Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Μύθοι και πραγματικότητα για τα αγαπημένα μας παραμύθια

Το «και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» είναι κάτι που συντροφεύει το τέλος κάθε παραμυθιού. Όμως στις πρώτες εκδοχές τους, κάποια από τα πολύ γνωστά σε όλους μας παραμύθια είχαν πιο σκοτεινά νοήματα, και αυτό που συνηθίζουμε να ορίζουμε ως “happy end” δεν υπήρχε πάντοτε...
 
Ο Αυλητής
Στο παραμύθι του «Αυλητή» υπάρχει ένα χωριό, το οποίο κατακλύζεται από αρουραίους. Ένας άντρας εμφανίζεται και υπόσχεται πως θα τα διώξει αν οι χωρικοί συμφωνήσουν να του δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Η συμφωνία γίνεται και ο Αυλητής καταφέρνει να διώξει τους αρουραίους παίζοντας μουσική με τον αυλό του. Όταν όμως επιστρέφει, οι χωρικοί αρνούνται να τον πληρώσουν και τότε αποφασίζει  να διώξει, και τα παιδιά από το χωριό!
Μύθος: Στην μοντέρνα εκδοχή, ο Αυλητής παρασέρνει τα παιδιά σε μια σπηλιά, και όταν το χωριό αποφασίζει να τον πληρώσει τα στέλνει πίσω.
Πραγματικότητα: Στην πρώτη και πιο σκοτεινή εκδοχή, ο Αυλητής οδηγεί τα παιδιά σε ένα ποτάμι, όπου και πνίγονται, εκτός από ένα κουτσό αγόρι που δεν μπορούσε να τους προλάβει.
 

PostHeaderIcon Οι υποψηφιότητες για το Νομπέλ Ειρήνης 2011

http://www.faretra.gr/images/1_p5b6x.jpg 
Προσωπικότητες της «αραβικής άνοιξης», το WikiLeaks, οι «πατέρες» του διαδικτύου και η Ευρωπαϊκή Ένωση συγκαταλέγονται στις 241 υποψηφιότητες - νέος αριθμός ρεκόρ στα χρονικά του θεσμού - για το Νομπέλ Ειρήνης του 2011.
«Ο οριστικός αριθμός των υποψηφιοτήτων είναι 241, εκ των οποίων 53 οργανώσεις» δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νομπέλ, Γκέιρ Λούντεσταντ. Ο προηγούμενος αριθμός ρεκόρ ήταν πέρυσι, με 237 υποψηφιότητες.

Ο κατάλογος των διεκδικητών του βραβείου δεν ανακοινώνεται, είπε ο Λούντεσταντ, σημειώνοντας ότι οι φετινές υποψηφιότητες επηρεάστηκαν από τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο. «Λάβαμε αρκετές προτάσεις που αντανακλούν την κατάσταση που παρατηρούμε» στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη ιδιαιτέρως, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Επιτροπή Νομπέλ συνιστά σε όσους καταθέτουν υποψηφιότητες να μην αποκαλύπτουν εκ προοιμίου τις προτάσεις τους, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες για αυτό, κάτι που δίνει τροφή στη φημολογία πριν από την ανακοίνωσή της βράβευσης στις αρχές Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νορβηγός βουλευτής, Σνόρε Βάλεν, ανακοίνωσε ότι πρότεινε το WikiLeaks για το Νομπέλ, εκτιμώντας ότι ο ιστότοπος που ίδρυσε ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ και είχε ειδικότητα στη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών επέτρεψε να γίνουν αποκαλύψεις για «διαφθορά, εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια».
Η ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial και ένα ηγετικό της στέλεχος, η Σβετλάνα Γκανούσκινα, είναι επίσης υποψήφιες για την προστασία των ελευθεριών στη Ρωσία.

Μεταξύ των υποψηφίων, επίσης, είναι οι τρεις άνδρες που αποκαλούνται «οι πατέρες» του Διαδικτύου, οι Αμερικανοί, Λάρι Ρόμπερτς και Βιντ Σερφ και ο Βρετανός Τιμ Μπέρνερς-Λι. Η εφεύρεσή τους επέτρεψε να αναδειχθούν ιστότοποι, όπως το Twitter και το Facebook, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην «αραβική άνοιξη». Άλλες γνωστές υποψηφιότητες είναι η Ε.Ε., ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ και ο Κουβανός διαφωνών Οσβάλδο Πάγια Σαρντίνας.
Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Το βραβείο απονέμεται κατά παράδοση στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του θεσμού, του Σουηδού εφευρέτη της δυναμίτιδας, Άλφρεντ Νομπέλ.



PostHeaderIcon 50 ερωτήσεις που παραμένουν αναπάντητες.

1. Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το πελεκούδι και καίγεται συνέχεια;
2. Σε ποια ακριβώς περιοχή του ουράνιου θόλου βρίσκεται το σφοντύλι;
3. Ποιος και ποτέ ενημέρωσε τον Ταρζάν ότι τον λένε έτσι;
4. Γιατί ο Donald Duck όταν βγαίνει από το μπάνιο φοράει πετσέτα ενώ κυκλοφορεί τις υπόλοιπες ώρες χωρίς παντελόνι;


PostHeaderIcon Ποια φάρμακα μας παχαίνουν

Όλοι μας κάποια στιγμή για τον ένα ή τον άλλο λόγο έχουμε αναγκαστεί να λάβουμε κάποια μορφή φαρμακευτικής θεραπείας. Όλοι μας επίσης έχει τύχει να παρατηρήσουμε πως κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη της η ζυγαριά μάς δείχνει μερικά κιλά βαρύτερους. Κατά πόσο όμως μπορεί η αύξηση βάρους να αποδοθεί στη φαρμακευτική θεραπεία; Και αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο τί γίνεται στην περίπτωση φαρμάκων που λαμβάνονται για χρόνιες ασθένειες και κατά συνέπεια για μακρύ χρονικό διάστημα;

PostHeaderIcon Γάτα που βλέπει όνειρο...τρελό γελιο! (video)


PostHeaderIcon Το κορίτσι-λύκος

Η Supatra, είναι από την Ταϊλάνδη και είναι γνωστή ως το κορίτσι λύκος. Υποφέρει από υπερτρίχωση (Hypertrichosis), η οποία οφείλεται σε μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που είναι γνωστή και ως σύνδρομο Ambras.

Η Supatra έχει τρίχες σε όλο της το πρόσωπο, τα αυτιά, τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη. Ούτε οι θεραπείες λέιζερ δεν κατάφεραν να σταματήσουν την τριχοφυΐα.

Όσο μεγαλώνει οι τρίχες γίνονται πιο χοντρές και έτσι η μητέρα της αναγκάζεται να την… κουρεύει αρκετά συχνά!



PostHeaderIcon Θέμα χρόνου πλέον ο αφανισμός της τίγρης της Σιβηρίας;

 
Ο γενετικά αποτελεσματικός πληθυσμός της τίγρης του Αμούρ (ή της Σιβηρίας), του μεγαλύτερου αιλουροειδούς στον κόσμο που απειλείται άμεσα με εξαφάνιση, αριθμεί μόλις 14 ζώα, προειδοποιούν επιστήμονες σε έκθεσή τους στην επιθεώρηση Mammalian Biology.
Όπως εξηγούν, απομένουν περίπου 500 τέτοιες τίγρεις, όμως ο αποτελεσματικός τους πληθυσμός είναι αυτός που καθορίζει τη γενετική ποικιλομορφία του είδους. Το γεγονός ότι είναι τόσο χαμηλή σημαίνει ότι π.χ. μια ασθένεια ή μια γενετική ανωμαλία είναι πολύ πιθανό να περάσει στην επόμενη γενιά. 

«Τα αποτελέσματά μας είναι τα πρώτα που αναδεικνύουν αυτήν την αρκετά πρόσφατη γενετική επιβράδυνση των σιβηρικών τίγρεων», γράφουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές από πανεπιστήμια και οργανισμούς της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας. «Ο ανησυχητικά μικρός αποτελεσματικός πληθυσμός θέτει υπό αμφισβήτηση την όποια αισιοδοξία για τη ανάκαμψη της τεράστιας τίγρης της Σιβηρίας».
Πληθυσμοί της τίγρης ζούσαν κάποτε σε μεγάλες περιοχές της βόρειας Κίνας, της Κορεατικής Χερσονήσου και της νοτιο-ανατολικής Ρωσίας. Τη δεκαετία του 1920 όμως, το είδος έφθασε κοντά στον αφανισμό εξαιτίας της συρρίκνωσης των οικοτόπων του -με την εξάπλωση των ανθρώπινων οικισμών- και της λαθροθηρίας. Τη δεκαετία του 1940, μόλις 20 με 30 τίγρεις ζούσαν ελεύθερες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση της γενετικής δεξαμενής του είδους.
Ινδονησία: Ελπίδα για τους ρινόκερους της Ιάβας
Την ίδια ώρα, κρυφές κάμερες κατέγραψαν τη... ζωντανή απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα για ένα άλλο απειλούμενο είδος: το ρινόκερο της Ιάβας.
Όπως ανακοίνωσε η οικολογική οργάνωση WWF, οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε καταφύγιο στο νοτιοδυτικό άκρο της νήσου κινηματογράφησαν δύο ενήλικες ρινόκερους και δύο απογόνους τους � μια απόδειξη ότι το είδος αναπαράγεται.
«Τα νέα είναι φανταστικά γιατί πριν δούμε αυτές τις εικόνες, είχαν καταγραφεί μόλις 12 γεννήσεις ρινόκερων της Ιάβας την τελευταία δεκαετία», εξηγεί ο επικεφαλής του προγράμματος από το ινδονησιακό παράρτημα του WWF, ’ντχι Χαριγιάντι. «Ο πληθυσμός στο Ουτζούνγκ Κουλόν αποτελεί την τελευταία πραγματική ελπίδα για την επιβίωση ενός είδους που βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού».
Οργανώσεις όπως το WWF πίστευαν ότι ο πληθυσμός του είδους αριθμούσε μόλις 40 ζώα, όμως χάρη στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα, θεωρούν τώρα ότι ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη και 50 τέτοιοι ρινόκεροι � μια σημαντική διαφορά για ένα ζώο που βρίσκεται τόσο κοντά στον αφανισμό. Παρότι άπαντες χαιρέτισαν την ανακάλυψη, προειδοποίησαν ότι ο ρινόκερος της Ιάβας παραμένει εξαιρετικά ευάλωτος στις έξωθεν απειλές.



PostHeaderIcon Ισόβια στους τσαντάκηδες που σκότωσαν 77χρονη

 

Βαρειές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων στους δύο Ηρακλειώτες «τσαντάκηδες» που είχαν σκοτώσει μια 77χρονη! Συγκεκριμένα χθες το δικαστήριο επέβαλε Ισόβια, 17 χρόνια και οχτώ μήνες στους δύο νεαρούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την 77χρονη Βιργινία Κοκοσάλη προκειμένου να της αποσπάσουν μόλις 40 ευρώ.

Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης αναγνωρίζοντας ότι ευθύνονται για το θάνατο της άτυχης ηλικιωμένης. Η υπόλοιπη ποινή που τους επιβλήθηκε αφορά στη διάπραξη μιας σειράς αρπαγών τσαντών σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών στην πόλη του Ηρακλείου. Μάλιστα κάποιες από τις παθούσες είχαν τραυματιστεί.

PostHeaderIcon Στην «εξορία» τα αδέσποτα της Μόσχας

Το ενδεχόμενο να μεταφέρουν περίπου 26.000 αδέσποτα σε ένα απομονωμένο «καταφύγιο», έξω από την πόλη εξετάζουν οι Αρχές της Μόσχας.
Το καταφύγιο βρίσκεται στην περιοχή Yaroslavl, περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι φιλόζωοι, μεταξύ των οποίων γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές, αντιδρούν στην ιδέα και συγκεντρώνουν υπογραφές για να μη σταλούν τα τετράποδα στην «εξορία».
Τα αδέσποτα της Μόσχας είναι γνωστά για την εξυπνάδα τους, που τα βοηθά να επιβιώνουν στις δύσκολες συνθήκες. Πολλά από αυτά κοιμούνται στους σταθμούς του μετρό, ενώ άλλα σκαρφαλώνουν ακόμα και σε τρένα.
Ωστόσο, αν και τα περισσότερα σκυλάκια είναι ευγενικά και απίστευτα γοητευτικά, υπάρχουν και κάποια που επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά, τρομάζοντας τους περαστικούς.

Η αστυνομία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Κιργιστάν, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να σκοτώσει 10.000 αδέσποτα σκυλιά μέσα στο 2011. Το σχέδιο της Μόσχας, δεν ακούγεται τόσο φρικαλέο, ωστόσο οι φιλόζωοι επισημαίνουν ότι δεν είναι λιγότερο βάναυσο.

Σε δηλώσεις του ο  Artyom Zverev, κτηνίατρος της ΜΚΟ για τα δικαιώματα των ζώων «BIM», προειδοποίησε ότι το «καταφύγιο» θα μετατραπεί σε θάλαμο ασθενειών με τόσα πολλά αδέσποτα.
«Για να μεταφέρουν τα σκυλιά έξω από την πόλη θα πρέπει να τα βάλουν σε καραντίνα για περίπου ένα μήνα και η Μόσχα δεν έχει εγκαταστάσεις ή προσωπικό για να πραγματοποιηθεί αυτό. Ένας άρρωστος σκύλος αρκεί για να κινδυνέψουν όλα τα υπόλοιπα», επισήμανε ο κ. Zverev.

«Αν ξεσπάσει επιδημία, τα ζώα θα πεθάνουν αργά και επώδυνα», προσέθεσε.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος της πόλης συναντήθηκε με δυο σκηνοθέτες και υποσχέθηκε να επανεξετάσει το σχέδιο απέλασης, ωστόσο, όπως δηλώνουν, οι ακτιβιστές «έχουν χορτάσει» από υποσχέσεις.
«Μας έχουν δώσει υποσχέσεις και στο παρελθόν οπότε έχουμε τις επιφυλάξεις μας και πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι συνεπείς», δήλωσε η Natalya Yunitsyna, διευθύντρια της ΜΚΟ «The Hope Bringers».



PostHeaderIcon 12 τρόποι να μειώσετε τις ρυτίδες

 


Είτε είστε 35 ετών και αρχίζετε να βλέπετε τα πρώτα σημάδια γήρανσης είτε 55 και έχετε δέρμα που δείχνει την ηλικία σας σίγουρα βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές σας το θέμα της αποφυγής των ρυτίδων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλοί από μας χάνουμε τη μάχη παρακολουθώντας τη νιότη να απομακρύνεται και το πέρασμα του χρόνου να αφήνει τα σημάδια πίσω του…

Πολλοί άντρες και γυναίκες πιστεύουν ότι ο γηρασμός του δέρματος είναι αναπόφευκτος, αλλά με τις πληροφορίες και τις τεχνικές που έχουμε σήμερα μπορούμε να φαινόμαστε όσο νέοι αισθανόμαστε, σημειώνει ο Robin Ashinoff, δερματολόγος από το Νιού Τζέρσευ.

Ακολουθούν 12 τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε την εμφάνιση ρυτίδων. Αν και πολλές φορές χρειάζεται η επίσκεψη στο δερματολόγο, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τα εξής:

Να αποφεύγετε τον ήλιο

Αυτός είναι νούμερο ένα παράγοντας. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την επίδραση του ήλιου στη γήρανση του δέρματος. Μελέτη που έγινε σε μονοζυγωτικούς διδύμους έδειξε ότι η έκθεση στον ήλιο είναι ακόμα πιο σημαντική από την κληρονομικότητα. Ατομα που περιόρισαν την έκθεση στον ήλιο είχαν λιγότερες ρυτίδες και έδειχναν γενικά νεότερα από τα αδέρφια τους που ήταν λάτρεις του ήλιου.

Να φοράτε αντηλιακό

Αν πρέπει να βγείτε στον ήλιο, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων προτρέπει να φοράτε αντηλιακό. Θα σας προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και θα σας βοηθάει να αποφύγετε τις ρυτίδες.

Μην καπνίζετε

Ορισμένες έρευνες έχουν δώσει αντιφατικά αποτελέσματα, αλλά όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το κάπνισμα γηράσκει το δέρμα, κυρίως απελευθερώνοντας ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, σημαντικά συστατικά του δέρματος. Έρευνες σε αδέρφια έδειξαν αυτός που κάπνιζε είχε την τάση να εμφανίζει πιο ρυτιδωμένο δέρμα και πιο αδύνατο κατά 40%.

Να κοιμάστε αρκετά

Ο δερματολόγος του Yale, Nicolas Perricone, σημειώνει ότι όταν δεν κοιμάστε αρκετά το σώμα παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος. Κοιμηθείτε αρκετά, συμβουλεύει ο ειδικός και θα παράγετε περισσότερη αυξητική ορμόνη που βοηθά το δέρμα να παραμένει σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

Να κοιμάστε ανάσκελα

Η αμερικανική Ακαδημία δερματολογίας προειδοποιεί ότι το να κοιμάται κανείς σε ορισμένες θέσεις κάθε νύχτα οδηγεί σε γραμμές του ύπνου στο δέρμα οι οποίες παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και δεν υποχωρούν όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι.
Το να κοιμάστε στο πλευρό αυξάνει τις ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ το να κοιμάστε μπρούμυτα οδηγεί στη δημιουργία μετώπου με αυλάκια. Για να μειωθούν οι ρυτίδες καλό είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

Μη μισοκλείνετε τα μάτια σας-Φορέστε γυαλιά

Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη κίνηση του προσώπου οδηγεί στην υπερλειτουργία των μυών του προσώπου δημιουργώντας αυλάκια κάτω από την επιφάνεια. Η αυλακιά τελικά καταλήγει σε ρυτίδα. Εξίσου σημαντικό είναι να φοράτε γυαλιά ηλίου. Προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια από βλάβες και σας εμποδίζουν να μισοκλείνετε τα μάτια σας.

Να καταναλώνετε περισσότερο ψάρι-ειδικά σολομό

Ο σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης αλλά και ωμέγα -3 λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην τροφή του δέρματος και το βοηθούν στη νεανικότητα και στη μείωση των ρυτίδων.

Καταναλώνετε περισσότερη σόγια

Μέχρι τώρα οι περισσότερες ενδείξεις προέρχονται από έρευνες σε ζώα, αλλά μελέτη δείχνει ότι ορισμένες ιδιότητες της σόγιας μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία ή στη θεραπεία βλάβης από την ηλιακή ακτινοβολία. Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘European Journal of Nutrition’ ερευνητές ανακοίνωσαν ότι υποκατάστατο με βάση τη σόγια, βελτίωσε την υφή του δέρματος μετά από έξη μήνες χρήσης.

Επιλέξτε κακάο αντί για καφέ

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Nutrition’, το 2006, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κακάο περιέχει υψηλά επίπεδα δυο διαιτητικών φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία, στη βελτίωση της κυκλοφορίας των κυττάρων του δέρματος, ενώ επηρέασαν την ενυδάτωση και έκαναν το δέρμα να φαίνεται πιο μαλακό.

Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Το κλειδί είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά πολεμούν τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και πιο λαμπερό προστατεύοντας από τη φωτογήρανση.

Χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται τόσο για τα προϊόντα κατά του γήρατος, που πολλές φορές παραβλέπουν τη δύναμη ενός απλού ενυδατικού προϊόντος. Το ενυδατωμένο δέρμα απλώς δείχνει καλύτερο, έτσι οι γραμμές και οι πτυχώσεις είναι λιγότερο ευδιάκριτες.

Μην πλένετε το πρόσωπό σας σε υπερβολικό βαθμό

Σύμφωνα με δερματολόγους του Πανεπιστημίου του Μαίρυλαντ, το ζεστό νερό παίρνει από το δέρμα τα φυσικά έλαια και την ενυδάτωση που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Αν το πλένετε πολύ συχνά απομακρύνετε και την προστασία. Επιπλέον, αν το σαπούνι σας δεν περιέχει ενυδατικά συστατικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν καθαρισμού.
 

PostHeaderIcon Ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης

 Ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης
Σε επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, αφού έφθασε...στο 1,64 ευρώ το λίτρο! Στο μεταξύ, τα συναρμόδια υπουργεία παραμένουν σε ετοιμότητα και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην αγορά καυσίμων, αλλά και τις επιπτώσεις τους στην υπόλοιπη αγορά. Πάντως η ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση υγρών καυσίμων που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, μετατέθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη

PostHeaderIcon Τι είναι ο ύπνος και τα Οφέλη του...

 
Ο ύπνος είναι μια φυσιολογική, περιοδική κατάσταση ηρεμίας, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώνεται προσωρινή μεταβολή της συνείδησης του εξωτερικού κόσμου και επακόλουθη μείωση της μυϊκής δραστηριότητας, του μεταβολισμού και της ανταπόκρισης σε ερεθίσματα. Μολονότι είναι αυτονόητο, αξίζει να σημειωθεί ότι περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμώμενοι. 

Τα στάδια του ύπνου
Ο συνήθης νυκτερινός ύπνος μπορεί να διαιρεθεί σε κύκλους, καθένας εκ των οποίων διαρκεί περίπου 1½ ώρα. Οι περίοδοι του ύπνου REM (με ταχείες κινήσεις των οφθαλμών - Rapid Eye Movement), δηλ. του ύπνου με όνειρα, εναλλάσσονται με τα τέσσερα διαφορετικά στάδια του ύπνου NREM (μη REM).
Ύπνος NREM
Ο ύπνος NREM χωρίζεται σε τέσσερα στάδια:
  • Στάδιο 1 (υπνηλία) - Διαρκεί τα πρώτα πέντε έως δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ύπνου. Χαρακτηρίζεται από μειωμένη μυϊκή δραστηριότητα, αργή κίνηση των οφθαλμών και εύκολη αφύπνιση.
  • Στάδιο 2 (ελαφρύς ύπνος) - Καταλαμβάνει το 50% του κύκλου του ύπνου. Οι οφθαλμοί αδρανοποιούνται, ο καρδιακός ρυθμός επιβραδύνεται και η θερμοκρασία μειώνεται.
  • Στάδια 3 & 4 (βαθύς ύπνος) - Οι οφθαλμοί είναι ακίνητοι και οι μύες χαλαρωμένοι. Είναι δύσκολο να ξυπνήσει κάποιος από βαθύ ύπνο και όταν αυτό συμβεί μπορεί να αισθάνεται ελαφρά ζάλη και αποπροσανατολισμό. Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του βαθέως ύπνου παρουσιάζουν συχνά ενούρηση ή νυχτερινούς τρόμους. Ο βαθύς ύπνος θεωρείται το πιο αναζωογονητικό από όλα τα στάδια ύπνου. Η διάρκεια του βαθέως ύπνου μειώνεται όσο ο ύπνος συνεχίζεται.
Ύπνος REM
Η πρώτη περίοδος του ύπνου REM λαμβάνει χώρα περίπου 70-90 λεπτά μετά την έναρξη του ύπνου. Οι πρώτοι κύκλοι ύπνου περιλαμβάνουν σχετικά βραχείες περιόδους ύπνου REM, αλλά προς το τέλος της νύχτας ο ύπνος REM καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο μέρος κάθε κύκλου του ύπνου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, οι κινήσεις των οφθαλμών είναι ταχείες (γι' αυτό ονομάσθηκε έτσι), οι μύες των άκρων προσωρινά παραλύουν, ενώ ο εγκέφαλος είναι εξίσου ενεργός, εάν όχι περισσότερο, απ' ό,τι κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης. Ο ύπνος REM είναι η περίοδος του ύπνου που παρουσιάζονται τα όνειρα.
 


Τα οφέλη του ύπνου

Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν επακριβώς τους λόγους για τους οποίους χρειαζόμαστε τον ύπνο. Μελέτες στέρησης ύπνου έχουν, ωστόσο, δείξει χωρίς αμφιβολία ότι ο ύπνος αποτελεί μία σημαντική αναζωογονητική διαδικασία που επηρεάζει την καθημερινή λειτουργικότητα και τη σωματική και διανοητική υγεία, ενώ είναι επίσης καίριας σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπου.
  • Μνήμη και μάθηση - Ο ύπνος έχει αποδειχθεί ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παγίωση της μνήμης, τη μάθηση και τη σκέψη. Η απόδοση ενός ατόμου σε γνωστικές δοκιμασίες είναι σημαντικά μειωμένη όταν υπάρχει στέρηση ύπνου, ενώ σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται και η συγκέντρωση.
  • Ανοσοποιητικό σύστημα - Όταν υποφέρουμε από έλλειψη ύπνου, είμαστε πιο ευάλωτοι σε λοιμώξεις και διάφορες άλλες νόσους, γεγονός που δείχνει ότι ο ύπνος παίζει ρόλο στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Νευρικό σύστημα - Κατά τη διάρκεια του ύπνου θεωρείται ότι οι νευρώνες «ξεκουράζονται», επιτρέποντας έτσι την επιδιόρθωση οποιασδήποτε βλάβης και την ανάκτηση της βέλτιστης λειτουργίας τους.
  • Αύξηση και ανάπτυξη - Κατά τη διάρκεια του βαθέως ύπνου εκκρίνεται αυξητική ορμόνη, ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι επίσης καλύτερη η κυτταρική ανάπτυξη και επιδιόρθωση.
  • Βελτίωση της διάθεσης και κοινωνική συμπεριφορά - Τα άτομα που πάσχουν από στέρηση ύπνου είναι συχνά βλοσυρά, κατηφή και απογοητεύονται εύκολα. Το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει τη διάθεση, τα συναισθήματα και την κοινωνική λειτουργικότητα διακόπτει τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια του ύπνου προκειμένου να διασφαλισθεί η βέλτιστη απόδοσή του κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 


Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε;

Η «ποσότητα» ύπνου που χρειάζονται οι άνθρωποι διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της γενετικής προδιάθεσης, της άσκησης, των καθημερινών δραστηριοτήτων και της ποιότητας του ύπνου. Η σύσταση ότι χρειαζόμαστε οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα ώστε να λειτουργούμε σωστά τις υπόλοιπες ώρες δεν ισχύει για όλους. Γενικά, εάν όταν ξυπνάτε αισθάνεστε ανανεωμένοι και δεν νιώθετε νύστα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ύπνος σας είναι επαρκής. Τα μωρά, οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες γυναίκες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο ύπνο από το μέσο όρο.
Εάν δεν κοιμηθείτε μια νύχτα, ενδέχεται να χρειασθεί να αναπληρώσετε τις ώρες ύπνου που χάθηκαν τις επόμενες νύχτες.




PostHeaderIcon Ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου

 
 Ξεκινά και πάλι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας μετά την διακοπή των προγραμμάτων λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει ο Οργανισμός.
Το πρόγραμμα είναι τροποποιημένο έτσι ώστε να δίδεται προτεραιότητα και να ικανοποιούνται οι ανάγκες των ασθενέστερων στρωμάτων των δικαιούχων που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος φθάνει τα 110 εκατομμύρια ευρώ και είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο.

PostHeaderIcon ΕΝΑ ΚΟΛ ΓΚΕΡΛ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ : Εµπειρίες µε τριακόσιους άνδρες

Οσα έµαθε σε δυόµισι χρόνια πορνείας για τις σχέσεις ανδρών - γυναικών γράφει µια Ελληνίδα µε πτυχία Ψυχολογίας – κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα µας
«Εχοντας κάνει σεξ επί πληρωµή µε περισσότερους από τριακόσιους άνδρες µέσα σε δυόµισι χρόνια, ξέρω πια πολύκαλά ότι τα σηµαντικότερα πράγµατα στο σεξ κινούνται γύρω από το σεξ» δηλώνει η Ελπίδα Σ. Είναι ένα πρώην κολ γκερλ, λίγο πριν από τα τριάντα, µε πτυχία Ψυχολογίας στο Ρέθυµνο και τηΣορβόννη. Aποφάσισε να γράψει για την εµπειρία της µε τους άνδρες όχι ακριβώς στο κρεβάτι αλλά στο πεδίο της συµπεριφοράς, προσπαθώντας να περιγράψει τον τρόπο µε τον οποίο προσεγγίζουν, φλερτάρουν, χειρίζονται την επιθυµία τα δύο φύλα.

PostHeaderIcon Τρία βήματα προστασίας από τη γρίπη

Η γρίπη είναι σοβαρή αρρώστια που μπορεί να οδηγήσει στο νοσοκομείο ακόμη και στον θάνατο. Κατά τη διάρκεια του 2009-2010 εμφανίστηκε ένας νέος ιός γρίπης, ο Α (Η1Ν1)2009, ο οποίος μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε την πρώτη πανδημία μετά από περισσότερα από 40 χρόνια. Η γρίπη είναι απρόβλεπτη και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ο ιός Α(Η1Ν1)2009 κυριαρχεί κατά τη διάρκεια της περιόδου της εποχικής γρίπης 2010-2011.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σας συμβουλεύει να ακολουθήσετε τα παρακάτω τρία απλά βήματα, για να προστατευθείτε εσείς και η οικογένειά σας από τη γρίπη:

PostHeaderIcon Τι λένε τα ζώδια για τον Μάρτιο;


Η πολυαστρία πλανητών μέσα στον 12ο οίκο αυξάνει τη διαίσθηση και σας προτρέπει να κατευνάσετε τις όποιες ανησυχίες. Η Σελήνη δίνει έμφαση στην κοινωνική σας ζωή κάνοντάς σας πιο ευδιάθετους. Αισθηματικά, οι προσπάθειες να παραμείνετε ...φρόνιμοι μάλλον θα πέσουν στον βρόντο, διότι ο Δίας στο ζώδιο σας δεν συναινεί. Οι γεννημένοι το πρώτο πενθήμερο προσέχετε τα οικονομικά σας και διεκδικήστε το κάτι παραπάνω στα αισθηματικά.


PostHeaderIcon "Φέσι" Καντάφι προς ελληνικές επιχειρήσεις και δημόσιο Πηγή:www.capital.gr


Μπορεί ο Μουαμάρ Καντάφι να έχει συσσωρεύσει αμύθητη προσωπική περιουσία, αυτό όμως, δεν εμποδίζει το λιβυκό δημόσιο να διαθέτει οφειλές σε ελληνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή ανέπτυσσαν δραστηριότητα στη «φλεγόμενη» σήμερα χώρα της Βόρειας Αφρικής, ύψους άνω των 700 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για υποχρεώσεις που, ορισμένες από τις οποίες, εκκρεμούν εδώ και 30 χρόνια, ύψους 716,2 εκατ. δολαρίων (€520,4 εκατ.) της Λιβύης προς εγχώριες εταιρείες. Το ποσό αυτό αφορά, ως επί το πλείστον, εκτελεσμένες κατασκευαστικές εργασίες αλλά και έργο που παρείχαν ελληνικές εμπορικές εταιρείες.

PostHeaderIcon Spiegel εναντίον Bild για την Ελλάδα

 Spiegel εναντίον Bild για την Ελλάδα
Με τίτλο εξωφύλλου «Bild - Οι εμπρηστές» το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στον ρόλο που...έπαιξε η λαϊκή Bild στην ελληνική κρίση: «Όταν πέρσι τέτοιο καιρό κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα κινδύνευε να χρεοκοπήσει χωρίς οικονομική βοήθεια, η Bild έθεσε το ερώτημα αυτό κατ’ αρχήν προσεκτικά: ‘Θα συμπαρασύρει η Ελλάδα και τις γερμανικές τράπεζες στη χρεοκοπία;’

PostHeaderIcon Τραγωδία σε χιονοδρομικό κέντρο

Ένας αθλητής του σνόουμπορντ έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα, στο χιονοδρομικό κέντρο Μπιελάσνιτσα, στο Σαράγεβο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε άτομα από ομάδα 12 αθλητών του σνόουμπορντ απομακρύνθηκαν την Κυριακή εκτός της ασφαλούς περιοχής του χιονοδρομικού κέντρου και παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα.

Η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε τρεις αθλητές, δύο από τους οποίους σώθηκαν, αλλά ο τρίτος, μετά από πολύωρη έρευνα, εντοπίστηκε νεκρός.
Η διεύθυνση του χιονοδρομικού κέντρου εξέφρασε τη λύπη της για την τραγωδία, προειδοποιώντας πόσο επικίνδυνη είναι η απομάκρυνση από τις οριοθετημένες πίστες σκι.


PostHeaderIcon ''Λιώνει'' το αεροδρόμιο της Ανταρκτικής

 
 Το αεροδρόμιο της αυστραλιανής βάσης στην Ανταρκτική ενδέχεται να είναι το πρώτο θύμα των κλιματολογικών αλλαγών, που έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το αεροδρόμιο άρχισε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια και η κατασκευή του στοίχισε στο αυστραλιανό δημόσιο 46 εκατομμύρια (αυστραλιανά) δολάρια.

PostHeaderIcon Λεσβιακό ζευγάρι ζητά διατροφή από τον… πατέρα του παιδιού τους

 
Η δωρεά σπέρματος μπορεί να αποδειχθεί πολύ... ακριβή υπόθεση στη Γερμανία, καθώς σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ, ένα λεσβιακό ζευγάρι που βοηθήθηκε από ένα Γερμανό να τεκνοποιήσει αξιώνει απ’ αυτόν να τους καταβάλει διατροφή και κατά τα φαινόμενα θα κερδίσει την υπόθεση.

PostHeaderIcon 10 Πράγματα που δεν γνωρίζετε (?) για το Twitter

 
1 ΚΩMΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Dick Costolo [@dickx], ο τωρινός πρόεδρος του Twitter, ήταν παλιότερα επαγγελµατίας κωµικός. Είχε γυρίσει, µάλιστα, κι ένα τηλεοπτικό σποτ για την Paramount. Βέβαια, αυτή τη δραστηριότητα την εξασκούσε πολύ πριν γίνει σοβαρός επαγγελµατίας του Web. Άλλωστε, είναι ο ιδρυτής του Feedburner, ενώ έχει περάσει και από την Google.

PostHeaderIcon Προς πώληση το MySpace

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Reuters, το MySpace τίθεται επίσημα προς πώληση. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα επικαλείται έμπιστες πηγές από ανθρώπους που εμπλέκονται άμεσα με τις διαπραγματεύσεις.

PostHeaderIcon Greek film "Dogtooth" wins foreign language Oscar !



PostHeaderIcon Η Φιλαδέλφεια η πλέον μολυσμένη πόλη στις ΗΠΑ

 

Η πόλη της Φιλαδέλφεια, το Μπεικερσφίλντ και το Φρέσνο στην Καλιφόρνια, είναι οι πιο τοξικές πόλεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα μελέτη, που ερευνά την ποιότητα του αέρα αλλά και του νερού στις μεγαλουπόλεις.

«Η Φιλαδέλφεια δεν έχει και τον καλύτερο αέρα αλλά άλλες πόλεις έχουν χειρότερο», είπε ο Μόργκαν Μπρέναν, υπεύθυνος της ιστοσελίδας forbes.com, που συνέταξε την αναφορά. Συμπλήρωσε όμως ότι στην πόλη της Φιλαδέλφεια, όπου έχουν την έδρα τους τουλάχιστον 50 μεγαλοεπενδυτικές εταιρείες, πραγματικά το νερό είναι χαμηλής ποιότητας και υπάρχει βαρύ φορτίο τοξικών αποβλήτων στην ατμόσφαιρα.

PostHeaderIcon Ο (πλούσιος) Έλληνας κρίση δεν κοιτά

 
Η ετήσια έρευνα του μεγάλου μεσιτικού γραφείου Knight & Frank στο Λονδίνο επιβεβαιώνει την τάση των τελευταίων ετών που θέλει τα σπίτια και τα διαμερίσματα της βρετανικής πρωτεύουσας, αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου λιρών, να γίνονται καταφύγιο για πλουσίους από χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής ή πολιτικής αστάθειας.

PostHeaderIcon Ιαπωνία: DVD του «Όρμου» στην πόλη όπου σφαγιάζουν δελφίνια

 

Το ντοκιμαντέρ του «Ο Όρμος» με θέμα το ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην ιαπωνική πόλη Ταϊτζί βραβεύτηκε με Όσκαρ και συγκλόνισε εκατομμύρια θεατές όταν προβλήθηκε στις σκοτεινές αίθουσες. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης του Λούι Ψυχογιός, ωστόσο, πιστεύει πως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι -οι ίδιοι οι Ιάπωνες- δεν είδαν την ταινία του. Έτσι, ένα χρόνο μετά, πήρε την πρωτοβουλία να στείλει δωρεάν το DVD του «Όρμου», μεταφρασμένο στα ιαπωνικά, στους 3.500 κατοίκους του Ταϊτζί.


PostHeaderIcon Στο φως τα σκοτεινά πειράματα από το παρελθόν των ΗΠΑ

Γιατρός της φυλακής Χόλμσμπεργκ κάνει ερωτήσεις σε έναν από τους «εθελοντές» της μελέτης του το 1966 

Σήμερα μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, κάποτε όμως οι ερευνητές που εργάζονταν για την αμερικανική κυβέρνηση δεν δίσταζαν να πειραματίζονται σε κρατούμενους και τρόφιμους ιδρυμάτων, συνήθως εν αγνοία τους. Το σκοτεινό παρελθόν της ιατρικής έρευνας έρχεται τώρα στο φως από το Associated Press.

Οι περισσότερες από 40 έρευνες που αποκαλύπτει το πρακτορείο πραγματοποιήθηκαν πριν από 40 έως 80 χρόνια -ακόμα και μετά την καταδίκη των γιατρών ναζί που πειραματίζονταν σε Εβραίους.

PostHeaderIcon Δωρεά 70 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα Gates για την παραγωγή τροφίμων

Εβδομήντα εκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, για την ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα, σε Ασία και Αφρική.
Στόχος η αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων που απειλούν την παραγωγή τροφίμων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπως για παράδειγμα οι ασθένειες των φυτών, παράσιτα, φτωχά εδάφη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


PostHeaderIcon Λαχτάρα για δεκάδες μαθητές από φωτιά σε ξενοδοχείο

 

Οι καπνοί “έπνιξαν” ξαφνικά το ξενοδοχείο Μορφή, στην Κερκίνη Σιντικής, λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ.

Οι φλόγες άρχισαν να γίνονται επικίνδυνες και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να βγάλουν άρον, άρον τους 23 μαθητές του 3 ΕΠΑΛ Κολωνού και τους 3 συνοδούς καθηγητές μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους πριν η κατάσταση γίνει επικίνδυνη.

PostHeaderIcon Δικαστική ήττα της Sony απαγορεύει προσωρινά την εισαγωγή PlayStation 3 στην Ευρώπη

Playstation 3Νέα τροπή στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Sony και της LG σχετικά με παραβιάσεις πατεντών για το PlayStation 3 δίνει δημοσίευμα του The Guardian. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ύστερα από δικαστική νίκη της LG εναντίον της Sony στο δικαστήριο της Χάγης, η πρώτη έχει το δικαίωμα να καθυστερήσει τις εισαγωγές παρτίδων από κονσόλες PlayStation 3 στα τελωνεία της Ευρώπης για τουλάχιστον 10 ημέρες.

PostHeaderIcon Πρωταθλητές στο online φλερτ οι Αθηναίοι

Μπορεί το Παρίσι να θεωρείται η πόλη του φωτός και του έρωτα, μπορεί η Βενετία να αποτελεί αγαπημένο προορισμό ερωτευμένων ζευγαριών, όμως η πρωταθλήτρια πόλη στο φλερτ δεν είναι άλλη από την...Αθήνα! Τουλάχιστον στο διαδικτυακό φλερτ...


Η ελληνική πρωτεύουσα, ήρθε πρώτη στην ''Παγκόσμια Λίγκα του Φλερτ'', η οποία κατατάσσει τις διάφορες πόλεις του πλανήτη με βάση τον μέσο μηνιαίο αριθμό φλερτ που πραγματοποιούν οι κάτοικοί τους, μέσω του site κοινωνικής δικτύωσης Badoo.com. Στη δεύτερη θέση, ήρθε η Μόσχα, ενώ η Ρώμη ήρθε , η Μαδρίτη 31η, το Λονδίνο 57ο, το Βερολίνο 79ο και η Νέα Υόρκη 89η, ενώ συνολικά στη λίστα περιλαμβάνονταν 200 πόλεις.


PostHeaderIcon Επιμένουν οι "Δεν πληρώνω" παρά την τροπολογία Ρέππα


Νέες οδηγίες για το πώς θα μπορούν να περνούν οι οδηγοί, που αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμό των διοδίων, από τους σταθμούς, εξέδωσε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Επιτροπών πολιτών “ενάντια στα διόδια”. 

“Ζητάμε έκδοση επί πιστώσει απόδειξης” αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, προειδοποιώντας για νέες κινητοποιήσεις μετά τη δημοσίευση της “ντροπολογίας Ρέππα” στο ΦΕΚ. Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης (01/03) έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση, από τις 7 έως τις 10, στο Σύνταγμα.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Σπιτικό παστουρμά


Μυρίζει ακόμα και όταν κατουράς ο άτιμος ο παστουρμάς αλλά είναι ωραίος γαμώτο:

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


1692: Αρχίζουν οι περίφημες «Δίκες των Μαγισσών» στη Μασαχουσέτη. Τέσσερις γυναίκες κατηγορούνται για μαγεία.

1935: Φιλοβενιζελικό στρατιωτικό κίνημα καταστέλλεται από τον Κονδύλη. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος διαφεύγει στην Ιταλία.

1947: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρχίζει τις εργασίες του.

1952: Το Στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του.

1983: Η Swatch κυκλοφορεί την πρώτη συλλογή της με 12 ρολόγια.

1959: Επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ΠΡΟΠΟ στην Ελλάδα.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 01/03/2011


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες στο Β. Ιόνιο και πιθανόν σε παράκτιες περιοχές της Ηπείρου, λίγες ασθενείς βροχές στην Κεντρική - Ανατολική χώρα και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

PostHeaderIcon Καλημέρα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin