Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ρώσικο internet στο διάστημα

  
Στη Ρωσία οι μηχανικοί έχουν αρχίσει τη σύνταξη ενός νέου προγράμματος, του "Kosmonet", η υλοποίηση του οποίου θα προσφέρει μια ευκαιρία στους χρήστες Runet να εισάγουν στο διάστημα Internet βοηθώντας στην διατήρηση των επικοινωνιών ακόμη και σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων όπως οι σεισμοί και οι ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι προγραμματιστές λένε ότι η ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι μόνο ένα μέρος της αποστολής πριν από το Kosmonet. Δίνουν προτεραιότητα στην εξασφάλιση των επικοινωνιών μεταξύ των διαστημικών σκαφών και στον έλεγχο των ιπτάμενων αντικειμένων από οποιοδήποτε σημείο της γης καθώς και στη σταθερή επικοινωνία με απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας.

"Ένα τέτοιο σύστημα επικοινωνίας είναι καθοριστικό για τις βόρειες και τις πολικές περιοχές, διότι οι δορυφόροι σε γεωστατική τροχιά δεν μπορούν να παράσχουν πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές. Στην πραγματικότητα, μονάδες με ενσωματωμένο πομπό ή καλώδια οπτικών ινών στις περιοχές αυτές είναι είτε οικονομικά ασύμφορες λύσεις ή τεχνικά ανέφικτες", εξηγεί ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Vitaly Davydov.

"Το νέο σχέδιο είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του σημερινού συστήματος που είναι γνωστό ως Αγγελιοφόρος. Είναι ζωτικής σημασίας για τη Ρωσία να διασφαλίζεται η επικοινωνία με οποιονδήποτε από τους δορυφόρους της, ανά πάσα στιγμή, καθώς και η σύνδεσή τους με τα κέντρα ελέγχου. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα και ελπίζουμε να βγει στην αγορά", σημειώνει ο κ. Davydov.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας του Δορυφορικού Συστήματος του Αγγελιοφόρου, Alexander Galkevich, "έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μια ομάδα 48 δορυφόρων σε τροχιά, που θα καλύπτουν ολόκληρο τον πλανήτη. Στην πραγματικότητα, οι 18 δορυφόροι είναι επαρκείς για τη Ρωσία. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την παροχή υπηρεσιών που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά".

"Μεταξύ των υπηρεσιών που ζητούνται από τους καταναλωτές είναι η φωνητική επικοινωνία, η ευρυζωνική μετάδοση, υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων και μετάδοσης σύντομων μηνυμάτων. Οι υπηρεσίες αυτές δεν παρέχονται πλήρως από οποιοδήποτε υπάρχον σύστημα στον κόσμο", τονίζει ο κ. Galkevich.

Οι προγραμματιστές του Kosmonet σημειώνουν επίσης ότι "το πρόγραμμα δεν εξαρτάται από την επίγεια υποδομή. Έτσι οι επικοινωνίες θα διατηρούνται με τη βοήθεια των τερματικών και των βασικών σταθμών μέσω δορυφόρων και δεν θα διακόπτονται από έκτακτες καταστάσεις, όπως οι σεισμοί ή άλλες φυσικές καταστροφές".

πηγή : nextdeal

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin