Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Τα Windows 8 έρχονται το 2012

Τα Windows 8 έρχονται το 2012 


Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, με το όνομα Windows, θα κάνει το ντεμπούτο της το 2012, δήλωσε τη Δευτέρα ο CEO Steve Ballmer.
Ο Ballmer προέβη στην ανακοίνωση αυτή στο Τόκυο, μιλώντας σε ένα κοινό software developers. Αυτή μάλιστα είναι και η πρώτη φορά που η εταιρεία επισήμως ανακοίνωσε την ημερομηνία 2012. Ο Ballmer δήλωσε στους developers: "Κοιτάζοντας στο μέλλον, στην επόμενη γενιά των Windows systems, τα οποία θα κυκλοφορήσουν του χρόνου, έχουμε πολλά να περιμένουμε". Η δήλωση αυτή αποτελεί απομαγνητοφώνηση του λόγου του, όπως ανέβηκε στο site της Microsoft.

"Όσο περνάει ο καιρός, θα περιμένετε να ακούτε ολοένα και περισσότερο για τα Windows 8 – Windows 8 slates, tablets, PCs, μια ποικιλία από διαφορετικές φόρμες", προσέθεσε.
Να τονίσουμε εξάλλου, πως αυτή είναι και η πρώτη φορά που η Microsoft επιβεβαίωσε το όνομα Windows 8.
Εάν τα Windows 8 κυκλοφορήσουν το 2012, τότε θα κλείσουν τρία χρόνια από την εμφάνιση των Windows 7, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο 2009. Η Microsoft αναμένει να πουλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίγραφα των Windows 7 τον χρόνο αυτό.
Το νέο λειτουργικό αναμένεται να διαθέτει ανανεωμένο interface και θα υποστηρίζει χαμηλής κατανάλωσης ARM chips, μια κίνηση που αποσκοπεί να προσφέρει στην Microsoft τα κατάλληλα εφόδια για να αντιμετωπίσει την αναδυόμενη αγορά των tablets.


PostHeaderIcon Απονομή των διεθνών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη»

 

Η εικόνα και το πνεύμα της Μελίνας κυριάρχησαν χθες το βράδυ στην Ουνέσκο κατά την απονομή των διεθνών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη» : Για την προστασία και διαχείριση των πολιτιστικών τοπίων».
Στη μεγάλη οθόνη της αίθουσας τελετών, με φόντο τον Παρθενώνα, η Μελίνα Μερκούρη χαιρετούσε χαμογελαστή μ’ενα μπουκέτο αγριολούλουδα στο χέρι, καθ’όλη τη διάρκεια των ομιλιών.

« Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μία ηθοποιός, μία αγωνίστρια, μία γυναίκα με πολιτικές πεποιθήσεις, που πίστευε ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι το ξεχωριστό αλλά ότι διαποτίζει όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Θα τη θυμόμαστε μέσα από το έργο της », είπε στην προσφώνησή της η γενική διευθύντρια της Ουνέσκο, Ιρίνα Μπόκοβα.
Η κ. Μπόκοβα, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεργασία της στη διοργάνωση των βραβείων, "παρά τις δύσκολες στιγμές των ημερών".
Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουνέσκο, Θεόδωρος Πασσάς, δήλωσε ότι η οργάνωση των βραβείων, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, « ήταν μία πράξη πίστης, μία πράξη αισιοδοξίας».
Μιλώντας για τη Μελίνα υπογράμμισε ότι με τη δράση της απέδειξε ότι ήταν άτομο με οράματα και όχι άτομο που απλώς διαχειριζόταν καταστάσεις.
Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Μουνίρ Μπουχενάκι (Mounir Bouchenaki) μίλησε για τον συνδιασμό «ειρήνης και αρμονίας», που ερμηνεύεται μέσα από τα βραβεία «για το πολιτιστικό τοπίο» και που κατά τη γνώμη του ήταν η μόνιμη αναζήτηση της Μελίνας. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην πρώτη γνωριμία του μαζί της το 1982 στην Υδρα, όπου είχε οργανώσει σεμινάριο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Το φετινό έκτο βραβείο « Μελινα Μερκούρη » απονεμήθηκε εξίσου σε Παλαιστίνιους και Αρμένιους : Το πολιτιστικό τοπίο "Battir" της Παλαιστίνης και το Μουσείο "Reserve Garni" των Αρμενίων.
Ειδικός έπαινος απονεμήθηκε στο τοπίο "Wadi Hanifa" της Σαουδικής Αραβίας.
Μετά την απονομή, το κοινό χειροκρότησε τους Έλληνες μουσικούς, Γιάννη Βακαρέλη στο πιάνο και το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, που ερμήνευσαν κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιοχάνες Μπραμς.
Οι μουσικοί του Κουαρτέτου είναι οι Γιώργος Δεμερτζής (βιολί), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Νταβίντ Μπόγκοραντ (βιόλα) και Αγγελος Λιακάκης (τσέλο).



PostHeaderIcon Επιστρέφουν σπίτι τους

 
 
 «Η επιστροφή των δύο Κούρων στην Κόρινθο είναι θέμα αρχής», δήλωσε η γενική γραμματέας Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη, λίγο πριν τη θετική, ομόφωνη, γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το θέμα. «Τα αγάλματα σώθηκαν. Το μέρος που βρέθηκαν έχει ταυτιστεί. Είναι προφανές ότι ανήκουν στον χώρο που τα δημιούργησε», συνέχισε η κ. Μενδώνη, αναφερόμενη στους δίδυμους Κούρους, τα αριστουργήματα της αρχαϊκής εποχής, που εντοπίστηκαν τον περασμένο Μάιο στα χέρια αρχαιοκαπήλων.

PostHeaderIcon Αχρησιμοποίητα μένουν τα όργανα των δωρητών… στην Αυστραλία

 

Αν και ο αριθμός των ατόμων που δωρίζει τα όργανά του, έχει διπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα στην Αυστραλία, μένουν όμως αχρησιμοποίητα λόγω ανεπάρκειας των αυστραλιανών νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικά, για το πόσο ενδιαφέρονται οι Αυσταλοί για την δωρεά οργάνων, αρκεί να σας πούμε, ότι κατά το χρονικό διάστημα 2000 και 2007 ο αριθμός των δωρητών ήταν κατά μέσο όρο 44 τον χρόνο, πέρυσι έφθασε τους 96.

PostHeaderIcon άνθισε σε υψόμετρο 4.505 μέτρων...

 

Είναι ο νέος κάτοχος του πανευρωπαϊκού ρεκόρ για το μεγαλύτερο υψόμετρο που έχει βρεθεί ποτέ ανθισμένο φυτό στην Ευρώπη.

Ανακαλύφθηκε σε υψόμετρο 4.505 μέτρων στις κεντρικές Ελβετικές Άλπεις από Ελβετούς επιστήμονες.

PostHeaderIcon Θα πούλαγε την αγνότητα της 11χρονης κόρης της για $10.000!

 
Η μητέρα μιας 11χρονης, στο Σολτ Λέικ Σίτυ των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται πως ήθελε να «πουλήσει» την παρθενία της κόρης της έναντι του ποσού των 10.000 δολαρίων, προσφέροντάς τη σε ενδιαφερόμενο άνδρα.
Δικαστήριο της Γιούτα κατηγόρησε τη μητέρα για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον της μικρής και για εκμετάλλευση ανηλίκου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα πρακτικά της δίκης, η γυναίκα προέβη στη σεξουαλική πρόταση προς τον άνδρα χρησιμοποιώντας την κόρη της, αφού πρώτα εκείνος πρότεινε στη μητέρα της να του την «παραχωρήσει» για στοματικό έρωτα!
Σύμφωνα με την αστυνομία, μητέρα και κόρη θα έκαναν επίδειξη εσωρούχων στον ενδιαφερόμενο. Η προσφορά-σοκ από την πλευρά της γυναίκας κοινοποιήθηκε στην αστυνομία από τον φίλο της, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία τα τηλεφωνικά μηνύματα που αντάλλασαν μητέρα και ενδιαφερόμενος και αναφέρονταν στην 11χρονη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, το όνομα της μητέρας δεν γνωστοποιείται ούτως ώστε να είναι κοινωνικά καλυμμένη και ασφαλής η μικρή. Η μητέρα της 11χρονης είναι στη φυλακή ήδη από το βράδυ της Δευτέρας.


PostHeaderIcon IFC και Παγκόσμια Τράπεζα λανσάρουν πράσινα ομόλογα

IFC και Παγκόσμια Τράπεζα λανσάρουν πράσινα ομόλογα 

Η International Finance Corporation (IFC) ανακοίνωσε την τρίτη έκδοση πράσινων ομολόγων συνολικού ύψους 135 εκατ. δολ. Τα τριετή ομόλογα εκδόθηκαν σε τέσσερις δόσεις σε τρία νομίσματα.


Η IFC – ο ιδιωτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας – εξέδωσε δύο δόσεις σε δολάρια Αυστραλίας (44,5 εκατ. δολ. και 43,50 εκατ. δολ.), μία σε ραντ Νοτίου Αφρικής (25 εκατ. δολ.) και μία σε ευρώ, 15,8 εκατ. ευρώ (22 εκατ. δολ.).

PostHeaderIcon «Ο Τιτανικός» θα κυκλοφορήσει και πάλι για τη γενιά του 3D

 

O Tζέιμς Κάμερον ετοιμάζει μια νέα 3D έκδοση του «Τιτανικού» στοχεύοντας στο νεανικό κοινό. Η μεγάλη του εμπορική επιτυχία θα «σαλπάρει» και πάλι το 2012 με προορισμό το ασφαλές λιμάνι του box office.

 


PostHeaderIcon Αλβανός υπήκοος διεκδικεί τη μισή Κατερίνη!

 
 
Ο ενάγων διεκδικεί κτίσμα του 18ου αιώνα (φωτ.) και περιοχή 300 στρεμμάτων, δηλαδή σχεδόν όλο τον συνοικισμό των Καταφυγιωτών

Τη μισή Κατερίνη, συγκεκριμένα τον συνοικισμό των Καταφυγιωτών, έκτασης 300 και πλέον στρεμμάτων, διεκδικεί ένας αλβανός υπήκοος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι κληρονόμος και ιδιοκτήτης ο... προπάππος του. Στη συγκεκριμένη έκταση συμπεριλαμβάνεται ένας αλβανικός τεκές, μουσουλμανικό κτίσμα του 18ου αιώνα.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Ζήνων Σατραζέμης, μετά την αγωγής κατά του ελληνικού δημοσίου που κατέθεσε μέσω δικηγόρου ο αλβανός υπήκοος.

PostHeaderIcon «Ασπίδα» για τον καρκίνο του προστάτη ... το περπάτημα

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσκίσκο, υποστηρίζουν πως το γρήγορο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με καρκίνο του προστάτη να κρατήσουν υπό έλεγχο τη νόσο.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ασθενείς με καρκίνο του προστάτη που περπατούσαν έντονα επί τουλάχιστον τρεις ώρες την εβδομάδα μείωσαν στο μισό τον ρυθμό ανάπτυξης του καρκίνου τους σε διάστημα διετίας.

PostHeaderIcon Νορβηγία: Επίθεση hacking στο δίκτυο των ένοπλων δυνάμεων


Εκπρόσωποι του Νορβηγικού Στρατού δήλωσαν ότι δέχτηκαν μία μεγάλη και στοχευμένη επίθεση στα ηλεκτρονικά τους συστήματα, τέλη Μαρτίου, μια μέρα μετά την συμμετοχή τους στον βομβαρδισμό της Λιβύης.
Στις 25 Μαρτίου, περίπου 100 εργαζόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις έλαβαν ένα e-mail σε νορβηγική γλώσσα, το οποίο περιελάμβανε ένα επισυναπτόμενο αρχείο<…>


PostHeaderIcon Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στο Διαδίκτυο

 

Ένας από τους πολλά υποσχόμενους κλάδους είναι το Διαδίκτυο. Άνθρωποι που φιγουράρουν στην γνωστή λίστα του Forbes, με τους ισχυρότερους και πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, και μάλιστα καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις, απέκτησαν δύναμη και χρήματα μέσω των δραστηριοτήτων τους στο διαδίκτυο.

PostHeaderIcon Η Λιβερία βάζει barcode στα δέντρα για να σώσει τα τροπικά δάση της

Η Λιβερία βάζει barcode στα δέντρα για να σώσει τα τροπικά δάση της 

Μια δεκαετία μετά από ένα βάναυσο εμφύλιο πόλεμο στη Δυτική Αφρική, η ΛιβερίαΕυρωπαϊκή Ένωση σε ένα νέο σύστημα για την προστασία των δασών της που έχουν απομείνει. Πρόκειται για μια σήμανση σε κάθε κορμό δέντρου έτσι ώστε να μπορεί να εντοπιστεί στον τελικό προορισμό του. συνεργάζεται με την

PostHeaderIcon ΚΙΝΑ: Κοντά στο 1 δις οι χρήστες κινητών


Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Κίνα ξεπέρασαν τα 900 εκατομμύρια στα τέλη Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Βιομηχανίας και Επικοινωνιών της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στην πιο πολυάνθρωπη χώρα του κόσμου 900,39 εκατομμύρια άνθρωποι διαθέτουν κινητό τηλέφωνο και από αυτούς τα 67,57 εκατομμύρια χρησιμοποιούν κινητά τρίτης γενιάς. Οι χρήστες αυξήθηκαν κατά 30 εκατομμύρια μέσα σε τρεις μήνες, αφού τον Ιανουάριο υπολογίζονταν στα 870 εκατομμύρια. 

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 η κινεζική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 9,4%. Ο τζίρος της εκτιμάται ότι φτάνει τα 308,36 δισ. γουάν ή 47,44 δισ. δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα η κινεζική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι αυξήθηκαν κατά 20 εκατομμύρια οι χρήστες του διαδικτύου, φτάνοντας τα 477 εκατομμύρια. 



PostHeaderIcon «Συνολικά 280 δις ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία»

 

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, οι καταθέσεις των ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες φτάνουν τα 280 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αγγίζει τα 350 δις ευρώ.

Αν λοιπόν γίνει ο υπολογισμός, αυτό σημαίνει ότι το 120% του ΑΕΠ, βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες .

PostHeaderIcon Ferrari: Αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο!

Ο Άλτο Κόστα (φωτ.) πλήρωσε το μάρμαρο για την εικόνα της F150 στους πρώτους αγώνες. 

 Ο Άλτο Κόστα, διάδοχος του Ρος Μπρον στη μετά Σουμάχερ εποχή στη Ferrari απομακρύνθηκε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ιταλικής ομάδας ως άμεση συνέπεια της εικόνας που παρουσιάζει η F150 στους πρώτους αγώνες της χρονιάς.

PostHeaderIcon Καθαριότητα ακτών του Δήμου Θερμαϊκού


Εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς η γη αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιούνται από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Ανακύκλωσης – Καθαριότητας το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού και την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προγραμματίστηκαν 3 εθελοντικές δράσεις για τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές, οι οποίες είναι οι εξής:

• Τη Δευτέρα 23/5 πραγματοποιηθήκε καθαρισμός στην ακτή «Τουμπαρλί» (Νέα Μηχανιώνα). Συμμετείχαν 4 Δημοτικά Σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μηχανιώνας και ο μεσογειακός σύνδεσμος για τη σωτηρία των θαλάσσιων χελώνων (MEDASSET).
• Την Κυριακή 29/5 και ώρα 10.30΄ στην ακτή «ΚΑΠΠΑ» (Περαία). Συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ) και το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Νέων Επιβατών.
• Την Κυριακή 5/6 και ώρα 09.30΄ από την πλατεία Ιστορικής Μνήμης (παραλία Περαίας) προς την πλατεία των Νέων Επιβατών (παραλία). Συμμετέχει ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού.
«Βάζουμε ένα λιθαράκι για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον στις γενιές που έρχονται, αφού η μόλυνση του περιβάλλοντος σημαίνει, εκτός από αποστέρηση της ποιότητας ζωής, και απώλεια της ίδιας της ζωής», επισημαίνει ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής και καλεί όλους τους πολίτες να δηλώσουν δυναμικά «παρών» στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.


PostHeaderIcon Πόσα χρόνια χρειάζονται για να διαλυθούν στη θάλασσα


PostHeaderIcon Υιοθέτηση κανόνων για το διαδίκτυο


Την ανάγκη για συνεργασία των κολοσσών του διαδικτύου με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα οφέλη της ηλεκτρονικής «επανάστασης», όπως τη χαρακτήρισε, θα διαμοιραστούν δίκαια σε όλους.
Σε ομιλία του, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του φόρουμ e-G8, ο Γάλλος πρόεδρος εξήρε τη συμβολή του διαδικτύου στον «εκδημοκρατισμό της πληροφόρησης», καθώς και το ρόλο του στην οργάνωση των λαϊκών εξεγέρσεων στην Τυνησία και την Αίγυπτο.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι η δύναμη αυτή του διαδικτύου συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη, για αυτό και η λειτουργία του θα πρέπει να διέπεται από αξίες και κανόνες. «Οι πολίτες στον αραβικό κόσμο έδειξαν σε ολόκληρο τον κόσμο ότι το διαδίκτυο δεν ανήκει σε κράτη.

Εχει εξελιχθεί σε μέτρο της αξιοπιστίας των δημοκρατιών και μέτρο της ντροπής για τις διδακτορίες» τόνισε. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι καθώς το ίντερνετ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των περισσότερων ανθρώπων, δεν μπορεί να αποκλείει τις κυβερνήσεις.
«Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι οι κυβερνήσεις είναι οι μόνοι νομιμοποιημένοι εκπρόσωποι του λαού στα δημοκρατικά καθεστώτα. Οταν το ξεχνάμε αυτό κινδυνεύουμε με χάος και αναρχία» προειδοποίησε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ο κόσμος, που εκπροσωπείται δεν είναι ένα παράλληλο σύμπαν, όπου δεν ισχύουν οι νομικοί, ηθικοί και ευρύτεροι κανόνες, που διέπουν τις δημοκρατικές κοινωνίες».
Οπως εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος απαιτείται η υιοθέτηση κανόνων, που θα προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα, θα αποτρέπουν μονοπωλιακές πρακτικές και θα κρατούν επικίνδυνο υλικό μακριά από τα παιδιά. Θέλησε, όμως, να καθησυχάσει τους εκπροσώπους της διαδικτυακής βιομηχανίας τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση για μέτρα, που θα μπορούσαν να πλήξουν την ανάπτυξή της.
«Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, που θα λειτουργήσει επιζήμια» τόνισε ενώπιον των δεκάδων εκπροσώπων ηλεκτρονικών μέσων. Μεταξύ αυτών ήταν ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο πρόεδρος της Google Ερικ Σμιντ και ο επικεφαλής της News Corp. Ρούμπερτ Μέρντοχ.
Στηρίζουν τη βιομηχανία
Αν και απέφυγε την όποια άμεση αναφορά στο ενδεχόμενο επιβολής φόρων, ο κ. Σαρκοζί υπογράμμισε ότι οι φορολογούμενοι πολίτες στηρίζουν τη βιομηχανία του διαδικτύου.
«Με τα χρήματα των φορολογουμένων τα κράτη επενδύουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για ανθρώπους, που στη συνέχεια στελεχώνουν τις εταιρείες. Επενδύουν ακόμη σε τεχνολογία και υποδομές απαραίτητες για τον παγκόσμιο ίστο» σημείωσε χαρακτηριστικά.



PostHeaderIcon Μένει απροστάτευτος ο Αμαζόνιος

Η βουλή της Βραζιλίας ενέκρινε την Τρίτη την αναθεώρηση του δασικού κώδικα του 1965, ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που χαλαρώνει την προστασία του δάσους του Αμαζονίου και των άλλων τεράστιων δασών της χώρας.


Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα μειωθεί το ποσοστό των δασών που οι αγρότες θα πρέπει να διαφυλάσσουν, ενώ θα δοθεί και μερική αμνηστία στα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί για την αποψίλωση δασών.

PostHeaderIcon Υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί η Toyota


Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota δημιουργεί υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, με τη βοήθεια αμερικανικής εταιρίας του Διαδικτύου και της Microsoft, που θα επιτρέπει στους οδηγούς να «συνομιλούν» με το όχημά τους με τρόπους ανάλογους με εκείνους του Twitter και του Facebook.
Η συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Salesforce.com, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ενώ η καινοτόμος υπηρεσία ιδιωτικού δικτύου ονομάσθηκε «Toyota Friend». Σε επίδειξη του συστήματος <…>
σε αίθουσα του Τόκιο, ο ιδιοκτήτης υβριδικού Prius ειδοποιήθηκε μέσω μηνύματος στο κινητό του τηλέφωνο από το ίδιο το όχημά του, ότι αυτό χρειαζόταν φόρτιση το βράδυ. Οταν ο οδηγός συνέδεσε το αυτοκίνητο στο σημείο ηλεκτρικής φόρτισης, το αυτοκίνητο του απάντησε: «Η φόρτιση θα έχει ολοκληρωθεί στις 2 και 15 πρωινή. 

Τα λέμε αύριο».
Οι ανταλλαγές αυτές μπορούν να κρατηθούν μυστικέ, να μοιράζονται με άλλους «Toyota Friends» ή να κοινοποιούνται στα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα, όπως τα Facebook και Twitter. Η Toyota επένδυσε 5,5 εκατ. δολάρια στο φιλόδοξο πρόγραμμα, ενώ η Microsoft συμμετέχει με 4,1 εκατ. και η Salesforce.com με 2,8 εκατ.
Πολλά οχήματα είναι ήδη εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης και άλλα μέσα με ικανότητα σύνδεσης στο Ιντερνετ. Η νέα υπηρεσία της Toyota, όμως, βασίζεται στην αρχή του νέφους υπολογιστών, ειδικότητα της Salesforce.com, καθώς και στο λογισμικό της Microsoft. Η νέα υπηρεσία θα εγκαινιασθεί στην Ιαπωνία το 2012, προτού αρχίσει να προσφέρεται σε όλες τις αγορές της ιαπωνικής εταιρίας.



PostHeaderIcon Φύλλα μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια


Αμερικανοί επιστήμονες μιμούνται τη φύση κατασκευάζοντας φύλλα που μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια, όπως αυτά των δέντρων.

“Τα τεχνητά φύλλα είναι εμπνευσμένα από τα φύλα των δέντρων αλλά δεν τους μοιάζουν” δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Νάθαν Λιούις, καθηγητής χημείας του California Institute of Technology στην Πασαντίνα.

Το φιλόδοξο πενταετές ερευνητικό του πρόγραμμα τεχνητής φωτοσύνθεσης, βραβεύτηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση 122 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ομοσπονδιακό Παράρτημα Ενέργειας.

PostHeaderIcon Διεθνής τίτλος «καλύτερου νέου ερευνητή» για το 2011 σε φοιτητή του ΑΠΘ

 
Ως ο καλύτερος νέος ερευνητής για τη συμβολή του στην εξέλιξη της επιστήμης του Μηχανικού, στα θέματα σχεδιασμού κατασκευών έναντι πυρκαγιάς διακρίθηκε ο υπ. Διδάκτωρ του Εργαστήριου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., Χρήστος Τσαλίκης.

Ο νέος ερευνητής Χρήστος Τσαλίκης βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Integrated Fire Engineering and Response, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 29 & 30 Απριλίου 2011.

PostHeaderIcon Αθωώθηκαν μετά από 30 χρόνια φυλάκιση


Ιαπωνικό δικαστήριο ανέτρεψε τις καταδίκες δύο ανδρών που είχαν κριθεί ένοχοι για ληστεία μετά φόνου το 1967-αφού πέρασαν σχεδόν τρεις δεκαετίες στη φυλακή.
Ο Σόζι Σακουράι και ο Τακάο Σουγκιγιάμα, 64 ετών και οι δύο, κρίθηκαν αθώοι στην επαναληπτική δίκη για τη δολοφονία και τη ληστεία του Σότεν Ταμαμούρα στο σπίτι του στην επαρχία Ιμπαράκι. 

Ο δικαστής Ναϊσούκε Κάντα ανέφερε στην απόφασή του ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που να συνδέουν τους κατηγορούμενους με το έγκλημα.
Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 1967, παραπέμφθηκαν σε δίκη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και καταδικάστηκαν σε ισόβια το 1970. Η καταδικαστική απόφαση βασίστηκε κυρίως στις ομολογίες που έδωσαν ο Σακουράι και Σουγκιγιάμα στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων.
Στην αρχική δίκη οι δύο άνδρες είχαν δηλώσει αθώοι και είχαν ισχυριστεί ότι αστυνομικοί τους εξανάγκασαν να ομολογήσουν το έγκλημα.
Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το 1996.
Είναι η έβδομη φορά από το 1945 που αθωώνονται στην Ιαπωνία άνθρωποι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια ή στην εσχάτη των ποινών σε επαναληπτική δίκη.



PostHeaderIcon «Ο Φονικότερος ανεμοστρόβιλος»

 

Η εκατόμβη των θυμάτων από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου την Κυριακή από την πολιτεία του Μιζούρι στις ΗΠΑ, και την πόλη Τζόπλιν, έφθασε τους 125, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.
Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία αναδεικνύεται στο φονικότερο ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περισσότεροι από 600 άνθρωποι νοσηλεύονται μετά από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από τη μικρή πόλη Τζόπλιν στο κεντρικό Μισούρι, που αριθμεί περίπου 50.000 κατοίκους. Τα σημάδια της καταστροφικής επέλασης της θεομηνίας είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού σε ακτίνα ενός μιλίου και σε μήκος έξι χιλιομέτρων στην περιοχή. Τη Δευτέρα είχε ανακοινωθεί ότι τα θύματα αριθμούσαν τους 116.



PostHeaderIcon Wikileaks: Ανταλλάγματα ζητούσε ο Ερντογάν για τη Χάλκη


Ανταλλάγµατα για τη µειονότητα της Θράκης, από την αναγνώριση των µουφτήδων µέχρι την αύξηση της χρηµατοδότησης των µειονοτικών σχολείων και του αριθµού των τούρκων δασκάλων, αλλά και την κατασκευή τζαµιού στην Αθήνα, ζητούσε η Αγκυρα κάθε φορά που πιεζόταν από την Ουάσιγκτον για την επαναλειτουργία της Χάλκης.
Οπως προκύπτει από εµπιστευτικά τηλεγραφήµατα που διέρρευσαν στο Wikileaks, οι τούρκοι αξιωµατούχοι επαναλάµβαναν τον ισχυρισµό περί «αµοιβαιότητας» ακόµη και στον Πατριάρχη, καθώς το θέµα είχε θέσει ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν στον κ. Βαρθολοµαίο τον Αύγουστο του 2009.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», όμως, και οι Αµερικανοί επέµειναν να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι για τη Χάλκη η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση, κάτι που απέρριψε ο Πατριάρχης. «∆εν θα ήταν λογικό να συνδεθεί το θέµα της µουσουλµανικής µειονότητας στη Θράκη και του τζαµιού στην Αθήνα µε το θέµα του Πατριαρχείου, ούτε να εµπλακεί η ελληνική κυβέρνηση στη συζήτηση για τη Χάλκη. Ακόµη κι ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη Χάλκη τουρκικό θεσµό και ότι το Πατριαρχείο δεν είναι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης». Έτσι αποστόμωσε, στις 20 Φεβρουαρίου του 2009 ο Οικουµενικός Πατριάρχης Βαρθολοµαίος το συνοµιλητή του, γερουσιαστή του Ιλινόι Ρίτσαρντ Ντέρµπιν, από τα πιο υψηλόβαθµα στελέχη του ∆ηµοκρατικού Κόµµατος και στενό συνεργάτη του Μπαράκ Οµπάµα.



PostHeaderIcon Θέμα στο CNN έγινε η "κομμένη" σελίδα στο facebook

 

Έντονη αναστάτωση επικράτησε ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου από την ξαφνική και ύποπτη διαγραφή της σελίδας "αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα".

Πρόκειται για μία ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας στα ισπανικά πρότυπα που συγκίνησε πολλούς χρήστες της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Η σελίδα στην είχε φτάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στα 3.241 μέλη ωστόσο διαγράφηκε προκαλώντας αναστάτωση στους χρήστες, οι οποίοι είχαν δώσει το παρών και εξέφραζαν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα.

PostHeaderIcon Οι Ισπανοί μας ξυπνούν μ' ένα σύνθημα;

 

“Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες” αυτό το σύνθημα φαίνεται ότι έφτασε απ' την πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης σε κάθε άκρη της Ελλάδας

Το φιλότιμο του Έλληνα φαίνεται πληγώθηκε όταν είδε χιλιάδες Ισπανούς διαδηλωτές χωρίς κομματικές σημαίες να δηλώνουν απλά “αγανακτισμένοι” αλλά στην πράξη και να φωνάζουν εν χορώ το σύνθημα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων.

PostHeaderIcon Σύλληψη 40χρονου στην Κέρκυρα για ναρκωτικά


Έναν άνδρα 40 χρόνων από την Κύπρο συνέλαβαν λιμενικοί στην Κέρκυρα. Κατηγορείται ότι μετέφερε 19 κιλά και 300 γραμμάρια ινδική κάνναβη.

Άνδρες του λιμενικού, εντόπισαν το σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλβανίας και Κέρκυρας και όταν το σκάφος εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα το σταμάτησαν για έλεγχο.

PostHeaderIcon Θανατηφόρο βακτήριο προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα

Θανατηφόρο βακτήριο προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα 

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας εκφράζουν σήμερα ανησυχία για την ταχεία μετάδοση ενός βακτηριδίου που προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα και που έχει προκαλέσει όπως φαίνεται ήδη ένα θάνατο.

«Μια 83χρονη γυναίκα πέθανε στις 21 Μαΐου, μετά την εισαγωγή της στις 15 Μαΐου στο νοσοκομείο για αιμορραγικές κολίτιδες. Εξετάσεις σε εργαστήρια απέδειξαν τη μόλυνσή της», από εντεροαιμορραγικό E.coli (Eceh), βακτηρίδιο που ευθύνεται για σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας σε ανακοίνωσή του.

PostHeaderIcon Δωρεάν έλεγχος του θυρεοειδούς στο «Ερρίκος Ντυνάν», την Τετάρτη

Δωρεάν έλεγχος του θυρεοειδούς στο «Ερρίκος Ντυνάν», την Τετάρτη 

Δωρεάν υπερηχογραφικό έλεγχο του θυρεοειδούς προσφέρει την Τετάρτη σε κάθε ενδιαφερόμενο το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσημάτων Θυρεοειδούς Αδένα (25 Μαΐου).

PostHeaderIcon Ρεκόρ επισκεπτών αναµένεται φέτος στη Σπιναλόγκα

http://www.faretra.gr/images/1_pcz1c.jpg 

Οι Ελληνες ανακαλύπτουν τη Σπιναλόγκα µετά το... «Νησί». Η προβολή της τηλεοπτικής σειράς αναµένεται να προκαλέσει ρεκόρ επισκεπτών στο νησάκι απέναντι από την Ελούντα.
Ηδη η Πλάκα, η ΑνωΕλούντα και τα χωριά που το προηγούµενο διάστηµα αποτέλεσαν φυσικό ντεκόρ για τηνεπιτυχηµένητηλεοπτική σειρά που ολοκληρώθηκε προχθές, γνωρίζουν το αποτέλεσµα της επιτυχίας.

Η Σπιναλόγκ α ήταν γνωστή στους ξένου ς επισκέπτες και ήδη, σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία, περιλαµβανόταν στους δηµοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.Το 2010 δέχτηκε 249.940 επισκέπτες, ενώ το 2009 226.301 άνθρωποι είχαν περάσει την είσοδοτου ενετικούκάστρου και είχαν περιηγηθεί στους χώρους του λεπροκοµείου που λειτούργησε στη Σπιναλόγκα από το 1905 έως το 1957. Ο Βασίλης Βουτσάκης που είναι πρόεδρος της Πλάκας, του χωριού που βρίσκεται απέναντι από τη Σπιναλόγκα στο οποίο έγινε µεγάλο µέρος των γυρισµάτων, λέει πως η περιοχή ήταν γνωστήστους ξένους. «Οι τουρίστες που έρχονταν για να δουν τη Σπιναλόγκα γνώριζαν τηνιστορία των αιώνωνπου έχει και φυσικάπως εξελίχθηκε σε νησί των λεπρών. ∆εν θα ήταν υπερβολή να λέγαµε ότι κυρίως οι έλληνες άρχισαν να µαθαίνουν από τη σειρά για τον τόπο αυτό και τις τραγικές ιστορίες που τον συνοδεύουν». Πάντως, ενώ διαρκούσε η προβολή της σειράς το νησί άνοιξε της πύλες του και εκτός της θερινής περιόδου πρώτη φορά στην… τουριστική ιστορία της Σπιναλόγκας. Την επισήµανση αυτή κάνει η Γωγώ Μοσχόβη, υπεύθυνη αρχαιολόγος του νησιού, η οποία υπογραµµίζει: «Η επιτυχία της σειράς µόνο όφελος έχει ναδώσει στην περιοχή. Είναι σηµαντικό ότι είχαµε τον χειµώνα τουρισµόντόπιο και έτσι ανοίξαµε τις πύλες του νησιού. Περίπου 500 άτοµα είχαµε κάθε Σαββατοκύριακο από τις αρχές Ιανουαρίου. Μην ξεχνάµε όµως ότι το µέρος αυτό το στηρίζουµε πολλά πολλά χρόνια πριν το ανακαλύψει η τηλεόραση». Οι εργασίες συντήρησης της Σπιναλόγκας είχαν γίνει µε χρηµατοδότηση από τα Β’και Γ’ Κοινοτικά ΠλαίσιαΣτήριξης. «Ισωςη επιτυχία και η προβολή να λειτούργησαν ως µοχλός πίεσης σε πράγµατα πουήταν όµωςπρογραµµατισµένα ναγίνουν. Ηηλεκτροδό τηση της Σπιναλόγκας καθώς και η αναστήλωση και επισκευή των κτισµάτωνήταν αποφασισµένες. Ισως οι προβολείς να επέσπευσαν κάπως τηνυλοποίησή τους», λέει η κ. Μοσχόβη.
Κοµµάτι τηςεπιτυχίας τηςσειράς «Το νησί» κεφαλαιοποιεί και η Ανω Ελούντα, που έζησε έντονα τη ζωή των γυρισµάτων. Οπως λέει ο πρόεδρος του τοπικού Συµβουλίου Ελούντας Βαγγέλης Μαυρικάκης, τα σκηνικά παραµένουν και λειτουργούν ως τουριστικόαξιοθέατο. «Θαθέλαµε να τα κρατήσουµε για πάντα. Τώρα έχουµε εξασφαλίσει την παραµονή τους µέχρι τα τέλη του καλοκαιριού και µετά βλέπουµε».
«Είχαµε τουρισµό ντόπιο και έτσι ανοίξαµε τις πύλες του νησιού και τον χειµώνα»
Πίνουν στην υγειά της «Μάµα µία»
Η τηλεοπτική ή κινηµατογραφική προβολή συγκεκριµένων περιοχών συνήθως έχει τουριστικό... αντιστάθµισµα. Η παρουσία των διεθνών αστέρων για τα γυρίσµατα του «Μάµα µία» στη Σκόπελο έδωσαν λάµψη και τουριστική κίνηση στο νησί. οχι όµως για πολύ, λέει ο δήµαρχος της Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής: «∆εν καταφέραµε να κρατήσουµε την κίνηση του πρώτου καλοκαιριού. επρεπε ίσως να γίνουν άλλες κινήσεις που θα σταθεροποιούσαν την τουριστική αύξηση». περισσότερο ευνοηµένη από τη χολιγουντιανή επιτυχία φαίνεται να είναι η Σκιάθος κι ας έγιναν µόνο λίγα γυρίσµατα εκεί. ο δήµαρχος της Σκιάθου Νίκος πλωµάρης εξηγεί ότι «κάθε καλοκαίρι είχαµε 25 γάµους και τώρα έχουµε 200. Μόνο καλό µάς έκανε η ταινία». Στο κάµπινγκ του Μανώλη Βαλέτα, πρώην δηµάρχου της Σάµης, έγιναν τα γυρίσµατα της ταινίας «το µαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι». Η Κεφαλονιά έγινε το νησί των αστέρων. «το πρώτο καλοκαίρι όµως µόνο διήρκεσε ή λάµψη της προβολής. τον πρώτο καιρό είχαµε σηµαντική άνοδο. Σύντοµα όµως επιστρέψαµε στα φυσιολογικά επίπεδα γιατί δεν κάναµε ό,τι έπρεπε για να εκµεταλλευτούµε όλη αυτήν την προβολή».




PostHeaderIcon Κύκλωμα τοκογλύφων με θύματα δεκάδες νοικοκυριά


Κύκλωµα τοκογλύφων µε θύµατα δεκάδες νοικοκυριά έφερε στο φως έρευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Οι επιτήδειοι αυτοί εκµεταλλεύονται την ανάγκη αρκετών νοικοκυριών για µετρητά και την αδυναµία τους να καταφύγουν στις τράπεζες για δανεισµό, είτε επειδή δεν πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις είτε γιατί είναι υπερχρεωµένα. ∆ιαφηµίζουν τις υπηρεσίες τους µέσω αγγελιών αυτοκόλλητων σε τοίχους και κολόνες ακόµα και µέσω του ∆ιαδικτύου.
 

PostHeaderIcon Το Φαρ Ουέστ ζωντανεύει στην Καβάλα

Οργάνωση σώματος… καουμπόηδων, για να μαζεύουν (με λάσο;) τις αδέσποτες αγελάδες πρότεινε ο δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στο οικισμό Χαλκερού, όπου κτηνοτρόφοι αφήνουν ελεύθερες τις αγελάδες να βόσκουν, οι οποίες, αγνοώντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, βγαίνουν συχνά στην παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης αλλά και στην Εγνατία, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενίοτε και θανατηφόρα αυτοκινητικά δυστυχήματα.

PostHeaderIcon Στα ύψη και πάλι η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα

 

 Η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε σήμερα πως υψηλά επίπεδα καισίου ανιχνεύτηκαν πάνω από έναν από τους έξι αντιστρατήρες του εργοστασίου.

Η Tepco διευκρίνισε πως η πυκνότητα του καισίου 134 πάνω από τον αντιδραστήρα Νο1 ήταν 18 φορές υψηλότερη από το επιτρεπτό όριο.

PostHeaderIcon Συγκεντρώσεις «Αγανακτισμένων» σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα

 

Με την ελπίδα να μαζευτούνε όσο περισσότεροι «αγανακτισμένοι»  Έλληνες ακολουθώντας το παραδειγμα των «indignados» της Ισπανίας, διοργανώνονται αύριο ανοιχτές συγκέντρωσεις και κάλεσμα στο Λευκό Πυργο στην Θεσ/νίκη, στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στην πλατεια Γεωργιου Πατρα στην Πάτρα στις 6:00 το απόγευμα. Σκοπός της συνάντησης είναι να δηλωθεί ειρηνικά η αγανάκτηση που προκαλεί η εληνική κρίση και οι έλληνες πολιτικοί σχεδόν σε όλο τον ελληνικό λαό και όλα αυτά αυθόρμητα χωρίς κόμματα ομάδες και ιδεολογίες.

Το καλεσμα γινεται μεσω Facebook και έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 8000 άτομα στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Μακάρι όλοι αυτοί αύριο να είναι παρόντες για να δοθεί ένα μήνυμα σε όλους.
Αντιγράφουμε από την σελίδα στο Facebook που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό:
«Διευκρινιστική δήλωση: Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ» το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.
Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.
Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους ευατούς μας.Μελέτης Κεχαϊδης, Γιάννης Σημαντήρας.»


PostHeaderIcon Βρέθηκε πτώμα μέσα σε πηγάδι στο Γέρακα

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου άγνωστου άνδρα του οποίου το πτώμα βρέθηκε πεταμένο σε παλιό πηγάδι στο Γέρακα, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το απόγευμα. Το πτώμα βρέθηκε σε πηγάδι στην διασταύρωση των οδών Αμύντα και Αισχύνου. Ήταν τυλιγμένο σε κουβέρτα, την οποία συγκρατούσαν δεμένα μεταλλικά σύρματα, σε εμβρυακή θέση με τα χέρια, το κεφάλι και τα πόδια δεμένα με καλώδιο τηλεφώνου.

PostHeaderIcon Κλεινουν τα αεροδρομια της Β. Γερμανίας λόγω τέφρας

Το κλείσιμο των αεροδρομίων στη Βόρεια Γερμανία, από τις 5 το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα, ανακοινωσε η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων της Γερμανίας, εξαιτίας της ηφαιστειακης τεφρας απο την Ισλανδια.

PostHeaderIcon Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν απογράφτηκαν

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν απογράφτηκαν 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, αργά χθες το βράδυ, η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μανιτάρια με κονιάκ & άρωμα σκόρδου!

 

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
  • 800 γρ ανάμεικτα μανιτάρια
  • (ασπρομανίταρα, πορτομπέλο κτλ)
  • 4 κ.σ κονιάκ
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομ. μαϊντανό
  • αλάτι & φρεσκοτριμ. πιπέρι

PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 25 Μαϊου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 25 Μαϊου 

Δίδυµοι (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου). Εντονη πίεση υπάρχει αυτή την περίοδο σε θέµατα για τα οποία πρέπει, επιτέλους, να πάρετε οριστικές αποφάσεις, κλείνοντας µια για πάντα καταστάσεις που σας προκαλούν σύγχυση και σας καθηλώνουν. Η ψυχική, πνευµατική και σωµατική φθορά που σας προκαλούν και τα διλήµµατα που αυτές θέτουν λειτουργούν απόλυτα ανασταλτικά. Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σας που πλησιάζει ζητά αποφάσεις που θα λειτουργήσουν αναγεννητικά και ενδυναµωτικά προς τον εαυτό σας.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1832: Υπογράφεται στο Λονδίνο η Συνθήκη, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύσσεται Βασίλειο.
1911: Στο Μεξικό, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα αρχίζει την επανάσταση.
1932: Κάνει το ντεμπούτο του το διάσημο καρτούν της Ντίσνεϊ, Ντιπι Ντογκ, γνωστότερο ως Γκούφι.
1942: Ο Άρης Βελουχιώτης συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.
1977: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους ο «Πόλεμος των Άστρων» του Τζορτζ Λούκας.
1997: Ο Ολυμπιακός ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, έπειτα από 10 άγονα χρόνια.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 25/05/2011


Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και σε ορεινές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές της υπόλοιπης χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές από 17 έως 26 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στις νότες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

PostHeaderIcon Καλημέρα... ;o)


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin