Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ζητείται «γιατρός» για Κούρους

Ανάταξη Κούρων εν όψει! Υπό την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού θα βρουν τον τρόπο να συνεργασθούν και να υλοποιήσουν το έργο της συντήρησης και της συγκόλησης των δύο εξαιρετικής τέχνης Κούρων, που κατασχέθηκαν στα χέρια αρχαιοκαπήλων τον περασμένο Μάιο στην Κορινθία. 

Τα δύο αγάλματα που χρονολογούνται στον 6ο π.Χ. αιώνα και έχουν ήδη εκτιμηθεί στα 5,3 εκατομμύρια ευρώ το καθένα ήταν σχεδόν ολόκληρα αφού έλειπαν μόνον οι κνήμες τους. Αυτές ήρθαν στο φως μετά από την ανασκαφή, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κλένια, όπου αποκαλύφθηκε ολόκληρο αρχαίο νεκροταφείο. Ηδη μάλιστα έχουν αποκαλυφθεί 43 τάφοι, όχι όμως και άλλα αγάλματα. 

Σήμερα όμως τα μεν σώματα των Κούρων βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα δε πόδια στο Μουσείο Κορίνθου. Ο λόγος άδηλος, πλην η επιταγή μία: Αντί τα μουσεία, οι αρχαιολόγοι, οι συντηρητές και άλλοι ενδιαφερόμενοι να ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία, τα αγάλματα να συγκεντρωθούν -με όλα τους τα μέλη- στον πλέον οργανωμένο χώρο ώστε η... ανάταξη των ποδιών να γίνει από τον καλύτερο «γιατρό» με επιτυχία.

πηγή :tovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin