Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η τράπεζα μπαίνει στο μουσείο

«Εκθέτει» την Τράπεζα της Ελλάδος. Προτείνει μια «νέα θρησκεία». Μετονομάζεται από Μπενάκη σε (Μ)Πενάκη και ετοιμάζεται για νέες φθινοπωρινές περιπέτειες το δραστήριο μουσείο

PostHeaderIcon Ένα αστέρι Michelin... επιστρέφεται!

 

Το αστέρι Michelin παραμένει η σημαντικότερη διάκριση για ένα εστιατόριο. Ακόμα κι αν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Le Lisita» της Γαλλίας πιστεύουν το ίδιο, αποφάσισαν τελικά να επιστρέψουν πίσω το κερδισμένο τους αστέρι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Le Lisita» στην πόλη Νιμ της Γαλλίας, Olivier Douet δεν τρελάθηκε προφανώς, απλά ήθελε να απαλλαγεί από την ευθύνη που του προσθέτει αυτή η διάκριση, αποφασίζοντας ότι είναι καλύτερα για την επιχείρηση να μην έχει το Michelin και μαζί με αυτό ούτε και τις υψηλές τιμές και το μεγάλο κόστος που συνεπάγεται μια τέτοια ευθύνη. 

PostHeaderIcon Ο... κούριερ που έγινε λέκτορας στο London School of Economics

 
Ο οικονομολόγος Βασίλης Μοναστηριώτης έφτασε στο Λονδίνο το 1996 για διδακτορικές σπουδές και έκτοτε παρέμεινε εκεί. Σήμερα, είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και εργάζεται ως λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Οικονομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη του London School of Economics. Στην Ελλάδα δούλευε κατά τα φοιτητικά του χρόνια - όπως λέει - ως διανομέας με μηχανάκι. 

PostHeaderIcon Οδηγός για αρχάριους στα tweets!

Πρώτα, γκουγκλάραμε. Μετά, ψάχναμε και εντοπίζαμε γνωστούς στο facebook. Και τελευταία, twittάρουμε. Με τα social media να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, το τηλέφωνο και το e-mail τείνουν να μοιάζουν πλέον παλιομοδίτικα.
Ειδικά με το twitter μπορούμε και ειδοποιούμε ανά πάσα στιγμή όλους όσοι μας «ακολουθούν» για δραστηριοτητές μας, για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, για τη ...διάθεσή μας, αλλά και για πολλά πολλά ακόμη.
Το twitter λειτουργεί συχνά, σε παγκόσμια κλίμακα, και ως δημοσιογραφικό εργαλείο, αφού μέσω αυτού μπορεί κανείς να μάθει αν γίνονται πορείες, επεισόδια, αν έχουν κλείσει δρόμοι, κ.λπ. Μέσω της υπηρεσίας «εκφράζονται» σε ευρεία κλίμακα και «δημόσια» και «διάσημα» πρόσωπα. 

PostHeaderIcon Ασύλητος θρακικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία


Ασύλητος θρακικός τάφος ανακαλύφθηκε από ομάδα αρχαιολόγων στη βορειανατολική Βουλγαρία, κοντά στην πόλη Όπακα.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη ενημερωτική ιστοσελίδα της Σόφιας Novinite, ο τάφος, που χρονολογείται στον 2ο αιώνα π. Χ., αποκαλύφθηκε από ομάδα ερευνητών υπό τη διεύθυνση του αρχαιολόγου Νίκολα Ρουσέβ, από το Μουσείο Ιστορίας της πόλης Πόποβο.

PostHeaderIcon Μαθήματα ζωής (Video)



PostHeaderIcon Ο χάκερ του i-phone «έπιασε» δουλειά στο facebook

 
 
Δουλειά στα κεντρικά του Facebook φαίνεται να βρήκε ο γνωστός του ίντερνετ, GeoHot ως ο άνθρωπος που κατάφερε να σπάσει και να χακάρει το πρώτο i-Phone.

Τα στελέχη της μεγαλύτερης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία, αλλά η είδηση φαίνεται να αληθεύει καθώς ο χάκερ το ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας.

PostHeaderIcon Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την εμπορία ανθρώπων στην Αλβανία

 

 Η Αλβανία παραμένει πηγή παράνομης εμπορίας ανδρών, γυναικών και παιδιών που αναγκάζονται να δουλεύουν, να εκδίδονται και να επαιτούν, αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπόριο ανθρώπων (trafficking).

PostHeaderIcon Internet: Ρυπαίνει τη Γη όσο τα αεροσκάφη

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Κάθε μέρα οι εταιρίες τεχνολογίας μας βομβαρδίζουν με συναρπαστικούς αριθμούς από κέρδη, πωλήσεις, μεγέθη data centers, επισκεψιμότητες κλπ.

Όλα αυτά όμως για να υπάρξουν χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια.

Και πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβονται κάποιο άλλοι με περισσότερο ίσως ενδιαφέρον.

PostHeaderIcon Στα δικαστήρια σέρνει 80χρονος τον αιωνόβιο πατέρα του!

 

Στα δικαστήρια σύρθηκαν πατέρας και γιος για τα μάτια μίας Βουλγάρας. Ερωτεύτηκαν βλέπετε παράφορα την ίδια γυναίκα , άσχετα που ο πατέρας είναι 100 χρονών και ο γιος 80! Άλλωστε ο έρως χρόνια δεν κοιτά.

PostHeaderIcon Δύο παιδιά με μηνιγγίτιδα στο Ηράκλειο

 

 Δύο μικρά παιδιά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με μηνιγγίτιδα, με το ένα να βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για ένα 4χρονο αγοράκι, το οποίο νοσηλεύεται, διασωλήνωμένο, από το Σάββατο, με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

PostHeaderIcon Τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν

Τα πολλά αντιβιοτικά παχαίνουν 
 
Τα πολλά αντιβιοτικά ανατρέπουν την ισορροπία στη χλωρίδα του εντέρου, μειώνοντας την παρουσία των «καλών» μικροοργανισμών που διασπούν τις τροφές και έχουν λιποδιαλυτική δράση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Βρετανών επιστημόνων η ανατροπή των βακτηριακών ισορροπιών εξαιτίας της κατάχρησης των αντιβιοτικών πιθανώς επηρεάζει ορισμένους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να παχαίνουν ευκολότερα, ιδίως όταν τρώνε παραπάνω και ασκούνται σωματικά πολύ λίγο.

PostHeaderIcon Απόπειρες λογοκρισίας φοβάται ο πρόεδρος του Google

Κύμα λογοκρισίας και απόπειρες καθεστωτικού ελέγχου του ίντερνετ φοβάται ο πρόεδρος του Google, μετά το ρόλο του στην Αραβική Άνοιξη.

 
Ο Έρικ Σμιντ, πρόεδρος του Google, μιλώντας σε συνέδριο στην Ιρλανδία, δήλωσε ότι οι προσπάθειες των καθεστώτων που προσπαθούν να περιορίσουν την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών στο ίντερνετ, θα κλιμακωθούν μετά το ρόλο του στην διοργάνωση των εξεγέρσεων που έγινε γνωστή ως η Αραβική Άνοιξη. 

PostHeaderIcon Ομάδα χάκερ TeaMpOisoN : Δημοσίευση προσωπικών δεδομένων του Τόνι Μπλερ

 
 
Χάκερς δημοσίευσαν προσωπικές πληροφορίες του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή το απόγευμα  ομάδα χάκερ με το όνομα TeaMpOisoN   δημοσίευσε προσωπικές πληροφορίες του κ. Μπελ  στο Pastebin.com, που όπως αναφέρει είχε υποκλέψει από τον Δεκέμβριο του 2010. Η διαρροή περιλαμβάνει ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις πολλών Βρετανών πολιτικών καθώς και πολλές προσωπικές επαφές. Στην λίστα περιλαμβάνετε επίσης ο αριθμός Εθνικής Ασφάλισης του κ. Μπλερ.


PostHeaderIcon Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη


Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας, την Τετάρτη, ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Οπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.



PostHeaderIcon Μη βγάζετε σκουπίδια 28 και 29 Ιουνίου

Μη βγάζετε σκουπίδια 28 και 29 Ιουνίου 
Ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους δημότες να μην βγάζουν στο δρόμο τα σκουπίδια κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, στη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας, εξέδωσε τη Δευτέρα η διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων.

PostHeaderIcon Κακοποίησαν χελώνα στα Βριλήσσια

Κακοποίησαν χελώνα στα Βριλήσσια  

 

Της έξυσαν το κέλυφος και της έβαψαν το πόδι

Εγκλωβισμένη ανάμεσα σε τούβλα και αναποδογυρισμένη βρέθηκε μια χελώνα στη Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια. Οι «φιλόζωοι» της είχαν ξύσει το κέλυφος, είχαν γράψει με κόκκινα γράμματα «ΑΕΚ», ενώ είχαν βάψει κόκκινο και το ένα πόδι της.

Η χελώνα ήταν εξαντλημένη από τον ήλιο και τη ζέστη και θα μεταφερθεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα για περαιτέρω φροντίδα.


PostHeaderIcon Διόρισε τον γιό της στους Special Olympics με 93.000 το χρόνο!


Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου των Special Olympics από τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, σύζυγο του Βασίλη Δεσποτόπουλου, προέδρου της ΕΛΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τέταρτου κατά σειρά εκτελεστικού διευθυντή και των εκτελεστικών μελών που αντιστέκονταν στην ατζέντα της. Μαζί με τον γιο της Ηλία Δεσποτόπουλο, ο οποίος ηγείται του τομέα τεχνολογίας -με τον υψηλότερο προϋπολογισμό της διοργάνωσης με 10,8 εκατ. ευρώ για προμήθειες-, ετοιμάζουν το… οικογενειακό τους beach party στην υγειά των… υπερχρεωμένων!

PostHeaderIcon Bραζιλία: 39,5 εκατ. πολίτες «απέδρασαν» από τη φτώχεια


Περίπου 39,5 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ξέφυγαν από την φτώχεια και εντάχθηκαν στη μεσαία τάξη, που αποτελεί την κινητήρια οικονομική δύναμη της χώρας, την περίοδο 2003-2011, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γκετούλιο Βάργκας (FGV).

"Οι χρονιές 2010 και 2011 ήταν εξαιρετικά χρόνια" στη διάρκεια των οποίων δέκα εκατομμύρια άνθρωποι εντάχθηκαν στη μεσαία κοινωνική τάξη", δήλωσε ο Μαρτσέλο Νέρι, καθηγητής του ιδρύματος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

PostHeaderIcon «Φρούριο» η Βουλή, νέο κλοιό ετοιμάζουν οι «Αγανακτισμένοι»

 
  «Δρακόντεια» θα είναι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας που παίρνει η Αστυνομία για το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν έκτροπα έξω από τη Βουλή.
Με στόχο να κυλήσουν όλα ομαλά και να γίνει χωρίς απρόοπτα η προσέλευση των βουλευτών στο κοινοβούλιο, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα διαθέσει 4000 αστυνομικούς οι οποίοι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε... ενδεχόμενο.
Ο φράχτης που είχε εμποδίσει τους διαδηλωτές στις 15 Ιουνίου θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του στη Βουλή. Όπως αποφασίστηκε τις προηγούμενες μέρες στις συνεδριάσεις για τα μέτρα Ασφαλείας, θα υπάρξουν 11 υποστηρικτές διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.


PostHeaderIcon Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Ρωσία

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίσθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης από πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας GRES-1 στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας, δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

PostHeaderIcon Βοήθεια στην Ελλάδα από τους Γερμανούς βιομήχανους

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας «BDI» Χαν Πέτερ Καϊτέλ επισήμανε την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

«Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Καϊτέλ στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio.

PostHeaderIcon Εργόσημο: Τι είναι και οδηγίες για το νεό κουπόνι εργασίας

Εργόσημο: Τι είναι και οδηγίες για το νεό κουπόνι εργασίας 
Εως 300.000 περιστασιακά απασχολούµενοι αναμένεται να συμμετέχουν στο εργόσημο (κουπόνι εργασίας με το οποίο θα αμείβονται και θα ασφαλίζονται πρόσωπα που σήμερα, κατά κανόνα, δεν έχουν ασφάλιση). Η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του στην απασχόληση οικόσιτου προσωπικού και εργατών γης άρχισε χθες μετά την έκδοση υπουργικής απόφασης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, με την οποία καθορίζονται η αμοιβή και η παρακράτηση των εισφορών των περιστασιακά απασχολουμένων.
Η απόφαση παρέχει τη δυνατότητα να συμβληθούν με τα Ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΓΑ όλοι οι φορείς που μπορούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα (ΕΛΤΑ και πιστωτικά ιδρύματα) και η πρεμιέρα του μέτρου αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

PostHeaderIcon Πράξη αλληλεγγύης των Ισπανών "Indignados": Ελλάδα δεν είσαι μόνη

Malaga 
 
"Ελληνική" είναι σήμερα η σελίδα των "αγανακτισμένων" στο Facebook της πόλης Μάλαγα στη Ισπανία. Aντί του κλασσικού λογότυπου των Ισπανών "Indignados" έχουν την ελληνική σημαία σε ένδειξη αληλλεγγύης στο αγώνα που δίνουν οι Έληνες πολίτες εναντίον των οικονομιών μέτρων και της λιτότητας, γράφοντας χαρακτηριστικά κάτω από την σημαία "η Ελλάδα δεν είναι μόνη". Η κίνηση των "αγανακτισμένων" της Μάλαγα έτυχε θερμής υποδοχής  από τους Έλληνες "αγανακτισμένους" που εισέρχονται μαζικά στη σελίδα  και τους ευχαριστούν για την συμβολική αυτή πράξη αλληλεγγύης.
 
 

PostHeaderIcon ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ: 8 αλλαγές πριν την εκτέλεση

 
Τον επόμενο μήνα ξεκινάει η πώληση της δημόσιας περιουσίας έναντι 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Για την ώρα, περιορίζουν το επίδομα ανεργίας, κόβουν οριστικά το μπόνους φόρου των αποδείξεων από το 2012, ρίχνουν στα 300 ευρώ για φέτος το τέλος επιτηδεύματος, οριστικοποιούν την πλήρη εξίσωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από 1.10.2013, παίρνουν πίσω από τον Σεπτέμβριο την αναδρομική από την αρχή του έτους μείωση κατά 6% των συντάξεων του ΝΑΤ. 

PostHeaderIcon 4ωρη σταση εργασίας απο 11 έως 3 στα ΜΜΕ


Στάση εργασίας σήμερα και αύριο από τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς των Καναλιών. Όπως τόνισαν στις σχετικές ανακοινώσεις τα συνδικαλιστικά τους όργανα, θα συμμετάσχουν στη «48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 28 και 29 Ιουνίου 2011 με τετράωρες στάσεις εργασίας, από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00 της Τρίτης και Τετάρτης».


PostHeaderIcon Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από αμερικανικούς πυραύλους

 

Από δυο επιθέσεις αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έγιναν τη Δευτέρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άτομα σε μια περιοχή του Πακιστάν όπου κατοικούν φυλές, κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. 

PostHeaderIcon Απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ το "Καλημέρα Ήλιε" η κόρη του Λοΐζου

Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του κορυφαίου μας συνθέτη, Μάνου Λοΐζου, με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει στο κυβερνών κόμμα να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις το τραγούδι "Καλημέρα Ήλιε", το οποίο αποτελεί έργο του πατέρα της.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της, σύμφωνα και με το pitsirikos.net, η Μυρσίνη Λοΐζου απευθυνόμενη προς το ΠΑΣΟΚ, τονίζει χαρακτηριστικά “Όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.”

PostHeaderIcon «Έφαγαν τις τομάτες του... πειράματος»

 
Άφωνοι έμειναν το πρωί οι υπάλληλοι του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οπωροκηπευτικών Πύργου, στον Κόροιβο, όταν μπαίνοντας στο γυάλινο θερμοκήπιο, όπου πραγματοποιείται μακροχρόνιο ερευνητικό πρόγραμμα σποροπαραγωγής που αφορά τη διατήρηση 39 ποικιλιών κηπευτικών, διαπίστωσαν... ότι έλειπαν όλες οι ώριμες τομάτες και τα πεπόνια!


PostHeaderIcon Μπλόκο ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά - «Αγανακτισμένοι» οι τουρίστες

 
 
Από τη μία πλευρά οι «Αγανακτισμένοι τουρίστες» από την άλλη πλευρά τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και στη μέση ο ελληνικός τουρισμός εν μέσω θερινής περιόδου...

Για τα προβλήματα που σημειώνονται την Τρίτη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ο λόγος, με τα προσκείμενα στο ΚΚΕ ναυτεργατικά σωματεία να έχουν καταλάβει τους καταπέλτες πλοίων αποτρέποντας τον απόπλου τους για Κυκλάδες, παρότι τα πληρώματα των πλοίων δεν απεργούν.

PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμός της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου

 

Σε αιφνιδιαστικό αποκλεισμό όλων των εισόδων έχουν προχωρήσει από τις 6 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ, εμποδίζοντας εργαζομένους να πάνε στις δουλειές τους.

Με αυτόν τον τρόπο οι διαδηλωτές θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις που συνεχίζονται σε όλες τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕΘ.

PostHeaderIcon Τραγικό θάνατο βρήκε Ελληνίδα στην Κωνσταντινούπολη

Σε τραγωδία, εξελίχθηκε η επίσκεψη Ελληνίδας στη Τουρκία, καθώς είχε την ατυχία να βρεθεί στη μέση βίαιου επεισοδίου μεταξύ δύο εμπλεκομένων, ο ένας εκ των οποίων χρησιμοποίησε όπλο, με το οποίο την τραυμάτισε θανάσιμα.


Ειδικότερα, η Δήμητρα Πρέκα, που καταγόταν από την Καππαδοκία, είχε ταξιδέψει στην Τουρκία για να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα της. Βρισκόταν στην όμορη χώρα τις τελευταίες 10 ημέρες, όπου βρήκε τραγικό θάνατο στην περιοχή Εμινονού της Πόλης, σε ηλικία 67 ετών.


PostHeaderIcon Συνεδριάζει το ΔΝΤ για τον γενικό διευθυντή

Συνέρχεται σήμερα το συμβούλιο της διοίκησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εξετάσει τις υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή και είναι πιθανόν να κάνει αμέσως την επιλογή ανάμεσα στην Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και τον μεξικανό Αγκουστίν Κάρστενς.


Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ είναι το φαβορί για την γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ είναι το φαβορί για την γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η συνεδρίαση του συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 ώρα Ουάσινγκτον (17.00 ώρα Ελλάδος).

PostHeaderIcon “Μπλακ άουτ” στην ενημέρωση από τη ΔΕΗ – “Στο σκοτάδι” οι πολίτες

 

Με 19 μονάδες εκτός λειτουργίας και το σύστημα στα όριά του, μαζί και τους καταναλωτές αλλά και τους επιχειρηματίες η ΔΕΗ ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τις “προγραμματισμένες” διακοπές για να ενημερωθούν, όπως πρέπει οι καταναλωτές.

Ήδη δεκάδες είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω των διακοπών με πολλούς επιχειρηματίες να θεωρούν την απεργία ένα ακόμη πλήγμα. 


PostHeaderIcon Παράταση ως την Πέμπτη για τα μηχανογραφικά

Παράταση ως την Πέμπτη για τα μηχανογραφικά 
Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 30 Ιουνίου λήγει τελικά η ημερομηνία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που απέκτησε εφέτος χαρακτήρα «θρίλερ».

Πρώτα ο ως πρότινις αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος ανακοίνωσε την αλλαγή της ημερομηνίας συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, μετά έθεσε το θέμα σε διαβούλευση, για μήνες δεν αποκάλυπτε την νέα προθεσμία που είχε οριστεί και τελικά την ανακοίνωσε λίγες ημέρες πριν την έναρξή της και ενώ δεν είχαν δοθεί καν οι βαθμολογίες των υποψηφίων.


PostHeaderIcon Ναυτεργάτες έχουν μπλοκάρει τους καταπέλτες στο λιμάνι του Πειραιά

Ναυτεργάτες έχουν μπλοκάρει τους καταπέλτες στο λιμάνι του Πειραιά 
Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά κρατούν από νωρίς τα πλοία ναυτεργάτες που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο τα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί κανονικά και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνεχίζουν να εκδίδουν εισιτήρια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκτελεστεί τα πρωινά προγραμματισμένα δρομολόγια για Κυκλάδες καθώς απεργοί έχουν κάνει κατάληψη στους καταπέλτες των πλοίων ενώ οι συνδικαλιστές απειλούν πως δεν θα γίνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


PostHeaderIcon Οχι των Γερμανών στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Οχι των Γερμανών στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη 
Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί πρόσφορη λύση. Τυχόν πραγμάτωσή της θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες για την Ευρώπη. Γι αυτό και δεν προβλέπεται σε κανένα σχέδιο, σενάριο, ή πλάνο Β΄.


Αυτή την κατηγορηματική διαβεβαίωση έδωσε το απόγευμα στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Σάιμπερτ. Το στρατηγικό σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι να επιτύχουν τα μέτρα, που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά απαραίτητα. «Σε αυτή τη φάση διαπραγματευόμαστε για την παροχή της πέμπτης δόσης του δανείου και για ένα καινούριο πρόγραμμα στήριξης, σε καμιά περίπτωση όμως για μια σκληρή αναδιάρθρωση» τόνισε.


PostHeaderIcon 48ώρες στους δρόμους, απέναντι στην καρμανιόλα του Μεσοπρόθεσμου

Όλη η Ελλάδα θα συμμετέχει στην 48ωρη πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει όχι μόνο τα συνδικάτα αλλά και όλοι οι «αγανακτισμένοι» με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, πολίτες. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενόψει των νέων περικοπών, αντιδρούν, βγαίνουν στους δρόμους και αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

 
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ λένε όχι στα μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης και καλούν τον κόσμο να αντιδράσει, συμμετέχοντας στις πορείες σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή και την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία μέχρι το Σύνταγμα. 

PostHeaderIcon Καταστρεπτική ...καθυστερημένη Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις :Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα μαϊντανού

υλικά
για 4 άτομα
2 φιλέτα κοτόπουλου, σε μεγάλες μπουκιές
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι

Για τη σάλτσα:
1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου
¾ φλ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
ξύσμα από ½ λεμόνι, ακέρωτο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου 
Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου). Το κλείσιμο ισχυρών καρμικών ζητημάτων που σας απασχόλησαν για εξαιρετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Η επήρεια μιας εξαιρετικά σημαντικής έκλειψης στο ζώδιό σας που πλησιάζει, σας ζητά να αναλάβετε την ευθύνη να κάνετε παρελθόν χρόνια αρνητικά ζητήματα, αλλάζοντας πορεία σε κάθε τομέα της ζωής σας και κάνοντας χώρο για νέες ευκαιρίες.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 28/06/2011

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα πυκνώσουν δίνοντας λίγες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές, περιμένουμε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι στα βόρεια σε νότιους ασθενείς μέχρι μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι.

Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 26. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά βόρειοι σχεδόν μέτριοι και μετά το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

Λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1859: Τα πρώτα καλλιστεία σκύλων διεξάγονται στο Νιούκασλ της Αγγλίας.
1914: Ο σέρβος φοιτητής Γκαβρίλο Πρίντσιπ δολοφονεί στην αγορά του Σεράγεβο τον αρχιδούκα της Αυστρίας Φερδινάνδο, δίνοντας την αφορμή για την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
1919: Υπογράφεται στο Παρίσι η Συνθήκη των Βερσαλλιών, με την οποία τερματίζεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Μεγάλη χαμένη η Γερμανία.
1925: Ισόπαλο με το χορταστικό 3-3 λήγει το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.
1967: Το Ισραήλ προσαρτά την ανατολική Ιερουσαλήμ.
1970: Ο Άρης Θεσσαλονίκης κατακτά το μοναδικό Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του, νικώντας στον τελικό του Καυτατζογλείου τον ΠΑΟΚ με 1-0.

PostHeaderIcon Καλημέρα λέμεεεεεε


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin