Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Στους -24 βαθμούς η θερμοκρασία στην κεντρική Ρουμανία


Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Ρουμανία, κυρίως στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου στην επαρχία Χαργκίτα, το θερμόμετρο έδειξε σήμερα το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου.
Σε όλη την επαρχία το ψύχος είναι δριμύ, καθώς στην περιοχή Γιοσένι, η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -18 βαθμούς, στην περιοχή Μπούτσιν στους -14,4 βαθμούς ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία είναι -12 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή Τοπλίτα.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Χαργκίτα είναι συνηθισμένοι σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και αποφεύγουν να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους. Δυσκολία αντιμετωπίζουν όσοι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν, καθώς υπό τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες είναι δύσκολο να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία στην επαρχία Χαργκίτα καταγράφηκε το 1998, όταν το θερμόμετρο  έδειξε -33 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία για το μήνα Δεκέμβριο καταγράφηκε το 1989, και ήταν στους - 16,8 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία χιονίζει ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 50 εκατοστά.

Πηγή: zougla.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin