Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Πώς θα αναγνωρίσετε την απιστία

 
Yπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι κάποιος μπορεί να σας απατά αλλά συνήθως δεν θέλετε να το πιστέψετε. Διαβάστε κάποιες από αυτές αλλά, προσοχή, μη βιαστείτε να κατηγορήσετε το/τη σύντροφό σας χωρίς να είστε 100% σίγουροι. 

PostHeaderIcon Η βάση δεδομένων του facebook. (Photos)

Το facebook είναι το το δημοφιλέστερο social networking site παγκοσμίως, με 400 εκατομμύρια μέλη. Κάθε μήνα, ανεβαίνουν περισσότερες από 700 εκατομμύρια φωτογραφίες, 4 εκατομμύρια video, 15 εκατομμύρια αντικείμενα διαμοιράζονται (web links, ιστορίες, μηνύματα, blogs, σημειώσεις, φωτογραφίες, κ.α ). Που χωράνε όμως όλα αυτά;


PostHeaderIcon Η εξαφάνιση ενός εφευρέτη.

 
Πριν μερικά χρόνια, ο μηχανικός Stefan Nystrom, είχε ανακαλύψει μια μέθοδο για να παράγει πάμφθηνη και άφθονη ηλεκτρική ενέργεια. Αγνόησε όμως τα οικονομικά συμφέροντα. Στις 2/9/2008 δέχτηκε δολοφονική απόπειρα και από τότε αγνοείτε.


PostHeaderIcon o LouK-anikos τώρα και σε Video Clip


PostHeaderIcon Οικολογικό καταμαράν σχεδίασαν αρχιτέκτονες από τη Θεσσαλονίκη


Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής «Marvin the Martian», που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια προσφέροντας οικονομικές περιηγήσεις στις θάλασσες, σχεδίασαν δύο αρχιτέκτονες από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Voria.gr.
Όπως τονίζει η Μαρία Μαλινδρέτου- Βήκα, η οποία μαζί με τον Πάνο Βούλγαρη εμπνεύστηκε το οικολογικό καταμαράν, το «Marvin the Martian» απαντά στην ενεργειακή και οικονομική κρίση.

PostHeaderIcon Νέος νόμος για την μεταφορά ζώων εντός Ε.Ε.

 
 
Την 1η Ιουνίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι όπως και άλες Ευρωπαϊκές χώρες (με εξαίρεση την Αγγλία), τα ζώα που ταξιδεύουν προς την Βουλγαρία θα πρέπει να περιμένουν 90 μέρες μετά την εξέταση αίματος, πριν να ταξιδέψουν.
Το πρωτόκολλο αυτό της ΕΕ έχει εφαρμοστεί στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία εδώ και λίγο καιρό και σύντομα θα ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Αγγλία.

PostHeaderIcon Τα μυστικά του Μπάρμπεκιου

 
 
Ο καιρός ανοίγει και είναι ιδανικός για πάρτυ μέσα ή έξω από το σπίτι. Οργανώστε ένα κάλεσμα για μπάρμπεκιου που θα μείνει αξέχαστο σε σας και τους φίλους σας. Δοκιμάστε λαχταριστές γεύσεις και ζουμερές λιχουδιές. Το ψήσιμο είναι ο πιο παλιός τρόπος μαγειρέματος και ίσως ο πιο γευστικός. Κατά την διάρκεια του ψησίματος το λίπος απομακρύνεται και το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ! Προτιμήστε το ξύλο ή τα κάρβουνα από την ηλεκτρική συσκευή. Μπορεί να είναι μπελαλίδικο αλλά οι μυρωδιές θα σας ανταμείψουν!!

PostHeaderIcon Καφές στην Αθήνα του 1955


PostHeaderIcon Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα


Επισήμως αρχίζει σήμερα το καλοκαίρι, σύμφωνα με το αστρονομικό ημερολόγιο, με το θερινό ηλιοστάσιο το οποίο στο βόρειο ημισφαίριο συμβαίνει στις 20:16 ώρα Ελλάδος, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας και την μικρότερη της νύχτας μέσα στο έτος. Από αύριο η μέρα θα αρχίσει και πάλι να μικραίνει.

PostHeaderIcon Από καρκίνο στο στομάχι πάσχει ο Μουμπάρακ

 
 
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ πάσχει από καρκίνο στο στομάχι, δήλωσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος του, Φαρίντ αλ-Ντιμπ, επικαλούμενος μια ιατρική έκθεση στόχος της οποίας είναι να αποτιμήσει αν ο Μουμπάρακ είναι σε θέση να δικαστεί.
«Έχει καρκίνο στο στομάχι και οι όγκο πολλαπλασιάζονται», είπε ο δικηγόρος.

PostHeaderIcon Οι άνδρες της Ευρώπης… χάνονται

 
Καπνιστές και πότες κινδυνεύουν να πεθάνουν πριν τα 65...


Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο τους άνδρες κάτω των 65 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι άνδρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να χάσουν τη ζωή τους.

PostHeaderIcon Η ηφαιστειακή τέφρα από τη Χιλή επέστρεψε στην Αυστραλία

 
 
 
Η ηφαιστειακή τέφρα από τη Χιλή επέστρεψε στην Αυστραλία και μαζί με αυτήν επέστρεψε και το χάος στις αερομεταφορές. Την περασμένη εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες πτήσεις επηρεάστηκαν λόγω της τέφρας και πολλές αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν τα αεροπλάνα τους.
Κι ενώ φαινόταν ότι η κατάσταση ομαλοποιείται, η τέφρα αφού έκανε σχεδόν το γύρο του κόσμου επέστρεψε στην Αυστραλία.


PostHeaderIcon Και σε διαφήμιση ο Λουκάνικος

 
Μετά το αφιέρωμα του BBC, ο Λουκάνικος... δέχτηκε πρόταση να πάρει μέρος σε διαφήμιση.

Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία» διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε διαφηιστικό σποτ εταιρίας με το σκλόγκαν: «Εγώ είμαι η αντίσταση».

PostHeaderIcon Βιονικό μάτι από ομογενή επιστήμονα!

 

Στο τελικό στάδιο φαίνεται πως βρίσκεται η προσπάθεια ενός ομογενή επιστήμονας από την Αυστραλία για μια νέα παγκόσμια επιστημονική πρωτιά με την δημιουργία βιονικού ματιού. Πρόκειται για τον Ευστράτιο (Σταν) Σκαφίδα που ηγείται του ερευνητικού κέντρου NICTA του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, το οποίο συνεργάζεται άμεσα με το ινστιτούτο «Bionic Vision Australia».

PostHeaderIcon Τα πέντε μυστικά ευτυχίας σε ένα γάμο

 
  Στις μέρες μας σχεδόν οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο. Πώς τα καταφέρνουν άραγε οι άλλοι μισοί και βιώνουν την οικογενειακή θαλπωρή.
Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν πέντε βασικοί κανόνες που μπορούν να σε κάνουν να ζήσεις βίο ανθόσπαρτο για την υπόλοιπη ζωή σου.



PostHeaderIcon Σε άνοδο τα ταξίδια αναψυχής των Κυπρίων προς την Ελλάδα

 

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τα ταξίδια αναψυχής των Κυπρίων στο εξωτερικό, με την Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά να παρουσιάζουν αισθητή άνοδο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βίκτωρ Μαντοβάνι.

PostHeaderIcon Εξαγοράστηκαν 5 τ.χλμ. ελληνοκυπριακής γης στα κατεχόμενα!


Οι καθημερινές, πλέον, καταχωρήσεις ενώπιον της «επιτροπής ακινήτων περιουσιών» στα κατεχόμενα μπορεί να περνούν σχεδόν απαρατήρητες και να μην τους δίδεται σημασία. Ωστόσο, με τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο όργανο του ψευδοκράτους και βάσει των «νόμων» του μια συνολική έκταση 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων θεωρείται ήδη ως τουρκοκυπριακή.

PostHeaderIcon Εκκληση για πυρηνικούς ελέγχους

Eκκληση προς όλες τις χώρες με πυρηνικά εργοστάσια να διενεργήσουν ελέγχους ασφαλείας σε συνεργασία με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) απηύθυνε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας, Γιουκία Αμάνο, κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της υπουργικής διάσκεψης με θέμα την πυρηνική ασφάλεια, που πραγματοποιείται στη Βιέννη μέχρι τις 24 Ιουνίου.

Η διάσκεψη της Βιέννης έχει ως στόχο την άντληση συμπερασμάτων από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα
Η διάσκεψη της Βιέννης έχει ως στόχο την άντληση συμπερασμάτων από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα

PostHeaderIcon Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου για την κατάσταση στη χώρα


Η Ιερά Σύνοδος, εξέδωσε σημαντικό ανακοινωθέν για την κατάσταση στη χώρα μας, εκφράζοντας, μεταξύ άλλων, την αποδοκιμασία της προς όσους έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της πατρίδος και της ευημερίας του λαού της, της εθνικής αξιοπρέπειας και του φιλοτίμου των πολιτών…
Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο…

PostHeaderIcon Τα ζυμαρικά το αγαπημένο φαγητό της υφηλίου!

Στην πρώτη θέση των πιο αγαπημένων φαγητών του κόσμου είναι τα μακαρόνια σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη αφήνοντας πίσω το κρέας, το ρύζι αλλά και την πίτσα! Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων (39%) έκανε λόγο για αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες εξαιτίας των αυξημένων τιμών.

Η έρευνα της Oxfam έδειξε πως τα μακαρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλες της ηπείρους αφού διεξήχθη σε 17 χώρες της υφηλίου και φάνηκε ξεκάθαρα στροφή στη δυτικού τύπου κουζίνα.

PostHeaderIcon Μετά τον Μ. Αλέξανδρο και άγαλμα του Φιλίππου Β' στα Σκόπια

 
Τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι) το χάλκινο άγαλμα του Φιλίππου Β΄.

Το χάλκινο αυτό άγαλμα του Φιλίππου, έφιππου, μαζί με τη βάση, έχει ύψος 8,5 μέτρα και ήταν έτοιμο εδώ και 2,5 χρόνια, όμως όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν καλυμμένο στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Δημαρχείου της Μπίτολα.

PostHeaderIcon Γκάλοπ της Alco: αρνητική η εικόνα της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

 
 
Αρνητική παραμένει η εικόνα της κυβέρνησης και μετά τον ανασχηματισμό σύμφωνα με  δημοσκόπηση της Alco, που δημοσιεύεται στο  real.gr, καθώς  6 στους 10 ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά  την αποτελεσματικότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος και μόλις το 31% απαντά θετικά.


PostHeaderIcon Mεξικό: Η τροπική καταιγίδα Μπεατρίς «αναβαθμίστηκε» σε κυκλώνα


Η τροπική καταιγίδα Μπεατρίς μετατράπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε κυκλώνα, τον δεύτερο της περιόδου αυτής στον Ειρηνικό, καθώς πλησιάζει τις ακτές του Μεξικού που πλήττονται από σφοδρές βροχοπτώσεις και ξαφνικές πλημμύρες, ενώ οι τουριστικές περιοχές και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ανακοίνωσαν οι τοπικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

PostHeaderIcon Αποζημίωση θα ζητήσει ο Καμίνης από το Δημόσιο

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Αποζημίωση για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της περασμένης Τετάρτης προτίθεται να διεκδικήσει από το Δημόσιο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης.

PostHeaderIcon «Πρωτεύουσα» της ανεργίας η Θεσσαλονίκη

 
Στο 20,2% κυμάνθηκε η ανεργία στη Θεσσαλονίκη στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το εργατικό δυναμικό του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι στις 446.200, οι απασχολούμενοι στις 356.100, οι άνεργοι στις 90.100 και οι μη οικονομικά ενεργοί στις 392.500
 
 

PostHeaderIcon Τιμή-ρεκόρ για ένα βιολί Stradivarius

 

Απίστευτο ποσό σε δημοπρασία για τη «Lady Blunt»

Την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών «έπιασε» το βιολί «Lady Blunt» του Antonio Stradivari, σε online δημοπρασία για μουσικά όργανα. Για το βιολί- έργο τέχνης του 1721 ανώνυμος αγοραστής έδωσε 15.894.000 δολάρια, τιμή τέσσερις φορές υψηλότερη από το αμέσως χαμηλότερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ για ένα τέτοιο βιολί.


PostHeaderIcon Διάγγελμα Ομπάμα την Τετάρτη για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν

http://www.faretra.gr/images/1_ydtmv.jpg 

Τις τελικές αποφάσεις για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, η αποχώρηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούλιο, όμως μένει να διευθετηθούν κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός των στρατιωτών που θα εγκαταλείψουν τη χώρα και το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης.

PostHeaderIcon Σοκ από τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού (Jackass)

 
 
Λίγες μέρες αφού κυκλοφόρησε η ταινία Jackass 3.5 στους κινηματογράφους (ΗΠΑ), ο Ράιαν Νταν, μέλος του The Jackass Crew βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της 20ης Ιουνίου στις 03:30 σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Πενσυλβάνια μαζί με ένα ακόμη άτομο του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Η μητέρα του Μπαμ Μαργκέρα –επίσης μέλος του The Jackass Crew- επιβεβαίωσε τον θάνατο του σε συνέντευξή της σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό καθώς και στην ιστοσελίδα tmz.

PostHeaderIcon Σύλληψη 48χρονου για τοκογλυφία στη Θεσσαλονίκη


Στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται 48χρονος ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και τοκογλυφία. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 48χρονος δάνεισε σε ιδιοκτήτη καταστήματος, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, 17.500 ευρώ και μέχρι σήμερα φέρεται ότι του απέσπασε συνολικά 78.500 ευρώ.

PostHeaderIcon Άρωμα γυναίκας…στην Βουλή της Τουρκίας


Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρείς… αλλά 78 γυναίκες έχει η τουρκική βουλή.  Το 14% του κοινοβουλίου αποτελείται από το ωραίο φύλο, το οποίο από ότι φαίνεται έχει δυναμική παρουσία στην πολιτική κατάσταση τη χώρας!  


PostHeaderIcon Επίθεση με γκαζάκια σε Σύνδεσμο του Ολυμπιακού

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Κυψέλη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτη (21/6).


Πιο αναλυτικά, πέντε γκαζάκια ήταν τοποθετημένα στην είσοδο του συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού που  βρίσκεται στις οδούς  Δροσοπούλου και Ανάφης.

PostHeaderIcon Sunday Times: Πωλείται η Ακρόπολη


Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αρχίζει από το Λονδίνο και μάλιστα εν μέσω προσβλητικότατων δημοσιευμάτων.
Οι κυριακάτικοι Τάιμς, συνοδεύουν το δημοσίευμά τους για την πώληση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου από μια κακόγουστη και προσβλητική για την Ελλάδα φωτογραφία, που απεικονίζει τον Παρθενώνα με τη λεζάντα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ -....

PostHeaderIcon Απεβίωσε η πρώτη ελληνίδα που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες

 
 
 
Πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το 1936 στο Βερολίνο). Πρόκειται για την Δομνίτσα Λανίτου - Καβουνίδου, γυναίκα θρύλο για τον ελληνικό στίβο που γεννήθηκε το 1914 στη Λεμεσό και υπήρξε μία από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού αθλητισμού. 


PostHeaderIcon Φουντώνει το κίνημα «Αγοράζω Ελληνικά»

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Αντίδοτο στην οικονομική κρίση το κίνημα "Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" προτρέπει τους Έλληνες να καταναλώνουν προϊόντα εγχώριας παραγωγής, αλλά και τους επιχειρηματίες να κάνουν πιο ανταγωνιστικά τα αγαθά που προσφέρουν.

Με σύνθημα "Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" προτρέπονται οι καταναλωτές να επιλέγουν και να προτιμούν εγχώρια προϊόντα, ώστε να μείνουν τα χρήματα στην αγορά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις .

PostHeaderIcon Από άστεγος... εκατομμυριούχος!

 
Δεν πίστευε ότι εν μια νυκτί έγινε πλούσιος ένας άστεγος άνδρας ο οποίος κληρονόμησε μεγάλο ποσό από τον αδερφό του. Τον ειδοποίησε ιδιωτικός ντετέκτιβ που τον μίσθωσε η οικογένειά του για να τον βρει.

PostHeaderIcon Προς πώληση ο Αθήνα 9,84


Μεγάλο θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στο Δήμο Αθηναίων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «prionokordela.gr»  ο κ. Καμίνης προτίθεται να πουλήσει τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 σε πολύ γνωστό επιχειρηματία. Ο  επιχειρηματίας, που θεωρείται εκ των «βαρόνων» των media, έχει δώσει το «ok» στους οικονομικούς του συμβούλους να πραγματοποιήσουν τις πρώτες επαφές με τους λογιστές του ραδιοφωνικού σταθμού για να μάθει τα οικονομικά δεδομένα του.

PostHeaderIcon Focus: Το 46% των Γερμανών πολιτών ζητά έξοδο της Ελλάδας από Ευρωζώνη

Το 46% των Γερμανών πολιτών θα επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από Ευρωζώνη και την επιστροφή της στη δραχμή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών κοινής γνώμης Enmid για λογαριασμό του περιοδικού Focus, που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα.
Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή αρνητικά, ενώ το 7% δήλωσε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.006 ατόμων.
euro draxmi 300x225 Focus: Το 46% των Γερμανών πολιτών ζητά έξοδο της Ελλάδας από Ευρωζώνη
Ο Martin Knapp, διευθυντής στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θεωρεί τη μέχρι στιγμής στρατηγική της βοήθειας προς την Ελλάδας λανθασμένη. «Το φάρμακο, που συστήθηκε για την Ελλάδα, δε λειτουργεί», υποστηρίζει. «Ούτε η αύξηση της δοσολογίας βοηθάει», συμπληρώνει. Η Ελλάδα χρειάζεται προπάντων βοήθεια στην ανασυγκρότηση της οικονομίας της. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα, εκτιμά ο Knapp.

PostHeaderIcon Οι γεωλογικοί θησαυροί παραμένουν στα αζήτητα

image 

Σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων, η χώρα μας είναι από τις πιο πλούσιες γεωλογικά στον κόσμο και αν αξιοποιούσε το 1/3 των αποκαλυφθέντων αποθεμάτων, θα υπερκάλυπτε το χρέος της



PostHeaderIcon Το Τόκιο υπόσχεται τη στήριξη της Ευρωζώνης

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Γιοσιχίκο Νόντα 

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, απόρροια του τσουνάμι και της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα, η Ιαπωνία υποσχέθηκε την Τρίτη να συνεισφέρει στη στήριξη της Ευρωζώνης, με τρόπους όπως την αγορά ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

PostHeaderIcon Ουρές για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων

 
 
Ουρές άρχισαν να σχηματίζονται πάλι στις Πολεοδομίες, καθώς λήγει η προθεσμία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων. Η πρώτη δόση γι αυτές τις τακτοποιήσεις θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Οκτωβρίου, ενώ η προθεσμία για την αποπληρωμή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων λήγει έως το τέλος του 2012. 

PostHeaderIcon Κομβικής σημασίας η άφιξη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα

Στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας για την εκταμίευση της 5ης δόσης 

Κομβικής σημασίας για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα κρίνεται η άφιξη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα σήμερα Τρίτη.

Η τριμερής θα αξιολογήσει τις αλλαγές που πραγματοποιεί η ελληνική κυβέρνηση επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στήριξης, και την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

PostHeaderIcon Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα 21 Ιουνίου

Δείτε αναλυτικά τις αστρολογικές προβλέψεις του ζωδίου σας και προετοιμαστείτε για όλες τις εξελίξεις που σας επιφυλάσσει η μέρα. Τα πάντα για αισθηματικά, επαγγελματικά και οικονομικά.


PostHeaderIcon Τι είναι η International Swaps and Derivatives Association – ISDA και γιατί ενδιαφέρει την Ελλάδα

 

Μπορεί οι οίκοι αξιολόγησης και οι αναλυτές να “μαλώνουν” μεταξύ τους για το τι θα αποτελέσει “πιστωτικό γεγονός” σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, μία όμως είναι η επιτροπή που θα αποφανθεί για το θέμα: η Διεθνής Ενωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association – ISDA). Η ISDA είναι το αρμόδιο όργανο για να καθορίσει εάν υφίσταται «πιστωτικό επεισόδιο» που πυροδοτεί την πληρωμή των CDS.


PostHeaderIcon Αυτοκτόνησε αγρότης στο Λασίθι Κρήτης

Αυτοκτόνησε αγρότης στο Λασίθι Κρήτης 
 
Νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Τζερμιάδο Οροπεδίου στο Λασίθι Κρήτης εντοπίστηκε χθες το απόγευμα ένας 47χρονος αγρότης.

PostHeaderIcon Τριάντα επιζώντες του Άουσβιτς τίμησε η Θεσσαλονίκη

“Από την κόλαση, που μόνο ο Δάντης μπορεί να περιγράψει, στην οποία βρέθηκαν 50.000 Έλληνες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, μόνο 1.100 σώθηκαν και γύρισαν στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ήμουν και εγώ.


PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

 
 
Η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, τα νέα μέτρα και κυρίως το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο καθώς και τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

PostHeaderIcon Η Δυτική Αφρική είσοδος για τα ναρκωτικά στην Ευρώπη

Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους μαρτυρούν ότι η Δυτική Αφρική καθίσταται πλέον ως η βασική είσοδος ναρκωτικών και ιδίως κοκαΐνης στην Ευρώπη.
Φωτογραφία αρχείου  

Φωτογραφία αρχείου Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι οι μέθοδοι που οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες και εκτιμούν ότι το εμπόριο ναρκωτικών ανθεί με κέρδη που ανέρχονται περίπου στα 800 εκατομμύρια το χρόνο. 


PostHeaderIcon 4 εκατ. ευρώ την ημέρα κοστίζει στη ΔΕΗ η απεργία

 

Μεγάλη οικονομική ζημιά, η οποία εφόσον δικαιωθούν οι ιδιωτικοί πάροχοι ρεύματος πιθανόν να αποδειχθεί ακόμη μεγαλύτερη, προκύπτει για τη ΔΕΗ εξαιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Πρόκειται βεβαίως για ένα μικρό κομμάτι των συνεπειών της απεργίας που από την πρώτη μέρα, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εν μέσω των πρώτων πραγματικά θερμών ημερών του καλοκαιριού.

PostHeaderIcon Εκτακτο: Τηλεφωνήμα για βόμβα σε δικαστήρια Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης

 
 
Στην εκκένωση των δικαστηρίων των Εφετείων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη προχωρούν οι αρμόδιες αρχές, μετά τα τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βομβών που έγιναν στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και στο ραδιόφωνο του "Σκάι".

Ο άγνωστος πήρε από τηλέφωνο που είχε απόκρυψη και έδωσε χρονικό περιθώριο ως τις 10.00 το πρωί.


PostHeaderIcon Μαρούσι: Πρωτότυπες δημιουργίες από καλλιτέχνες graffiti

 

Περισσότεροι από 50 graffiti writers από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Graffiti που διοργάνωσε το Hip Hop Shop, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» του Δήμου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων νέων.

PostHeaderIcon Αλληλογραφία σπάνιας αξίας του Κ. Καραθεοδωρή

 

Η αυθεντική γραπτή επικοινωνία και αλληλογραφία του παγκόσμιας φήμης κορυφαίου Έλληνα μαθηματικού του 20ού αιώνα Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, με διακεκριμένους Έλληνες μαθηματικούς της εποχής του αποτελεί το νέο απόκτημα του Μουσείου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin