Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Υγιεινή διατροφή: Θα γλίτωναν χιλιάδες…



Περισσότεροι από ένας στους δέκα θανάτους από καρδιά, εγκεφαλικά και καρκίνο θα αποτρέπονταν κάθε χρόνο, εάν όλοι φροντίζαμε να τρώμε δύο σαλάτες και τρία φρούτα την ημέρα, και δεν υπερβαίναμε τις συνιστώμενες ποσότητες αλατιού και λίπους, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές.


Η πλειονότητα των ζωών που θα σώζονταν (το 60%), θα γλίτωναν το έμφραγμα, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς (BHF).

PostHeaderIcon Νέο πρόστιμο στη ΔΕΗ ύψους 60.000 ευρώ

Ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής επέβαλε νέο πρόστιμο κατά της ΔΕΗ, ύψους 60.000 ευρώ, για αυθαιρεσίες στα ορυχεία Πτολεμαίδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

PostHeaderIcon Γαλάζια φωτεινή αφύπνιση


Έναν διαφορετικό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό τρόπο αφύπνισης επινόησαν οι ειδικοί της ολλανδικής εταιρείας Ρhilips. Ανέπτυξαν ένα σύστημα φωτισμού το οποίο έχει τη δυνατότητα να επιδρά στον ανθρώπινο κιρκαδικό κύκλο, γεγονός που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα σχολεία και ιδιαίτερα κατά τις «δύσκολες» πρώτες ώρες.


PostHeaderIcon Ρολόι ακριβείας και... βαρύτητας!



Ενα ρολόι διαφορετικό από τα άλλα δημιούργησε ο σχεδιαστής Αντρέ Σέιντιν. Ο λόγος για το Οrbit, ένα έξυπνο ρολόι το οποίο θυμίζει βραχιόλι και δείχνει με ακρίβεια δευτερολέπτου την ώρα, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα (από διάφανο σε μαύρο) ανάλογα με την ώρα της ημέρας.


Αν και δεν διαθέτει καντράν, το Οrbit φέρει στην επιφάνειά του γραμμές οι οποίες αντιπροσωπεύουν τους μήνες του χρόνου, τις ημέρες, τις ώρες, τα λεπτά και τα δευ τερόλεπτα. Ετσι, κατά τη σταθερή «τροχιά» του κάθε τμήματος ξεχωριστά γύρω από τον καρπό του χρήστη, αποκαλύπτεται ένα πρωτόγνωρο αισθητικό αποτέλεσμα.

Με τη βοήθεια ενός υπερευαίσθητου αισθητήρα βαρύτητας το πρωτότυπο αξεσουάρ επιτρέπει στον χρήστη του να το χρησιμοποιεί και ως επιτραπέζιο ρολόι, καθώς μαζί με τη θέση του αλλάζει και η διάταξη (από οριζόντια σε κάθετη) εμφάνισης της ώρας.

Πηγή: tovima.gr

PostHeaderIcon Ψηφιακή ...σύντροφος!

Αν κάποιος αισθάνεται μοναξιά, αλλά δεν θέλει να καταφύγει σε κάποιο site γνωριμιών, ούτε να επωμιστεί τις ευθύνες μιας σοβαρής σχέσης, τότε του ταιριάζει απόλυτα μια εφαρμογή του smartphone, η οποία θα του επιτρέπει να λαμβάνει βίντεο-κλήσεις από μια πανέμορφη...ψηφιακή κοπέλα!



Η εφαρμογή, ονομάζεται ''αγάπη μου, εγώ είμαι!'' και η νοτιοκορεάτικη εταιρεία που την ''λανσάρει'', προσέλαβε ένα 22χρονο μοντέλο, τη Μίνα, ώστε να καταγράψει περισσότερα από 100 μηνύματα.
Τα μηνύματα συμπεριλαμβάνουν τις φράσεις ''κοιμάσαι ακόμα;'', ''ώρα για πρωινό'', ''καληνύχτα και όνειρα γλυκά.''
Αν κάποιος ''κατεβάσει'' την εφαρμογή στο κινητό του, θα λαμβάνει τρεις ήτέσσερις κλήσεις από τη Μίνα, κάθε μέρα.
Το μόνο κακό στην υπόθεση είναι ότι θα πρέπει να εξασκηθεί στις...ξένες γλώσσες, καθώς η Μίνα μιλάει μόνο κορεάτικα!

Πηγή: cosmo.gr

PostHeaderIcon Νέας "τεχνολογίας" βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούν οι γνωστοί άγνωστοι


Νέα τεχνολογία χρησιμοποιούν οι γνωστοί άγνωστοι στις βόμβες μολότοφ που εκτοξεύουν κατά δεκάδες πια στις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία η Αστυνομία έχει στην κατοχή της δείγματα των νέων βομβών που χρησιμοποίησαν οι γνωστοί άγνωστοι κατά των Αστυνομικών στις διαδηλώσεις της 15 Δεκεμβρίου.

PostHeaderIcon Aκατάβλητο πνεύμα: Στίβεν Χόκινγκ


Μπορεί το σώμα του να τον κρατά καθηλωμένο σε μια αναπηρική καρέκλα εδώ και δεκαετίες, ωστόσο το πνεύμα του, πάντοτε ανήσυχο και ελεύθερο, οδηγεί την ανθρωπότητα στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας.

Αποτελεί ίσως την πιο εμβληματική μορφή της επιστημονικής κοινότητας. Και δεν είναι η κατάσταση της υγείας του που τον «βοηθά» σε αυτό. Γιατί μπορεί ο Στίβεν Χόκινγκ να προκαλεί τη συμπάθεια όλων όντας καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα και παντελώς αδύναμος να κινήσει οποιονδήποτε μυ πέρα από το δεξί του μάγουλο, ωστόσο είναι η επιστημονική του επάρκεια αυτή που τον έχει καταστήσει έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους ανθρώπους στον κόσμο. Μεθοδικά και υπομονετικά, τα τελευταία 45 χρόνια το μυαλό του Χόκινγκ ταξιδεύει και εξηγεί όσα συμβαίνουν στις εσχατιές του σύμπαντος και στην άβυσσο των μαύρων οπών.

PostHeaderIcon Ακτίνες Χ καταγράφτηκαν σε τεχνητούς κεραυνούς

Ακτίνες Χ που εκπέμπουν οι κεραυνοί κατέγραψε για πρώτη φορά Αμερικανοί επιστήμονες γεγονός σημαντικό στις έρευνες για το πως δημιουργούνται οι ατμοσφαιρικές ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Οι μελετητές από το Πανεπιστήμιο της  Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Φλόριντα κατασκεύασαν δικούς τους κεραυνούς ώστε να επαναλαμβάνουν το πείραμα. 

Οι ερευνητές μέσω των τεχνητών κεραυνών εκτόξευσαν τέσσερις μικρούς πυραύλους όπου κρεμόταν αγώγιμα καλώδια τα οποία έδωσε στη συνέχεια τη δυνατότητα να επιστρέψουν απότομα τα φορτία από τα σύννεφα στο έδαφος.

Χρησιμοποιώντας μια ειδική κάμερα –την ώρα των πειραμάτων- κατέγραφε τις ακτίνες Χ και γ. 

Παρόλο που οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι οι κεραυνοί εκπέμπουν ακτινοβολία σε αυτά τα μήκη κύματος, άγνωστος παραμένει ο μηχανισμός του φαινομένου ωστόσο οι επιστήμονες πιστεύουν πως τα αποτελέσματα του πειράματος συμβαίνουν και φυσικούς κεραυνούς.


Πηγή: cosmo.gr

PostHeaderIcon Η ομηρική προέλευση της έκφρασης "μου λύθηκαν τα γόνατα"

Στο Ομηρικό έπος υπήρχε η πίστη ότι η έδρα των σωματικών δυνάμεων βρίσκεται στα γόνατα (γόνυ). Ισχυρός πολεμιστής ήταν αυτός με τα ανθεκτικότερα γόνατα.

Έτσι βλέπουμε τον Ιδομενέα να έχει χτυπήσει τον Οινόμαο αλλά να μην καταφέρνει να τον σκυλεύσει γιατί δεν ήταν πια στέρεα τα γόνατα του (ου γαρ ετ΄ έμπεδα γυία ποδών Ραψωδία Ν στίχος 512). Ο Αχιλλέας λέει ότι δεν θα ξεχάσει τον φίλο του όσο βρίσκεται ανάμεσα στους ζωντανούς και σαλεύουν τα γόνατα του (φίλα γούνατ΄ ορώρη, ρ.Ι 610). Σε αντίθεση με τα γόνατα του πολεμιστή, τα γόνατα της Ανδρομάχης τρέμουν (ελελίχθη γυία, ρ.Χ 448) από τον φόβο. Ο Έκτορας λίγο πριν τον θάνατο του, για να ξορκίσει τον Αχιλλέα να τον λυπηθεί, επικαλείται τη ζωή του, τους γονείς του και τα γόνατα (γούνων) του.

 

PostHeaderIcon Κατίνα Παξινού: Πιο μεγάλη απ’ τη ζωή

Φαινόμενο μοναδικό για το ελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο, η Kατίνα Παξινού αγάπησε με πάθος τη ζωή και τις τέχνες, αναγνωρίστηκε ακόμη και από το Χόλιγουντ -έγινε η πρώτη μη Αμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ- και κατάφερνε να ξεπερνάει τα όρια. Τα δικά της, και τελικά της ζωής.

Το καλοκαίρι του 1972 η Kατίνα Παξινού πηγαίνει στο Θέατρο της Eπιδαύρου. Aυτήν τη φορά όμως δεν είναι ούτε η Hλέκτρα, ούτε η Eκάβη, ούτε η Iοκάστη, ούτε η Kλυταιμνήστρα.
Eίναι η Kατίνα Παξινού και πηγαίνει για τελευταία φορά στον ιερό χώρο. Nιώθει τη μεγάλη αυλαία να πέφτει σιγά σιγά. Έχει μερικούς μήνες ζωής ακόμη. «Πηγαίνει να αποχαιρετήσει το θέατρο όπως θα έκανε για το σπίτι της στην οδό Λυκείου», αφηγείται ο εγγονός της. Tο κοινό σηκώνεται όρθιο και την αποθεώνει. Oι τουρίστες αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάποια βασίλισσα. Kαι κάποιοι τους απαντούν, ναι, είναι η βασίλισσα. Eίναι η Aτόσσα, είναι το μεγαλύτερο φαινόμενο της ιστορίας του ελληνικού θεάτρου. 

PostHeaderIcon Ποια είναι τα νέα κίνητρα απόσυρσης παλαιών Ι.Χ

old_cars 
Το νομοσχέδιο ενσωματώνει κίνητρα απόσυρσης παλαιών Ι.Χ ηλικίας άνω των 12 ετών, με μείωση των τελών ταξινόμησης από 50% έως και 100% για την αγορά καινούργιων Ι.Χ κάτι που σημαίνει ότι οι αγοραστές θα έχουν οικονομικό όφελος από 300 έως και 2.100 ευρώ.
 

PostHeaderIcon Γιατί έχουμε το τιμόνι αριστερά και γιατί σε άλλες χώρες στα δεξιά;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σε κάποιες χώρες το τιμόνι βρίσκεται αριστερά και οδηγούν στις δεξιά λωρίδες, ενώ σε κάποιες άλλες, συμβαίνει το αντίθετο;


PostHeaderIcon Ο δίσκος της Φαιστού στα «Ancient X-Files» του National Geographic

 Με στόχο να παρουσιαστεί παγκοσμίως ο δίσκος της Φαιστού, η ανακάλυψή του στα 1908 και όλο το φάσμα των προσεγγίσεων ως προς το περιεχόμενό του, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, που εντάσσεται σε μια σειρά με τίτλο «Ancient X-Files», υπό τη γενική εποπτεία και διεύθυνση του National Geographic Society των ΗΠΑ.

PostHeaderIcon Δικαιώθηκε η Χαρά Νικοπούλου στην υπόθεση της δυσφήμισης της από την εφημερίδα Μιλλέτ

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Πολυμελούς πλημμελειοδικείου Ξάνθης σχετικά με την αγωγή εκατομμυρίων που είχε υποβάλλει η Χαρά Νικοπούλου ενάντια στην εφημερίδα Μιλλέτ λόγω του δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο η Χαρά Νικοπούλου είχε ζητήσει από τους μαθητές της «να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ».
 

PostHeaderIcon Επέτειος των Εθνοσυνελεύσεων στο Άργος

Ο Δήμος Άργους διοργανώνει εκδηλώσεις Σάββατο και Κυριακή, τιμώντας την έναρξη των 
Α’ ,Δ’ και Ε’ Εθνικών Συνελεύσεων, που ξεκίνησαν τις εργασίες τους στην πόλη του Άργους. 
 

PostHeaderIcon Ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου Απτέρας στα Χανιά








Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου της αρχαίας Απτέρας, στον δήμο Σούδας του νομού Χανίων.

PostHeaderIcon Εγκαινιάστηκε το Ινστιτούτο Ελληνιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Waterloo

Το Ινστιτούτο Ελληνιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Waterloo που αποτελεί το πρώτο αντίστοιχο ερευνητικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής, εγκαινιάσθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλου.

PostHeaderIcon «Locavores» ή «τοποφάγοι» εναντίον οικονομικής κρίσης

Στις ΗΠΑ, τους αποκαλούν «Locavores» κι έχουν ανακαλύψει τον τρόπο ώστε να «πολεμήσουν» τις υψηλές τιμές των τροφίμων στα ράφια. Στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να ονομάζονται «τοποφάγοι» και να αντιμετωπίζουν το «δαίμονα» της οικονομικής κρίσης με όπλο την... τσάπα κι άλλα γεωργικά εργαλεία.

    Ο λόγος, για οργανωμένες κοινότητες ανθρώπων, που καταναλώνουν μόνον προϊόντα τα οποία παράγουν οι ίδιοι ή που παράγονται στον τόπο τους, το πολύ σε ακτίνα 50 έως 100 χιλιομέτρων. 


PostHeaderIcon Tο ακριβότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο...

Αυτό είναι το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο 
Το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται σε μία εκ των χωρών με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.


PostHeaderIcon Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, η καλλιτέχνης Hadas Itzcovitch έφτιαξε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από 5.480 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.
 

PostHeaderIcon Oδηγός αυτοβοήθειας για τους ανθρώπους με αναπηρίες

Σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης και ένδειας η αξιόπιστη ενημέρωση, πληροφόρηση και επικοινωνία αποκτά ουσιαστική σημασία, επειδή δίνει τη δυνατότητα στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες να ενημερώνεται, να πληροφορείται και να επικοινωνεί ώστε να μπορεί να κάνει ενημερωμένες επιλογές ανεξαρτησίας.

PostHeaderIcon Καταπολεμήστε το γιορτινό άγχος

Είναι ένα κρύο απογευματάκι στα τέλη του Δεκέμβρη. Περπατώ σε στολισμένους δρόμους με λαμπάκια και πολύχρωμα στολίδια, ακούω φωνές και… ουρλιαχτά από παιδάκια, μαμάδες να τρέχουν τριγύρω με άπειρες σακούλες κρεμασμένες στα χέρια τους. Αυτό είναι το περίφημο πνεύμα των Χριστουγέννων; Κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την εικόνα. Έχει κάτι που με αγχώνει και με καταθλίβει απίστευτα. Γιατί όμως;’…

PostHeaderIcon Κομισιόν : Ναι στην ανταλλαγή ισχύος της ΔΕΗ αφού πρώτα "τεστάρουμε" ότι υπάρχει ενδιάφέρον...

 
Σύμφωνη με την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ και ξένων εταιρειών, εμφανίζεται η Κομισιόν, με τον όρο όμως πρώτα του "market testing", δηλαδή μιας έρευνας ολίγων εβδομάδων στην ευρωπαϊκή αγορά ώστε να διαπιστωθεί και έμπρακτα το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών.


PostHeaderIcon Προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας η Citigroup

Τη χρεοκοπία της Ελλάδας, με κατάληξη σε haircut επί του κρατικού χρέους, προβλέπει η Citigroup σε note προς τους πελάτες της σχετικά με τα ρίσκα που συνεχίζονται και το 2011. 

PostHeaderIcon ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Eξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης

Δικογραφία  σε βάρος 26 ατόμων σχηματίστηκε από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης – σύστασης συμμορίας», της «Πλαστογραφίας», της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» και «Απάτης». 

PostHeaderIcon ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ...

Ενας στους πέντε Ελληνες μαθητές διαβάζοντας ένα κείμενο αδυνατεί να αναγνωρίσει το κύριο θέμα του, να εντοπίσει μία... με σαφήνεια διατυπωμένη πληροφορία εντός του κειμένου, να κάνει μια απλή συσχέτιση ανάμεσα στις πληροφορίες του κειμένου...
και σε κοινές, καθημερινές γνώσεις. Αυτό προκύπτει από την επιμέρους ανάλυση των επιδόσεων Ελλήνων μαθητών στον διαγωνισμό PISA που διενεργήθηκε το 2009. Οι 15χρονοι μαθητές 65 χωρών εξετάστηκαν στην κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. 
 

PostHeaderIcon Απεργούν για 48 ώρες οι δημοσιογράφοι...


Απεργούν από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής και για 48 ώρες οι δημοσιογράφοι. Εξαιτίας της απεργίας δεν θα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, θα «σιγήσουν» ειδησεογραφικοί δικτυακοί τόποι, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στην κυκλοφορία των εφημερίδων το Σαββατοκύριακο. 

Εκτός της “Ελευθεροτυπίας” που αποφάσισε να κυκλοφορήσει κανονικά και τις δύο ημέρες, οι υπόλοιπες εφημερίδες δε θα κυκλοφορήσουν το Σάββατο, ενώ οι κυριακάτικες εκδόσεις τους θα κυκλοφορήσουν σήμερα, Παρασκευή .
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ κήρυξε τη 48ωρη απεργία την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων, την προστασία των θέσεων εργασίας και τη λήψη από την κυβέρνηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους.


πηγή : kartesios

PostHeaderIcon «Κάνουμε ήδη μπίζνες στο Αιγαίο»

Διττής ερμηνείας απάντηση έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, παραδεχόμενος ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν ξεκινήσει ήδη μπίζνες στο Αιγαίο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας παραβρέθηκε την περασμένη Τρίτη στη δεξίωση που παρέθεσε με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων ο Ελληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης. Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος «να κάνει μπίζνες (do business) με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Αιγαίο», ο κ. Νταβούτογλου απάντησε καταφατικά. «Ηδη το κάνουμε», πρόσθεσε.  

PostHeaderIcon Επίθεση ιάπωνα “σαμουράι” σε σχολικό λεωφορείο

 

 13 τραυματίες από την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι στους επιβάτες σχολικού και αστικού λεωφορείου έξω από το Τόκιο.


PostHeaderIcon Εθνικό σχέδιο δράσης κατά του καρκίνου

Στοχεύει σε προληπτικές παρεμβάσεις, που αφορούν γνωστούς παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η διατροφή, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

PostHeaderIcon Ο απατημένος μαθαίνει τις απιστίες μέσω… Facebook!



Ένας στους πέντε γάμους στις Ηνωμένες Πολιτείες «διαλύεται» λόγω του Facebook και άλλων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης καθώς ο απατημένος εντοπίζει πολύ πιο εύκολα τα… παραστρατήματα του συντρόφου του.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Άλαν Μάντελ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δικηγόρων Διαζυγίων (AAML) και διάσημος για τους celebrity πελάτες του, «το Google, το Facebook και το Twitter διευκολύνουν έναν άνθρωπο να διαπιστώσει την απιστία του/της συντρόφου του/της».

PostHeaderIcon Τρίδυμο ρήμαζε σπίτια σε Καβάλα και Ξάνθη

Τρίδυμο ρήμαζε σπίτια σε Καβάλα και Ξάνθη Η 26χρονη ομολόγησε επτά κλοπές

Δύο άνδρες και μία γυναίκα είχαν στήσει σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στην Καβάλα και την Ξάνθη. Η αστυνομία εξιχνίασε τις υποθέσεις μετά τη σύλληψη μίας 26χρονης, μέλους της συμμορίας, στη Χρυσούπολη Καβάλας η οποία νωρίτερα είχε «ανοίξει» μία μονοκατοικία, αφαιρώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

PostHeaderIcon Ζητείται «γιατρός» για Κούρους

Ανάταξη Κούρων εν όψει! Υπό την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού θα βρουν τον τρόπο να συνεργασθούν και να υλοποιήσουν το έργο της συντήρησης και της συγκόλησης των δύο εξαιρετικής τέχνης Κούρων, που κατασχέθηκαν στα χέρια αρχαιοκαπήλων τον περασμένο Μάιο στην Κορινθία. 

Τα δύο αγάλματα που χρονολογούνται στον 6ο π.Χ. αιώνα και έχουν ήδη εκτιμηθεί στα 5,3 εκατομμύρια ευρώ το καθένα ήταν σχεδόν ολόκληρα αφού έλειπαν μόνον οι κνήμες τους. Αυτές ήρθαν στο φως μετά από την ανασκαφή, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κλένια, όπου αποκαλύφθηκε ολόκληρο αρχαίο νεκροταφείο. Ηδη μάλιστα έχουν αποκαλυφθεί 43 τάφοι, όχι όμως και άλλα αγάλματα. 

Σήμερα όμως τα μεν σώματα των Κούρων βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα δε πόδια στο Μουσείο Κορίνθου. Ο λόγος άδηλος, πλην η επιταγή μία: Αντί τα μουσεία, οι αρχαιολόγοι, οι συντηρητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι να ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία, τα αγάλματα να συγκεντρωθούν -με όλα τους τα μέλη- στον πλέον οργανωμένο χώρο ώστε η... ανάταξη των ποδιών να γίνει από τον καλύτερο «γιατρό» με επιτυχία.

πηγή :tovima.gr

PostHeaderIcon Οικογενειακή υπόθεση η «πράσινη ανάπτυξη»

Μόλις δυο μέρες έμειναν για την έναρξη του τρίτου συνεδρίου για το περιβάλλον και την ενέργεια, που διοργανώνει ο μικρός αδελφός του πρωθυπουργού, Ανδρέας (Αντρίκος) Παπανδρέου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
 

PostHeaderIcon Τα διαχρονικά αρχαία Ελληνικά έθιμα

Υπάρχουν πάρα πολλές παραδόσεις και έθιμα στην σημερινή κοινωνία, που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα.  Σημαντικό στοιχείο, σχετικά με την διαχρονικότητα αυτών των εθίμων και παραδόσεων , είναι όχι μόνο η εισχώρηση και διατήρησή τους στην σημερινή κοινωνία ,αλλά οτι ακόμα και αρκετές θρησκείες ,  διατήρησαν τα σημαντικότερα απο τα έθιμα αυτά και τα οικειοποιήθηκαν .

PostHeaderIcon Δηλητήρια οικιακής χρήσης: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Σε κάθε νοικοκυριό υπάρχουν δηλητηριώδεις ουσίες π.χ. λευκαντικά, διαλυτικά χρωμάτων, ζιζανιοκτόνα που μπορούν να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα ή εσωτερικά τραύματα αν τα καταπιούμε. 

PostHeaderIcon Βαλαωρίτης Αριστοτέλης, 1824-1879

Ο Α.Βαλαωρίτης, ένας από τους σημαντικότερους επικολυρικούς ποιητές της Ελλάδας, γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1824, ένα χρόνο πριν συνθέσει ο Σολωμός τον Ύμνο προς την Ελευθερία. Ήταν γόνος οικογένειας φημισμένων αρματωλών από το σόι του πατέρα του, ενώ η μητέρα του Αναστασία Τυπάλδου-Φορέστη ήταν κόρη γνωστής ευγενικής οικογένειας της Κεφαλληνίας. Σπούδασε πρώτα στη Λευκάδα κι αργότερα στην Ιόνιο Ακαδημία, στην Κέρκυρα, με δασκάλους το σοφό Ασώπιο και το φημισμένο ελληνιστή Ιωάννη Οικονομίδη, στο σπίτι του οποίου και διέμενε κατά την τριετή φοίτησή του στην Ιόνιο Ακαδημία. 



PostHeaderIcon Το Παγγαίο



Το μυθικό και χρυσοφόρο Παγγαίο, προβάλει στην απεραντοσύνη του γαλάζιου ουρανού, σαν αυτοκράτορας ακατάλυτος απ' τους αιώνες, στημένο σε επιβλητικό θρόνο, ανάμεσα στα όρη της Λεκάνης, του Φαλακρού του Μενοικίου, των Κερδυλλίων και του Συμβόλου προς τη θάλασσα, γεμάτο μεγαλείο και γοητεία, προκαλώντας θαυμασμό και μυστήριο. Οι κορυφές του, άλλες στρογγυλές σαν τούμπες, όπως του Πιλάφ-Τεπέ γύρω στα 1870 μέτρα ύψος και το Μάτι η ψηλότερη, με 1956 μέτρα πάνω απ' την επιφάνεια της θάλασσας και άλλες, μυτερές απολήξεις βράχων, ασκούν μια ακαταμάχητη γοητεία στον άνθρωπο από μακριά. 

PostHeaderIcon Φυτό «δολοφόνος»

Ένα παρασιτικό φυτό που εξαπλώνεται στη νότια Κένυα απειλεί έναν από τους μεγαλύτερους βιότοπους του πλανήτη σύμφωνα με επιστήμονες.

Το τοξικό φυτό που ονομάζεται Santa Maria προσβάλλει τον ανθρώπινο οργανισμό και σκοτώνει τα ζώα.

PostHeaderIcon My baby just cares for me... Καλημέρα!


PostHeaderIcon Καλημέρα με... καταστρεπτικό χιούμορ…


PostHeaderIcon Σαν σήμερα : Η ιστορική πτήση των αδελφών Ράιιτ


Στις 17 Δεκεμβρίου 1903, σ' ένα απόμερο ψαροχώρι των ΗΠΑ, δύο κατασκευαστές ποδηλάτων πέταξαν το πρώτο αεροπλάνο, αλλάζοντας τον κόσμο για πάντα. Η πρώτη πτήση των αδελφών Ράιτ διάρκεσε μόλις 12 δευτερόλεπτα και διάνυσε απόσταση 37 μέτρων, λιγότερο από το μήκος ενός σημερινού Airbus Α320 ή ενός Boeing 747. Ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος πραγματοποίησε μια απολύτως ελεγχόμενη μηχανοκίνητη πτήση με ένα αεροπλάνο βαρύτερο από τον αέρα.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα : Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ''ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ'' ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Στις 17 Δεκεμβρίου 1997 ένα Yakovlev Yak-42 των Αερογραμμών "Aerosvit" από την Οδησσό της Ουκρανίας με προορισμό την Θεσσαλονίκη, έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου «Μακεδονία» και σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη , κατά τη διαδικασία της δεύτερης προσπάθειας για προσέγγιση, ο πιλότος έχασε τον προσανατολισμό του και το μοιραίο αεροσκάφος συνετρίβη σε δύσβατη δασική περιοχή των Πιερίων σε υψόμετρο 1.400 μέτρων. Οι επιβάτες και το πλήρωμα, σύνολο 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους, συμμετείχαν 6.000 στρατιώτες, εκατοντάδες εθελοντές, 30 ελικόπτερα και αεροσκαφη.
 

PostHeaderIcon Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας

Με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, φαινόμενα που δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, θα κυλήσει η Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.


PostHeaderIcon Σαν σήμερα : ιστορικόν επετειολόγιον

17 Δεκεμβρίου
 
920 Ο Ρωμανός Α' Λεκαπηνός ανακηρύσσεται συναυτοκράτωρ, ως
επίτροπος του ανήλικου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ζ'
Πορφυρογέννητου.

1823 Στο Αιτωλικό αρχίζει τις εργασίες της η Συνέλευση της Δυτικής
Χέρσου Ελλάδος με πρόεδρο τον Στρατηγό Τσόγκα.
 
1867  Συγκροτείται η πρώτη υπηρεσιακή κυβέρνηση στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αριστ. Μωραϊτίνη.

1913 (ν. ημ.) Στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου υποβάλλεται το
"Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας", με το οποίο η Βόρειος Ήπειρος
παραχωρείται στην Αλβανία. Στις αντιδράσεις της Ελληνικής
Κυβερνήσεως, οι πρεσβευτές των Μ. Δυνάμεων τής επιδίδουν
διακοίνωση, με την οποία τής γνωστοποιούν ότι η οριστική απόφαση
για την παραχώρηση των νήσων του Αιγαίου στην Ελλάδα είναι
εξαρτώμενη από την πλήρη συμμόρφωσή της στους όρους του
Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας.
 
1915  Βομβαρδισμός της Θεσσαλονίκης από γερμανικά αεροπλάνα.

1940 Αποβίβαση του Μακεδονομάχου ιατρού Βασιλείου Βεργή στο
Αγαθονήσι Δωδεκανήσου, όπου με 14 άνδρες εξόντωσε την εκεί
ιταλική φρουρά.

 

PostHeaderIcon Ο Λευκός Πύργος καμουφλαρισμένος στην Κατοχή

WhiteTowerDuringOccupation Ο Λευκός Πύργος καμουφλαρισμένος στην Κατοχή 

φωτογραφία από την περίοδο της Γερμανικής κατοχής (1941-1944), όπου φαίνεται ο Λευκός Πύργος καμουφλαρισμένος από τους Γερμανούς για να αποφευχθεί ο βομβαρδισμός του από την συμμαχική αεροπορία…

πηγή : magicasland

PostHeaderIcon Κατερρίψαμε ΑΤΙΑ. Στοπ.


Ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος κατέστρεψε ένα «ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας» (ΑΤΙΑ), το οποίο πετούσε σήμερα πάνω από τη Νεκρά Θάλασσα, ανέφερε ο στρατός της χώρας, σημειώνοντας ότι το «ύποπτο» αντικείμενο έμοιαζε με αερόστατο.


Ο κεντρικός πυρηνικός αντιδραστήρας του Ισραήλ βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τη Νεκρά Θάλασσα, στην Ντιμόνα, στην έρημο Νεγκέβ.


PostHeaderIcon Φήμες ότι η Yahoo θα κλείσει ή θα συγχωνεύσει το Delicious


Τις τελευταίες μέρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι οι πρόσφατες απολύσεις της Yahoo περιλάμβαναν ολόκληρη την ομάδα του Del.icio.us, της δημοφιλούς υπηρεσίας διαχείρισης bookmarks. Σήμερα, πρώην υπάλληλος της εταιρείας δημοσίευσε στο Twitter ένα slide από εσωτερική παρουσίαση, που δείχνει πως το Delicious προορίζεται είτε για κλείσιμο είτε, στην καλύτερη περίπτωση, για συγχώνευση.

PostHeaderIcon Η Google χαροποιεί και πάλι τους χρήστες Android



Η Google δεν είχε φοβηθεί ποτέ την εξάπλωση στα Google Maps, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του "Navigation" που έκοψε τη φόρα σε πολλά GPS συστήματα  και λογισμικά. 


Το νέο Google Maps 5.0 για Android, μπορεί να φαίνεται αρκετά επαναστατικό, αλλά σημαδεύει μία κατά κόρον αλλαγή στη βασική τεχνολογία πίσω από τα Google Maps. 


PostHeaderIcon Απαγόρεψαν την άμβλωση σε τρεις γυναίκες!


Αποζημίωση (15.000 ευρώ) σε τρεις γυναίκες που ήθελαν να κάνουν άμβλωση οφείλει να καταβάλει το ιρλανδικό κράτος.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε το ιρλανδικό κράτος καθώς δε σεβάστηκε την ιδιωτική ζωή μιας Λιθουανής, που ζούσε στην Ιρλανδία έπασχε από καρκίνο και υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες.

PostHeaderIcon Ορφανός ο Ροζ Πάνθηρας

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρωτομάστορας του αμερικανικού σλάπστικ, Μπλέικ Έντουαρντς. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει ορισμένες από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες των τελευταίων δεκαετιών,όπως τον «Ροζ Πάνθηρα» και τις συνέχειές του, το «10» και το «Βίκτορ, Βικτόρια».
Ο Έντουαρντς ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας σενάρια για το ραδιόφωνο. Συνεργάστηκε, μάλιστα, με τον Όρσον Ουέλες στη ραδιοφωνική εκπομπή του "Πολέμου των Κόσμων", τη διαβόητη φάρσα που έβγαλε το 1938 στους δρόμους τους Αμερικανούς, καθώς τους έπεισε ότι δέχονται εισβολή από Αρειανούς.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin