Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Από την Ξάνθη, με Ιταλική εφεύρεση, ξεκινά η νέα… ενεργειακή επανάσταση

 
Μια μεγάλη καινοτομία στον τομέα της ενέργειας που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ταυτόχρονα μια σημαντική επένδυση που θα αξιοποιήσει σε βιομηχανικό επίπεδο την συγκεκριμένη επιστημονική ανακάλυψη, πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις, θα ταράξει τα νερά και θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.


PostHeaderIcon Οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας στην ανθρώπινη υγεία!

 

Καίσιο-137 και ιώδιο-131 είναι τα ραδιενεργά υλικά που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής από το ατύχημα του πυρηνικού εργοστασίου στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, αναφέρει Το Βήμα Οnline.
Ανεξάρτητα πάντως από το είδος του ραδιενεργού στοιχείου, η έκθεση στην ιονίζουσα ακτινοβολία έχει σοβαρές επιδράσεις στην ανθρώπινη φυσιολογία. Ειδικότερα, η ιονίζουσα ακτινοβολία διασπά τους χημικούς δεσμούς σε μόρια (DNA, πρωτεΐνες) των κυττάρων μας.


PostHeaderIcon Συνδυασμοί τροφών που «φρενάρουν» τον μεταβολισμό

 

Σύμμαχός μας στη δίαιτα, παραμένει η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αλλά «εχθρός» μας, ο συνδυασμός τροφών, που μας επιβαρύνουν με περιττά κιλά και δεν «καίγονται» εύκολα. 

Η μείωση της ποσότητας τροφών είναι το πρώτο βήμα που κάνει κάποιος στην προσπάθειά του να χάσει ορισμένα κιλά. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένοι συνδυασμοί τροφών, που επιβραδύνουν ιδιαίτερα τον μεταβολισμό και οδηγούν στην πρόσληψη και όχι στην απώλεια κιλών. 


PostHeaderIcon Κλείνουν προσωρινά 7 πυρηνικοί σταθμοί στη Γερμανία

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι κλείνουν για τρεις μήνες και οι 7 πυρηνικοί σταθμοί που τέθηκαν σε λειτουργία πριν από το 1980.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η καγκελάριος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι «Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της Γερμανίας».


PostHeaderIcon Καθηγήτρια έβαλε τεστ με σεξουαλικά υπονοούμενα!

Μια καθηγήτρια Ψυχολογίας σε λύκειο στη Νότια Φλόριντα τιμωρήθηκε αυστηρά επειδή έδωσε στους μαθητές να συμπληρώσουν ένα τεστ με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η Φρανκ Ροζάνσκι δίδασκε στο William T. Dwyer High School μαθήματα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Αντιλήψεων, αλλά είπε να το γυρίσει λίγο και στην σεξολογία! Στο διαγώνισμα, που έβαλε στους μαθητές περιλάμβανε λέξεις όπως «διείσδυση», «εκκένωση» και διάφορες άλλες που παραξένεψαν κάποια παιδιά. 

Μερικοί μαθητές γνωστοποίησαν το γεγονός στους γονείς τους και εκείνοι απευθύνθηκαν στον διευθυντή του σχολείου.
Ο λυκειάρχης αποφάσισε πως δεν υπήρχε λόγος να απολυθεί η κυρία Φρανκ Ροζάνσκι και έτσι μετά από μερικές συστάσεις συνέχισε κανονικά την δουλειά της. 


PostHeaderIcon Καλλυντικά από τη Σύμη στις ΗΠΑ

Η σειρά καλλυντικών «Sponge», του ομογενούς Μάρκου-Λάμπρου Δρακοτού, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ και τα αγαπημένα διάσημων αστέρων του Χόλιγουντ, λόγω της φυτικής τους προέλευσης και ποιότητας
O έλληνας ομογενής δημιούργησε μια εταιρεία που «συσκευάζει και πουλάει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα».

PostHeaderIcon Greenpeace: 800 περιστατικά διαρροής ραδιενέργειας τα τελευταία 25 χρόνια

Τα τελευταία 24ωρα αγωνιούμε για την εξέλιξη της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία.
Δυστυχώς όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από την εποχή του Τσερνόμπιλ.
Περίπου 800 περιστατικά που σχετίζονται με σημαντικές διαρροές ραδιενέργειας, έχουν επισήμως καταγραφεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), πράγμα που καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο αυτό που υποστηρίζει εδώ και δεκαετίες η Greenpeace: Η πυρηνική ενέργεια είναι από τη φύση της επικίνδυνη.
Η ιστορία της πυρηνικής ενέργειας είναι μία ιστορία γεμάτη ατυχήματα: από περιπτώσεις μερικής τήξης των αντιδραστήρων μέχρι διαρροή ραδιενέργειας και βλάβης των συστημάτων.


PostHeaderIcon Στατικά ποδήλατα που θα παράγουν ενέργεια στη Θεσσαλονίκη

 
Είκοσι στατικά ποδήλατα πρόκειται να στηθούν στους στύλους της ΔΕΗ που βρίσκονται γύρω από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει ποδηλασία και παράλληλα να παράγει ενέργεια την οποία θα βλέπει με λάμπα που θα ανάβει στον πυλώνα, ενώ θα βλέπει και την ενέργεια που ο ίδιος καταναλώνει με την άσκησή του.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας που ξεκινάει από τα μέσα Ιουνίου και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης.
Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει το στήσιμο 295 ποδηλάτων για δωρεάν χρήση από τους πολίτες σε Αθήνα, Σαμοθράκη και Αρχιπέλαγος Πέλλας.
Στην Αθήνα σε τρία σημεία της πόλης, Ακρόπολη, Θησείο και Μητρόπολη θα τοποθετηθούν τρεις βάσεις ποδηλάτου όπου θα γίνεται ηλεκτρονικά η δυνατότητα χρέωσης. Κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα με την πιστωτική του κάρτα να κάνει τη χρέωση και στη συνέχεια θα μπορεί να παίρνει το ποδήλατο από αυτά τα σημεία, να το αφήνει σε όποιο σημείο θέλει, αφού κάνει, είτε τη μετακίνησή του, είτε την άθλησή του. Όπως εξήγησε ο Χρ. Αηδόνης «έχουμε επιλέξει συγκεκριμένα αυτά τα σημεία γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να αναδείξουμε αυτή τη φυσιογνωμία της Αθήνας».
Στον ορεινό Δήμο Αρχαγγέλου-Πέλλας και στη Σαμοθράκη, στόχος είναι να αναδειχθεί το φυσικό τοπίο μέσα από ειδικά ποδήλατα και για το λόγο αυτό το υπουργείο θα παραχωρήσει εκατό ποδήλατα σε κάθε Δήμο και με αυτά θα μπορεί ο τουρίστας ή ο πολίτης να κάνει τις μετακινήσεις ή την ξενάγησή του.


PostHeaderIcon ΝΕΟΣ Κ.Ο.Κ.: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στους δρόμους

Σε επανακαθορισµό των ορίων ταχύτητας σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων, στο πλαίσιο της δηµιουργίας ενός νέου σύγχρονου πλαισίου για την οδική ασφάλεια.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, δεν εξετάζεται η περαιτέρω αύξηση του ανώτατου ορίου στους µεγάλους αυτοκινητοδρόµους (εθνικές οδοί), που ήδη σήµερα είναι τα 130 χιλιόµετρα την ώρα, αλλά ο επαναπροσδιορισµός των ορίων σε επιµέρους οδικούς άξονες εκτός κατοικηµένων περιοχών. Τα νέα όρια ταχύτητας θα αποφασιστούν ανά οδικό άξονα. 

Παράλληλα, σχεδιάζεται σειρά αλλαγών στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που θα ισχύσουν από το ερχόµενο φθινόπωρο. Οι τελικές αποφάσεις για όλες τις αλλαγές που αφορούν τον τοµέα της οδικής ασφάλειας θα ληφθούν έως τον ερχόµενο Ιούνιο, όπως ανακοινώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συµβουλίου Οδικής Ασφάλειας.
Ο νέος ΚΟΚ που σχεδιάζει το υπουργείο Υποδοµών θα προβλέπει τη διατήρηση στα σηµερινά επίπεδα των αυστηρών προστίµων - ποινών για τις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, την εκλογίκευση στα πρόστιµα που συνδέονται µε ήπιες παραβάσεις του ΚΟΚ και τη µείωση του χρόνου αφαίρεσης των αδειών κυρίως σε επαγγελµατικά οχήµατα.
Οι αλλαγές που προωθεί η αρµόδια επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών στόχο έχουν να θεσπισθούν νέοι κανόνες στην οδική κυκλοφορία, καθώς το υφιστάµενο σύστηµα θεωρείται ότι έχει αποτύχει. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ αυστηρό, µε αποτέλεσµα ακόµη και τα όργανα της Τροχαίας να κάνουν τα «στραβά µάτια».
Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει ένα δικαιότερο σύστηµα, το οποίο δεν θα «κάνει εκπτώσεις» στις εγκληµατικές παραβάσεις, θα δίνει έµφαση στην πρόληψη και θα είναι πιο επιεικές κυρίως απέναντι σε κατηγορίες επαγγελµατιών που µε τον υφιστάµενο ΚΟΚ τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης για µεγάλο διάστηµα, προκαλώντας προβλήµατα στην καθηµερινότητά τους. Σύµφωνα µε πληροφορίες, µείωση των προστίµων που ενδεχοµένως να είναι 30% έως και 50% θα υπάρξει σε παραβάσεις όπως είναι η απόρριψη αντικειµένων από κινούµενο όχηµα (από 400 ευρώ σε 280 ευρώ), η παραβία ση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστηµάτων (από 400 σε 280 ευρώ) και η έλλειψη µέτρων παθητικής ασφάλειας, π.χ. ζώνες και κράνη (από 700 σε 490 ευρώ).
Αµετάβλητο θα παραµείνει το ύψος των προστίµων των 700 ευρώ που επιβάλλονται για παραβάσεις οι οποίες σχετίζονται άµεσα µε την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχηµάτων. Τέτοιες παραβάσεις είναι η παραβίαση του ερυθρού σηµατοδότη και του STOP, η παραβίαση των σιδηροδροµικών διαβάσεων, οι επικίνδυνοι ελιγµοί και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, αυστηρές ποινές θα προβλέπονται και για όσους παραβιάζουν το όριο ταχύτητας εντός κατοικηµένων περιοχών.
Το σχέδιο νόµου προβλέπεται επίσης να εντάξει ή να συµπληρώσει στον ΚΟΚ και κανόνες για την ασφαλή µετακίνηση των πεζών, των ΑµΕΑ και των δικυκλιστών (ποδηλάτες, µοτοσυκλετιστές). Υπό συζήτηση είναι η αύξηση κατά 50% των προστίµων για αυτοσχέδιους αγώνες στους δρόµους (από 700 σε 1.050 ευρώ), για διπλοπαρκάρισµα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες (από 40 σε 60 ευρώ), για στάθµευση σε ράµπα ΑµΕΑ (από 150 σε 300 ευρώ), για στάθµευση σε πεζοδρόµιο (από 80 σε 160 ευρώ), καθώς και για παρεµπόδιση της κυκλοφορίας του τραµ (από 50 ευρώ σε 300 ευρώ).
 

πηγή

PostHeaderIcon Ασάνζ: “Οι διαρροές μου βοήθησαν στις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου”

Ο ιδρυτής του περιβόητου ιστοτόπου Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, υποστήριξε πως οι διαρροές διπλωματικών και γενικά απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ, συνέβαλαν σημαντικά στην εκδήλωση των λαϊκών εξεγέρσεων στη Βόρεια Αφρική αλλά και στη Μέση Ανατολή.


Σε ομιλία του, στη φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου του Cambridge, την Τρίτη (15/03), ο Ασάνζ ανέφερε πως οι διαρροές, ενδεχομένως να έπεισαν κάποια από τα απολυταρχικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου, πως δεν έπρεπε να εμπιστευθούν τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που χρησιμοποιούσαν το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των αντιφρονούντων.

PostHeaderIcon ΟΕΚ: Τα δικαιολογητικά για ένταξη στην επιδότηση ενοικίου

 
 Αναλυτική ανακοίνωση για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του ΟΕΚ (2011) εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.
Τα δικαιολογητικά αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. του ΟΕΚ και είναι τα κάτωθι:

1) ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599/86 που συμπληρώνονται επί τόπου στα Κ.Ε.Π.
2) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

PostHeaderIcon Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 
Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου). Εντονα συναισθηµατικά ζητήµατα διακινεί η σηµερινή µέρα αλλά και όλη η τελευταία περίοδος για εσάς. Σχέσεις που έχουν τελειώσει µε δύσκολο τρόπο σάς απασχολούν έντονα, ενώ αδιευθέτητα οικονοµικά, επαγγελµατικά και οικογενειακά ζητήµατα απορροφούν την ενέργειά σας. Είναι η κατάλληλη στιγµή να πείτε οριστικά αντίο σε ό,τι σας πισωγυρίζει.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Σπανακόρυζο με κρόκο Κοζάνης

 

Συστατικά

  • 1½ kg σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ελαφρά αλατισμένο.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθο ή ½ μάτσο μάραθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 στίγματα κρόκου
  • ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη – μπορντό συσκευασία )
  • 2 νεροπότηρα νερό
  • 1 νεροπότηρο ρύζι καρολίνα, πλυμένο 


PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1872: Διεξάγεται ο πρώτος τελικός ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Γουόντερερς νικούν του Ρόιαλ Ιντζινίαρς και κατακτούν το τρόπαιο.
1921: Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Αφιόν Καραχισάρ, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία.
1968: Μία από τις ντροπιαστικότερες σελίδες για τους Αμερικανούς στον πόλεμο του Βιετνάμ. Δυνάμεις τους εισβάλουν στο χωριό Μάι Λάι και σκοτώνουν 450 άοπλους χωρικούς.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ανακοινώνουν την απαγωγή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Άλντο Μόρο και απειλούν ότι θα τον εκτελέσουν αν δεν αποφυλακιστούν όσα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί.
1992: Δεύτερος σεισμός μέσα σε δυο μέρες συγκλονίζει την Τουρκία, σκοτώνοντας 800 άτομα.
1993: Ο Άρης κατακτά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο μπάσκετ, κερδίζοντας στον τελικό την τουρκική Εφές Πίλσεν με 50-48. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 16/03/2011

Ζεστό και υγρό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες και τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά που από το απόγευμα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin