Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Ιουνίου
(
1045
)
-
▼
Ιουν 21
(
83
)
- Πώς θα αναγνωρίσετε την απιστία
- Η βάση δεδομένων του facebook. (Photos)
- Η εξαφάνιση ενός εφευρέτη.
- o LouK-anikos τώρα και σε Video Clip
- Οικολογικό καταμαράν σχεδίασαν αρχιτέκτονες από τη...
- Νέος νόμος για την μεταφορά ζώων εντός Ε.Ε.
- Τα μυστικά του Μπάρμπεκιου
- Καφές στην Αθήνα του 1955
- Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα
- Από καρκίνο στο στομάχι πάσχει ο Μουμπάρακ
- Οι άνδρες της Ευρώπης… χάνονται
- Η ηφαιστειακή τέφρα από τη Χιλή επέστρεψε στην Αυσ...
- Και σε διαφήμιση ο Λουκάνικος
- Βιονικό μάτι από ομογενή επιστήμονα!
- Τα πέντε μυστικά ευτυχίας σε ένα γάμο
- Σε άνοδο τα ταξίδια αναψυχής των Κυπρίων προς την ...
- Εξαγοράστηκαν 5 τ.χλμ. ελληνοκυπριακής γης στα κατ...
- Εκκληση για πυρηνικούς ελέγχους
- Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου για την κατάσταση στ...
- Τα ζυμαρικά το αγαπημένο φαγητό της υφηλίου!
- Μετά τον Μ. Αλέξανδρο και άγαλμα του Φιλίππου Β' σ...
- Γκάλοπ της Alco: αρνητική η εικόνα της κυβέρνησης ...
- Mεξικό: Η τροπική καταιγίδα Μπεατρίς «αναβαθμίστηκ...
- Αποζημίωση θα ζητήσει ο Καμίνης από το Δημόσιο
- «Πρωτεύουσα» της ανεργίας η Θεσσαλονίκη
- Τιμή-ρεκόρ για ένα βιολί Stradivarius
- Διάγγελμα Ομπάμα την Τετάρτη για την αποχώρηση από...
- Σοκ από τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού (Jackass)
- Σύλληψη 48χρονου για τοκογλυφία στη Θεσσαλονίκη
- Άρωμα γυναίκας…στην Βουλή της Τουρκίας
- Επίθεση με γκαζάκια σε Σύνδεσμο του Ολυμπιακού
- Sunday Times: Πωλείται η Ακρόπολη
- Απεβίωσε η πρώτη ελληνίδα που συμμετείχε σε Ολυμπι...
- Φουντώνει το κίνημα «Αγοράζω Ελληνικά»
- Από άστεγος... εκατομμυριούχος!
- Προς πώληση ο Αθήνα 9,84
- Focus: Το 46% των Γερμανών πολιτών ζητά έξοδο της ...
- Οι γεωλογικοί θησαυροί παραμένουν στα αζήτητα
- Το Τόκιο υπόσχεται τη στήριξη της Ευρωζώνης
- Ουρές για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων
- Κομβικής σημασίας η άφιξη του κλιμακίου της τρόικα...
- Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα 21 Ιουνίου
- Τι είναι η International Swaps and Derivatives Ass...
- Αυτοκτόνησε αγρότης στο Λασίθι Κρήτης
- Τριάντα επιζώντες του Άουσβιτς τίμησε η Θεσσαλονίκη
- Τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης
- Η Δυτική Αφρική είσοδος για τα ναρκωτικά στην Ευρώπη
- 4 εκατ. ευρώ την ημέρα κοστίζει στη ΔΕΗ η απεργία
- Εκτακτο: Τηλεφωνήμα για βόμβα σε δικαστήρια Αθήνας...
- Μαρούσι: Πρωτότυπες δημιουργίες από καλλιτέχνες gr...
- Αλληλογραφία σπάνιας αξίας του Κ. Καραθεοδωρή
- ΧΑΛΚΗ: Έδεσε και ασέλγησε σε 10χρονο κοριτσάκι
- Ρεκόρ δηλώσεων στην εφορία μέσω Ίντερνετ
- Κίνημα των Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της κυβέρνηση...
- Ο ΔΙ.ΑΣ. στα... θρανία!
- Στο φως σπουδαίοι αρχαίοι ναοί στην Πελοπόννησο
- Τι να κάνετε όταν σας κόψουν το ρεύμα – Πρακτικές ...
- Απειλούν Ελλάδα και Ευρώπη οι οίκοι αξιολόγησης
- Ετοιμάζουν Μουσείο Ελιάς και Ελαιόλαδου
- Το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής «πίτας»
- Ευχαριστίες στον Ομπάμα για τη στήριξη της Ελλάδας
- Πολύνεκρη έκρηξη στο Ιράκ
- Φωτογραφήθηκε γυμνή με τα παχάκια της
- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώνει τη Βουλή για το E...
- Διαδικτυακοί ακτιβιστές: Η ισχύς εν τη ενώσει
- Για συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκαν Γ. Ντάσκα...
- Χιλιάδες βιβλία θα διαθέσει δωρεάν στο Ίντερνετ η ...
- Σήμερα η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξ...
- Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;
- Συνάντηση Γ.Μπουτάρη με τους εργαζομένους στην καθ...
- Μετεξεταστέα η Παιδεία
- Σεισμός 6,3 ρίχτερ στις Νήσους του Σολομώντα
- Τελευταίο ταξίδι για την «κυρά των συνόρων»
- «Η ΝΔ μπλοκάρει την εξυγίανση της χώρας»
- Μπλόκο στην ψήφο εμπιστοσύνης
- ΚΟΖΑΝΗ: Δωρεά μυελού των οστών
- Νέες διακοπές ρεύματος και σήμερα
- Ρωσία: Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα τα μεσάνυχτα
- Καταργείται η έκπτωση φόρου με αποδείξεις
- μαμά σήμερα να μαγειρέψεις :Κοτόπουλο με ξινομυζήθ...
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 21/06/2011
- Καλημέρα λέμεεεεεε
-
▼
Ιουν 21
(
83
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Ιουνίου
(
1045
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011
Τα μυστικά του Μπάρμπεκιου
3:00 μ.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Ο καιρός ανοίγει και είναι ιδανικός για πάρτυ μέσα ή έξω από το σπίτι. Οργανώστε ένα κάλεσμα για μπάρμπεκιου που θα μείνει αξέχαστο σε σας και τους φίλους σας. Δοκιμάστε λαχταριστές γεύσεις και ζουμερές λιχουδιές. Το ψήσιμο είναι ο πιο παλιός τρόπος μαγειρέματος και ίσως ο πιο γευστικός. Κατά την διάρκεια του ψησίματος το λίπος απομακρύνεται και το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ! Προτιμήστε το ξύλο ή τα κάρβουνα από την ηλεκτρική συσκευή. Μπορεί να είναι μπελαλίδικο αλλά οι μυρωδιές θα σας ανταμείψουν!!
Οργανωθείτε με Μικρές και Μεγάλες Συμβουλές από το LoveCooking.gr
Τα Εργαλεία του BBQ
Τα μυστικά του Μερακλή Ψήστη:
Προσθέτοντας επιπλέον γεύση στα ψητά
Υγιεινή και Καθαριότητα:
Προσοχή Πυρκαγιά!!!!!!
Οργανωθείτε με Μικρές και Μεγάλες Συμβουλές από το LoveCooking.gr
- Tοποθετήστε τα υλικά και τα φαγητά που θα μαγειρέψετε σε ένα τραπέζι κοντά στο μπάρμπεκιου.
- Χρησιμοποιείστε σακούλες μαγειρικής για το μαρινάρισμα. Βάλτε μέσα τα τρόφιμα, την μαρινάδα και σφραγίστε καλά. Αφήστε την σακούλα στο ψυγείο ανακινώντας περιστασιακά μέχρι να τα τοποθετήσετε στην ψησταριά.
- Χρησιμοποιήστε αρωματικό λάδι* σε άψητο κρέας, ψάρι ή λαχανικά για πρόσθετη γεύση και πιο εύκολο ψήσιμο!
- Αν χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για σουβλάκι βυθίστε τα σε κρύο νερό για 30’ πριν το ψήσιμο. Έτσι δεν θα καούν. Αν χρησιμοποιήσετε μεταλλικές βέργες, αλείψτε τις με ελαιόλαδο πριν περάσετε το κρέας ή τα λαχανικά.
- Ξεπαγώστε τα τρόφιμα πριν το μαγείρεμα.
- Ωμά φαγητά που δεν θα μαγειρευτούν άμεσα, καλό είναι να φυλάσσονται στο ψυγείο.
- Τοποθετείστε αρχικά τα τρόφιμα κοντά στα κάρβουνα για να καυτηριαστούν εξωτερικά και ύστερα μετακινήστε τα προς την άκρη της σχάρας για να ψηθεί καλά και το εσωτερικό χωρίς να καούν. Μόνο το κοτόπουλο και το χοιρινό πρέπει να μαγειρεύονται συνέχεια πάνω από τα κάρβουνα.
- Μην χαράζετε τα κρέατα με μαχαίρι καθώς χρειάζονται τους χυμούς τους για να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
- Χρησιμοποιήστε αρωματικά βότανα ή και ολόκληρες σκελίδες σκόρδο που θα προσθέσουν επιπλέον γεύση και άρωμα στα ψητά σας.
Τα Εργαλεία του BBQ
- Πινέλα ραντίσματος (για το μαρινάρισμα)
- Σχάρες με μικρό πλέξιμο (για λαχανικά και ψαράκια)
- Γάντια (για να κινείτε τα χέρια σας άνετα κοντά στην φωτιά)
- Γυάλινα Μπολ (για τις μαρινάδες)
- Ξυλάκια + Μεταλλικές Βέργες (για σουβλάκια, κεμπάπ ή λαχανικά)
- Σπάτουλα (πρακτική για ψάρια ή λαχανικά)
- Λαβίδες (για να μετακινείτε εύκολα ό,τι ψήνετε)
- Συρματόβουρτσα για Καθάρισμα
Τα μυστικά του Μερακλή Ψήστη:
- Αποφύγετε την χρήση χημικών υγρών για το άναμμα της φωτιάς, ώστε να μην αλοιωθεί η γεύση του κρέατος.
- Τα κάρβουνα θα πρέπει να έχουν ανάψει καλά πριν ξεκινήσετε να ψήνετε. Να είναι άσπρα.
- Τα μεγάλα κομμάτια του κρέατος πρέπει να μαγειρεύονται αργά αργά.
- Όσο μεγαλύτερο το κρέας, τόσο μεγαλώνει και η απόσταση που πρέπει να έχει από τα κάρβουνα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Προσοχή στο πάχος. Αν είναι τα κομμάτια του κρέατος ή των πουλερικών πολύ ογκώδη δεν θα ψηθούν καλά!
- Χρησιμοποιήστε λαβίδες αντί για πιρούνι. Έτσι το κρέας δεν θα τρυπήσει και δεν θα χάσει τους χυμούς του.
- Ενα ματσάκι από δεντρολίβανο, φασκόμηλο και μέντα, κρεμασμένο δίπλα από την ψησταριά σας θα δώσει τέλειο άρωμα την ώρα που ζεστένεται η φωτιά.
Προσθέτοντας επιπλέον γεύση στα ψητά
- Με Μαρινάδα: Μείγμα από υγρό όπως το ελαιόλαδο ή το ξύδι σε συνδιασμό με καρυκεύματα ή βότανα. Βυθίζετε το φαγητό στην μαρινάδα 30’ με 2 ώρες πριν το μαγείρεμα. Ιδανική για κοτόπουλο, χοιρινό και λαχανικά. Δίνει λεπτή γεύση. Ιδέες για μαρινάρισμα: Για Κρέας + Πουλερικά: Ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, πάπρικα ή Ελαιόλαδο, κομμένα κρεμμύδια, λεμόνι, δεντρολίβανο ή Ελαιόλαδο, χυμό πορτοκάλι, φασκόμηλο ή Βόντκα, ταμπάσκο, τζίντζερ ή Μπύρα. Για Ψάρι: Ελαιόλαδο, λευκό κρασί, λεμόνι, δεντρολίβανο, θυμάρι
- Με Τρίψιμο: Πουδράρισμα με βότανα, μπαχαρικά και ψιλοκομμένο σκόρδο. Τριβουμε το μείγμα το φαγητό 15-20’ πριν το μαγείρεμα. Σχηματίζει μια κρούστα που δίνει έντονη γεύση σε κάθε μπουκιά. Ιδανική για μπριζολάκια, αρνίσια παϊδάκια, σολωμό αλλά και κοτόπουλο μπούτι. Ιδέες για τρίψιμο: Πάπρικα, Μαύρο Πιπέρι, Πιπέρι Καγιέν, Ασπρο Πιπέρι, Ξερή Μουστάρδα, Ζάχαρη ή Μουστάρδα,Μέλι,Ρίγανη
- Σάλτσα BBQ: Γλυκοπικάντικη σάλτσα. Χρησιμοποιείται τα τελευταία 5-15 λεπτά του ψησίματος. Αλείφουμε προς το τέλος του ψησίματος για να καραμελώσουν όμορφα τα ψητά μας. Ταιριάζει σχεδόν με όλα. Ιδανικά με κοτόπουλο, παϊδάκια και γαρίδες.
- Αρωματική Μαργαρίνη: Φυτική Μαργαρίνη ανακατεμένη με μυρωδικά. Χρησιμοποιείται σαν γαρνίρισμα όταν το φαγητό μας έχει ψηθεί. Ιδανική για μπριζόλες ή φιλέτα ψαριού.
- Κέτσαπ ,μουστάρδα, τζατζίκι και άλλα dips είναι ιδανικό να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή πάνω στο τραπέζι. Ταιριάζουν γευστικά σχεδόν με όλα.
Υγιεινή και Καθαριότητα:
- Βεβαιωθείτε ότι η σχάρα καθώς και η συσκευή που θα χρησιμοποιήσετε είναι καθαρή.
- Η σχάρα πρέπει να απέχει αρκετά από τα κάρβουνα ώστε να κυκλοφορεί αέρας κατά την διάρκεια του ψησίματος.
- Χρησιμοποιείτε διαφορετικά μαχαίρια για το κρέας και άλλα για τα λαχανικά!
- Μην επανατοποθετείτε το ψημένο κρέας στο πιάτο που το είχατε πριν ψηθεί.
- Μην χρησιμοποιείτε πιάτα ή σκεύη που είχαν πριν ωμό κρέας ή κοτόπουλο.
- Μην ξανα-χρησιμοποιείτε την σάλτσα που χρησιμοποιήσατε για το μαρινάρισμα καθώς αναπτύσσονται βακτήρια από το ωμό κρέας ή ψάρι.
- Ελέγξτε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά πριν το σερβίρετε.
- Καθαρίστε την σχάρα με Συρματόβουρτσα και ύστερα με Λεμόνι.
Προσοχή Πυρκαγιά!!!!!!
- Να φοράτε πάντα μια ποδιά και γάντια φούρνου. Αν έχετε μακριά μαλλιά καλύτερα να είναι τραβηγμένα πίσω.
- Χρησιμοποιείτε εργαλεία σχεδιασμένα για barbeque.
- Βεβαιωθείτε ότι η ψησταριά είναι καλά στερεωμένη, σε σταθερό δάπεδο. Μακριά από δέντρα, φράχτες ή περιφράξεις.
- Μην μετακινείτε την ψησταριά όταν η φωτιά είναι αναμένη.
- Ένας πυροσβεστήρας ή μια κουβέρτα πυρόσβεσης είναι καλό να υπάρχουν κοντά μας.
- Ένα μπουκάλι με κρύο νερό είναι καλό να υπάρχει κοντά για την περίπτωση που οι φλόγες "ξεσπάνε" ανά διαστήματα.
- Μην αφήνετε μικρά παιδιά να πλησιάζουν κοντά στη φωτιά ή το μπάρμπεκιου ακόμα και όταν το μαγείρεμα έχει τελειώσει.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου