Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κινητά αναγνωρίζουν τα είδη δέντρων!

Κινητά αναγνωρίζουν τα είδη δέντρων! 
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ονομάζεται αυτό το όμορφο δέντρο που βλέπετε από το παράθυρο; Αν σας τρώει η φυσιολατρική περιέργεια, μπορείτε τώρα να κατεβάσετε το Leafsnap, μια εφαρμογή για το iPhone και το Android που ταυτοποιεί τα δέντρα από απλές φωτογραφίες ενός φύλλου τους.


PostHeaderIcon Αυξητική στήθους ως δώρο γενεθλίων

http://www.faretra.gr/images/1_5nkg6.jpg 

Η Sarah Burge, εθισμένη τις πλαστικές επεμβάσεις, έκανε δώρο στην επτάχρονη κόρη της μία επέμβαση αύξησης στήθους, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Τι απαντά στους επικριτές της (Pics)
Τον περασμένο χρόνο απασχόλησε τα μέσα, όταν εξομολογήθηκε ότι μαθαίνει στην εξάχρονη, τότε, κόρη της να χορεύει πάνω σε στύλο (pole dancing).

PostHeaderIcon Ανεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας των gamers

 
Μπορεί το στερεότυπο που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια να περιγράφει τον μέσο gamer ως ένα αγόρι εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας, φαίνεται όμως ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Μια έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ έδωσε κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα.

PostHeaderIcon Μακάβρια φάρσα αναστάτωσε την υφήλιο

 

Ψυχασθενής κατήγγειλε την ύπαρξη ομαδικού τάφου με 30 διαμελισμένα πτώματα παιδιών

Μία μακάβρια ανεπίσημη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία 30 διαμελισμένα πτώματα ήταν θαμμένα σε αγροτική κατοικία στο Χιούστον, έκανε για αρκετές ώρες το γύρο του κόσμου, μέσω των πρακτορείων και ιστοσελίδων σημαντικών τηλεοπτικών σταθμών και αναστάτωσε τις τοπικές αρχές.

PostHeaderIcon Δεν σηκώθηκε να χαιρετίσει όρθια και απολύθηκε!


Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στον Flash του θεοσεβούμενου Πέτρου Κυριακίδη. Μια νεαρή συνάδελφος, με μισθό σαν χαρτζιλίκι ένα πράμα, απολύθηκε με επίσημη αιτιολογία ότι γίνεται εκκαθάριση στα μπλοκάκια. Έτσι είπε η Αρετή Σιδηροκαστρίτου.

PostHeaderIcon Μακελειό σε γάμο

 
 
Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των προσκεκλημένων σε γάμο αργά το βράδυ της Τετάρτης στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

"Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν από ενόπλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον των προσκεκλημένων γαμήλιας τελετής στο Ντουρ Μπάμπα της επαρχίας Νανγκαρχάρ", δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

PostHeaderIcon Τα ποδήλατα θα μπορούν να κυκλοφορούν σε λεωφορειολωρίδες


Σε πιλοτική εφαρμογή, για τη διάρκεια του καλοκαιριού, του μέτρου της κυκλοφορίας των ποδηλάτων στις λεωφορειολωρίδες, προχωράει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα και να ληφθούν αποφάσεις για την καθιέρωσή του ή μη.
Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, από τις 20 Ιουνίου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου τα ποδήλατα θα μπορούν να κυκλοφορούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στις λεωφορειολωρίδες.


PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη: Οι Αγανακτισμένοι δημιούργησαν χαριστική αγορά

 

Καθένας μπορεί να δώσει και να πάρει δωρεάν ότι επιθυμεί, από ρούχα μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι Αγανακτισμένοι στην Πλατεία του Λευκού Πύργου έχουν οργανωθεί για τα καλά και παραμένουν για 16η μέρα στις επάλξεις.

Ανάμεσα σε όλες τις δράσεις του είναι και οι χαριστική-ανταλλακτική αγορά που δημιούργησαν για να μπορεί όποιος θέλει, να πάρει ή να δώσει διάφορα πράγματα.


PostHeaderIcon GOOGLE: Παίξτε κιθάρα... με το σήμα του

Ενα ακόμα ιδιαίτερο λογότυπο εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο site της Google.
Το σημερινό σήμα της Google στην κεντρική της σελίδα είναι αφιερωμένο στον Αμερικάνο κιθαρίστα Lester William Polsfus, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα "Les Paul".
Έτσι το σημερινό σήμα της Google έχει σχήμα κιθάρα και ο χρήστης απλά σέρνοντας το δείκτη του mouse πάνω του μπορεί να παίξει με αυτό.



PostHeaderIcon Alice Cooper: Ο Elvis μου ζήτησε να τον σκοτώσω

Τις παράξενες εμπειρίες του με τον Elvis Presley αποκάλυψε ο Alice Cooper μιλώντας στην Mirror.


O 63χρονος Alice Cooper δήλωσε πως το 1971 ο Elvis του είχε ζητήσει να τον πυροβολήσει στο κεφάλι. "Βρέθηκα σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Λας Βέγκας παρέα με τον Liza Minnelli και την πορνοστάρ, Linda Lovelace. Ο Elvis με πήγε στη κουζίνα και μου έδωσε ένα γεμάτο όπλο ζητώντας μου να τον πυροβολήσω στο κεφάλι", τόνισε ο Cooper και συνέχισε αποκαλύπτοντας τις μακάβριες σκέψεις του, "Δεν ήξερα τι να κάνω. Νόμιζα πως από λεπτό σε λεπτό θα έμπαινε μέσα η ασφάλεια του και θα με σκότωνε. Μία φωνή μέσα μου, μου έλεγε προχώρα. Θα μείνεις στην ιστορία ως ο άνθρωπος που σκότωσε τον Elvis. Μία άλλη όμως μου έλεγε πως δεν μπορείς να τον σκοτώσεις. Τραυμάτισε τον καλύτερα".

PostHeaderIcon Στο σφυρί χειρόγραφοι στίχοι του Bob Dylan


Από τον οίκο Christie's

Χειρόγραφα του θρυλικού Bob Dylan, που δεν είχαν δει έως σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας, θα βγουν μέσα στο μήνα σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's. Πρόκειται για πρόχειρους στίχους με πολλά σχόλια που χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, μία από τις πιο παραγωγικές περιόδους του Dylan.

PostHeaderIcon Θέμα χρόνου το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο «Βάριαγκ» 

Θέμα χρόνου η ναυπήγηση του πρώτου αεροπλανοφόρου της Κίνας. Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τσεν Μπινγκντέ, επιβεβαίωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την ολοκλήρωση του πρώτου αεροπλανοφόρου του κινεζικού στόλου.

PostHeaderIcon Ξεσφράγισαν το δωμάτιο του Χριστόδουλου (και βρήκαν μια περιουσία...)

arxie
Ξεσφράγησαν πρόσφατα το ιδιαίτερο δωμάτιο του πρώην αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Παρόντες, για του λόγου το αληθές, ήταν ο διευθυντής της αστυνομίας, ένας εκπρόσωπος της εφορίας, συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος
Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και.....
δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.
Είναι απίστευτο, τί βρέθηκε εκεί μέσα....

PostHeaderIcon Μουσική διαμαρτυρία

 
 
Μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους Aπλήρωτους Eργαζομένους στα Προνοιακά ιδρύματα θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια την Πέμπτη στις 18.00.

PostHeaderIcon Έξι συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία κοντά στη Θεσσαλονίκη

Έξι άνδρες, τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας κοντά στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες -ηλικίας 39 έως 62 ετών- έσκαβαν σε αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να βρουν χρυσό και πολύτιμους λίθους.


PostHeaderIcon Ειρωνείες προς το θύμα στο Facebook μετά τη δολοφονία

Ειρωνείες προς το θύμα στο Facebook μετά τη δολοφονία 
Η ψεύτικη «φίλη» στο Facebook, αφού παρέσυρε σε παγίδα θανάτου τον διαδικτυακό της φίλο, λίγες ημέρες αργότερα του... έστελνε ειρωνικά «συλληπητήρια» και του αφιέρωνε το τραγούδι του Νίκου Βερτη «Επαιξα κι έχασα»!

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι οι ίδιες φωτογραφίες της ψεύτικης «φίλης» στο Facebook υπάρχουν και σε άλλα προφίλ στο διαδίκτυο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ίσως ετοιμάζεται παρόμοια μεθόδευση για άλλες εγκληματικές ενέργειες.




PostHeaderIcon ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να αυξάνονται


Οι τιμές των τροφίμων θα παραμείνουν υψηλές κι ευμετάβλητες το 2011 και το 2012, λόγω των χαμηλών αποθεμάτων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.


Οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων αποτελούν σημαντική πολιτική ανησυχία καθώς συνέβαλαν στο να ξεσπάσουν οι λαϊκές εξεγέρσεις που ανέτρεψαν τα καθεστώτα στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, με τις ταραχές να εξαπλώνονται στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή, περιοχές που εισάγουν μεγάλες ποσότητες δημητριακών.

PostHeaderIcon Λιβύη: Φωτιά σε ξενοδοχείο με δημοσιογράφους

Λιβύη: Φωτιά σε ξενοδοχείο με δημοσιογράφους 
Φωτιά ξέσπασε νωρίς σήμερα στο ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει ξένοι δημοσιογράφοι, στην Τρίπολη της Λιβύης, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Περίπου 100 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι, μεταφέρθηκαν στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων λίγο μετά τις 06:00 τοπική ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς.




PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου 
Δίδυµοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου). Η δύσκολη όψη Σελήνης - Ηλιου φορτίζει έντονα τη σηµερινή µέρα µε οικογενειακές και συναισθηµατικές εντάσεις. Πρακτικά ζητήµατα που εκκρεµούν εδώ και καιρό βγαίνουν στο προσκήνιο και θα χρειαστεί αρκετή αποστασιοποίηση από µέρους σας ώστε να λυθούν χωρίς κόστος. ∆ώστε έµφαση στον οικονοµικό τοµέα αλλά και στον οικογενειακό.

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Λουκουμάδες με μέλι και σαφράν

Λουκουμάδες με μέλι και σαφράν 

  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 10 κλωστούλες σαφράν
  • 6 κουτ. σούπας νερό ζεστό
  • 1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνι


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 09/06/2011

 
Ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 32 βαθμούς, αλλά στις βόρειες ακτές της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 36 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στη Βόρεια Κρήτη οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα ακόμα και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα είναι περισσότερο ενισχυμένο στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ.

Ζέστη και λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί σχεδόν μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 με 32 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.



PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1815: Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συνεδρίου της Βιέννης. Υπό την προεδρία του αυστριακού πολιτικού Κλέμενς φον Μέτερνιχ, προσπάθησε να αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, μετά την ήττα του Ναπολέοντα.

1934: Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο του, ως πρωταγωνιστής στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η μικρή σοφή πουλάδα».

1967: Τα ισραηλινά στρατεύματα φτάνουν στη διώρυγα του Σουέζ, κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών.

1979: Ο Πανιώνιος κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδος. Στον τελικό του σταδίου Καραϊσκάκη νικά 3-1 την ΑΕΚ με γκολ των Αναστόπουλου, Παθιακάκη και Λίμα.

1983: Στη Βρετανία, η «σιδηρά κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ σαρώνει στις βουλευτικές εκλογές.

1995: Εγκαινιάζεται το κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) με τουρνουά μπάσκετ.

PostHeaderIcon καλημέρα ...δυνατάαα!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin