Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ένας Ινδός ετοιμάζει το Ipad των 32 δολαρίων!

 

Το όνομά του είναι Αζίμ Πρεμχί και θεωρείται ο Ινδός βασιλιάς της τεχνολογίας. Το σχέδιό του είναι να βγάλει στην αγορά ipad που θα κοστίζει 32 δολάρια.

Σύμφωνα με το Έθνος η νέα συσκευή θα κάνει την εμφάνισή της το πρώτο εξάμηνο του 2012 στα σχολεία της Ινδίας. Ο ιδιοκτήτης της ινδικής Wipro, νούμερο 36 στη λίστα του Forbes και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία, θέλει να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει φτωχούς και πλούσιος στον πλανήτη μας.

PostHeaderIcon Ρεκόρ δωρεάς ωαρίων!



 
Μια δότρια ωαρίων από τη Μελβούρνη ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ έχει φτάσει ήδη στο επιτρεπόμενο όριο δωρεάς ωαρίων, καθώς η αυστραλιανή νομοθεσία θέτει πλαφόν με σκοπό την πρόληψη της αιμομιξίας μεταξύ των παιδιών από τους δότες.


PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη | Δημιουργήθηκε το «Σπίτι του Πάρκινσον»

 

"Το σπίτι του Πάρκινσον", το δικό τους χώρο στη Θεσσαλονίκη αποκτούν οι πάσχοντες από τη νόσο.Πρόκειται για το "Σπίτι του Πάρκινσον" που από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργεί στην οδό Ρήγα Φεραίου 11, στην περιοχή Βούλγαρη και θα λειτουργεί καθημερινά.

PostHeaderIcon Πόσο επικίνδυνη είναι η θερμοπληξία; Κινδυνεύει ο σκύλος μου;


Θερμοπληξία είναι η άνοδος της θερμοκρασίας του σώματος σε πολύ πιο υψηλά από τα φυσιολογικά επίπεδα›42,5 ο c – 44ο c, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης του θερμορυθμιστικού μηχανισμού σε απότομη και ακραία υψηλή θερμοκρασία.

Υπενθυμίζουμε ότι η φυσιολογική θερμοκρασία είναι  38,9 ο c – 39,2ο c, μέτρια υπερθερμία 39,3ο c– 40,5ο c-


Δυστυχώς, πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι η θερμική κυκλοφορική καταπληξία που οδηγεί σε πολλαπλή οργανική δυσλειτουργία (καρδιοαναπνευστική κυρίως) και κατάληξη του ζώου μας.



PostHeaderIcon «Μαϊμούδες» στο Βοτανικό

«Μαϊμούδες» στο Βοτανικό 
Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό για να προωθούνται προϊόντα - «μαϊμού» προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξετάζουν οι διωκτικές αρχές μετά τον εντοπισμό χιλιάδων τέτοιων προϊόντων σε εγκαταστάσεις εταιρείας διεθνών μεταφορών στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 81, στο Βοτανικό.


PostHeaderIcon  Ένα εκατομμύριο σπίτια στο Μπαγκλαντές τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια


Αν και τα ηλιακά πάνελ που τοποθετούνται στις στέγες των σπιτιών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις χώρες της Δύσης σε πολύ περιορισμένο βαθμό, ωστόσο η συγκεκριμένη μορφή τεχνολογίας ηλιακών πάνελ βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη στις χώρες της Ασίας και ειδικά στο Μπαγκλαντές. 

PostHeaderIcon ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Αποζημίωση 900.000 ευρώ για τροχαίο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Αποζημίωση 900.000 ευρώ για τροχαίο 
 
 
Υψηλή αποζημίωση ύψους 900.000 ευρώ για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη υποχρεώνεται να καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο για τροχαίο, όπου έχασε τη ζωή του συνεπιβάτης λόγω πρόσκρουσης του οχήματος σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

PostHeaderIcon Πώς να διατηρείτε σωστά τις τροφές με μικρά... κόλπα

 

Υπάρχουν τρόποι να φυλάξετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα φρούτα, τα λαχανικά, το ψάρι, το κρέας κ.ο.κ., χωρίς να γεμίσει το ψυγείο σας με χαλασμένες τροφές που θα καταλήξουν στα σκουπίδια. 

Όλοι μας την έχουμε «πατήσει». Βρίσκουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ψωνίζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε παρασυρόμενοι από τη φρεσκάδα τους, με αποτέλεσμα τα μισά από αυτά να σαπίζουν ξεχασμένα σε κάποια γωνιά του ψυγείου μας. Για να μην βρεθείτε ξανά αντιμέτωποι με το θέαμα της σάπιας ντομάτας και του χαλασμένου τυριού που μας οδηγούν στο να πετάμε συνεχώς φαγητό στα σκουπίδια, χρειάζεται να τα συντηρείτε σωστά.

PostHeaderIcon Αύξηση 10,2% στον τζίρο των βιομηχανιών

 
Αύξηση 10,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Απρίλιο του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2010. Ο αντίστοιχος δείκτης είχε παρουσιάσει  αύξησης 1,6% στη σύγκριση ανάμεσα στο 2010 και στο 2009.


PostHeaderIcon δικό μου το γατάκι!!!


PostHeaderIcon Ο Δαλάι Λάμα σε ρόλo... κριτή στο αυστραλιανό Master Chef

Εκπλήσσει ο Δαλάι Λάμα με τη συμμετοχή του στο αυστραλιανό «Master Chef» 
 
Ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα δέχτηκε να συνεργαστεί με τον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Γιώργο Καλομπάρη και να είναι ένας από τους κριτές σε επεισόδιο του αυστραλιανού «Master Chef», το οποίο γυρίστηκε ήδη στη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα και θα προβληθεί σε λίγες εβδομάδες από το τηλεοπτικό δίκτυο «ΤΕΝ». Ο Δαλάι Λάμα μαζί με το Γιώργο Καλομπάρη και τους άλλους κριτές Ματ Πρέστον και Γκάρι Μέχιγκαν δοκίμασαν τα πιάτα των επτά φιναλίστ της εκπομπής.

PostHeaderIcon αρωματοθεραπεία για ζώα : λεβάντα

 

Τα βότανα κάνουν καλό όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα! Εάν το κατοικίδιο σας έχει κατάθλιψη ή είναι επιθετικό και νευρικό, η λεβάντα είναι ιδανική για να ανεβάσει και να ισορροπήσει τη διάθεσή του. Στις περιπτώσεις αυτές, χρησιμοποιούμε το αιθέριο έλαιο της λεβάντας.

PostHeaderIcon Έτοιμο για κούρσα το ταξί για ΑΜΕΑ!

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να κυκλοφορεί το ειδικά διαμορφωμένο ραδιοταξί, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία...

Τα εγκαίνιά του θα γίνουν σήμερα στις 12:00 στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Συνεταιρισμό Ραδιοταξί Θεσσαλονίκης ΑΛΦΑ- ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



PostHeaderIcon Επίθεση χάκερ κατά της Sega

 
Μετά τη Sony και τη Nintendo, ήρθε η σειρά μιας άλλης ιαπωνικής εταιρίας βιντεοπαιγνιδιών, της Sega, να δεχτεί κυβερνο-επίθεση από χάκερ, με συνέπεια, όπως παραδέχτηκε η ίδια, δεδομένα περίπου 1,3 εκατ. πελατών της να κλαπούν από τη βάση δεδομένων της.

PostHeaderIcon Το νέα αεροπλάνο της Boeing, το 747-8 Διηπειρωτικό παρουσιάζεται στο ευρωπαϊκό κοινό

 

Το επιβατικό αεροπλάνο Boeing 747-8 "Διηπειρωτικό", δηλαδή η πιό σύγχρονη εκδοχή του "μυθικού" 747 με τους δύο ορόφους, προσγειώθηκε πρώτη φορά εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, πολύ κοντά στο Παρίσι, που απο την Δευτέρα θα δέχεται μόνον τους επαγγελματίες του κλάδου--στο πλαίσιο του ετήσιου 'Σαλονιού της αεροναυπηγικής'.

PostHeaderIcon Ξεκινά η Κύπρος την άντληση φυσικού αερίου και αρχίζει το ματς…

Η αμερικανική εταιρείας Noble Energy επισπεύδει τις διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στο “οικόπεδο 12″ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”. Το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, τον εξουσιοδότησε να διαβουλευθεί με την εταιρεία για παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.


PostHeaderIcon Η γονιμότητα είναι πια δικαίωμα!

Η γονιμότητα είναι πια δικαίωμα! 
 
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας την Τετάρτη 15 Ιουνίου βρήκε το 10% με 15% των ζευγαριών παγκοσμίως να αποτυγχάνει να τεκνοποιήσει με την παλαιά παραδοσιακή συνταγή και ως εκ τούτου να πάσχει από πρωτογενή υπογονιμότητα (επισήμως, ο ορισμός για την υπογονιμότητα αφορά ζευγάρια και προϋποθέτει ότι αυτά έχουν αποτύχει να αποκτήσουν απογόνους έπειτα από 12 μήνες ερωτικών συνευρέσεων χωρίς κάποια προφύλαξη).
Και ενώ οι τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ολοένα και βελτιώνονται επιλύοντας και τα πλέον δύσκολα προβλήματα γονιμότητας, η συντριπτική πλειονότητα των ζευγαριών δεν γίνεται ποτέ αποδέκτης των καρπών της επιστήμης. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

PostHeaderIcon Αρχαίο χιούµορ, αθάνατο!

 
Ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο ∆ιογένης και ο Θαλής πρωταγωνιστούν - ως άλλοι Τσακ Νόρις - σε ανέκδοτα.
Μόνο που έχουν ηλικία 2.500 ετών και είναι αληθινά!
Μπορεί οι αρχαίοι Ελληνες να µην έβαζαν στο µάτι ούτε τις ξανθές ούτε τους Ποντίους. Μπορεί τα κατορθώµατα του Τσακ Νόρις να µηνήταν της µόδας την εποχή του Περικλή. Ποιος είπε όµως ότι οι άνθρωποι που έχτισαν τον Παρθενώνα συνοµιλούσαν µε τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη και ακολούθησαν τον Μεγάλο Αλέξανδρο στην εκστρατεία του δεν είχαν χιούµορ και µάλιστα καυστικό; Απόδειξη πως ακόµη και οι όροιαστείο καιανέκδοτο _ τους οποίους χρησιµοποιούµε ακόµη καισήµερα _ έχουν την προέλευσή τους στο µακρινό παρελθόν.

PostHeaderIcon Στον «αέρα» τα εργα υποδομής στο λιμάνι της Καβάλας


Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής ενός κορυφαίου πυλώνα ανάπτυξης της Καβάλας, το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’ στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, μένει στη μέση από λειτουργικής άποψης καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία ΘΟΛΟΣ ΑΤΕ αποχώρησε από την εργολαβία της κατασκευής του έργου του βόρειου κρηπιδώματος του λιμανιού.

PostHeaderIcon Θλιβερή πρωτιά της Ηπείρου στην αρχαιοκαπηλία

 

Την πρωτιά στην αρχαιοκαπηλία κατέχει η Ήπειρος σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Καθημερινή. Ειδικά κλοπές ειδικά μοναστηριών, στέρησαν από την περιοχή κειμήλια τεράστιας θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας.
Η ασφάλεια και η προστασία των μουσείων και ειδικότερα των αρχαιολογικών χώρων είναι πονοκέφαλος των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού τον τελευταίο καιρό που προσπαθεί να βολέψει την κατάσταση με το υπάρχον προσωπικό. Αυτή όμως η πραγματικότητα σε κάποιους άλλους ανοίγει την όρεξη. Το είδαμε με την κλοπή αρχαίων αντικειμένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας που σημειώθηκε στα μέσα Απριλίου, αλλά και με εκείνη στην Αρτα που προηγήθηκε με το που μπήκε ο χρόνος.


PostHeaderIcon Δείτε τι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!

 

Δείτε τι συμβαίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο μέσα από ένα infographic και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.

PostHeaderIcon "Δίκαιη λιτότητα": Απλήρωτοι θα μείνουν για ένα μήνα οι στρατιωτικοί;


Οι άνθρωποι είναι πραγματικά επικίνδυνοι: Για να γλιτώσει ένα μισθό το δημόσιο προς τους εργαζόμενους σε αυτό (μεταξύ των οποίων και τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ) θα τους αφήσει για 15 ημέρες ή ένα μήνα απλήρωτους προκειμένου να «εναρμονιστούν οι πληρωμές τους με αυτές των ιδιωτικών υπαλλήλων»! Το τι θα συβεί με το ντόμινο απλήρωτων δανείων, πιστωτικών καρτών, ενοικίων και…..
λοιπών υποχρεώσεων δεν φαίνεται να τους απασχολεί σε μία αγορά που είναι ήδη «κλινικά νεκρή».

PostHeaderIcon Παρίσι-Τόκιο σε 2,5 ώρες με νέο πυραυλοκίνητο υπερηχητικό αεροπλάνο


Δεν θα είναι αεροπλάνο όπως τα ξέρουμε, ούτε πύραυλος, αλλά ένα «υβρίδιο» ανάμεσά τους, που θα θυμίζει κάτι από αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο και κάτι από γαλλικό «Κονκόρντ».

Η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία EADS, η οποία κατασκευάζει τα αεροσκάφη Airbus, αποκάλυψε τα σχέδια της για ένα επαναστατικό επιβατικό αεροπλάνο, που θα είναι πυραυλοκίνητο και υπερηχητικό και το οποίο θα πετάει την απόσταση Παρίσι-Τόκιο σε μόλις δυόμιση ώρες.

PostHeaderIcon Παράνομο παρκάρισμα

 
 
Οι εισαγγελικές αρχές της Μπολόνια διενεργούν έρευνα για 9 παίκτες παίκτες της Μπολόνια ανάμεσα στους οποίους και ο Βαγγέλης Μόρας. Οι ποδοσφαιριστές κατηγορούνται πως εξασφάλιζαν τρίμηνες άδειες στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της πόλης χωρίς να κατέχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εκτός του Μόρα στη λίστα είναι οι Βιβιάνο, Πορτανόβα, Μουταρέλι, Ντι Βάιο, Μουντινγκάγι, Μορλέο, Εσπόζιτο και Παονέσα. Οι τέσσερις πρώτοι μάλιστα είχαν και τις συζύγους τους στο "κόλπο". Οι αρχές ερευνούν πιθανή εμπλοκή της διοίκησης της Μπολόνια. Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται σύντομα.  



PostHeaderIcon (Σέξι) φωτογράφε τράβα μια φωτογραφία

Ένα σέξι πρώην μοντέλο είναι η νέα προσωπική φωτογράφος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μπορεί οι κακές γλώσσες να λένε ότι επιλέχθηκε λόγω “προσόντων” ωστόσο η καλλιτεχνική της πορεία είναι αυτή που συγκίνησε το Ρώσο πρωθυπουργό (Pics)


PostHeaderIcon Δήμαρχος Λονδίνου: «Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»


Ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, θεωρεί ότι η Βρετανία θα έπρεπε να αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε μια «δεύτερη ελληνική διάσωση» και να αφήσει τη χώρα μας να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στη δραχμή.

PostHeaderIcon Τι λέει δημοσκόπηση για τους «Αγανακτισμένους»


Η Kappa Research έκανε  δυο δημοσκοπήσεις : Μια στο Σύνταγμα και μια στις υπόλοιπες πλατείες της Ελλάδας ,όσον αφορά στα πιστεύω των «Αγανακτισμένων».
Οι 9 στους δέκα  από αυτούς, υποστηρίζουν ότι αποτελούν ένα ειρηνικό κίνημα διαμαρτυρίας και όχι κίνημα ανατροπής του πολιτικού συστήματος. Το 15,6% πηγαίνει κάθε μέσα πλατεία, το 27,8% σχεδόν κάθε μέρα και το 34,2% μια -δυο φορές την εβδομάδα. Το 88,7% των ανεξάρτητων πολιτών πιστεύει ότι οι αποδοκιμασίες ενάντια στο πολιτικό σκηνικό της χώρας , εκφράζουν το περί δικαίου αίσθημα.
Όντως. Γι’ αυτό μαζεύονται ολοένα και  περισσότεροι. Μπούχτισαν από τις πολιτικές φανφαρολογίες !



PostHeaderIcon Ο κομήτης που ρίχνει παγάκια στο διάστημα!

 
Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Leiden που εντόπισαν ένα άστρο το οποίο εκτοξεύει πίδακες νερού με πολύ μεγάλες ταχύτητες. Την ίδια στιγμή η NASA έδωσε στην δημοσιότητα κοντινές εικόνες ενός κομήτη που εκτοξεύει νερό σε παγωμένη μορφή.

PostHeaderIcon Το μεγάλο κινέζικο σκάνδαλο των 120 δισ. ευρώ

http://www.faretra.gr/images/1_3ra7h.jpg 

Εκθεση για τη διαφθορά αποκαλύπτει το µεγάλο φαγοπότι των αξιωµατούχων στην Κίνα. Έβγαλαν κατά λάθος στο ίντερνετ την έκθεση της Τράπεζας της Κίνας. Ασφαλώς δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για συνοδεύσει το κόµµα τους εορτασµούς των 90 χρόνων του, αλλά είναι επίσηµο: δεκάδες χιλιάδες αξιωµατούχοι του κινεζικού καθεστώτος έχουν πλουτίσει κατά πολλά δισ. ευρώ είτε κλέβοντας τα κρατικά ταµεία είτε ζητώντας µίζες από τους πολίτες, σύµφωνα µε έκθεση της Τράπεζας της Κίνας. Το γεγονός ότι η έκθεση αναρτήθηκε κατά λάθος στο ∆ιαδίκτυο αποτελεί µάλλον λεπτοµέρεια σε σύγκριση µε το μέγεθος της διαφθοράς που µαστίζει το καθεστώς. Περισσότερα από 120 δισεκατοµµύρια ευρώ έχουν κάνει φτερά τα τελευταία 15 χρόνια από κυβερνητικούς αξιωµατούχους που εγκαταλείπουν την Κίνα για να ζήσουν πλουσιοπάροχα σε εξωτικούς ή και λιγότερο εξωτικούς προορισµούς.
 

PostHeaderIcon Ακινητοποίησαν 85χρονη με σεντόνι και της αφαίρεσαν το κομπόδεμα της

 
 Ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους έχουν βάλει στόχο αδίστακτοι ληστές που χωρίς ενδοιασμούς τους κακοποιούν βάναυσα για να τους πάρουν την πενιχρή τους σύνταξη! Μετά το τραγικό περιστατικό με τον ηλικιωμένο  γέροντα στο Βενεράτο Ηρακλείου και την επίθεση σε 82χρονο στο Ρέθυμνο τον οποίο βασάνισαν και φίμωσαν για να τον ληστέψουν, ένα νέο αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί αυτή τη φορά με θύμα 85χρονη γυναίκα, την  οποία δύο άγνωστοι άνδρες ακινητοποίησαν  με σεντόνι και της αφαίρεσαν το κομπόδεμα της .
 

PostHeaderIcon Τρομοκρατούν τους πολίτες μέσω δικηγόρων

http://www.faretra.gr/images/1_5q0b5.jpg 

Ονοματεπώνυμα δικηγόρων χρησιμοποιούν οι εισπρακτικές εταιρείες, ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις. Συνεχίζονται τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Τι πρέπει να προσέξετε
Συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς λόγω και της οικονομικής κρίσης αυξάνονται οι πιέσεις και εμπλουτίζονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν, προκειμένου να αναγκάσουν τους μικροφειλέτες του "πλαστικού χρήματος" (κάρτες αγορών), δανείων κ.λπ. που καθυστερούν τις δόσεις τους να πληρώσουν και οι εταιρείες να λάβουν την προμήθειά τους.

PostHeaderIcon Ανακάλυψαν μανιτάρι πανομοιότυπο με σφουγγάρι.

Ένα νέο είδος μανιταριού που είναι ακριβώς ίδιο με θαλάσσιο σπόγγο και έχει τις ιδιότητές του, ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και το ονόμασαν «Μπομπ Σφουγγαράκης».


«Είναι εκπληκτικό το πόσο μοιάζει με σφουγγάρι θάλασσας! είναι πορτοκαλί, ζαρωμένο και με μεγάλες οπές», σχολιάζει ο ερευνητής Ντένις Ντεζαρτίν.


PostHeaderIcon 18 ιδέες για να κερδίζετε χρήματα από το σπίτι

18 ιδέες για  να κερδίζετε χρήματα  από το σπίτι 
Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου δεν πάνε καλά. Γνωστό και χιλιογραμμένο. Πλάι τους, ή πολλές φορές «μέσα τους», εδώ και χρόνια, αναπτύσσεται ένας παράλληλος εμπορικός κόσμος, χωρίς βιτρίνα και χωρίς ωράριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο απασχολεί ήδη τον κόσμο των επιχειρηματιών και θα τον απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Προσελκύει ανθρώπους και ιδέες όλων των ειδών.


PostHeaderIcon Βίδα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών

Το καλοκαίρι του 1998, Ρώσοι επιστήμονες που ερευνούσαν σε μια περιοχή 300 χ.λ.μ. νοτιοδυτικά της Μόσχας για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη, ανακάλυψαν ένα κομμάτι βράχου που περιέκλειε μια σιδερένια βίδα. Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι η ηλικία του βράχου είναι 300-320 εκατομμύρια χρόνια.
nio Βίδα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών
Εκείνη την εποχή όχι μόνον δεν υπήρχαν ευφυείς μορφές ζωής στον πλανήτη, αλλά ούτε καν οι δεινόσαυροι δεν είχαν εμφανιστεί στην επιφάνειά του. Η βίδα, στην οποία διακρίνεται καθαρά το κεφάλι και το περικόχλιο της, έχει μήκος ενός περίπου εκατοστού και διάμετρο περίπου τριών χιλιοστών του μέτρου.

PostHeaderIcon Χρυσοφόρα η καλλιέργεια ροδιάς, με κέρδη 1.200 ευρώ ανά στρέμμα

Σημαντικές υπεραξίες στο "χρηματιστήριο" των αποδόσεων εμφανίζει η καλλιέργεια της ροδιάς, που έλκει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των παραγωγών.
Πέραν εξάλλου του γεγονότος ότι η ροδιά είναι ένα είδος που προσαρμόζεται πολύ καλά στο μεσογειακό κλίμα και μπορεί να αξιοποιήσει περιθωριακά και υποβαθμισμένα εδάφη, χρησιμοποιώντας για την άρδευσή της ακόμη και υφάλμυρα νερά.


PostHeaderIcon Στο Δήμο Κοζάνης αντίγραφα από τα έγγραφα των ανακρίσεων του Ρήγα Βελεστινλή

image 
 
Κατάγεται από την Κοζάνη, κατοικεί μονίμως στη Βιέννη και εδώ και πάρα πολλά χρόνια πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες με αντικείμενο την ιστορία της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Ο Θεοφάνης Πάμπας πριν λίγο καιρό, κατά τις έρευνές του στη Βιέννη, βρέθηκε μπροστά σε μια στοίβα εγγράφων, τα οποία είχαν εντοπιστεί το 1878 σε διάδρομο του ανακτόρου Χόφμπουργκ, δίπλα στους ιδιωτικούς χώρους του ιδρυτή της αυστριακής αυτοκρατορίας Φραγκίσκου του Β΄ (1972-1835).

PostHeaderIcon Στα άκρα η κόντρα Καρατζαφέρη - Σαμαρά στη Βουλή

Στα άκρα η κόντρα Καρατζαφέρη - Σαμαρά στη Βουλή 
Πόλεµο µε χοντρές εκφράσεις προσωπικά κατά του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαµαρά άρχισε χθες από το βήµα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά της Ν.∆. στελέχη του κόµµατος µιλούν για επίθεση µε ψυχοπαθολογικά αίτια και αναφέρονται στον πληγωµένο εγωισµό του προέδρου του ΛΑΟΣ.


PostHeaderIcon Ανασκαφές στη Νέα Πάφο από αυστραλιανή αποστολή

 
 
Tα αποτελέσματα της 13ης ανασκαφικής περιόδου στην περιοχή του ελληνιστικού-ρωμαϊκού θεάτρου της Νέας Πάφου, ανακοίνωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κύπρου.
Οι ανασκαφικές έρευνες του 2010 επικεντρώθηκαν στα όρια του αρχαίου θεάτρου και στα νότιά του προκειμένου να εξακριβωθεί η σχέση των κτιρίων με την ευρύτερη υποδομή της αρχαίας πόλης. Για τον σκοπό αυτό, στην περιοχή νότια του θεάτρου διεξήχθη έρευνα με γεωραντάρ (Ground Penetrating Survey). Η έρευνα αυτή ανέδειξε αριθμό σημαντικών κτισμάτων, παρόλο που οι καταστροφές που προκάλεσαν κατά την αρχαιότητα οι σεισμοί στην περιοχή κατέστησαν δύσκολο το εγχείρημα να διαγραφούν με ακρίβεια τα όρια της αρχαίας πόλης. 

PostHeaderIcon Φορέστε το προφίλ σας στο Facebook

 
Το συγκεκριμένο νέο απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες αναγνώστριες. Προφίλ στο Facebook φαντάζoμαι πως έχετε. Φόρεμα με το προφίλ σας όμως;

PostHeaderIcon Γερμανία: Ποδηλατόδρομος ταχείας κυκλοφορίας

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Και, ενώ, τα ποδήλατα «κατακτούν» όλο και περισσότερους οπαδούς σε πάρα πολλές πόλεις της Ευρώπης, η Γερμανία κάνει ξανά τη διαφορά και ετοιμάζεται να κατασκευάσει τον πρώτο ταχείας κυκλοφορίας δρόμο μόνο για ποδήλατα.

PostHeaderIcon Ομαδική απόδραση από τις φυλακές ανηλίκων στο Βόλο

 

Αναζητώντας την ελευθερία τους, απέδρασαν μέσα από τις φυλακές του ειδικού αγροτικού καταστήματος Κασσαβέτειας Βόλου, 8 νεαροί κρατούμενοι ηλικίας από 16 έως 21ενός ετών, που κρατούνταν για κλοπές και ληστείες.

PostHeaderIcon Ακύρωσε την συναυλία στην Αθήνα η Amy Winehouse

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Μετά την εμφάνισή της το Σάββατο στην Σερβία, όπου οι θαυμαστές της άρχισαν να την γιουχάρουν καθώς ανέβηκε μεθυσμένη και παραπατούσε στη σκηνή χωρίς να μπορεί να τραγουδήσει, η η Amy Winehouse ακύρωσε τη σημερινή της εμφάνισή στην Κωνσταντινούπολή και την συναυλία της Τετάρτης στην Αθήνα.

PostHeaderIcon Η άρση της μονιμόνητας και πάλι στο προσκήνιο

 

Εισήγηση για λουκέτα με διαδικασίες-εξπρές σε 40 Οργανισμούς του Δημοσίου προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος. Στο τραπέζι ρίχνει και την άρση της μονιμότητας, που διαβλέπει να διατηρείται μόνο σε ορισμένες κατηγορίες, όπως στρατιωτικοί και αστυνομικοί 

PostHeaderIcon Τα 110α γενέθλιά του γιόρτασε ο μακροβιότερος αναμμένος γλόμπος

H αιώνια λάμψη αναμεταδίδεται ζωντανά στο Διαδίκτυο   
         

Κάποιος ξέχασε να κλείσει το διακόπτη: σε έναν σταθμό της πυροσβεστικής στην Καλιφόρνια, μια λάμπα παραμένει αδιαλείπτως αναμμένη εδώ και 110 χρόνια. Είναι ο μακροβιότερος αναμμένος γλόμπος, ο οποίος έχει το δικό του δικτυακό τόπο, το δικό του προφίλ στο Facebook και παρακολουθείται διαρκώς με κάμερα.

PostHeaderIcon Από Δευτέρα ελευθέρα τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες

 
Ελευθέρα θα κινούνται από τη Δευτέρα τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει δοκιμαστικά έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε και θα επανεξεταστεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, τα ποδήλατα θα πρέπει να κινούνται στο δεξιό άκρο της λεωφορειολωρίδας, σε μονό στοίχο δίπλα στο κράσπεδο της οδού, χωρίς να προβαίνουν σε ελιγμούς, ώστε να υπάρχει επαρκής διαθέσιμος χώρος για την κίνηση των διερχόμενων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και των υπολοίπων οχημάτων, για τα οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.


PostHeaderIcon Οι σεισμολόγοι και οι ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν την Σαντορίνη

Οι σεισμολόγοι και οι ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν την Σαντορίνη 
Οι σεισμολόγοι και οι ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Σαντορίνη.
Αν και καθησυχαστική η επιστημονική κοινότητα και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν από τη Δευτέρα πέντε επιπλέον σεισμογράφους στο κυκλαδίτικο νησί για τη στενή παρακολούθηση του φαινομένου. Ένας θα εγκατασταθεί επί της νήσου Καμμένη, τρεις κατά μήκος της κορυφογραμμής του ορεινού όγκου και ένας στην παραλία.


PostHeaderIcon Γεμίζει Indignados η Μαδρίτη

Πολλές δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί "Αγανακτισμένοι" έχουν συγκροτήσει ογκώδη διαδήλωση μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, στο κέντρο της Μαδρίτης, ενώ συνεχίζουν να συρρέουν κατά χιλιάδες οι διαδηλωτές από τις γύρω περιοχές, μετέχοντας σε μια ακόμη διαδήλωση κατά της λιτότητας και της ανεργίας.

Σε διαμαρτυρία «κατά της κρίσης και κατά του κεφαλαίου» καλεί το πανό των διαδηλωτών μπροστά στο ισπανικό κοινοβούλιο
Σε διαμαρτυρία «κατά της κρίσης και κατά του κεφαλαίου» καλεί το πανό των διαδηλωτών μπροστά στο ισπανικό κοινοβούλιο
Κατά χιλιάδες συρρέουν στο χώρο μπροστά στο ισπανικό κοινοβούλιο, στη Μαδρίτη, οι "Αγανακτισμένοι", συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες τους για την κρίση, την ανεργία, και την λιτότητα. "Ποτάμια" κόσμου συνέρρεαν από έξι διαφορετικά σημεία έξω από την πρωτεύουσα, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για 45.000 άτομα, στις 12 το μεσημέρι.

PostHeaderIcon Με μπίρες για όλα τα γούστα «σπάει» το μονοπώλιο στην ελληνική αγορά

Με μπίρες για όλα  τα γούστα «σπάει»  το μονοπώλιο στην  ελληνική αγορά 
 
Η αγορά συρρικνώνεται, η κατανάλωση της µπίρας µειώνεται, πολλά καταστήµατα µέσω των οποίων διακινείται κλείνουν, αλλά οι ελληνικές ζυθοποιίες συνεχίζουν να επενδύουν! Είναι προφανής η προσπάθειά τους να διατηρήσουν την αγορά σε επίπεδα ικανοποιητικά - τουλάχιστον! «Αν οι εταιρείες του κλάδου δεν κατέβαλλαν αυτή την προσπάθεια, η πτώση της αγοράς θα ήταν µεγαλύτερη» επισηµαίνει στέλεχος ζυθοποιίας. Πράγµατι, η µείωση της αγοράς της µπίρας είναι η µικρότερη από ό,τι σε όλα τα άλλα αλκοολούχα ποτά. Τούτο εξηγείται από το γεγονός ότι πρόκειται για το φθηνότερο και ελαφρύτερο αλκοολούχο ποτό, έστω κι αν αυξήθηκαν δύο φορές ο χαµηλός συντελεστής του ΦΠΑ και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης

PostHeaderIcon Οι 14 συνέπειες μίας ελληνικής χρεοκοπίας...

 

Με ένα ιδιότυπο τρόπο θέλησε το δίκτυο CNBC να δείξει τα προβλήματα που θα προκληθούν σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Δημιούργησε «διαφάνιες» με τα βήματα που θα επακολουθήσουν σε περίπτωση που συμβεί αυτό το ενδεχόμενο, καθώς θεωρεί ότι οι συνέπειες θα έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα.
Πιο συγκεκριμένα:  
1.Οι ελληνικές τράπεζες θα εθνικοποιηθούν
Οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν μεγάλα ποσά ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αποτέλεσμα ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία να δημιουργήσει σοβαρές κεφαλαιακές ανάγκες για να αποφευχθεί η πιθανότητα χρεοκοπίας τους.
Σε περίπτωση που ανακοινωθεί η χρεοκοπία θα υπάρξει πανικός με τους καταθέτες να σπεύδουν να άρουν τις καταθέσεις τους. Σε μία τέτοια εξέλιξη η ελληνική κυβέρνηση θα κηρύξει αργία στις τράπεζες και θα προσπαθήσει να βρει λύση για την αποσόβηση του πανικού.
2.Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν σημαντικά κεφάλαια
Εξαιτίας της έκθεσης των ξένων τραπεζών σε ελληνικά κρατικά ομόλογα (53 δις. ευρώ), σε περίπτωση για παράδειγμα επιβολής haircut 40% οι ξένες τράπεζες θα χρειαστούν περίπου 15,6 δις. ευρώ επιπλέον κεφάλαια ή 22 δις. δολάρια.
3.Παιχνίδι με τα CDS
Αν και δεν είναι ακόμη σίγουρο πως θα πληρωθούν τα ελληνικά CDS, σε περίπτωση που υπάρξει πιστωτικό γεγονός από την Ελλάδα, οι εκδότες των CDS θα πρέπει να πληρώσουν τους κατόχους. Το ίδιο θα γίνει και για τον προτελευταίο κάτοχο στον τελευταίο.
4.Θα υπάρξει παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σοκ
Οι αμφιβολίες για τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με άμεση και έμμεση έκθεση στην Ελλάδα πιθανόν να διευρυνθούν, με τις τράπεζες να αναδιπλώνονται και να προχωρούν και πάλι σε μία πρωτοφανή διαδικασία απομόχλευσης. Πολλές τράπεζες μπορεί να επιζητούν επιπλέον εγγυήσεις για τις χορηγήσεις τους, ενώ και ο διατραπεζικός δανεισμός θα μειωθεί. Πιθανό πρέπει να θεωρείται και το γεγονός της αύξησης τους διατραπεζικού επιτοκίου LIBOR.
5.Κρίση στον κλάδο των αμερικανικών Money-Market Funds
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι τα αμερικανικά funds έχουν πολύ μεγαλύτερη έκθεση σε βραχυπρόθεσμο ευρωπαϊκό χρέος ή τραπεζικό χρέος από ότι οι επενδυτές φαντάζονται. Εάν οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν μπορέσουν να ικανοποιήσουν το δανεισμό τους θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις στα εν λόγω funds.
6.Ιρλανδία και Πορτογαλία μπορεί να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο
Οι δύο άλλες χώρες που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, μπορεί να ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με την Ελλάδα, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μειώσουν τα επίπεδα χρέους και θα ισορροπήσουν τον τραπεζικό τους κλάδο.
7.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε κρίση
Η ΕΚΤ είναι εξαιρετικά εκτεθειμένη όχι μόνο στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αλλά και στον ιρλανδικό τραπεζικό κλάδο. Σε περίπτωση που οι ελληνικές και οι ιρλανδικές τράπεζες χάσουν την εξυπηρέτηση τους χρέους τους, μπορεί να πλήξουν ανεπανόρθωτα την ικανότητα της ΕΚΤ να διαχειριστεί τη βιωσιμότητα της.
8.Πολιτική κρίση στη Γερμανία
Η κατάρρευση της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας θα πλήξει σημαντικά την γερμανική κυβέρνηση. Οι Γερμανοί, ήδη εναντιώνονται σε κάθε κίνηση στήριξης της Ελλάδα, καθώς θεωρούν ότι είναι ανεύθυνη. Σε περίπτωση που η γερμανική κυβέρνηση προσπαθήσει να σώσει την Ελλάδα, θα έχει θέσει υπό μεγάλο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της.
9.Οι αμερικανικές λιανικές πωλήσεις θα φτάσουν στο ναδιρ
Ήδη στην αμερικανική οικονομία δεν έχει αποκατασταθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα η παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Σε μία περίπτωση κρίσης στην Ευρώπη, η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί με την αμερικανική οικονομία πιθανόν να επιστρέφει στην ύφεση.
10.Οι πολιτική συστήνουν ψυχραιμία
Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Οι πολιτικοί ηγέτες παγκοσμίως να προσπαθούν να διαβεβαιώσουν ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Αυτό παραπέμπει σε μία παράφραση του αμερικανού προέδρου Φραγκλίνου Ρουζβελτ, ο οποίος έλεγε ότι το «μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος».
11.Ο προστατευτισμός θα αυξηθεί
Ο αναλυτής της Nomura, Rob Subbaraman, είχε προειδοποιήσει ότι εάν η Γερμανία και η Γαλλία αναλάμβαναν τα βάρη της Νότιας Ευρώπης, το μόνο σίγουρο θα ήταν ότι θα προχωρούσαν σε αύξηση του ελέγχου της οικονομίας.
12.»Ανώμαλη» προσγείωση της Κίνας
Εάν οι αμερικανοί καταναλωτές απειλούν την ανάπτυξη των ΗΠΑ, ανεπηρέαστη δεν μπορεί να μείνει και η οικονομία της Κίνας. Σε αυτήν την εξέλιξη πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ύφεση που θα υπάρξει στην Ευρώπη.
13.Η συζήτηση για το όριο χρέους των ΗΠΑ θα τελειώσει
Οι αμερικανοί πολιτικοί, βλέποντας το χάος που θα επικρατήσει στην Ευρώπη, θα αφήσουν κατά μέρος τα πολιτικά παιχνίδια και θα στηρίξουν την αύξηση του ορίου χρέους της κυβέρνησης τους.
14.Ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει…



PostHeaderIcon Χασισόδεντρα με ... θέα

 
 

Μπορεί η Ία να έχει το όνομα, αλλά και το Ημεροβίγλι δεν πάει πίσω σε θέα. Εκεί είχε στήσει την “επιχείρησή” του ένα ζευγάρι, όμως δεν προσέφερε τουριστικά προϊόντα

Οι αστυνομικοί είχαν καλές πληροφορίες. Έστησαν επιχείρηση και έκαναν έφοδο στο σπίτι του ζευγαριού.

PostHeaderIcon «Έφυγε» μια γυναίκα-σύμβολο για την Ελλάδα

 
 
Συγκίνηση στον ελληνικό Στρατό αλλά και σε όλη την Ελλάδα προκαλεί ο θάνατος της Κυράς των Μαρασίων, μιας γυναίκας – συμβόλου της χώρας που κατοικούσε μόνιμα στον Έβρο και θεωρούνταν κάτι αντίστοιχο στην εποχή μας με την Κυρά της Ρω.


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin