Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon ΔΙΑΒΑΣΤΕ... τα 9 καλύτερα επαγγέλματα του κόσμου

 

Oλοι έχουμε βαθιά στη ψυχή μας απωθημένο το επάγγελμα των ονείρων μας. Πολλοί θα ήθελαν το χόμπι τους να είναι και το επάγγελμά τους καθώς το ασκείς με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και δεν το βαριέσαι. Άσε που συνήθως είσαι πάρα πολύ καλός σε αυτό που κάνεις γιατί πολύ απλά το «γουστάρεις!». 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα δέκα καλύτερα επαγγέλματα (αφορά κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό!) : 

PostHeaderIcon Tα φυτά είναι ο καλύτερος κλιματισμός

bdd88407bfe8c9e3a2c9911692246e50
Σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό μιας κατοικίας παίζει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και η βλάστηση που έχει επιλεγεί για τον κήπο της, ή σε περίπτωση που δεν διαθέτει, η φύτευση των πέριξ ανοιχτών χώρων και του δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπολογίζεται ότι υπό τη σκιά ενός δέντρου η θερμοκρασία μπορεί να κατέβει έως και 5 βαθμούς Κελσίου. Η επιλογή, μάλιστα, των φυτών που θα εξασφαλίσουν σε μια κατοικία δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και θερμότητα τον χειμώνα, αν και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς παράγοντες που έχουν σχέση με την ίδια την οικοδομή, παίζει επίσης ρόλο. «Κάποια είδη, όπως τα πλατάνια ή οι μουριές, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη θερμοκρασία έως 5 βαθμούς και αντίστοιχα να αυξάνουν τη σχετική υγρασία έως 20-30%», αναφέρει στην «Real planet» η Τζούλια Τζωρτζή δρ αρχιτέκτων τοπίου, δασολόγος, περιβαλλοντολόγος.

PostHeaderIcon Ν. Κορέα | Ψηφίστηκε ο χημικός ευνουχισμός στους παιδεραστές

 

Η Νότια Κορέα θέσπισε νόμο που επιτρέπει τη χρήση "του χημικού ευνουχισμού" σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, η οποία αποτελεί πλέον το πρώτο κράτος στην Ασία που επιτρέπει την επιβολή της τιμωρίας αυτής.

PostHeaderIcon Απο που βγάζει λεφτά η Google

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της από τις online διαφημίσεις.
Συγκεκριμένα, τους τελευταίους 12 μήνες το 97% των κερδών της Google που αντιστοιχεί σε $32.2 δισεκατομμύρια προέρχεται από τις διαφημίσεις!
google money 1 Απο που βγάζει λεφτά η Google
Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων της η Google το χρωστά στην υπηρεσία στοχευμένης διαφήμισης AdWords, με την οποία οι διαφημίσεις εμφανίζονται κάθε φορά που ο χρήστης κάνει αναζήτηση με κάποια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.

PostHeaderIcon «Ζωντανεύουν» μετά από 14 χρόνια οι Beavis και Butt-head

 

Τι κι αν πέρασαν 14 ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Beavis και Butt-head αποχαιρέτισαν το τηλεοπτικό κοινό; Το MTV αποφάσισε να «ζωντανέψει» ξανά το δημοφιλές καρτούν, από την επόμενη κιόλας σεζόν!

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ «Comic - Con», ανακοινώθηκε το comeback του καρτούν του Mike Judge (σχετικές φήμες υπήρχαν από την αρχή περίπου της χρονιάς) και προβλήθηκε απόσπασμα από τα νέα επεισόδια.

PostHeaderIcon Πάρτι – θρίλερ από τη «νεκρή» Νιάρχου

Κίτρινη, «πεθαμένη» και χλωμή υποδέχτηκε τους καλεσμένους της στο πάρτι που διοργάνωσε η πρώην σύζυγος του Σταύρου Νιάρχου, Δάφνη Γκίνες.
Η υψηλή κοινωνία του Λονδίνου θα συζητά για καιρό τον τρόπο που διάλεξε η εκκεντρική γυναίκα να υποδεχτεί τους καλεσμένους της, στο πάρτι που διοργάνωσε για να γιορτάσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον σχεδιαστή κοσμημάτων, Shaun Leane.

PostHeaderIcon Θα σιγήσουν οι καμπάνες

 
 
 Τέλος στο χτύπημα της καμπάνας ως ρολογιού κατά τις ώρες κοινής ησυχίας βάζει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου.

Επιπλέον, προβλέπεται
περιορισμός και στην ένταση με την οποία χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών.

PostHeaderIcon H χρωματική παλέτα των τροφίμων και η σημασία της

 

Νομίζετε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, έχει σημασία μόνο ως προς την ποσότητα; Αν ναι, κάνετε λάθος! Μετράει και το χρώμα!

Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι πολύ σημαντική για την υγεία. Είναι η πιο σημαντική κατηγορία τροφίμων για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και των εγκεφαλικών επεισοδίων, τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης σας, τη μείωση κινδύνου εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου και την προστασία από τον καταρράκτη και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ή απώλειας της όρασης. 

PostHeaderIcon Γυμνόστηθες κομμώτριες σε κομμωτήριο της Θεσσαλονίκης!

Γυμνόστηθες κομμώτριες σε κομμωτήριο της Θεσσαλονίκης! 
Γυμνόστηθες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι κομμώτριες σε γνωστό κομμωτήριο στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης μόνο στον αντρικό πληθυσμό, καθιστώντας το «κλείσιμο ραντεβού» δύσκολη υπόθεση…

Οι κοπέλες δέχθηκαν την πρόταση να μείνουν με τα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερη πελατεία… και μάλλον τα κατάφεραν.

PostHeaderIcon «Captain America»: ένα κόμικ 70 ετών στη μεγάλη οθόνη

 

H επέλαση της Marvel στη μεγάλη οθόνη συνεχίζεται: μετά τον Σπάιντερμαν, τον Χαλκ, τον Iron Man και τους Fantastic Four, έρχεται ο Captain America, ένα ακόμη δημοφιλές κόμικ που εμφανίστηκε λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα στις ΗΠΑ.

Η περιπέτεια «Ο πρώτος εκδικητής» (Captain America) σε σκηνοθεσία του Τζο Τζόνστον θα προβληθεί σε 3D την 1η Σεπτεμβρίου και στη χώρα μας. Η ταινία βγαίνει με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων του ομώνυμου κόμικ που έχει πουλήσει συνολικά από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του 210 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. 

PostHeaderIcon Η Google προειδοποιεί «Ο υπολογιστής σας είναι μολυσμένος»


Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες της μηχανής αναζήτησης της Google λαμβάνουν από τις 20 Ιουλίου ένα μήνυμα από την εταιρεία ότι ο υπολογιστής τους είναι πιθανότατα μολυσμένος, καθώς στέλνει ύποπτη κίνηση στους διακομιστές της. Το μήνυμα εμφανίζεται μόνο στην κορυφή της σελίδας των αποτελεσμάτων οποιασδήποτε αναζήτησης.

PostHeaderIcon Εξετάσεις αίματος μέσω iPhone!!!!!


Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές εκεί έξω, πολλές από τις οποίες είναι αμφισβητούμενης χρησιμότητας. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες εφαρμογές που μας υποχρεώνουν να σηκωθούμε και να χειροκροτήσουμε. Όπως, για παράδειγμα, αυτή που εμπνεύστηκε η Heather Clark, καθηγήτρια Φαρμακευτικών Επιστημών στο Northeastern University.

Σε πρώτη φάση, ο χρήστης της εφαρμογής κάνει ένα αόρατο tattoo που εμφυτεύει νανοσωματίδια στο δέρμα. Στη συνέχεια, παίρνει ένα ειδικά τροποποιημένο iPhone και ρίχνοντας πάνω στο tattoo ένα ειδικό φως διαβάζει στην οθόνη της συσκευής τα επίπεδα νατρίου, γλυκόζης και οξυγόνου αίματος.

Σε αυτή τη φάση, η εφαρμογή απαιτεί την τροποποίηση του iPhone, οπότε δεν είναι ιδιαίτερα χρηστική για το ευρύ κοινό. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι σύντομα θα δούμε και πιο εξελιγμένες μορφές αυτής της τεχνολογίας, που θα μπορούν να λειτουργήσουν απλά με την κάμερα του iPhone. Μπράβο στην κα Clark για την ιδέα της!


PostHeaderIcon Κλείνουν τα μη εξουσιοδοτημένα Apple Stores στην Κίνα


Πριν από λίγες ημέρες, ένα ζευγάρι Αμερικανών τουριστών βρισκόταν στην πόλη Kunming στη νοτιοδυτική Κίνα, όταν την προσοχή τους τράβηξε ένα Apple Store. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για άλλο ένα θαύμα των κινεζικών αντιγραφών.

PostHeaderIcon «Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης


«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης. O μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε εισαχθεί πριν δέκα ημέρες με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

PostHeaderIcon Honda: Ανάκληση 200.000 αυτοκινήτων παγκοσμίως


Περίπου 200.000 επιβατικά αυτοκίνητα σχεδιάζει να ανακαλέσει παγκοσμίως η ιαπωνική Honda Motor Co. (HMC, 7267.TO), εξαιτίας ελαττωματικών μηχανικών εξαρτημάτων.

PostHeaderIcon Υπέρβαροι άνδρες πάσχουν από ασθενοσπερμία


Σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη, η οποία βασίστηκε σε μια σύγκριση στην ποιότητα του σπέρματος και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Στοκχόλμη (ESHRE), οι υπέρβαροι άνδρες, όπως και οι υπέρβαρες γυναίκες, έχουν μειωμένες πιθανότητες τεκνοποίησης.

PostHeaderIcon Διαδικτυακές απειλές Ιουνίου: Παραμένει στην κορυφή των απειλών παγκοσμίως το INF/Autorun

Έρευνα της ESET παρουσιάζει τη στάση των χρηστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης

Δυστυχώς, οι σύγχρονες ψηφιακές απειλές ή αλλιώς η μάστιγα των υπολογιστών μέσω Διαδικτύου εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους χρήστες, καταστρέφοντας τα συστήματά τους. Το INF/Autorun, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ThreatSense.Net, του βασισμένου στο cloud computing, συστήματος συλλογής δεδομένων για malware (κακόβουλο λογισμικό) της ESET, αναδείχθηκε το πιο διαδεδομένο malware στην Ευρώπη (5,56%) και παγκοσμίως (6,72%) για τον μήνα Ιούνιο. Δεύτερο στη λίστα κατετάγη το Win32/Conficker, με ποσοστό 2,77% και 6,72% στην Ευρώπη και Παγκοσμίως, αντίστοιχα. 

PostHeaderIcon Πριόνισε τα αυτιά του γαϊδάρου του!


Πρωταγωνιστής ενός απίστευτου περιστατικού έγινε ένας 44χρονος αγρότης από την Σκόπελο, που έκανε επίδειξη… απανθρωπιάς βασανίζοντας με ανήκουστο τρόπο ένα ανυπεράσπιστο γαϊδουράκι! Με σκληρότητα που ούτε σε ταινίας τρόμου δεν βλέπουμε, έκοψε με… πριόνι (!) τα αυτιά του άτυχου ζώου και μάλιστα μπροστά στα μάτια συγχωριανών του!

PostHeaderIcon Συνελήφθη στην Κρήτη ο... Μίκι Μάους


Στη σύλληψη ενός «περίεργου» δράστη προχώρησαν αστυνομικοί στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στην Κρήτη για την «κάθαρση» από τους μικροπωλητές.
Πρόκειται για έναν 24χρονο Σλοβάκο, ο οποίος παρίστανε τον... Μίκι Μάους, προκειμένου να βγάλει έξτρα εισόδημα.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 24χρονος εργαζόταν σε ξενοδοχείο, όμως τις ελεύθερες ώρες του παρίστανε τον Μίκι Μάους, για να μπορεί να ζει καλύτερα.


PostHeaderIcon Αύξηση της εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη


Ραγδαία είναι η αύξηση της οικονομικής εκμετάλλευσης ανηλίκων από τη Βουλγαρία, τους οποίους τα οργανωμένα κυκλώματα εξαναγκάζουν σε επαιτεία και στην εργασία των φαναριών, σύμφωνα με έρευνα της κοινωνικής οργάνωσης "Άρσις", της βουλγαρικής ΜΚΟ Alliance for Children and Youth και της διεθνής ανθρωπιστικής οργάνωση για την προστασία παιδιών Terre des Hommes.

PostHeaderIcon «Σκάλισε» το όνομά του στην άμμο για να το βλέπουν στο Διάστημα


Άμα είσαι ματαιόδοξος είσαι... Να «σκαλίσουν» το όνομά του στην άμμο ώστε να είναι ορατό από το Διάστημα ζήτησε ένας σεΐχης, που προφανώς δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει από το να βλέπει την «υπογραφή» του στις φωτογραφίες του Google Earth.

PostHeaderIcon Η στρατιωτική εκπαίδευση στην Κίνα πονάει στην κυριολεξία





PostHeaderIcon Πανελλαδικές τέλος για τους αυριανούς αξιωματικούς


Το δυτικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι αξιωματικοί του Στρατού επιλέγονται αφού περάσουν μια σειρά από τεστ δεξιοτήτων και συνεντεύξεων, ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Αμυνας

Πανελλαδικές τέλος για τους αυριανούς αξιωματικούς
Στην αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές εκτός Πανελληνίων προχωρεί η κυβέρνηση. Σχετική μελέτη είχε κάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το 2009 ως αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία επεξεργάζεται τώρα ο νέος υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης. Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ενεργοποιήθηκαν από τη μεγάλη αποδοχή που είχε η εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά ότι θα αλλάξει τον τρόπο εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε: "Δεν μπορείς να γίνεις παπάς, στρατιωτικός ή αστυνομικός από τύχη ή καραμπόλα".

PostHeaderIcon Πόσο θα πληρώσω τελωνείο για αντικείμενα από Αμερική και Κίνα



Η ΕΕΤΤ έχει γίνει αποδέκτης σημαντικού αριθμού καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός ΕΕ). Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να ελέγχουν τις σχετικές χρεώσεις και τα τέλη που τους επιβάλλονται, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

PostHeaderIcon Ερντογάν: Η οικονομία της Κύπρου θα καταρρεύσει όπως της Ελλάδας

Με μια προκλητική ενέργεια πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την Αμμόχωστο
Άνω κάτω συνεχίζει να κάνει το κυπριακό, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά, λίγο πριν αναχωρήσει από τα κατεχόμενα επιβιβάσθηκε σε ελικόπτερο του τουρκικού στρατού και πέταξε πάνω από την Αμμόχωστο, την πόλη φάντασμα, που την εγκατέλειψαν όλοι οι κάτοικοί της με την εισβολή του Αττίλα το 1974. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε μάλιστα ότι «συζητείται το ενδεχόμενο, η πόλη αυτή να ανοίξει για κατοίκηση σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών για την Κύπρο».

PostHeaderIcon Φαρμακευτικά μανιτάρια για έξτρα εισόδημα


Εξτρα εισόδημα υπόσχεται η καλλιέργεια φαρμακευτικών μανιταριών πάνω σε κορμούς δέντρων, τα οποία είναι περιζήτητα στις αγορές του εξωτερικού, όχι μόνο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, αλλά και για τα ιδιαίτερα γαστρονομικά τους χαρακτηριστικά.

Φαρμακευτικά μανιτάρια για έξτρα εισόδημα
Εξτρα εισόδημα υπόσχεται η καλλιέργεια φαρμακευτικών μανιταριών πάνω σε κορμούς δέντρων, τα οποία είναι περιζήτητα στις αγορές του εξωτερικού, όχι μόνο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, αλλά και για τα ιδιαίτερα γαστρονομικά τους χαρακτηριστικά.

PostHeaderIcon ΛΟΥΣΙΑΝ ΦΡΟΙΝΤ: Ο ζωγράφος του άσχημου

Ο εγγονός του πατέρα της ψυχανάλυσης, ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του 20ού και 21ου αιώνα, που αποθέωσε το γυμνό σώμα, "έσβησε" σε ηλικία 89 ετών

Αυτοπροσωπογραφία του Λούσιαν Φρόιντ
Αυτοπροσωπογραφία του Λούσιαν Φρόιντ
Αποθέωσε το γυμνό σώμα και την ασχήμια. Στάθηκε στον αντίποδα του ωραίου και της αφαίρεσης. Με τα πινέλα του ζωγράφισε ρεαλιστικά την ωμή σάρκα, όχι την καλαίσθητη, την ωραία. Και μέσα από αυτήν σαν ψυχαναλυτής καθρέφτισε τα εσώψυχα του μοντέλου του. Ο εγγονός του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ, ο μέχρι χθες διασημότερος, ίσως και ακριβότερος, εν ζωή ζωγράφος και από σήμερα από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του 20ού και 21ου αιώνα, ο Λούσιαν Φρόιντ, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, στο σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου, μετά από σύντομη αρρώστια.

PostHeaderIcon Απαγορεύει την μπούρκα το Βέλγιο


Σε ισχύ τέθηκε από χθες στο Βέλγιο, νόμος με τον οποίο επιβάλλεται πρόστιμο 137 ευρώ και φυλάκιση μέχρι και επτά ημερών, στις γυναίκες που θα συλλαμβάνονται να φορούν μπούρκα ή νικάμπ σε δημόσιους χώρους.

Το Βέλγιο είναι η δεύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτει σε ισχύ νόμο απαγόρευσης της μπούρκας.

PostHeaderIcon Λύνει τη σιωπή της η διάσημη καμαριέρα


Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη που κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει είπε σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Newsweek χθες ότι της φάνηκε πως είναι «τρελός» και της επιτέθηκε μόλις μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε.

PostHeaderIcon Ναΐτη ιππότη θεωρούσε τον εαυτό του ο «μακελάρης» της Νορβηγίας - Εμπλέκει και Έλληνα

Ως σταυροφόρο πολεμιστή, μέλος του νέου τάγματος των Ναϊτών ιπποτών - στα ιδρυτικά μέλη του οποίου περιλαμβάνει και έναν Έλληνα - και με αποστολή του να σώσει τον χριστιανισμό στην Ευρώπη από την εξάπλωση του ισλαμισμού βλέπει τον εαυτό του ο 32χρονος Νορβηγός, που φέρεται ως δράστης για την τραγωδία στη Νορβηγία.
Στο πολυσέλιδο αντισλαμικό μανιφέστο που δημοσίευσε λίγο πριν το μακελειό αναφέρει ότι είναι μέλος του τάγματος των Ναϊτών, που όπως λέει επανιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002.


PostHeaderIcon Νέα υποβάθμιση από την Moody΄s (μας τα έχουν πρήξει)


Κατά τρεις βαθμίδες υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας η Moody’s, σε Ca από Caa1, βυθίζοντάς την περαιτέρω σε junk status, καθώς εκτιμά ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα υποστούν σημαντικές ζημιές.

PostHeaderIcon Τον Παρθενώνα ζήτησαν οι Φινλανδοί για να δώσουν δάνειο


Μία απίστευτη αποκάλυψη έκανε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αναφορικά με όσα ζήτησαν ως εγγύηση οι Φινλανδοί για να δώσουν το «πράσινο φως» για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα, οι Φινλανδοί ζήτησαν τον Παρθενώνα και ελληνικά νησιά!

PostHeaderIcon To remember...


PostHeaderIcon Amy Winehouse: "Ανεξήγητα" τα αίτια θανάτου


Η Amy Winehouse, πέθανε το Σάββατο στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο στα 27 της χρόνια. Την πιο τραγική δήλωση, την είχε κάνει η ίδια στο περιοδικό «Harper’s Bazaar» τον περασμένο Οκτώβρη, όταν την ρώτησαν αν είχε ανεκπλήρωτες επιθυμίες: «όχι! Αν πέθαινα αύριο, θα ήμουν ένα ευτυχισμένο κορίτσι»...

PostHeaderIcon Σχέδιο «ήλιος» για την Ελλάδα


Δίκτυα χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά κονδύλια για τη μεταφορά ηλιακής ενέργειας στις βορειοευρωπαϊκές αγορές περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο «ήλιος» που συζητείται για την Ελλάδα σε υψηλό πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο στις Βρυξέλλες.

Ταυτόχρονα προβλέπει επενδύσεις γερμανικών και άλλων ευρωπαϊκών ομίλων στη χώρα για την κατασκευή φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών πάρκων, καθώς και εργοστασίων κατασκευής πάνελ ή άλλου εξοπλισμού, με προορισμό όχι μόνο την ελληνική αλλά κυρίως την ευρύτερη αγορά της Ε.Ε.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική καλημέρα (ξανά)!



PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


325: Λήγουν οι εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.

1893: Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου.

1917: Καταδικάζεται σε θάνατο ως πράκτορας της Γερμανίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η Μαργκαρίτα Γκιρτρουίντα Ζελ, γνωστή ως Μάτα Χάρι.

1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Είναι γνωστός ως «Ιδιώνυμο» και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.

1952: Αρχίζει να ισχύει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προδρομική μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1978: Στο νοσοκομείο Όλντχαμ της Αγγλίας, κάτω από την επίβλεψη του γυναικολόγου δρ. Πάτρικ Στέπτοου, η κυρία Λέσλι Μπράουν γεννά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που ζυγίζει δύο κιλά και εξακόσια γραμμάρια. Είναι η Λουίζα Μπράουν, το πρώτο στον κόσμο «παιδί του σωλήνα».

1979: Στη Νικαράγουα, ανατρέπεται ο δικτάτορας Αναστάζιο Σομόζα και το σκάει από τη χώρα. Τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ηγέτης των Σαντινίστας, που επικράτησαν ύστερα από πολύχρονο αγώνα.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 25/07/2011


Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 31 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 22 ως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 ως 30 στη Δυτική Ελλάδα, 24 ως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς ανεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν αρχικά στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, ισχυροί δυτικοί στα νοτιότερα πελάγη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς, τοπικά ισχυρούς. Τοπικά ισχυροί δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και ισχυροί δυτικοί στον Κορινθιακό.

Καλό καιρό περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 ως 34 βαθμούς. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και μέτριοι νοτιοδυτικοί στο Νότιο Ευβοϊκό, με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι.

Καλό καιρό αρχικά, με πιθανότητα καταιγίδων μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 ως 29 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.


PostHeaderIcon Καλημέρα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin