Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οι συνηθέστερες μορφές διαδικτυακής απάτης

 
Διακίνηση μηνυμάτων με στόχο την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, χρεώσεις της πιστωτικής κάρτας πολιτών μέσω του διαδικτύου για αγορές οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους και οι «Νιγηριανές Απάτες» είναι μερικές από τις συνηθέστερες μορφές διαδικτυακής απάτης, όπως ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της:

PostHeaderIcon Ανασκαφές του διαδικτύου: Φτιάχνω σαπούνι από λάδι ελιάς


Παλιά στα χωριά έφτιαχναν μόνοι τους σπιτικό σαπούνι από ελαιόλαδο για να έχουν όλο το χρόνο. Συνήθως το έφτιαχναν το Σεπτέμβριο μήνα που ο καιρός ήταν ακόμα καλός και η θερμοκρασία ιδανική για να γίνει. Τότε επίσης μάζευαν και το λάδι από τον πυθμένα των βαρελιών που είχε και μούργα για να μην πάει χαμένο και το χρησιμοποιούσαν για το σαπούνι τους. 
Ας δούμε μερικούς μεθόδους παρασκευής σαπουνιού.

PostHeaderIcon Η1Ν1 Εφθασαν τα 17 τα θύματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας εξ αιτίας της έξαρσης που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα γρίπης.
Μέχρι σήμερα 17 άνθρωποι έχουν υποκύψει νοσηλευόμενοι σε εντατικές μονάδες διαφόρων νοσοκομείων της χώρας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. 

Από την έναρξη εμφάνισης των κρουσμάτων φέτος 85 ασθενείς έχουν νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, εκ των οποίων οι 45 παραμένουν ακόμη για νοσηλεία.
Υπενθυμίζεται ότι η συμπεριφορά της νέας γρίπης δείχνει πως τρεις στους δέκα Έλληνες που νόσησαν βαριά τον τελευταίο ενάμιση μήνα μετά από μόλυνση τους από τον ιό Η1Ν1 είναι νέοι και υγιείς.
Με αυτό το δεδομένο οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των πολιτών, υπενθυμίζοντας ότι πρόληψη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τήρηση των κανόνων υγιεινής και επιμένουν στην σημασία του εποχικού εμβολιασμού, ιδίως για εκείνους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

PostHeaderIcon Έξι σφαίρες για την Προμηθέα, το παιδί-θαύμα της Βόρειας Αμερικής...

Με έξι σφαίρες προσπάθησε να σκοτώσει την Προμηθέα, το παιδί-θαύμα της Βόρειας Αμερικής, ο Θωμάς Κύρος, αλλά μπήκε στη μέση η μητέρα της Γεωργία που τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.
313 14 e1296487789639 Έξι σφαίρες για την Προμηθέα, το παιδί θαύμα της Βόρειας Αμερικής
Ουσιαστικά είναι κατά το ήμισυ νεκρή από σφαίρες στην κοιλιά και στο λαιμό και οι ελπίδες της να ζήσει δυστυχώς είναι λίγες. Η Προμηθέα ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Κύρος απείλησε και τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν και να τον σκοτώσουν επί τόπου.
 
Η Προμηθέα είχε γίνει γνωστή στο κοινό όταν… πριν από μερικά χρόνια, σαν σήμερα, στην Γιορτή των Τριών Ιεραρχών, πρόβαλε το ελληνικό πνεύμα και κατηγόρησε την ορθοδοξία για την με κάθε τρόπο καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού. Μπορεί να μη συμφωνείτε με όλες τις ιδέες της, αλλά ότι έχει ελληνικό πνεύμα πολύ περισσότερο από τους πιο πολλούς από μας είναι σίγουρο.

Παράλληλα είναι το παιδί θαύμα της Αμερικής: αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο όταν οι συμμαθητές της μόλις τελείωναν το δημοτικό. Δεν ήταν εύκολη η ζωή της. Η μητέρα της Γεωργία, που τώρα βρίσκεται σε κώμα, χρειάστηκε να καθαρίσει χιλιάδες σκάλες, τουαλέτες και άλλους χώρους για να σπουδάσει η κόρη της. Κατά καιρούς είχαν σα σπίτι ένα μικρό φορτηγό.
Η «πτώση» ήρθε όταν η Προμηθέα αποφάσισε να πει το λόγο της στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Από τότε έγιναν 3 απόπειρες κατά της ζωής της οικογένειάς της – η τελευταία δυστυχώς με «επιτυχία». Για μια από τις προηγούμενες απόπειρες η Προμηθέα γράφει:

«Πολυαγαπημένοι μου Έλληνες,

Πολλοί, πολλοί από εσάς, φτωχοί Έλληνες, σηκώσατε στους ώμους σας τα πάθη μας, όταν εγώ και η μητέρα μου είχαμε το τροχαίο ατύχημα. Μας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε την πιο σκοτεινή περίοδο στην ζωή μας. Η μητέρα μου, δυναμώνει χάρη σε εσάς Έλληνες της Πατρίδας, εσάς όλους, δηλαδή, που συνδράματε με τόση αγάπη τότε, όταν την γύρευε ο θάνατος του Σκότους, και εσείς πανέμορφοι Έλληνες, την περιτυλίξατε στο φως της ψυχής σας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε έναν από εσάς.
Και επειδή και εγώ είμαι παιδί του λαού γνωρίζω την φτώχια όσο καλά, όσο πολλοί από εσάς.

Με όλη μου την αγάπη, σε όλους σας στην Γη του Φωτός.

PostHeaderIcon Η ιστορία της λατέρνας

 

Η ιστορία της λατέρνας (la torno=αυτό που γυρίζει) χάνεται στο χρόνο. Απόγονος μιας ολόκληρης κληρονομιάς αυτομάτων οργάνων, σε μια κοινωνία όπου οι κατασκευαστές χαίρονταν την αίγλη και την εκτίμηση της άρχουσας τάξης. Ιστορικά είναι από τα πιο θαυμαστά τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου. 

Έχουν αναφερθεί αυτόματες μουσικές κατασκευές από τον Ήρωνα (1ος αιώνας π.Χ.), από αυτόματα οργανέτα που δωρίσθηκαν σε αυτοκράτορες του Βυζαντίου και Χαλίφηδες της Βαγδάτης, μέχρι τις πρώτες αξιόπιστες καταγραφές του Μεσαίωνα. 

Οι πύλες των τειχών του Salsburg άνοιγαν την ανατολή του ήλιου με τη συνοδεία μιας μεγάλης λατέρνας, το 1504.

Γνωρίζουμε ότι από το 1650 και μετά υπήρχε κατασκευαστικός οργασμός σε ένα κόσμο μουσικών μηχανών που ξεπερνούσε κάθε φαντασία: μηχανικά πουλιά σε κλουβιά που κελαηδούσαν με καταπληκτική ζωντάνια και ήχους, μουσικοί – μηχανές που με πολύπλοκους μοχλούς κουνούσαν τα δάχτυλά τους επάνω σε τσέμπαλα, ρολόγια που με συνοδεία μουσικής από κυλίνδρους και χτένες έβγαζαν ολόκληρη παράσταση χορευτών πάνω από τους δείκτες τους, μηχανικοί μάγοι που έριχναν τα ζάρια ή τα χαρτιά σύμφωνα με το ρυθμό της μουσικής, μουσικά ποτήρια που συνόδευαν τον πότη με μουσική κάθε φορά που σήκωνε το ποτήρι…

Όλη αυτή η γοητευτική και πλούσια σε ιδέες εποχή καταστάλαξε σε τρία κυρίως κατασκευάσματα από τρεις διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, τα οποία πλέον είχαν σκοπό να μεταφέρουν τη μουσική μακριά από τους ευγενείς και τους αυτοκράτορες, στις πλατιές μάζες και τον πολύ κόσμο: αυτό έγινε στις αρχές του 1800 με το οργανέτο (barrel organ) στο Μαύρο δάσος της Βαυαρίας, με το μουσικό κουτί (music box) στα ορεινά χωριά της Ελβετίας και με τη γνωστή λατέρνα (barrel piano) στην Αγγλία. Και τα τρία αυτά είδη χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία του κυλίνδρου με καρφιά, όπου κάθε καρφί ήταν μια νότα. Η διαφορά τους όμως ήταν στο τρόπο αναπαραγωγής του ήχου:
 
- Αρμόνιο για το οργανέτο
- Μεταλλική χτένα για το μουσικό κουτί
- Πιάνο για τη λατέρνα

Η πρώτη λατέρνα κατασκευάστηκε το 1808 από έναν κατασκευαστή πιάνων στο Bristol της Αγγλίας, ο οποίος έβγαλε τα πλήκτρα και τα αντικατέστησε με έναν κύλινδρο με καρφιά. Κυκλοφόρησε στο Βέλγιο, στη Γαλλία, Βόρεια Ιταλία και στις Ανατολικές Πολιτείες της Αμερικής. Είχε μια εκρηκτική εξάπλωση, ειδικά στις Ελληνικές παροικίες και κέντρα, δηλαδή στη Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σμύρνη, Βουκουρέστι κ.λπ., με τεχνίτες Έλληνες Ορθόδοξους και καθολικούς και αρκετούς Αρμένιους, που έγραψαν Ελληνική και Ευρωπαϊκή μουσική.
..............................................................................................................................................................


Η ελληνική λατέρνα

Η λατέρνα εξαπλώθηκε γρήγορα στα σοκάκια, σε ταβέρνες, πανηγύρια και σπίτια και γράφτηκαν Σμυρναίικα, δημοτικά, ρεμπέτικα, κανταδόρικα, Εθνικά εμβατήρια, ακόμη και πόλκες, μαζούρκες, βαλσάκια και ταγκό, πολλά από τα οποία είναι ανέκδοτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές του αιώνα υπήρχαν γύρω στις 5000 λατέρνες στην Κωνσταντινούπολη, Αθήνα και Πειραιά, ένας αριθμός εντυπωσιακός, γιατί σε σχέση με τον τότε πληθυσμό είχε την ίδια πυκνότητα ανά κάτοικο που έχουν σήμερα τα πιάνα.
Παρόλο που δεν είναι παραδοσιακό Ελληνικό όργανο, πρέπει να δοθεί ιστορικό δίκαιο στη λατέρνα: Μεσουράνησε σε μια εποχή που δεν υπήρχε γραμμόφωνο, ραδιόφωνο, στερεοφωνικό, τηλεόραση…κυριολεκτικά τίποτα. 

Ο κόσμος μπορούσε να ακούσει μουσική μόνο σε κέντρα, γάμους και πανηγύρια. Η μόνη εναλλακτική λύση ήταν η λατέρνα, το μαζικό μέσο μουσικής, με την οποία ο κόσμος ψυχαγωγήθηκε, χόρεψε, διασκέδασε, τόνωσε την Εθνική του συνείδηση, “άκουσε”. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι ένα σοβαρό κομμάτι από τη μουσική μας κληρονομιά είναι επηρεασμένο από τα ακούσματα και τις τεχνικές δυνατότητες αυτού του οργάνου, όπως η παραδοσιακή ενορχήστρωση, το “μπαγλαμαδάκι”, η χαρακτηριστική τρίλια, το ρυθμικό μπάσσο, οι διφωνίες κ.λ.π.

Η τεράστια επιτυχία της λατέρνας οφειλόταν σε 2-3 «Φράγκους» Κωνσταντινουπολίτες, τον Τουρκόνι, τον Καρμέλλο και τον Αρμάο, που το 1855 έκαναν ένα δυνατό ξεκίνημα, οργανώνοντας μια γραμμή παραγωγής Ευρωπαϊκού προτύπου και συνθέτοντας και γράφοντας αξιόλογη μουσική. Ήταν μια σωστή επιλογή τεχνικά και χρονικά, διότι το όργανο ήταν φορητό, δυνατό σε ένταση, πλούσιο ηχητικά σαν μια μικρή ορχήστρα και δε χρειαζόταν βιομηχανική υποδομή για την κατασκευή του. Κυκλοφόρησαν λατέρνες από 33 έως 42 “πλήκτρα” και πλήθυναν τα εργαστήρια, οι βιοτεχνίες και οι μαθητές.
 
Υπήρχαν δύο ομάδες ειδικοτήτων: οι πρώτοι - οι “Οργανοποιοί”- κατασκεύαζαν το όργανο και οι δεύτεροι - οι “Σταμπαδόροι”- έκαναν τα τραγούδια. Γνωστά ονόματα: Τουρκόνι, Αρμάο, Γεωργίου, Καρμέλλο, Μπρίντιζι, Τριπολιτσιώτης, Πολύκαρπος, Παπανδρέου, Ντικράν, Αλή Μπέη, Ευθυμίου, Φωτίου,…άνθρωποι που είχαν τεράστια δόξα και αίγλη στην κοινωνία τους

Όταν κάποιος ασχοληθεί με την κατασκευή και τη στάμπα της λατέρνας αρχίζει σιγά-σιγά να ανακαλύπτει τη μεγαλοφυΐα, το ταλέντο, το μεράκι, την αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων που σε εποχές που δεν είχαν ούτε βίδες (τις έφτιαχναν μόνοι τους από καρφιά) μεγαλούργησαν. Μέσα σε ένα αυταρχικό καθεστώς εργασίας με ανύπαρκτη πληροφόρηση, έφτιαξαν ακριβέστατα όργανα που ακόμη και για εμάς σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση.

Η λατέρνα από το '40 μέχρι σήμερα

Το τέλος αυτής της ιστορίας άρχισε να έρχεται με το γραμμόφωνο και το ραδιόφωνο, η δε χαριστική βολή δόθηκε από το δικτάτορα Μεταξά και τον αρχηγό της αστυνομίας Παπαβραμίδη, οι οποίοι τις κυνήγησαν μαζί με τα κουτσαβάκια, τα μουστάκια και τα μανίκια, κατατάσσοντάς τες μαζί με το ρεμπέτικο στις δραστηριότητες του υποκόσμου.

Πέθανε άδοξα γιατί μετά από 70 χρόνια μεγαλείου έχει ξεχασθεί ολότελα και το χειρότερο, πολλοί τη θυμούνται σα μέσο ζητιανιάς, πόσο μάλλον που πολλές από αυτές που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι “μαϊμούδες” (ξύλινα κουτιά με κασετόφωνα.
Σήμερα υπάρχουν περίπου 200 στη Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εκτός λειτουργίας και χρειάζονται πλήρη ανακατασκευή. Η τελευταία κατασκευάσθηκε το 1935 από τον Πολύκαρπο. Οι τελευταίες στάμπες από τον Αρμάο (εγγονό του πρώτου Αρμάο) τη δεκαετία του 1970 και από τον Τσιώνη μέχρι πρόσφατα. Από τον Ιανουάριο του 1995 κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου καινούργιες λατέρνες, συνοδευόμενες από καινούργιους κυλίνδρους, στο εργαστήριο του Πάνου Ιωαννίδη.

Γίνεται προσπάθεια για βελτίωση ακουστική, τεχνική και αισθητική του οργάνου και παράλληλα ξεκίνησε μια καμπάνια για καταγραφή και ηχογράφηση όσων παλιών κυλίνδρων έχουν μείνει -με σκοπό την επανέκδοση σε CD- που αποτελούν μοναδική πολιτιστική κληρονομιά. Τέλος, γίνεται έρευνα για περισσότερα στοιχεία και προσπάθεια για δημιουργία μικρού μουσείου .Ο πρώτος καινούργιος κύλινδρος για να αποκρυπτογραφηθεί, να σπάσει ο κώδικας των παλιών Σταμπαδόρων και να τελειοποιηθεί χρειάσθηκε πάνω από 5000 ώρες δουλειάς. Δεν υπήρχαν αρχεία, παρτιτούρες, εργαλεία, μήτρες, οδηγίες… τίποτα. Για τα 9 τραγούδια του καρφώθηκαν 7000 καρφιά.
 
Είναι καιρός να ξαναπάρει τη μικρή πια θέση στη ζωή μας, που όμως της ανήκει και της αξίζει. Η λατέρνα έζησε πολύ περισσότερο στους Έλληνες- κράτησε πιο πολλά χρόνια, έγιναν χιλιάδες όργανα, γράφτηκε άφθονη μουσική, χρησιμοποιήθηκε και αγαπήθηκε περισσότερο από ότι στην Ευρώπη. Μπορούμε, λοιπόν, δίκαια να τη θεωρούμε σε ένα μεγάλο βαθμό και σαν ελληνικό παραδοσιακό όργανο, με πολύ έντονα ρυθμικό χαρακτήρα , που ταιριάζει απόλυτα με χορό και τραγούδι και προβάλει τέλεια τον λιτό, αφαιρετικό και τόσο ώριμο χαρακτήρα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.


PostHeaderIcon ΕΟΤ: Στοχευμένη καμπάνια για τον τουρισμό στο Διαδίκτυο

http://www.visitgreece.gr/deployedFiles/Headers/header2.jpg
Περισσότερα κονδύλια για την προβολή του ελληνικού τουρισμού μέσω του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης θα δοθούν στην τριετία 2011-2013.
Αυτό προβλέπεται σε πλάνο δράσεων τριετούς διάρκειας που κατάρτισε ο ΕΟΤ για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού και εγκρίθηκε από τον πρόεδρό του κ. Νικόλα Κανελλόπουλο. Οι πρώτοι τρεις μήνες του 2011 χαρακτηρίζονται μήνες προετοιμασίας, προκειμένου ο ΕΟΤ να επιλέξει αναδόχους-συνεργάτες για την υλοποίηση της στρατηγικής επικοινωνίας του στην τριετία.

Οι δράσεις αφορούν:
  • Την υλοποίηση ετήσιου προγράμματος επικοινωνίας στους χρόνους που οι τουριστικοί οργανισμοί προωθούν τα πακέτα τους κατά την περίοδο των προκρατήσεων, κατά την περίοδο που αποφασίζουν οι καταναλωτές τις διακοπές τους και κατά την περίοδο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.
  • Την εξειδίκευση του σχεδίου μάρκετινγκ για τον τουρισμό προσαρμοσμένο στους επιλεγμένους τουριστικούς κλάδους, ήλιος-θάλασσα, πολιτιστικός τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός, τουρισμός υγείας και ευεξίας, τουρισμός πολυτελείας, θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός πόλεων, συνεδριακός τουρισμός και περιηγητικός τουρισμός.
  • Την ανακατανομή της ποσόστωσης των κονδυλίων που δαπανώνται στα Μέσα για την τουριστική προβολή. Ενδεικτικά προτείνεται το 40% των κονδυλίων να διατίθεται για διαφήμιση στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το 30% για διαφήμιση σε κλαδικό και γενικό Τύπο και το 30% σε άλλες δράσεις επικοινωνίας. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας του ελληνικού τουρισμού στο ίντερνετ και στα social media θα αναπτυχθεί δημιουργικό το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στα μέσα αυτά.
  • Τον περιορισμό των συμμετοχών σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και τον εμπλουτισμό του ετήσιου προγράμματος με συμμετοχές σε εκθέσεις σε νέες αγορές και εξειδικευμένες διοργανώσεις (θαλάσσιος τουρισμός, συνεδριακός τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός κ.ά.). Στο σχέδιο αναφέρεται ότι το κόστος συμμετοχής στις εκθέσεις είναι αρκετά υψηλό, ενώ οι εκθέσεις αφορούν το 1% των τουριστών.
  • Τη συνεργασία με ξένους τουριστικούς οργανισμούς για τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων προβολής.
  • Την κατάρτιση οδηγού για συμπεριφορά που προωθεί την επιθυμητή εικόνα του προορισμού από τους ταξιδιωτικούς συνεργάτες.
  • Την επέκταση του προγράμματος προώθησης του ελληνικού τουρισμού You in Greece με την παραγωγή νέων θεματικών spots.
  • Τον εκσυγχρονισμό του σχεδίου διαχείρισης κρίσεων.
  • Την ενίσχυση του portal του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς σύμφωνα με έρευνα το 42% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν το internet ως πηγή πληροφόρησης.
  • Την πραγματοποίηση οn line διαφήμισης όταν οι τουρίστες αναζητούν πληροφορίες προκειμένου να αποφασίσουν για τον προορισμό των διακοπών τους.
  • Την ανάπτυξη στρατηγικής δημοσίων σχέσεων (παραγωγή και αποστολή Newsletters).
  • Την πρόσκληση ξένων δημοσιογράφων από επιλεγμένα Μέσα.
  • Τη συνέχιση του προγράμματος «Συμμαχία για την Ελλάδα» για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Ωστόσο, αναφέρεται ότι ο περιορισμός των διαθέσιμων πιστώσεων δεν επιτρέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλης εμβέλειας επικοινωνίας για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού και τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης που υλοποιούσε στο παρελθόν.
  • Την εκπόνηση μελετών σε συνεργασία με εξειδικευμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
  • Την παροχή χορηγιών σε συνέδρια, εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 πηγή

PostHeaderIcon Τέλος στα παιχνίδια... «Made in China»

 
Αναταράξεις στις διεθνείς αγορές παιχνιδιών προκαλεί η αύξηση των μισθών στην Κίνα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία αναβίωση των δυτικών εργοστασίων κατασκευής παιχνιδιών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κορυφαίοι παράγοντες έκαναν ενόψει της εφετινής διεθνούς έκθεσης παιχνιδιών της Νυρεμβέργης.

Το σύνολο σχεδόν του τεράστιου όγκου των παιχνιδιών είναι σχεδιασμένα με τα δυτικά πρότυπα στο μυαλό αλλά κατασκευάζονται από εργοστάσια πλαστικών με χαμηλούς μισθούς στη Νότια Κίνα.

PostHeaderIcon Τα σκυλιά "μυρίζουν" τον καρκίνο

Το καρκίνο του εντέρου μπορούν να μυρίζουν τα σκυλιά ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση σύμφωνα με έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων. Αυτό το συμπέρασμα δημιουργεί ελπίδες για την κατασκευή «ηλεκτρονικής μύτης» η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζει την ύπαρξη καρκίνου σε ζωντανούς οργανισμούς.


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα οκτάχρονο θηλυκό λαμπραντόρ το οποίο για αρκετούς μήνες έκανε διαγνωστικά τεστ όσφρησης στα οποία είτε μύριζε δείγματα αναπνοής είτε κοπράνων από καρκινοπαθείς.

PostHeaderIcon Οι χιμπατζίδες θρηνούν για το θάνατο των αγαπημένων τους

 

Oι άνθρωποι φαίνεται πως δεν έχουν την αποκλειστικότητα στο θρήνο για την απώλεια των αγαπημένων τους.

Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες, έπειτα από μελέτες και βιντεοσκόπηση χιμπατζήδων στο φυσικό περιβάλλον τους, βρήκαν νέες ισχυρές ενδείξεις ότι και οι πιο στενοί "συγγενείς" μας θρηνούν, όταν χάσουν ένα παιδί τους.

PostHeaderIcon Facebook: Επιτέλους εισάγει HTTPS!

 facebook Facebook: Επιτέλους εισάγει HTTPS!
Ύστερα από χιλιάδες requests και συζητήσεις επί συζητήσεων, το Facebook προσέθεσε τη δυνατότητα στους χρήστες να εισάγονται στο λογαριασμό τους μέσω ασφαλής σύνδεσης HTTPS.

Το γεγονός αυτό θα ενισχύσει σε αρκετά μεγάλο ποσοστό την ασφάλεια των χρηστών στο δημοφιλέστερο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Το HTTPS είναι συνδυασμός των πρωτόκολλων HTTP και SSL δίνοντας τη δυνατότητα κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μεταξύ του υπολογιστή ενός χρήστη και του διαδικτυακού διακομιστή.
 
Χωρίς το πρωτόκολλο HTTPS ο χρήστης είναι εκτεθειμένος μεταξύ άλλων και σε επιθέσεις sniffing. Για παράδειγμα εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook μέσω public Wi-Fi με πρωτόκολλο HTTP, οποιοσδήποτε έχει εγκατεστημένο το Firesheep για Firefox, μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Αλλά με τη χρήση πρωτοκόλλου HTTPS θα είναι αρκετά πιο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Η νέα αυτή δυνατότητα που παρέχει το Facebook στους χρήστες του, υπάρχει πλέον σαν επιλογή στη σελίδα ρυθμίσεων του λογαριασμού. Αν ακόμη δεν είναι διακριτό στο δικό σας λογαριασμό μην ανησυχείτε, το Facebook θα το εισάγει σταδιακά στους λογαριασμούς όλων των χρηστών εντός των επόμενων εβδομάδων.

PostHeaderIcon Τα ψάρια παίρνουν... αντικαταθλιπτικά

 
Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Σεμπαστιάν Σοβέ παρακολουθούσε επί τρεις μήνες 50 πέστροφες να κολυμπούν σε ένα μείγμα λυμάτων και νερού από τον ποταμό Σεν Λόρενς.

PostHeaderIcon Ανοιχτή... 40 μερόνυχτα η Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη, από τις 18 Μαρτίου μέχρι και τις 26 Απριλίου, 31 μεγάλα εμπορικά κέντρα θα είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο κάνοντας εκπτώσεις στα είδη ένδυσης, υπόδησης και νοικοκυριού τουλάχιστον 30% και χωρίς φόρους. «Σαράντα μέρες και 40 νύχτες ψώνια και διασκέδαση. Η Κωνσταντινούπολη είναι έτοιμη για το μεγαλύτερο φεστιβάλ αγοράς», είναι το κεντρικό διαφημιστικό σλόγκαν του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το «Istanbul Shopping Fest» αναμένεται να μαζέψει όλο το... χαρτί της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, ενώ καταναλωτές και τουρίστες πέραν των χαμηλών τιμών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με δώρα ταξίδια. Δύο εμπορικά κέντρα την ημέρα θα είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο, ενώ όλα θα λειτουργούν τις Παρασκευές και τα Σάββατα μέχρι τα μεσάνυχτα. Ο Σύνδεσμος των Ξενοδόχων της Κωνσταντινούπολης προσφέρει μάλιστα δωρεάν διαμονή το τελευταίο Σαββατοκύριακο του φεστιβάλ σε εκείνον που θα κάνει τα περισσότερα ψώνια.

Στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να ταξιδέψουν και πολλοί Ελληνες, μια και υπάρχουν αργίες όπως η 25η Μαρτίου και το Πάσχα, ενώ όλα τα τουριστικά πρακτορεία της γειτονικής χώρας κινούνται δυναμικά για να προσελκύσουν Ευρωπαίους.

«Η τουρκική κυβέρνηση προχωρά σε αυτήν την τολμηρή δράση φιλοδοξώντας να φέρει τουρίστες τονώνοντας την εμπορική αγορά της Πόλης, στην Ελλάδα γκρινιάζουμε για το πόσες Κυριακές θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, αν πρέπει ή δεν πρέπει να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας αλλά και πώς θα μπλοκάρουμε επενδύσεις εμπορικών κέντρων», σημειώνουν στο «Εθνος» στελέχη μεγάλων ελληνικών αλυσίδων λιανεμπορίου.


PostHeaderIcon Wall Street Journal : Πιο πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας από της Αιγύπτου!

 
Πρόεδρος μεγάλης ξένης Τράπεζας για την Ελλάδα : ''Παίρνουν ναρκωτικά αν νομίζουν ότι θα κατορθώσουν να πληρώσουν το χρέος''.
 

Την διαπίστωση αυτή κάνει η εφημερίδα επικαλούμενη τους επενδυτές στην αγορά των ασφαλίστρων κινδύνων αλλά προφανώς αδιαφορεί για τους νεκρούς στην Αίγυπτο και τους χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους την ώρα που καταρρέει το καθεστώς.
 

PostHeaderIcon Επικίνδυνος «ιός» απειλεί πυρηνικό αντιδραστήρα

«Ιός» έχει εισβάλει στα συστήματα ελέγχου του ιρανικού πυρηνικού εργοστασίου Μπουσέχρ, σύμφωνα με ρωσική έκθεση που προειδοποιούσε για πιθανή καταστροφή τύπου «Τσέρνομπιλ».

PostHeaderIcon Η θάλασσα ξέβρασε 145 κιλά χασίς στο Φισκάρδο!

 
 Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περαστικοί που έκαναν την βόλτα τους στην παραλία του όρμου της Αγίας Σοφίας στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, όταν είδαν την θάλασσα να ξεβράζει τέσσερα ερμητικά κλειστά δέματα που σύντομα διαπίστωσαν ότι περιείχαν… χασίς! Και δεν ήταν τα μόνα, αφού το Λιμενικό «ψάρεψε» αργότερα δεκάδες!

PostHeaderIcon Eνέργεια από... ηλιακούς ποδηλατοδρόμους στην Ολλανδία

 
Την ώρα που άλλες πόλεις σκέπτονται να κατασκευάσουν ποδηλατοδρόμους, μια ολλανδική πόλη προχωρά ένα βήμα παραπέρα, στρώνοντάς τους με ηλιακούς συλλέκτες.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο της μικρής πόλης Κρόμενι, βόρεια του ʼμστερνταμ, οι συλλέκτες θα είναι ενσωματωμένοι «σε μια παχιά επιφάνεια που μοιάζει με γυαλί, αλλά δεν θα γλιστράει και θα είναι ανθεκτική ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες».

PostHeaderIcon Λαμπτήρες οικολογικής ενέργειας και καρκίνος του μαστού

Λαμπτήρες οικολογικής ενέργειας και καρκίνος του μαστού 
Οι λάμπες οικονομικού τύπου μπορεί να σχετίζονται με αυξημένη συχνότητα καρκίνου του μαστού αν παραμένουν σε λειτουργία τις βραδινές ώρες, ισχυρίζεται μια νέα μελέτη από το Ισραήλ. Ο καθηγητής Χάιμ, που ηγείται της μελέτης, δήλωσε ότι οι ειδικές αυτές λάμπες παράγουν φωτεινές δέσμες που μοιάζουν πολύ με το φως της ημέρας και με αυτό το μηχανισμό επηρεάζουν περισσότερο ορισμένες ορμόνες του εγκεφάλου, όπως η μελατονίνη.

PostHeaderIcon To «ιερό» δάσος ξαναγεννιέται

 
ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ολοκληρώνονται σιγά σιγά τα έργα αποκατάστασης της αρχαίας Ολυμπίας, που καταστράφηκε κατά τις πυρκαγιές του 2007. Την περίοδο αυτή οι μελετητές παρουσίασαν μία από τις τελευταίες μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις, που αφορά τη δημιουργία ολυμπιακού βοτανικού κήπου, ο οποίος θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο «αναπαραγωγή» των δέντρων και των θάμνων που κάλυπταν την Ολυμπία κατά την αρχαιότητα.

PostHeaderIcon Εκθεση σκίτσων του Νάνου Βαλαωρίτη στην αίθουσα τέχνης Αστρολάβος

 
Μια σειρά περίπου 60 σκίτσων του ποιητή, πεζογράφου, δοκιμιογράφου αλλά και καλλιτέχνη Νάνου Βαλαωρίτη θα εκτίθενται από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και για σχεδόν έναν μήνα στην αίθουσα τέχνης Αστρολάβος. Πρόκειται για σκίτσα με χρωματιστούς μαρκαδόρους και μαύρη μελάνη σε χαρτί, που απεικονίζουν κυρίως θηλυκές μορφές, «Θεές, γυναίκες και τέρατα στον Ομηρο», με τη γνωστή υπερρεαλιστική γραφή του Βαλαωρίτη. 

Αντλεί την έμπνευσή του από σκηνές αρχαιοελληνικών αγγείων, είπε σε επικοινωνία του με το «Βήμα» ο Νάνος Βαλαωρίτης, και παρουσιάζει μυθολογικά πρόσωπα και θέματα με τον δικό του τρόπο, «είτε ως παρωδία είτε ως φανταστικά σχέδια – δεν πρόκειται για νεοκλασική μίμηση, δίνω τη δική μου εκδοχή που μπορεί να την πει κανείς μπαρόκ,μοντέρνα, ευφάνταστη, οτιδήποτε». Εκδοχές, ποιητικές πάντοτε, που σχεδιάστηκαν σύμφωνα με την ανάγνωση των ομηρικών επών από τον Νάνο Βαλαωρίτη και «με αγάπη και σεβασμό στα αρχαία αυτά αριστουργηματικά ποιήματα».
Η έκθεση έπεται της πρόσφατης ομηρόθεμης έκδοσης του Βαλαωρίτη «Ο Ομηρος και το αλφάβητο» (Ελληνοαμερικανική Ενωση, 2010), μιας ιδιότυπης αποκωδικοποίησης του Ομήρου με βάση το ελληνικό αλφάβητο από τον χαρισματικό, με νεανική ενεργητικότητα και πάντοτε πρωτοποριακή σκέψη συγγραφέα. Η ρητορική των επών οργανώνεται, κατά τον Νάνο Βαλαωρίτη, επάνω στο ελληνικό αλφάβητο, και τα γράμματα της αλφαβήτου-τίτλοι των ραψωδιών αποτελούν εργαλεία για το ξεκλείδωμα της θεματολογίας κάθε ραψωδίας. Κάθε γράμμα υποδεικνύει τα θέματα της ραψωδίας, τα οποία αρχίζουν από το γράμμα αυτό: η ραψωδία ε της «Οδύσσειας» παραπέμπει, για παράδειγμα, στον έρωτα της Καλυψώς για τον Οδυσσέα και στους θεούς που «ερίζουν», που τη φθονούν που ερωτεύτηκε θνητό.
Παρ’ ότι δεν συνδέονται άμεσα, έκθεση και βιβλίο αποτυπώνουν το ενδιαφέρον και τη μακρά ενασχόληση του νεοέλληνα ποιητή με τον Ομηρο, που ξεκινά από τα χρόνια της αυτοεξορίας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, την εποχή της δικτατορίας: «Μην ξέροντας πότε θα γυρίσω πίσω στην Ελλάδα, σκέφτηκα τι να κάνω για να μην ξεχάσω τη γλώσσα και τη χώρα μου, σε τι μπορώ να πατήσω που θα με “σηκώσει”; Και άρχισα να ξαναδιαβάζω και να ερευνώ τον Ομηρο», μας λέει.
Πιστεύει ότι ο Ομηρος έχει διαμελιστεί από τους φιλολόγους, κυρίως τους Γάλλους και τους Γερμανούς: «Πολλοί λένε ότι δεν ήταν καν υπαρκτό πρόσωπο. Αυτά τα βρίσκω γελοία, γιατί τον Ομηρο τον διαβάζουμε και συγκινούμαστε μέχρι σήμερα, τα έπη του διατηρήθηκαν για χιλιετίες και αποτελούν κεφαλαιώδες έργο για όλους τους πολιτισμούς».
Τι προτείνει; Μια ανανεωτική ανάγνωση του Ομήρου, από την οποία θα αναδυθεί το πρόσωπο του αρχαίου ποιητή όπως δεν το έχουν αναδείξει οι φιλόλογοι, μια ανάγνωση που «θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το κέντρο που μας λείπει». Και καταλήγει, επίκαιρα: «Σήμερα που βρισκόμαστε σε κρίση, είναι πολύ καλό να συσπειρωθούμε γύρω από ένα τέτοιο πρόσωπο, που αντιπροσωπεύει τον πολιτισμό μας μέσα στους αιώνες». ?
Πού και πότε:
Στην αίθουσα τέχνης Αστρολάβος (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ. 210 7221200).
Από τις 8 Φεβρουαρίου 2011 ως τις 5 Μαρτίου.
Ωρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ. 10.00-15.00 και 17.30-20.30, Τετ., Σαβ. 10.00-15.00. Κυρ. και Δευτ. κλειστά.


PostHeaderIcon Το «μυστήριο» με τα Apple Stores και τη «μαμά» εταιρεία

Το «μυστήριο» με τα Apple Stores και τη «μαμά» εταιρεία  

Αναστάτωση επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στην ελληνική αγορά με τη φήμη που κυκλοφόρησε, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ότι η Apple που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την iquest του Θεόδωρου Φέσσα, «μαζεύει» τα καταστήματά της λόγω κρίσης και δεν θα υλοποιήσει σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα τα επενδυτικά της σχέδια στη χώρα μας. Μέχρι, που κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν ακόμη και για μη ανανέωση της σύμβασης της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα, μετά τη λήξη της ήδη υπάρχουσας το 2013.

Σε επικοινωνία της η «Deal» με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κ. Σταυρόπουλο, ξεκαθαρίζει πως η iquest θα συνεχίσει κανονικά και μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς το επενδυτικό της πλάνο. «Μέχρι το τέλος του 2011 σκοπεύουμε να ανοίξουμε τρία τουλάχιστον καταστήματα Apple Stores στην Ελλάδα και την Κύπρο, αφού η εταιρεία κινείται αυτή τη στιγμή σε τροχιά ανάπτυξης. Το 2010, έκλεισε με ρυθμούς ανάπτυξης +40%, παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τις συνθήκες κρίσης, που επικρατούν στην αγορά και έχουν κάμψει και την καταναλωτική δύναμη των πελατών», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της iquest διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μητρική εταιρεία και αποκάλυψε πως στο τελευταίο ταξίδι, που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποί της στην Ελλάδα, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της ελληνικής αγοράς. Παραδέχεται ωστόσο, πως η οικονομική κρίση τους προβληματίζει και τους ίδιους, αφού το τοπίο είναι ρευστό και κανείς επιχειρηματίας δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει, όμως θωρακισμένες εταιρείες, όπως η iquest με ισχυρά μεγέθη δεν έχουν να φοβηθούν κάτι.

Σε ερώτησή μας, αν τάσσονται υπέρ των περικοπών του λειτουργικού κόστους ακόμη και μέσω «ψαλιδίσματος» θέσεων εργασίας, η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης και δεν προβαίνουμε σε τέτοιες κινήσεις».


PostHeaderIcon Zeitgeist: Moving Forward

Zeitgeist: Moving Forward 
Η επίσημη online έκδοση του τρίτου μέρους του Zeitgeist με τίτλο Moving Forward. Για να δείτε τους ελληνικούς υπότιτλους πατήστε το κουμπί CC. 


PostHeaderIcon Fashion download...

 
Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα επώνυμα αξεσουάρ (καλύμματα κ.λπ.) για iPad. Από τον Armani ως τον Zegna, τον Louis Vuitton, τον Gucci και την Prada, οι οίκοι μόδας έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου και φαντασίας για να προλάβουν τα καπρίτσια της τεχνολογίας και του καταναλωτικού κοινού. Και το επιτυγχάνουν, αφού τα σχετικά αξεσουάρ έχουν αντικαταστήσει στη συνείδησή μας τα πορτοφόλια ως status symbols.
Για τις fashion conscious δικτυωμένες, o Yves Saint Laurent προτείνει τώρα τo νέo κάλυμμα ChYc iPad στο κόκκινο της φωτιάς, για να ταιριάζει με τις αντίστοιχες τσάντες-φακέλους της συλλογής Ανοιξη/Καλοκαίρι 2011. Αν θελήσετε να το αποκτήσετε, θα το βρείτε στο www.ysl.com και το κόστος του είναι 750 δολάρια.


PostHeaderIcon Η Sony προσπαθεί να αντιμετωπίσει την «πειρατεία»

Η Sony διέθεσε μία νέα έκδοση λογισμικού για το PlayStation 3 με απώτερο σκοπό να πολεμήσει τους hackers του συστήματος, ωστόσο λίγες ώρες μετά, η δημοφιλής ομάδα χρηστών απάντησε με νέο «σπάσιμο». Η νεότερη έκδοση 3.56 κατάφερε να κλείσει κάποια κενά ασφαλείας για λίγες ημέρες, αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, μιας και η fail0verflow εξέδωσε τη δική της εκδοχή.

PostHeaderIcon Ασθενής κατά φαρμακοβιομηχανίας για τους εθισμούς του

 
Εναντίον βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας προσέφυγε γάλλος ασθενής που κατηγορεί την εταιρεία ότι ευθύνεται για τους εθισμούς του στο σεξ και τον τζόγο. 
 

PostHeaderIcon 125 χρόνια αυτοκίνητο!



Μία εφεύρεση που άλλαξε τη ζωή μας: πριν από 125 χρόνια ο μηχανικός Καρλ Μπεντς κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το όχημα με μηχανή εσωτερικής καύσης. Οι αρχικές δυσκολίες στη μαζική παραγωγή ξεπεράστηκαν γρήγορα.

PostHeaderIcon Ταξίδι μέσα από τα αρχιτεκτονικά σχέδια

 
Η έκθεση στο ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης με τίτλο «Building Collections: Recent Acquisitions of Architecture», που εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Μαρτίου, παρουσιάζει τη συλλογή του μουσείου από αρχιτεκτονικά σχέδια και μακέτες. Μια συλλογή που ξεκινάει από το 1890 και φτάνει μέχρι την εποχή μας, δείχνοντας την πορεία της αρχιτεκτονικής από το Σικάγο του 19ου αιώνα στο Βερολίνο του 21ου. 

Οργανωμένη σε θεματικές ενότητες, η έκθεση ξεκινάει με την «Ornament and Crime», με μια φράση παρμένη από τον αυστριακό αρχιτέκτονα Άντολφ Λους που πίστευε ότι η εξέλιξη του πολιτισμού είναι συνώνυμη με την απομάκρυνση των διακοσμητικών στοιχείων από τα δημόσια κτίρια. Εκεί δεσπόζουν τα σχέδια του Λιούις Σάλιβαν, του αρχιτέκτονα που θεωρείται ο πατέρας του αμερικανικού ουρανοξύστη και δημιουργός του Χρηματιστηρίου του Σικάγου, το οποίο κατεδαφίστηκε το 1972. 

PostHeaderIcon Απαγόρευση εξόδου στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας

 troktiko   5270 777730 262x300 Απαγόρευση εξόδου στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας
Η Γενική εισαγγελία στην Ουκρανία κατέστησε σήμερα σαφές ότι απαγορεύεται στη Γιούλια Τιμοσένκο, που τελεί σε κατ’ οίκον επιτήρηση στο Κίεβο,να μεταβεί στο Φεβρουάριο ατις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τιμοσένκο αν μετέβαινε στις Βρυξέλλες θα παρέμενε εκεί εξόριστη.


PostHeaderIcon "Τυφλός" συνταξιούχος οδηγούσε ταξί!

 
Σημεία και τέρατα για τις αναπηρικές συντάξεις - μαϊμούδες προκύπτου από καταγγελίες, οι οποίες μάλιστα πολλές φορές συνοδεύονται από αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Εκτιμάται ότι περίπου 60 χιλιάδες άτομα παίρνουν αναπηρικές συντάξεις αν και χαίρουν "άκρας υγείας", σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων".

PostHeaderIcon Το είδος απιστίας που συγχωρούν οι άνδρες

 
Μεγάλο ποσοστό των ανδρών θα συγχωρούσε την απιστία, αρκεί η σύντροφός τους να τους απατούσε με μια… άλλη γυναίκα. Δείτε πώς εξηγείται αυτή η συμπεριφορά.

Αντίστροφα τα αποτελέσματα στην πλευρά των γυναικών. Οι μισοί άνδρες θα συγχωρούσαν την απιστία της συντρόφου τους, αρκεί το “τρίτο πρόσωπο” να ήταν γυναίκα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν. Οι γυναίκες, ωστόσο, πολύ πιο δύσκολα θα συγχωρούσαν την απιστία του συντρόφου τους αν το “τρίτο πρόσωπο” ήταν άνδρας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 718 φοιτητές να σκεφτούν ότι βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση και ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις τους απέναντι σε διάφορα σενάρια απιστίας. Διαπίστωσαν ότι συνολικά, το 50% των ανδρών μάλλον θα συνέχιζαν τη σχέση τους με μία γυναίκα αν τους είχε απατήσει με… γυναίκα, ενώ το 22% απάντησαν ότι θα συγχωρούσαν την απιστία με άνδρα.

Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν αυτό τον μήνα στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, αποφάνθηκε ότι η αντίδραση των ερωτηθέντων βασίζεται στο ένστικτο της ζήλειας.

Οι άνδρες, συμπεραίνει η έκθεση, ένιωθαν να απειλούνται περισσότερο από έναν άνδρα αντίζηλο εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πατρότητα, ενώ βλέπουν την ομοφυλοφιλική περιπέτεια της συντρόφου τους ως “μία ευκαιρία να συνευρεθούν ερωτικά με περισσότερες από μία γυναίκα ταυτόχρονα ικανοποιώντας την βαθιά επιθυμία των ανδρών για περισσότερες συντρόφους”.


PostHeaderIcon Η ελληνική στα αυστραλιανά σχολεία

 
Τα Ελληνικά θα συμπεριληφθούν, τελικά, στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Πίτερ Γκάρετ, την Τρίτη. Τουλάχιστον αυτή είναι η εισήγηση της αρμόδιας αυστραλιανής επιτροπής ACARA.
Με κοινή τους δήλωση οι ομογενείς Εργατικοί βουλευτές Στιβ Γεωργανάς και Μαρία Βαμβακινού εκφράζουν την ικανοποίησή τους που η κινητοποίηση του ελληνισμού στέφθηκε από επιτυχία. 

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, η ελληνική γλώσσα είναι μέσα στις πέντε δημοφιλέστερες της Αυστραλίας και ομιλείται από 250.000 άτομα, σύμφωνα με την απογραφή του 2006.
Σημειώνεται ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση είχαν ζητήσει από τις αυστραλιανές αρχές να είναι η ελληνική μια από τις γλώσσες που θα διδάσκεται στα αυστραλιανά σχολεία.
Ο συντονιστής ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, Γιώργος Αγγελόπουλος, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι συστηματικές και πολύπλευρες ενέργειες του ελληνισμού της Αυστραλίας για να συμπεριληφθούν τα Νέα Ελληνικά στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών για ολόκληρη την Αυστραλία στέφτηκαν με επιτυχία και η νεοελληνική γλώσσα προτείνεται να είναι μια από τις έντεκα επίσημες γλώσσες του νέου προγράμματος.
Το ΣΑΕ τονίζει ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται σε όλο τον ελληνισμό της Αυστραλίας, στη συντονισμένη κινητοποίηση όλων των φορέων και Οργανισμών του και στις υπεύθυνες και επιστημονικά πειστικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί με τις εισηγήσεις τους δεν κατόρθωσαν μόνο να αποδείξουν την σημασία των Ελληνικών για την Αυστραλία του σήμερα αλλά και να αναδείξουν τη διαχρονική σημασία της γλώσσας αυτής για τον παγκόσμιο πολιτισμό καθώς επίσης και τη βαθιά και γόνιμη συγγένειά της με την αγγλική γλώσσα.
Τούτο στάθηκε επίσης εφικτό χάρη στη δυναμική παρουσία όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία με θαυμαστή και ομόψυχη δράση κατόρθωσαν να αναδείξουν την ευρύτερη σημασία της Ελληνικής γλώσσας για την κοινωνική ευστάθεια, ευημερία και ανάπτυξη της σύγχρονης Αυστραλιανής κοινωνίας.
Το ΣΑΕ συγχαίρει και την πρωτοβουλία εκ μέρους του τύπου να συγκεντρωθούν χιλιάδες υπογραφές (περίπου 23.000 υπογραφές συγκέντρωσαν οι αναγνώστες του Νέου Κόσμου) γεγονός που απέδειξε έμπρακτα σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η Ελληνική είναι ένα ζωντανό κομμάτι της αυστραλιανής πραγματικότητας και θα παραμείνει τέτοιο για πολλά χρόνια ακόμη στο μέλλον.
Ο κ. Αγγελόπουλος υπογραμμίζει:
"Θα ήταν επίσης μεγάλη παράλειψη να μην τονιστεί ο καταλυτικός ρόλος πολιτικών προσωπικοτήτων, κομμάτων και κυβερνήσεων. Όλοι τους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την άμεση κινητοποίηση για την ελληνική γλώσσα και θα πρέπει να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι για τα αποτελέσματα. Στο πνεύμα αυτό θα πρέπει να τονιστεί ακόμη με μεγαλύτερη έμφαση ο παραγωγικός ρόλος των πολιτικών ελληνικής καταγωγής, για τους οποίους η Ομογένεια αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη και ακόμα το έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξη των προσπαθειών της ομογένειας από το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδος".


PostHeaderIcon Ryanair Απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκης με Βρυξέλλες, Λονδίνο, Οσλο, Στοκχόλμη

 
 Με τέσσερις ευρωπαϊκούς προορισμούς θα συνδέσει με απευθείας πτήσεις από τον Απρίλιο τη Θεσσαλονίκη η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, στο πλαίσιο της έναρξης συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρία και τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης.

PostHeaderIcon Επιστροφή της Αμμοχώστου προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Για σκλήρυνση της στάσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην επικείμενη έκθεση προόδου της Τουρκίας, κάνει λόγο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βατάν».

PostHeaderIcon Χαρακτήρισε τη γυναίκα του τρομοκράτη για να μην την ξαναδεί!

Φαίνεται πως ένας Βρετανός αστυνομικός δεν άντεχε τα παράπονα που του έκανε η σύζυγος με αποτέλεσμα σε ταξίδι της στο Πακιστάν, ο άνδρας να την χαρακτηρίσει ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση με αποτέλεσμα να μην της επιτραπεί η είσοδος στην Αγγλία.

Η γυναίκα μετέβη στο Πακιστάν για να συναντηθεί με τους συγγενείς της και ο άνδρας της που δούλευε στο Αλλοδαπών έβαλε το όνομά της στη λίστα με τους υπόπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες ώστε να απαγορευτεί στη σύζυγο η είσοδος στη χώρα.

PostHeaderIcon EcoTexnologia 2011: Η τεχνολογία στο πλευρό του περιβάλλοντος

 
Οι «πράσινες» τεχνολογίες είναι το αντικείμενο της σειράς συνεδρίων που ξεκινά στις 12 Μαρτίου, στα πλαίσια του ενημερωτικού προγράμματος EcoTexnologia 2011 το οποίο θα πραγματοποιηεί στο Κέντρο Ερευνών Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και στο Τεχνολογικό Επιστημονικό Πάρκο Αττικής «Λεύκιππος»

Βασική επιδίωξη του  συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση των κοινωνικών ομάδων που επηρεάζουν και καθορίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών στην καταπολέμηση της οικολογικής καταστροφής.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα στοχεύει:
1. Στην ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογιών, με την χρήση των οποίων, προστατεύεται το περιβάλλον, και επιλύονται σοβαρά οικολογικά προβλήματα. Ως παράλληλος στόχος της ενέργειας αυτής, ορίζεται η παρουσίαση, προτάσεων που υπηρετούν την βιώσιμη ανάπτυξη των οργανισμών συνδιάζοντας την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντικη προστασία. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στον ανοιχτό διάλογο με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να γίνει κατανοητή η σημασία μιας τέτοιας επένδυσης .
2. Στην παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων και εργασιών της επιστημονικής κοινότητας, που υποστηρίζουν την λειτουργικότητα και την αποδοτικότητα των συγκεκριμένων τεχνολογιών.
3. Στην ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την υπάρχουσα νομοθεσία, τις προτεινόμενες εναλλακτικές, την υφιστάμενη κατάσταση, κ.λπ. ώστε να είναι σε θέση ο καθένας, να επιλέγει με ορθά κριτήρια καθώς και να προστατευτεί ως καταναλωτής, αλλά κυρίως ως υπεύθυνος πολίτης.
4. Στην ενημέρωση των Δημόσιων Φορέων με σκοπό την σωστή διαχείριση και προώθηση των εν λόγω τεχνολογιών, αλλά και την υιοθέτηση τους σε κρατικό επίπεδο
5. Στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης, που θα μετουσιωθεί στον καθημερινό τρόπο ζωής, και κατά συνέπεια θα οδηγήσει, αφενός στην πρόληψη της βλάβης της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής υγείας και αφετέρου στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των υφιστάμενων περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Στο πρώτο συνέδριο, στις 12 Μαρτίου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά η θεματολογία, οι σκοποί, αλλά και οι δράσεις του EcoΤexnologia 2011. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου συνεδρίου θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης, η επίσημη παρουσίαση του Μαθητικού Διαγωνισμού Eco-Λόγιο 2011 και η έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας της EcoΤexnologia στον τομέα της εκπαίδευσης, των δημόσιων φορέων, των δικαστικών, των καταναλωτών και του επιχειρηματικού κόσμου.


PostHeaderIcon Οι πολλές... οθόνες καθυστερούν την ομιλία στα παιδιά

 

Πολλές ώρες μπροστά από τη τηλεόραση ή τον υπολογιστή μπορεί να δυσχεράνουν την ανάπτυξη της ομιλίας στα παιδιά, υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα. 

Ένας στους έξι γονείς στη Βρετανία πιστεύει ότι ο χρόνος μπροστά από μία οθόνη συνιστά ένα σημαντικό παράγοντα για την εμφάνιση προβλημάτων επικοινωνίας, τα οποία επηρεάζουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανηλίκους στη Βρετανία. Επιπλέον το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα παιδιά αναπτύσσουν προβλήματα στην ομιλία τους αν οι γονείς δεν επικοινωνούν αρκετά μαζί τους. 

Τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτουν από μία δημοσκόπηση σε 6000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 3000 γονέων, που διεξήχθη από τη βρετανική οργάνωση Communication Trust με αφορμή την εκστρατεία Hello - το βρετανικό έτος επικοινωνίας. Διαπιστώθηκε ότι το 16% των ενηλίκων και το 17% των γονέων πιστεύουν ότι μία από τις βασικότερες αιτίες που τα παιδιά αναπτύσσουν προβλήματα στην ομιλία, τη γλώσσα και την επικοινωνία είναι οι υπερβολικές ώρες που παρακολουθούν τηλεόραση. 

Παράλληλα ένας στους τρεις γονείς ανησυχεί ή έχει ανησυχήσει στο παρελθόν για τις επικοινωνιακές ικανότητες των παιδιών του. Ωστόσο, μόλις ένας στους τέσσερις γονείς γνωρίζει ότι κατά μέσο όρο τα μωρά λένε την πρώτη τους λέξη μεταξύ των 12 και των 18 μηνών, ενώ το 31% πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει μεταξύ των έξι και οκτώ μηνών. Και μόλις το ένα πέμπτο των γονέων γνωρίζει ότι τα παιδιά επικοινωνούν με προτάσεις τριών μέχρι πέντε λέξεων στην ηλικία των τριών ετών.

PostHeaderIcon Θετικοί οιωνοί για τον ελληνικό τουρισμό


 
Άκρως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2011, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μεγαλύτερης διαδυκτικής εταιρίας ταξιδιών στον κόσμο, Expedia. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, για πρώτη φορά καταγράφονται σημαντικές κρατήσεις για τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο, ενώ τα στοιχεία Μαΐου και Ιουνίου χαρακτηρίζονται πολύ ενθαρρυντικά.

PostHeaderIcon Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Στη σκιά κινητοποιήσεων με επίκεντρο στα ελληνουβουλγαρικά σύνορα και στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, απειλείται να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση των «γαλάζιων» αγροτοσυνδικαλιστών του θεσσαλικού κάμπου, με τον Κώστα Σκανδαλίδη, που θα αφορά στα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας.

PostHeaderIcon Ένας Ελληνοαυστραλός στην Κίνα

 
Με την ταινία ενός Ελληνοαυστραλού εκπροσωπείται η Κίνα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα.

    Πρόκειται για τον Σαμ Βούτας που σκηνοθέτησε το φιλμ «Η Επανάσταση των Κόκκινων Φαναριών» ( Red Light Revolution), η οποία γνωρίζει επιτυχία στην Κίνα.

PostHeaderIcon Πρύτανης της Θεσσαλονίκης δικάζεται για κατάχρηση 7 εκ. ευρώ

image 
Την ερχόμενη Δευτέρα στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της περιόδου 2000-2002 για κατάχρηση 7 εκ. ευρώ με κατασκευή πλαστών τιμολογίων υπερκοστολόγησης υγρών καυσίμων για το Πανεπιστήμιο.
Η καταγγελία για τον Πρύτανη έγινε από τ ον επίσης Πρύτανη του Αριστοτελείου κ. Μάνθο, ο οποίος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2002 και έκανε έλεγχο στα οικονομικά του Πανεπιστημίου ανακάλυψε έκπληκτος ότι ο προηγούμενος πρύτανης σε συνεργασία με 19 διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους εντός και εκτός του ιδρύματος πλαστογραφούσαν τιμολόγια προμήθειας καυσίμων υπερτιμολογώντας τα και έβαζαν στην τσέπη τους τη διαφορά της τιμής.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση που αναμένεται να συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη είναι ο διευθυντής συντήρησης και λειτουργίας εγκαταστάσεων ου Πανεπιστημίου κ. Στρατιλόπουλος, ο οποίος είναι και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση στην οποία δικάζονται τα 19 άτομα με το πρώην Πρύτανη Θεσσαλονίκης.

Οι πλαστογραφίες καταρχήν έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός ποσού 7. Εκ. ευ΄ρω τα οποία έχουν ενθυλακώσει οι κατηγορούμενοι, αλλά γίνεται περαιτέρω έρευνα των οικονομικών βιβλίων του Πανεπιστημίου για να βρεθούν και πιθανές άλλες παρανομίες στο επίμαχο διάστημα.


PostHeaderIcon Η Google ενημέρωσε τον αλγόριθμο αναζήτησης της για να βοηθήσει στη μείωση των webspam στα αποτελέσματα αναζήτησης της

 
Οι αλλαγές αυτές έγιναν ως απάντηση στην αυξανόμενη κριτική κατά της Google σχετικά με τα αποτελεσμάτα αναζήτησης της μηχανής. Η κριτική εν μέρει έχει προέλθει από την εμφάνιση νεότερων μορφών webspam παράλληλα με το παραδοσιακό webspam (σελίδες που αποτελούνται από πολλές λέξεις-κλειδιά και φράσεις χωρίς συνάφεια ή γενικότερα "εξαπάτηση" με σκοπό την άνοδο στις υψηλότερες βαθμίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης).


PostHeaderIcon Τα Android κινητά ξεπέρασαν τα Nokia!

 

Οι μάχες των κινητών καλά κρατούν και απ’ οτι φαίνεται τα Αndroid κινητά κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος παίρνοντας το στέμμα της βασίλισσας Nokia.

Μέχρι σήμερα η Nokia είχε ήταν το νούμερο ένα στην αγορά των smart phones απ’ οτι φαίνεται όμως αυτό άλλαξε αφού σύμφωνα με την Canalys, στα τέλη του 2010 πουλήθηκαν 33,3 εκατομμύρια Android συσκευές, ενώ η Nokia πούλησε 31 εκατομμύρια συσκευές.

PostHeaderIcon Η Κίνα κυρίως υπεύθυνη για το λιώσιμο των πάγων

 troktiko   43253 300x171 Η Κίνα κυρίως υπεύθυνη για το λιώσιμο των πάγων
Παρά τη μεγαλύτερη, μετά από εκείνη του ’30, οικονομική ύφεση εντούτοις έχουν αυξηθεί οι εκπομπές στην ατμόσφαιρα του διοξειδίου του άνθρακα, κυρίως λόγω της αναπτυξιακής πολιτικής της Κίνας που αντισταθμίζει μακράν την κάμψη της δυτικής βιομηχανίας, αναφέρεται από πρόσφατες αμερικανικές εκτιμήσεις.
 

PostHeaderIcon Φάρμακο για τον καρκίνο «αναγεννά» τον νωτιαίο μυελό

 
 Η πακλιταξέλη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαφορετικών μορφών καρκίνου, όπως του μαστού και των ωοθηκών, φαίνεται ότι μπορεί να «αναγεννήσει» τα νευρικά κύτταρα της σπονδυλικής στήλης έπειτα από τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού. Αυτό έδειξε νέα μελέτη ειδικών του Ινστιτούτου Νευροβιολογίας Μαξ Πλανκ στη Γερμανία η οποία διεξήχθη σε αρουραίους.

PostHeaderIcon Η "Ολυμπιάς" στη Ν.Υόρκη

 
Όνειρο μιας ομάδας Ελληνοαμερικανών είναι η τριήρης Ολυμπιάς να περάσει μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου 2012.

PostHeaderIcon Δημοπρασία ομολόγων 1,86 δισ. ευρώ από Τουρκία

Στη δημοπρασία ομολόγων αξίας 1,86 δισ. ευρώ προχώρησε το τουρκικό υπουργείο των Οικονομικών, με τα έσοδα να προορίζονται για την αύξηση του επιπέδου οικονομικής ρευστότητας του κεντρικού προϋπολογισμού.

PostHeaderIcon Τα προβλήματα υγείας κόβονται μαζί με το αλάτι

Τα προβλήματα υγείας κόβονται μαζί με το αλάτι  

Νέους διατροφικούς κανόνες εξέδωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση καλώντας όλους τους Αμερικαούς να μειώσουν κατά το ένα τρίτο την καθημερινή κατανάλωση αλατιού για να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία και τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με το αλάτι.
"Οι κανόνες ανακοινώνονται σε μια περίοδο που η πλειοψηφία των ενηλίκων και ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαροι.

Πρόκειται για μια κρίση που δεν μπορούμε πλέον να την αγνοούμε", δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Τομ Βίλσακ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
"Επειδή περισσότερα από το ένα τρίτο των παιδιών και τα δύο τρίτα των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι", εξηγεί η ανακοίνωση του υπουργείου, "η 7η έκδοση των Διατροφικών Κανονισμών επιμένει για την ανάγκη μείωσης της πρόσληψης θερμίδων και της επιπλέον άσκησης".
"Σε τελική ανάλυση, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να σφίξουμε τη ζώνη για να αποφύγουμε χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο ζητά να μειωθεί η ημερήσια κατανάλωση αλατιού στα 2,300 γραμμάρια (μια κουταλιά). Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) οι Αμερικανοί καταναλώνουν κατά μέσο όρο 3,466 γραμμάρια αλατιού (μιάμιση κουταλιά) ημερησίως. Μάλιστα για τους μαύρους, τους υπερτασικούς και τα άτομα άνω των 50 ετών η πρόσληψη αλατιού πρέπει να περιοριστεί στο 1,500 γραμμάρια.

Οι βιομηχανίες τροφίμων καλούνται να μειώσουν το επίπεδο αλατιού στα προμαγειρεμένα τρόφιμα. Περίπου τα δύο τρίτα της ημερήσιας πρόσληψης αλατιού προέρχονται από έτοιμα φαγητά όπως τσιπς, πίτσες και κονσέρβες.

Μεταξύ άλλων οι νέοι κανονισμοί καλούν τους Αμερικανούς "να αγαπούν το φαγητό τους αλλά να τρώνε λιγότερο", "να αποφεύγουν τις δυσανάλογες μερίδες", "να γεμίζουν το μισό πιάτο τους με λαχανικά και φρούτα" και "να πίνουν νερό αντί για αναψυκτικά".

πηγή

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin