Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Μέχρι 15 Δεκέμβρη οι αιτήσεις για μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

 

 Από αυτήν την εβδομάδα έως και τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος, δηλαδή οι άνεργοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, άτομα με χαμηλό εισόδημα, να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012. Όσοι υποβάλουν αιτήσεις αργότερα, θα ενταχθούν μεν, εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά αργότερα μέσα στο 2012, από την ημέρα που θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους. Επίσης, όσοι λαμβάνουν ήδη το ΚΟΤ δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέες αιτήσεις για το 2012, εκτός αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν είναι πλέον δικαιούχοι.

PostHeaderIcon Μήνυση από 13 δήμους κατά της Standand & Poor’s

 
 
Δεκατρείς δήμοι της Νέας Νότιας Ουαλίας μήνυσαν τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s, κατηγορώντας τον ότι τους παραπλάνησε με τις αξιολογήσεις τιτλοποιημένων χρεωστικών υποχρεώσεων (collateralized debt obligations), με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικά ποσά κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η Standard and Poor's είχε αξιολογήσει με την ύψιστη βαθμολογία ΑΑΑ τις συγκεκριμένες επενδύσεις το 2008, με αποτέλεσμα οι δήμοι που επένδυσαν να χάσουν 15 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, διεκδικούν το ποσό αυτό από την Standard and Poor's.

PostHeaderIcon Διημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο


Διημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στο Κολυμπάρι Χανίων. Η διημερίδα εντάσσεται στο δεύτερο κύκλο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων και μαθητών, που έχει προγραμματίσει, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

PostHeaderIcon Σπανάκι: ατσαλώνει τον οργανισμό



Το σπανάκι ανήκει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μία κατηγορία λαχανικών με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αναλογικά με τις θερμίδες που περιέχουν. Αν και το σπανάκι είναι διαθέσιμο στην αγορά όλο το χρόνο, οι περίοδοι στις οποίες έχει καλύτερη σύσταση και γεύση είναι από το Μάρτιο έως το Μάιο και από το Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, κατά τις οποίες είναι και πιο φρέσκο.

PostHeaderIcon Τσόκαρα ηλικίας 2.600 χρόνων

 
Ο Ερασίνος ποταμός, που πλημμυρίζει από την αρχαιότητα το ιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, έκανε το θαύμα του. Διέσωσε λόγω της υγρασίας ένα ζευγάρι ξύλινα υποδήματα σαν τα δικά μας τσόκαρα, εύρημα μοναδικό, όπως επίσης πολλά ακόμη ξύλινα αναθήματα προς τη θεά.

PostHeaderIcon Άφησε 97.000 ευρώ σε τουαλέτα!

 

Μία πλαστική σακούλα με 10 εκατομμύρια γιεν (σχεδόν 97.000 ευρώ) βρέθηκε σε μία τουαλέτα αναπήρων στο δημαρχείο της πόλης Σακάδο στα περίχωρα του Τόκιο.

Όχι, δεν την άφησε κατά λάθος κάποιος βιαστικός, αλλά επίτηδες κάποιος που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος.
Εκτός από τα χαρτονομίσματα βρέθηκε μέσα στη σακούλα ένα γράμμα το οποίο έλεγε τα χρήματα αυτά να δοθούν στα θύματα του τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο.

PostHeaderIcon Η Google ανοίγει το πρώτο της κατάστημα λιανικής πώλησης στο Λονδίνο !

 
Από ότι φαίνεται η Google μπαίνει για τα καλά στο λιανικό εμπόριο αφού αποφάσισε να φτιάξει το πρώτο δικό της κατάστημα για τα προϊόντα της... πρόκειται για ένα κατάστημα που βρίσκετε στο Λονδίνο.

Μέσα από το κατάστημα της μπορούν πλέον οι χρήστες να δούνε και να δοκιμάσουμε τα νέα Chromebooks, μέχρι τώρα τα Chromebooks ήταν διαθέσιμα για αγορά μόνο μέσα από online παραγγελία τώρα αυτό αλλάζει με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος της εταιρείας.

PostHeaderIcon Η Shell πλήρωνε τον στρατό της Νιγηρίας για να εξοντώνει ιθαγενείς!

 
 
O πετρελαϊκός κολοσσός Shell συνεργαζόταν συστηματικά με τον στρατό της Νιγηρίας για να καταπνίγει τις αντιδράσεις των πολιτών της χώρας, αλλά και ακτιβιστών ενάντια στις δραστηριότητες της εταιρίας. Αν και η Shell ποτέ δεν αρνήθηκε ότι οι εργασίες άντλησης πετρελαίου στο δέλτα του ποταμού Νίγηρα προκάλεσαν σημαντική περιβαλλοντική μόλυνση, μέχρι τώρα αρνούνταν πεισματικά ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Παρόλα αυτά, απόρρητα υπομνήματα, φαξ, καταθέσεις μαρτύρων και άλλα έγγραφα δείχνουν ότι η εταιρία πλήρωνε τακτικά τον στρατό ώστε να σταματάει ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στην μόλυνση, πραγματοποιώντας ακόμη και επιδρομές σε χωριά των οποίων οι κάτοικοι υπήρχαν υποψίες ότι αντιτίθενται στα σχέδια της Shell.


PostHeaderIcon Οι Μάγιας μιλούσαν με εξωγήινους

 

Οι μέχρι τώρα θεωρίες για επαφές των Μάγιας με εξωγήινους πλέον δεν είναι θεωρίες, σύντομα το Μεξικό θα αποκαλύψει ντοκουμέντα γι αυτό.
Δεν το λέμε εμείς αλλά ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ Revelations of the Mayans 2012 and Beyond, γιος του γνωστού ηθοποιού Ραουλ Τζουλια, Λεβί.
“Το Μεξικό θα αποκαλύψει κώδικες και σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι Μάγια είχαν επαφή με εξωγήινους. Οι πληροφορίες αυτές θα υποστηριχτούν και από αρχαιολόγους”, δήλωσε σε ιστοσελίδα, καλώντας μάλιστα τον κόσμο που θα δει το ντοκιμαντερ να …
το πάρει στα σοβαρά.

PostHeaderIcon Το Παρίσι μπαίνει στην... πρίζα

 
 
 Τέσσερα χρόνια αφότου λάνσαρε το Velolib, την πρωτοποριακή υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων, το Παρίσι έθεσε την Κυριακή δοκιμαστικά σε εφαρμογή ακόμα ένα πιο φιλόδοξο πρόγραμμα, το Autolib, μια υπηρεσία ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το στοίχημα, μεγάλο και επικίνδυνο τόσο για τον σοσιαλιστή δήμαρχο της πόλης Μπερτράν Ντελανοέ όσο και τον συνέταιρό του στο εγχείρημα, τον μεγαλοεπιχειρηματία - και προσωπικό φίλο του Νικολά Σαρκοζί - Βενσάν Μπολορέ.

PostHeaderIcon Εκδικάζεται η προσφυγή ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος

 Στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος, γράφει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα των Σκοπίων «Dnevnik».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξετάζει τρία σενάρια με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.


PostHeaderIcon Με προβλήματα η πρεμιέρα της φοροκάρτας


Χωρίς τα ειδικά μηχανήματα οι επιχειρήσεις

Με προβλήματα ξεκίνησε από χθες η φοροκάρτα, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι έμποροι, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τα ειδικά τερματικά μηχανήματα (pos), ενώ και οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση για την πλήρη ενεργοποίησή τους.

PostHeaderIcon Ζωή μέχρι το 2040 για τις παραδοσιακές εφημερίδες


Οι παραδοσιακές εφημερίδες σε χαρτί θα έχουν εξαφανιστεί από τον κόσμο ως το 2040 και θα έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακές εκδοχές τους, προέβλεψε ο Φράνσις Γκούρι, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (OMPI), μιας υπηρεσίας του ΟΗΕ με έδρα τη Γενεύη

Σύμφωνα με τον Γκούρι, πρόκειται για μια αναπότρεπτη εξέλιξη, εφόσον ήδη στις ΗΠΑ πωλούνται περισσότερα ψηφιακά βιβλία απ’ ό,τι βιβλία σε χαρτί και στις πόλεις βρίσκει κανείς ολοένα και λιγότερα βιβλιοπωλεία.

Αναμενόμενο δεν είναι;



PostHeaderIcon Οι πρώτες αυθεντικές φωτογραφίες από τις γεωτρήσεις στη Κύπρο

afroditi1 

Τις πρώτες αυθεντικές φωτογραφίες από τις γεωτρήσεις της αμερικανικής εταιρείας Νoble Energy οικόπεδο 12 "Αφροδίτη" της κυπριακής ΑΟΖ δημοσιεύει σήμερα κατά αποκλειστικότητα η κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης"
Αξίζει να σημειωθεί ότι φωτογραφίες της πλατφόρμας διαθέτουν, εκτός από την Noble, οι αρμόδιες Κυπριακές Αρχές, αλλά αρνήθηκαν επίμονα τόσο σε κυπριακές εφημερίδες όσο και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο να δώσουν έστω και μία για δημοσίευση.
Η εφημερίδα "Πολίτης" γράφει ότι οι προσπάθειες της να προσεγγίσει την "Αφροδίτη" με πλοίο δεν καρποφόρησαν, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί και κυρίως του "ναυτικού αποκλεισμού" της πλατφόρμας σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων, που εκμηδενίζει τις δυνατότητες φωτογράφησης.

PostHeaderIcon Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη

 

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ καθώς και νέα 24ωρη γενική πανεργατική απεργία στις 19 του μηνός, έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα νέα μέτρα και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. 

PostHeaderIcon Citigroup: Τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου αναμένεται η χρεοκοπία της Ελλάδας

Στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου τοποθετούν την χρονική στιγμή που η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει οι αναλυτές της Citigroup, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του νέου ρόλου του EFSF από τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτά αναφέρουν στην τελευταία έκθεση τους για την πορεία της ευρωζώνης, την οποία και αναμένουν να υποχωρήσει σε ύφεση από το τέταρτο τρίμηνο του έτους. 
 

PostHeaderIcon "Μέχρι Αιτωλοακαρνανία,φθάνει η Αλβανία",διδάσκουν στα Τίρανα!Δείτε το βιβλίο!

 

Το μεγαλύτερο όπλο για ένα λαό είναι η εκπαίδευση . Και σε πολλές περιπτώσεις το όπλο αυτό χρησιμοποιείται ως όπλο επιθετικό.Στην Ελλάδα πολλές φορές έχει ασκηθεί εντονότατη κριτική σε όσους …τολμούν να υπερασπιστούν ιστορικές απόψεις που από κάποιους δήθεν νεωτεριστές θεωρούνται όχι απλά ξεπερασμένες αλλά και …επικίνδυνες!

Η συζήτηση για το αν υπήρξε το “κρυφό σχολειό” ή όχι πόσες φορές εχει γίνει με τους υποστηρικτές της άποψης ότι η …Οθωμανική Αυτοκρατορία παρείχε τέτοιου επιπέδου μόρφωση που δεν θα χρειαζόταν “κρυφό σχολειό”. Ποτέ δεν καταλάβαμε βεβαια γιατί ακόμη και τους θρύλους μας πρέπει να τους καταρρίπτουμε.

PostHeaderIcon Πρωταθλήτρια η Σιγκαπούρη στη χρήση κοινωνικών δικτύων

Hitwise δημοσίευσε μόλις μια νέα μελέτη που εξετάζει το χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικές χώρες δαπανούν στο Facebook.
Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης είναι αυτοί που έχουν την πρώτη θέση μιας και περνούν το μεγαλύτερο χρόνο στο κοινωνικό δίκτυο, με μέσο όρο 38 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ανά επίσκεψη, ενώ Βραζιλιάνοι δαπανούν λιγότερο από το μισό με ένα μέσο όρο 18 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα ανά επίσκεψη στο Facebook, σύμφωνα με στοιχεία για τον Αύγουστο του 2011. 

PostHeaderIcon Εγνατία: Στα δύο ευρώ το αντίτιμο σε τέσσερις σταθμούς διοδίων

 
 
Στα δύο ευρώ ορίστηκε το αντίτιμο των διοδίων σε τέσσερις σταθμούς στην Εγνατία Οδό, στους νομούς Ροδόπης, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία 13 σταθμών έως τον Απρίλιο του 2010.

PostHeaderIcon Πάνε για μείωση και τον βασικό μισθό

Θέμα μείωσης ακόμη και του βασικού μισθού των 751 ευρώ, που λαμβάνουν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας και είναι άνω των 25 ετών, έθεσε η τρόικα. Λίγο πριν από την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου οι επιτηρητές -κατά τη χθεσινή τους κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με την πολιτική ηγεσία- δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για την κατάρρευση του ΙΚΑ, τη γιγάντωση των καθυστερούμενων εισφορών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τη γενίκευση της «μαύρης»-ανασφάλιστης εργασίας.
Βασικότερο  
Βασικότερο Βρήκαν μόνο την ευκαιρία να γκρεμίσουν τον εισαγωγικό μισθό των 751 ευρώ. Και αυτό καθώς πέρυσι, κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου, πέτυχαν ο εισαγωγικός μισθός να μην ισχύει για τους νέους έως 25 ετών. Οι οποίοι -ήδη νομοθετήθηκε- αμείβονται με 600 ευρώ, και αυτά μικτά. 

PostHeaderIcon ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ


Νέες έρευνες σε περιοχές που επικαλύπτουν και την κυπριακή ΑΟΖ προανήγγειλε η Τουρκία, ενώ χθες την ώρα που το "Πίρι Ρέις" κατέπλεε στην Αμμόχωστο, ανοικτά της Πάφου εμφανίστηκε το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος "Bergen Surveyor"

 

Νέες έρευνες σε περιοχές που επικαλύπτουν και την κυπριακή ΑΟΖ προανήγγειλε η Τουρκία, ενώ χθες την ώρα που το "Πίρι Ρέις" κατέπλεε στην Αμμόχωστο, ανοικτά της Πάφου εμφανίστηκε το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος "Bergen Surveyor".

PostHeaderIcon Eurogroup: Τον Νοέμβριο η εκταμίευση της 6ης δόσης

Eurogroup: Τον Νοέμβριο η εκταμίευση της 6ης δόσης 
 
Σε νέα αναβολή της εκταμίευσης της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη τo Συμβούλιο των υπουργών οικονομίας της ζώνης του ευρώ που συνεδρίασε επί επτά ώρες στο Λουξεμβούργο, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το Συμβούλιο χαιρέτισε τα «πολύ σημαντικά μέτρα» που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, παράλληλα όμως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σχετική με αυτά έκθεση της τρόϊκας δεν είναι δυνατό να εκπονηθεί ως τις 13 Οκτωβρίου. Τούτου δοθέντος το Συμβούλιο ανακοίνωσε πως ακυρώνεται η προαναγγελθείσα, γι αυτή την ημερομηνία, έκτακτη υπουργική σύνοδος της ευρωζώνης.

 Όπως δήλωσε, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, η έκθεση της τρόϊκας θα είναι έτοιμη προς το τέλος του Οκτωβρίου και συνεπώς η εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Τόσο ο ΖΚ Γιουνκέρ, όσο και ο Επίτροπος Ολι Ρεν διαβεβαίωσαν πως η αναβολή της εκταμίευσης δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα πληρωμών στην Ελλάδα και ότι η χώρα θα είναι εντάξει προς τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Παράλληλα τόνισαν ότι παρά τη σχετική φιλολογία των ημερών ούτε ετέθη, ούτε πρόκειται να τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ή χρεοκοπίας της χώρας.


PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


H εργασιακή εφεδρεία και το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2012, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



"Ε": "Εκτέλεση σε επτά βήματα" - Εγκρίθηκε από το πολυήμερο υπουργικό η σφαγή στους δημόσιους υπάλληλους



PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 
 
Ζυγός (24 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου). Ζητήματα σχέσεων που έχουν βγει τον τελευταίο καιρό στην επιφάνεια αλλά δεν έχουν αντιμετωπιστεί και αξιολογηθεί επαρκώς ζητούν από σας διευθέτηση και ουσιαστική ανάληψη ευθυνών, κυρίως συναισθηματικών. Κινηθείτε συνενωτικά και προς συνεργασίες που χρειάζονται επαναδιαπραγμάτευση. Ξεπεράστε διαθέσεις αντιπαλότητας και αντιμετωπίστε με οργάνωση και απόλυτη ειλικρίνεια επαγγελματικές επαφές και συζητήσεις.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 04/10/2011

 
Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Πελοπόννησο και το Αιγαίο περιμένουμε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 26 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό με εξασθένηση τη νύχτα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

PostHeaderIcon Καλημέρα!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin