Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Πυρηνικό σταθμό στα κατεχόμενα σχεδιάζει η Τουρκία



Στα σχέδια της Τουρκίας για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, φέρεται να περιλαμβάνεται και η κατασκευή πυρηνικού σταθμού ρωσικού τύπου στα κατεχόμενα εδάφη.

PostHeaderIcon Ανεβαίνει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Ανεβαίνει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο 
 
Την ανηφόρα θα πάρει ξανά ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο. Μην σας ξεγελά το βοριαδάκι που έριξε λίγο τη θερμοκρασία χθες και σήμερα, γιατί από αύριο η θερμοκρασία θα χτυπήσει πάλι «κόκκινο».

Τρέξτε στις παραλίες λοιπόν γιατί στην Αττική, το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να δείχνει 34 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένουμε αίθριο καιρό.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

PostHeaderIcon Σωφρονίστηκε (;) ο Ξηρός…


Αφού εξέτισε τα 3/5 της αρχικής του ποινής που ήταν 25χρόνια, αποφυλακίστηκε χθες ο Βασίλης Ξηρός, μέλος της 17 Νοέμβρη και αδερφός του Σάββα και του Χριστόδουλου,  φυλακισμένων επίσης για τις επιθέσεις της οργάνωσης. Με πρόσφατο βούλευμα του λοιπόν, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής αποφάσισε την αποφυλάκιση του με όρους από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Γεγονός πάντως είναι, πως στους συγγενείς των θυμάτων υπήρξε δυσαρέσκεια για την απόφαση της Δικαιοσύνης, μόλις 9 χρόνια μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης.



PostHeaderIcon Έκοψαν κλήση στον Ομπάμα

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

 

Προφανώς η βρετανική Τροχαία δεν κάνει διακρίσεις, καθώς έκοψε πρόστι-μο ακόμη και στο αυτοκίνητο του Ομπάμα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, ισχυρίζεται ότι η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου, όταν ο ίδιος επισκεπτόταν το Λονδίνο, προκάλεσε συμφόρηση στο κέντρο της πόλης και γι’ αυτό επιβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόστιμο περίπου 200 δολαρίων.


PostHeaderIcon Κατάργηση 100 επιδομάτων στο δημόσιο

 
 
Την κατάργηση των 100 από τα 104 βασικά, ειδικά και κλαδικά επιδόματα, που λαμβάνουν σήμερα οι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα, προβλέπει το νέο μισθολόγιο, ενώ δημιουργείται ένα νέο.

Ειδικότερα, παραμένουν μόνον η οικογενειακή παροχή, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τα επιδόματα εορτών και αδείας, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ενσωματωθούν στο βασικό μισθολόγιο.

PostHeaderIcon Πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ η κρατική ενίσχυση των κομμάτων

 
 
Ξεπερνά τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ η κρατική ενίσχυση των κομμάτων το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη προβλέπει ότι το κυβερνών κόμμα θα λάβει περίπου 5,5 εκατομμύρια, η ΝΔ 4,2 εκατομμύρια, το ΚΚΕ 1,3 εκατομμύρια, ο ΛΑΟΣ 1,1 εκατομμύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ 972.000 ευρώ και οι Οικολόγοι Πράσινοι 450.000 ευρώ.



PostHeaderIcon Τα ξένα μέσα κρίνουν το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Τα ξένα μέσα κρίνουν το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας 
 
Στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 109 δισ. ευρώ, αλλά κυρίως στο τι συνεπάγονται οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για τη χώρα και την Ευρωζώνη, επικεντρώνεται την Παρασκευή το σύνολο του ξένου Τύπου.

Στις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι «Financial Times», υποστηρίζοντας δηκτικά ότι έπειτα από 60 χρόνια και άνω η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη αναπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει.

PostHeaderIcon Αλλάζουν ΦΠΑ και τέλη κυκλοφορίας


Αλλάζουν ΦΠΑ και τέλη κυκλοφορίας
Το σχέδιο για τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ δρομολογεί η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, άφησε ανοιχτό παράθυρο για μειώσεις στους συντελεστές ΦΠΑ και την καθιέρωση δύο συντελεστών 20% και 10% από το 2012, όπως έχει γράψει ήδη η «Η».


PostHeaderIcon Ιστορική απόφαση για Ελλάδα


Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής: Οι εξελίξεις

Μια ιστορική συμφωνία για την Ελλάδα ήταν το αποτέλεσμα της πολύωρης συνεδρίασης των ηγετών της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία κατέληξε σε ένα ευρωπαϊκό "σχέδιο Μάρσαλ", όπως χαρακτηρίστηκε.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα


1894: Το πρώτο ράλι αυτοκινήτων σε δημόσιο δρόμο διεξάγεται στη Γαλλία. Οι συμμετέχοντες διανύουν διαδρομή 78 μιλίων από το Παρίσι στη Ρουέν. Ο κόμης Ντε Ντιόν καταρρίπτει το μέσο όρο ταχύτητας με 22,5 χλμ/ώρα.

1927: Ιδρύεται η Ρόμα από τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών ομάδων Άλμπα, Προ Ρόμα και Φορτιτούντο, κατ' απαίτηση του δικτάτορα Μουσολίνι.

1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο έκαναν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση «επ' αόριστον».

1965: Τρία μέλη των Rolling Stones, ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Μπιλ Γουάιλμαν καταδικάζονται από δικαστήριο του Λονδίνου σε πρόστιμο 5 λιρών ο καθένας. Κρίθηκαν ένοχοι για προσβολή της δημοσίας αιδούς, επειδή ούρησαν σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου.

1974: Στην Κύπρο, ο πρόεδρος - μαριονέτα της χούντας Νίκος Σαμψών κηρύσσει την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι βγάζουν τανκς στην Κυρήνεια, ρίχνουν αλεξιπτωτιστές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στέλνουν νέα πλοία και προσγειώνουν ογδόντα αεροπλάνα στη θέση Αγύρτα.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 22/07/2011


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011.

PostHeaderIcon Καλημέρα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin