Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Νέο Δελχί Μπαμπάς για πρώτη φορά στα 94!

 
Είναι 94 ετών, μόλις έγινε πατέρας για πρώτη φορά και υποστηρίζει φυσικά ότι είναι ο πιο μεγάλος μπαμπάς του κόσμου. Ο Ραμτζίτ Ραγκάβ, από την Χαριάνα στη Βόρεια Ινδία, χαρακτηρίζει «δώρο Θεού» την έλευση του γιου του που έφερε πρόσφατα στον κόσμο η σύζυγός του Σακουντάλα Ντέβι, η οποία έχει περάσει τα 50. 

Το ζευγάρι σχεδιάζει τώρα να κάνει και δεύτερο παιδί.
Ο κ. Ραγκάβ είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι θα δει το γιο του να μεγαλώνει: «Θα πεθάνω μόνο εάν με δαγκώσει ένα μαύρο φίδι», λέει χαρακτηριστικά, «και κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί». «Ελάτε να με δείτε σε δέκα χρόνια και θα διαπιστώσετε ότι δεν έχω αλλάξει», προσθέτει ο ινδός υπερήλιξ μπαμπάς ο οποίος αποδίδει το μυστικό της μακροζωίας και της καλής υγείας του στη διατροφή του που αποτελείται από τρία λίτρα γάλα, μισό κιλό αμύγδαλα και μισό κιλό επεξεργασμένο βούτυρο (ghee) την ημέρα.

Ο γιατρός που ξεγέννησε την κυρία Ντέβι αναφέρει ότι στη φύση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τέτοια ακραία φαινόμενα, αλλά τονίζει ότι είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα τέτοιας ηλικίας να έχει υγιή ωάρια. Προσθέτει πάντως ότι ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και ότι το μωρό χαίρει άκρας υγείας. Ο κ. Ραγκάβ υποστηρίζει ότι είναι πάνω από 100 ετών, αλλά στα χαρτιά φαίνεται ότι είναι 94 ετών. Σε κάθε περίπτωση σπάει το ρεκόρ ενός συμπατριώτη του, ο οποίος το 2007 σε ηλικία 90 ετών έγινε πατέρας για 21η φορά. 

πηγή : tovima

PostHeaderIcon Τίποτα δεν πάει χαμένο - Συνταγές για οικονομικά γεύματα


Δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο με συνταγές, αλλά η έξυπνη λύση που στις μέρες μας, με δεδομένη την οικονομική κρίση, θα βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα και θα μας αποζημιώσει με την απόλαυση ενός πρωτότυπου γεύματος κι όχι ενός ξαναζεσταμένου φαγητού.

PostHeaderIcon Πέθανε ο τραγουδιστής των θρυλικών «Boney M»



Σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Πετρούπολη άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 61 ετών, ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος «Boney M», Μπόμπι Φάρελ.

Όπως ανακοίνωσε ο πράκτοράς του Τζον Σέιν, ο Ολλανδός τραγουδιστής και χορευτής του συγκροτήματος της ντίσκο, βρισκόταν στη Ρωσία για συναυλία, ενώ στη συνέχεια για τον ίδιο λόγο θα μετέβαινε στην Ιταλία.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή.



Πηγή: newsbomb.gr

PostHeaderIcon Honda Civic: Νέο πρωτότυπο στο Detroit!



Εκτός από τη Ford, στην επερχόμενη έκθεση του Detroit (τον Ιανουάριο του 2011), πολύ δυναμική παρουσία θα έχει και η Honda με το πρωτότυπο Civic. 

PostHeaderIcon Οι Locomondo στο Gagarin


Έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία εμφάνιση των Locomondo στο live stage της οδού Λιοσίων, το Gagarin 205.

PostHeaderIcon Skype για iOS 3.0, με βίντεο-κλήσεις και κλήσεις προς την desktop εφαρμογή

Η φημολογία των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκε και το Skype κυκλοφόρησε την έκδοση 3.0 της εφαρμογής του για iOS, στην οποία εισάγει τη δυνατότητα βίντεο-κλήσεων. Επίσης, το Skype για iOS επιτρέπει πλέον στους χρήστες του να πραγματοποιούν κλήσεις προς χρήστες της desktop εφαρμογής, σε Windows και Mac.
skype-ios1 skype-videocall

PostHeaderIcon Οδηγίες προς γαμπρούς , νύφες και κουμπάρους από το Μητροπολίτη Δράμας

 
Κώδικας γάμου και βαφτίσεων  δίνει με εγκύκλιο σημείωμά του ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

Συνίσταται η σεμνοπρεπής ενδυμασία, απαγορεύεται ο στολισμός, η ρίψη ρυζιού, κουφέτων και λουλουδιών και πολλά άλλα που μετατρέπουν τα μυστήρια -όπως επισημαίνεται- σε «φολκλορικές εκδηλώσεις».

PostHeaderIcon Γυναικείος VS Αντρικός οργασμός


Σύμφωνα με τους σεξολόγους ο οργασµός είναι η διαδικασία που οδηγεί στην εκτόνωση της έντασης που συσσωρεύεται στη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Στη συνέχεια έπεται χαλάρωση. Μια διαδικασία «κοινή» και για τα δύο φύλα, που όµως ακολουθεί διαφορετικούς διαδρόμους προς την κορύφωση και ξεκινά από διαφορετική αφετηρία.
Ο γυναικείος οργασµός προϋποθέτει συναισθηµατική δύναµη. Για τον άντρα ωστόσο τα ερεθίσµατα λειτουργούν περισσότερο σωµατικά. Μήπως υπάρχουν και άλλες διαφορές;


PostHeaderIcon Στους -24 βαθμούς η θερμοκρασία στην κεντρική Ρουμανία


Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Ρουμανία, κυρίως στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου στην επαρχία Χαργκίτα, το θερμόμετρο έδειξε σήμερα το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου.

PostHeaderIcon Κάρτα εργασίας το 2011


Σημαντικό όφελος για τον εργοδότη αλλά και για τον εργαζόμενο θα έχει η εφαρμογή της κάρτας εργασίας, επεσήμανε, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

PostHeaderIcon Τσιπάκι «απογειώνει» τους υπολογιστές


Ενσωματώνει 1.000 πυρήνες και μπορεί να κάνει ένα συμβατικό κομπιούτερ, ένα κοινό ΡC, να λειτουργεί είκοσι φορές ταχύτερα.

PostHeaderIcon Ανδριανόπουλος: «Πάμε για παύση πληρωμών»


Μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση της χώρας μας ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Μιλώντας στο “newsbomb.gr” προέβλεψε με βεβαιότητα ότι δεν θα μπορέσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η Τρόικα, με αποτέλεσμα να χάσουμε την τέταρτη δόση του δανείου και να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και σε επιστροφή στη δραχμή. Ο κ. Ανδριανόπουλος «άδειασε» τον Αντώνη Σαμαρά για τις προτάσεις που αντιτείνει, ενώ χαρακτήρισε ανοησίες τις θέσεις της αριστεράς.

PostHeaderIcon Ο κόσμος μετά το WikiLeaks


Αρκετά πράγματα θα είναι διαφορετικά μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του WikiLeaks, αλλά όχι έτσι όπως το φανταζόμαστε.



O ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, μπορεί να μην ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Time, πρόσωπο της χρονιάς, σίγουρα, όμως, βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Η δημοσίευση των απορρήτων εγγράφων από τον εν λόγω δικτυακό τόπο θα αποτελέσει ένα αντικείμενο ενδιαφέροντος και στο μέλλον.

PostHeaderIcon Ο Κύβος του Ρούμπικ και η λύση του...

[ErnoRubik.jpg] 
Ο Κύβος του Ρούμπικ εφευρέθηκε από τον Έρνο Ρούμπικ (1944- ), έναν Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής, το 1974. Ο κύβος αποτελείται από 6 πλευρές διαφορετικού χρώματος και σκοπός μας είναι να κάνουμε κάθε πλευρά να έχει μόνο ένα χρώμα από κυβάκια. 
 

PostHeaderIcon Μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!

 
Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων μέσα στις γιορτές! Έξι μαχητικά τους αεροσκάφη πέταξαν πριν από λίγο πάνω από Φραμακονήσι-Αγαθονήσι-Λεβίθα-Κίναρος-Φούρνους!!!
 Τέσσερα F 16 και δύο φωτογραφικά RF 4 PHANTOM ,της τουρκικής ΠΑ, μπήκαν στο Αιγαίο απο τη Σάμο και πέρασαν πάνω απ΄όλα αυτά τα νησιά. Υποτίθεται ότι αυτές τις ημέρες ισχύει το "γιορτινό" μορατόριουμ,το οποίο η Ελλάδα μονίμως σέβεται και η Τουρκία συνεχώς παραβιάζει,ειδικά τα τελευταία χρόνια.

 
Το ΓΕΕΘΑ,ανακοίνωσε:

 
Ανακοινώνεται ότι σχηματισμός 6 Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών (4 F-16 & 2 RF-4), εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως Σάμου, στις 13:05. 

Στις 13:08, τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν Φαρμακονησίου, στις 13:09 υπέρπτηση άνωθεν Αγαθονησίου, στις 13:17 υπέρπτηση άνωθεν Λεβίθα, στις 13:18 υπέρπτηση άνωθεν Κίναρου, στις 13:25 υπέρπτηση άνωθεν Φούρνων και στις 13:28 υπέρπτηση άνωθεν Αγαθονησίου. Κατά τη διάρκεια των υπερπτήσεων τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος από 20.000 έως 26.000 πόδια και εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως Σάμου, στις 13:28. 

 
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.



πηγή : onalert

PostHeaderIcon Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα: 57 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2010


Συνολικά 57 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2010, ανακοίνωσε η οργάνωση Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα από το Βερολίνο, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυξήθηκε ακόμη και ο αριθμός των δημοσιογράφων που απήχθησαν την χρονιά που τελειώνει.

PostHeaderIcon Οι πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς


Το 2010 σημαδεύτηκε κινηματογραφικά από την τεράστια επιτυχία του «Toy story 3» που ανακηρύχτηκε πιο εμπορικό φιλμ του 2010. Με εισπράξεις που έφτασαν τo 1,05 δισ. δολάρια παγκοσμίως, το κυρίαρχο τρισδιάστατο καρτούν της Pixar βρίσκεται στην κορυφή μιας χρονιάς που γέμισε από κινούμενα σχέδια υψηλής ποιότητας.

PostHeaderIcon Έρευνα της Avira για τη χρήση Antivirus


Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από το 60% των καταναλωτών δοκίμασε διαφορετικά Anti-Virus προϊόντα στη διάρκεια ενός έτους.


Ένας στους τέσσερις έχει, στην πραγματικότητα, απενεργοποιημένη την anti-virus προστασία στον υπολογιστή του. 

PostHeaderIcon Η Ελληνική διατροφή νικά και το ... Αλτσχάιμερ

Οι άνθρωποι που τρώνε και πίνουν όπως οι Έλληνες, έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν πιο καθαρό μυαλό, όταν γεράσουν, και να αποφύγουν την άνοια και το Αλστχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προσθέσει μια ακόμη «ψηφίδα» στο «παζλ» των πολλών ωφελειών από την μεσογειακού τύπου δίαιτα, τόσο για το σώμα γενικά, όσο και για τον εγκέφαλο ειδικότερα.

Οι ερευνητές, υπό την Κριστίνα Τάνγκνι του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό κλινικής διαιτολογίας “American Journal of Clinical Nutrition”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις νοητικές λειτουργίες περίπου4.000 ατόμων στις ΗΠΑ, ηλικίας άνω των 65 ετών. 




PostHeaderIcon Έκρηξη έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Αιρες

 
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Αιρες της Αργεντινής. 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας των τοπικών αρχών, μπροστά από την ελληνική πρεσβεία εξερράγη βόμβα μολότοφ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως οι ζημιές δεν είναι σημαντικές.


PostHeaderIcon Νεκροί δύο Έλληνες ναυτικοί στον Ατλαντικό

Δύο Έλληνες ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους και ένας Κύπριος είναι βαριά τραυματισμένος, στο δεξαμενόπλοιο Aegean Angel, της Arcadia Hellas.

   
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλοιοκτήτρια εταιρεία που επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Ναυτιλίας, έπλεε στον Ατλαντικό, 790 ναυτικά μίλια από τις Βερμούδες νήσους με κατεύθυνση τον κόλπο του Μεξικού. 
 
Στη διάρκεια επιθεώρησης που πραγματοποιούσαν στο πλοίο, μετά από φουρτούνα, τους χτύπησε ένα κύμα και τους παρέσυρε. Νεκροί είναι ο 47χρονος πλοίαρχος και ο 33χρονος πρώτος μηχανικός, Έλληνες, ενώ τραυματίστηκε ο 34χρονος Κύπριος  υποπλοίαρχος.
Το πλοίο βρίσκεται σε επαφή με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ και γίνονται προσπάθειες να σταλεί ελικόπτερο για να πάρει τον τραυματία. 

Πηγή : enet


PostHeaderIcon WikiLeaks, Φωτογραφίες από το πυρηνικό καταφύγιο που φυλάσσονται οι servers


Τριάντα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ανάμεσα σε συμπαγείς βράχους, προστατευμένοι από βομβιστικές επιθέσεις ακόμα και με πυρηνικά όπλα, φυλάσσονται οι servers που φιλοξενούν τα απόρρητα έγγραφα (τηλεγραφήμματα) που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα WikiLeaks.org.

PostHeaderIcon Συναυλία της Ε.Ρεμπούτσικα στην Πόλη

 
Σε ένα ταξίδι με αφετηρία την Αθήνα και προορισμό την Κωνσταντινούπολη και τις συγκινήσεις που ξυπνά, προσκαλεί στο «Παλλάς» η Ευανθία Ρεμπούτσικα στις αρχές του νέου χρόνου.

Μελωδίες που δεν έχουν σύνορα και ανήκουν σε όσους έχουν ανοιχτά αυτιά και ψυχή για να τις ακούσουν, θα πλημμυρίσουν την αίθουσα του Παλλάς (Βουκουρεστίου 5) σε μία συναυλία με τίτλο «Αθήνα- Κωνσταντινούπολη» την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.
 


PostHeaderIcon Χαμομήλι ...από την φύση...για την ηρεμία και την ομορφιά

Η μονοετής πόα, (Ματρικάρια το χαμαίμηλον) της οικογένειας των Συνθέ­των, είναι φυτό αρωματικό και φαρμακευτικό, ύψους μέχρι 35 εκατοστά, με λείο βλαστό, πολύκλαδο και όρθιο. Τα φύλλα είναι φτεροσχιδή και τα άνθη έχουν ασπροκίτρινα ακραία κεφάλια. Αυτοφύεται σε χέρσα και καλλιεργη­μένα μέρη και η άνθηση που αρχίζει τον Απρίλιο διαρκεί μέχρι και τον Ιούνιο. Μία από τις κοινές του ονομασίες, «βοτάνι της ταπεινοφροσύνης», αναφέ­ρεται στην ιδιότητά του να θεριεύει όταν πατηθεί.

PostHeaderIcon Αγροφυλακή τέλος

 
Την κατάργηση της Ελληνικής Αγροφυλακής προβλέπει το νομοσχέδιο που  παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, στο Υπουργικό Συμβούλιο.
 

PostHeaderIcon Βουλγαρία: Αντιδράει η εκκλησία σε άγαλμα του Απόλλωνα

Την έντονη αντίθεση της εξέφρασε η εκκλησία της Βουλγαρίας, στην πρόθεση των δημοτικών αρχών της Σωζόπολ (Σωζόπολη) να τοποθετήσουν άγαλμα του Απόλλωνα ύψους 13 μέτρων στο λιμάνι της πόλης.

Συγκεκριμένα η βουλγαρική εκκλησία θεωρεί ότι η πράξη αυτή είναι μια ''απαράδεκτη απόπειρα αναβίωσης της λατρείας παγανιστικού θεού''.

PostHeaderIcon Εξι γρήγορα σνακ (προτού βγείτε) για να αποφύγετε το hangover της Πρωτοχρονιάς


Με το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς να πλησιάζει με βήμα ταχύ, βρετανοί διατροφολόγοι συνιστούν έξι γρήγορα και εύκολα σνακ που μπορείτε να δοκιμάσετε άφοβα πριν από την... κραιπάλη, ώστε να μειωθούν οι παρενέργειες της επόμενης ημέρας από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλκοινώς hangover.

PostHeaderIcon Έρχεται ο Firefox 4




1. ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ

Αν και δεν το καταλαβαίνει κανείς αµέσως, ο νέος Firefox είναι διαφορετικός οπτικά από τους προκατόχους του. Τα tabs, οι γνωστές πρακτικές καρτέλες για την απεικόνιση πολλαπλών σελίδων, έχουν µετακινηθεί πάνω από την µπάρα διευθύνσεων, όπως στον Chrome.



2. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕXTENSIONS

Ένα από τα ατού του Firefox είναι τα extensions, µικρά πρόσθετα εργαλεία για τον browser δηλαδή, τα οποία αυξάνουν τη λειτουργικότητά του. Έως τώρα έπρεπε κανείς να επανεκκινήσει τον Firefox για να τα εγκαταστήσει. Αυτό δε χρειάζεται να γίνει µε την έκδοση 4. Το µειονέκτηµα είναι ότι τα πρόσθετα των προηγούµενων εκδόσεων δεν είναι συµβατά µε τη νέα έκδοση του Firefox.

PostHeaderIcon Οι Έλληνες της Καμπέρα

Το 1827, την χρονιά που λειτούργησε για πρώτη φορά το Αυστραλιανό κοινοβούλιο στην Καμπέρα, άνοιξε και το πρώτο ελληνικό καφέ στην αυστραλιανή πρωτεύουσα από τον Χάρη Νοταρά, που καταγόταν από τα Κύθηρα.



Σήμερα , μετά από 83 χρόνια, οι Έλληνες της αυστραλιανής πρωτεύουσας, ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες και κάνουν ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία τους.

PostHeaderIcon Το νεκροταφείο βρεφών στην Αστυπάλαια

 
 Μοναδικό στον κόσμο το νεκροταφείο βρεφών με ταφές σε πήλινα αγγεία, που έχει αποκαλυφθεί στην Αστυπάλαια. Η ανασκαφή έφερε στο φως πάνω από 2.500 χιλιάδες ταφές βρεφών, κυρίως νεογέννητων μωρών, τα οποία είχαν εναποτεθεί μέσα σε πήλινα αγγεία, σύμφωνα με έναν τρόπο ταφής που ονομάζεται εγχυτρισμός

PostHeaderIcon Η Ευρωζώνη κινείται από την τραγωδία στη φάρσα


Ως μία παράσταση που έκανε έναρξη με μία ελληνική τραγωδία και ρίχνει αυλαία με μία ευρωπαϊκή φάρσα παρομοιάζεται σε άρθρο της Wall Street Journal Europe η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη.

PostHeaderIcon Υπάρχει πιο κλειστό επάγγελμα απο αυτό του βουλευτή;


 
Αρχισαν τα αστραπόβροντα μετά την εκπε­φρασμένη πλέον διάθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλμα­τα. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, αρ­τοποιοί, τεχνικά επαγγέλματα (αρχιτέκτονες, πολε­οδόμοι, συγκοινωνιολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρονικοί μηχανικοί κ.λ.π.) αλλά και οι επαγγελ­ματίες σε ταξί, φορτηγά και υπεραστικά λεωφορεία στον χορό. Αν κρίνουμε από την πρώτη σύγκρουση με τους φορτηγατζήδες, έρχεται θερμός χειμώνας.

PostHeaderIcon Βροχές και κρύο την Πρωτοχρονιά


Πρωτοχρονιά µε βροχές, σποραδικές καταιγίδες και περιορισµένες χιονοπτώσεις στα ορεινά φαίνεται πως θα κάνουν οι Έλληνες. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά, ίσως και περισσότερο από πέντε βαθμούς. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας από την Παρασκευή για την έξοδο των εκδρομέων για την Πρωτοχρονιά.

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Tο Ερρίκος Ντυνάν θα πωληθεί ως ζωντανό νοσοκομείο



"Tο Ερρίκος Ντυνάν θα πωληθεί ως ζωντανό Νοσοκομείο, υψηλού επιπέδου, ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να διασώσει ένα μέρος, τουλάχιστον, της περιουσίας του", αναφέρει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης με αφορμή σχόλια, δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αφορούν στην πώληση του Νοσοκομείου.

PostHeaderIcon Η αλλαγή του κλίματος πλήττει το Ινδικό τσάι

 Η αλλαγή του κλίματος πλήττει το Ινδικό τσάι
Η άνοδος της θερμοκρασίας μειώνει τις αποδόσεις και αλλοιώνει τη χαρακτηριστική γεύση του πιο δημοφιλούς ποτού της Ινδίας επηρεάζοντας την καλλιέργεια τσαγιού στην επαρχία Assam, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

PostHeaderIcon Συνταγή : Βασιλόπιτα πολίτικη

 
Η πολίτικη βασιλόπιτα δεν είναι αφράτη σαν τσουρέκι ούτε είναι κέικ. Είναι επίτηδες σφιχτή σαν κακομαθημένη και γευστική. Υποθέτω ότι ένα μέρος του χαρακτήρα της γεύσης προέρχεται από τα υλικά και ένα άλλο από το πολύ κανάκεμα. Γιατί ακριβώς περί κανακέματος πρόκειται, μιας και όπως θα δείτε στην εκτέλεση, η ζύμη – την οποία ο Νάκης σταυρώνει με τις ευχές του στο τέλος – μένει “φασκιωμένη” όλο το βράδυ στα ζεστά για να φουσκώσει.


PostHeaderIcon Η διατροφή κατά τα παιδικά χρόνια επηρεάζει τη γονιμότητα

 
Η γονιμότητα αντρών και γυναικών επηρεάζεται από τη διατροφή τους κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Sheffield.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Ecology’, είναι η πρώτη του είδους της που υποδεικνύει ότι η διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μπορεί να έχει σοβαρή επίδραση στη γονιμότητα.


PostHeaderIcon 100 χιλιάδες οι συνδέσεις της ΔΕΗ που κόπηκαν οριστικά λόγω απλήρωτων λογαριασμών

 
Στο σκοτάδι βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά καθώς δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που έφερε στο φως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, το τελευταίο διάστημα οι εντολές διακοπής ρεύματος που έφτασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες δικτύου έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και φτάνουν πλέον τις 900 χιλιάδες. Εξ αυτών, σε 200 χιλιάδες καταναλωτές έγινε αποσύνδεση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ.

PostHeaderIcon ZEITGEIST-Η άνοδος του τεχνο-επιστημονικού ανορθολογισμού

 
Συχνά δημοσιεύουμε άρθρα για το κίνημα ZEITGEIST και προβάλλουμε, τα θέματα και τς δράσεις του κινήματος στην Ελλάδα. Εναν κανόνα που “ασπάζεται” το κίνημα αυτό , (την ελεύθερη ροή πληροφορίας)  θα τηρήσουμε και σήμερα, αλλά λίγο αντίστροφα: Δημοσιεύουμε μα άποψη του Τάκη Φωτόπουλου , η οποία ουσιαστικά “κiνείται” ενάντια στο κίνημα αυτό και το λόγο θα τον δείτε αφου διαβάσετε όλα τα παρακάτω:

PostHeaderIcon Αναγνώριση προσώπου και εικόνας: Το μέλλον της ιαπωνικής διαφήμισης


Το Τόκυο είναι η πιο «επιβαρυμένη» με διαφημίσεις πόλη στον πλανήτη: ο αγώνας μεταξύ των διαφημιστών για την προσέλκυση του πελάτη είναι ανηλεής, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν πραγματικό «βομβαρδισμό» των κατοίκων της πόλης με διαφημίσεις. Ως εκ τούτου, οι «μονομάχοι» της εν λόγω «αρένας» προσπαθούν εναγωνίως να βρουν νέους τρόπους να προσεγγίσουν το καταναλωτικό κοινό.


PostHeaderIcon Το Δέντρο του Προσκοπισμού

 
Τα 100 χρόνια Ιστορίας του Ελληνικού Προσκοπισμού γιορτάζει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. «Εστέ Ετοιμοι» στο πνεύμα των καιρών και επειδή όλος ο κόσμος το 2011 γιορτάζει το «Ετος Εθελοντισμού», οι Ελληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν, και κάνουν πράξη τον Εθελοντισμό. Μαζί με τις ευχές τους και το «Χριστουγεννιάτικο Δέντρο» του ελληνικού προσκοπισμού, διακοσμημένο με τα προσόντα που αποτελούν την προσωπικότητα του Πρόσκοπου και καθορίζουν τον χαρακτήρα του και τη δράση του.
 

PostHeaderIcon Δημόσιο Χρέος: Δείτε την ευθύνη του κάθε πρωθυπουργού με εικόνα..

 
Μία εικόνα χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι, και στην περίπτωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η παραπάνω εικόνα  δείχνει ξεκάθαρα την περίοδο που ο δανεισμός της χώρας εκτοξεύθηκε υποθηκεύοντας όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο της χώρας.

PostHeaderIcon Σταμάτης Κριμιζής: Ένας Χιώτης μετράει τ’ άστρα

 
Υπάρχει ζωή στο Διάστημα; Ποια μυστικά μάς κρύβει ο Ήλιος; Και τι υπερισχύει στο Σύμπαν, η λογική ή το τυχαίο; Ο Σταμάτης Κριμιζής, ο Έλληνας αστροφυσικός που μετείχε σε κάθε ερευνητική αποστολή της NASA τις τελευταίες δεκαετίες, μας μιλάει για τις βεβαιότητες και τις αμφιβολίες του, στο Διάστημα και στη Γη, στη σκιά μιας ανακοίνωσης περί εξωγήινης ζωής.


PostHeaderIcon Ίδρυση Ελληνικής Ακτοφυλακής

 

Το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής παρουσίασε χθες για δεύτερη ανάγνωση στο υπουργικό συμβούλιο, o αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής. 


PostHeaderIcon Εκανα σεξ και σκεφτόμουν την Αρσεναλ


Ο κ. Δεσαλέρμος εξιστορεί πώς το πάθος του για τον τζόγο τον έφερε στα όρια της αυτοκτονίας και πώς τελικά λυτρώθηκε χάρη στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ

PostHeaderIcon Η λογική πέθανε

 
Μια Νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου - Ενδιαφέρουσα και δυστυχώς μάλλον αληθινή 


PostHeaderIcon Μπορεί η Ευρώπη να αντέξει περισσότερους μη Ευρωπαίους;

 
Ένα ερώτημα που τίθεται τελευταία είναι αν η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, αν διευρυνθεί και πέραν των γεωγραφικών συνόρων της Ευρώπης, η αν επιτραπεί να εισέλθουν σε αυτήν ακόμη μεγαλύτεροι αριθμοί μη Ευρωπαίων κατοίκων. Σε κάποιο σημείο, τα κράτη πιάνουν ένα κρίσιμο όριο, πέραν του οποίου παύει να υπάρχει ενσωμάτωση, τα σχολεία δεν μπορούν να προσφέρουν στην αφομοίωση των ξένων, και ολόκληρα τμήματα των πόλεων γίνονται στην ουσία μη ευρωπαϊκά γκέτο.

PostHeaderIcon Το πιο άγριο ζώο είναι ο άνθρωπος

Στο μενού ενός  εστιατορίου στην δημοφιλή Perfume Pagoda της επαρχίας Ha Tay του Βιετνάμ προσφέρεται κι αυτό το αιλουροειδές, μαζί με το κρέας άλλων “αγριων” ζώων
 
πηγή : antinews

PostHeaderIcon The Shock Doctrine 2009 (NTOKIMANTEΡ)

 
Το The Shock Doctrine είναι το τελευταίο ντοκιμαντέρ του καταξιωμέμου σκηνοθέτη Michael Winterbottom, με συν-σκηνοθέτη τον Mat Whitecross. 

Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ της Naomi Klein, το The Shock Doctrine προβάλλει το επιχείρημα ότι οι πολιτικές της «ελεύθερης αγοράς» στην Αμερική έχουν σταδιακά κυριεύσει τον κόσμο μέσω της εκμετάλλευσης συγκλονισμένων από την καταστροφή ανθρώπων και χωρών. Τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο υποστηρίζουν ότι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκμεταλλεύονται τις φυσικές καταστροφές, τις οικονομικές κρίσεις και τους πολέμους για να επιβάλουν ριζοσπαστικές πολιτικές ελεύθερης αγοράς.

Η Klein αποκαλεί το φαινόμενο αυτό «καπιταλισμό της συμφοράς» και θεωρεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματικός στο να σβήνει τη συλλογική μας μνήμη όσο και η ψυχιατρική θεραπεία με ηλεκτροσόκ. Η ταινία αμφισβητεί κατά τρόπο ριζικό το μύθο ότι η παγκόσμια ελεύθερη αγορά έχει θριαμβεύσει βασιζόμενη στις αρχές της δημοκρατίας.

πηγή : gataros 

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin