Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
►
2011
(
4948
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
2010
(
804
)
-
▼
Δεκεμβρίου
(
804
)
-
▼
Δεκ 14
(
24
)
- Τούρκος πιλότος: «Πως έριξα τον Ηλιάκη»
- Ο ‘άλλος φόβος’ των αστεροειδών
- Γρεβενά:εμπόδια στις προσπάθειες κατασκευής του ασ...
- Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943
- Συμφωνεί το υπ. Οικονομικών με την Αρχή Δεδομένων ...
- Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ανταρτική
- Το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2010 δόθηκε για το γραφέ...
- Χωρίς χρονικό περιορισμό πλέον τα videos στο YouTube
- Κλείνουν οι κατασκευαστικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη
- Βγάζουν το εθνόσημο από την Εθνική Φρουρά
- Στo …ποντίκι το νέο όπλο για τις κυβερνοεπιθέσεις!
- Το ποδήλατο... βλάπτει τη γονιμότητα
- Στα 100 καλύτερα κρασιά το "Ασσύρτικο"
- Ορθορεξία: Μια νέα διατροφική διαταραχή
- Νέα τροπή στο ατύχημα του «Aegean Star»
- Στην άκρη του Ηλιακού συστήματος το Voyager 1
- Ανασαίνουν βακτήρια
- Stargate και Κόλπος του Άντεν: Μια περίεργη υπόθεσ...
- Νέα τουρκική πρόκληση
- Εφοδοι του ΣΔΟΕ με laptop στις επιχειρήσεις
- Mειωμένες κατά 25% οι αιτήσεις για το Ανοιχτό Πανε...
- Ηλεκτρονική κάρτα με νόμο
- Χειρόφρενο στα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Καλημέρα...
-
▼
Δεκ 14
(
24
)
-
▼
Δεκεμβρίου
(
804
)
Contact via email
Τούρκος πιλότος: «Πως έριξα τον Ηλιάκη»
Ο ‘άλλος φόβος’ των αστεροειδών
Οι αστεροειδείς, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, κρύβουν τα μυστικά τόσο της ζωής όσο και του θανάτου του πλανήτη μας.
Οι σύγχρονοι επιστήμονες οπλισμένοι από μια σειρά ισχυρών τηλεσκοπίων ανακαλύπτουν καθημερινά μέχρι 3.000 αστεροειδείς, που κινούνται στον περίγυρο του ηλιακού συστήματός μας.
Όπως, όμως, διατείνονται ο φόβος για τη Γη δεν βρίσκεται στην ύπαρξη ενός γιγάντιου αστεροειδή που θα χτυπήσει τη Γη, αλλά ο φόβος υπάρχει στους μικρούς αστεροειδείς που κρύβουν μυστικά τα οποία δεν γνωρίζουμε.
Οι ερευνητές αφού εξήγησαν ότι η ώθηση στους αστεροειδείς δίνεται από τα φωτόνια, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από αυτούς μεταφέρουν μυστηριώδη φορτία πάχνης ή πάγου που καθώς κινούνται μέσα στο ηλιακό σύστημα μας θα μπορούσαν να ‘σπείρουν’ ένα άλλο είδος ζωής στη Γη.
Μια μορφή ζωής που, πιθανόν, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ακόμη, που ενδέχεται να απειλήσει την υπάρχουσα μορφή ζωής, όπως τη γνωρίζουμε.
Μια νέα μορφή ζωή που θα πολεμήσει να καταστρέψει την 'παλιά' μορφή της ζωής στον πλανήτη Γη.
πηγή : http://echedoros-p.blogspot.com
Γρεβενά:εμπόδια στις προσπάθειες κατασκευής του αστεροσκοπείου στον Όρλιακα
καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και ως συνεργάτης της NASA. Σε μια ένδειξη μεγάλης αγάπης για τον τόπο καταγωγής του, συναντήθηκε πριν από τρία χρόνια με τον νομάρχη Γρεβενών και συζήτησε μαζί του τις δυνατότητες κατασκευής ενός αστεροσκοπείου στην περιοχή του όρους Όρλιακα. Ωστόσο οι προσπάθειες που ακολούθησαν «σκόνταψαν» στην ελληνική γραφειοκρατία και την σχετική νομοθεσία που δεν προβλέπει τη δημιουργία αστεροσκοπείων στα βουνά…
«Δεν ξέρω πώς κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει καθώς σε όλο τον κόσμο τα αστεροσκοπεία δεν χτίζονται στον κάμπο ή στις πόλεις. Μάλιστα η τοποθεσία του Όρλιακα είναι ιδανική, ίσως μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη καθώς έχει την ελάχιστη δυνατή φωτορρύπανση διότι βρίσκεται μακριά από μεγάλες πόλεις. Το γεγονός αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την αρτιότητα των αστρονομικών παρατηρήσεων», εξηγεί ο κ. Οικονόμου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, σκοπός της δημιουργίας του αστεροσκοπείου είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές της περιοχής να γνωρίσουν τον κόσμο της αστρονομίας και στους επιστήμονες όλου του κόσμου να συνεργάζονται πάνω σε δεδομένα παρατηρήσεων που θα λαμβάνουν μέσω του διαδικτύου. Κάτι τέτοιο θα εντείνει παράλληλα τη συνεργασία των ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα της αστρονομίας και της αστροφυσικής.
Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε πάλι με τον νομάρχη Γρεβενών και, από τον νέο χρόνο, δήμαρχο Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς εξέτασαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο θέμα της δημιουργίας του αστεροσκοπείου.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία των κ.κ. Κουπτσίδη και Οικονόμου, ενώ όπως έγινε γνωστό, θα διερευνηθούν, σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή, τρόποι υπέρβασης των εμποδίων και χρηματοδότησης του έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, αν όλα πάνε καλά το αστεροσκοπείο θα κατασκευαστεί σε δύο με δυόμισι χρόνια, ενώ αμέσως μετά θα είναι δυνατό να ξεκινήσουν οι επισκέψεις των μαθητών. Στη συνέχεια θα προωθηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν και οι ερευνητικές και επιστημονικές του λειτουργίες.
πηγή : http://efagonizesthe.blogspot.com
Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943
Ύστερα, οι γυναίκες ανηφόρισαν προς το μέρος που είχαν οδηγήσει τους άνδρες και βρέθηκαν μπροστά στο πιο φρικιαστικό και απάνθρωπο θέαμα. Ανδρες, πατεράδες, γιοι και αδελφοί κείτονταν νεκροί πλημμυρισμένοι στο αίμα.
Συμφωνεί το υπ. Οικονομικών με την Αρχή Δεδομένων για τη φορο-κάρτα
Συγκεκριμένα, το υπουργείο προαναγγέλλει ότι το ζήτημα πρόκειται να ρυθμισθεί με νόμο –και όχι με υπουργική απόφαση- ο οποίος θα ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του φορολογουμένου, κατά τη χρήση της φορο-κάρτας. «Η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα τέτοιου εγχειρήματος. Στη γνωµοδότησή επισηµαίνει ότι η καθιέρωση της εν λόγω κάρτας πρέπει ψήφιση νόµου, µε τον οποίο θα ρυθµίζεται το επίµαχο σύστηµα επεξεργασίας και στη συνέχεια την έκδοση υπουργικής απόφασης κατ’ εφαρµογή του νόµου, για τη ρύθµιση των τεχνικών λεπτοµερειών.
Επί της ουσίας, ωστόσο, η Αρχή εκτιµά ότι το νέο σύστηµα ενέχει τον κίνδυνο δηµιουργίας «καταναλωτικού προφίλ», απ’ όπου θα αποκαλύπτονται τυχόν ιδιαιτερότητες του προσώπου, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Η καταγραφή δε των συναλλαγών του σε πραγµατικό χρόνο θα έχει ως συνέπεια τη δυνατότητα επεξεργασίας των στοιχείων από τρίτους για διάφορους σκοπούς, καθώς τα δεδοµένα θα παραµένουν εκτεθειµένα για µεγάλο χρονικό διάστηµα.
∆εδοµένου ότι στόχος της πρωτοβουλίας του υπουργείου Οικονοµικών είναι ο έλεγχος του ΦΠΑ, η Αρχή προτείνει διαχωρισµό του από την ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών, ώστε οι συναλλαγές του πολίτη να κατατίθενται µόνο στο τέλος του χρόνου για να µην τυγχάνουν οποιασδήποτε επεξεργασίας.
Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ανταρτική
Το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2010 δόθηκε για το γραφένιο – ένα υπέρλεπτο υλικό δύο διαστάσεων
Το γραφένιο ήταν τρίτο στη λίστα των πιθανών Νόμπελ και επιβραβεύει τις προσπάθειες δύο Ρώσων φυσικών.
Το γραφένιο είναι μια μορφή του άνθρακα. Σαν υλικό είναι εντελώς νέο – όχι μόνο το λεπτότερο που έγινε ποτέ, αλλά και το ισχυρότερο. Ως καλός αγωγός του ηλεκτρισμού άγει σαν τον χαλκό. Ως αγωγός της θερμότητας ξεπερνά όλα τα άλλα γνωστά υλικά. Είναι σχεδόν διαφανές, αλλά και τόσο πυκνό που ακόμη και το ήλιο, το μικρότερο άτομο αερίου, δεν μπορεί να το διαπεράσει. Ο άνθρακας, η βάση όλων των γνωστών μορφών ζωής στη γη, μας εξέπληξε ευχάριστα για άλλη μια φορά.
Γραφένιο από γραφίτη: Ο γραφίτης είναι μια βασική ύλη που βρίσκουμε στη φύση. Όταν λαμβάνεται από τον γραφίτη σε μορφή φύλλων γίνει το γραφένιο. Αν τυλιχθούν τα φύλλα του γραφενίου σχηματίζει ένα νανοσωλήνα από άνθρακα, αν διπλωθεί γίνεται μια μικρή μπάλα ποδόσφαιρο, το φουλλερένιο. Το γραφένιο, κρυμμένο μέσα στον γραφίτη, περιμένει να το ανακαλύψουμε.
Μια λεπτή στρώση του κοινού άνθρακα, πάχους ενός μόνο ατόμου, βρίσκεται πίσω από το φετινό Νόμπελ στη φυσική. Οι δύο Ρώσοι Geim και Novoselov έχουν δείξει ότι ο άνθρακας σε μια τέτοια επίπεδη φόρμα έχει εξαιρετικές ιδιότητες που προέρχονται από τον εξαιρετικό κόσμο της κβαντικής φυσικής.
Οι Geim και Novoselov εξάγουν το γραφένιο από ένα κομμάτι γραφίτη, όπως αυτό που βρίσκεται στα συνηθισμένα μολύβια. Χρησιμοποιώντας το συνηθισμένο σελοτέιπ κατάφεραν να φτιάξουν μια νιφάδα του άνθρακα με πάχος μόλις ενός ατόμου. Μέχρι τότε πολλοί πίστευαν ότι ήταν αδύνατο τέτοια λεπτά κρυσταλλικά υλικά να είναι σταθερά.
Πραγματικές φέτες γραφενίου από μια δημοσίευση του 2004 που ανέφερε πρώτα την απομόνωση και τη σταθερότητα του υλικού, πάχους ενός μόνο ατόμου
Ωστόσο, με το γραφένιο, οι φυσικοί μπορούν να μελετήσουν τώρα μια νέα κατηγορία δισδιάστατων υλικών με μοναδικές ιδιότητες. Το γραφένιο καταφέρνει να κάνει δυνατά τα πειράματα που ανατρέπουν τα στερεότυπα στα φαινόμενα στην κβαντική φυσική. Επίσης, είναι δυνατόν να εμφανιστεί μια απέραντη ποικιλία πρακτικών εφαρμογών, από τη δημιουργία νέων υλικών έως και την κατασκευή καινοτόμων ηλεκτρονικών. Το τρανζίστορ από γραφένιο προβλέπεται να είναι σημαντικά ταχύτερο από το τρανζίστορ του πυριτίου και να οδηγήσει έτσι σε πιο αποτελεσματικούς υπολογιστές.
Δεδομένου ότι είναι σχεδόν διαφανές και καλός αγωγός, το γραφένιο είναι κατάλληλο για την παραγωγή διαφανών οθονών αφής, πάνελ φωτισμού και ίσως ακόμη και ηλιακά κύτταρα.
Όταν αναμιγνύεται με τα πλαστικά, το γραφένιο μπορεί να τα μετατρέψει σε καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά στη θερμότητα και πιο ανθεκτικά. Αυτή η αντοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέα σούπερ ανθεκτικά υλικά, τα οποία είναι επίσης λεπτά, ελαστικά και ελαφριά. Στο μέλλον, οι δορυφόροι, τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν από νέα σύνθετα υλικά.
Οι βραβευθέντες έχουν εργαστεί μαζί για πολύ καιρό τώρα. Ο Konstantin Novoselov είναι 36 ετών αρχικά δούλεψε με τον Andre Geim, 51 ετών, ως διδακτορικός φοιτητής στην Ολλανδία. Ακολούθησε στη συνέχεια τον Geim στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι δύο αρχικά σπούδασαν και ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους ως φυσικοί στη Ρωσία. Τώρα και οι δύο είναι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Κατασκευή και φυσική του γραφένιου
Οι φυσικοί για πολύ καιρό προσπαθούσαν να φτιάξουν γραφένιο με χημική απολέπιση του γραφίτη αλλά απέτυχαν. Ακολούθως, το κατάφεραν με μηχανικό διαχωρισμό τρίβοντας γραφίτη πάνω σε κάποια επιφάνεια. Τα ατομικά επίπεδα έγιναν ορατά με οπτικό μικροσκόπιο πάνω σε υπόστρωμα SiO2 και ακολούθησε εξακρίβωση με μικροσκόπιο ατομικής δύναμης.
Το γραφένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί
Ερευνητές της IBM έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποίησαν το γραφένιο για τη δημιουργία «διόδων επίδρασης πεδίου» (FET), ένα είδος τρανζίστορ, με συχνότητες λειτουργίας που έφτασαν τα 30 GHz και θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω στα 100 GHz.
Για τη δημιουργία των πειραματικών τρανζίστορ η ερευνητική ομάδα εφάρμοσε μια θερμική τεχνική για το σχηματισμό στρωμάτων γραφένιου πάνω σε πυρίτιο. Κατασκεύασαν έτσι μια πλάκα πυριτίου, όμοια με αυτές στις οποίες δημιουργούνται τα συμβατικά τσιπ, καλυμμένη όμως με FET γραφένιου.
Τέλος
- Οι φορείς του ηλεκτρισμού λόγω του πλέγματος, υπακούουν στην εξίσωση του Dirac για άμαζα φερμιόνια!
- Οι φορείς εξακολουθούν να είναι ηλεκτρόνια και οπές, χάνουν όμως την ενεργό τους μάζα.
- Τελικά το γραφένιο λειτουργεί ως κυματοδηγός για ηλεκτρόνια.
Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι επιστήμονες
Οι ρωσικής καταγωγής επιστήμονες εξέφρασαν την έκπληξή τους για «τις επαναστατικές εργασίες τους στο γραφένιο», ένα υλικό που μπορεί να φέρει επανάσταση στην ηλεκτρονική.
«Είμαι συγκλονισμένος», δήλωσε ο 36χρονος Νοβοσέλοφ στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT, το οποίο μετέδωσε ότι αυτό του αποκάλυψε ότι κέρδισε το βραβείο.
«Είναι τρελό», προσέθεσε ο Νοβοσέλοφ, σχολιάζοντας ότι δεν περίμενε να κερδίσει το βραβείο παρά τις εκτιμήσεις των ειδικών που τον τοποθετούσαν μαζί με τον Γκέιμ μεταξύ των φαβορί.
Την έκπληξή του εξέφρασε και ο 51χρονος Αντρέ Γκέιμ, ο οποίος ήταν ο καθηγητής του συνεργάτη του «Κόστια» Νοβοσέλοφ στο παρελθόν.
Την ώρα που του τηλεφώνησαν από τη Στοκχόλμη για να του ανακοινώσουν ότι κέρδισε το βραβείο, αυτός ετοιμαζόταν να απαντήσει σε ηλεκτρονικά μηνύματα.
«Τα σχέδιά μου για σήμερα; Θα επιστρέψω στη δουλειά μου. Τα σχέδιά μου δεν θα αλλάξουν», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση ότι του απονέμεται το φετεινό Νόμπελ Φυσικής και δεσμεύτηκε να μην επαναπαυθεί στις δάφνες της επιτυχίας του.
«Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες νικητών των βραβείων Νόμπελ: αυτοί που μετά σταματούν να κάνουν ο,τιδήποτε ως το τέλος της ζωής τους και αυτό είναι μια πολύ κακή υπηρεσία στην κοινωνία», προσέθεσε.
«Και υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν αυτό που θα σκεφτούν κι άλλοι άνθρωποι, ότι κέρδισαν το Νόμπελ κατά τύχη και οι οποίοι αρχίζουν να εργάζονται ακόμη πιο σκληρά από προηγουμένως», σχολίασε, εξηγώντας ότι θέλει να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.
Οι δύο φυσικοί είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στη Βρετανία, το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν τη «φανταστική είδηση» και υπογράμμισε ότι οι εργασίες των δύο επιστημόνων έχουν «τεράστια πρακτικά πλεονεκτήματα».
«Είναι μία φανταστική είδηση. Είμαστε κατευχαριστημένοι που η δουλειά του Αντρέ και του Κονσταντίν πάνω στο γραφένιο αναγνωρίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την επιτροπή των βραβείων Νόμπελ 2010», δήλωσε η πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Νάνσι Ρόθουελ.
«Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας θεμελιώδους ανακάλυψης που στηρίχθηκε στην επιστημονική περιέργεια και η οποία έχει τεράστια πρακτικά, κοινωνικά και οικονομικά πλεονεκτήματα για την κοινωνία», προσέθεσε.
Πηγή: www.physics4u.gr - ScienceDaily – ΑΠΕ
Χωρίς χρονικό περιορισμό πλέον τα videos στο YouTube
Ο χρήστης μπορεί πλέον να ανεβάζει μεγάλα videos, αρκεί να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν το YouTube με ανέβασμα copyrighted υλικού. Σε αυτή την περίπτωση, διατηρείται το όριο των 15 λεπτών.
Το νέο προνόμιο χορηγείται σταδιακά στους χρήστες। Βέβαια, αν κάποιος το εκμεταλλευτεί για να ανεβάσει ένα επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς, θα επανέλθει στο όριο των 15 λεπτών, καθώς οι τηλεοπτικές σειρές προστατεύονται.
Κλείνουν οι κατασκευαστικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη
Βγάζουν το εθνόσημο από την Εθνική Φρουρά
Ήδη οι αντιδράσεις στην Κύπρο έχουν ξεκινήσει και χαρακτηριστικό είναι το παραπάνω κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των φιλάθλων του πατριωτικού ΑΠΟΕΛ.
Πολιτική υπόσταση έλαβε το ζήτημα των καταγγελιών της επαναλαμβανόμενης υποστολής της ελληνικής σημαίας από στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και πεδία βολής. Ακόμα, άλλες καταγγελίες αφορούν την αφαίρεση των διακριτικών εθνικών συμβόλων από τα σακίδια ασκήσεων των ΛΟΚ. Το θέμα ηγέρθη κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας. Από ανάληψης της εξουσίας Χριστόφια, οι κυβερνώντες τρέμουν κάθε τί προάγει την ελληνική εθνική ταυτότητα των Κυπρίων, μεθοδικά δε, δρουν στο στράτευμα με την αφαίρεση των εθνικών συμβόλων, την απαγόρευση αντικατοχικών συνθημάτων (με το χαρακτηρισμό ως «ρατσιστικά») και την κατάπτωση του εθνικού και ηθικού φρονήματος των κληρωτών στρατιωτών και μόνιμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς.
Αλήθεια, πού πάμε; Από την Παιδεία, μέχρι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την Άμυνα της πατρίδας μας, το ΑΚΕΛ εδραιώθηκε τόσο, που περνά τα ψευδοεπαναπροσεγγιστικά του ιδεολογήματα. Με ποιο φρόνημα θα πολεμήσουν οι φαντάροι μας, όταν το κατεστημένο έχει επιβάλει στη συνείδησή τους το βόλεμα, τις πελατειακές σχέσεις και την καθίζηση των εθνικών ιδεών; Η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε τους αγώνες της Εθνικής Φρουράς, ούτε το ρόλο που επιτελεί. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η Ε. Φ, την οποία το ΑΚΕΛ καθυβρίζει με την καθημερινή του πολιτική πρακτική, ιδρύθηκε το 1964, κατά την περίοδο της στρατιωτικής τουρκανταρσίας των «αδελφών» Τουρκοκυπρίων και στα πλαίσια του Σχέδιου Αμύνης Κύπρου υπό τον Αρχηγό της ΑΣΔΑΚ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Αμύνης Κύπρου), Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα. Η μαχητές της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Κύπρου, τόσο στις μάχες του 1964, όσο και στην τουρκική εισβολή του 1974. Η Ιδέα της Ελλάδος και της Ενώσεως ήταν ο καθοδηγητικός φάρος των σύγχρονων ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, απέναντι στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.
Ντροπή στο ΑΚΕΛ και σε όσους ανέχονται την υποστολή της σημαίας μας από τα στρατόπεδα. Γι΄αυτούς, έχει έτοιμη και διαχρονική απάντηση ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας:
«Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι είμεθα Έλληνες την συνείδησιν και την καταγωγήν. Θέλωμεν την Ένωσιν, διότι αυτό ήτο το όραμα ολοκλήρων γενεών. Αυτό όμως δεν είναι απλώς ιδεαλισμός, αλλά κάτι το οποίον εμπίπτει και εις τον ρεαλισμόν. Διότι οι λαοί, οι οποίοι λησμονούν τα εθνικάς υποθήκας, λησμονούν την καταγωγήν των, σιγά σιγά φθίνουν, μαραίνονται και υποκύπτουν εις την δύναμιν του ισχυροτέρου, του κατακτητού...» (ομιλία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 06 Ιουλίου 1964).
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr
Στo …ποντίκι το νέο όπλο για τις κυβερνοεπιθέσεις!
Το ποδήλατο... βλάπτει τη γονιμότητα
πηγή : http://dete.gr
Στα 100 καλύτερα κρασιά το "Ασσύρτικο"
Το «Wine Spectator» επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καταναλωτική συνείδηση και όσοι οινοπαραγωγοί περιλαμβάνονται στο έντυπο το θεωρούν ως κατόρθωμα.
Όπως είπε στο Βήμα ο Γ. Κουτσογιαννόπουλος, ιδιοκτήτης του οινοποιείου: «Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Είναι μεράκι και θέμα αγάπης να ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει. Αν το χόμπι σου είναι η δουλειά σου, θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.
Πετάξαμε από τη χαρά μας με τη βράβευση. Σκεφθείτε ότι είμαστε ένα μικρό οινοποιείο, όπου το καλοκαίρι δουλεύουν 10 άνθρωποι και τον χειμώνα επτά. Όλες οι παιδικές αναμνήσεις είναι αμπέλια, οινοποιεία και γαϊδουράκια».
Προσέθεσε πως ετησίως παράγονται 80.000 φιάλες και 50 τόνοι χύμα κρασιού.
Η ιστορία του οινοποιείου έχει ως εξής: Το 1870 ο προπάππους του από τη Σύρο βρέθηκε στη Σαντορίνη όπου άρχισε να ασχολείται με το κρασί ενώ μέχρι το 1917 έκανε εξαγωγές στην Οδησσό. Στη συνέχεια, οι εξαγωγές έγιναν προς τη Δυτική Ευρώπη και την Αίγυπτο.
«Εμένα δεν με πειράζει να βάζουν μεγάλους φόρους, όμως με ενοχλεί όταν τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μακάρι και το κράτος να ήταν βοηθός και όχι χειρόφρενο. Στον χώρο του κρασιού υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Εάν υπάρχει ένας χώρος που δεν έχει "καεί", αυτός είναι η Σαντορίνη. Στο εξωτερικό γνωρίζουν ότι έχει διαφορές από άλλα σημεία της χώρας. Έτσι σιγά σιγά η Σαντορίνη εξάγει με χαλαρούς ρυθμούς. Ωστόσο αυτό που έχει “πεθάνει” είναι η Ευρώπη. Αντίθετα, οι χώρες που έχουν προοπτική είναι η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα» σημείωσε.
«Σε εμάς, την τέταρτη γενιά, κληροδοτήθηκαν πολλά σκεύη και αντικείμενα. Μας μπήκε λοιπόν η ιδέα να δημιουργήσουμε ένα μουσείο, να τοποθετήσουμε σε σειρά κάθε μηχάνημα και σκεύος και να δούμε πώς εξελίχθηκε το κρασί της Σαντορίνης, αλλά και η ιστορία της οικογένειας. Πήγαμε και πήραμε και άλλα εκθέματα, τα φέραμε εδώ και ύστερα από 21 ολόκληρα χρόνια και μεγάλα ποσά επένδυσης τελειοποιήσαμε το μουσείο και δείχνουμε όλη την ιστορία του κρασιού στη Σαντορίνη» προσέθεσε.
Στο μουσείο του οινοποιείου βρίσκεται το πρώτο πιεστήριο που έφεραν στη Σαντορίνη Φράγκοι καλόγεροι το 1660 το οποίο στη συνέχεια απέκτησε ο παππούς του κ. Κουτσογιαννόπουλου.
«Για να τον ευχαριστήσουν, του έδωσαν ένα ξύλινο πιεστήριο, χειροποίητο και χειροκίνητο, φτιαγμένο από βελανιδιά στο Λακεντόκ της Γαλλίας. Υπάρχουν κινητά και ακίνητα ομοιώματα που δίνουν σε μεγαλύτερη έμφαση αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε, καθώς και ήχοι και οσμές που αντιστοιχούν σε αυτό που βλέπεις. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τον επισκέπτη να πάρει πληροφορίες σε μήκος 300 και βάθος οκτώ μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης!» υπογράμμισε.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε το παλαιότερο Βινσάντο του κόσμου, παραγωγής 1959. Ο πατέρας μου το είχε φυλάξει σε ένα βαρέλι και το εμφιαλώσαμε για να το σώσουμε. Αυτό το κρασί είναι το μοναδικό που μπορείς να παλαιώσεις για περισσότερο από 100 χρόνια και να συνεχίζει να δίνει περισσότερες γεύσεις και αρώματα χωρίς να χαλάει. Δε θα ήθελα να το πουλήσω, προτιμώ να μας μείνει και κάθε γενιά να ανοίγει από ένα μπουκάλι» κατέληξε.
πηγή : http://www.cosmo.gr
Ορθορεξία: Μια νέα διατροφική διαταραχή
Νέα τροπή στο ατύχημα του «Aegean Star»
Ο 50χρονος συνελήφθη από άνδρες του λιμενικού, γιατί παρέλαβε ένα ασυνόδευτο δέμα από το «European Express», το οποίο περιείχε 30 γραμμάρια ηρωίνης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην καμπίνα του πλοίου, εντοπίστηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας διάφορα άλλα σύνεργα καθώς και υπολείμματα ηρωίνης.
Ο εν λόγω άνδρας κρατούσε το πηδάλιο την ώρα του ατυχήματος, γεγονός που ίσως δώσει νέα τροπή στο ναυτικό ατύχημα.
Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία απορρύπανσης του λιμενοβραχίονα. Από τη διαρροή καυσίμου προκλήθηκαν ζημιές στα αλιευτικά σκάφη των ψαράδων του Συλλόγου Αλιέων στο Φανάρι με τους ιδιοκτήτες τους να φέρονται αποφασισμένοι να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
πηγή : http://www.newsbeast.gr
Στην άκρη του Ηλιακού συστήματος το Voyager 1
Το πιο μακρινό από τη Γη, διαστημόπλοιο, Voyager 1, κατέγραψε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το Ηλιακό Σύστημα. Πλέον, σε απόσταση 17,4 δισ. χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, εντόπισε μια αλλαγή στη ροή των σωματιδίων που το περιβάλλουν. Αυτά τα σωματίδια που προέρχονται από τον Ήλιο, δεν ταξιδεύουν πια προς τα έξω αλλά κινούνται πλάγια.
Ο αρχικός στόχος τους ανιχνευτή της NASA ήταν η διεξαγωγή έρευνας για το εξωτερικό των πλανητών Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας, έργο που ολοκληρώθηκε το 1989. Στη συνέχεια, συνέχισε την πορεία του προς το βαθύ διάστημα, με γενική κατεύθυνση το κέντρο του Γαλαξία μας.
Τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου δημιουργούν γύρω από το Ηλιακό σύστημα μια φούσκα, γνωστή ως ηλιόσφαιρα. Ο ηλιακός άνεμος ταξιδεύει με “υπερηχητική” ταχύτητα αρχικά και στη συνέχεια επιβραδύνει. Το σημείο όπου ο ηλιακός άνεμος επιβραδύνει αποκαλείται σοκ τερματισμού και το όριο αυτό ονομάζεται ηλιόπαυση. Το Voyager έχει υπολογίσει την ταχύτητα του ανέμου στο σημείο που τώρα βρίσκεται, στο μηδέν.
"Έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου ο άνεμος του Ήλιου, που μέχρι στιγμής πραγματοποιούσε κίνηση προς τα έξω, κινείται μόνο πλευρικά, έτσι ώστε να καταλήξει στην ουρά της ηλιόσφαιρας", δήλωσε ο καθηγητής Στόουν.
To Voyager 1 εκτοξεύτηκε το 1977 και λίγο μετά το Voyager 2. Τόσο το ένα όσο και το άλλο μη επανδρωμένο διαπλανητικό διαστημόπλοιο, μεταφέρει ένα δίσκο από χρυσάφι, με ήχους, μουσική και εικόνες από τη Γη, για την περίπτωση που συναντήσουν ποτέ εξωγήινη ζωή.
Πηγή: www.enet.gr
Ανασαίνουν βακτήρια
Επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου μικροοργανισμοί εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μικροφύκη και κυανοβακτήρια, που είναι αερομεταφερόμενοι φωτοσυνθετικοί μικροοργανισμοί, μερικοί από τους οποίους ευθύνονται για αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας με τη μέγιστη αφθονία αερομεταφερόμενων φωτοσυνθετικών μικροοργανισμών, ένας κάτοικος του κέντρου της πόλης μπορεί να εισπνεύσει τουλάχιστον 2.500 δυνητικά επιβλαβή κύτταρα μικροοργανισμών.
Αυτό προκύπτει από την έρευνα του ΑΠΘ, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στο 3ο συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας «Μικροβιόκοσμος», με τίτλο «Ο μικροβιόκοσμος της ζωής: Υγεία - Τρόφιμα - Περιβάλλον - Παιδεία - Κοινωνία». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 16 ώς 18 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την πρώτη αυτή αεροβιολογική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το καλοκαίρι του 2007 ώς το φθινόπωρο του 2008, στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης αναγνωρίστηκαν 63 είδη μικροφυκών και κυανοβακτηρίων.
Ανάμεσά τους και θαλάσσιοι μικροοργανισμοί, που πιθανώς είχαν αυτόχθονη προέλευση, καθώς παρατηρήθηκαν ταυτόχρονα στο φυτοπλαγκτόν του Θερμαϊκού Κόλπου. Σε όλους τους μήνες του έτους, τουλάχιστον ένα γένος που περιλαμβάνει δυνητικά επιβλαβή είδη αναγνωρίστηκε ανάμεσα στους φωτοσυνθετικούς αερομεταφερόμενους μικροοργανισμούς.
Τον Δεκέμβριο του 2007 και τους μήνες Φεβρουάριο, Ιούνιο, Ιούλιο και Οκτώβριο του 2008, περισσότερο από το 50% των αερομεταφερόμενων μικροφυκών και κυανοβακτηρίων προέρχονταν από είδη που σχετίζονται με προβλήματα υγείας. Οι επιστήμονες προτείνουν να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ των αερομεταφερόμενων φωτοσυνθετικών μικροοργανισμών και της έξαρσης αναπνευστικών ή άλλων προβλημάτων υγείας.
Stargate και Κόλπος του Άντεν: Μια περίεργη υπόθεση ή ένα ακόμη κόλπο;
Η παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο αναφορικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στον Κόλπο του Άντεν εκτός από τους σχετικούς ιστότοπους που ασχολούνται με παρόμοια θέματα έχει δει το φως της δημοσιότητας και σε μεγάλα ειδησιογραφικά site όπως αυτό της αγγλόφωνης έκδοσης της Pravda. Το ότι βέβαια παρόμοιες δημοσιεύσεις συναντώνται όλο και πιο συχνά δε σημαίνει πως το αντικείμενο του θέματος αποκτά περισσότερη συνάφεια με την αλήθεια, περισσότερη από ότι ίσως έχει. Τι λένε πάντως οι υποστηρικτές της θεωρίας του Κόλπου του Άντεν;
Σύμφωνα με ένα υποτιθέμενο έγγραφο του WikiLeak που έχει διαρρεύσει, αλλά που δεν έχει κανείς ακόμη, το 2000 ο ναύαρχος Maksimov διοικητής του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, έστειλε μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι μια μαγνητική δίνη είχε δημιουργηθεί (Νοέμβριος 2000) ή ανακαλυφθεί στον Κόλπο του Άντεν έξω από τις ακτές της Σομαλίας και πως παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας να την περιορίσουν(;) ή να μελετήσουν τη φύση της –η οποία δείχνει να «αψηφά» όλους τους νόμους της φυσικής- απέτυχαν.
Στα τέλη του 2008 διαπιστώνεται πως η δίνη αυτή σταδιακά μεγαλώνει και από εκεί και πέρα και σύμφωνα πάντα με τους υποστηρικτές της θεωρίας αυτής, ξεκινά μια «παγκόσμια» εμπλοκή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας από Σομαλούς ενόπλους. Οι επιχειρήσεις αυτές Ocean Shield (ΝΑΤΟ), Atalanta (EE), Combined Task Force 151 (ΗΠΑ) αλλά και μεμονωμένες αποστολές πολεμικών σκαφών από Ινδία, Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Μαλαισία υποτίθεται πως δεν έχουν ως στόχο τους Σομαλούς πειρατές αλλά την στρατιωτική παρουσία έναντι «οποιασδήποτε απειλής».
Προχωρώντας ακόμη περισσότερο κάποιοι υποστηρίζουν πως στις 5 Ιανουαρίου του 2010 η «μαγνητική δίνη» που δεν πρόκειται τελικά για δίνη, αλλά για μία πύλη, μια αστρική πύλη, άνοιξε προκαλώντας σειρά σεισμικών δονήσεων στον Κόλπο του Άντεν αλλά και πρωτοφανή αστάθεια στα μετεωρολογικά φαινόμενα. Το κύμα ψύχους στην Ευρώπη, -σε Βρετανία, Σουηδία, Νορβηγία έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 100 ετών- στις ΗΠΑ, στην Κίνα, όπως και οι πλημμύρες είναι αποτελέσματα της «αστρικής» αυτής πύλης.
Η υπόθεση έχει όμως και συνέχεια. Το περίφημο σπειροειδές φαινόμενο της Νορβηγίας, ένα χρόνο σχεδόν πριν,. στις 9 Δεκεμβρίου του 2009, αποδίδεται ως ένα «πρόδρομο» φαινόμενο της δίνης του Άντεν, αν και η επίσημη εξήγηση είναι πως οφείλεται στην αντανάκλαση του ήλιου επάνω στο αέρια καύσης της αποτυχημένης ρωσικής δοκιμής ενός νέου ρωσικού διηπειρωτικού βλήματος του Bulava. Και πάλι όμως με έγγραφο που κάποιοι επικαλούνται πως η ύπαρξή του έγινε γνωστή από το WikiLeaks παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Putin από τη ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπίας GRU αναφορά πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υπουργός άμυνας είχαν καταφύγει σε μυστική τοποθεσία την ημέρα εμφάνισης του φαινομένου αυτού.
Μάλιστα ένα άλλο έγγραφο το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι απόλυτα κατανοητό, με ημερομηνία αποστολής 9 Δεκεμβρίου του 2009 – ημέρα εμφάνισης του σπειροειδούς φαινομένου- από την αμερικανική πρεσβεία στο Όσλο προς την διοίκηση αεράμυνας βόρειας Αμερικής κάνει λόγο για ένα σχέδιο Project Aliceμ το οποίο συνδυάζει με το 2012.
NODIS USNORTHCOM Maj. Gen. Thompson
NSPD 51/HSPD-20: DECL: 03/20/2019 TAG EXDIS, ROGER, DOCKLAMP
SUBJECT: SWEDEN: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM
REF: USNORTHCOM 17835
Classified By: Lt. Col. McClary for reasons: (A), (Q), (Z), and (R)
¶1. (S) RNoAF response to HAARP/CERN spiral anomaly was limited to 175 km. with testing parameters met within 3degrees of arc access.
Τέλος κάποιοι υποστηρίζουν πως ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange έχει στην κατοχή του το κρίσιμο έγγραφο «Gulf of Aden Vortex» χωρίς να το έχει δημοσιοποιήσει ακόμη, -δεν πρόκειται για την ρωσική αναφορά του Maksimov προς τον Putin αλλά για αντίστοιχη αμερικανική αναφορά - και αυτός ήταν πρακτικά ο λόγος για την δίωξή του και το κλείσιμο του σχετικού ιστότοπου θέλοντας να προλάβουν τη διαρροή του στο διαδίκτυο.
Όποια και αν είναι η πραγματικότητα πάντως πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση, μια υπόθεση που ξεφεύγει από το σχεδόν σύνηθες πια πλαίσιο των UFO, βάζοντας στην εξίσωση των επαφών με άλλους εξωγήινους πολιτισμούς, μια πύλη από την οποία κανείς δεν ξέρει για πιο λόγο έχει δημιουργηθεί και ποιοι μπορεί να είναι οι «επισκέπτες» που μπορεί να έρθουν από εκεί. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να είναι ακόμη μια ευφάνταστη υπόθεση ενός «κύκλου» ανθρώπων που ο στόχος δημιουργίας της είναι το ίδιο άγνωστος όσο και η «δίνη» η ίδια.
Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr