Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η ηλιακή ενέργεια είναι 10 φορές πιο ισχυρή από την …πυρηνική

 
Ένας νέος τρόπος σύγκρισης της ηλιακής ενέργειας με την πυρηνική διαπιστώνει ότι η πρώτη υπερέχει εύκολα της δεύτερης. Το Ινστιτούτο Ken Zweibel εξέδωσε μια ανάλυση (The Solar Review) που συγκρίνει τα δύο είδη ηλεκτρικής ενέργειας, όσον αφορά το πόση δύναμη αντιστοιχεί σε κάθε γραμμάριο των υλικών που αξιοποιούνται σε κάθε μιά: τελλουριούχο κάδμιο έναντι ουρανίου.

Παρέχονται στοιχεία που δείχνουν ότι το λεπτό φιλμ για την ηλιακή ενέργεια CdTe (με τελλουριούχο κάδμιο) παίρνει περίπου δέκα φορές λιγότερο υλικό στα Φ/Β για να παράξει 1 kwh ηλεκτρικής ενέργειας, από ότι η χρήση ουρανίου για την παραγωγή ενέργειας ίδιας ισχύος.

Σημειώνεται επίσης ότι στα ηλιακά έργα απορροφάται κάθε γραμμάριο τελλουριούχου καδμίου ενώ στα πυρηνικά καταναλώνεται καύσιμο ουράνιο. Έτσι από τα ίδια γραμμάρια υλικού μπορεί να παράγεται ηλεκτρική ενέργεια για διάστημα τουλάχιστον τριάντα ετών και στη συνέχεια το υλικό μπορεί να ανακυκλωθεί και να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Αντίθετα, το ισοδύναμο ουρανίου θα πρέπει να αντικατασταθεί με νέα εξόρυξη ουρανίου μετά την πρώτη χρήση του για παραγωγή ενέργειας. Οι αναλυτές απέδειξαν ότι χρειάζεται 0,08 του γραμμαρίου CdTe ανά κιλοβατώρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα έτος. Αλλά αν ληφθεί υπόψην ότι αυτό το γραμμάριο δεν εξαφανίζεται αλλά εξακολουθεί να συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας για 30 χρόνια, μιλάμε για αναλογία 2,6 mg / kWh.

Δηλαδή, σε σύγκριση με την πυρηνική, η ηλιακή κατασκευή παράγει την ίδια ισχύ με το ένα δέκατο των υλικών και με την παράμετρο του άνθρακα τα φωτοβολταϊκά φίλμ χρησιμοποιούν μόλις πέντε εκατομμυριοστά του βάρους του άνθρακα που χρειάζεται ένα πυρηνικό έργο για να παράγει μια κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας.

πηγή : emea.gr

PostHeaderIcon «Βυζαντινή δοκιμασία» οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, λέει η WSJ


Αντιμέτωπες με τεράστια γραφειοκρατικά εμπόδια παρουσιάζει η Wall Street Journal τις «υψηλής αξίας» τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως οι επίδοξοι επενδυτές περνούν «βυζαντινές δοκιμασίες» που συχνά τους αποθαρρύνουν από την τελική υλοποίηση των σχεδίων τους.

PostHeaderIcon Μετεγκατάσταση οικισμών σε Κοζάνη και Φλώρινα λόγω λιγνίτη

 Μετεγκατάσταση οικισμών σε Κοζάνη και Φλώρινα λόγω λιγνίτη
Την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων δύο οικισμών της Κοζάνης και της Φλώρινας θα εξασφαλίσει η μετεγκατάστασή τους σε άλλες θέσεις, σύμφωνα με διάταξη του ΥΠΕΚΑ, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη Βιοποικιλότητα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. 


Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων του Νομού Φλώρινας, οι οποίοι έχουν υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά λόγω της δραστηριότητας των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ. Η γειτνίασή τους με τα λιγνιτικά κοιτάσματα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση προβλημάτων οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, όπως η πλήρης αποστέρηση της ζωτικής αγροτικής γης προς καλλιέργεια και οι βλάβες στα κτίριά τους.

πηγή : greenbusiness

PostHeaderIcon Η (άμεση) δράση της πυροσβεστικής σε ένα πίνακα


 Αυτός ο χάρτης που είναι ζωγραφισμένος στο χέρι, αποτελεί μια  οπτικοποιημένη τοιχογραφία  σε ένα κτίριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ulvenhout (Ολλανδία) και αποκαλύπτει την ακριβή γεωγραφική θέση του συνόλου των ατυχημάτων και πυρκαγιών, στα οποία το τμήμα έδρασε στα τελευταία 10 χρόνια.

PostHeaderIcon Νόμος είναι το δίκιο του ...εργοδότη

 
Προφανώς οι εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στο υπουργείο εργασίας περιγράφουν το μοντέλο εφαρμογής των νέων (μεσαιωνικών) εργασιακών σχέσεων που έφερε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να «εκσυγχρονίσει» την ελληνική οικονομία. Ας ρίξουμε μια ματιά σ αυτόν τον ...εφαρμοσμένο «εκσυγχρονισμό».

PostHeaderIcon Παρελθόν η πλαστική σακούλα από το 2011

Η Ιταλία, μία από τις χώρες που χρησιμοποιεί τις περισσότερες πλαστικές σακούλες στην Ευρώπη, θα απαγορεύσει την χρήση τους από την 1η Ιανουαρίου.

PostHeaderIcon Nokia 3210, Επανακυκλοφορεί

Nokia 3210 yellow
Θυμάστε το Nokia 3210, ένα από τα πρώτα κινητά με ενσωματωμένη κεραία το οποίο είχε κάνει θραύση στις αρχές του 2000; Ποιος δεν θυμάται το παιχνίδι «φιδάκι» αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας των προσωπικών μας ringtone, λειτουργία-επανάσταση για εκείνη την περίοδο. Το Nokia 3210 επανακυκλοφορεί. Collectors item!

PostHeaderIcon "Συνομήλικος" με το ανθρώπινο είδος ο καρκίνος


O καρκίνος δεν οφείλεται στην πρόοδο του πολιτισμού ή της τεχνολογίας, γεγονός που μαρτυρά η περίπτωση ενός άνδρα, θαμμένου σε σκυθικό τάφο, που ανακαλύφθηκε στη ρωσική δημοκρατία της Τούβα πριν από δέκα χρόνια και έκτοτε αποτελεί αντικείμενο ιατρικών μελετών.

PostHeaderIcon Πάει και το δωρεάν σχολικό βιβλίο...


Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. 'Οταν Έχω Διάβασμα Βαριέμαι.'Έτσι δεν παραφράζαμε τα αρχικά του ΟΕΔΒ εμείς και τα παιδιά μας; Ε, λοιπόν, τα καταργεί η κυβέρνηση πάλι για... το καλό μας. Παραμονές Πρωτοχρονιάς το υπουργικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και μαζί του την κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου σε όλα τα παιδιά.

PostHeaderIcon Η Mozilla δημοσιεύει κατά λάθος στοιχεία χρηστών, χωρίς όμως σοβαρές συνέπειες



Την αποκάλυψη ότι στις 17 Δεκεμβρίου, μέρος της βάσης των εγγεγραμμένων χρηστών του addons.mozilla.org εκτέθηκε κατά λάθος σε δημόσιο server, πραγματοποίησε η Mozilla. Η εταιρεία εξηγεί ωστόσο πως πρόκειται για ζήτημα μικρής σπουδαιότητας, καθώς αφορούσε τα ονόματα, e-mail και κωδικούς από 44.000 ανενεργούς λογαριασμούς που ήταν κρυπτογραφημένοι με παλαιότερη και όχι πλέον ασφαλή μέθοδο κρυπτογράφησης. Οι κωδικοί πάντως διαγράφηκαν άμεσα και οι χρήστες ενημερώθηκαν 10 μέρες μετά για το συμβάν με σχετικό e-mail.

PostHeaderIcon Κίνα: Πολεμικές προετοιμασίες προς πάσα κατεύθυνση



Η Κίνα ετοιμάζεται για ένοπλη σύρραξη προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας της χώρας.

PostHeaderIcon Νίελο, ένα πανάρχαιο υλικό


Το νίελο (nigellum στα λατινικά σημαίνει μαύρο) είναι κράμα που χρησιμοποιείται στη διακόσμηση κοσμημάτων από τη Μυκηναϊκή εποχή.


PostHeaderIcon Πρώτη φορά Γατάκι στο σπίτι, τι να αγοράσω;

 

Μπορεί να αποφάσισες να αποκτήσεις ένα γατάκι για πρώτη φορά ή να ερωτεύτηκες ένα αδέσποτο μωρουλίνι γατάκι στο δρόμο ή απλώς να σου φέρανε ένα γατάκι στο σπίτι στα ξεκάρφωτα άλλα μέλη της οικογένειας σου. Όπως και να ‘χει είσαι στη φάση εγώ-δε-ξέρω-από-γάτες για να ψάχνεις στο ίντερνετ και να βρεθείς σε τούτο εδώ το κείμενο.
Όχι ότι δε το έχεις ψιλιαστεί μέχρι τώρα αλλά μια νέα οντότητα στο σπίτι έχει έξοδα και χρειάζεται την προίκα της, το γιατρό της, την υγιεινή της και το φάι της. Κι επειδή λογικά δε θα ξέρεις από που να ξεκινήσεις ας τα πάρουμε με τη σειρά.



PostHeaderIcon O αγέλαστος μικρός μετρ...

 
Εγινε «µετρ» του σκακιού σε ηλικία 9 ετών και 11 µηνών, ο νεώτερος στην ιστορία των ΗΠΑ. Οµως ο µικρός Σάµιουελ Σεβιάν διχάζει τους αµερικανούς σκακιστές.

PostHeaderIcon Γονιδιακή θεραπεία «επιδιορθώνει» βλάβες της καρδιάς

 
 
Η γονιδιακή θεραπεία θα μπορούσε να «επιδιορθώσει» καρδιές που έχουν υποστεί βλάβες χαρίζοντας μάλιστα στον οργανισμό τα οφέλη της άσκησης, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Ινστιτούτου για τον Καρκίνο Ντάνα Φάρμπερ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

PostHeaderIcon Η ιστορία του... Google

 
Το Google είναι ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη στο googol , η οποία φτιάχτηκε από τον Milton Sirotta, ανηψιό του αμερικάνου μαθηματικού Edward Kasner, και πρωτοαναφέρθηκε στο βιβλίο "Mathematics and the Imagination" των Kasner και james Newman. Σημαίνει τον αριθμό 1 που ακολουθείται από 100 μηδενικά. Η χρήση του Google συμβολίζει το όραμα και την πρόθεση της εταιρείας να οργανώσει τον φαινομενικά άπειρο αριθμό πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.


PostHeaderIcon Η "Οδύσσεια" των Ελλήνων της Χιλής


Επειτα από συστηματική έρευνα 15 χρόνων, ακόμη και στα νεκροταφεία της πιο απομακρυσμένης πόλης της Χιλής, με πληροφορίες για Ελληνες -που χρονολογούνται από το 1536- και με πρόσφατες συνεντεύξεις μεταναστών μας, κυκλοφόρησε το βιβλίο "Ελληνες στη Χιλή". 


PostHeaderIcon Η ιστορία της τράπουλας


Το παιχνίδι με χαρτιά της τράπουλας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, οπουδήποτε παίζεται Μπριτζ και Πόκερ. Στην Αγγλία η ίδια τράπουλα χρησιμοποιείται και για άλλα παιχνίδια, όπως Whist, Cribbage, Rummy, Nap και άλλα. Όμως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες παιχνίδια όπως Skat, Jass, Mus, Scopa, and Tarock παίζονται με χαρτιά που αποτελούνται από εντελώς διαφορετικά σχήματα πολλά από τα οποία έχουν τις ρίζες τους στα παλιότερα χαρτιά της τράπουλας της Αγγλίας. 

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Έκλειψη ηλίου στις αρχές του 2011

Μερική έκλειψη ηλίου, η πρώτη του 2011, θα σημειωθεί στις 4 Ιανουαρίου και θα είναι ορατή και στη χώρα μας. Έτσι όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν το ενδιαφέρον αυτό αστρονομικό φαινόμενο θα μπορέσουν να το κάνουν από τις 9 το πρωί έως τις 12:07 το μεσημέρι αφού όμως πρώτα φορέσουν γυαλιά με ειδικά φίλτρα που αποκλείουν τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. 

   


PostHeaderIcon flashback...Αθήνα 1905


PostHeaderIcon Αποκαθιστώντας τις ενεργειακές απώλειες σε ένα σπίτι

Αν θέλετε να ελέγξετε το σπίτι σας για τυχόν ενεργειακές απώλειες, θα πρέπει να ξεκινήσετε κάνοντας οι ίδιοι αυτοψία διά γυμνού οφθαλμού.

PostHeaderIcon Ο Πολιτιστικός Τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδας


 Ο πολιτιστικός τουρισμός ορίζεται ως η κυκλοφορία των ατόμων στα πολιτιστικά αξιοθέατα μακριά από τον τόπο κανονικής διαμονής, με την πρόθεση να συλλέξουν νέες πληροφορίες και εμπειρίες για να ικανοποιήσουν τις πολιτιστικές τους ανάγκες. Αυτή η μορφή τουρισμού είναι όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και επιβεβαιώνεται από μια έκθεση του ΟΟΣΑ το 2009, η οποία αναφέρεται στο ρόλο του πολιτιστικού τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη διαφόρων περιοχών του κόσμου.


PostHeaderIcon Η στρατιωτική θητεία... παχαίνει


Δυσμενή επίδραση φαίνεται ότι έχει η στρατιωτική θητεία στα σωματομετρικά και βιοχημικά χαρακτηριστικά των στρατιωτών, καθώς τα αποτελέσματα μελέτης δείχνουν αύξηση του σωματικού βάρους, του λίπους, της χοληστερόλης και της γλυκόζης μετά από ένα χρόνο παραμονής στο στράτευμα.

PostHeaderIcon Έκθεση Πυρογραφίας - Kόρινθος

Έκθεση Πυρογραφίας
Σοφία Μητράκη
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : Έως και τέλη Ιανουαρίου 2011
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Δευτέρα έως Σάββατο: 9:00-13:00 - Δευτέρα και Τετάρτη : 18:00-20:00

PostHeaderIcon Συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στη Ρωσία.

 
Μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov An-22 του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας συνετρίβη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην περιοχή Τούλα, νότια της Μόσχας, με συνέπεια 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσε πηγή των εγχώριων υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

   

PostHeaderIcon Πρωτότυπο κατάστημα Recycliste

 

ο Γεράσιμος Δομένικος δημιούργησε μαζί με την εικαστικό Σοφία Βασιλειάδου το μινιόν κατάστημα Recycliste στο Θησείο. Όλα όσα έχουν βρει τη θέση τους εδώ έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλωμένα υλικά, δηλαδή πλεξούδες καλωδίων από παλιούς υπολογιστές, παλιά ρούχα, ρετάλια από βιοτεχνίες, κομματάκια από δέρμα, πράγματα από τα σκουπίδια κ.ο.κ. 


PostHeaderIcon Κυβερνoεπιθέσεις Tούρκων σε κυπριακές ιστοσελίδες

 
Επιθέσεις από Τούρκους hackers δέχθηκαν ιστοσελίδες εταιρειών κυπριακών συμφερόντων ως αντίποινα των μικρής έκτασης επεισοδίων που σημειώθηκαν στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πινάρ Καρσίκαγια στις 21 Δεκεμεβρίου.


PostHeaderIcon Στο φως χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τα UFO

 
Η Νέα Ζηλανδία διατηρεί γραφείο για την Θέαση Άγνωστων Αντικειμένων το οποίο και παρείχε στη δημοσιότητα τους φακέλους που γυρνούν μερικές δεκάδες χρόνια πίσω την υπόθεση της ύπαρξης των ΑΤΙΑ.

PostHeaderIcon Μαθαίνουμε... : Pop-art

 
Η Pop-art θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα γνήσιο κοινωνικό φαινόμενο και παραμένει το πιο γνωστό και πιο διαδεδομένο σύγχρονο καλλιτεχνικό κίνημα.
 
H λέξη pop είναι συντομογραφία του Αγγλικού popular που σημαίνει δημοφιλές.Η pop-art λοιπόν εξ’ ορισμού είναι μια τέχνη που απευθύνεται στο λαό, δηλαδή στο ευρύ κοινό .Το κίνημα αυτό θέτει ζήτημα διαφοροποίησης μεταξύ «υψηλής» και «λαϊκής» τέχνης .

PostHeaderIcon Πώς δημιουργείται ο ανήλικος καταναλωτής!..

 babyconsumer.jpg
Η κοινωνικοποίηση των παιδιών ως καταναλωτές ξεκινά από μικρή ηλικία. Οι σημαντικότεροι παράγοντες σε αυτή τη διαδικασία είναι οι γονείς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι συνομήλικοι. Η τηλεόραση  αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικογενειακής ζωής. Έχει αντικαταστήσει τον απόντα γονέα, τη γιαγιά και το παιχνίδι στη γειτονιά. Αναπόφευκτα έχει συνδεθεί με την κάλυψη των ψυχαγωγικών αναγκών του παιδιού.
 


PostHeaderIcon Για τουρισμό έρχονται τώρα οι Αλβανοί

Συνήθως τα Χριστούγεννα οι αλβανοί μετανάστες έφευγαν μαζικά για την χώρα τους. Τώρα, με την κατάργηση της βίζας, έρχονται οι δικοί τους για να περάσουν τις γιορτές στη χώρα μας.

Η κατάργηση της βίζας εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων Αλβανίας για τουριστικούς και επιχειρηματικούς λόγους, που ισχύει από τις 17 Δεκεμβρίου, έχει αλλάξει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των πολιτών της γειτονικής χώρας.
 

PostHeaderIcon Nick the Greek : Ο μύθος και η πραγματικότητα

 nickthegreek



"Το αμέσως καλύτερο πράγμα από το να παίζεις και να κερδίζεις είναι να παίζεις και να χάνεις. Το βασικό είναι να παίζεις."
Nick "the Greek" Dandalos, θρύλος του πόκερ
(Απόφθεγμα από το βιβλίο του “Gambling Secrets of Nick the Greek”)
Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων φέρνουν στο προσκήνιο το τζόγο, ο οποίος όχι μόνο έχει την τιμητική του, αλλά από πολλούς θεωρείται και «καλή τύχη» για το νέο έτος. Τη στιγμή όμως που για κάποιους αποτελεί μια ευχάριστη συνήθεια, για κάποιους άλλους υπήρξε τρόπος ζωής. Ο λόγος για τον Nick the Greek, τον γνωστότερο επαγγελματία παίκτη τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο και μεγαλύτερο τζογαδόρο στην Αμερική...
 

PostHeaderIcon Εργοδότης υπνωτίζει τους εργαζόμενους για να δουλεύουν χωρίς να κρυώνουν...

 
Έναν νέο, πρωτότυπο, φθηνό και… οικολογικό τρόπο θέρμανσης ανακάλυψε ένας βρετανός τσαγκάρης.

PostHeaderIcon Τροφές «υπερόπλα» για το μυαλό

 

Θέλετε να σκέφτεστε πιο γρήγορα;

Να νιώθετε το μυαλό σας πιο φρέσκο και σε εγρήγορση, να θυμάστε καλύτερα και να μπορείτε να ανακαλέσετε εύκολα πληροφορίες, που ξέρετε ότι είναι στο μυαλό σας αλλά δυσκολεύεστε να τις ανασύρετε γρήγορα;

Πώς; Βάλτε δυναμικά στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές και θα δείτε σίγουρα διαφορά.

PostHeaderIcon Στα 7 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός της γης το 2011

 http://www.skai.gr/files/temp/94B854989CC585E70E0DAB9F7A3D8D76.jpg
Τα 6,9 δισεκατομμύρια θα φτάσει την Πρωτοχρονιά ο παγκόσμιος πληθυσμός, ενώ θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια μέχρι τα μέσα του 2011, ανακοίνωσε την Τρίτη στο Ανόβερο μια γερμανική οργάνωση αρωγής που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων.

PostHeaderIcon Ταξί: Πλαφόν στη διαδρομή «Ελ. Βενιζέλος» - κέντρο

 
Μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ορισμένων οδηγών ταξί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών.

PostHeaderIcon Ποια είναι η πιο πλούσια τραγουδίστρια για το 2010;

 Ποια είναι η πιο πλούσια τραγουδίστρια για το 2010;
Μπορεί να μην κυκλοφόρησε κάποιο καινούριο album μέσα στο 2010, αλλά η Beyonce κατάφερε να αποταμιεύσει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο pop τραγουδιστή κατά την διάρκεια της χρονιάς .

PostHeaderIcon Οι Ελληνίδες στις κάλπες

 
Χρειάστηκαν δεκαετίες έντονων γυναικείων αγώνων για να μπορέσουν οι Ελληνίδες να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

PostHeaderIcon Απελευθερώνεται από τις Φαιδριάδες Πέτρες...η Κασταλία κρήνη στους Δελφούς

 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επιχείρηση «απελευθέρωσης» της Κασταλίας κρήνης από τους απειλητικούς βράχους -τις Φαιδριάδες Πέτρες- στους Δελφούς. Ένα ικρίωµα ύψους 80 µ. υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες του μνημείου, που παραμένει απρόσιτο για το κοινό τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ οι αναρριχητές που επιστράτευσε η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνηµείων αδειάζουν τις βραχοπαγίδες που προστατεύουν την κρήνη.

PostHeaderIcon Νέα συσκευή θα αντιμετωπίζει το ροχαλητό

 
Το δυνατό ροχαλητό, εκτός του ότι είναι ενοχλητικό, μπορεί να μαρτυρά την ύπαρξη υπνικής άπνοιας. Το σύνδρομο αυτό συνδέεται με την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και με καρδιακά επεισόδια.

PostHeaderIcon Μπες στο πνεύμα των γιορτών (δεν είναι αργά...)

 
Σου φαίνεται ότι όλοι εκτός από εσένα είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι αυτή την περίοδο; Αντί να αποδέχεσαι τον Σκρουτζ που κρύβεις μέσα σου, βάλε αυτές τις αναζωογονητικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου και θα βρεις το νόημα που ψάχνεις αυτή την εποχή – όπως και όλον το χρόνο.

PostHeaderIcon Περισσότεροι Ελληνες στα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας

Αυξημένος ήταν ο αριθμός των Ελλήνων οι οποίοι επέλεξαν τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας για τις αργίες των Χριστουγέννων, καθώς οι προσιτές τιμές αποτέλεσαν σημαντικό δέλεαρ.

PostHeaderIcon Οι λύκοι κατέβηκαν στα χωριά για τροφή

Χειμώνιασε και οι λύκοι άρχισαν να κατεβαίνουν πεινασμένοι στα πεδινά. Στα ορεινά η τροφή λιγόστεψε, καθώς τα κοπάδια αιγοπροβάτων έχουν φύγει ή όσα παραμένουν είναι πλέον σταβλισμένα. Ετσι, το τελευταίο διάστημα λύκοι πλησιάζουν σε οικισμούς για να εξασφαλίσουν... τα προς το ζην. Ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες, κατά τις οποίες παραδοσιακά σφάζονται τα χοιρινά για το γιορτινό τραπέζι, τα υπολείμματα (εντόσθια, δέρματα κ.ά.) παράνομα απορρίπτονται σε ρεματιές γύρω από τα χωριά και προσελκύουν τους πεινασμένους λύκους.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική ...καθυστερημένη Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Ψηλαφώντας τον πολιτισμό στο Μουσείο Αφής

 

Κανένα άγαλμα δεν έχει δεχθεί τόσα ...χάδια όσο η Αφροδίτη της Μήλου, ο Ερμής του Πραξιτέλη, ο Ποσειδώνας, ο Ηνίοχος των Δελφών, ο Κούρος της Βολαμάνδρας, τα οποία «ζωντανεύουν» εδώ και 25 περίπου χρόνια, κάτω από τα ακροδάχτυλα μικρών και μεγάλων, δίνοντας πνοή και περιεχόμενο σε ένα κάλλος, που τα μάτια δεν μπορούν να μετουσιώσουν. 


PostHeaderIcon Νοθευμένο προϊόν FAT BURNER No.1

 
Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι το προϊόν FAT BURNER No. 1, το οποίο διακινείται πιθανώς και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου χωρίς να είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με παράγωγα των ουσιών sildenafil και sibutramine, σύμφωνα με ενημέρωση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα. 


PostHeaderIcon Απορρίμματα: “μάχη” εργαζομένων-κυβέρνησης για τη διαχείριση

 
Σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συνεχίζει να συγκεντρώνει η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες για την διαχείριση των απορριμμάτων που έχει ο Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) στην Περιφέρεια Αττικής.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 29/12/2010


Νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με λίγες βροχές ή χιονόνερο κατά τόπους, καταιγίδες κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και παγετό στη Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin