Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Περιπέτεια εν πλω στο Ιόνιο...


Η Λιμενική Αρχή Πλατυγυαλίου ενημερώθηκε στις 14:30 για το περιστατικό, το οποίο συνέβη περίπου στις 11:00 το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται στην περιοχή.

Στο σημείο μετέβη προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσε ότι το «ΘΑΛΑΣΣΑ ΙΙΙ» βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος περίπου 40 μέτρων, χωρίς να έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Ένας από τους εργαζομένους νοσηλεύεται προληπτικά στο Νοσοκομείο Ρίου Πατρών.


πηγή : 24wro.blogspot.com

PostHeaderIcon Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας για θέρμανση χώρων

 

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση χώρων μπορούν να προσφέρουν οι παρακάτω συμβουλές του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

PostHeaderIcon Βγάλτε τα αρκουδάκια σας από την ντουλάπα και φωτογραφίστε τα!

Βγάλτε τα αρκουδάκια σας από την ντουλάπα και φωτογραφίστε τα!Διαγωνισμός φωτογραφίας από τον Αρκτούρο

Βγάλτε τα λούτρινα (και όχι μόνο) παιδικά αρκουδάκια σας από την ντουλάπα και φωτογραφίστε τα! Στείλτε τις φωτογραφίες σας μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στο arcturos@arcturos.gr και οι τρεις καλύτερες θα κερδίσουν από μία διακοσμητική χιονόμπαλα ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν τα Χριστούγεννα στο εορταστικό newsletter του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

πηγή : newsbeast.gr

PostHeaderIcon “Google Earth” για το ανθρώπινο σώμα (vid)




Μια νέα εφαρμογή της Google βρίσκεται στα σκαριά, η οποία θα χαρτογραφεί σε τρισδιάστατη μορφή το ανθρώπινο σώμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.Η εφαρμογή αυτή θα λέγεται Body Browser και θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν το ανθρώπινο σώμα με τρόπο παρόμοιο με το Google Earth. 



PostHeaderIcon Ελέπολις - Το τεθωρακισμένο της αρχαιότητας!


Η ελέπολις είναι πολιορκητική μηχανή, ή σωστότερα κινούμενο οχυρό, που πρωτοκατασκευάστηκε από το Θεσσαλό μηχανικό Πολύειδο και τελειοποιήθηκε από τον Επίμαχο τον Αθηναίο μέσω Δημητρίου Ι το 304. π.Χ. που αγαπημένη του ασχολία ήταν να σχεδιάζει πολεμικές μηχανές, τομέα στον οποίο είχε χάρισμα και μάλιστα οι κάτοικοι της Ρόδου μετά την πολιορκία που υπέστησαν από αυτόν του ζήτησαν να τους αφήσει κάποιες από τις μηχανές του ως ανάμνηση της εφευρετικότητάς του.

Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι η ελέπολις είχε ύψος 41 μέτρα και πλάτος κατά το ήμισυ δηλαδή 20,5 μέτρα πάνω σε οκτώ τροχούς διαμέτρου 4,6 μέτρων. Αποτελείτο από εννέα ορόφους οι οποίοι ήταν εξοπλισμένοι κυρίως με καταπέλτες κάθε είδους και ήταν θωρακισμένοι στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές τους. Δεν συγκρίνεται με άλλους πολιορκητικούς πύργους διότι δεν χρησίμευε για την αποβίβαση στρατού στα τείχη, αλλά σαν κινούμενο οχυρό, πολύ καλά προστατευμένο το οποίο κινούσαν μέχρι και 200 στρατιώτες.

PostHeaderIcon Ὁµιλία Γιῶργου Σεφέρη στὴ Στοκχόλµη



Τούτη τὴν ὥρα αἰσθάνοµαι πὼς εἶµαι ὁ ἴδιος µιά ἀντίφαση. Ἀλήθεια, ἡ Σουηδικὴ Ἀκαδηµία, ἔκρινε πὼς ἡ προσπάθειά µου σὲ µία γλῶσσα περιλάλητη ἐπὶ αἰῶνες, ἀλλὰ στὴν παροῦσα µορφὴ της περιορισµένη, ἄξιζε αὐτὴ τὴν ὑψηλὴ διάκριση.

Θέλησε νὰ τιµήσει τὴ γλώσσα µου, καὶ νὰ – ἐκφράζω τώρα τὶς εὐχαριστίες µου σὲ ξένη γλῶσσα. Σᾶς παρακαλῶ νὰ µοῦ δώσετε τὴ συγνώµη ποὺ ζητῶ πρῶτα – πρῶτα ἀπὸ τὸν ἑαυτό µου.

PostHeaderIcon Γερμανία: Δύο νεκροί σε δυστύχημα από το ψύχος


Χάος προκλήθηκε και πάλι στην Γερμανία όπου σημειώθηκαν νέες χιονοπτώσεις και δύο άτομα έχασαν την ζωή τους σε δυστύχημα εξαιτίας του ψύχους.

Ισχυρές χιονοπτώσεις και χιονόνερο αναμένονται στην βόρεια Γερμανία, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες DWD στο Όφενμπαχ.

Σε αρκετές περιοχές όπως το Σλέσβιγκ- Χόλσταϊν, ένα τμήμα της Κάτω Σαξονίας, της Ρηνανίας- Παλατινάτου, καθώς και στην πόλη του Αμβούργου, τα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω του χιονιού.

Πολλά τμήματα των εθνικών οδών έκλεισαν στα ανατολικά της χώρας, ενώ αρκετά αεροδρόμια όπως της Στρουτγάρδης, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν καθυστερήσεις στις πτήσεις. Ωστόσο, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λειτουργεί κανονικά.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χθες Τετάρτη στη Βαυαρία, όταν ο οδηγός ενός πούλμαν έχασε τον έλεγχο του οχήματός εξαιτίας του χιονιού στον δρόμο, παρασύροντας τους.

Από το τέλος του Νοεμβρίου, ολόκληρη η Γερμανία έχει σχεδόν καλυφθεί από χιόνι.

Πηγή: kathimerini.gr

PostHeaderIcon Η μετά θάνατον…online ζωή




Θα «συνεχίζεται» και μετά θάνατον η ζωή online, χάρη σε ειδικά «κουτιά αναμνήσεων» .

Τι σημαίνει ο θάνατος από πλευράς των…επιζώντων; Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα διάστημα θρήνου, με ένα ή δύο σαββατοκύριακα γεμάτα αναμνήσεις, αναζητήσεις παλιών αντικειμένων και φωτογραφιών και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες.


Ωστόσο, στη σημερινή, online εποχή, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που δίνουν σημασία στο τι συμβαίνει με τη θέση και «κληρονομιά» κάποιου στον ψηφιακό/ online κόσμο, αφού αυτός έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Όταν η σημερινή «γενιά του Facebook» γεράσει, οι ζωές των μελών της μάλλον θα αποτελούν ιδιότυπα «ψηφιδωτά» που θα συντίθενται από εκατομμύρια updates στο Twitter, χιλιάδες φωτογραφίες στο Flickr, ώρες επί ωρών σε βίντεο στο YouTube, ακόμη και τα δικά τους websites.
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι συμβαίνει όταν πεθαίνει κάποιος; Θα έπρεπε να «πεθαίνει» και η online παρουσία του; Τι συμβαίνει με όλα αυτά τα δεδομένα;


PostHeaderIcon Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ιγμορίτιδα

Τι είναι η ιγμορίτιδα;

Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των ιγμορείων που ακολουθεί συνήθως κάποιο κοινό κρυολόγημα, γρίπη η κρίση αλλεργικής ρινίτιδας, με έντονο οίδημα του ρινικού βλεννογόνου και αυξημένη παραγωγή βλέννας. Το έντονο οίδημα προκαλεί απόφραξη των μικρών αγωγών που συνδέουν την μύτη με τα ιγμόρεια με αποτέλεσμα τη διαταραχή έως αδυναμία αερισμού με συνέπεια την εμφάνιση πόνου στο πρόσωπο ή το μέτωπο, ανάμεσα η πίσω από τα μάτια ή ακόμα στα μάγουλα και τα επάνω δόντια.


PostHeaderIcon Οσο πιο πολλά τα e-mail τόσο πιο διασπασμένη η προσοχή


Η χρήση του Ιnternet και η εμμονή με τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιουργούν εθισμό στη διαρκή ροή πληροφοριών και εμποδίζουν τη συγκέντρωση του νου και τον στοχασμό οδηγώντας σε ένα σύνδρομο το οποίο ονομάζεται Διαταραχή Διάσπασης της Προσοχής (DΑD). Με άλλα λόγια, όσο πιο πολλά είναι τα email μας τόσο πιο διασπασμένη είναι η προσοχή μας.

Ο Νίκολας Καρ, συγγραφέας του βιβλίου Στα ρηχά:Να τι κάνει το Ι
nternet στο μυαλό μας, λέει ότι το βασικό ανθρώπινο ένστικτο για αναζήτηση νέων πληροφοριών και κοινωνική δικτύωση μας έχει εθίσει στο «εύκολο αλλά ρηχό» ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πολλοί υπάλληλοι γραφείου ελέγχουν τα e-mail τους ως και 30 φορές την ώρα.

 

PostHeaderIcon Ηφαίστειο πάγου εντοπίστηκε στον Τιτάνα



Το διαστημόπλοιο Cassini βρήκε στοιχεία για την ύπαρξη ηφαιστείου πάγου στο δορυφόρο του Κρόνου.

Θεωρείται πλέον βέβαιη από τον επιστημονικό κόσμο η ύπαρξη ηφαιστείου πάγου στον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα, καθώς το διαστημόπλοιο Cassini εντόπισε ένα βουνό ύψους 1.500 μέτρων με έναν μεγάλο κρατήρα στο κέντρο του και ροή υλικού στη γύρω επιφάνεια.

PostHeaderIcon Στο υψηλότερο επίπεδο της 10ετίας η ανεργία το γ΄τρίμηνο του 2010

Στο 12,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα κατά το γ’ τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Πέμπτη (16/12).



PostHeaderIcon Εἰρήνη εἶναι ὅταν...

 
 

Εἰρήνη, λοιπόν,
εἶναι ὅ,τι συνέλαβα μὲς ἀπ᾿ τὴν ἔκφραση
καὶ μὲς ἀπ᾿ τὴν κίνηση τῆς ζωῆς. Κα Ερήνη
ε
ναι κάτι βαθύτερο π᾿ ατ πο ννοομε
ταν δν γίνεται κάποτε πόλεμος.
 
Ερήνη εναι ταν τ᾿ νθρώπου ψυχ
γίνεται
ξω στ σύμπαν λιος. Κι λιος
ψυχ
μς στν νθρωπο.

Νικηφόρος Βρεττάκος

(πόσπασμα π τ ργο: Δυ νθρωποι
μιλο
ν γι τν ερήνη το κόσμου)


PostHeaderIcon Τον Ιανουάριο το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό


Μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό, που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στη ναυτιλία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, τόνισε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τους στόχους και τις προτεραιότητες του Υπουργείου.

PostHeaderIcon ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ: Ιδιες με πέρυσι στην Ελλάδα

ερίπου στα ίδια με πέρσι επίπεδα διαμορφώνονται οι τουριστικές αφίξεις για την Ελλάδα το ενδεκάμηνο του 2010, όπως αυτές διαμορφώνονται από τα προσωρινά στοιχεία από τα 13 ελληνικά αεροδρόμια τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% των συνολικών αεροπορικών αφίξεων αλλοδαπών και το 72% των συνολικών αφίξεων (με κάθε μέσο) αλλοδαπών στην χώρα μας. 

PostHeaderIcon Μαριχουάνα...στοπ στην Ολλανδία


Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στο Άμστερνταμ δεν θα έχουν πρόσβαση στα διάσημα coffee shops της ολλανδικής πρωτεύουσας, μελλοντικά. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ των ολλανδικών αρχών ως προς το δικαίωμα απαγόρευσης της εισόδου στα μαγαζιά που εκτός από καφέ προσφέρουν και κάνναβη.


PostHeaderIcon Παρελήφθησαν υλικά καταστολής πλήθους

Πληροφορίες που έρχονται από πολλές μεριές, και κυρίως από το πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων το οποίο δεν έχει λόγους να φοβάται, μας λένε ότι σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών, αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους, τα οποία περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπς, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά.


PostHeaderIcon Νέες πληροφορίες για το τουρκικό πρόγραμμα ανάπτυξης μαχητικού



Νεώτερες πληροφορίες διέρρευσαν στον τύπο αναφορικά με το νέο τουρκικό μαχητικό το οποίο πρόκειται να ενταχτεί σε υπηρεσία μέχρι το 2023. Το υπό ανάπτυξη μαχητικό θα είναι δικινητήριο και πρόκειται να αντικαταστήσει τα 51 μαχητικά McDonnell Douglas F-4Ε και τα 37 F-16 Block 30. Το νέο αεροσκάφος θα επιχειρεί μαζί με τα 100 F-35A Joint Strike Fighters και τα υπάρχοντα 172+30 (υπό παράδοση) F-16C/D Block 40/50/50plus.


PostHeaderIcon LG T10: η τεχνολογία αφής στα καλύτερά της



H LG Electronics ανακοίνωσε την καινοτόμο σειρά οθονών Η/Υ Τ10 touch screen, οι οποίες διαθέτουν πάνελ με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία αφής, λιτό και κομψό σχεδιασμό και προσφέρουν πιο άμεσο και εύκολο έλεγχο στους χρήστες, με ένα απλό άγγιγμα.


PostHeaderIcon Η ΤΙΤΑΝ εξαγόρασε εργοστάσιο τσιμέντου στο Κόσσοβο

Η Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε τη σύναψη οριστικής συμφωνίας  με την Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων του Κοσσόβου, για την αγορά από την εταιρία του Ομίλου «Sharr Beteilingung Gmbh»  ενός εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου στην περιοχή Sharr. 

H απόκτηση αυτή δεν αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα του Ομίλου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤΙΤΑΝ, δεδομένου ότι το εργοστάσιο Sharr, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 600.000 τόνων, τελούσε ήδη υπό τη διαχείριση του Ομίλου δυνάμει σχέσης μίσθωσης.

πηγή : http://spnews.gr

PostHeaderIcon Μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών από διαφημιστικές πρακτικές

Μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών από διαφημιστικές πρακτικές 
Υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έκθεση Πρωτοβουλίας σχετικά με τον αντίκτυπο της διαφήμισης στη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Η παρούσα έκθεση αξιολογεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον τομέα της διαφήμισης έτσι όπως καθορίζεται από την οδηγία 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των επιχειρήσεων προς τους καταναλωτές, και επικεντρώνεται κυρίως στους προβληματισμούς που συνδέονται με την ανάπτυξη νέων διαφημιστικών πρακτικών και τεχνολογιών συμπεριλαμβάνοντας και τον τομέα του Διαδικτύου.

PostHeaderIcon Λιγότερα και ακριβότερα άντλησε η Ισπανία από τις διεθνείς αγορές


Η Ισπανία άντλησε στη δημοπρασία ομολόγων λιγότερα κεφάλαια σε σχέση με το ανώτερο όριο που είχε ανακοινώσει. Το κόστος δανεισμού της αυξήθηκε μετά την προειδοποίηση του διεθνούς οίκου Moody's ότι μπορεί να προχωρήσει στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς της.

PostHeaderIcon Λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από Lego

Το σημαντικότερο τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, ο "Μηχανισμός των Αντικυθήρων", ενέπνευσε ένα σχεδιαστή που κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό αντίγραφό του με κομμάτια από Lego.

Ο Andrew Carol, σχεδιαστής και μηχανικός της Apple, προχώρησε στην κατασκευή ενός λειτουργικού αντιγράφου του, χρησιμοποιώντας1.500 εξειδικευμένα κομμάτια και110 γρανάζια lego (Lego Technic).

PostHeaderIcon Κυνηγός φωτογράφησε “στοιχειό” σε δάσος!


Τι θα κάνατε αν περπατούσατε στο δάσος νύχτα και βλέπατε μπροστά σας αυτό το πλάσμα; Δεν ξέρω αν είχατε το θάρρος να το βγάλετε φωτογραφία, πάντως αυτό έκανε ένας κυνηγός στις ΗΠΑ, στο δάσος του Berwick στην Λουιζιάνα.



PostHeaderIcon Λύστε το γρίφο !



1945. Ένα νεογέννητο κοριτσάκι εγκαταλείπεται σε ένα ορφανοτροφείο στο Cleveland. Το όνομά της Jane. Η μικρή είναι ένα μοναχικό πλάσμα, χωρίς φίλους, χωρίς συγγενείς και παρελθόν.


PostHeaderIcon Φοβάται τη σύλληψη ο Έλληνας Anonymous


Υπό το καθεστώς φόβου ζει ένας νεαρός από τη Θεσσαλονίκη, καθώς το όνομά του εμφανίστηκε σε κείμενο-μανιφέστο των Anonymous, κάνοντας το γύρο του κόσμου.


PostHeaderIcon Νίκος Καζαντζάκης - Ασκητική



Αληθινά, τίποτα δεν μοιάζει περισσότερο με το μάτι του Θεού όσο το μάτι του παιδιού, που, για πρώτη φορά, βλέπει και δημιουργεί τον κόσμο. Χάος ήταν πρωτύτερα ο κόσμος, τα πλάσματα όλα, ζώα, δέντρα, άνθρωποι, πέτρες, έρρεαν αξεδιάλυτα μπροστά από το μάτι του παιδιού, όχι μπροστά του, μέσα του, όλα, σχήματα, χρώματα, φωνές, μυρωδιές, αστραπές, και δεν μπορούσε να τα στερεώσει, να βάλει τάξη. Ο κόσμος του παιδιού δεν είναι καμωμένος από λάσπη ν’ αντέχει, είναι από σύννεφο, δροσερό αεράκι φυσούσε από τα μελίγγια του παιδιού κι ο κόσμος πύκνωνε, αραίωνε κι αφανίζονταν. Όμοια, πριν από τη Δημιουργία, θα περνούσε και από το μάτι του Θεού το χάος.
Το ασήμαντο αυτό ξεσκεπάζει ολάκερη μέθοδο που αντικρίζω την πραγματικότητα.
Ο φοβητσιάρης νους τρέμει μην ξεστομίσει καμιά ανοησία και πληγωθεί η αξιοπρέπειά του, με άναντρη, φρόνιμη αοριστολογία ονοματίζει ό,τι είναι ανίκανος να ξεδιαλύνει. Φωνάζει, εξηγάει, αποδείχνει, διαμαρτύρεται, μα μια φωνή μέσα μου σηκώνεται: «Σώπα, μυαλό, ν’ ακούσουμε την καρδιά», του φωνάζει. Ποια καρδιά; την ουσία της ζωής, την παραφροσύνη.
Κι η καρδιά αρχίζει και κελαηδάει...
Δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε την πραγματικότητα, ας αλλάξουμε τότε το μάτι που βλέπει την πραγματικότητα. Αυτό έκανα όταν ήμουν παιδί, αυτό κάνω και τώρα.

PostHeaderIcon Παραιτήθηκε επειδή πάτησε… χιονάνθρωπο


Οδηγός λεωφορείου στην περιοχή Champaign-Urbana στις ΗΠΑ παραιτήθηκε από τη δουλειά του επειδή χτύπησε και κατέστρεψε έναν… χιονάνθρωπο, που ήταν τοποθετημένος στη μέση του δρόμου.


PostHeaderIcon ...διάλειμμα

 

Πατήστε Play... και...

κοιτάξτε για λίγο έξω από το παράθυρο... ;o)

PostHeaderIcon Cyberoam: προσοχή στο Wikileaks


Λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις επιθέσεις λόγω του Wikileaks η Cyberoam προβλέπει προσπάθειες μίμησης του Wikileaks από cyber-criminals ώστε να προσελκύσουν χρήστες του διαδικτύου με σκοπό την μόλυνσή τους με κακόβουλο λογισμικό, την κλοπή στοιχείων κ.α.

PostHeaderIcon Ένοπλος ανοίγει πυρ σε Συμβούλιο πριν αυτοκτονήσει on camera (video)


Τις συγκλονιστικές εικόνες, κατά τις οποίες ένοπλος άνδρας κράτησε ομήρους τα μέλη σχολικού Συμβουλίου στη Florida, ενώ πυροβολούσε εναντίον τους, πριν αυτοκτονήσει, κατέγραψε κάμερα από την αίθουσα όπου συνέβη το περιστατικό.


PostHeaderIcon Κύπρος: Οικόπεδο προς εκποίηση

Η πρόσφατη αποκάλυψη από την Wikileaks αναφορικά με τη χρήση της βρετανικής στρατιωτικής βάσης στο Ακρωτήρι για αμερικανικές κατασκοπευτικές υπερπτήσεις πάνω από τον Λίβανο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο τη σημασία της Κύπρου ως περιοχή πολιτικο-στρατιωτικής σημασίας για τη Δύση.

 


PostHeaderIcon Wikileaks: Ετοιμοθάνατος ο Φιντέλ Κάστρο


Κρατικό μυστικό θεωρείται στην Κούβα η κατάσταση της υγείας του τέως ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, που μεταβίβασε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, και βρίσκεται πολύ κοντά στο θάνατο, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Wikileaks


PostHeaderIcon Κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα με κατασκευή μαχητικού & εκπαιδευτικού ανακοίνωσε η Τουρκία!


Eνα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει την εγχώρια ανάπτυξη και κατασκευή νέου μαχητικού αεροσκάφους, νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους ανακοινώθηκε χθες 15 Δεκεμβρίου στην Τουρκία από την Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK). Πρώτα από όλα η τουρκική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί την ΤΑΙ να ξεκινήσει τα προκαταρκτικά σχέδια (concept design) ενός μαχητικού αεροσκάφους, καθώς και ενός εκπαιδευτικού αεροσκάφους με κινητήρα τζέτ, για την τουρκική Αεροπορία για την χρονική περίοδο μετά το 2020.

PostHeaderIcon Μαχητικό αεροσκάφος σχεδιάζει η Τουρκία!

Μαχητικό αεροσκάφος τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής σχεδιάζει να κατασκευάσει η Άγκυρα. Αυτό αποκάλυψε, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Βετζντί Γκιονούλ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού, το F-35, θα είναι το τελευταίο σχέδιο συμπαραγωγής αεροσκαφών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


PostHeaderIcon Ξεκινά η δίκη για την επιχείρηση "Bαριοπούλα"


Με την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την υπονόμευση της κυβέρνησης πρόκειται να προσαχθούν εκατόν ενενήντα έξι αξιωματικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


PostHeaderIcon ΚΕΠΚΑ: «Οδηγίες για Χριστουγεννιάτικες Αγορές»

«Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Οι Καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν τις προμήθειες τους, για τις γιορτές. Η αγορά, τα εμπορικά και τα άλλα καταστήματα, είναι έτοιμα, με τις στολισμένες βιτρίνες, να υποδεχθούν τους Καταναλωτές. Το ΚΕ.Π.ΚΑ., έχοντας, πάντα, πρωταρχικό του μέλημα το συμφέρον και την προστασία του Καταναλωτή, δίνει τις δικές του τελευταίες οδηγίες, προς τους Καταναλωτές, ώστε να αποφύγουν τα διάφορα παιχνίδια, που θα θελήσουν να παίξουν, σε βάρος τους, μερικοί καιροσκόποι. Πρέπει να κινηθούμε, με περίσκεψη και προγραμματισμό.

PostHeaderIcon Επικίνδυνες οι 3D τηλεοράσεις


Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσοι σκέφτονται να αγοράσουν μια 3D τηλεόραση ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν, καθώς μπορεί να αποπροσανατολίσει σε μεγάλο βαθμό τον εγκέφαλο, προκαλώντας προβλήματα στα μάτια, πονοκέφαλο, ναυτία και εμετό.

PostHeaderIcon Ανακάλυψαν το μηχανισμό του Αλτσχάιμερ


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Σαιντ Λιούις, πιστεύουν ότι βρήκαν το βασικό αίτιο της νόσου Αλτσχάιμερ.

PostHeaderIcon Ψυχομετρία, η επιστήμη του μέλλοντος;

Η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει το φαινόμενο της ψυχομετρίας, για την αυθεντικότητα της οποίας υπάρχουν άφθονα καταγεγραμμένα ντοκουμέντα. Φαίνεται όμως ότι προς το παρόν, μόνο η αστυνομία καταφεύγει στις ικανότητες αυτών των ανθρώπων που αγγίζουν αντικείμενα και "διαβάζουν" την ιστορία τους.
 

PostHeaderIcon Αγχωτικός γεννιέσαι ή γίνεσαι;

http://cloudconnected.pblogs.gr/files/139436-panellinies-stress.jpg 

Κάποιοι άνθρωποι παίρνουν φωτιά με το τίποτα,γίνονται λεκτικά επιθετικοί, κρίνουν και λογοκρίνουν τους πάντες και τα πάντα, λες και έχουν κάνει συμφωνία με την ηθικότητα και την περιφρούρηση της κοινωνικής τάξης και του δικαίου. Είναι οι οξύθυμοι..

PostHeaderIcon Έκθεση - Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης στην περίοδο του εκδυτικισμού

 
Από αύριο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Ελληνικού Προξενείου στην Μεγάλη Οδό του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Βασίλειος Μπορνόβας, ο Πρόεδρος του Istanbul 2010 European Capital of Culture κ. Şekib Avdagiç εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων του Ζωγράφειου Λυκείου o Συντονιστής του Προγράμματος κ. Λάκης Βίγκας θα έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της έκθεσης «Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης στην περίοδο του εκδυτικισμού» στις 17 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 18:30. 

πηγή : http://archode.blogspot.com

PostHeaderIcon Τρόμος στα βουλευτικά έδρανα: «Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς»


Θορύβησε και τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η πρωτοφανής επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως δεν ήταν «κουκουλοφόροι» ή «κακοποιά στοιχεία» αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή της Ν.Δ., αλλά πλήθος διαδηλωτών που εξαγριώθηκε και μόνο στη θέα ενός πολιτικού.

«Στη θέση του θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς», παραδέχονται με... τρόμο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο έκρηξης κοινωνικής βίας τους επόμενους μήνες, όταν θα αρχίσουν να έχουν πρακτικό αντίκτυπο τα μέτρα της κυβέρνησης.

Και προσθέτουν ότι είναι ακόμη πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος είναι πλέον δεδομένη για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό...

Πηγή: www.newsbeast.gr

PostHeaderIcon Ετσι ξεμάτιαζαν οι αρχαίοι

Αν δείτε δύο μαύρα μάτια ζωγραφισμένα σε αρχαίο αγγείο, μη φανταστείτε πως αποτελούν μια παραξενιά του ζωγράφου ή έστω ένα διακοσμητικό μοτίβο.
 
Μεταλλικό τάμα οφθαλμών (19ος-20ός αι.) 

Ούτε η γλυπτή απόδοση ενός χάλκινου φαλλού, με πόδια αλόγου και καμπανάκια να κουδουνίζουν από κάτω, έχει να κάνει με κανένα διαστροφικό αρχαίο δημιουργό. Και τα δύο έργα έχουν αποτρεπτικές ιδιότητες για το βάσκανο μάτι.
Τα ορθάνοιχτα μαύρα μάτια τα βλέπουμε συνήθως πάνω ή μέσα σε αρχαία αγγεία πόσης, που χρησιμοποιούσαν οι συμποσιαστές ακριβώς για να αποφύγουν το «μάτιασμα». Τα βλέπουμε ως φυλαχτά και στις μέρες μας, τάματα κρεμασμένα στις εικόνες μέσα στις εκκλησιές. 

PostHeaderIcon 552 Έλληνες χάκερς στις "υπηρεσίες" του Ασάνζ


Εκατοντάδες είναι οι Έλληνες χάκερς που δίνουν τη δική τους μάχη και τάσσονται στο πλευρό του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μετέχοντας με το δικό τους τρόπο στον "πρώτο παγκόσμιο κυβερνοπόλεμο" που έχει ξεσπάσει.


PostHeaderIcon Σαν σήμερα : ιστορικόν επετειολόγιον


16η Δεκεμβρίου

  • 1803 - 22 Σουλιώτισσες χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου και πέφτουν στο γκρεμό μαζί με τα παιδιά τους, για να μην παραδοθούν στους Τούρκους.

  • 1867 - Οι Κρήτες επαναστάτες κατατροπώνουν στην Δρακωνία Λασιθίου Τουρκικό σώμα, το οποίο κατευθυνόταν προς την Νεάπολη.

  • 1885 - Εγκαίνια της Ακαδημίας Αθηνών.

PostHeaderIcon Αλλάζει ο περιοδικός πίνακας


Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα ατομικά βάρη μερικών στοιχείων του περιοδικού πίνακα αναμένεται να αλλάξουν, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.


PostHeaderIcon "Πανικός" για πιθανή μεγάλη κυβερνοεπίθεση



Yahoo!, Twitter και LinkedIn είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που ζήτησαν από τους χρήστες τους να αλλάξουν τα passwords τους, μετά την επίθεση που δέχθηκε το gossip site Gawker, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί «προθέρμανση» για μια μεγάλη και συντονισμένη κυβερνοεπίθεση.


PostHeaderIcon Μεταμόσχευση μυελού των οστών θεράπευσε ασθενή με HIV


Μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων, τρία χρόνια μετά έρχεται να επιβεβαιωθεί η ίαση ενός Αμερικανού με HIV που είχε επίσης εμφανίσει λαυχαιμία μέσω μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο Βερολίνο.


PostHeaderIcon Το πιο... ενοχλητικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι



Έντυσε μουσικά βραδιές Χριστουγέννων, θεωρήθηκε κλασικό, ωστόσο, το τραγούδι Last Christmas του βρετανικού συγκροτήματος Wham, που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1984, αναδείχθηκε το πιο... ενοχλητικό τραγούδι των Χριστουγέννων από τους Βούλγαρους πολίτες που συμμετείχαν σε διαδικτυακή ψηφοφορία, στην ιστοσελίδα "nohohoho.org".


PostHeaderIcon H Microsoft ετοιμάζει το δικό της tablet


Με συμμάχους την Samsung και την Dell η Microsoft ετοιμάζει την απάντησή της στο iPad της Apple.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η Microsoft θα παρουσιάσει τον δικό της επίπεδο υπολογιστή στην έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο.

PostHeaderIcon Σουπερμάρκετ: Μειώσεις τιμών μέχρι 38% σε 661 προϊόντα



Σε συμφωνία για μειώσεις τιμών από 0,71% έως 37,9% σε 661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης με 36 επιχειρήσεις και τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχώρησε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοϊδης


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin