Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή αυξάνουν τη μυωπία

Όλο και περισσότεροι μαθητές Δημοτικού στο Χονγκ Κονγκ εμφανίζουν μυωπία επειδή περνούν τέσσερις ώρες την ημέρα παίζοντας παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή «σερφάροντας» στο διαδίκτυο. 

Τα κρούσματα μυωπίας μεταξύ μαθητών του Δημοτικού σχολείου αυξάνονται με ρυθμό 10% τον χρόνο, σύμφωνα με την Ένωση Οπτομετρών. «Τα παιδιά κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους, αν οι γονείς δεν αναλάβουν δράση ώστε τα παιδιά τους να απαλλαγούν από την επικίνδυνη συνήθεια» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Κένεθ Λαμ.

Στο Χονγκ Κονγκ καταγράφεται ήδη ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μυωπίας στον κόσμο και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη το 17% των μαθητών όταν ξεκινούν το Δημοτικό και το 53% όταν το ολοκληρώνουν έχουν μυωπία.

πηγή :tovima.gr

PostHeaderIcon Στραγγάλισε το παιδί της για να παίζει στο ίντερνετ





«Μάνα» έπνιξε με τα χέρια της τον τρίχρονο γιο της, γιατί το επίμονο κλάμα του, της αποσπούσε την προσοχή από τα παιχνίδια που έπαιζε στο ίντερνετ! 

PostHeaderIcon Άγρια συμπλοκή με τσεκούρια στη Λαμία

Άγρια συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών από την Αλβανία έλαβε χώρα στη Φθιώτιδα. Συνολικά δέκα άτομα συνεπλάκησαν με τσεκούρια, ξύλα και μαχαίρια σε μια πρωτοφανή συμπλοκή!


Σύμφωνα με lamiareport, όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα πήγε στο σπίτι της άλλης οικογένειας για να ζητήσει το «λόγο» για κάποιο θέμα.

PostHeaderIcon Τούρκοι πράκτορες ανενόχλητοι στη Μυτιλήνη



Αξιωματικός του ελληνικού στρατού, που υπηρετεί στη Μυτιλήνη (το newsbomb.gr. έχει στη διάθεσή του τα πλήρη στοιχεία, όνομα, τηλέφωνο, κ.λπ) με προσωπικό του email στον Κώστα Χαρδαβέλλα, αποκάλυψε πριν από 5 ημέρες το εξής γεγονός:

PostHeaderIcon «Βόλτα» τουρκικής κορβέτας στην Εύβοια

Σε εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου η τουρκική κορβέτα Bodrum, ακολουθώντας νοτιοδυτική πορεία, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας.



Η κορβέτα ξεκίνησε την πορεία της από τη Σμύρνη και το βράδυ της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου βρισκόταν σε διεθνή ύδατα του βορειοανατολικού Αιγαίου.

PostHeaderIcon Χιλιάδες οι χαμένες θέσεις εργασίας από τα «λουκέτα» στη Θεσ/νικη

 


Σε περίπου 1.000 υπολογίζονται τα καταστήματα, που «κατέβασαν ρολά» μόνο τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί περίπου 3.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη.

PostHeaderIcon Κέρδη καταγράφει ο χρυσός

 



Το ΔΝΤ πούλησε περίπου 403,3 μετρικούς τόνους και οδήγησε το πολύτιμο μέταλλο σε άνοδο

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,4% φθάνοντας στα 1.391,02 δολάρια η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 1.390,30 στη Σιγκαπούρη.
Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας τα 1.391,20 δολάρια η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.


πηγή : newsit.gr

PostHeaderIcon Η Κίνα απαγορεύει την αγγλική γλώσσα

Η Κίνα απαγορεύει την αγγλική γλώσσα

Με σκοπό να προστατέψει την κινεζική γλώσσα, το Πεκίνο απαγόρευσε σε εφημερίδες, εκδότες και sites να...


PostHeaderIcon Η Μάχη του Μαραθώνα σε δίευρο, με αφορμή την επέτειο των 2.500 χρόνων

 
Τίθενται σε κυκλοφορία νέα επετειακά μεταλλικά κέρματα των 2 ευρώ, με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. 
 

PostHeaderIcon Η πλατεία Θεάτρου αλλάζει πρόσωπο

 
Ενας μικρός, κρυμμένος κήπος με τρεχούμενο νερό. Πού; Στην καρδιά της Αθήνας, αλλά σε ένα από τα πλέον υποβαθμισμένα σημεία της: την πλατεία Θεάτρου. Αυτή είναι η πρόταση που ήρθε πρώτη στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της περιοχής, τον οποίο προκήρυξε η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων. Τα βραβευμένα σχέδια υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Ματθαίος Παπαβασιλείου και Βαλεντίνα Καρβουντζή , οι οποίοι, όπως λένε, θέλησαν με την ιδέα τους να αναδείξουν «την αξία των μαλακών δαπεδοστρώσεων αλλά και τη σπουδαιότητα της φύσης στη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών».

PostHeaderIcon Τα γαλακτοκομικά προστατεύουν από τον διαβήτη

Φυσική ουσία που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται να προστατεύει έναντι του διαβήτη, αναφέρουν ερευνητές.

PostHeaderIcon Η Google προειδοποιεί τους χρήστες για τα επικίνδυνα sites



Η Google προσέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στη μηχανή αναζήτησης, το οποίο έχει ως αποστολή να ενημερώνει τους χρήστες για τα εν δυνάμει επικίνδυνα sites. Τα εν λόγω sites εμφανίζονται μεν κανονικά στα αποτελέσματα της αναζήτησης, αλλά μια σαφή προειδοποίηση από τη Google.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω ακριβώς από το link του αποτελέσματος υπάρχει η ένδειξη This site may be compromised. Η συγκεκριμένη ένδειξη είναι link, το οποίο οδηγεί το χρήστη στο help center της Google, όπου δίνονται εξηγήσεις για το τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει.
Υπ' όψιν ότι η προειδοποίηση δε σημαίνει επ' ουδενί αποκλεισμό του site. Ο χρήστης μπορεί μπει κανονικά σε οποιαδήποτε σελίδα θεωρείται ύποπτη από τη Google, με δική του βέβαια ευθύνη.

Το νέο feature ενσωματώνεται σταδιακά στη μηχανή αναζήτησης της Google.


Πηγή: e-pcmag.grThe Inquirer

PostHeaderIcon Πράσινο φως για φωτοβολταϊκά και στα διασυνδεδεμένα νησιά

 
Ανοίγει, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και εντός της εβδομάδας, η διαδικασία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα διασυνδεδεμένα νησιά, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν εξαιρεθεί από τα όσα ισχύουν για την υπόλοιπη χώρα.

Η σχετική υπουργική απόφαση της κ. Μπιρμπίλη αναμένεται να υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών και θα είναι απολύτως στο πνεύμα της σχετικής εισήγησης που έχει υποβάλλει η ΡΑΕ. Ειδικότερα, θα επιτρέπεται η εγκατάσταση συστημάτων μέχρι 150 κιλοβάτ σε: Επτάνησα, Σποράδες, νησιά Αργοσαρωνικού, Β. Αιγαίου, Άνδρο, Τήνο και Εύβοια.

Υπόθεση ολίγων ημερών είναι επίσης, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών στα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Κατά πάσα πιθανότητα η Απόφαση αυτή θα εκδοθεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. 

Κεντρικό θέμα στην υπουργική απόφαση θα είναι η άρση των απαγορεύσεων που υπήρχαν για τα solar trackers ύψους πάνω από 2,5 μέτρα και η ευνοϊκή αντιμετώπιση του ζητήματος σχετικά με την απόσταση από τα όρια του οικοπέδου, θέματα για τα οποία η υπουργός έχει εκφράσει σαφή πολιτική βούληση και έχει δώσει την ανάλογη κατεύθυνση.
Οι υπουργικές αποφάσεις, εντάσσονται στο απαραίτητο κανονιστικό πλαίσιο για να λειτουργήσει στο σύνολό του ο νόμος για τις ΑΠΕ που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, και ο οποίος έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλη δυναμική που «μεταφράζεται» σε αυξημένα ποσοστά συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Το επόμενο βήμα είναι η νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που έχει φανεί από τη λειτουργία του νόμου ότι είναι απαραίτητο να διευθετηθούν. Η κατεύθυνση είναι «να γίνονται έργα ΑΠΕ και όχι απλώς άδειες προς μεταπώληση» υποστηρίζουν από το ΥΠΕΚΑ. Στο πλαίσιο αυτό θα δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία και θα επιταχύνονται οι διαδικασίες. 

Για παράδειγμα θα τίθεται maximum χρονικό όριο (αποκλειστικές προθεσμίες), για κάθε βήμα της αδειοδοτικής διαδικασίας. Οι προθεσμίες θα αφορούν το χρόνο μέσα στον οποίο θα υποχρεούνται οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν, αλλά και το χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του ο επενδυτής για να προχωρήσει. Εάν καθυστερεί, θα ακυρώνεται η επένδυση, ώστε να μην «κρατάνε» θέσεις, επενδυτές που δεν έχουν σκοπό να ολοκληρώσουν.

πηγή : energypress

PostHeaderIcon Ιαπωνία: Σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι


Μικρού ύψους παλιρροϊκά κύματα, ύψους περίπου 30 εκατοστών, έφτασαν στις ακτές της νήσου Τσιτσισίμα, του συγκροτήματος Ογκασάουρα, μετά το σεισμό 7,4 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή της νότιας Ιαπωνίας.

Στη δημόσια τηλεόραση μεταδόθηκε προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι παρακτίων περιοχών "μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά κύματα δύο μέτρων".

Η προειδοποίηση αυτή ιδίως ισχύει για τις ακτές του νησιωτικού συγκροτήματος Ογκαουάρα, στην περιοχή της νότιας Ιαπωνίας. Οι κάτοικοι του οποίου προσκλήθηκαν να μεταβούν, άμεσα, σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα.

Πηγή: epikaira.gr

PostHeaderIcon Σαν σήμερα ...


1808: Πρεμιέρα στη Βιέννη σε κοινή συναυλία των Συμφωνιών αρ. 5 και 6 του Μπετόβεν.

1849: Η εκτέλεση του ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ματαιώνεται την τελευταία στιγμή. Είχε καταδικαστεί για αντιτσαρική προπαγάνδα.

1867 : Ο οπλαρχηγός Γογονής εξοντώνει την οπισθοφυλακή του Χουσεΐν
Αβνή πασά, κοντά στον Φρε Χανίων.

1894: Αρχίζει στο Παρίσι η δίκη του γαλλοεβραίου αξιωματικού του πυροβολικού Άλφρεντ Ντρέιφους,που κατηγορείται για προδοσία.

1927: Απεργούν στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων). 

1940 : Ο Ελληνικός Στρατός (ΙΙΙ Μεραρχία), μετά από σκληρό αγώνα,
εισέρχεται απελευθερωτής στην Χειμάρρα της Β. Ηπείρου.

Το υποβρύχιο "Παπανικολής", με κυβερνήτη τον Πλωτάρχη
Μιλ. Ιατρίδη, βυθίζει το ιταλικό πετρελαιοφόρο "Αντουανέτα",
έξω από τον Αυλώνα.

1978: Δια νόμου επιβάλλεται η χρήση μιας και μοναδικής ελληνικής σημαίας, αυτή της θάλασσας με τις 9 κυανές και λευκές ρίγες.

1989: Η ιστορική Πύλη του Βρανδεμβούργου ανοίγει ξανά, έπειτα από 30 χρόνια, τερματίζοντας τη διαίρεση Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 22/12/2010


Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μέτριους νοτιάδες στα πελάγη περιμένουμε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010.


PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin