηκε από την αστυνομία, αποκαλύφθηκε υπόγεια σήραγγα η οποία και οδηγούσε στο αρχαίο μνημείο. Το μαυσωλείο βρέθηκε τέλεια διακοσμημένο με λεπτομέρειες από γυψοκονίαμα και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Όσο για τον ιδιοκτήτη του χώρου καθώς και τον ενοικιαστή, κρατούνται κατηγορούμενοι για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

πηγή

PostHeaderIcon Πώς να είμαστε πάντα στην ώρα μας

Πώς να είμαστε πάντα στην ώρα μας 
Ο χρόνος είναι χρήμα, όπως λέει ο λαός. Η έλλειψη συνέπειας μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και να μας εκθέσει σε συνεργάτες, φίλους και οικογένεια.

Εάν η τάση μας να μην ολοκληρώνουμε ή να αναβάλλουμε τις δουλειές μας και να καθυστερούμε ακόμη και στα ραντεβού, μάς δημιουργεί προβλήματα, πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα. Το αμερικανικό περιοδικό Real Simple προτείνει μερικές απλές τακτικές, ώστε να είμαστε πάντα στην ώρα μας.

PostHeaderIcon Ο αριθμός του Πλάτωνα

 
Ένας νεαρός Ελληνοαυστραλός μαθηματικός, έχοντας περιπλανηθεί ανέμελος στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, λίγο πριν επιστρέψει στην Αυστραλία, επισκέπτεται τα μέρη των προγόνων του, έξω από τη Φλώρινα.
Κι εκεί, όχι μόνο θ' αγκιστρωθεί σ' έναν αλλόκοτο ιστό από καταστάσεις που σχετίζονται με αριθμούς, αλλά θα υποκύψει και στη γοητεία μιας Ελληνοαμερικανίδας που θα τον μυήσει στη φιλοσοφία του Πλάτωνα και των πυθαγορείων. 


PostHeaderIcon Διαδικτυακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο, η Ελλάδα που εμπνέει

«Η Ελλάδα είναι χώρα για να ονειρεύεσαι και να εμπνέεσαι» πιστεύει ένας ομογενής μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφευρέτης.
Δεν το λέει, αλλά το αφήνει να εννοηθεί ότι η χώρα δεν προσφέρεται όμως για «υλοποίηση των ονείρων» λόγω έλλειψης υποδομών, επιμονής και πειθαρχίας.
Ο ίδιος, πάντως, είχε στην Ελλάδα μια έμπνευση την οποία εφάρμοσε στην Αυστραλία και σήμερα συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες του κόσμου. Κυρίως τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης αλλά και τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

PostHeaderIcon Εχινάτσεα το δημοφιλές βότανο

Η εχινάτσεα είναι το πιο δημοφιλές βότανο για τη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης και την επίσπευση της ανάρρωσης.
Υπάρχουν 3 βασικά είδη εχινάτσεας: η echinacea purpurea, η echinacea angustifolia και η echinacea pallida. Ωστόσο, το πιο διαδεδομένο είναι το πρώτο.
Στη Γερμανία, η εχινάτσεα αποτελεί τη βασική θεραπεία για τις μολύνσεις του αναπνευστικού. Θεωρείται ενεργοποιητής του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή της φυσικής άμυνας που διαθέτει ο οργανισμός απέναντι στις προσβολές.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη εχινάτσεας από τις πρώτες μέρες ενός κρυολογήματος ή μιας γρίπης επισπεύδει την ανάρρωση και μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων, όπως ο πονοκέφαλος, η υπνηλία, ο βήχας και ο πόνος των αρθρώσεων.
Τα αριθμητικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρονική διάρκεια της ασθένειας μειώθηκε κατά 30% (από 13 σε 9,5 μέρες) και τα συμπτώματα κατά 50%. Η πιο αποτελεσματική ημερήσια δόση ορίστηκε στα 900 mg, ενώ δεν αποδείχτηκε ότι η προληπτική χρήση της εχινάτσεας βοηθά τον οργανισμό να αντισταθεί σε προσβολές.
Οι συνιστόμενες δόσεις
Μορφή σκόνης: 300 mg/ 3 φορές την ημέρα
Αλκοολικό βάμμα (1:5): 3-4 ml/ 3 φορές την ημέρα
Χυμός εχινάτσεας: 2-3 ml/ 4 φορές την ημέρα
Αποξηραμένη ρίζα: 1-2 g/ 3 φορές την ημέρα
Πολλοί βοτανοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι οι υγρές μορφές της εχινάτσεας είναι πιο αποτελεσματικές από ότι οι κάψουλες ή οι ταμπλέτες και αυτό οφείλεται στο ότι έρχονται σε άμεση επαφή  με τις αμυγδαλές και τους ιστούς της λέμφου στο λαιμό.
Ξεκινήστε λοιπόν την εχινάτσεα αμέσως όταν νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα και συνεχίστε να τη λαμβάνετε για 1-2 εβδομάδες το πολύ.
Η μακροχρόνια χρήση ή η προληπτική χρήση δεν βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.



PostHeaderIcon Η Ρωσική Αστυνομία απελευθέρωσε τον απαχθέντα γιο του Kaspersky

Μετά την απελευθέρωση του γιου του δημιουργού του Kaspersky Lab, η Ρωσική αστυνομία έχει συλλάβει πέντε ύποπτους οι οποίοι φαίνεται να έχουν σχέση με την απαγωγή.
Σύμφωνα με γνωστό πρακτορείο ειδήσεων, η αστυνομία κατάφερε να απελευθερώσει τον 20χρονο γιο του Eugene Kaspersky, Ivan Kaspersky, σε συνεργασία<…>
με την ασφάλεια της εταιρείας Kaspersky Lab.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν δόθηκαν λύτρα στους απαγωγείς.
Ο 20χρονος, ο οποίος είναι τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος μαθηματικών και διαδικτυακών εφαρμογών στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, απήχθη την Τρίτη το πρωί ενώ πήγαινε να εργαστεί στην εταιρεία InfoWatch, η οποία ανήκει στη μητέρα του Natalya Kaspersky, και ισχυρισμοί αναφέρουν πως οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στον πατέρα του και απαίτησαν 4,3 εκατομμύρια δολάρια.
Δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες σχετικά με τους απαγωγείς και η οικογένεια δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.



PostHeaderIcon Φουκουσίμα: Ραδιενέργεια σε ψάρια και λαχανικά

Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν σε ψάρια και σπανάκι που καλλιεργείται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Την Τρίτη ανιχνεύτηκε ραδιενεργό καίσιο σε δύο δείγματα ψαριών από την παραλία της πόλης Ιουάκι σε ποσότητα από 2.600 ως 3.200 μπεκερέλ ανά κιλό, πέντε με έξι φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.

PostHeaderIcon Δύο Ελληνο αμερικάνοι στο Top 100 του περιοδικού Time

Δύο Ελληνοαμερικάνοι συγκαταλέγονται στα 100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή του 2011, σύμφωνα με το περιοδικό TIME. Πρόκειται για την επιχειρηματία Arianna Huffington και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan, James Dimon.

PostHeaderIcon «Λίφτινγκ» στο σπίτι του Χόμο Σάπιενς

 
Ένα σπήλαιο κατοικημένο κατά τα πανάρχαια χρόνια αποτελεί πηγή εξαιρετικού ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους. Πόσω μάλλον όταν συνδυάζεται με το φυσικό του περιβάλλον, το οποίο είναι μοναδικό. Αυτοί οι λόγοι, μαζί βεβαίως με την τεράστια αρχαιολογική σημασία του σπηλαίου Φράγχθι, ώθησαν την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος να εκπονήσει ειδική μελέτη συντήρησης και ανάδειξής του.

PostHeaderIcon Σκότωσαν ζεύγος ιερέων των Μάγια

Νεκροί από τα πυρά αγνώστων έπεσαν ένα ζευγάρι ιερέων των Μάγια, όταν τους επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στην οποία χοροστατούσαν, σε πόλη της νότιας Γουατεμάλας, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας, την Τετάρτη.

 


PostHeaderIcon Νέα υποχώρηση κατά 12% στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων το 2010


ΣYNEXH πτώση παρουσιάζει η αγορά των ανταλλακτικών επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα μετά το 2008. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλαδικής μελέτης της ICAP Group, την περίοδο 1998-2007 η συνολική εγχώρια αγορά των ανταλλακτικών επιβατικών αυτοκινήτων (βάσει αξίας) κινήθηκε ανοδικά με μέσο ετήσιο ρυθμό 8,7%. Το 2008 η αγορά εμφάνισε πτώση 8% ενώ το 2009 το ποσοστό μείωσης διαμορφώθηκε στο 11%. Για το 2010 η πτώση εκτιμάται ότι κυμάνθηκε σε υψηλότερα ποσοστά (περίπου 12%).
Οι εισαγωγικές επιχειρήσεις «γνήσιων» ανταλλακτικών εκτιμάται ότι κάλυψαν το 68,9% της συνολικής αγοράς ανταλλακτικών το 2009. 

Το υπόλοιπο 31,1% εκτιμάται ότι καλύφθηκε από τις επιχειρήσεις εισαγωγής ανταλλακτικών «after market».
Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, η αξία των πωλήσεων ανταλλακτικών αυτοκινήτων προβλέπεται ότι θα κινηθεί καθοδικά και το 2011, σαν αποτέλεσμα κυρίως της οικονομικής ύφεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μεταξύ των δύο ομάδων ανταλλακτικών εκτιμάται ότι το ποσοστό μείωσης των γνήσιων ανταλλακτικών θα κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα απ'Α το αντίστοιχο των «after market».
Η αγορά των ανταλλακτικών επιβατικών αυτοκινήτων διακρίνεται στα λεγόμενα «γνήσια», που εισάγονται από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και διακινούνται στην αγορά μέσω των εξουσιοδοτημένων δικτύων τους και στα ανταλλακτικά «after market». Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει προϊόντα οίκων που προμηθεύουν και κατασκευαστές αυτοκινήτων, στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν φέρουν το εμπορικό σήμα κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά του οίκου που τα παράγει.
Στον τομέα των ανταλλακτικών «after market» παρατηρείται ανομοιογένεια στο μέγεθος των εισαγωγικών επιχειρήσεων, καθώς και στον βαθμό δραστηριοποίησής τους στα εξεταζόμενα προϊόντα (εκφραζόμενος σαν ποσοστό που καταλαμβάνουν τα ανταλλακτικά στον συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών).
Η ζήτηση για τα εξεταζόμενα προϊόντα επηρεάζεται από την εξέλιξη του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων. Η τιμή σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (π.χ. διαθέσιμο εισόδημα) μπορεί να κατευθύνει τη ζήτηση μεταξύ διάφορων κατηγοριών ανταλλακτικών, δηλαδή «γνήσιων» και «after market».
Στο πλαίσιο της μελέτης έγινε και χρηματοοικονομική ανάλυση των επιχειρήσεων εισαγωγής «after market» ανταλλακτικών. Με βάση τον ομαδοποιημένο ισολογισμό 30 εταιριών που έχουν δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία τη διετία 2008-2009, προκύπτουν τα εξής: Οι συνολικές πωλήσεις των εταιριών του δείγματος μειώθηκαν κατά 3% το 2009/2008. Με τον ίδιο ρυθμό (3%) μειώθηκαν και τα συνολικά μικτά κέρδη το ίδιο διάστημα. Οι χρηματοοικονομικές δαπάνες παρουσίασαν μείωση κατά 11,32% ενώ τα λοιπά λειτουργικά έξοδα δεν παρουσίασαν αξιόλογη μεταβολή (οριακή αύξηση 0,7%). Τα παραπάνω οδήγησαν στη μείωση των καθαρών κερδών (προ φόρου) κατά 26% το 2009/2008. Μείωση 12,7% εμφάνισαν και τα κέρδη ΕBITDA την ίδια περίοδο


PostHeaderIcon Αμοργός: «ξαναζωντάνεψαν» 20 μνημεία του νησιού

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ξαναζωντάνεψε στην Αμοργό 20 παραδοσιακά κτίσματα, μνημεία του νερού, στέρνες, πηγάδια και κρήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Η αποκατάσταση θα συντελέσει στην ανάδειξή τους ως κομματιού της ιστορίας και μνήμης μιας παλαιότερης κατοίκησης στο νησί, αλλά και ως τμημάτων ενός συνόλου πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και (οικοτουριστικών) διαδρομών με θέμα το νερό.
Η υπεύθυνη του προγράμματος Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, αρχιτέκτονας, υπ. διδάκτωρ ΑΠΘ, δήλωσε ότι «Οι παραδοσιακές κατασκευές υδροληψίας και υδροσυλλογής χρονολογούνται στο νησί από τον προηγούμενο αιώνα, αν και σε μερικές περιπτώσεις είναι προγενέστερες.

Η επιλογή τους βασίστηκε στα εξής κριτήρια: να αποτελούν δημόσια ιδιοκτησία, να είναι ως επί το πλείστον σε χρήση και προσβάσιμα από μονοπάτι, να χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στο νησί, ώστε να εκπροσωπούνται διαφορετικές τυπολογίες.
Επιπλέον, η επιλογή 20 μνημείων από όλη την έκταση του νησιού, καθώς και η επιλογή διαφορετικών τοπικών συνεργείων για κάθε μέρος του νησιού, είχε αποτέλεσμα να ενημερωθεί έμμεσα και να ευαισθητοποιηθεί κατά το δυνατόν το νησί στο σύνολό του, σχετικά με το έργο».
Κεντρικό κομμάτι των δράσεων ευαισθητοποίησης αποτελεί η εθνογραφική μελέτη με τίτλο «Μνημεία, πρακτικές και διαδρομές του νερού», η οποία εντάχθηκε στη δράση «Διαδρομές νερού» για να δώσει μια πολιτισμική και κοινωνική ερμηνεία των μνημείων και του έργου, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.


PostHeaderIcon H διατροφική αξία του αβοκάντο

 
To αβοκάντο είναι ένα φρούτο σε σχήμα ωοειδές που προέρχεται από την κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Καλλιεργείται εδώ και χιλάδες χρόνια και χρησιμοποιείται όχι μόνο για κατανάλωση αλλά και για καταπολέμηση προβλημάτων υγείας και δερματοπαθειών.

Ποσότητα αβοκάντου ίση με 150γρ αποδίδει 235 θερμίδες και περιέχει 29mg βιταμίνης Κ (το 36% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης), 7,3γρ φυτικών ινών, 90mg φυλλικού οξέος και 12mg βιταμίνης C. Επίσης είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) και βελτιώνουν την καλή (ΗDL). Πιο συγκεκριμένα περιέχει ολεικό οξύ, ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ το οποίο προσφέρει προστασία για την εκδήλωση καρκίνου του μαστού. Το αβοκάντο επιπρόσθετα περιέχει λουτείνη, ένα καροτενοειδές που συμβάλλει κατά της φθοράς του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και του καταρράκτη. Επίσης περιέχει τοκοφερόλες που σύμφωνα με κλινικές μελέτες παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του προστάτη.
Με την καλή περιεκτικότητα του σε κάλιο συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Λόγω του φολλικού οξέος που περιέχει, προστατεύει κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερο φολλικό οξύ είχαν 55% λιγότερο κίνδυνο να πάθουν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το αβοκάντο έχει προστατευτική δράση για το δέρμα. Αν απλωθεί σε ξηρό ή ερυθρό δέρμα συμβάλει στην επαναφορά της κανονικής υφής και του χρώματος του.
Πιθανοί τρόποι κατανάλωσης του αβοκάντο που μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δοκιμάσετε παρουσιάζονται παρακάτω:
  • Προσθέστε αβοκάντο σε μια σάλτσα με βάση την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και περιχύστε με αυτήν κοτόπουλο ή ζυμαρικά.
  • Αλέστε το αβοκάντο έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα και αλείψτε με αυτήν φρυγανιές ή ψωμί για να αποτελέσει ένα γευστικό ενδιάμεσο σνακ.
  • Δοκιμάστε σαλάτα με μαρούλι άισμπεργκ, πορτοκάλι, μέντα και αβοκάντο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια με μια κουταλιά λάδι και ντρέσινγκ με μπαλσάμικο.
  • Παρασκευάστε την περίφημη σάλτσα γουακαμόλε ανακακατεύοντας αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτα, κόλιανδρο, χυμό λεμονιού και κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος πολτός.
Συμπερασματικά, το αβοκάντο αποτελεί μια τροφή με πλούσια θρεπτική αξία, ωστόσο η έλλειψη διαθεσιμότητας στη χώρα μας καθιστά την κατανάλωση του σποραδική. Προτείνεται η χρήση του 2-5 φορές στο μήνα υπό τη μορφή ελαφρύτερου γεύματος (μέσα σε μια σαλάτα) ή ενδιάμεσου σνακ ως ντιπ ή αντί για κάποιο φρούτο.

PostHeaderIcon Γυμναστήριο γυμνιστών

Στην πόλη Arrigorriaga της Ισπανίας άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο γυμναστήριο για γυμνιστές, το οποίο έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και θαμώνες! Απαλλαγμένοι από αθλητικές φόρμες και παπούτσια τα μέλη του γυμναστηρίου κάνουν ποδήλατο, διάδρομο και όλες τις ασκήσεις που χρειάζονται για να αποκτήσουν ένα τέλειο σώμα, ενόψει του καλοκαιριού.

Οι ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου, πριν υλοποιήσουν την πρωτότυπη ιδέα τους, έκαναν έρευνα αγοράς και διαπίστωσαν ότι πολλοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν ένα τέτοιο γυμναστήριο. Μάλιστα σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ένα κολυμβητήριο για γυμνιστές, αλλά και μια φημισμένη παραλία. Οι ισπανοί ιδιοκτήτες ετοιμάζουν και προσφορές για το καλοκαίρι για όσους θα βρίσκονται εκεί και θα ήθελαν να κάνουν και λίγη γυμναστική!


πηγή

PostHeaderIcon Απεργία σε πλοία και τρένα την Πρωτομαγιά

 
 Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι την Κυριακή, ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς. 

Οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 

PostHeaderIcon ΚΙΝΕΖΟΙ: Αυξήθηκαν κατά 73,9 εκατομμύρια

Ο πληθυσμός της Κίνας αυξήθηκε στο 1,34 δισεκατομμύρια κατοίκους το 2010 , μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απογραφής σχεδόν το 13,3% του πληθυσμού απαρτίζεται από ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Κίνας ζει πλέον σε πόλεις. 


PostHeaderIcon Κλειστά και σήμερα τα Τέμπη

 
 Κλειστή θα παραμείνει για δεύτερη συνεχή ημέρα η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών. Κατά το διάστημα αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους. 

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις εξής παρακαμπτηρίους:
  • * -Λάρισα - Ελασσόνα - Κοζάνη - κόμβος Δρεπάνου Εγνατίας
  • * -Λάρισα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γέφυρα Μουργκάνι - Παναγιά - Εγνατία
  • * -Λάρισα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γέφυρα Μουργκάνι - Γρεβενά.



PostHeaderIcon Δεν αποτελούν τεκμήριο οι αποδείξεις για το αφορολόγητο

Δεν αποτελούν τεκμήριο οι αποδείξεις για το αφορολόγητο 
Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους αρχίζει από την ερχόμενη εβδομάδα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι να καταμετρήσουν τις αποδείξεις που συγκέντρωναν όλο το περασμένο έτος ώστε να καταφέρουν να «κερδίσουν» το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

PostHeaderIcon «Δεύτερο» Βόσπορο οραματίζεται ο Ερντογάν

 
 Δεν έχουν τελειωμό τα όνειρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το πως θα κάνει την Τουρκία Μεγάλη Δύναμη – με το βλέμμα του πρώτα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και στη συνέχεια στο 2023, όταν και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Ερντογάν δήλωσε λοιπόν χθες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια διώρυγα πλάτους 150 μέτρων, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, για να αποσυμφορήσει τον Βόσπορο που διασχίζει την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Κωνσταντινούπολη
.

PostHeaderIcon Σύλληψη εφοριακού για την υπεξαίρεση 2,2 εκατ.

Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης ο εφοριακός που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Η σύλληψη του εφοριακού της ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών έγινε στην περιοχή του Βύρωνα.
Ο 50χρονος εφοριακός, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της εφορίας, συνελήφθη βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του εφοριακού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδείς βεβαιώσεις, σε συνδυασμό με το νόμο 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τη διαπίστωση κινήσεων μεγάλων ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών του εφοριακού, τα οποία ξεπερνούσαν συνολικά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
 
 

PostHeaderIcon Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα

 
Σε απάντηση στη φημολογία που αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον τόπο γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα την πιο περιεκτική εκδοχή του πιστοποιητικού γέννησης του αμερικανού προέδρου.
Σύμφωνα με το πιστοποιητικό, ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στη Χαβάη, γεγονός που του δίνει κάθε δικαίωμα να διατηρεί το αξίωμα του προέδρου.

PostHeaderIcon Γιατί οι άνδρες λένε πρώτοι "σ 'αγαπώ"

 
Περισσότερες πιθανότητες να προφέρουν πρώτοι το "Σ 'αγαπώ" έχουν οι άνδρες αλλά για διαφορετικούς λόγους από τις γυναίκες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Από τη στιγμή που οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες και όχι οι γυναίκες είναι εκείνοι που προφέρουν πρώτοι τις δύο μαγικές λεξούλες το ερωτικό παιχνίδι μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνητών.

PostHeaderIcon ABC: Χιουμοριστική εκπομπή... κόπηκε για να μην σατιρίσει το βασιλικό γάμο!

Βέτο άσκησε το παλάτι για την μετάδοση του βασιλικού γάμου από το αυστραλιανό κρατικό κανάλι ABC. Στο πρώτο κρατικό κανάλι του ABC1 είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί η τελετή όπως θα την μετέδιδε το BBC αλλά στο δεύτερο κρατικό κανάλι ABC2 θα μεταδιδόταν η εικόνα από το ABC1 με χιουμοριστικά σχόλια της σατιρικής ομάδας Chasers. 


PostHeaderIcon Προς εξαφάνιση 230 εκατ. εκτάρια δασών μέχρι το 2050

 
 Περισσότερα από 200 εκατομμύρια εκτάρια δασών απειλούνται με εξαφάνιση μέχρι το 2050, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το γεγονός αυτό θα έχει δραματικές συνέπειες για το κλίμα, τη βιωσιμότητα των ζωικών και φυτικών ειδών και την οικονομική ανάπτυξη του πλανήτη, σύμφωνα με το WWF. 


PostHeaderIcon Δημόσιο 40 ωρών και συναλλαγές μέσω Ιντερνετ

 Ο υπ. Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεσπιστεί με το ενιαίο μισθολόγιο, ανώτατο και κατώτατο όριο στις αμοιβές του δημοσίου

Εργασία 40 ωρών την εβδομάδα για τους δημοσίους υπαλλήλους και συναλλαγές των πολιτών με τον δημόσιο τομέα μέσω Ιντερνετ θεσπίζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

 


PostHeaderIcon Συναυλία των Duran Duran το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη

Το διάσημο συγκρότημα μεσουράνησε τη δεκαετία του '80 
Συναυλία στη Θεσσαλονίκη θα δώσουν το καλοκαίρι οι Duran Duran. Την είδηση ανακοίνωσε το ίδιο το συγκρότημα μέσω της ιστοσελίδας του.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου και θα δωθεί στο Θέατρο Γης.

PostHeaderIcon Πώς μας βλέπουν οι τουρίστες σύμφωνα με ανταπόκριση του Associated Press

Τουριστική Αθήνα: Ακρόπολη, Πλάκα, Σούνιο, Εξάρχεια και θερινό σινεμά 
Τη δυνατότητα να δει κανείς από κοντά την Ακρόπολη με τα μνημεία της. Να επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Να περπατήσει στις γραφικές περιοχές της Πλάκας, στο Μοναστηράκι και στο Θησείο. Να φθάσει στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα. Και για το βράδυ να απολαύσει ένα θερινό σινεμά, όπου μπορεί να καπνίσει, να φάει και να πιει κατά τη διάρκεια της παράστασης. Αυτούς τους πολιτιστικούς προορισμούς προσφέρει (μεταξύ άλλων) η σύγχρονη Αθήνα σύμφωνα με ανταπόκριση του Associated Press.

PostHeaderIcon Μόλις το 8%-10% των καταναλωτών γεμίζει τα ρεζερβουάρ των Ι.Χ.

 
MOΛIΣ το 10% των καταναλωτών φουλάρει πλέον το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν φθάσει στα ύψη, όπως υποστήριξε ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Ευάγγελος Κώτσος.
Oπως είπε, οι καταναλωτές περιορίζουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις τους αλλά και την τροφοδοσία των οχημάτων τους.

«Συνήθως ο μέσος όρος είναι γύρω στα 17-18 ευρώ. Είναι παρά πολλές οι περιπτώσεις καταναλωτών που περιορίζονται στο να βάλουν 3, 4 ή 5 ευρώ. Είναι μια πραγματικότητα, τη βιώνουμε και εμείς και οι καταναλωτές. Το ποσοστό των καταναλωτών που φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους δεν υπερβαίνει το 8%-10%».
Oπως είπε ο κ. Κώτσος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων θα αποστείλει επιστολή προς όλους τους βουλευτές με την οποία θα τους ενημερώνει αναλυτικά για την κατάσταση της αγοράς καυσίμων και θα καταθέτει τις απόψεις της για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε οι τιμές να σταματήσουν να παίρνουν την ανιούσα.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας, έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Oπως υποστήριξε, «η επιτροπή δεν λειτουργεί σωστά, συνήθως περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών και αυτά που λέει δεν γίνονται πράξη».
Oπως σημείωσε ο κ. Κώτσος οι τιμές της βενζίνης έχουν φθάσει στα υψηλότερα από ποτέ επίπεδα, πότε με τη δικαιολογία των υψηλών διεθνών τιμών και πότε λόγω της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά διαμορφώνεται από 1,74 έως και 1,85 ευρώ.
«Νομίζουμε ότι οι τιμές που βιώνουμε σήμερα είναι εξωπραγματικές, είναι μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας της αγοράς», επισήμανε χαρακτηριστικά.



PostHeaderIcon Ελπίδες για θεραπεία του Αλτσχάιμερ από την Κρήτη

 
 Πρωτοποριακή έρευνα παγκοσμίως στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Αχιλλέα Γραβάνη, υπεύθυνο του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας, εξουδετέρωσε ολοκληρωμένα και θεράπευσε στο εργαστήριο βαριές νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως Αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λπ., σε συνεργασία σταδιακά με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, το Ιατροβιολογικό Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών και το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ).


PostHeaderIcon Προληπτική «σκούπα» ακτιβιστών πριν τον βασιλικό γάμο

Προληπτική «σκούπα» ακτιβιστών πριν τον βασιλικό γάμο 
Σε τουλάχιστον έξι «προληπτικές» συλλήψεις ακτιβιστών, για τους οποίους υπήρχαν φόβοι πως θα δημιουργούσαν επεισόδια κατά την διάρκεια των γαμήλιων εορτασμών προχώρησε τις τελευταίες μέρες η βρετανική αστυνομία. Σε άλλους εξήντα σεσημασμένους «ταραχοποιούς», που είχαν συλληφθεί σε παλαιότερες διαδηλώσεις, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο κέντρο του Λονδίνου καθ’ όλη την διάρκεια της Παρασκευής- ενώ η Σκότλαντ Γιάρντ ξεκαθάρισε πως θα κάνει «αρκετές ακόμη συλλήψεις» πριν τον γάμο.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Παστίτσιο στο τηγάνι

Pastitsio-sto-tigani 

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
  • 4 φλ. τσαγ. νερό βραστό
  • 2 φλ. τσαγ. κοραλάκι ή σεληνάκι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
  • 1 φλ. τσαγ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουερ
  • 1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4'. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2'. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10'. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1'. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
 


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 28/04/2011

 
Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές αλλά και περιόδους ηλιοφάνειας κυρίως στο Αιγαίο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα περιμένουμε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 9 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 13 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

PostHeaderIcon Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου 
Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου). Τον τελευταίο καιρό αισθάνεστε πολύ πιεσµένοι από διαδοχικά γεγονότα και καταστάσεις. Η σηµερινή µέρα ευνοεί την επαφή µε δικούς σας ανθρώπους και σας δίνει τον χρόνο να ασχοληθείτε περισσότερο µε τον εαυτό σας. Εγκάρδιες συζητήσεις µε αγαπηµένα πρόσωπα αλλάζουν τη διάθεσή σας και σας επαναφορτίζουν. 

Δίδυµοι
(21 Μαΐου - 21 Ιουνίου). Η σηµερινή µέρα φέρνει κοντά σας πρόσωπα που θέλουν να σας βοηθήσουν και που αγχώνονται να σας βλέπουν σε σύγχυση. Ακούστε προσεκτικά αυτό που έχουν να σας πουν και συζητήστε µαζί τους µε ανοιχτή καρδιά αυτά που σας απασχολούν. Οι λύσεις που θα προκύψουν θα σας ανακουφίσουν και θα σας δώσουν διεξόδους.

Καρκίνος
(22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου). Το γενικό κλίµα της ηµέρας σας δηµιουργεί κυκλοθυµική διάθεση. Από τη µια αισθάνεστε ότι καινούργια πράγµατα ανοίγονται γύρω σας, και µάλιστα µε πολύ καλές προοπτικές, και από την άλλη νιώθετε εγκλωβισµένοι σε καταστάσεις του παρελθόντος.

Συζητήσεις µε πρόσωπα που είναι κοντά σας σάς δίνουν λύσεις.
Λέων
(23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου). Μια πλειάδα πλανητών από το φιλικό σας ζώδιο του Κριού σάς κινητοποιεί σήµερα σε λύσεις που αφορούν πρακτικά θέµατα που σας απασχολούν έντονα την τελευταία περίοδο. Αν σκέφτεστε κάποια αγορά ή επαγγελµατική εξέλιξη, είναι η κατάλληλη στιγµή να οργανώσετε τον τρόπο που θα την πραγµατοποιήσετε. Συζητήστε το µε κοντινά σας πρόσωπα, θα σας δώσουν σηµαντικές ιδέες.
Παρθένος
(23 Αυγούστου - 23 Σεπτεµβρίου). Κρατήστε απόσταση ασφαλείας από όσα προκύπτουν σήµερα και δείχνουν εκ πρώτης δελεαστικά σε κάθε τοµέα, χωρίς όµως να χάσετε τον ενθουσιασµό σας. Σηµαντικοί παράγοντες για την αξιολόγησή τους ακόµα απουσιάζουν, γι’ αυτό µη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις, όση και να είναι η έξωθεν πίεση. Κινηθείτε αξιοποιώντας τις ευκαιρίες σοφά και σταθερά.

Ζυγός
(24 Σεπτεµβρίου - 23 Οκτωβρίου). Σήµερα ανοίξτε τον κύκλο των γνωριµιών σας σε κάθε τοµέα και κινηθείτε µε θετική διάθεση, αποφεύγοντας απλά υπερβολές και εξιδανικεύσεις, τόσο σε οικονοµικό όσο και σε συναισθηµατικό επίπεδο. Πρόσωπα και καταστάσεις που προσεγγίζετε αυτή την περίοδο θα σας ανοίξουν τον δρόµο σε µια νέα πορεία πραγµάτων.

Σκορπιός
(24 Οκτωβρίου - 22 Νοεµβρίου). Χειριστείτε µε ψυχραιµία και σταθερότητα οικογενειακές αλλά και προσωπικές σας σχέσεις, θέτοντας ξεκάθαρα τα όριά σας και αποφεύγοντας να φθαρείτε. Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποια αγορά, η περίοδος αυτή σας ευνοεί ιδιαίτερα, αρκεί να ελέγξετε προσεκτικά κάθε παράµετρο. Για τους αδέσµευτους, οι ευκαιρίες για νέες γνωριµίες θα χρειαστούν µέτρο και σταθερότητα στα κριτήριά σας.

Τοξότης
(23 Νοεµβρίου - 21 ∆εκεµβρίου). Η παρουσία πολλών πλανητών στο ζώδιο του Κριού δηµιουργεί έντονη κινητικότητα για εσάς σε όλους τους τοµείς. Καινούργιοι δρόµοι ανοίγονται στη ζωή σας και νέες γνωριµίες θα σας ανανεώσουν. Επαγγελµατικά, ήρθε η ώρα των ουσιαστικών επιλογών αλλά και ευκαιριών. Αποφύγετε τις παγίδες, µε τη Σελήνη και τον Ποσειδώνα σε δύσκολη όψη.

Αιγόκερως
(22 ∆εκεµβρίου - 19 Ιανουαρίου). Αποφύγετε σήµερα παρασκηνιακές κινήσεις και συζητήσεις που µπορεί να µεταφερθούν διαστρεβλωµένες και να σας εκθέσουν. Οικονοµικά ζητήµατα µπορούν να κινηθούν θετικά, αλλά δώστε προσοχή σε µετακινήσεις, γιατί µπορεί να σας προκαλέσουν άγχος µέσα από ανατροπές και καθυστερήσεις. Αποφύγετε συζητήσεις που περιέχουν αντιπαλότητα µε τον σύντροφό σας.
Υδροχόος
(20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου). Με πέντε πλανήτες να σας ευνοούν από τον Κριό, φίλοι και συνεργάτες διάκεινται σήµερα θετικά απέναντι σε ζητήµατα που σας απασχολούν, δίνοντάς σας βοήθεια και συναισθηµατική υποστήριξη. Αποφύγετε να δώσετε εύκολες υποσχέσεις ή να υπερεκτιµήσετε καταστάσεις. Στον συναισθηµατικό τοµέα, έχετε την τιµητική σας, αλλά αποφύγετε µπερδεµένες καταστάσεις.
Ιχθύες
(19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου). Η σηµερινή µέρα, µε τη Σελήνη στο ζώδιό σας, θα είναι γεµάτη κοινωνικότητα και συζητήσεις. Η επαφή σας µε αγαπηµένα πρόσωπα σας βοηθά να κατανοήσετε καλύτερα όσα συµβαίνουν στη ζωή σας. Αποφύγετε επίπονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, µε την όψη Σελήνης - Ουρανού, και χειριστείτε προσεκτικά τις συναισθηµατικές σας σχέσεις.

Κριός
(21 Μαρτίου - 19 Απριλίου). Γεγονότα, τόσο στις σχέσεις όσο και στον επαγγελµατικό και οικονοµικό τοµέα, που είχαν παγώσει το προηγούµενο διάστηµα, δηµιουργώντας ανασφάλεια στο να κινηθείτε, ξεκαθαρίζουν. Σηµαντικές αλήθειες βγαίνουν στο προσκήνιο, µε πέντε πλανήτες στο ζώδιό σας, δίνοντάς σας σηµαντικές ευκαιρίες αλλά και ψυχικό σθένος.



PostHeaderIcon καλημέρα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin