Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Εχινάτσεα το δημοφιλές βότανο

Η εχινάτσεα είναι το πιο δημοφιλές βότανο για τη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης και την επίσπευση της ανάρρωσης.
Υπάρχουν 3 βασικά είδη εχινάτσεας: η echinacea purpurea, η echinacea angustifolia και η echinacea pallida. Ωστόσο, το πιο διαδεδομένο είναι το πρώτο.
Στη Γερμανία, η εχινάτσεα αποτελεί τη βασική θεραπεία για τις μολύνσεις του αναπνευστικού. Θεωρείται ενεργοποιητής του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή της φυσικής άμυνας που διαθέτει ο οργανισμός απέναντι στις προσβολές.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη εχινάτσεας από τις πρώτες μέρες ενός κρυολογήματος ή μιας γρίπης επισπεύδει την ανάρρωση και μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων, όπως ο πονοκέφαλος, η υπνηλία, ο βήχας και ο πόνος των αρθρώσεων.
Τα αριθμητικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρονική διάρκεια της ασθένειας μειώθηκε κατά 30% (από 13 σε 9,5 μέρες) και τα συμπτώματα κατά 50%. Η πιο αποτελεσματική ημερήσια δόση ορίστηκε στα 900 mg, ενώ δεν αποδείχτηκε ότι η προληπτική χρήση της εχινάτσεας βοηθά τον οργανισμό να αντισταθεί σε προσβολές.
Οι συνιστόμενες δόσεις
Μορφή σκόνης: 300 mg/ 3 φορές την ημέρα
Αλκοολικό βάμμα (1:5): 3-4 ml/ 3 φορές την ημέρα
Χυμός εχινάτσεας: 2-3 ml/ 4 φορές την ημέρα
Αποξηραμένη ρίζα: 1-2 g/ 3 φορές την ημέρα
Πολλοί βοτανοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι οι υγρές μορφές της εχινάτσεας είναι πιο αποτελεσματικές από ότι οι κάψουλες ή οι ταμπλέτες και αυτό οφείλεται στο ότι έρχονται σε άμεση επαφή  με τις αμυγδαλές και τους ιστούς της λέμφου στο λαιμό.
Ξεκινήστε λοιπόν την εχινάτσεα αμέσως όταν νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα και συνεχίστε να τη λαμβάνετε για 1-2 εβδομάδες το πολύ.
Η μακροχρόνια χρήση ή η προληπτική χρήση δεν βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin