Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σεξουαλικός εθισμός

 
Η ''ασθένεια'' του μέλλοντος! Τα σεξουαλικά σκάνδαλα, στα οποία πρωταγωνιστούν celebrities, έχουν συμβάλλει ώστε να πολλαπλασιαστεί η ζήτηση για παροχή θεραπείας στους σεξουαλικά εθισμένους, παρά το γεγονός ότι η εξάρτηση από το σεξ, δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί επισήμως ως διαταραχή και δεν τυγχάνει κυβερνητικής ρύθμισης.
Πριν από μια δεκαετία, οι θεραπευτές του σεξουαλικού εθισμού, ήταν ελάχιστοι, ενώ σήμερα ''ξεφυτρώνουν'' όλο και περισσότερα κέντρα αποτοξίνωσης από το σεξ και προώθησης της σωστής σεξουαλικής συμπεριφοράς.


PostHeaderIcon Συνυπεύθυνο το θύμα στον βιασμό, σύμφωνα με Τούρκο καθηγητή Ιερατικής Σχολής

«Συνυπεύθυνο το θύμα για τον βιασμό του»
Ένοχη κατά 50% είναι όποια γυναίκα αποτελεί θύμα βιασμού σε περίπτωση που προκαλεί με το ντύσιμό της, σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή της Ιερατικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Χαμπέρτουρκ», ο καθηγητής Ορχάν Τσεκέρ έκανε λόγο για τη σεξουαλική παρενόχληση στη χώρα του, τονίζοντας πως πρέπει κανείς να δει την ουσία του φαινομένου.


PostHeaderIcon Ζευγάρια - οδηγός επιβίωσης «άσκοποι καβγάδες»

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να μαλώνετε με τον σύντροφο σας για μικροπράγματα; Πόσες φορές έχετε γίνει έξαλλη για κάποιες συνήθειες του, που ενώ στην αρχή σας έμοιαζαν χαριτωμένες τώρα τις βρίσκετε το λιγότερο ενοχλητικές;
Πόσες φορές οργιστήκατε διαπιστώνοντας ό,τι οι δουλειές του σπιτιού, με μαεστρικό τρόπο καταλήγουν να γίνονται πάντα από εσάς; Πόσες φορές το ροχαλητό δευτερόλεπτα μετά το σεξ, σας έκανε να σκεφτείτε τον αγαπημένο σας με αξεσουάρ τάρανδου;

PostHeaderIcon Κόκα Κόλα – Μύθοι και αλήθειες

 
Πιθανότατα, θα έχει πάρει το μάτι σας, μερικά κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μας προειδοποιούν για της συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, του «ιερού ποτού του Καπιταλισμού», την πασίγνωστη και δημοφιλή Κόκα Κόλα. Το περιεχόμενο αυτών των κειμένων, είναι σαφώς τρομοκρατικό και συνοδεύεται από έναν σωρό «αποδεικτικά» στοιχεία για την επιβλαβή δράση του διάσημου αναψυκτικού.

PostHeaderIcon Ευεργετικός ο κρόκος για κατάθλιψη, άνοια & Αλτσχάιμερ

Ευεργετικός ο κρόκος για κατάθλιψη, άνοια & Αλτσχάιμερ 
Ευεργετική επίδραση στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη αλλά και από άνοια ή Αλτσχάιμερ φαίνεται ότι έχει ένα ατοξικό φυσικό προϊόν, ο κρόκος ,σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών που έγιναν στο Ιράν και την Ελλάδα.

«Τα αποτελέσματα ερευνών που γίνονται εδώ και πολλά χρόνια έδειξαν ότι ο κρόκος, βελτιώνει τη μνήμη και έχει ευεργετική επίδραση την κατάθλιψη. Έρευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης έδειξαν ότι ο κρόκος επηρεάζει θετικά την κατάθλιψη ενώ ακολούθησε μελέτη που έδειξε ότι ο κρόκος ασκεί σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ τη δράση της γαλανταμίνης δηλαδή του φαρμάκου που χρησιμοποιεί σήμερα η ιατρική για τη νόσο αυτή. Ωστόσο δεν υπήρξαν ευρήματα που να δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας του κρόκου και των παραγώγων του» ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ , αιματολόγος , Ζαχαρίας Σινάκος στο περιθώριο του 7ου Πανελληνίου Ιατρικού Διεπιστημονικού Συνεδρίου Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Μελέτη που έγινε στο Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του Θεαγενείου Νοσοκομείου, έδειξε ότι τα παράγωγα του κρόκου αναστέλλουν τη δράση ενός ενζύμου, της ακετυλοχολιστεράσης, το οποίο σχετίζεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Εξάλλου η αντιοξειδωτική δράση του κρόκου φαίνεται ότι έχει θετική επίδραση στους ασθενείς με αγγειακή άνοια, η οποία σε υψηλό ποσοστό οφείλεται στο οξειδωτικό στρες και συγχρόνως επηρεάζεται από την αθηρωσκληρωτική κατάσταση των αγγείων του εγκεφάλου. «Επειδή ο κρόκος έχει βρεθεί ότι ασκεί γενικότερα μια αντιθρομβωτική δράση περιμένουμε ότι θα έχει ευνοϊκή δράση και στην αγγειακή άνοια. Νομίζω ότι ο κρόκος μπορεί να έχει μια πρακτική εφαρμογή στην βελτίωση της κατάστασης των αρρώστων που πάσχουν από αγγειακή άνοια ή Αλτσχάιμερ» πρόσθεσε ο κ Σινάκος

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο κ Σινάκος εξήγησε ότι ο κρόκος δεν είναι ένα καινούργιο φάρμακο άλλα ένα φυτικό προϊόν, όπως πολλά άλλα τα οποία επιδρούν θετικά σε διάφορες καταστάσεις και τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά . «Η ψυχιατρική επιστήμη έχει τα επίσημα φάρμακα, τα οποία θα παίρνουν οι άνθρωποι με συμβουλές των γιατρών. Με βάση αυτά που θα λεχθούν από την ομάδα που έκανε την έρευνα για τον κρόκο και με βάση τις βιβλιογραφικές αναφορές πάνω στο πρόβλημα αυτό, οι ειδικοί επιστήμονες θα αποφανθούν αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά ένα παράγωγο του κρόκου» ανέφερε ο κ Σινάκος τονίζοντας παράλληλα ότι ο κρόκος δεν έχει καμία τοξική δράση.

πηγή

PostHeaderIcon Σκέψεις για τις υπηρεσίες επεξεργασίας και φύλαξης βλαστοκυττάρων από τα ιδιωτικά μαιευτήρια

stem-cells-3
Στην Ελλάδα  η υπηρεσία της φύλαξης των βλαστοκυττάρων παρέχεται  σε ανεξάρτητα ή σε ενσωματωμένα  σε ιδιωτικά μαιευτήρια εργαστήρια. Στις χώρες του εξωτερικού, ιδιαίτερα στην Αμερική, η υπηρεσία παρέχεται κυρίως  μέσω ανεξαρτήτων εργαστηρίων και δεν συνηθίζεται να παρέχεται στα μαιευτήρια.


PostHeaderIcon Οι "φίλοι" στο Facebook μας προκαλούν άγχος!

Όσο περισσότερους φίλους έχετε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τόσο πιο πολύ… αγχώνεστε την ώρα που χρησιμοποιείται την σελίδα σας!
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές  του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που διαπίστωσαν πως κάποιοι χρήστες υποφέρουν από άγχος που σχετίζεται με το facebook.
Σύμφωνα με την έρευνα, 1 στους 10 δήλωσε ότι το facebook τον κάνει να νιώθει ανήσυχοι και περισσότεροι από 3 στους 10 είπαν ότι νιώθουν ένοχοι όταν απορρίπτουν κάποιο αίτημα φιλίας.
Επίσης, το 12% των μαθητών που ρωτήθηκαν, υποστήριξε ότι είναι ωραίο να λαμβάνεις αιτήματα φιλίας, ενώ τα 2/3 (63%) δήλωσαν ότι καθυστερούν να τους απαντούν οι νέοι τους «φίλοι», τους οποίους βέβαια, μπορεί να μην γνωρίζουν καν.



PostHeaderIcon Ένας άνθρωπος νίκησε 2.800 υπολογιστές!

http://www.faretra.gr/images/1_xpeee.jpg 
Μπορεί τυπικά να ήρθαν σχεδόν ισόπαλοι, όταν όμως σκεφτεί κανείς οτι ένας παίκτης τηλεπαιχνιδιού αναμετρήθηκε με υπολογιστή που έχει ικανότητα επεξεργασίας όσο 2.800 υπολογιστές τότε στα σίγουρα ο άνθρωπος νίκησε!
Ο παίκτης και ο υπολογιστής έφεραν σχεδόν το ίδιο σκορ κατά την πρώτη ημέρα της ειδικής έκδοσης ενός αμερικανικού παιχνιδιού σήμερα, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την παντοδυναμία των υπολογιστών.


PostHeaderIcon Γυρνάμε πίσω στις τσάπες και στα χωράφια

 

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή από το 2008 παρατηρείται αύξηση των Ελλήνων που ασχολούνται με τη γεωργία και η κορύφωση του φαινομένου ήρθε το 2010 όπου οι αγρότες αυξήθηκαν κατά 8%.
 


PostHeaderIcon Βύθιση πλοίου με 12 νεκρούς στο Βιετνάμ

Ένα πλοίο που μετέφερε ξένους τουρίστες σε γνωστό τουριστικό θέρετρο στον κόλπο Χαλόνγκ στο Βιετνάμ βυθίστηκε σήμερα, προκαλώντας το θάνατο 12 ανθρώπων, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

PostHeaderIcon Ο Τολστόι είναι ακόμα αφορεσμένος

Ενα αιώνα μετά το θάνατό τού, ο συγγραφέας του «Πόλεμος και Ειρήνη» ξαναδημιουργεί τον ντόρο που προκάλεσε με τη ζωή του.
Πριν από λίγους μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Στεπάσιν ανέλαβε να αποκαταστήσει μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες στη ρωσική Ιστορία, αυτή του Λ. Τολστόι.

Οι διανοούμενοι της χώρας κατηγορούν τη ρωσική Εκκλησία πως έβαλε στη μαύρη λίστα έναν εθνικό ήρωα, θεωρώντας ότι με το έργο του επιτάχυνε την άνοδο των Μπολσεβίκων στην εξουσία.
Ακόμα και το δράμα του θανάτου του, μακριά από το σπίτι του, ξαναπροβλήθηκε και συζητήθηκε στα ρωσικά μίντια με τις λεπτομέρειες που συνήθως απολαμβάνει κανείς σε κακό ριάλιτι.

Ο Στεπάσιν ζήτησε γραπτώς από την Εκκλησία να ακυρώσει τον 110 ετών αφορισμό του Τολστόι. Η Εκκλησία απάντησε μέσω εφημερίδας πως τα έργα του είναι «αξέχαστα και υπέροχα» και «οι χριστιανοί ορθόδοξοι αναγνώστες τους μπορούν να προσεύχονται για την ψυχή του την επέτειο του θανάτου του». Αλλά ότι «εσκεμμένα χρησιμοποίησε το ταλέντο του για να καταστρέψει το παραδοσιακό πνεύμα της Ρωσίας και την κοινωνική τάξη… και δεν ήταν τυχαίο πως ο Λένιν λάτρευε τον Τολστόι…». Οπότε απαγορεύεται να του ανάβουν κεριά μέσα στους ναούς και να προσεύχονται ανοιχτά γι’ αυτόν.

Το κράτος κράτησε τις αποστάσεις του. Στο παρελθόν ο Τολστόι τοποθετήθηκε από τους Σοβιετικούς άρχοντες στην κορυφή του πολιτισμικού πάνθεου, βαπτίστηκε «καθρέφτης της επανάστασης» και οι προετοιμασίες για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων από το θάνατό του κράτησαν 2 ολόκληρα χρόνια.

Το σύγχρονο ρωσικό κράτος, όμως, το 2010 προτίμησε να γιορτάσει τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Τσέχοφ με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να επισκέπτεται τη γενέτειρά του. Και δεν συμμετείχε καν σαν χρηματοδότης στην ταινία του Μάικλ Χόφμαν για τον Τολστόι «The Last Station» (2009). Γυρίστηκε στη Γερμανία από Αμερικανό σκηνοθέτη, με Βρετανούς ηθοποιούς (Κρίστοφερ Πλάμερ, Ελεν Μίρεν). Ο παραγωγός της, Αντρέι Κοντσαλόφσκι, χτύπησε κάθε επίσημη πόρτα και τελικά έβαλε τα δικά του λεφτά, δηλώνοντας στην πρεμιέρα: «Εκπροσωπώ τη Ρωσία».

«Κάθε πολιτική εξουσία προσπαθεί να προσαρμόσει μεγάλους άνδρες στις ανάγκες της. Η σημερινή δεν το κάνει, είτε γιατί δεν είναι αρκετά έξυπνη είτε γιατί έχει τέτοια αυτοπεποίθηση που νιώθει πως δεν χρειάζεται», δηλώνει ο τρισέγγονος του Τολστόι, Βλαδίμηρος, στους «Νιου Γιορκ Τάιμς». Ο 48χρονος διανοούμενος επιβλέπει το μουσείο Τολστόι στο κτήμα Γιασνάγια Πολιάνα, προσφέρει το κύρος του ονόματος και της κληρονομιάς του σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και αγωνίζεται να αποκαταστήσει το όνομα του προγόνου του. Α, και μεταξύ άλλων έχει δουλέψει για μία από τις προεκλογικές καμπάνιες του Πούτιν. Κάτι που ίσως υπονοεί πως, μπροστά στον Τολστόι, ακόμη και ο Πούτιν δεν νιώθει τέτοια αυτοπεποίθηση.


PostHeaderIcon Ο άνθρωπος δε μπορεί να τεκνοποιήσει στο διάστημα!

Ο άνθρωπος δε μπορεί να τεκνοποιήσει στο διάστημα! 
Μια διαπίστωση που πιθανόν να κλείνει το μάτι στο μέλλον έκαναν οι επιστήμονες της NASA. Ποια είναι αυτή; Ότι ο άνθρωπος δε μπορεί να τεκνοποιήσει στο διάστημα!

Οι Αμερικανοί ερευνητές, με έκθεση που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Journal of Cosmology, υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν ήταν δυνατό για τους ανθρώπους να κάνουν σεξ μέσα στο διαστημόπλοιο, δε θα ήταν δυνατή η αναπαραγωγή καθώς η κοσμική ακτινοβολία καταστρέφει το σπέρμα.

PostHeaderIcon Χρησιμοποιούσαν κρανία για κούπες!

 

Μακάβριο και βάρβαρο αλλά γινόταν. Κρανία 14.700 χρόνων που βρέθηκαν στην Αγγλία, θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν ως... κούπες.

Τα κρανία βρέθηκαν στη σπηλιά Γκόουφ στο Σόμερσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας και ο τρόπος που έχουν διαμορφωθεί δεν αφήνει αμφιβολίες. Παλαιοντολόγοι θεωρούν ότι χρησιμοποιούνταν ως κούπες, σε διάφορες τελετουργίες.

PostHeaderIcon Σωστή αναπνοή για καλή υγεία

 
Υπάρχουν πολλές εκφράσεις που υποδηλώνουν τη σημαντικότητα της αναπνοής στη ζωή του ανθρώπου: « κάτσε να πάρω μια ανάσα», «μου κόπηκε η ανάσα από την τρομάρα μου» κλπ. Όμως πόσοι γνωρίζουν τελικά τη σημασία της καλής αναπνοής για την υγεία;

Κάποιος που βρίσκεται σε συναισθηματική πίεση ή έχει σφιγμένους μύες, αναπνέει συνήθως ρηχά και ψηλά στο στήθος. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εάν είναι παροδικό. «Η συνεχής ρηχή αναπνοή μπορεί να οδηγήσει σε λειτουργικές διαταραχές, όπως είναι τα πεπτικά προβλήματα ή ακόμα και οι καρδιακές αρρυθμίες. Ωστόσο, η κατάλληλη αναπνευστική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει», επισημαίνει η Britta Jacob, θεραπεύτρια της αναπνοής από το Αμβούργο.

PostHeaderIcon H Microsoft κατηγορεί πρώην υπάλληλο για κλοπή εμπιστευτικών δεδομένων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Microsoft κατηγορεί έναν πρώην υπάλληλό της για κλοπή εμπιστευτικών δεδομένων.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής ανάπτυξης αγοράς στον τομέα των υπηρεσιών CRM, είχε υποβάλλει παραίτηση για να εργαστεί σε άμεσο ανταγωνιστή της Microsoft, την Salesforce.
Όπως υποστηρίζει η Microsoft ο πρώην υπάλληλος είχε υπογράψει ένα συμφωνητικό, όπου δήλωνε ότι δεν πρόκειται να εργαστεί σε ανταγωνιστή της Microsoft, και για το λόγο αυτό υπέβαλλε μήνυση εναντίον του.

Ο λόγος όμως της μήνυσης δεν ήταν  μόνο αυτός, καθώς η Microsoft υποστηρίζει ότι ο υπάλληλος είχε πάρει μαζί του 900 αρχεία τα οποία περιλάμβαναν σημαντικές πληροφορίες για την Microsoft και πλάνα εργασιών. Εάν αυτά τα αρχεία καταλήξουν στα χέρια ενός ανταγωνιστή της τότε θα ήταν ένα γερό πλήγμα για την εταιρεία, καθώς πολλά από τα δεδομένα αποκαλύπτουν στρατηγικές πωλήσεων, ανταγωνιστικής πολιτικής κ.α.
Την επόμενη φορά προσοχή!


PostHeaderIcon Τραυματίστηκε ναυτικός δεξαμενόπλοιου στην Αλεξανδρούπολη

Τραυματίστηκε ναυτικός δεξαμενόπλοιου στην Αλεξανδρούπολη 
 
Τραυματιίστηκε οταν έπεσε κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης του δεξαμενόπλοιου "Ετζίαν V".
Ο λόγος για έναν 52χρονο ναυτικό, μέλος του πληρώματος του πλοίου.
Ο 52χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και νοσηλεία.


PostHeaderIcon Το αιολικό αυτοκίνητο κάλυψε 5.000 χλμ και «έκαψε» 7 ευρώ!

Το ταξίδι του «Αέρινου Εξερευνητή» (Wind Explorer) ήταν η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για το πρωτότυπο αυτοκίνητο που κινήθηκε τόσο σε πολικά ψυχή όσο και σε υψηλότατες θερμοκρασίες και οι Γερμανοί επενδυτές του ευελπιστούσαν ότι θα έδειχνε ότι υφίσταται ήδη τεχνολογία, ικανή να στηρίξει αυτοκίνητα με ανανεώσιμη ενέργεια ακόμη σε τέτοια σκληρά ταξίδια.

PostHeaderIcon Τα μεγάλα εμπορικά "τρώνε" τα μικρά καταστήματα

 
Ως το 2011 θα υπάρχουν περίπου 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα εκμισθωμένης επιφάνειας μεγάλων εμπορικών κέντρων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα δομηθεί την επόμενη διετία 2011-12. Συνολικά εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει άλλα 15 μεγάλα εμπορικά κέντρα (10 στην Αττική και 5 στην υπόλοιπη χώρα). Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση "Εμπόριο και Πόλη" που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

PostHeaderIcon Ζητούνται δεδομένα μελών του Twitter στο πλαίσιο της έρευνας για το Wikileaks

 
 
Εξοργιστικό χαρακτηρίζεται από τον ιδρυτή του Wikileaks το αίτημα των αμερικανικών αρχών για τη διαβίβαση σε αυτές των στοιχείων τριών μελών του Twitter, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την υπόθεση της ιστοσελίδας του Τζούλιας Ασάνζ. 
 
Από πλευράς της πάντως, η αμερικανική Διοίκηση υπερασπίζεται τη νομιμότητα του αιτήματός της, υποστηρίζοντας, ενώπιον δικαστή στη Βιρτζίνια ότι ζητεί πληροφορίες για τους λογαριασμούς τριών συνεργατών του ιδρυτή της Wikileaks, χρησιμοποιώντας ένα από τα παγίως αποδεδειγμένα πρόσφορα μέσα. 
 

PostHeaderIcon Το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για το 2011

 
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2011 είναι ήδη σε εξέλιξη. Η κατ΄ αλφαβητική σειρά απογραφήτων δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2011 από την περιφέρεια έχει ξεκινήσει ήδη από τις 15/2/2011. Φέτος το πρόγραμμα καινοτομεί και απευθύνεται σε περισσότερους δικαιούχους, ενώ η διάρκειά του θα είναι ετήσια (1.4.2011 – 31.03.2012).
Η απογραφή θα γίνεται τις μέρες που θα καθοριστούν και με αλφαβητική σειρά, στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Αντίθετα, η χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ) θα γίνει μετά τις 20 Μαρτίου.
Για τη χρήση Δ.Κ.Τ. και την απογραφή των δικαιούχων υπάρχουν κάποια όρια όσον αφορά στο εισόδημα τους. Αναλυτικά τα όρια εισοδήματος είναι:
  • Μεμονωμένοι δικαιούχοι  με ατομικό/ οικογενειακό εισόδημα : 17.000 € ,
  • Δικαιούχοι (Δύο άτομα) με οικογενειακό εισόδημα : 25.000 €
  • Δικαιούχοι (Τρία άτομα) με οικογενειακό εισόδημα : 33.000 €
  • Δικαιούχοι (Τέσσερα άτομα) με οικογενειακό εισόδημα : 41.000 € - (ΟΧΙ πολύτεκνοι)
  • Δικαιούχοι (Πολύτεκνοι) με οικογενειακό εισόδημα : 50.000 €
Για τους εργαζόμενους απαιτούνται και τα παρακάτω δικαιολογητικά: 
1. Αστυνομική Ταυτότητα εκτός του άμεσα ασφαλισμένου και των υπολοίπων δικαιούχων μελών που διαθέτουν
ταυτότητα (δηλ. ηλικίας άνω των 14 ετών)
2. Αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης εργαζομένου με εκατό (100) ημέρες εργασίας έτους 2010.
3. Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο (εφόσον υπάρχει) ασθενείας
4. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος (της εφορίας) οικονομικού έτους 2010 (το οποίο θα παρακρατείται από την Υπηρεσία).
5. Σε περίπτωση επιδοτούμενης ανεργίας θα προσκομίζεται απαραίτητα η εγκριτική απόφαση επιδοτούμενης από τον ΟΑΕΔ ( βεβαίωση για το διάστημα των επιδοτήσεων και αριθμός ημερών ).
Οι κατηγορίες των τουριστικών μονάδων που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι: α) Ξενοδοχεία και Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων (5 έως και 1 αστέρος), β) Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα-δωμάτια(4 έως 2 κλειδιών),γ) Παραδοσιακά καταλύματα α΄ και β΄τάξης δ) Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες-επαύλεις και ε) Κάμπινγκ ανεξαρτήτως κατηγορίαςκαι μόνο με παροχή ημιδιατροφής.  Αξίζει να τονίσουμε πως φέτος η συμμετοχή τουριστικών καταλυμάτων είναι πάνω από 3.000.
Οι τιμές για τη διαμονή στα σχετικά καταλύματα έχει ως εξής
ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΠΟ 1/4/2011 έως 31/3/2012 (κατ’ άτομο την ημέρα).ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Τύπος Καταλύματος
Με ημιδιατροφή (πρωινό&γεύμα ή δείπνο)
Με πρωινό μόνο
Χωρίς πρωινό
Ξενοδοχεία και Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων(*****)
27.30 €
14.70 €
13.60 €
Ξενοδοχεία και Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων (****)
22.40 €
13.80 €
12.60 €
*Για τα υπόλοιπα καταλύματα δεν υπάρχουν ακόμα ενδεικτικές τιμές. Ασφαλώς το κόστος τους θα είναι αρκετά μικρότερο.
Όσον αφορά στην απογραφή δικαιούχων στο νομό Αττικής, θα γίνει το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου. Επίσης αλλάζει ο τρόπος χορήγησης των δελτίων. Όποιος προσέρχεται στα γραφεία για να εγγραφεί, θα γίνεται απευθείας η διαπίστωση εάν είναι όντως δικαιούχος.
Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στις Περιφερειακές –Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση www.oee.gr.
 

PostHeaderIcon Παραβίασαν τον λογαριασμό σας στο Facebook;

 
Τι κάνουμε αν κάποιος παραβιάσει το λογαριασμό μας στο Facebook; Αυτό είναι αρκετά σοβαρό γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε μερικά βήματα για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάτι τέτοιο.
Καταρχήν ας δούμε πως θα καταλάβουμε ότι κάποιος έχει «σπάσει» τον λογαριασμό μας:
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  • Κάντε κλίκ στο λογαριασμό >> Ρυθμίσεις Λογαριασμού >> Ασφάλεια.
  • Δείτε προσεκτικά και συγκρίνετε τις συσκευές, τους browsers, τις τοποθεσίες και τις ώρες από προηγούμενες φορές που έχετε συνδεθεί,
αν δεν ταιριάζουν με τα δικά σας στοιχεία τότε κάποιος έχει παραβιάσει τον λογαριασμό σας.

Εάν τίθεται τέτοιο θέμα αυτά είναι τα βασικά βήματα που πρέπει άμεσα να πραγματοποιήσετε:
  • Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού.
  • Πηγαίνετε Λογαριασμός >> Ρυθμίσεις Λογαριασμού >> Ασφάλεια.
  • Κάντε κλίκ στο «τέλος δραστηριότητας», σε περίπτωση που βλέπετε άλλους ύποπτους ενεργούς λογαριασμούς.
  • Επιλέξτε «Στείλε μου email» και «Στείλε μου μήνυμα κειμένου» και πατήστε «Αποθήκευση».
Τώρα πλέον θα δέχεσθε ένα προειδοποιητικό email και ένα SMS κάθε φορά που κάποιος θα παραβιάζει τον λογαριασμό σας στο Facebook.


πηγή
 

PostHeaderIcon Άντρας είχε «καρφωμένο» στο κεφάλι του... Ένα μαχαίρι 10 εκατοστών

3_dogs 
Ένα μαχαίρι 10 εκατοστών είχε «καρφωμένο» στο κεφάλι του για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ένας άνδρας από την Κίνα!
Ο Li Fu, όπως ονομάζεται, υπέφερε συχνά από έντονους πονοκεφάλους, μέχρι που αποφάσισε να επισκεφτεί έναν γιατρό. Όταν ο τελευταίος τον εξέτασε, έμεινε άναυδος διαπιστώνοντας ότι βαθιά στο κρανίο του 37χρονου άνδρα είχε παραμείνει η λεπίδα από το μαχαίρι, με το οποίο ληστές τον τραυμάτισαν το 2006.

Αν και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά τη ληστεία για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, κανείς δεν είχε παρατηρήσει την ύπαρξη της λεπίδας τότε. Τελικά, αυτό έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο άνδρας αποφάσισε να βγάλει μια ακτινογραφία λόγω των ημικρανιών που έπασχε.

Φυσικά, η είδηση για το «εύρημα» εξέπληξε και σόκαρε τόσο εκείνον όσο και την οικογένειά του, που, αφού πήραν και μια δεύτερη άποψη από άλλον γιατρό, αποφάσισαν τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της λεπίδας.
«Είναι πραγματικό θαύμα που κατάφερε να επιβιώσει μετά από την επίθεση, πόσο μάλλον έχοντας τέσσερα χρόνια καρφωμένο το μαχαίρι στο κρανίο του», είπε, μεταξύ άλλων, ο γιατρός που εγχείρισε τον 37χρονο.
Αυτή την ώρα, ο Li Fu νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με την κατάστασή του σταθερή, ενώ η ζωή του βρίσκεται εκτός κινδύνου.

πηγή

PostHeaderIcon Η κόμμωση, η αμφίεση (και τα εσώρουχα) των αρχαίων Ελληνίδων

 
Οι κομμώσεις ήταν ποικίλες, χαριτωμένες και πολύ φροντισμένες. Αρκετές κοπέλες έκαναν χωρίστρα στη μέση και είχαν τα μαλλιά τους δεμένα πίσω με κορδέλα, που την έλεγαν άμπυκα ή σφενδόνην, επειδή το σχήμα της θύμιζε σφεντόνα. 

Άλλες υιοθετούσαν τον κόρυμβον, δηλαδή τον κότσο, που σχηματιζόταν στην κορυφή του κεφαλιού, με το μάζεμα όλων των μαλλιών. Άλλες είχαν κοντές αφέλειες στο μέτωπο, άλλες έφτιαχναν μόνες τους μπούκλες, κατσαρώνοντάς τις με πυραχτωμένα σιδερένια εργαλεία. Σε πολλές άρεσε να δένουν τα μαλλιά τους με χρωματιστές κορδέλες, στηριγμένες στο μέτωπό τους μ’ ένα κόσμημα, τον κάλυκα, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα μετάλλινο κουμπί.

PostHeaderIcon Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω... κροκοδείλων

 

Οι αρχές της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας κάλεσαν το κοινό να αποφεύγει πλημμυρισμένες περιοχές γιατί ενδέχεται να κυκλοφορούν ...κροκόδειλοι.

Τεράστιες περιοχές τους Βόρειας Επικράτειας πλημμύρισαν μετά τον κυκλώνα Κάρλος που έπληξε την περιοχή.

PostHeaderIcon Η τέχνη του κουτσομπολιού

 
Το κουτσομπολιό αποτελεί αγαπημένη και πικάντικη ενασχόληση όλων, μικρών και μεγάλων, ανδρών και γυναικών, μορφωμένων και μη. Ποιος μπορεί να αρνηθεί το διακαές ενδιαφέρον όλων να μάθουν για την προσωπική ζωή των άλλων, τις κρυφές «αμαρτίες» τους, τα «διαπλεκόμενα» της ζωής τους, την ανάγκη να σχολιάσουν αυτά τα γεγονότα, να τα κριτικάρουν και, πολύ συχνά, να προσθέσουν και «ολίγη» φαντασία στα τεκταινόμενα!

PostHeaderIcon Το καυσιμο του μελλοντος "bio butanol"

Επιστήμονες κατάφεραν να παράγουν καύσιμο απο απόβλητα επεξεργασίας ουίσκι. Αυτές οι υγρές ουσίες σχηματίζονται την περίοδο της απόσταξης, κατα την οποία απομένουν φυσικά και κόκκοι βύνης. 

Το καύσιμο ονομάστηκε bio butanol. Είναι 30% πιο αποτελεσματικό απο την βενζίνη. Εκτός αυτού είναι λίγο πιο επιθετικό στον κινητήρα, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί σε συνδιασμό με άλλα συμβατικά καύσιμα. 

Η παραπάνω ανακάλυψη έγινε απο τα μέλη τους Σκωτσέζικου Πανεπιστημίου „Napier" στο Εδιμβούργο. Ο παροχέας των πρώτων αποβλήτων επεξεργασίας αλκοόλ είναι η εταιρεία Glenkinshi, η οποία έχει 1,6 εκατομμύρια λίτρα υγρά απόβλητα και 187 000 τόνους κόκκους βύνης. 
Το συγκεκριμένο καύσιμο δεν απαιτεί αρόσιμη γη ούτε ειδική επεξεργασία. Οι επιστήμονες έχουν κάνει ήδη αίτηση για την "πατέντα" και περιμένουν έγκριση για να την χρησιμοποιήσουν για την παροχή και διανομή του νέου καυσίμου. Ως το 2020 το καύσιμο μπορεί να αποτελεί το 10% της παγκόσμιας αγοράς καυσίμων.


PostHeaderIcon Οδηγός πουρμπουάρ ανά τον κόσμο...

 International-Travelers-Gui
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η υπόθεση «πουρμπουάρ» μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκη αλλά και αστεία, αφού σε κάθε χώρα ισχύει και κάτι διαφορετικό και τελικά εμείς ως τουρίστες, έχοντας πλήρη άγνοια και καθοδηγούμενοι από κακογραμμένους ταξιδιωτικούς οδηγούς, έχουμε την τάση να… «tip-άρουμε» όποιον εργάζεται σε ακτίνα… 50 μέτρων από ξενοδοχεία, εστιατόρια και parkings, ακόμα κι αν οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται στις τιμές. Σας δίνουμε λοιπόν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να αφήνετε ιδανικά φιλοδωρήματα παγκοσμίως…!


PostHeaderIcon Μάστιγα οι απειλές νέων να αυτοκτονήσουν λόγω εξάρτησης από το internet

- 13χρονος ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί έχασε 130.000 εικονικά ευρώ
- 17χρονος απείλησε με αυτοκτονία γιατί έχασε... πόντους
- Κάποιος κατέθεσε μήνυση γιατί του έκλεψαν το "σπαθί" και τις "λίρες" από το internet

Η ιστορία που θα μείνει για πάντα στη μνήμη των αστυνομικών είναι σίγουρα αυτή του 15χρονου αγοριού στα νότια προάστια της Αθήνας.


PostHeaderIcon Στα 16 χωρίς προφυλάξεις...η πρώτη σεξουαλική επαφή για τις Ελληνίδες

Στα 16 και χωρίς προφυλάξεις η «πρώτη φορά» για τις Ελληνίδες
Μόλις στα 16 τους χρόνια έχουν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή τα κορίτσια στη χώρα μας και μάλιστα χωρίς να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Οι ειδικοί μελέτησαν τη συμπεριφορά 43 σεξουαλικά δραστήριων κοριτσιών ηλικίας 13,8 - 19 ετών και διαπίστωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο δύο συντρόφους (διακύμανση από έναν έως 12), ενώ το 85% χρησιμοποιούσε σπανίως προφυλακτικό και μόνο το 6% αντισυλληπτικό χάπι.

Παράλληλα, Στο 5% των κοριτσιών ανιχνεύθηκαν αλλοιώσεις HPV, ενώ για τις οι τέσσερις στις δέκα το τεστ Παπανικολάου βγήκε θετικό.«Θα πρέπει να τονιστεί η αξία του εμβολιασμού έναντι του HPV που έχει ατονήσει», τόνισε  σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο 7% των κοριτσιών εντοπίστηκαν η ύπαρξη φλεγμονής με χλαμύδια (σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα), αλλά και λοιμώξεις που προκάλεσαν μύκητες ή ουρεόπλασμα και κολπίτιδες.

πηγή

PostHeaderIcon Κλείνουν τη μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια...!

image 
Η κυβέρνηση ξαναχτύπησε, καταργώντας τη μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη στα πομακοχώρια της Ξάνθης! Στον Αθηναϊκό τύπο γίνεται λόγος για τη βιβλιοθήκη (με 7000 τίτλους) του χωριού Μύκη, την οποία οι πομακικές οικογένειες αγκάλιασαν με αγάπη από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της το 2004, παρά την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. 

Σημειωτέων ότι η εν λόγω βιβλιοθήκη, η οποία απασχολεί μόνο μια υπάλληλο και μια καθαρίστρια, αποτελεί πόλο έλξης για τα Πομακόπουλα, καθώς εκεί παραδίδονται μαθήματα ζωγραφικής, ενώ πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και υπάρχει και κουκλοθέατρο. Φαίνεται όμως, ότι το προξενείο της Κομοτηνής, δεν χρειάζεται να κοπιάσει πολύ, καθώς η κυβέρνηση κάνει «την δουλειά του».

Οικονομικές περικοπές είπαν στο αρμόδιο υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας και σκέπτονται να καταργήσουν τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ένα μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ, που χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο. Ή αλλιώς, λένε, θα κλείσουν τις μισές βιβλιοθήκες. Δηλαδή, από 24 θα μείνουν 12. Και ενώ εμείς κλείνουμε βιβλιοθήκες οι «Τούρκοι» αυξάνουν τις βιβλιοθήκες τους. Ανοικοδόμησαν πρόσφατα στον Κένταυρο την τοπική τουρκόφωνη βιβλιοθήκη, προσλαμβάνοντας και άλλο προσωπικό. Φυσικά, η επίσης τουρκόφωνη βιβλιοθήκη του Εχίνου, λειτουργεί και αυτή, ενώ, αν και δημοτική, φέρει επιγραφή στα τουρκικά (Belediye Kütüphanesi)! Τι θα γίνει κύριοι του κέντρου; Θα παραδώσετε αμαχητί, τους Έλληνες Πομάκους στην Άγκυρα;


PostHeaderIcon Το πορνό επηρεάζει τους άντρες

 
Η επιμονή των αντρών με την παρακολούθηση πορνό clips στο διαδίκτυο επηρεάζει τη λίμπιντό τους σε βαθμό που η ικανοποίηση με την πραγματική ερωτική τους σύντροφο να καθίσταται αδύνατη. 
Το πορνό δε διαμορφώνει μόνο ένα σωματικό και συναισθηματικό ενδιαφέρον των ανδρών περί του σεξ σε νευρολογικό επίπεδο αλλά παρουσιάζει και μια σειρά από απρόσμενες παράπλευρες συνέπειες και συγκεκριμένα στις γυναίκες. Το πορνό έκανε τους άντρες να αναπτύξουν μια ασύμμετρη άποψη σχετικά με το σεξ. 
Οι επιστήμονες εικάζουν ότι κατά τη διάρκεια του οργασμού ένας συνδυασμός ντοπαμίνης και οξυτοκίνης απελευθερώνονται στον εγκέφαλο και ουσιαστικό λειτουργούν ως ένα βιοχημικό ερωτικό φίλτρο. Αυτό είναι και ο λόγος που μετά το σεξ διαμορφώνεται μια πιθανή ερωτική σύνδεση. Αλλά στη ουσία δεν είναι αναγκαίο το σεξ μόνο για την ενεργοποίηση αυτών των νευροδιαβιβαστών. 
Και η παρακολούθηση πορνό λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο κάνοντας τον θεατή να συνδέεται με αυτό που βλέπει και να προσκολληθεί σε αυτό. Αλλά στη ουσία δεν λειτουργεί έτσι ο μηχανισμός γιατί σε αυτή την περίπτωση ο άντρας δε θα επεδίωκε ποικιλία στην παρακολούθηση πορνό clips αλλά θα προσκολλούταν στο πρώτο είδος που θα τον ικανοποιούσε (σε αντίστοιχο τρόπο που μια γυναίκα θα μπορούσε να ερωτευτεί τον δονητή της). Η διαφορά είναι η συνεχή επιθυμία του ανθρώπινου είδους για σεξουαλική ποικιλία και ατό είναι ακριβώς που προσφέρει το πορνό. 
Έρευνες έχουν καταδείξει ότι η οξυτοκίνη επηρεάζει όντως την εγκεφαλική ευχαρίστηση αλλά μόνο σε μονογαμικές συνθήκες όπου και ανιχνεύεται, ενώ απουσιάζει εντελώς στις περιστασιακές περιπτώσεις. Το πορνό αναμφισβήτητα επηρεάζει την λίμπιντο των αντρών με τρόπο που πληγώνει τον ερωτικό τους σύντροφο καθώς η απόρριψη και η αδιαφορία κυριαρχούν. Σίγουρα δεν γίνεται λόγω της δέσμευσης τους με αυτό αλλά της δυνατότητας για ικανοποίησης της επιθυμίας για ποικιλία χωρίς την πίεση της δέσμευσης μιας ουσιαστικής σχέσης αγάπης.

PostHeaderIcon Τουρκικό ρεύμα στα ελληνικά νησιά

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει ζητήσει την ηλεκτροδότηση των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στη Μικρά Ασία από τουρκικές εταιρίες. αναφέρει σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με μια απλή αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η Τουρκία θα μπορεί να δίνει ρεύμα στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στην Κω, στη Ρόδο ή το ακριτικό Καστελλόριζο, εφόσον πραγματοποιηθούν όλα όσα απαιτεί η τρόικα στο αναθεωρημένο μνημόνιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας .
Το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, καθώς τον περασμένο Μάιο ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε θέσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών που βρίσκονται κοντά στη Μικρά Ασία από τούρκικες εταιρίες, ωστόσο τότε η υπουργός Περιβάλλοντος είχε αρνηθεί.


PostHeaderIcon Κυβερνοπειρατές από την Κίνα μπήκαν στις βάσεις δεδομένων υπουργείων του Καναδά

Κυβερνοπειρατές από την Κίνα μπήκαν στις βάσεις δεδομένων υπουργείων του Καναδά
Η καναδική κυβέρνηση έπεσε τον Ιανουάριο θύμα μίας μεγάλης κυβερνοεπίθεσης από την Κίνα στη διάρκεια της οποίας οι κυβερνοπειρατές κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο των συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου, όπως μετέδωσε χθες Τετάρτη το βράδυ το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.


PostHeaderIcon Τι λέει το κάθε λουλούδι όταν το προσφέρεις.


Επειδή τα λουλούδια έχουν τον συμβολισμό τους, εμείς θα σας πούμε ανάλογα με το τι λουλούδια προσφέρετε, τι λέτε στο ταίρι σας.

Τριαντάφυλλο: Θα υπονοήσετε ότι είστε τρελλά ερωτευμένος. Μην ξεχάσετε όμως να διακοσμήσετε την ανθοδέσμη με γυψόφυά και φτέρη, καθώς και αυτά έχουν τη σημασία τους.
Γυψόφυλα: Σημαίνει ότι θα είστε ερωτευμένος μαζί της παντοτινά.
Φτέρη: Σημαίνει ότι μιλάτε ειλικρινά.
Κόκκινη Τουλίπα: Θα υπονοήσετε ότι απολαμβάνετε τον έρωτα που ζείτε.
Γαρδένια: Θα πείτε στο πρόσωπο στο οποίο θα την προσφέρετε ότι έχετε έναν κρυφό έρωτα γι’ αυτό.
Ηλιος: Θα πείτε στο ταίρι σας ότι το λατρεύετε.
Φούλια: Θα πείτε στο πρόσωπο στο οποίο θα τα προσφέρετε ότι το επιθυμείτε.
Βιολέτα: Θα πείτε στο πρόσωπο στο οποίο θα τις προσφέρετε ότι σας έχει πάρει το μυαλό.
Τετράφυλλο Τρυφίλλι: Αν το βρείτε και το προσφέρετε, είναι σαν να λέτε, «Γίνε δική/ός μου».


PostHeaderIcon Η μαρτυριάρα ζαρτιέρα... για τους καχύποπτους σύντροφους!

 
Παλιά όταν οι άντρες έφευγαν σε εκστρατείες έβαζαν στις γυναίκες τους ζώνες αγνότητας. Τώρα, όσοι είναι αρκετά προνοητικοί και θέλουν να αποφύγουν την κατά συρροήν απιστία, δεν έχουν παρά να της δωρίσουν τη... μαρτυριάρα ζαρτιέρα!

PostHeaderIcon Απίστευτο: Δημοπρατούν την Ελλάδα στο e-bay


Μας πήραν είδηση και μετά την ανακοίνωση της τρόικα ότι πουλάμε δημόσια περιουσία , μας έβγαλαν στο e-bay και δημοπρατούν την πώληση της Ελλάδας. Δείτε εδώ το Αγγλικό site που προωθεί την πώληση.
Στο στριμώκολο που ΄τάχα μου βρίσκεται η κυβέρνηση του ΝεοΠΑΣΟΚ σπεύδουν απ’ ότι φαίνονται να μας βοηθήσουν οι άσπονδοι φίλοι Τούρκοι που θέλουν να αγοράσουν Ελληνικά νησιά, Επίσης οι “καλοί μας φίλοι” Άγγλοι μέσω του Βρετανικού Μουσείου ενδιαφέρονται να αγοράσουν Ελληνική γη.
Τώρα αν κάποια στιγμή ξυπνήσουμε από χτύπημα στο κουδούνι του σπιτιού μας και κάποιος να μας λέει ότι του ανήκει να μη μας φανεί καθόλου παράξενο.


PostHeaderIcon Μολυσμένο με κάδμιο το 10% του ρυζιού στη Κίνα

 
Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της κινεζικής εβδομαδιαίας επιθεώρησης «Νέος Αιώνας», το οποίο επικαλούμενο επιστημονικές μελέτες που εκπονούνται από το 2007,  υποστηρίζει ότι οι σοδειές ρυζιού στην Κίνα μολύνονται εδώ και χρόνια σε ποσοστό έως και 10% από τη γνωστή τοξική και καρκινογενή ουσία, κάδμιο. 
 

PostHeaderIcon Η τραγική ιστορία ενός έρωτα και ενός μενταγιόν

http://www.faretra.gr/images/1_zdo77.jpg 
Είναι ίσως ένα από τα τελευταία κεφάλαια του πολέµου του Βιετνάµ. Και πρωταγωνιστούν ένας αµερικανός φωτογράφος του ΑΡ, η βελγίδα σύντροφός του,ο έρωτάς τους κι ένα µενταγιόν που επέστρεψε στα χέρια της ανέλπιστα κι έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Η ιστορία αρχίζει το 1968όταν η 20χρονη Σεσίλ Σκρουµπέν, υπάλληλος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο γραφείο της Νέας Υόρκης, γνώρισε τον 43χρονο Χένρι Χιουτ.
Αργότερα την ίδια χρονιά ο φωτογράφος κλήθηκε από το Associated Press (AP) να επιστρέψει στο Βιετνάµ. Λίγες ηµέρες πριν να φύγει, η Σεσίλ του έδωσε ένα µενταγιόν.Τα τρία χρόνια που ακολούθησαν, οι δυο τους αντάλλαξαν εκατοντάδες γράµµατα.

Ο Χένριέγραψε το τελευταίο του γράµµα την ηµέρα που πέθανε: όπως της εξηγούσε, σηκώθηκε στηµέση της νύχτας για να γράψει επειδή «αισθανόταν την ανάγκη». Το πρωί, ο Χένρι Χιουτ επιβιβάστηκε σε ένα ελικόπτερο µαζί µε άλλους τρεις φωτογράφους κοντά στα σύνορα µε το Λάος. Λίγο αργότερα το ελικόπτερο θα έπεφτε από αντιαεροπορικά πυρά σε µια φυτεία µπαµπού.
Θα έπρεπε να περάσουν 27 χρόνια και να αποκατασταθούν οι διπλωµατικές σχέσεις των ΗΠΑ µε το Λάος, την Καµπότζη και το Βιετνάµ για να δοθεί άδεια αυτοψίας στον χώρο της συντριβής του ελικοπτέρου. Το ακριβές σηµείο εντοπίστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα. Στις έρευνες που ακολούθησαν από τον επικεφαλής του γραφείου του ΑΡ στη Σαϊγκόν Ρίτσαρντ Πιλ καιτον φωτογράφο Χορστ Φάας, βρέθηκανσυντρίµµια του ελικοπτέρου, τµήµατα φωτογραφικών µηχανών και το µενταγιόν.Ο Πιλ είδε τη γαλλική επιγραφή στο µενταγιόν αλλά δεν είχε ακούσει ποτέ για κάποια Σεσίλ. Τοµικρό κόσµηµα κατέληξε σε µια αποθήκη του αµερικανικού στρατού.
Ηταν το 2004 όταν έπεσε στα χέρια της Ελέν Τζεντουίν ένα βιβλίο του Φάας για φωτογράφους που είχαν σκοτωθεί στοΒιετνάµ. Η Γκεντουίν, ανιψιά του Χιουτ, συναντήθηκε µε τον Φάας και δυο χρόνια µετά συνυπέγραψαν ένα βιβλίο για τον θείο της. Λίγο αργότερα βρήκε στο email της ένα µήνυµα: «Γεια, δεν έχω καµία σχέση µε τον Χένρι Χιουτ, αλλά έχω στα χέρια µου την αλληλογραφία του µε µια γυναίκα. Θα ήθελα να σας συναντήσω». Η επόµενη κίνηση της Γκεντουίν ήταν να εντοπίσει τη Σεσίλ Σκρουµπέν. Από ένα γράµµα βρήκε τη µικρή πόλη που είχε γεννηθεί στο Βέλγιο. Επειτα από τέσσερα τηλεφωνήµατα έπεσε στον σωστό Σκρουµπέν – ήταν ο αδελφός τής Σεσίλ. Πώς όµως είχαν βρεθεί τα γράµµατα στα χέρια κάποιου τρίτου; Σε µια στιγµή απελπισίας, η Σεσίλ άφησε τα γράµµατα σε ένα διαµέρισµα όπου είχε µείνει για ένα διάστηµα στο Παρίσι. Ο νέος ένοικος συγκινήθηκε από το περιεχόµενο και τα κράτησε. Τα γράµµατα επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτριά τους µαζί µε το µενταγιόν.
Το κόσµηµα επέστρεψε στη Σεσίλ Σκρουµπέν έπειτα από 40 χρόνια
1968
Η Σεσίλ Σκρουµπέν δίνει το βαφτιστικό της µενταγιόνστον σύντροφό της ΧένριΧιουτ προτού αυτός φύγει για να καλύψειως φωτογράφος τουΑΡ τον πόλεµο στο Βιετνάµ
1971
Ο Χιουτ σκοτώνεται όταν καταρρίπτεται το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνει στα σύνορα του Λάος
1992
Οι Αρχές του Λάος δίνουν άδεια για αυτοψία στο σηµείο της συντριβής του ελικοπτέρου
1994
Το µενταγιόν εντοπίζεται από δύο φωτογράφους του AP σε µια φυτεία µπαµπού
2004
Η Ελέν Γκεντουίν, ανιψιά του Χιουτ, γράφει ένα βιβλίο για τον θείο της
2006
Η Γκεντουίν λαµβάνει email από τρίτο πρόσωπο που την πληροφορεί ότι έχει στην κατοχήτου γράµµατα του Χιουτ µε παραλήπτρια τη Σεσίλ
2007
Με πληροφορίες που παίρνει από την αλληλογραφία, η Γκεντουίν καταφέρνει να εντοπίσει τη Σεσίλ Σκρουµπέν
2011
Με αφορµή αναδροµική έκθεση του Χιουτ στο Παρίσι, ο αµερικανικός στρατός παραδίδει το µενταγιόν στη Σεσίλ


PostHeaderIcon O Έλβις είναι ζωντανός (στις σελίδες ενός μυθιστορήματος...)

Ο Micah Nathan στο μυθιστόρημά του «Losing Graceland», αναρωτιέται πως θα ήταν ο Έλβις Πρίσλεϊ αν ξεπερνούσε τα προβλήματα του και ήταν μαζί μας σήμερα στα 76 του χρόνια.


PostHeaderIcon Κλέφτης έκανε μήνυση για προσβολή προσωπικότητας και κέρδισε 15.000 €

 
Υπάλληλος στην Αμερική προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα συμπληρώνοντας μια επιταγή 845 λίρες (1.000 ευρώ) στο όνομα της εταιρείας που δούλευε.
Για κακή του τύχη το αφεντικό τον έπιασε στα πράσα και έξαλλος τον ανάγκασε να φορέσει μια ταμπέλα με την επιγραφή «Είμαι κλέφτης. 'Εκλεψα 1.000 ευρώ και πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα» και να πάει με τα πόδια στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπως και έγινε.
Στη συνέχεια ο υπάλληλος έκανε μήνυση για προσβολή προσωπικότητας και δικαιώθηκε. Ο εργοδότης του αναγκάστηκε να πληρώσει 15.000 ευρώ στον «κλέφτη» υπάλληλο για την ταπείνωση στην οποία τον ανάγκασε.

PostHeaderIcon Οι ναζί είχαν ανακαλύψει τις ταινίες 3D..

Οι Ναζί είχαν ανακαλύψει τις 3D ταινίες! 
Πρωτοπόροι στον τρισδιάστατο κινηματογράφο ήταν όπως φαίνεται οι Ναζί, πράγμα που αποδεικνύει η ανακάλυψη δύο ταινιών 3D,  οι οποίες γυρίστηκαν μόλις το 1936 από προπαγανδιστές του καθεστώτος.

«Η ποιότητα των ταινιών είναι φανταστική, οι Ναζί είχαν εμμονή με τον να καταγράφουν τα πάντα και κάθε εικόνα υποβαλλόταν σε έλεγχο, ώστε να μπορούν να κοντρολάρουν τη χώρα και τους πολίτες», είπε, μεταξύ άλλων, ο Αυστραλός σκηνοθέτης, Philippe Mora, που είναι εκείνος ο οποίος ανακάλυψε τις ταινίες.
Η μια ταινία αποτελείται από σκηνές που δείχνουν διάφορα κρέατα πάνω σε μια ψησταριά, ενώ στην άλλη ταινία πρωταγωνιστούν διάφοροι Γερμανοί σταρ της εποχής.
Ο Mora εντόπισε τις ταινίες αυτές κατά τη διάρκεια ερευνών που διεξήγαγε για ένα νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα ασχολείται με το πως οι Ναζί χρησιμοποιούσαν τον κινηματογράφο για να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και να χειραγωγούν τον γερμανικό λαό.


PostHeaderIcon Μότσαρτ στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

55DDDE3EC609BBD47D89E6F9D9311813 
Μια εκπληκτική παράσταση που σίγουρα θα αφήσει εποχή στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μεσόγειος», το καλοκαίρι στο Ηράκλειο, εφόσον όλα πάνε καλά και όπως σχεδιάζονται σε επίπεδο δήμου.

PostHeaderIcon Συνέλαβαν δυο γνωστούς bloggers για εκβιασμό


 
Γιατί συνελήφθησαν δυο bloggers στην Αθήνα από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Πώς εισέβαλλαν σπίτι τους και με ποιες κατηγορίες παραπέμπονται; 


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 17/02/2011


Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και καταιγίδες στην Ήπειρο περιμένουμε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin