Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Αμπελόκηποι - Διοικητικό Πρωτοδικείο Μεγάλες ζημιές από ισχυρή έκρηξη βόμβας

 
Ισχυρή έκρηξη βόμβας, με ωρολογιακό μηχανισμό που περιείχε μεγάλη ποσότητα Anfo,  σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη λίγα λεπτά μετά τις 8:00 το πρωί στο κτίριο όπου στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ.

Από την εκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες αλλά έχουν προκληθεί πολύ σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Πρωτοδικείου, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε διπλανά κτίρια και πολυκατοικίες.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 7:38 στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» όπου γινόταν αναφορά για την έκρηξη βόμβας στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο είχε επισημανθεί ότι η βόμβα θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Ο μηχανισμός εξεράγη δύο λεπτά μετά το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος και δημιουργήθηκε σύννεφο καπνού που έγινε ορατό από πολλά σημεία της Αθήνας.

Στο σημείο είχαν ήδη φτάσει πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας για να κάνουν έλεγχο και το κτίριο εκκενώθηκε. Όλη η γύρω περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μοτοσυκλέτας η οποία είχε κλαπεί  χθες από το Γαλάτσι και ήταν σταθμευμένη δέκα μέτρα πιο μακριά από την είσοδο του Διοικητικού Πρωτοδικείου.


~~
Μετά τη βόμβα που κατέστρεψε το Διοικητικό Πρωτοδικείο και συγκλόνισε τη Λουΐζης Ριανκούρ άρχισαν τα συνήθη τηλεφωνήματα. 

Το πρώτο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 9.15 στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό ολόκληρης περιοχής στην Καλλιθέα, όπου σύμφωνα με την ειδοποίηση  είχαν τοποτηθεί δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στην Α' και Β' ΔΟΥ της περιοχής.
 
Εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονταν στις εφορίες για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα δύο κτίρια. Παράλληλα η αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν τα αυτοκίνητα στη γύρω περιοχή.


πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin