Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Όμορφες ή σπάταλες ;

Μια νέα έρευνα ήρθε να ρίξει φως στις σπατάλες των γυναικών, στην προσπάθειά τους να είναι όμορφες και να παραμείνουν νέες.
Η έρευνα έγινε από την «Creme de la Mer» και τα στοιχεία δείχνουν ότι, η μέση γυναίκα καταλήγει στο τέλος κάθε χρόνου με πέντε προϊόντα ομορφιάς που δεν χρησιμοποίησε ποτέ! Βεβαίως, στην έρευνα υπήρξαν και περιπτώσεις γυναικών που ξέμεναν στο τέλος της χρονιάς με δέκα αχρησιμοποίητα καλλυντικά.
Η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότερες γυναίκες αγοράζουν προϊόντα προσώπου αντί σώματος, ενώ το 40% εξ αυτών παραδέχεται ότι για το πρόσωπό του θα ξόδευε ακόμη και ποσά που… ξεφεύγουν.

PostHeaderIcon Διακόσμηση : Για το τζάκι

tzaki-386 
Συνήθως δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να στήσετε μια σκηνογραφική γωνιά με επίκεντρο το τζάκι. Οι φλόγες, από μόνες τους, προσδίδουν μια μαγική διάσταση επάνω στα αντικείμενα. 
 
Αναζητήστε μια φωτισμένη γιρλάντα, τυλίξτε τη γύρω από το γείσο, στη συνέχεια και από τον καθρέφτη ή τον πίνακα που βρίσκεται από πάνω, πλαισιώστε τη με ένα βάζο γεμάτο με κλαδιά και φυλλώματα του δάσους, αραδιάστε μπόλικα κεράκια στα ενδιάμεσα, μαζί και τις ευχετήριες κάρτες των φίλων και ήδη έχετε ένα αξιολάτρευτο αποτέλεσμα.
 
πηγή : myworld


PostHeaderIcon WikiLeaks: ΗΠΑ και Ιαπωνία ετοίμαζαν μυστική συμφωνία για τη φαλαινοθηρία

 
Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ ήταν πρόθυμες να «παρακολουθήσουν» και να «δράσουν εναντίον» ακτιβιστών της οργάνωσης Sea Shepherd, στο πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας για τη μείωση της φαλαινοθηρίας στην Ανταρκτική.

PostHeaderIcon Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Σε μία πενταετία η «μαζική» ηλεκτροκίνηση

  
Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης στα αυτοκίνητα καλπάζει, αλλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα γίνουν προσιτά στο ευρύ κοινό μέσα στην επόμενη πενταετία. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας σε στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και σε καταναλωτές που διεξήγαγε η KPMG. Πολλά στελέχη, άλλωστε, πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πρόκειται να γίνουν εμπορεύσιμα χωρίς κρατικές επιδοτήσεις.

PostHeaderIcon Τα 8 σημεία που προσέχουν οι άντρες

 
Άραγε τι έχει στο μυαλό του; Τι θέλει από εμένα; Είναι οι άντρες από τον πλανήτη Άρη; Μήπως μία γυάλινη σφαίρα μας ξεκαθάριζε καλύτερα το τοπίο; Μην καταφεύγετε σε…extreme μέτρα.

Σκεφτείτε ψύχραιμα και αποκωδικοποιήστε τα «θέλω» του συντρόφου σας και απολαύστε τη σχέση σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές του myself και σύντομα μπορεί να…αλλάξετε relationship status στο facebook!

PostHeaderIcon Πέταξαν μόνο μία σακούλα σκουπίδια όλο το χρόνο!

 Πέταξαν μόνο μία σακούλα σκουπίδια όλο το χρόνο!

Η πιο «πράσινη» οικογένεια

Μία οικογένεια από τη Βρετανία κατάφερε να πετάξει μόνο μία μικρή σακούλα με σκουπίδια ολόκληρη τη χρονιά.
Η έντονη οικολογική τους συνείδηση οδήγησε την οικογένεια Strauss να χρησιμοποιήσουν κάθε τρόπο και μέσο για να μην πετάνε σκουπίδια.

'Όπως δηλώνουν οι ίδιοι πρόσεχαν πάρα πολύ τι αγόραζαν και προσπαθούσαν να επαναχρησιμοποιούν και να  ανακυκλώνουν τα πάντα.


Η Rachelle Strauss δήλωσε: «Μετά από το φετινό επίτευγμα δεν ξέρω αν μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Τον επόμενο χρόνο θα επικεντρωθούμε στο να βοηθήσουμε και να συμβουλεύσουμε και άλλες οικογένειες». 

πηγή : lamogio 

PostHeaderIcon Η Αθήνα φιλοξενείται στο περιοδικό «Time»

Αν και όταν προβάλλεται η Ελλάδα στα ξένα μέσα η οικονομική κατάσταση είναι στο στόχαστρο ειρωνικών σχολίων, εντούτοις αυτή τη φορά το «Time» φιλοξενεί στις σελίδες του ένα άρθρο για τις ομορφιές της Αθήνας, προτείνοντας στους αναγνώστες να την επισκεφτούν.

PostHeaderIcon Απειλές από πρωτοεμφανιζόμενη αλβανική οργάνωση

 
Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή“, αναφέρει ανακοίνωση της νεοεμφανιζόμενης αλβανικής οργάνωσης ACTOSH (Armata për Çlirimin e Trojeve të Okupuara Shqiptare/Στρατός για την Απελευθέρωση των Κατεχόμενων Εδαφών της Αλβανίας). Τα εδάφη που βρίσκονται υπό κατοχή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στη σχετική ανακοίνωση, είναι το Βόρειο και Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο (αναφέρονται: Presevo, Medvegje και Bojanovac), η Κοιλάδα του Βαρδάρη, εδάφη του Μαυροβουνίου (αναφέρονται: Ulcin, Tivat, Plava, Guci) και τα ελληνικά εδάφη “Τσαμουριά”, Καστοριά, Κόνιτσα και Φλώρινα.


PostHeaderIcon Το DNA της ψείρας "φανέρωσε" τα πρώτα ρούχα του ανθρώπου

Πριν από 170.000 χρόνια φαίνεται πως άρχισαν οι άνθρωποι να φοράνε ρούχα, μία “καινοτομία” που επέτρεψε στους homo sapiens, ντυμένοι ζεστά να μεταναστεύσουν πολύ αργότερα, από την Αφρική προς την Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη. Σημειωτέον, την ηλικία των πρώτων ανθρώπινων ρούχων, έδειξε η ανάλυση του DNA... της ψείρας.

PostHeaderIcon Vigeland Park - Το πάρκο με τ΄αγάλματα

Αρκετά ψηλά στη λίστα των σημαντικότερων αξιοθέατων της πόλης του Όσλο βρίσκεται το πάρκο των γλυπτών. Τοποθετείται τρία χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης και καλύπτει μια έκταση που ξεπερνά τα 80 στρέμματα.


PostHeaderIcon Διαπραγματευτής Σκοπίων: «Συμφωνούμε σε όλα …εκτός από ταυτότητα και έθνος»




Η πΓΔΜ είναι έτοιμη για συνομιλίες για το όνομα ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Τα παραπάνω δηλώνει ο διαπραγματευτής των Σκοπίων, Ζόραν Γιολέφσκι, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συνάντηση στα τέλη Ιανουαρίου με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

PostHeaderIcon Νορβηγία: Η πρώτη χώρα που απαγόρευσε γούνες σε επιδείξεις μόδας

 
Αυστηρά μεταφορικά φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθεί η λέξη «γούνα» στην Εβδομάδα Μόδας στο Όσλο, τον προσεχή Φεβρουάριο.
 

PostHeaderIcon Εμμανουήλ Ροϊδης


Ο Εμμανουήλ Ροΐδης γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 28 Ιουλίου 1836 και ήταν γόνος αριστοκρατικής εμπορικής οικογένειας από τη Χίο. (Η οικογένειά του εγκατέλειψε το νησί μετά την καταστροφή του 1822). Πατέρας του ήταν ο Δημήτριος Ροΐδης και μητέρα του η Αιμιλία Ροδοκανάκη. Το 1841 ο πατέρας του διορίστηκε διευθυντής μεγάλου εμπορικού οίκου και στη συνέχεια έλαβε τη θέση του Έλληνα γενικού προξένου στη Γένοβα, έτσι ο Ροΐδης πέρασε εκεί οχτώ απ’ τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας και ήρθε σε επαφή με τα κηρύγματα της Γενοβέζικης επανάστασης του 1848 - 1849.



PostHeaderIcon Ένα κερί για το Δίστομο...

 
Μ’ ένα κερί στο χέρι, με δάκρυα στα μάτια και με μνήμες από το σφαγιασμό των δικών τους ανθρώπων από τους Γερμανούς, Διστομήτες που ζουν στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.

Οι κάτοικοι του Διστόμου με τον τρόπο αυτό θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των 218 σφαγιασθέντων προγόνων τους και να διεκδικήσουν την δικαίωση τους από το γερμανικό κράτος, αλλά και για να υπενθυμίσουν στους Έλληνες πολιτικούς ότι έχουν ηθική υποχρέωση να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις.


PostHeaderIcon Έλληνες υπουργοί απέρριψαν τις γερμανικές αποζημιώσεις

  
Από το 2000 οι υπουργοί Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή δεν επιτρέπουν να κατασχεθεί η περιουσία του γερμανικού δημοσίου, που βρίσκεται στην Ελλάδα (Γερμανικό Ινστιτούτο και άλλα), προκειμένου να καταβληθεί η αποζημίωση που έχει επιδικαστεί στα θύματα των εγκλημάτων των Γερμανών ναζί στο Δίστομο.
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο πρόεδρός του Μανώλης Γλέζος καταγγέλλουν τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος σε βάρος των θυμάτων του Διστόμου.

Η Γερμανία μετά την προστατευτική αυτή παρέμβαση των Ελλήνων υπουργών Δικαιοσύνης την τελευταία δεκαετία έχει προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για να απορριφθεί απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας, με την οποία έχει οριστεί η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου στη Φλωρεντία για την πληρωμή των κατοίκων του Διστόμου.
Αυτή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας δεν επέτρεψαν οι Έλληνες υπουργοί δικαιοσύνης να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Το γεγονός είναι αποτρόπαιο και αφήνουν σοβαρότατα εκτεθειμένους τους υπουργούς Δικαιοσύνης των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα.

πηγή : newsbomb

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Τεστ για έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ

 
 Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών εφάρμοσε μια καινούρια τεχνολογία που θα μπορούσε να ανιχνεύει το Αλτσχάιμερ, αλλά ενδεχομένως και άλλες ασθένειες, με μια απλή εξέταση αίματος.


PostHeaderIcon Ενα εκαττομύριο συνδέσεις σε "κλειστά σπίτια"

 
Σε 956.000 ανέρχονται οι συνδέσεις της ΔΕΗ που αφορούν σε κλειστά σπίτια αλλά και... τάφους, και σε 580.000 περίπου εκείνες που αφορούν σε εξοχικά, δηλαδή δευτερεύουσα κατοικία, που δεν κατοικείται παρά μόνο μερικούς μήνες του χρόνου.


PostHeaderIcon Παρουσιάστηκε το πρώτο παγκοσμίως αντιμικροβιακό χάλκινο κλιματιστικό

 
Το πρώτο παγκοσμίως αντιμικροβιακό χάλκινο κλιματιστικό, παρουσιάστηκε στις 21 Δεκεμβρίου στο Πεκίνο από την κορυφαία κινεζική εταιρεία κλιματισμού ‘Chigo’, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού. Αυτό το πρωτοποριακό προϊόν θα αξιοποιήσει τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού για μια νέα εφαρμογή.

PostHeaderIcon Πληκτρολόγιο αλλάζει σχήμα για αποφυγή τραυματισμών

 
Το εργονομικό πληκτρολόγιο Smartfish Engage είναι το πρώτο στην κατηγορία του, έχοντας σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει το βραβείο κορυφαίου καινοτόμου προϊόντος στην CES 2011!

Αυτό συμβαίνει διότι μέσω του καινοτόμου σχεδιασμού του μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματός μας και να μειώσει τον κίνδυνο τενοντίτιδας αφού μπορεί και αλλάζει σχήμα με αργό ρυθμό.

Η τιμή του ανέρχεται στα 150 δολάρια.
 
πηγή: newsbomb

PostHeaderIcon Πώς να ανιχνεύσετε άμεσα τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών σας


Ο όρος Μαθησιακές Δυσκολίες συχνά συγχέεται με τη δυσλεξία που είναι μία διαταραχή της αναγνωστικής ικανότητας. 


Στην πραγματικότητα ο όρος «Μαθησιακές Δυσκολίες» αποτελεί έναν όρο «ομπρέλα» που περικλείει μία ευρύτατη πολυποικιλότητα δυσκολιών στην μάθηση. Αυτές οι δυσκολίες μπορεί να έχουν διαφορετικές αφετηρίες που προκύπτουν άλλοτε από περιβαλλοντικούς και άλλοτε από νευροβιολογικούς λόγους.


PostHeaderIcon retrosexual ...

 
 Είναι ο νέος τρόπος ρομαντικής δικτύωσης. Οι χρήστες του Facebook αναζητούν παλιές αγάπες τους και συχνά αρχίζουν εκ νέου μια σχέση. Οι περιπτώσεις αυτές πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό και επινοήθηκε ένας όρος για να περιγραφούν: ρετροσέξουαλ.

PostHeaderIcon Αισιοδοξία για την επιστροφή των Γλυπτών

 


Την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση της προσπάθειας επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο εξέφρασε μιλώντας στην ιστοσελίδα του BBC ο νέος επικεφαλής της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών, Έντι Ο'Χάρα. Ο επί 20ετία βουλευτής των Εργατικών εκτιμά ότι η κοινή γνώμη στη Βρετανία τάσσεται όλο και περισσότερο υπέρ της επιστροφής των γλυπτών.

PostHeaderIcon Τίμησαν τον Michael Douglas


Το βραβείο είναι για ένα δημιουργικό ταλέντο, που μέσω της δουλειάς του συμβολίζει το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί κάποιος να φτάσει στην τέχνη της υποκριτικής». Με αυτά τα λόγια, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του «Palm Springs International Film Festival» το βραβείο που θα δώσουν στον ηθοποιό για την προσφορά του στην υποκριτική. 

Το γεγονός θα πάρει μέρος στην Καλιφόρνια στις 13 Γενάρη. Επίσης, ο Douglas πρόσφατα έλαβε μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες για το ρόλο του στο «Wall Street: Money Never Sleeps».

πηγή : dete

PostHeaderIcon Για ένα χρόνο πλενόταν μόνο με νερό

 
Ένας τολμηρός μπλόγκερ αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα χρησιμοποιώντας για την προσωπική του καθαριότητα αποκλειστικά νερό.

PostHeaderIcon Το φύλο των κομπιούτερ...από άντρες κ γυναίκες...

 
Οι γυναίκες θεωρούν τα κομπιούτερ αρσενικού γένους γιατί:
Προκειμένου να τραβήξεις την προσοχή τους, πρέπει πρώτα να τα ανάψεις.
Περιέχουν τόνους από δεδομένα, αλλά εξακολουθούν να μην έχουν ιδέα.
Υποτίθεται ότι υπάρχουν για να σε βοηθούν να λύνεις προβλήματα, αλλά τις περισσότερες φορές ΑΥΤΑ τα δημιουργούν.
Μόλις δεσμευτείς με κάποιο συνειδητοποιείς ότι αν περίμενες λίγο ακόμα θα μπορούσες να έχεις βρει ένα καλύτερο μοντέλο.
Είναι πάντα απαραίτητο να έχεις ένα backup

Οι άντρες θεωρούν τα κομπιούτερ θηλυκού γένους γιατί:
Κανείς, εκτός απ'το δημιουργό τους, δεν μπορεί να καταλάβει την εσωτερική τους λογική.
Η γλώσσα, που χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους, είναι ακατανόητη.
Ακόμη και τα πιο ασήμαντα λάθη σου αποθηκεύονται στη μακροχρόνια μνήμη τους.
Μόλις δεσμευτείς με κάποιο, αρχίζεις να ξοδεύεις όλα σου τα λεφτά για να τους αγοράσεις αξεσουάρ.
Το μήνυμα Bad Command or File Name (Λανθασμένη εντολή ή όνομα αρχείου) δίνει τόσες πληροφορίες όσες η απάντηση : «Αν δεν ξέρεις γιατί είμαι θυμωμένη μαζί σου, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να σου πω».


Πηγή : edugate
 

PostHeaderIcon flashback... Σπέτσες 1920


PostHeaderIcon Υποχρεωτική η φροντίδα στους γέροντες γονείς στη Κίνα

 
 
 
Θορυβημένες από όλο και περισσότερες περιπτώσεις εγκατάλειψης ηλικιωμένων από τις οικογένειές τους, οι κινεζικές αρχές εξετάζουν νόμο που θα κάνει υποχρεωτική τη φροντίδα των παιδιών προς τους ηλικιωμένους γονείς.
 

PostHeaderIcon To iPhone κάνει και καρδιογράφημα!

ECGiphone_627_355 

Η αμερικανική AliveCor ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία εφαρμογή στην έκθεση CES, η οποία μετατρέπει οποιοδήποτε iPhone και iPad σε καρδιογράφο.Η νέα εφαρμογή, ονομάζεται "iPhonECG" και το μόνο έξτρα εξάρτημα που χρειάζεται είναι μια ειδική θήκη η οποία τοποθετείται στο θώρακα του χρήστη, έτσι ώστε να παραχθεί ένα ακριβές καρδιογράφημα...


PostHeaderIcon Δηλητηρίαση από φάρμακα: Πώς πρέπει να αντιδράσουμε;

η δηλητηρίαση από φάρμακα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ηθελημένης ή αθέλητης υπερβολικής δόσης ενός φαρμάκου. 

Τα χαρακτηριστικά της δηλητηρίασης από φάρμακα εξαρτώνται από το φάρμακο και τη μέθοδο λήψης του. Γι' αυτό: 

Ελέγξτε και, αν είναι ανάγκη, ανοίξτε την τραχεία
Μην προκαλέσετε εμετό
Καλέστε ασθενοφόρο
Φυλάξτε το δείγμα του εμετού, των άδειων συσκευασιών ή τα σημειώματα αυτοκτονίας. 

Στείλτε τα μαζί με τον πάσχοντα στο νοσοκομείο. 

πηγή : dete
 

PostHeaderIcon Το σκόρδο ασπίδα προστασίας κατά της οστεοαρθρίτιδας

Μια νέα έρευνα που έκαναν επιστήμονες από το Kings College του Λονδίνου και από το Πανεπιστήμιο East Anglia αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μια δίαιτα πλούσια σε λαχανικά, όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα πράσα, έχουν χαμηλότερα επίπεδα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας.

PostHeaderIcon Βρετανία: Μικραίνουν τα ποτήρια της μπύρας μετά από τρεις αιώνες


Ανατρέποντας μία παράδοση τριών αιώνων, οι Αρχές της Βρετανίας αποφάσισαν να επιτρέψουν στις παραδοσιακές παμπ να σερβίρουν μπύρα σε μικρά ποτήρια, χωρητικότητας μόλις 400 ml.

Ήδη από το 1698 έχει καθιερωθεί με νόμο το «κλασικό» ποτήρι μπύρας της Βρετανίας, το οποίο χωράει 568 ml ακριβώς.


PostHeaderIcon Τα ακριβότερα Domain όλων των εποχών!

costly-domain-name
Τελικά το να αγοράσεις ενα domain δεν ξέρεις ποτέ πού θα καταλήξει. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

1. Insure.com, πουλήθηκε στην QuinStreet για $16 εκατομμύρια το 2009.
2. Sex.com, πουλήθηκε για $12-$14 εκατομμύρια το 2006.
3. Fund.com, πουλήθηκε για $9.99 εκατομμύρια το 2008.
4. Porn.com,πουλήθηκε για $9.5 εκατομμύρια το 2007.
5. Business.com, πουλήθηκε για $7.5 εκατομμύρια το 1999.
6. Diamond.com, πουλήθηκε στο Ice.com για $7.5 εκατομμύρια το 2006.
7. Beer.com, πουλήθηκε για $7 εκατομμύρια το 2004.
8. Israel.com,πουλήθηκε για $5.88 εκατομμύρια το 2004.
9. Casino.com, πουλήθηκε για $5.5 εκατομμύρια το 2003.
10. Toys.com, πουλήθηκε στην Toys ‘R Us για  $5.1 εκατομμύρια το 2009.

πηγή :techit

PostHeaderIcon Όχι πια δάκρυα...ναι στο σεξ...

 
Είστε από τις γυναίκες που κλαίτε εύκολα και κυρίως μπροστά σε έναν άντρα; Μπορεί να τον συγκινήσετε αλλά μην περιμένετε ότι θα τον... ρίξετε εύκολα στο κρεβάτι!

Μια χημική ουσία που περιέχεται στα δάκρυα των γυναικών φαίνεται πως μειώνει το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης και «παγώνει» τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή ισραηλινή επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά δείχνει ότι τα δάκρυα περιέχουν χημικά «σήματα» προς το άλλο φύλο.
 

PostHeaderIcon Βιομηχανική κατασκοπεία καταγγέλλει η Renault

 
Βιομηχανική κατασκοπεία με στόχο τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει στα ηλεκτροκίνητα οχήματα καταγγέλλει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault.

Την Τετάρτη η εταιρεία έθεσε σε διαθεσιμότητα τρία υψηλόβαθμα στελέχη της, μετά από έρευνες για το ενδεχόμενο διαρροών βιομηχανικών μυστικών της στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Μάλιστα, ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ερίκ Μπεσόν προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει «οικονομικό πόλεμο». Όπως ανέφερε ο κ. Μπεσόν, η κατάσταση στη Renault «φαίνεται σοβαρή».

PostHeaderIcon Αυξάνεται η χρήση ναρκωτικών σε μικρές ηλικίες!

 
Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα, που πραγματοποίησε στο μαθητικό πληθυσμό το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, ένα παιδί ηλικίας περίπου12 ετών μπορεί να ξεκινήσει τη χρήση νόμιμων ουσιών, χρησιμοποιώντας, λίγο καιρό αργότερα, παράνομες ουσίες. 

Από το κάπνισμα (ένας στους τρεις αναφέρει ότι καπνίζει καθημερινά, ενώ το 1/3 των αγοριών και το 17% των κοριτσιών πίνουν πάνω από δύο φορές τη βδομάδα) έως τη χρήση χασίς και ηρωίνης ο χρόνος που μεσολαβεί είναι μικρός. 

Το 13% των μαθητών έχει χρησιμοποιήσει εισπνεόμενες ουσίες, το 3,9% έχει πάρει ηρεμιστικά και υπνωτικά χωρίς συνταγή γιατρού, ενώ το 1,3% έχει δοκιμάσει αναβολικά.
Παιδιά από προβληματικές οικογένειες, παιδιά που νιώθουν παραμελημένα, εισπράττοντας κυρίως κριτική, στρέφονται προς αυτήν την επικίνδυνη κατεύθυνση.
Παράλληλα, το άγχος της καθημερινότητας κυριαρχεί σε όλο και μικρότερες ηλικίες, ενώ οι εξαρτησιογόνες ουσίες είναι προσβάσιμες περισσότερο από ποτέ. 

Για την ομαλή ψυχοσωματική εξέλιξη του παιδιού η αυτοεκτίμηση είναι θεμέλιος λίθος.
Στη τηλεφωνική γραμμή SOS του ΟΚΑΝΑ, στον αριθμό 1031, το εξειδικευμένο προσωπικό που απαντά μπορεί να κατευθύνει τους γονείς ή τους χρήστες. 

πηγή : dete

PostHeaderIcon Ο γειτονικός μας γαλαξίας

Μια φωτογραφία του γαλαξία Ανδρομέδα δόθηκε την Πέμπτη (6/1) στη δημοσιότητα από ευρωπαίους αστρονόμους.

Οι επιστήμονες τράβηξαν την εκπληκτική φωτογραφία χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δύο τηλεσκόπια.

PostHeaderIcon Πρόσβαση στα αρχεία του Βατικανού για ντοκιμαντέρ

 Πρόσβαση στα αρχεία του Βατικανού για ντοκιμαντέρ 
Με το Discovery Channel πρόκειται να συνεργαστεί το Βατικανό για μια σειρά ντοκιμαντέρ που πιθανότατα θα έχει τον τίτλο «Δαίμονες». Εκεί πρόκειται να δούμε πραγματικές ιστορίες δαιμονισμένων ανθρώπων, οι οποίοι κατέφυγαν στην Καθολική Εκκλησία. Ακόμη, στη σειρά θα μιλήσουν για πρώτη φορά εξορκιστές, ώστε να ρίξουν φως στην υπόθεση.

PostHeaderIcon Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πρόεδρος της επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών

 
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής στο φετινό, 64ο, Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Ο βετεράνος ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης θα προεδρεύσει την εννιαμελούς επιτροπής του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στη Γαλλική Ριβιέρα από τις 11 ως τις 22 Μαΐου.
Ο Ντε Νίρο δήλωσε ότι είναι τιμή του η πρόσκληση αποκαλώντας την «σπάνια ευκαιρία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Ο 67χρονος Ντε Νίρο θα είναι ο τρίτος Αμερικανός μέσα σε τέσσερα χρόνια που θα προεδρεύσει της επιτροπής του Φεστιβάλ, μετά τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον το 2010 και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σον Πεν το 2008.

πηγή : kathimerini

PostHeaderIcon Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Ολλανδία

 
Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές της Ολλανδίας μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε εργοστάσιο χημικών της εταιρείας Chemie-Pack κοντά στο Ρότερνταμ. Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ τετρακόσιες χιλιάδες λίτρα τοξικών υλικών είναι αποθηκευμένα στο εργοστάσιο.

PostHeaderIcon Κλείνουν 4.500 φάρμες στη Γερμανία




Περισσότερα από 4.500 αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες θα κλείσουν προσωρινά στη Γερμανία λόγω του κινδύνου να έχουν μολυνθεί τα ζώα από διοξίνη, όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Το κλείσιμο των αγροκτημάτων γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για 4.709 φάρμες, εκ των οποίων οι 4.468 βρίσκονται στην Κάτω Σαξονία.

Στις περισσότερες από αυτές εκτρέφονται χοίροι.

Μέχρι να διαπιστωθεί εργαστηριακά ότι δεν έχουν μολυνθεί τα ζώα και οι ζωοτροφές τους, οι φάρμες αυτές δε θα επιτρέπεται να κάνουν παραδόσεις.

πηγή : protothema

PostHeaderIcon ΕΦΕΤ - Διοξίνη Ερευνες για μολυσμένα αυγά και κρέατα στην Ελλάδα

 

 Δειγματοληπτικούς ελέγχους διεξάγει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων (ΕΦΕΤ) στα σούπερ µάρκετ της χώρας έπειτα από το διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γερµανία. Ετσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», τα αυγά και το κρέας έχουν µπει στο µικροσκόπιο των ειδικών για να εντοπιστεί εάν έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα τρόφιµα µολυσµένα µε διοξίνη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός κ. Χρήστος Αηδόνης έδωσαν εντολή στον ΕΦΕΤ να διενεργηθεί αµέσως ο απαιτούµενος έλεγχος στα σχετικά προϊόντα που ενδεχοµένως έχουν εισαχθεί στη χώρα µας και προς πάσαν κατεύθυνση.

πηγή : tovima

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Μπιφτέκια με τυρί και μπέικον


Υλικά (για 4 μερίδες):

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
10 φέτες καπνιστό μπέικον αλεσμένες
3 κτσ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
1 αυγό
3 φέτες ψωμί χωριάτικο μουσκεμένο και καλά στημένο
1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κτσ τριμμένο κρεμμύδι (πολτός)
2 σκ. σκόρδου πολτοποιημένες
1/2 κτσ πάπρικα
1 - 2 πρέζες τσίλι ή καγιέν
αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, λόγω τυριού)

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...



1753: Ιδρύεται το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, από τον βασιλιά Γεώργιο Β'.

1826: Ο Ανδρέας Μιαούλης σπάει τον αποκλεισμό του Ιμπραήμ και μεταφέρει πολεμοφόδια στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.

1838: Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.

1919: Τα πρώτα ελληνικά τμήματα (34 ΣΠ) αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις των Συμμάχων κατά των Μπολσεβίκων.

1924: Ο Τζορτζ Γκέρσουιν ολοκληρώνει, σε ηλικία 26 ετών, το πιο γνωστό έργο του «Rhapsody in Blue» («Γαλάζια Ραψωδία»).

1959: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη νέα κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα...βαρύ το πάπλωμα... :P


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 07/01/2011




Τοπικές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Παρασκευή 07 Ιανουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 11 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 4 ως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας στα νοτιοανατολικά πελάγη στα 7 μποφόρ. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12-13 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις κατά περίοδους αυξημένες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9-10 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin