Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ζιμπάμπουε: Τους 2.344 αγγίζουν οι υπεραιωνόβιοι σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους


Ψηφοφόρους, όλων των ηλικιών, από μικρότερους του ενός ετούς, μέχρι μεγαλύτερους των 120, εμφανίζουν οι εκλογικοί κατάλογοι της Αφρικανικής χώρας. 


PostHeaderIcon Έτσι κλέβουν τα laptop (video)


Δεκάδες laptop κλέβονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο με διάφορες μεθόδους.
Η κάμερα σε αυτή την καφετέρια έπιασε τον κλέφτη να εργάζεται με σύστημα προκειμένου να κλέψει το laptop.


PostHeaderIcon Τι είναι το RSS


Η τεχνολογία RSS (Really Simple Syndication) αποτελεί έναν απλό τρόπο για την αποστολή πληροφοριών από μια ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να μπαίνει στη διαδικασία συχνών επισκέψεων και αναζήτησης των πληροφοριών αυτών από το site. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσει στο πρόγραμμα RSS -ή στην online υπηρεσία RSS- τι ακριβώς επιθυμεί να εντοπίσει στο Διαδίκτυο, και αυτομάτως αποστέλλονται οι νέες πληροφορίες στον υπολογιστή του.




PostHeaderIcon Μεγάλο χτύπημα στη μαφία εξαιτίας του σπασίματος της «ομερτά»


Στο τέλος της έννοιας της «ομερτά», του όρκου σιωπής που δίνουν μεταξύ τους τα μέλη της μαφίας, οφείλεται σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές η σύλληψη 127 μελών του οργανωμένου εγκλήματος της Νέας Υόρκης. 


PostHeaderIcon Καλησπέρα... :o)


PostHeaderIcon Τα greeklish υπήρχαν από τον 16ο αιώνα

 
Ένα μεταγεγραμμένο απόσπασμα της “Ερωφίλης” του Γεωργίου Χορτάτση, που αποτελεί ένα από τα πρώτα ελληνικά κείμενα, που είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες, αποδεικνύει πως τα greeklish δεν είναι σημείο των καιρών μας, αλλά ότι η χρήση του εξυπηρετούσε “ανάγκες” και πολύ παλαιότερων εποχών και ότι κάθε άλλο παρά απειλεί το ελληνικό αλφάβητο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” (02/06).


PostHeaderIcon Η πολύχρωμη γοητεία των πτεροδάκτυλων

 

Το πολύχρωμο λοφίο τους που μερικές φορές έφτανε το πενταπλάσιο του ύψους του κεφαλιού τους χρησιμοποιούσαν οι αρσενικοί πτεροδάκτυλοι - ή πτερόσαυροι, όπως είναι γνωστοί στην έρευνα - για να προσελκύσουν τους θηλυκούς. Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη σε απολίθωμα του είδους που έζησε πριν από 220-65 εκ. χρόνια και βρέθηκε στην Κίνα από ομάδα Βρετανών, Αμερικανών και Κινέζων επιστημόνων. 

PostHeaderIcon Ντουμπάι Ο «κόσμος» καταρρέει - Τα τεχνητά νησιά βυθίζονται στη θάλασσα

 
Με λάσπη έχουν αρχίσει να γεμίζουν τα υδάτινα κανάλια γύρω από τα τεχνητά νησιά στη θάλασσα του Ντουμπάϊ που αναπαραστούν την υδρόγειο.Σχεδιάστηκε στο απόγειο της κατασκευαστικής μανίας που είχε ενσκήψει στο Ντουμπάι πριν από την κρίση. Σήμερα καταρρέει, υπό το βάρος της ύφεσης και των τεχνικών λαθών. Ο λόγος για το «The World», το τεχνητό σύμπλεγμα νησιών που κατασκευάζεται στα ανοιχτά του Ντουμπάι και έχει ως σχήμα το χάρτη της υδρογείου.

PostHeaderIcon Εντομοκτόνα νέας γενιάς συνδέονται με τη νόσο των μελισσών

 
 Ο επικεφαλής επιστήμονας της ερευνητικής ομάδας την οποία έχει συστήσει η αμερικανική κυβέρνηση για να μελετήσει τη μυστηριώδη νόσο που εξοντώνει τις μέλισσες σε όλον τον κόσμο υποστηρίζει ότι η νέα γενιά εντομοκτόνων είναι πολύ πιθανό να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξαφάνισή τους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζέφρι Πέτις, τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα (που στην ουσία είναι νευροτοξίνες) εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών και τις κάνουν ιδιαίτερα ευάλωτες στις ασθένειες και ειδικά στη μυστηριώδη νόσο η οποία τις εξοντώνει μαζικά τα τελευταία χρόνια.

PostHeaderIcon «Παραβιάζει υποχρεώσεις η ΔΕΗ»

 
Παραλείψεις και καθυστερήσεις της ΔΕΗ ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων Διαχειριστή Δικτύου κατά το τελευταίο δίμηνο της περσινής χρονιάς, εντοπίζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε έκθεσή της. Η Ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει ότι η παραβίαση ορισμένων υποχρεώσεων από τη ΔΕΗ προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της χονδρεμπορικής αλλά και της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Συστηματικό πρόβλημα τήρησης προθεσμιών παρατηρείται, σύμφωνα με τη PAE, στην κοινοποίηση στοιχείων σε προμηθευτές για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (Χρεώσεις Χρήσης Συστήματος και Δικτύου, Χρεώσεις ΥΚΩ, Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας και Ειδικού Τέλους ΑΠΕ) που τους αναλογούν για τους πελάτες του Δικτύου που προμηθεύουν.

Η εκκαθάριση των χρεώσεων για τη Χρήση Συστήματος, τις ΥΚΩ και το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ που αναλογούν σε πελάτες χαμηλής τάσης εναλλακτικών προμηθευτών, διενεργήθηκε για ολόκληρο το 2009 τον Δεκέμβριο του 2010, παρότι καταμέτρηση κατανάλωσης διενεργείται κατά μέγιστο κάθε δίμηνο στην πλειοψηφία των συγκεκριμένων πελατών.


PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα

 
 Υλικά για 4 άτομα

2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 600 γραμ
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ μέλι
2 κουτ σούπας μουστάρδα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κουτ σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου
αλάτι, πιπέρι

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


1830: Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.

1842: Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της, με πρώτο διοικητή τον Γεώργιο Σταύρου.

1889: Ιδρύεται στη Νέα Υόρκη η δισκογραφική εταιρεία Columbia.

1924: Ο Ράμσεϊ ΜακΝτόναλντ γίνεται ο πρώτος «εργατικός» πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

1938: Η Ελλάδα νικά την Παλαιστίνη με 3-1 στο Τελ Αβίβ, με δύο γκολ του Κλεάνθη Βικελίδη κι ένα του Αντώνη Μηγιάκη. Είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

1987: Ο αμερικανός πολιτικός Μπαντ Ντουάιερ αυτοκτονεί μπροστά στις κάμερες, ανοίγοντας μια έντονη συζήτηση για τα όρια της δημοσιογραφίας.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 22/01/2011


Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ενισχυμένους νότιους ανέμους στα πελάγη, περιμένουμε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 8 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11-12 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό. 

Πηγή: meteo.gr

PostHeaderIcon Καλημέρα...


PostHeaderIcon Στο internet οι τάσεις των παγκόσμιων ασθενειών

Στο internet οι τάσεις των παγκόσμιων ασθενειών 

Oι χρήστες μπορούν, μεταξύ άλλων, να μετρήσουν τα εκτιμώμενα επίπεδα γρίπης βλέποντας τον παγκόσμιο χάρτη της Google.
Πληκτρολογήστε «ίωση» στο Google και δεν θα βρείτε μόνο πόσο άρρωστοι είστε αλλά και θα προσφέρετε τα δεδομένα σας στη νέα υπηρεσία καταγραφής περιστατικών ιώσεων του διαδικτυακού κολοσσού.


PostHeaderIcon Ανεύρεση τάφου στην Τουρκία με λείψανα αγνοούμενων Κούρδων

Τα λείψανα τεσσάρων ατόμων βρέθηκαν σήμερα στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας σε έναν κοινό τάφο που ερευνάται από τις αρχές Ιανουαρίου στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας για την τύχη δεκάδων Κούρδων που θεωρούνταν αγνοούμενοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Η ανακάλυψη των τεσσάρων αυτών ανεβάζει σε 13 τον αριθμό των σωμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή του Μουτκί, πόλη της επαρχίας Μπιτλίς που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους.

Είναι πιθανό ένα από τα λείψανα να ανήκει σε μια γυναίκα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα του Μουτκί που διενεργεί έρευνα από τις αρχές του μήνα. Ήδη στην ίδια περιοχή βρέθηκε και άλλος κοινός τάφος με εννέα λείψανα, ενώ τέτοιου είδους τάφοι με απομεινάρια που εικάζεται ότι είναι Κούρδων, έχουν βρεθεί, από το 2009, στην γειτονική με την Μπιτλίς επαρχία Σιρνάκ, όπου και εκεί οι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία τους Κούρδοι.
Στην περιοχή διεξήχθησαν και συνεχίζονται από το 1984 σκληρές μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων αυτονομιστών μελών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που ζητούν την ανεξαρτησία τους.


PostHeaderIcon δεν θέλω μπάνιοοο! μπρρρΝιαρ

 

το είδαμε εδώ... και πολύ μας άρεσε ;o)

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin