Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Η Google χαροποιεί και πάλι τους χρήστες Android



Η Google δεν είχε φοβηθεί ποτέ την εξάπλωση στα Google Maps, ιδιαίτερα με την εφαρμογή του "Navigation" που έκοψε τη φόρα σε πολλά GPS συστήματα  και λογισμικά. 


Το νέο Google Maps 5.0 για Android, μπορεί να φαίνεται αρκετά επαναστατικό, αλλά σημαδεύει μία κατά κόρον αλλαγή στη βασική τεχνολογία πίσω από τα Google Maps. 


Πιο σημαντικό είναι επίσης πως τώρα πια η Google χρησιμοποιεί διανυσματικά γραφικά στους χάρτες τις, τα οποία μπορούν να μεγιστοποιηθούν ή ελαχιστοποιηθούν ανάλογα, και τα οποία είναι αρκετά πιο "ελαφρά" από τα κλασσικά Google Maps. Τα διανύσματα έχουν και μία άλλη εφαρμογή, με μετακίνηση του χάρτη κατά τη χρήση του touch-screen, δίνοντας μία άποψη τρισδιάστατου τοπίου. 



Δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όπως το Google Earth, αλλά πολύ πιο χρηστικό. Το άλλο που επιτρέπουν αυτά τα ελαφρών προδιαγραφών διανύσματα είναι η φόρτωση χαρτών χωρίς σύνδεση, και συγκεκριμένα τα σημεία που ο χρήστης έχει επισκεφτεί πιο πολύ, όπως επίσης και την φόρτωση πορείας και χαρτών με πιθανές αλλαγές στην πορεία για εξοικονόμηση χρόνου. 



Οποιοσδήποτε με smartphone το οποίο χρησιμοποιεί Android 1.6 και παραπάνω, μπορεί να "κατεβάσει" το λογισμικό στην έκδοση 5.0 δωρεάν, αλλά τα 3D γραφικά είναι συμβατά μόνο με Android 2.0 και πάνω.



Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin