Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Μέχρι που φτάνουν κάποιες για να αρέσουν στο facebook;

 

Για γέλια ή για κλάματα; Μοναξιά; Κατάντια του έρωτα; Συλλογή ηλεκτρονικών φίλων; Δεν ξέρω για ποιό λόγο κάποιες και κάποιοι καταφεύγουν σ' αυτά τα ''μέσα''. Είναι ξεφτίλα όπως και να 'χει...


PostHeaderIcon Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες από τη ΔΕΗ Α.Ε.


Η ΔΕΗ ανακοινώνει σειρά από νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται
πλέον στη διάθεση του κοινού,  μέσω της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας της,  της
mobile εφαρμογής για συσκευές iPhone και android, αλλά και της παρουσίας της στα
Κοινωνικά Δίκτυα.

PostHeaderIcon Πέτα το iPad- Έρχεται το Ultrabook!


Στη Computex Taipei 2011, τη μεγαλύτερη έκθεση πληροφορικής που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Ταιβάν, η Intel αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το μέλλον των φορητών υπολογιστών, το οποίο με μία λέξη συνοψίζεται στον όρο Ultrabook.

PostHeaderIcon Ηλιακές εκρήξεις, φέρνουν μαγνητική καταιγίδα στη Γη!


Πολλές εκρήξεις στην επιφάνεια του Ηλιου, καταγράφουν τα παρατηρητήρια της NASA τις τελευταίες ώρες.

Το φαινόμενο έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου αλλά αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

PostHeaderIcon Πώς να ξεκινήσετε τη μέρα σας με όρεξη;

 

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει πολύ σοφά μια λαϊκή ρήση την οποία όλοι μας έχουμε ενστερνιστεί εκατοντάδες φορές στη ζωή μας. Πώς μπορούμε, όμως, να εξασφαλίσουμε μια καλή μέρα, κάθε μέρα; 

Το πρωινό ξύπνημα σίγουρα δεν είναι η αγαπημένη στιγμή της ημέρας, ειδικά αν έχετε ξενυχτήσει για να δείτε το Nip/Tuck ή το Sex and the City για 100η φορά σε επανάληψη. Υπάρχουν, όμως τρόποι να ξεκινήσετε την ημέρα σας ξεκούραστοι, να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να είστε παραγωγικοί και να μην σας καταβάλλει το άγχος, εφαρμόζοντας μερικές απλές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν στο να σηκωθείτε από το κρεβάτι και «βάλετε πρώτη» για το 24ωρο που ακολουθεί. Κι αφήστε τους υπόλοιπους να κυκλοφορούν με… ξινισμένες γκριμάτσες!

PostHeaderIcon Κρίσιμη η αυριανή μέρα για τον 18χρονο έλληνα «κράκερ»

Κρίσιμη η αυριανή μέρα για τον 18χρονο έλληνα «κράκερ» 
 
Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ημέρα για τον 18χρονο «αστέρα» του cracking, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για κυβερνο-επιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα ξένων διωκτικών υπηρεσιών.

PostHeaderIcon Ακριβές οι βλαβερές συνήθειες

Ακριβές οι βλαβερές συνήθειες 

Νέα έρευνα της Bupa αποκάλυψε ότι οι Βρετανοί που δεν έχουν καλή υγεία στοιχίζουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), στους εργοδότες τους και στους ίδιους τους εαυτούς τους 17.7δισ στερλίνες το χρόνο. Εάν μάλιστα οι τρέχουσες συνήθειες ανθυγιεινού τρόπου ζωής συνεχιστούν και στο μέλλον μέχρι το 2025 το προαναφερθέν ποσό θα αυξηθεί σε 33δισ στερλίνες.


PostHeaderIcon Πού διαφέρουν τα δύο φύλα όταν ψωνίζουν;

 

Οι γυναίκες μπορεί και να περάσουν μια ολόκληρη ημέρα στα μαγαζιά και μάλιστα να… θέλουν και άλλο! Οι άνδρες αντίθετα, βαριούνται εύκολα, ψωνίζουν γρήγορα και θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα ψώνια όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πού οφείλονται οι διαφορές των δύο φύλων ως προς την καταναλωτική τους συμπεριφορά;

Αν είστε γυναίκα σίγουρα η βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια ή έστω για έρευνα αγοράς, θα είναι μία από τις πιο ευχάριστες ασχολίες σας. Αν πάλι είστε άνδρας, τα ψώνια είναι για εσάς ένας πραγματικός εφιάλτης. Προσπαθείτε να τα αποφύγετε αλλά όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, προσπαθείτε να ψωνίσετε γρήγορα, άμεσα και οικονομικά.
Γιατί όμως άνδρες και γυναίκες είναι τόσο διαφορετικοί; Ποιες εξελικτικές διαδικασίες έχουν τοποθετήσει τα δύο φύλα σε αντίθετα στρατόπεδα όσον αφορά στην εξελικτική τους συμπεριφορά; 

PostHeaderIcon Times: "Τι να κάνετε για να βοηθήσετε την Ελλάδα"

Times: "Τι να κάνετε για να βοηθήσετε την Ελλάδα" 
 
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο: Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα πρέπει να έρθει διακοπές!Το δημοσίευμα παρακινεί τους Αμερικάνους να έρθουν στην χώρα μας, επειδή εκτιμούν ότι… μόνο ο τουρισμός θα μας σώσει!«Η Ελλάδα, ένα χρόνο μετά από το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο», αναφέρει το δημοσίευμα και προτείνει διακοπές στα ελληνικά νησιά!

PostHeaderIcon Αφηνιασμένοι ελέφαντες σκοτώνουν έναν άνθρωπο


Σπέρνουν το πανικό σε μία Ινδική πόλη

Ένας 55χρονος στην περιοχή του Bamboo Bazaar, κυριολεκτικά ποδοπατήθηκε σε θάνατο από τους ελέφαντες, όταν βγήκε από την εξώπορτά του για να δει τι συνέβαινε σε ένα προάστιο...
της πόλης Mysore. Μάλιστα εικόνες από την τηλεόραση του Νέο Δελχί δείχνουν έναν ακόμα άνθρωπο να κείτεται στα πόδια των γιγάντιων ζώων. Σε άλλες φωτογραφίες παρακολουθούμε τους ελέφαντες να τα βάζουν με μία αγελάδα. Τίποτα δεν έδειχνε να είναι ικανό να τους σταματήσει, ενώ στο πέρασμα τους άφησαν συντρίμμια και μία πόλη χτυπημένη από κάποια φυσική καταστροφή.

PostHeaderIcon The Museum of Me: Ένα μουσείο με έκθεμα τον ψηφιακό σας εαυτό


Το “The Museum of Me” είναι μία έξυπνη εφαρμογή για το Facebook που δημιούργησε η Intel και έχει όλα τα φόντα για να γίνει “viral” (σ.σ.: αρκετά δημοφιλής για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να ξεχαστεί τελείως στη συνέχεια). Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα που αφορούν το Facebook, ποντάρει κι αυτό στη ματαιοδοξία σας και αναλαμβάνει να φτιάξει ένα ολόκληρο ψηφιακό μουσείο με εκθέματα από το προσωπικό σας προφίλ.


PostHeaderIcon Ο Χίτλερ ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους από το 1919


Σε επιστολή του 1919 που φέρει την υπογραφή του βετεράνου τότε του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, Αδόλφου Χίτλερ, έχουν αποτυπωθεί οι βλέψεις του για τους Εβραίους, τις οποίες έκανε πραγματικότητα 22 χρόνια αργότερα, ως Καγκελάριος του Τρίτου Ράιχ.


PostHeaderIcon Φονικές πλημμύρες στην Κίνα


Οι συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια και ανατολική Κίνα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 52 πολίτες, ενώ πάνω από εκατό χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετέδωσαν σήμερα κινεζικά ΜΜΕ.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην φτωχή επαρχία Γκουιζιού, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες άφησαν τα σπίτια τους από το φόβο μεγάλων πλημμυρών, όπως μετέδωσε το Νέα Κίνα.

PostHeaderIcon Αίρεται η ασυλία για 4 βουλευτές

Yπέρ της άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών ψήφισε η Βουλή. Πρόκειται για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ιω. Αμοιρίδη και Λ. Μίχου, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Κόλλια και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάρη.
Η άρση της ασυλίας αποφασίστηκε κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, κατά την οποία:
Για τον Ιω. Αμοιρίδη ψήφισαν "ναι" 133 βουλευτές, 49 "όχι", ενώ βρέθηκαν 7 παρών και ένα άκυρο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος.
Για τον Λ. Μίχο "ναι" ψήφισαν 167, "όχι" 17, παρών 5 και βρέθηκε ένα άκυρο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή.

PostHeaderIcon Εγώ πότε θα γίνω πατέρας;

 

Αν τις τελευταίες δεκαετίες το «ασθενές» φύλο καταρρίπτει ένα – ένα τα προπύργια της ανδρικής «κυριαρχίας» και απολαμβάνει ίδια δικαιώματα στην εργασία, την κοινωνία, τις σχέσεις και την οικογένεια δημιουργώντας «ρίγη» συγκίνησης στον γυναικείο πληθυσμό, το τελευταίο από αυτά σίγουρα δεν το περίμενε και σίγουρα κανένας δεν το χαίρεται!!

PostHeaderIcon Δολάριο, αυτός ο άγνωστος

 
Στις 6 Ιουλίου του 1785 οι Αμερικανοί αποφάσισαν να ορίσουν ως νομισματική τους μονάδα το δολάριο. Επί μισό αιώνα και περισσότερο το δολάριο αποτέλεσε αναμφισβήτητα το κυρίαρχο νόμισμα στον πλανήτη.
Σήμερα, εξακολουθεί να θεωρείται το ισχυρότερο νόμισμα στο κόσμο, αν και πλέον αμφισβητείται ανοιχτά η κυριαρχία του από το ευρώ. Η ιστορία του δολαρίου περιλαμβάνει πολλές χώρες, σε διαφορετικές ηπείρους ενώ η λέξη προέρχεται από το γερμανικό Thaler (συντομογραφία του Joachimsthaler), το νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε από το 16ο αιώνα στη Βοημία. Από τη λέξη τάλερ προέρχεται μάλιστα και το ελληνικό...
‘Τάλιρο’.

PostHeaderIcon Νεφροπαθής Ελληνίδα στην Αυστραλία γέννησε το δεύτερο παιδί της, ενώ βρισκόταν σε αναμονή για μεταμόσχευση νεφρού

 
H μικρή Αντζελίνα είναι ένας άγγελος που ήρθε στον κόσμο ως εκ θαύματος. Η μητέρα της Βίκυ Χρυσικού, έβαλε τη ζωή της σε κίνδυνο για να γεννήσει το... πανέμορφο αυτό κοριτσάκι καθώς, αγνοώντας τις συμβολές των γιατρών της, έμεινε έγκυος ενώ βρισκόταν σε αναμονή για μεταμόσχευση νεφρού.

PostHeaderIcon Για την καταστροφή των δασών κατηγορεί την… Μπάρμπι η Greenpeace

 

Η Greenpeace ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει στοιχεία πως η συσκευασία της κούκλας Μπάρμπι προέρχεται από τροπικά δάση της Ινδονησίας και κατηγορεί τις κατασκευάστριες εταιρίες όπως η Mattel και η Walt Disney ότι συμβάλλουν έτσι στη ραγδαία αποψίλωση της χώρας.

PostHeaderIcon Καβγαδίζουμε 10 ημέρες τον χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού...

 

Όλοι πλέον δουλεύουν εξαιρετικά σκληρά έχοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, όμως, όπως αποκαλύπτει μια έρευνα, πάντα βρίσκουν χρόνο, για να διαφωνήσουν με το ταίρι τους για θέματα, που αφορούν στις δουλειές του σπιτιού. 

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The daily Telegraph», αποκαλύπτει, πως τα περισσότερα ζευγάρια σπαταλούν κατά μέσο όρο 264 λεπτά την εβδομάδα σε διαφωνίες για την κοινή τους ζωή στο σπίτι, κάτι, που ισοδυναμεί με 10 ημέρες τον χρόνο!
Οι αφορμές του οικιακού «πολέμου»
Ένα στα 4 ζευγάρια, που συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε, πως οι καβγάδες τους επικεντρώνονται σε θέματα, όπως, ότι κάποιος από τους δύο, αναβάλλει να κάνει κάποιο «μερεμέτι» στο σπίτι, ενώ η αμέσως επόμενη αιτία για καβγά είναι το πλυντήριο-που δεν βάζει κανείς, μια «δημοφιλής» αιτία προστριβών, που συγκεντρώνει το 24% των ψήφων.
Ο αμέσως επόμενος λόγος για καβγά, είναι η προσπάθεια κάποιος από τους δυο να πει ψέματα ή να κρύψει λεκέδες και στίγματα, που προκάλεσε στα έπιπλα, χωρίς να το παραδεχθεί ενώ ακολουθεί ο «αιώνος» λόγος διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα-το σηκωμένο καπάκι της λεκάνης… Φυσικά, η συζυγική ειρήνη διαταράσσεται και όταν τα ρούχα είναι πεταμένα εδώ και εκεί στο σπίτι και οι δουλειές έχουν μισοτελειώσει…
Πάντα φταίνε οι άλλοι…
Οι άνδρες συμμετέχοντες στην έρευνα, παραδέχθηκαν, πως είναι περισσότερο πιθανό (ποσοστό 7%) να πουν ψέματα στις συντρόφους τους προκειμένου να αποφύγουν ένα οικιακό καθήκον. Μια ακόμη πιο «πειστική» δικαιολογία, που χρησιμοποιούν οι άνδρες, για να αποφύγουν μια δουλειά είναι παλαιότεροι τραυματισμοί, που δεν τους επιτρέπουν π.χ. να σκύβουν ή να σηκώνουν βάρη!
Το 30% των ζευγαριών, παραδέχθηκε, πως έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει την πίεση της δουλειάς τους σαν δικαιολογία, για να αποφύγουν μια «αγγαρεία» στο σπίτι, το 24% έριξε το φταίξιμο στα παιδιά για την ακαταστασία, που επικρατεί στο σπίτι ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι, που κατηγόρησαν ακόμη και τα… κατοικίδια για το οικιακό χάος!
Τουλάχιστον ένας καβγάς την ημέρα…
Τα ζευγάρια έχουν κατά μέσο όρο 135 καβγάδες τον χρόνο με αφορμή τα οικιακά, με ένα ποσοστό της τάξεως του 13% να αναφέρει, πως μαλώνουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για αυτά τα θέματα με το ταίρι τους. Βασικότερος λόγος των διενέξεων για τις γυναίκες (σε ποσοστό 59%) , ήταν τα «μερεμέτια», που ποτέ δεν ολοκλήρωσαν οι σύζυγοί τους.
Οι ερευνητές ανέφεραν, ότι το να ξεχάσεις να κατεβάσεις τα σκουπίδια ή να κάνεις ένα μερεμέτι στο σπίτι, δεν είναι και κανένα «έγκλημα», ωστόσο, τέτοιου είδους αφορμές, αν και φαινομενικά είναι αστείες, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές προστριβές ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η «οικιακή ειρήνη», είναι ιδιαίτερα εύθραυστη και μπορεί να διαταραχθεί ανά πάσα στιγμή και μάλιστα με μια φαινομενικά αστεία αφορμή…
Οι δέκα δημοφιλέστερες αφορμές «οικιακού καβγά»…
1)Πεταμένα ρούχα εδώ και εκεί στο σπίτι (35%)
2)Αναβολή για τα απαραίτητα μερεμέτια (28%)
3)Προγραμματισμός μπουγάδας (24%)
4)Αναβολή επιδιόρθωσης χαλασμένων αντικειμένων στο σπίτι (17%)
5)Άρνηση να πεταχτούν τα σκουπίδια (17%)
6)Άρνηση να στρωθεί το κρεβάτι (12%)
7)Το μονίμως ανοιχτό καπάκι της λεκάνης (10%)
8)Το «κρυφτούλι» και τα ψέματα όταν γίνεται μια ζημιά (9%)
9)Το να μην αδειάζει κανείς το πλυντήριο πιάτων (9%)
10)Τα μερεμέτια όταν γίνονται με προχειρότητα (6%).

 


PostHeaderIcon Θέλω να παίξωωωω! (βίντεο)


PostHeaderIcon 232.617 νέοι άνεργοι σε σχέση με πέρυσι- Στο 16,2 η ανεργία

 
 

Σχεδόν 5% αυξήθηκε η ανεργία από πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία


PostHeaderIcon Η ιστορία της μπύρας

Ο κάθε ένας από εμάς στη ζωή του έχει τύχει να ακούσει διάφορους μύθους για διάφορα θέματα. Μύθοι, που είχαν πάντα κάτι να σου πούν, να σε διδάξουν και να σε διασκεδάσουν.
Μύθοι, που συνήθως αν δεν πρόσεχες αρκετά φάνταζαν σαν αληθινά γεγονότα που συνέβησαν κάπου, κάποια στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έτσι φαντάζει και η ιστορία ενός ποτού, τόσο παλιού, που οι άνθρωποι ξέχασαν που, πότε και πως δημιουργήθηκε. Φυσικά μιλάμε για την μπίρα, ίσως το πιο ξεχωριστό ποτό ανάμεσα σε τόσα άλλα.



PostHeaderIcon Παραλύει η χώρα αύριο Πέμπτη 9 Ιουνίου

 
 
 
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

- ΟΤΟΕ (τράπεζες)
- ΟΤΕ
- ΕΛΤΑ (ταχυδρομεία)
- ΛΙΜΑΝΙΑ
- ΔΕΚΟ (ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ κλπ)
- ΕΡΤ (δημοσιογράφοι και τεχνικοί)

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

- ΑΔΕΔΥ
- Υγειονομικοί υπάλληλοι ΙΚΑ
- Έκτακτοι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού
 

PostHeaderIcon Το πιο καυτερό τσίλι

 

Ταϊβανέζος αγρότης ισχυρίζεται πως καλλιέργησε την πιο καυτερή ποικιλία πιπεριάς τσίλι στον κόσμο, "εκθρονίζοντας" έναν Αυστραλό, ο οποίος είχε ανακοινώσει δύο μήνες πριν πως παρήγαγε μια κόκκινη πιπεριά που καίει όσο τίποτε άλλο.

Ο Γιεχ Γου-σουν τονίζει ότι η δική του ποικιλία φτάνει περίπου τα 1,5 εκατομμύρια Σκόβιλ (μονάδες καυστικότητας), ενώ αυτή του Αυστραλού Μαρσέλ ντε Βιτ μόλις 1.46 εκατομμύρια Σκόβιλ.

PostHeaderIcon Κοσμοπολίτικα ράσα 10.000 €!

Πνευματικό αντίδωρο... 

 Είναι μια σύγχρονη πραγματικότητα όπου μια δημοτική αρχή, αυτή της Μυκόνου, κατά πλειοψηφία, 14 υπέρ, 7 κατά, αποφασίζει να διαθέσει σε ιεροραφείο περίπου 10.000 ευρώ για κατασκευή αρχιερατικής στολής προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Μυκόνου Δωρόθεο με αφορμή τα δέκα χρόνια ποιμαντορίας του. 

PostHeaderIcon Οι Ελληνες αγρότες επιστρέφουν στα χωράφια τους

 
Μπορεί μέχρι πριν από λίγα χρόνια η ελληνική γη να απασχολούσε αμέτρητους εργάτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αλλά σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει άρδην και πλέον, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η ενασχόληση με τη γη αποτελεί σχεδόν αποκλειστικά πια … ελληνική υπόθεση, όπως προκύπτει από δηλώσεις παραγωγών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΠΕ)....


PostHeaderIcon Γέννησε 13 «αυγά» ηρωίνης μέσα στην φυλακή!

 
 
 
13 «αυγά» ηρωίνης συνολικού βάρους 55, 3 γραμμαρίων  έκρυβε στο στομάχι του κρατούμενος που μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας από τον Κορυδαλλό.
Σύμφωνα με το protothema.gr η... δυσπεψία πρόδωσε έναν 41χρονο κρατούμενο που μετήχθη πριν από λίγες ημέρες από τις Φυλακές Κορυδαλλού στο Κατάστημα Κράτησης της Λάρισας! Όπως αποδείχθηκε, του είχαν πέσει... βαριά τα «αυγά» ηρωίνης που, άγνωστο πώς, είχαν περιέλθει στην κατοχή του πριν από την μεταγωγή και τα μετέφερε με κίνδυνο της ζωής του μέσα στο στομάχι του!


PostHeaderIcon Τα φίδια «έζωσαν» τη Λαμία και τα Τρίκαλα!

 

 Πανικό και αναστάτωση σκόρπισαν στους κατοίκους δυο πόλεων της περιφέρειας οι εισβολές ερπετών μέσα στα σπίτια τους. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις αρχές, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να επεμβαίνει για να μαζεύει φίδια από τις γειτονιές.
      

PostHeaderIcon Ηλεκτρονικό κλειδί άνοιξε την κερκόπορτα για κατασκοπεία κατά των ΗΠΑ

 

Οι ηλεκτρονικές κάρτες SecurID, τις οποίες χρησιμοποιούν ευαίσθητες κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες για να προστατεύσουν τα δίκτυά τους, φαίνεται ότι έπαιξαν κεντρικό ρόλο στις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον μεγάλων προμηθευτών του στρατού των ΗΠΑ, αναφέρουν αμερικανικά μέσα και αναλυτές. Η υπόθεση θα είναι δύσκολο να εξιχνιαστεί, ωστόσο οι υποψίες στρέφονται στο Πεκίνο.

PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 10χρονη από δάγκωμα φιδιού

 
 

Το κοριτάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι έπειτα από το δάγκωμα του ερπετού.

Η 10χρονη είναι ένα από τα περιστατικά που καθημερινά σημειώνονται στην περιοχή Δενδροπόταμος στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά από την απαραίτητη θεραπεία επέστρεψε εκτός κινδύνου στο σπίτι της.

PostHeaderIcon Εκτός από ηθοποιός, ο Κόλιν Φερθ είναι και νευροεπιστήμονας

Κόλιβ Φερθ: η τέχνη συναντά την επιστήμη 
 
Διαπρέπει στην υποκριτική, διαπρέπει και στην επιστημονική έρευνα: o Βρετανός ηθοποιός Κόλιν Φερθ, βραβευμένος με Όσκαρ για το ρόλο του στον Λόγο του Βασιλιά, είναι ένας από τους συγγραφείς επιστημονικής δημοσίευσης στην έγκριση επιθεώρηση Current Biology. H έρευνα, η οποία χαρακτηρίστηκε «χρήσιμη συμβολή» από έναν ανεξάρτητο ειδικό, εντοπίζει διαφορές στους εγκεφάλους των ανθρώπων ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Ο τίτλος της είναι Οι πολιτικοί προσανατολισμοί σχετίζονται με τη δομή του εγκεφάλου σε νεαρούς ενήλικες.

PostHeaderIcon Διαλύουν την κατασκήνωση στην Πουέρτα δελ Σολ οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι»

 
Μαδρίτη, Ισπανία
Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από τα μέσα Μαΐου την Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη αποφάσισαν την Τετάρτη να διαλύσουν την κατασκήνωση, που έχει γίνει σύμβολο του εναλλακτικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ισπανία, ωστόσο οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν.

PostHeaderIcon Απεβίωσε ο συνδημιουργός του «Ζ»

 

Ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Χορχέ Σεμπρούν πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο συνδημιουργός του σεναρίου της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», συγγραφέας περίπου 15 βιβλίων, μοίρασε τη ζωή του ανάμεσα στη συγγραφή και την πολιτική δράση. Ο Χορχέ Σεμπρούν που υπήρξε υπουργός Πολιτισμού στην Ισπανία του Φελίπε Γκονζάλες, γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1923 και από το 1939 έζησε στο Παρίσι. 

PostHeaderIcon Μία γυναίκα έκανε τατουάζ τους 152 φίλους της του Facebook (βίντεο)

Ας υποθέσουμε ότι έχετε 152 φίλους στο Facebook. Τι θα μπορούσατε να κάνετε γι’ αυτούς; Ίσως να αφιερώσετε από ένα τραγούδι στον καθένα; Χρονοβόρο! Ίσως να τους κάνετε tag σε κάποια φωτογραφία για να δείξετε πόσο τους αγαπάτε; Ξεπερασμένο! Ίσως να τους κάνετε poke; Ανούσιο! 

PostHeaderIcon Είχαν κλείσει για χρόνια στο σπίτι 24χρονη, που έπασχε από νευρική ανορεξία

 
Για να την προστατέψουν από τα κουρτσομπολιά του κόσμου!!! Δραματική ιστορία στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας...
24χρονη κοπέλα, το μοναδικό παιδί οικογένειας στον Παραπόταμο, ήταν για χρόνια κλεισμένη μέσα στο σπίτι της από τους γονείς της. Ο λόγος; Έπασχε από νευρική ανορεξία και δεν ήθελαν να γίνει η κόρη τους βορά στα κουτσομπολιά των συγχωριανών της.
 

PostHeaderIcon Ιταλία: Μεγάλη επιχείρηση κατά της μαφίας

 

Μια ευρεία επιχείρηση κατά της μαφίας της Καλαβρίας με την ονομασία "Μινώταυρος" πραγματοποιήθηκε αργά χθες τη νύχτα και περίπου 100 μέλη της συνελήφθησαν, έγινε γνωστό σήμερα από την αστυνομία και την εισαγγελία του Τορίνο.

Στην επιχείρηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις επαρχίες του Τορίνου, του Μιλάνου και της Μόντενας στη βόρεια Ιταλία και επίσης στην επαρχία Ρέτζιο Καλάμπρια στο νότιο τμήμα της χώρας, συμμετείχαν 1.300 καραμπινιέροι.

PostHeaderIcon Ενίσχυση 6,5 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα

 
Τα αρχαία αντικείμενα που βρίσκονται στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει η αποθήκη που θα κατασκευαστεί στη δυτική ζώνη του περιβάλλοντος χώρου του μουσείου. Το έργο, προϋπολογισμού 2.646.902 ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» και θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις — προβλέπεται η μεταφορά των αρχαίων αντικειμένων του αύλειου χώρου, η κατασκευή υπόσκαφης αποθήκης, η προμήθεια νέου εξοπλισμού της υπόσκαφης αποθήκης. 


PostHeaderIcon Ενας Σεφ Αντιστεκεται στη Μαστιγα της Παχυσαρκιας


Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τον Jamie Oliver, αυτόν το συμπαθητικό Βρετανό σεφ που ξεσηκώνει τα πλήθη με τις εκπομπές μαγειρικής του. Πόσοι όμως έχουμε ακούσει για τον αγώνα που κάνει κατά της ασθένειας της παχυσαρκίας;


PostHeaderIcon Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην Αριζόνα

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην Αριζόνα 
 
Κατά εκατοντάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κάτοικοι περιοχών της Αριζόνα, καθώς η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει δασικές εκτάσεις πλησιάζει κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρνούνται να εκκενώσουν τις εστίες τους.

PostHeaderIcon Σώστε το φόρεμα...

 

Μια εταιρεία λογισμικού έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη ένα από τα πιο αισθησιακά σύμβολα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

 


PostHeaderIcon Κλειστά τα καταστήματα του Αγίου Πνεύματος στην Θεσσαλονίκη

 
Κλειστή θα είναι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου η αγορά της Θεσσαλονίκης, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, η γιορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.
 
 

PostHeaderIcon Έρευνα για την εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση

 

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο σεξουαλικός τουρισμός στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει στην Κύπρο στον τομέα της εμπορίας γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι για τους εμπόρους γυναικών αυτό που έχει σημασία είναι μόνο τα χρήματα, ενώ υπάρχει συνεργασία μεταξύ των εμπόρων και στις δυο πλευρές του νησιού. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα διεξάγεται εμπορία γυναικών μεταξύ της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

PostHeaderIcon Αποκλεισμό της Βουλής ετοιμάζουν οι "Αγανακτισμένοι"

 

Το "παρών" τους και χτες έδωσαν οι "Αγανακτισμένοι" που συγκεντρώθηκαν μπροστά απο τη Βουλή.
Με ελληνικές σημαίες, σφυρίχτρες και κατσαρόλες οι "Αγανακτισμένοι" συγκεντρώθηκαν για 14η μέρα στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική. Σαφώς λιγότεροι από τις προηγούμενες ημέρες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλάτεία μέχρι να δούν ότι κάτι αλλάζει.

PostHeaderIcon Το νόημα της ζωής σε πέντε φράσεις

 

Φιλόσοφος της ζωής, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο η Bronnie Ware. Μέσα από τις συζητήσεις της με ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας μας λέει για ποια πράγματα κυρίως μετάνιωσαν αυτοί οι άνθρωποι ένα βήμα πριν το θάνατο.

H Bronnie Ware είχε μια δίψα για τη ζωή από τη στιγμή που γεννήθηκε. Σαν παιδί, ήταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας καθώς είχε αποκτήσει μια διαφορετική αντίληψη για τη ζωή.

Η επαγγελματική της ζωή ανάστατη, νομαδική, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από καλλιεργητής λαχανικών στη Μέση Ανατολή, μπαργούμαν σε τροπικά νησιά…διευθύντρια τράπεζας.

PostHeaderIcon για να μην ξεχνάτε να πίνετε νερό…

 

Οι γιατροί φωνάζουν να πίνουμε νερό. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, όμως, μας κάνουν πολλές φορές να το ξεχνάμε. Πόσες φορές δεν έχετε γυρίσει σπίτι και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε πιει ούτε ένα ποτήρι νερό; Εγώ, σίγουρα πολλές!
Στο wild olive blog η γραφίστρια mollie johanson έφτιαξε ένα μικρό ημερολόγιο νερού για να μας υπενθυμίζει τα ποτήρια που ήπιαμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Κάθε φορά που αδειάζετε ένα ποτήρι απλά τσεκάρετε ένα κουτάκι. Στο τέλος της μέρας μπορείτε να κάνετε το λογαριασμό.
Για να εκτυπώσετε το ημερολόγιο πατήστε εδώ.




PostHeaderIcon 8 Ιουνίου 2011 - Παγκόσμια Ημέρα Δοκιμών της Τεχνολογίας IPv6

Σήμερα 8 Ιουνίου, διοργανώνεται η «Παγκόσμια Ημέρα Ipv6». Η πρώτη δοκιμή σε παγκόσμια κλίμακα του IPv6. Στην δοκιμή θα συμμετάσχουν εταιρίες όπως η Google, το Facebook, η Yahoo!,η Akamai και το Limelight Networks θα προσφέρουν το ψηφιακό υλικό τους μέσω IPv6, στο πλαίσιο εικοσιτετράωρης δοκιμής νέων τεχνολογιών και πρωτοκόλλων.

 

PostHeaderIcon Εξορκισμός με φρούτα και αυγά

http://www.faretra.gr/images/1_f64k9.jpg 

Τουλάχιστον 10 άτομα την εβδομάδα επισκέπτονται τον κολομβιανό εξορκιστή Brother Hermes. Φρούτα και αυγά στη μάχη με το κακό. Δείτε τις φωτογραφίες (Pics)
Απίστευτες εικόνες από  σκηνές μιας τελετουργίας εξορκισμού, ο οποίος διεξάγεται από τον θρησκευτικό ηγέτη Brother Hermes, που υποστηρίζει ότι μπορεί μέσω αυτών να εξαγνίσει και να απαλλάξει τους ανθρώπους από τα κακά πνεύματα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την βρετανική Daily Mail.


PostHeaderIcon WikiLeaks: Ελληνικές επιχειρήσεις στόχος των Αµερικανών

WikiLeaks: Ελληνικές επιχειρήσεις στόχος των Αµερικανών 
Ηταν Απρίλιος του 2007 όταν στελέχη της αµερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ παρέδωσαν στη ∆1 διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών διάβηµα σχετικά µε την «πιθανή προσφορά της ελληνικής εταιρείας Valpak να προµηθεύσει µε πολυφασµατικό δίχτυ παραλλαγής τη Συρία». Στις αρµοδιότητες της συγκεκριµένης ∆ιεύθυνσης του ΥΠΕΞ εµπίπτουν και τα θέµατα µη διάδοσης και καταπολέµησης της τροµοκρατίας στα πλαίσια του ΟΗΕ. Οταν ο διπλωµατικός υπάλληλος ∆ιονύσιος Κυβετός παρέλαβε το διάβηµα δήλωσε, όπως αναφέρεται στο απόρρητο τηλεγράφηµα µε κωδικό 07Athens801, ότι «θα κοιτάξει το θέµα», αν και ξεκαθάρισε πως το όνοµα της επιχείρησης δεν του ήταν γνωστό.


PostHeaderIcon Οι Ελληνίδες και το μαύρο μέλλον στην αγορά εργασίας

http://www.faretra.gr/images/1_vo4sk.jpg 

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες μπαίνουν «δριμύτερες» στην αγορά εργασίας, λόγω κρίσης, για να καλύψουν την οικογενειακή απώλεια εισοδήματος, σύμφωνα με τους «New York Times». Τα παραδείγματα που περιγράφει η αμερικανική εφημερίδα δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Όπως η 36χρονη αρχιτέκτονας η οποία, όπως λέει, «δεν περίμενα ποτέ ότι θα έκανα αίτηση για να προσληφθώ ως ταμίας στο κοντινό μου σουπερμάρκετ. Ομως πέντε μήνες αφότου έχασα τη δουλειά μου στο Δημόσιο και 18 μήνες μετά την απόλυση του συζύγου μου, κάποιος έπρεπε να αναθρέψει τα δύο παιδιά μας».

PostHeaderIcon Παιδόφιλος βρεφοκόμος σοκάρει τη Βρετανία

 

Άφωνη και αηδιασμένη η βρετανική κοινή γνώμη είδε τον 20χρονο να παραδέχεται ότι είναι ένοχος για βιασμό ενός νηπίου και για ακόμη 45 κατηγορίες!

Ο άνθρωπος που σοκάρει μια ολόκληρη χώρα και όχι μόνο ονομάζεται Πολ Γουίλσον. Παραδέχτηκε ότι ανάγκασε ένα κοριτσάκι 2 ή 3 ετών, το οποίο είχαν αφήσει υπό την προστασία του στο βρεφονηπιακό σταθμό που εργαζόταν, σε στοματικό σεξ.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin