Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Το Facebook μας ετοιμάζει μία μεγάλη έκπληξη



Ο ιδρυτής του Facebook, της πιο γνωστής και δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικών επαφών του διαδικτύου, ανακοίνωσε από τα γραφεία του στο Σιάτλ, την Πέμπτη, την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών-δεδομένων στον ιστότοπο.

Το πιθανότερο είναι ότι τα νέα δεδομένα θα αφορούν στις «ταμπλέτες» και τα κινητά. Ήδη έχει υπάρξει έντονη κινητικότητα και σχόλια σε τεχνολογικά blog σχετικά με την πιθανότητα παρουσίασης πολυαναμενόμενων εφαρμογών για τα iPad της Apple και τα iPhone.

Η ομάδα του Facebook έρχεται αντιμέτωπη με κολοσσούς της τεχνολογίας και του διαδικτύου όπως είναι η Google Inc και το Yahoo. Με συνεχώς νέες «αφίξεις» της, ανεβάζει το θερμόμετρο στον τομέα των εφαρμογών της κινητής τηλεφωνίας και της αναπτυσσόμενης χρήσης της, έναντι αυτής του υπολογιστή, στα πλαίσια του οποίου «παίζουν» οι άλλες δύο.





PostHeaderIcon Νέο design για τις υπηρεσίες της Google


Η Google άρχισε να διαθέτει στο κοινό το νέο design των υπηρεσιών της. Η κανούρια σχεδίαση περιλαμβάνει νέα κουμπιά με γωνίες και νέο χρωματικό πακέτο και ξεκίνησε ήδη να ενσωματώνεται στο Gmail, το Calendar, αλλά και τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας.

Η ολική ενσωμάτωση στο Gmail θα αργήσει λίγο καιρό ακόμα και για την ώρα το νέο design είναι διαθέσιμο στα themes, τα οποία μπορεί να βρει ο χρήστης στην ενότητα Mail Settings. Η νέα σχεδίαση είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με τις ονομασίες Preview και Preview (Dense).

Το νέο design βρίσκεται πολύ κοντά από σχεδιαστικής άποψης με την υπηρεσία Googe+, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο beta. Προφανώς, η Google θέλει να υιοθετήσει μια στρατηγική ενοποιημένου design για όλες τις υπηρεσίες της, έτσι ώστε να βελτιωθεί η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της.


PostHeaderIcon Δωρεάν και για Πάντα: Πληροφορίες Κίνησης από τα Mio GPS


Πάντα στο δρόμο της καινοτομίας, η Mio προσφέρει τώρα εντελώς δωρεάν σε όλες τις συσκευές Mio Moov Spirit και μάλιστα εφ’ όρου ζωής χωρίς κόστος συνδρομής πληροφορίες και real-time μετάδοση της κίνησης στους δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής.


PostHeaderIcon Η τεχνολογία φέρνει αϋπνίες


Τηλεόραση και κινητά φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο ποσοστό της αϋπνίας που μαστίζει την ανθρωπότητα στις μέρες μας, όπως υποστηρίζει το Αμερικανικό Ίδρυμα ύπνου.


PostHeaderIcon Ίντερνετ, Συμβουλές ασφάλειας για τις καλοκαιρινές διακοπές

Panda logo
Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, τα σχολεία έκλεισαν και οι μαθητές ξεκίνησαν ήδη τις διακοπές τους. Η Panda Security, The Cloud Security Company, μέσα από τα PandaLabs, τα anti-malware εργαστήριά της, δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή χρήση του Internet, ειδικά με την εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων που υπάρχει και τα οποία πολλές φορές προκαλούν κενά ασφάλειας στα συστήματα των χρηστών.


PostHeaderIcon Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν πριν τα 65


Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι πιθανότητες για έναν πρόωρο θάνατο πριν τα 65 έτη να διπλασιάζονται σε σχέση με τις γυναίκες.

PostHeaderIcon Ο Ιούνιος μας αποχαιρέτησε...


Ο Ιούνιος μας αποχαιρέτησε... με 17.500 προβολές... 

και 2 τενοντίτιδες!
....Το νου σας λοιπόν ρεμάλιααααααααα…
Ἀχὸς βαρὺς ἀκούεται, πολλὰ τουφέκια πέφτουν ;o)
 
Πάντοτε φιλικά
Ant-Geo

PostHeaderIcon Πουλήθηκε το Myspace!

 
 

Το κάποτε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Myspace, εξαγοράστηκε από την Specific Media.

Το MySpace ήταν το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο πριν κάνει την εμφάνιση του το Facebook το οποίο τελικά επικράτησε μέσα σε διάστημα λίγων ετών κάνοντας το Myspace να χάσει πολλά μέλη αλλά και έσοδα.

Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο με την καθοδική πορεία που είχε πάρει το site εξαιτίας του τεράστιου ανταγωνισμού του με το Facebook τελικά δεν άντεξε και αγοράστηκε από την εταιρία Specific Media, η οποία ειδικεύεται στην online διαφήμιση, πράγμα που μας δείχνει τις προθέσεις της εταιρίας σε σχέση υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

PostHeaderIcon Τι... δεν είδε ο τουρίστας

Λουκέτο στις 16.00. Κλειστές αίθουσες μεσούσης της τουριστικής περιόδου και μάλιστα την ημέρα που είθισται να καταγράφεται η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, την Κυριακή. Πόρτες κλειστές και στο πωλητήριο κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Είναι η εικόνα που αντικρύζουν οι χιλιάδες τουρίστες που φτάνουν καθημερινά στο μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας - και ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα παγκοσμίως -, το Εθνικό Αρχαιολογικό.

Ελλειψη προσωπικού φύλαξης λόγω της οικονομικής συγκυρίας, καθυστέρηση στις προσλήψεις και γραφειοκρατικά κωλύματα δημιουργούν μια εικόνα που αναμφισβήτητα δεν κολακεύει την Ελλάδα η οποία διατείνεται πως επενδύει στον τουρισμό και τον πολιτισμό της. 


PostHeaderIcon Η Κίνα γιορτάζει τα 90 χρόνια κομμουνισμού

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας σήμερα έχει γενέθλια καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή του και ο πρόεδρος της χώρας Χου Ζιντάο προειδοποιεί τα μέλη του κόμματος ότι η διαφθορά μπορεί να τους κοστίσει την εμπιστοσύνη του λαού.
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας το μεγαλύτερο στον κόσμο με 80 εκατομμύρια μέλη, Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1921 στη Σανγκάη από μια ολιγομελή ομάδα διανοούμενων και ανέλαβε την εξουσία το 1949 αφού πρώτα νίκησε το Εθνικιστικό Κόμμα έπειτα από έναν μακρύ εμφύλιο πόλεμο. 

PostHeaderIcon Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο

 
Σχεδόν 450.00 τόνοι χάλυβα, 2,3 κυβικά μέτρα μπετόν, 1 δισ. ευρώ και 4 χρόνια σκληρής δουλειάς. Είναι τα βασικά συστατικά της μεγαλύτερης γέφυρας στον κόσμο, το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας, η οποία εγκαινιάστηκε χθες.

PostHeaderIcon Γκρεμίζει τα ΑΕΙ που ξέρουμε

Τέλος εποχής για το ελληνικό πανεπιστήμιο όπως είναι, οριστικό τέλος για το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο. Η κατάργηση των μέχρι σήμερα βασικών πυλώνων της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας ξεκίνησε, χθες, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν -από τον πρωθυπουργό- τα νέα σχέδια.

Κύρια υλικά της νέας κατασκευής που θα αντικαταστήσει το πανεπιστήμιο όπως το ξέρουμε είναι:

- Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

- Σπουδές - εξπρές διάρκειας από ένα έως τρία έτη. 

PostHeaderIcon Συναγερμός για το κουνούπι «τίγρη»


Μάχη με τα κουνούπια στη Θεσσαλονίκη

Σε κλοιό κουνουπιών θα βρεθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού η Θεσσαλονίκη, καθώς επιστήμονες θεωρούν δεδομένη την επέλαση του ιδιαιτέρως επιθετικού κουνουπιού «Τίγρης», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

PostHeaderIcon Απαγορευμένο και το «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες»

Απαγορευμένο και το «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» 
 
Ενα ακόμη τραγούδι που συνδέθηκε με την ιστορική του πορεία δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ΠαΣοΚ στις κομματικές του συγκεντρώσεις. Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με δήλωσή του απαγορεύει στο κυβερνών κόμμα τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».
Αναλυτικά η δήλωση του συνθέτη έχει ως εξής:

PostHeaderIcon Πόσοι αστυνομικοί μπορούν να φυλάνε έναν υπουργό; Στην Ελλάδα μέχρι και 45!

 

Πόσοι αστυνομικοί μπορούν να φυλάνε έναν υπουργό; Αν πιστέψουμε όσα αναφέρουν οι γείτονες του κ.Παπουτσή,του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι “εγκέφαλοι” της ΕΛΑΣ, έκριναν ότι τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ενταθούν στην οικία του υπουργού στο Χολαργό και από χθες τουλάχιστον 45 αστυνομικοί πεζοί ή με μηχανές έχουν αναλάβει τη φρούρησή του!

Την είδηση μας μεταφέρει ο στρατηγός ε.α Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο οποίος κάνει και μια σύγκριση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου.


PostHeaderIcon Αποφασίζει η Βουλή για την παραπομπή Τσοχατζόπουλου

 
 
Συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει για την  παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου σχετικά με την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων.


PostHeaderIcon Τα sms στην μάχη κατά του καπνίσματος

 

Λονδίνο - Οι καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να «κόψουν» το τσιγάρο όταν λαμβάνουν μηνύματα στο κινητό τους που τους ενθαρρύνουν να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους, συγκριτικά με εκείνους που λαμβάνουν sms τα οποία δεν τους κινητοποιούν, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.

PostHeaderIcon Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τα χημικά

 

Δείγματα εστάλησαν στο Γενικό Χημείο

Μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας τα αποτελέσματα από τα δείγματα των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά των διαδηλωτών στα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

PostHeaderIcon New York Times: Καταρρέουν οι κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν

New York Times: Καταρρέουν οι κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν 
 
Λίγες ημέρες μετά τη διαδοχή στην ηγεσία του ΔΝΤ και μόλις λίγες ώρες προτού ο Ντομινίκ Στρος-Καν επανεμφανιστεί στο δικαστήριο, δημοσίευμα των «New York Times» υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο εναντίον του βρίσκεται υπό κατάρρευση, καθώς οι ανακριτές έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ιστορία της καμαριέρας.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά των ανακριτών, σύμφωνα με τις οποίες τα όσα υποστηρίζει η καμαριέρα παρουσιάζουν ανακολουθίες.

PostHeaderIcon Αδειοδοτούνται τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική


Στην τελική ευθεία έχει μπει η αδειοδότηση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου της Ελλάκτωρ.
Ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, Δ. Κούτρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου, ανέφερε ότι η επένδυση θα δημιουργήσει 1.500 μόνιμες θέσεις εργασίας για τα επόμενα 30 χρόνια που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες 350, ενώ οι περιβαλλοντικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί από το 2007 ξεπερνούν και τις πιο αυστηρές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εφαρμόζονται από το 2009.
Οσον αφορά τα έργα παραχώρησης, ο διευθύνων σύμβουλος Λ. Μπόμπολας ανέφερε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοσίου, των τραπεζών και των παραχωρησιούχων, προκειμένου να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα.

PostHeaderIcon Επιστολή Παπανδρέου σε Μπαρόζο: ζητά την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ

Επιστολή Παπανδρέου σε Μπαρόζο: ζητά την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 
 
Εστάλη την Πέμπτη από το γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου η επιστολή για την ενεργοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προς τον κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως είχε αποφασιστεί στην κυβερνητική επιτροπή την περασμένη εβδομάδα.

PostHeaderIcon Σεισμός 4.2R νότια της Γαύδου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:57 τα ξημερώματα, στο θαλάσσιο χώρο νότια της Γαύδου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

PostHeaderIcon ΔΕΗ: Πώληση μονάδων αντί για το 17%

 
 
Σε πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ αντί της διάθεσης του 17% των μετοχών της επιχείρησης, προσανατολίζεται η κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Η πρόταση θα αποφέρει περισσότερα έσοδα ενώ θα συμβάλει στην ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς, καθώς θα άρει το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών και υδάτινων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

PostHeaderIcon Διπλή δολοφονία στο Γκάζι

 
 Διπλή δολοφονία σημειώθηκε στις 05:05 το πρωί έξω από γνωστό μπάρ στο Γκάζι.

Στη συμβολή των οδών Τριπτολέμου και Περσεφόνης έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων δύο άνδρες Ελληνικής καταγωγής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο ένας από τους δύο άνδρες ξεψύχησε αμέσως, ο δεύτερος κρατήθηκε στη ζωή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, όμως εξέπνευσε στη διαδρομή για το νοσοκομείο.

PostHeaderIcon Γερμανική εταιρία νοικιάζει αυτοκίνητα σε... δραχμές

 
 
Η Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο προέβη στις αναγκαίες ενέργειες προς τη γερμανική πλευρά αναφορικά με διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt που παρουσιάζει την Ελλάδα να έχει επιστρέψει στη δραχμή.

Σε φωτογραφία αυτοκινήτου υπάρχει κείμενο το οποίο αναφέρει: «αγαπητοί Έλληνες δεχόμαστε ξανά δραχμές».

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις :Κριθαράκι με γαρίδες και σαφράν

 
2 φλιτζάνια κριθαράκι
500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος με ουρά
1 ντομάτα
1 φλιτζάνι βρασμένα κουκιά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 γρ. σαφράν
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1200: Οι Κινέζοι δημιουργούν τα πρώτα γυαλιά ηλίου από κρύσταλλο, επί δυναστείας Μινγκ.
1858: Ο Κάρολος Δαρβίνος (Τσαρλς Ντάργουιν) αποκαλύπτει τη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής, σε ομιλία του στη Linnean Society του Λονδίνου.
1924: Ο Άντι Ντάσλερ και ο αδελφός του Ρούντολφ ιδρύουν εταιρία κατασκευής αθλητικών παπουτσιών. Τον Απρίλιο του 1948 τα δύο αδέλφια θα χωρίσουν... Ο Άντι θα ιδρύσει την Adidas και ο Ρούντολφ την Puma.
1944: Διεξάγεται η Σύνοδος του Μπρέτον Γουντς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για τη χάραξη της μεταπολεμικής παγκόσμιας οικονομικής τάξης. Συστήνονται δύο νέοι οργανισμοί: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα. Το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.
1963: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγοράζει τη νησίδα Σκορπιός.
1989: Σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας - Συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 01/07/2011


Αστατος καιρός στα ηπειρωτικά με βροχές κα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, τις θερμές ώρες της ημέρας, από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 33 στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο όπου θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς.


Βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

PostHeaderIcon Καλημέρα...και καλό μας μήνααα!



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin