Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ενεργειακή αναβάθμιση σχολειών από το Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης προχωρά σε εκπόνηση μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση 3 σχολικών κτιρίων στην πόλη.
Οι υπηρεσίες του Δήμου  προχωρούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκπόνηση μελετών ενεργειακής απόδοσης καθώς και πρότασης για την αναβάθμιση των κτιρίων.
Ο  Δήμος Ξάνθης, προτίθεται να αναβαθμίσει τα εξής κτίρια:


PostHeaderIcon Θα πιούνε "καθαρό" νεράκι 11 νησιά

Οικονομική ενίσχυση σε 11 νησιωτικούς δήμους για αφαλάτωση ύδατος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Με 4.860.000 ευρώ θα ενισχύσει το υπουργείο Εσωτερικών 11 νησιωτικούς δήμους, για τις δαπάνες λειτουργίας των εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος.
Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβουν οι νησιωτικοί δήμοι είναι τα εξής:

• Νισύρου, Δωδεκανήσου, 292.500 ευρώ.
• Σύμης, Δωδεκανήσου, 130.800 ευρώ.
• Ιθάκης, Κεφαλληνίας, 440.500 ευρώ.
• Θήρας, Κυκλάδων, 176.600 ευρώ.
• Μυκόνου, Κυκλάδων, 579.600 ευρώ.
• Πάρου, Κυκλάδων, 210.240 ευρώ.
• Σίφνου, Κυκλάδων, 122.580 ευρώ.
• Σύρου - Ερμούπολης, Κυκλάδων, 1.189.485 ευρώ.
• Τήνου, Κυκλάδων, 231.615 ευρώ.
• Οινουσσών, Χίου, 52.695 ευρώ.
• Χίου, Χίου, 1.433.385 ευρώ.
 
 

PostHeaderIcon Μακιγιάζ και περιβάλλον

 
Ένα καλό μακιγιάζ δεν πρέπει να είναι ταιριαστό μόνο με τον τύπο, αλλά επίσης και με το περιβάλλον. Η εποχή, η ώρα, ο τόπος, τα ρούχα… η συντροφιά προσδιορίζουν την εμφάνισή σας.
Κατά την εποχή
Οι καλές μέρες απαιτούν ένα συνηθισμένο μακιγιάζ και την εγκατάλειψη κάθε επιτηδεύσεως που δεν ταιριάζει στον ήλιο ή στην ύπαιθρο. Το ζωηρό φως προκαλεί χρώματα δροσερά και χαρούμενα. Τα χρώματα των λουλουδιών, των αγρών ταιριάζουν περισσότερο. Κατά την άνοιξη βάλετε χρώματα κερασόχρωμα, κυκλάμινου, γκρενά, βαθιά κόκκινα. Τα τότε πρέπει να λάμπουν σαν παπαρούνες. Διαλέξτε το ζωηρό κόκκινο του γερανιού, το κοραλλένιο. 


PostHeaderIcon Οι πιστωτικές κάρτες... ρυπαίνουν

Οι πιστωτικές κάρτες... ρυπαίνουν 

Μια απειλή για το περιβάλλον βρίσκεται στο πορτοφόλι μας! Το «πλαστικό χρήμα» μένει στον πλανήτη για αιώνες, ενώ οι πράσινες πιστωτικές είναι ακόμα μακριά.

Εχετε σκεφτεί ποτέ πόσες πιστωτικές κάρτες κατασκευάζονται κάθε χρόνο παγκοσμίως; Η απάντηση μάς αφήνει έκπληκτους, καθώς εάν τις βάλουμε τη μια πάνω στην άλλη, η στοίβα θα έχει ύψος όσο 1,5 φορά το όρος Εβερεστ.

PostHeaderIcon Πέθανε ο τελευταίος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

 

Ήταν 110 ετών και ζούσε στην Αυστραλία. Έζησε την φρίκη του Α'Παγκοσμίου Πολέμου ενώ ήθελε να πολεμήσει και στον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι ήταν ο τελευταίος επιζήσας του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου πέθανε σήμερα σε ηλικία 110 ετών στο Περθ.

PostHeaderIcon Οργανωμένο έγκλημα μέσω διαδικτύου

 
Το Διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε "κύριο εργαλείο" του οργανωμένου εγκλήματος, που το χρησιμοποιεί κυρίως για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την λαθραία διακίνηση ανθρώπων καθώς και για ξέπλυμα χρήματος, δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρομπ Ουέινραϊτ, διευθυντής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Europol.

PostHeaderIcon Υπόγεια παιχνίδια διαφημιστικών με τον επαρχιακό Τύπο

 

Σύμφωνα με το σχετικό νόμο Βενιζέλου του 1995, η κρατική διαφήμιση, η οποία αντιστοιχεί στα ΜΜΕ της περιφέρειας είναι της τάξης περίπου του 30%. Κάτι τέτοιο, όμως, δε συνέβη ποτέ και δικαίως δεκάδες εκδότες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια είναι εξοργισμένοι με το παιχνίδι, το οποίο παίζεται στην πλάτη τους από τις διαφημιστικές και το κράτος, όχι μόνο για το γεγονός ότι τα στοιχεία της κατανομής των διαφημιστικών καμπανιών είναι συντριπτικά υπέρ των ΜΜΕ των Αθηνών, αλλά και διότι τα χρήματα πήγαιναν πάντοτε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ και πρόσωπα στην επαρχία, τα οποία είχαν ανακαλύψει τις σχετικές φόρμουλες, ώστε να κερδίζουν μεγάλα ποσά. Βέβαια τα ποσά τα οποία λάμβαναν τα ΜΜΕ, είναι ψίχουλα μπροστά στα κέρδη των διαφημιστικών εταιρειών και έτσι μπορεί εύκολα να κατανοήσει κανείς έναν από τους λόγους για τους οποίους λεφτά υπήρχαν και δεν υπάρχουν.

Κομπίνες
Σε πολλές περιπτώσεις τα αρμόδια υπουργεία προχώρησαν σε παραβίαση του νόμου χωρίς να χορηγούν ούτε ένα ευρώ, από εκείνα, τα οποία αντιστοιχούσαν στα περιφερειακά ΜΜΕ, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τηρήθηκε η ποσόστωση του ΠΔ 261/97 με αποτέλεσμα οι εφημερίδες να λαμβάνουν πολύ λιγότερο από 12%.
Ακόμη πιο σκληρή έγινε η πραγματικότητα για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ στην ελληνική επαρχεία όταν στο παιχνίδι μπήκαν οι διαφημιστικές εταιρείες, μέσω των media shops, τα οποία για λογαριασμό των μητρικών εταιρειών, ζητούσαν και ζητούν επιστροφές από τα περιφερειακά ΜΜΕ, οι οποίες αγγίζουν έως και το 50%. Όσοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια αρνούνταν να καταβάλλουν τα υψηλά ποσοστά επιστροφής, τα οποία απαιτούσαν οι διαφημιστικές εταιρείες, έμπαιναν, κυριολεκτικά σε black lists. «Αν δεν θες εσύ, θα πάμε στους δίπλα» ήταν η απάντηση των εκπροσώπων των διαφημιστικών εταιρειών. Όμως συνέβησαν και άλλα πολλά. Οι ιδιοκτήτες ορισμένων μικρών ΜΜΕ, κυρίως εφημερίδων της ελληνικής περιφέρειας, οι οποίες είχαν και έχουν ελάχιστη έως ανύπαρκτη αναγνωσιμότητα, όταν μυρίστηκαν ότι τα χρήματα τα οποία τα προηγούμενα χρόνια έρρεαν άφθονα από το δημόσιο προς τα ΜΜΕ, σκέφτηκαν έναν άλλο κομπιναδόρικο τρόπο για να κερδίσουν. Προχώρησαν σε υπερκοστολογήσεις των χώρων στις σελίδες τους, τους οποίους διέθεταν για διαφήμιση ώστε οι διαφημιστικές εταιρείες να προτιμούν αυτά τα ΜΜΕ. Για ποιο λόγο; Μα για να εισπράττουν μεγαλύτερο μέρος από τις επιστροφές, την ίδια στιγμή που αναγνωρισμένα και μεγάλης κυκλοφορίας ΜΜΕ δεν υπέκυπταν στις πιέσεις για επιστροφές ύψους ακόμη και 50%, προσφέροντας χαμηλότερη κοστολόγηση των αντίστοιχων χώρων, που προβλέπονταν για διαφήμιση.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Εφημερίδα, η οποία είχε 8.000 φύλλα κυκλοφορία, στον ισολογισμό που δημοσίευε εμφάνιζε τζίρο 600 χιλιάδων ευρώ. Αν κάποιος διαιρέσει τις 600.000 με τα 120 ευρώ που δηλώνει ετήσια συνδρομή, τότε τα πωλούμενα φύλλα βγαίνουν 5.000!!! Άρα, δεν έχει καθόλου διαφημίσεις, διακηρύξεις, ανακοινώσεις!!!
Το παράδειγμα του 2007
Το 2007 με τον περίφημο νόμο Ρουσόπουλου, δεν άλλαξε κάτι δραστικά παρά το γεγονός ότι προβλεπόταν ο κάθε ενδιαφερόμενος φορέας για να δώσει διαφήμιση, να γνωστοποιεί τις διαφημιστικές καμπάνιες. Καλό είναι να δει κανείς τι είχε προκύψει από τον έλεγχο των απολογιστικών στοιχείων των διαφημιστικών προγραμμάτων το 2007, για να πάρει μια γεύση του μεγέθους του σκανδάλου.
Από τον έλεγχο απολογιστικών στοιχείων διαφημιστικών προγραμμάτων Δημοσίου έτους 2007 της Γ.Γ. Επικοινωνίας, προέκυψε ότι ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας του δημοσίου δεν είχε δοθεί στα περιφερειακά ΜΜΕ. Για παράδειγμα, από το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού ύψους 1.850.000 ευρώ, στα περιφερειακά ΜΜΕ δεν πήγε ούτε ένα ευρώ. Όμως η διαφημιστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει την καμπάνια, δηλαδή Creators and Workers Avenue είχε εισπράξει ούτε λίγο, ούτε πολύ 686.139 ευρώ. Ομοίως από τα προγράμματα της ΕΡΤ, ύψους 3.562.000 ευρώ, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στην περιφέρεια. Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών ύψους 8.400.000, η διαφημιστική Spot Thomson έλαβε 256.982 ευρώ ενώ οι εφημερίδες της περιφέρειας 13.340 ευρώ.
Για το πρόγραμμα του ΕΟΜΜΕΧ ύψους 550.037 ευρώ η εμπλεκόμενη διαφημιστική φέρεται να είχε λάβει 208.518 ευρώ χωρίς κανένα ΜΜΕ της επαρχίας να έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Από το πρόγραμμα του ΕΚΕΠΙ ύψους 1.745.000 στον περιφερειακό τύπο είχαν διοχετευτεί μόλις 10.000 ευρώ.
Για το πρόγραμμα URBAN ΥΠΕΧΩΔΕ ύψους 500.000 στις περιφερειακές εφημερίδες είχαν διοχετευτεί μόλις 3.126 ευρώ, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για το πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο είχε αναλάβει η διαφημιστική εταιρεία BBDO ύψους 3.000.000 ευρώ είχαν δοθεί μέχρι τότε καταχωρίσεις μόνο σε 9 επαρχιακές εφημερίδες.
Στα ΠΕΠ Ηπείρου ύψους 601.957 η ανάδοχος εταιρεία Next Com είχε λάβει χρήματα ύψους 585.436 ενώ ο περιφερειακός τύπος μόλις 19.117. Για το πρόγραμμα του ΙΔΕΚΕ του Υπουργείου Παιδείας ύψους 397.600 ευρώ είχαν δοθεί για τα ΜΜΕ 47.510 ενώ, ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες Next Com και DK advertising είχαν λάβει 294.881. Για το πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ύψους 2.000.000 οι εφημερίδες της περιφέρειας έλαβαν μόλις 118.563 αντί για 240.000, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχαν χρηματοδοτηθεί εφημερίδες σε νομούς οι οποίοι δεν έχουν θάλασσα. Για το πρόγραμμα της ΔΕΠΑ ύψους 600.000 ο επαρχιακός τύπος έλαβε μόλις το χρηματικό ποσό των 24.716, ενώ για το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ ούτε ένα ευρώ. Για το πρόγραμμα ΙΚΑ ΕΤΑΜ συνολικού ύψους 1.427.000 Ε οι επαρχιακές εφημερίδες φέρεται να έλαβαν μόνο 2000 ευρώ σε αντίθεση με τις διαφημιστικές εταιρείες, ο οποίες πάλι θησαύρισαν λαμβάνοντας 307.533.

πηγή

PostHeaderIcon Φρικιαστικό θέαμα με μοντέλο του Playboy που βρέθηκε ταριχευμένο!

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε η γειτόνισσα του διάσημου pin-up girl του Playboy της δεκαετίας του 50, η Υβέτ Βίκερς, όταν τη βρήκε μέσα στο σπίτι της νεκρή και ταριχευμένη!
Το μοντέλο τη δεκαετία του 1950 είχε προκαλέσει αίσθηση με τις σέξι εμφανίσεις της, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με την υποκριτική πρωταγωνιστώντας σε αρκετές "b movies" ταινίες.
Όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η Βίκερς ήταν νεκρή για περισσότερο από έναν χρόνο, ενώ ήταν ταριχευμένη, άγνωστο από ποιον. Το πτώμα της Βίκερς βρήκε η γειτόνισσα της, η οποία νόμιζε ότι η ηθοποιός είχε μετακομίσει.

vickers2
Προς το παρόν διερευνώνται τα αίτια του θανάτου της 84χρονης σήμερα Βίκερς. Ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο δολοφονίας.
 
 

PostHeaderIcon FT: Ποιοι φοβούνται τη στάση πληρωμών και πώς θα γίνει

"Θεωρείται πλέον αναπόφευκτο. Έπειτα από έναν από τους χειρότερους μήνες στην ιστορία των ελληνικών αγορών ομολόγων από τότε όπου η χώρα εντάχθηκε στο ευρώ, οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Αθήνα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών στα χρέη της", αναφέρει ανάλυση στην εφημερίδα Financial Times, σχολιάζοντας την αποτυχημένη "καραντίνα" που έχουν επιβάλλει οι ρυθμιστικές αρχές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και...τώρα την Πορτογαλία.

Το άλμα των ελληνικών επιτοκίων, αναφέρει, τον Απρίλιο κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες για τα 2ετή ομόλογα έχει δώσει τρομερή ώθηση στο θέμα και το ερώτημα για τις αγορές δεν είναι εάν αλλά πότε και πώς θα αναδιαρθρώσει η Αθήνα το δημόσιο χρέος.


PostHeaderIcon Έσωσε το παιδί του με μαριχουάνα

Με κρυφή χορήγηση μαριχουάνας κράτησε στη ζωή το γιο του ένας απελπισμένος πατέρας στις ΗΠΑ. Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες, αλλά το παιδί ζει. Η απίστευτη ιστορία του μικρού Κας.
Ένα αγοράκι από την Μοντάνα των ΗΠΑ το οποίο διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, μια από τις δυσκολότερες μορφές καρκίνου, κατάφερε να σωθεί χάρη στην επέμβαση του πατέρα του ο οποίος του έδωσε κρυφά μαριχουάνα.


PostHeaderIcon Έμπορος ναρκωτικών "προδόθηκε" από τα... 12 δάχτυλα του!

Ένα “ιδιαίτερο” χαρακτηριστικό ενός διακινητή ναρκωτικών από την Βραζιλία φαίνεται να τον οδήγησε στη σύλληψη του αφού η αστυνομία τον αναγνώρισε από τα δώδεκα δάκτυλα των χεριών του!

Οι αστυνομικοί της νότιας πολιτείας της Βραζιλίας Σάντα Καταρίνα, δήλωσαν ότι το κλειδί για τη σύλληψη του δράστη ήταν τα χέρια του. Τα έξι δάκτυλα που είχε σε κάθε χέρι διαφώτισαν το σκηνικό... 

PostHeaderIcon Σύλληψη 63 λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού εντόπισαν και συνέλαβαν 63 λαθρομετανάστες μέσα σε μία κρύπτη φορτηγού - ψυγείου με κηπευτικά, που οδηγούσε 45χρονος Έλληνας.

PostHeaderIcon Στα δικαστήρια λόγω στυτικής δυσλειτουργίας

 
Ένας υπήκοος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μηνύθηκε από τη σύζυγό του, η οποία ζητεί αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων για ηθική βλάβη, κατηγορώντας τον ότι δεν μπόρεσε να ασκήσει τα συζυγικά του καθήκοντα, γράφει την Τετάρτη η εφημερίδα Gulf News.

PostHeaderIcon «Πάγωμα» στη χορήγηση επιδόματος ανεργίας

Σε προσωρινό «πάγωμα-σοκ» της χορήγησης του μηνιαίου επιδόματος, προνοιακού χαρακτήρα, στους μακροχρόνια άνεργους, προχώρησε για το Μάιο ο ΟΑΕΔ, καθώς εξετάζεται η πιθανή σύνδεση των προϋποθέσεων πληρωμής τους με τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία ισχύουν από το 2010 και απ' ό,τι φαίνεται ήδη απειλούν να ανατρέψουν πτυχές της επιδοματικής πολιτικής.

200 ευρώ
Το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων (χωρίς εργασία για ένα έτος και πάνω και ηλικιών 45-65 ετών) είναι της τάξης των 200 ευρώ μηνιαίως (για ένα χρόνο) για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, το οποίο και πιστοποιούν με υπεύθυνη δήλωσή τους.

Οπως παρουσιάστηκε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, μακροχρόνια άνεργοι δεν μπόρεσαν να λάβουν το επίδομα των 200 ευρώ για το Μάιο, καθώς προφορικά τους έγινε γνωστό ότι θα πρέπει οι κεντρικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να αποφανθούν εάν η εισαγωγή των νέων τεκμηρίων διαβίωσης θα έχουν αντίκτυπο και στο εισόδημα, που δηλώνουν για να λάβουν τα 200 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή εάν η ενοικίαση μίας κατοικίας, σε συνδυασμό με την κατοχή ενός Ι.Χ. και την ύπαρξη κάποιων μικρών εσόδων, δύναται σωρευτικά και με βάση τα τεκμήρια, να οδηγήσει σε εισόδημα άνω των 5.000 ευρώ, οπότε χάνεται η δυνατότητα λήψης των 200 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική αναφορά του Ν.Ρ. (μακροχρόνια άνεργος), του επισημάνθηκε από τον ΟΑΕΔ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης πως η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για τη μισθωμένη κατοικία του, μπορεί να ανατρέπει τις εισοδηματικές ισορροπίες, οι οποίες διέπουν τη χορήγηση του επιδόματος.
Μάλιστα του έγινε γνωστό πως μπορεί, εάν τελικά ληφθεί ανάλογη απόφαση από τον ΟΑΕΔ περί ισχύος του τεκμαρτού εισοδήματος, σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερο του δηλωθέντος, να κληθεί να επιστρέψει αναδρομικά και τις 4 δόσεις του επιδόματος, που έχει ήδη λάβει για τους πρώτους μήνες του 2011.
Οπως δήλωσε στην «Η», η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Κ. Τεκτονίδου, η μη χορήγηση του επιδόματος για το μήνα Μάιο είναι απολύτως προληπτική μέχρι να τοποθετηθεί ο ΟΑΕΔ επίσημα επί του θέματος με σχετικές εγκύκλιες διατάξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, το όλο θέμα τελεί σε εκκρεμότητα και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν, καθώς ο ΟΑΕΔ αναμένεται να διαβουλευθεί και με τα συναρμόδια υπουργεία.
Κίνδυνοι
Πάντως, τουλάχιστον μέχρι πρότινος η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων (που τώρα αποτελούν τεκμήρια διαβίωσης) δεν λαμβανόταν υπόψη από τον ΟΑΕΔ για τη χορήγηση του επιδόματος, εφόσον ο δικαιούχος πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις. Ετσι λ.χ. θα μπορούσε δυνητικά κάποιος με μία πολυτελή κατοικία, μισθωμένη ή ιδιόκτητη και με ένα εξοχικό, να λαμβάνει τα 200 ευρώ μηνιαίως.
Ωστόσο πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της επιδοματικής πολιτικής, «κοντά στα ξερά να καούν και τα χλωρά» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μακροχρόνια άνεργους εν μέσω κρίσης.



PostHeaderIcon Δέκα μύθοι για τον Οσάμα μπιν Λάντεν

Δέκα μύθοι για τον Οσάμα μπιν Λάντεν 
Ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδαςGuardian Τζέισον Μπερκ καταρρίπτει δέκα δημοφιλείς μύθους σχετικά με τον βίο και την πολιτεία του, μέχρι πρότινος, υπ΄αριθμόν ένα καταζητούμενου τρομοκράτη στον κόσμο.

1. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν «είναι δημιούργημα της CIA»

Ούτε οι ομάδες του ούτε ο ίδιος έλαβαν ποτέ άμεσα χρήματα ή εκπαίδευση από τους Αμερικανούς. Ωστόσο οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν, εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τους Μουτζαχεντίν του Αφγανιστάν, μέσω των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν. Οι τελευταίες ήταν ο κρίκος που ένωσε, εν ονόματι της εκδίωξης των Σοβιετικών από το Αφγανιστάν, τον Μπιν Λάντεν και άλλους άραβες «μαχητές της ελευθερίας» με την Ουάσιγκτον.

PostHeaderIcon Και το Facebook στη μάχη των πωλήσεων

Στην εποχή του Facebook και της ραγδαίας ανάπτυξη των σύγχρονων μορφών επικοινωνίας, οι εταιρείες δεν θα μπορούσαν να «κλείσουν τα μάτια τους» στη νέα πραγματικότητα και να μείνουν «προσκολλημένες» στις παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης.


PostHeaderIcon Έσφαξε το δίχρονο κοριτσάκι του και το ανακοίνωσε στο Facebook

 

Μια τραγική και αποτρόπαια ιστορία. Πατέρας σκότωσε το δίχρονο κοριτσάκι του και το έγραψε στο facebook λίγα λεπτά πριν το κάνει.

Πρόκειται για μια πράξη που δεν μπορεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Ο 24χρονος Ραμαζάν Ακάρ σκότωσε την 2χρονη κόρη του με ένα σπαθί νίντζα.
 
Όλα έγιναν τον Νοέμβριο και σήμερα το πρωί στο δικαστήριο της Μελβούρνης άρχισε η τελευταία πράξη του δράματος.
 

PostHeaderIcon Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη!

 
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα διεξαχθεί η 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με χιλιάδες γυμνούς ποδηλάτες να κατακλύζουν την πόλη.

Σκοπός της γυμνής ποδηλατοδρομίας είναι η ανάδειξη του μέσου και η ιδέα της μετακίνησης χωρίς μηχανοκίνητα οχήματα. Αποτελεί μια αντίδραση στην «εξάρτηση από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανενεώσιμης ενέργειας», ενώ τονίζουν συγκεκριμένα ότι η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής έχει οδηγήσει την Θεσσαλονίκη να είναι η πιο μολυσμένη σε μικροσωματίδια πόλη στην Ευρώπη.

PostHeaderIcon Υπεύθυνο το αλκοόλ για καρκίνο στο στήθος

 
Το αλκοόλ ευθύνεται για το 20% των καρκίνων του στήθους, σύμφωνα με το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το 5% όλων των ειδών καρκίνου οφείλεται στο αλκοόλ, ενώ στην περίπτωση των καρκίνων του στήθους το ποσοστό που έχει ως αιτία το ποτό ανέρχεται σε 20%!

PostHeaderIcon Πέθανε 39χρονη μετά από λιποαναρρόφηση

 

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Γαστούνης, από την είδηση του ξαφνικού θανάτου της 39χρονης Δήμητρας Γιαννακοπούλου, μητέρας δύο παιδιών ηλικίας 9 και 12 ετών.


PostHeaderIcon Τρίτη καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση Γιοσάκη

giosakis 
Για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για το γεγονός ότι δεν επέδειξε αμεροληψία, αγνόησε το τεκμήριο της αθωότητας και παραβίασε το δικαίωμα σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη στην περίπτωση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, που εκτίει μεν φυλάκιση για τη συμμετοχή του στην υπόθεση του “παραδικαστικού κυκλώματος” στην Ελλάδα αλλά έχει απαλλαγεί των κατηγοριών που τον βάρυναν για την υπόθεση με τις εικόνες.
Το Δικαστήριο υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλλει στον Ιάκωβο Γιοσάκη 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη και να πληρώσει και 1.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, κρίνοντας βάσιμες όλες τις αιτιάσεις του ενάγοντος σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην δεύτερη υπόθεση.


PostHeaderIcon Fast Track και στον τουρισμό

Το νέο τουριστικό προφίλ της Ελλάδας παρουσίασε την Τετάρτη το βράδυ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εξήγγειλε: fast track στον τουρισμό. Τη δημιουργία τουριστικής κατοικίας. Τη μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Την κατάργηση του σπατόσημου. Την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του έκανε λόγο για «ένα κράτος, που τελικά δούλευε για τον εαυτό του και για κανέναν άλλον. Ή μάλλον είχε και έχει στηθεί σε μεγάλο βαθμό για να θέτει εμπόδια. Εμπόδια που μετά εξαργυρώνονται σε ψήφους, διαφθορά, αντίτιμα δηλαδή ιδιοτελή που σταματούν την επιχειρηματικότητα και την εγκλωβίζουν την ανάπτυξη, την δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία».
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου το υπουργείο Πολιτισμού- Τουρισμού σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζει:
Την ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για επενδύσεις που δε μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.
Την ίδρυση εντός της υπηρεσίας αυτής Πολεοδομικού Γραφείου το οποίο θα επιλαμβάνεται της έκδοσης και αναθεώρησης οικοδομικών αδειών για τις μεγάλες και σύνθετες τουριστικές επενδύσεις και για τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσια ακίνητα.
Η αξιοποίηση τουριστικών κατοικιών που είναι εντεταγμένη σε ξενοδοχειακές μονάδες, είτε υπάρχουσες, είτε νέες, είναι μέσα στο σχεδιασμό μας για την παραπέρα ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου με έμφαση στην ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας, υπογράμμισε.
Στον σχεδιασμό μας αυτό επιδιώκουμε την δημιουργία μόνιμων δεσμών με ξένους επισκέπτες γνωρίζοντας ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση των κατοικιών αυτών θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη ανταγωνιστικών και βιώσιμων τουριστικών μονάδων υψηλής κατηγορίας 4 και 5 αστέρων.
Κατηγορηματικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η πολιτική αυτή δεν αφορά την παραθεριστική κατοικία που δε συνδέεται με ξενοδοχειακή επιχείρηση. Ο σχεδιασμός μας αυτός θα διασφαλίζει απόλυτα όπως είναι αυτονόητο το περιβάλλον.
Ακόμα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων οικισμών μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό και για την κληρονομιά μας αλλά και για την ανάπτυξη. Έχω ζητήσει την καταγραφή του αριθμού και της κατάστασης που επικρατεί σε αυτούς, καθώς και ιδέες για το πως μπορούν να αξιοποιηθούν.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού ως κομβικές στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.
Στόχος είναι να γίνει η χώρα μας ηγετική δύναμη σε αυτόν τον χώρο και οι υποδομές είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας.
Επίσης εξήγγειλε μείωση εργοδοτικών εισφορών σε όσες επιχειρήσεις είναι συνεπείς με τις πληρωμές τους. Μέρος μιας ευνομούμενης κοινωνίας είναι να πληρώνουν περισσότερα αυτοί που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, είπε και συνέχισε: Μελετούμε ένα σχέδιο που να εξασφαλίζει ότι όσοι πληρώνουν με ακρίβεια τις ασφαλιστικές τους εισφορές θα πληρώνουν λιγότερα. Σύντομα θα έχω περισσότερα να ανακοινώσω για αυτό.
Στόχος μας κατέληξε ο πρωθυπουργός είναι να κατατάξουμε την Ελλάδα μέσα στους 10 παγκόσμιους προορισμούς.



PostHeaderIcon Κλειστά τα καταστήματα της Marfin

 
Κλειστά λόγω πένθους θα μείνουν την Πέμπτη τα καταστήματα της Marfin Egnatia Bank.

Αφορμή η συμπλήρωση ενός χρόνου από τον εμπρησμό της τράπεζας στην οδό Σταδίου και το θάνατο τριών υπαλλήλων.  



PostHeaderIcon Γαλλία και Ιταλία φοβούνται αντίποινα από αλ Κάιντα

Γαλλία και Ιταλία φοβούνται αντίποινα από αλ Κάιντα 
Η Γαλλία και η Ιταλία θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό των χωρών τους καθώς και σε διπλωματικές αποστολές τους, φοβούμενες πιθανά αντίποινα μετά τη δολοφονία του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν γύρω από πρεσβείες και επιχειρήσεις της Γαλλίας σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ ο έλεγχος περιλαμβάνει μέχρι και την προστασία διεθνών σχολών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
 

PostHeaderIcon Αναστάτωση από έναν βιασμό που δεν έγινε ποτέ!

 

Ένας βιασμός που δεν έγινε ποτέ! Θα μπορούσε ο τίτλος να είναι αυτός. Εδώ και μέρες στα Γιάννινα κυκλοφορούσε η φήμη ότι μία ομάδα αλλοδαπών λαθρομεταναστών, η εθνικότητα άλλαζε κατά περίπτωση, βίασε ένα νεαρό ζευγάρι Γιαννιωτών, στην παραλίμνια περιοχή. Και ο τόπος κατά περίπτωση άλλαζε... Μάλιστα σύμφωνα με μερικούς η κοπέλα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο.
Φυσικά πρόκειται για σενάριο που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Αυτό το σενάριο λοιπόν έγινε μεγάλη είδηση σε τοπικό blog. Πολλοί εξακολουθούν άλλωστε να πιστεύουν ότι το διαδίκτυο είναι χώρος για να βγάζουν τα απωθημένα τους, για κουτσομπολιό ή για να γράφουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία.

Την ίδια «είδηση» και χωρίς να μπουν στον κόπο να την διασταυρώσουν μετέδωσαν και έγκυρα αθηναϊκά μέσα.
Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένας πραγματικός πανικός. Οι αρμόδιοι βρέθηκαν στην θέση να διαψεύδουν κάτι που ήταν ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος....
Ο βιασμός φυσικά δεν συνέβη ποτέ. Όμως αυτό δεν εμπόδισε πολλούς κάτι που κάποιος κυκλοφόρησε ως κουτσομπολιό –υπάρχουν δυστυχώς πολλά αρρωστημένα μυαλά- να το μεταδώσει ως είδηση η οποία στη συνέχεια πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Εισαγγελία έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα και ήδη ξεκινά έρευνα των αρμοδίων αρχών προς κάθε κατεύθυνση.
Η κινητοποίηση των αρχών, η οποία ήταν επιβεβλημένη, αποδεικνύει ότι η ελευθερία που παρέχει το διαδίκτυο δεν μπορεί να καταλήγει σε πλήρη ασυδοσία και ότι εν τέλει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ή «ειδήσεων» έχει συνέπειες.



PostHeaderIcon BP: Πρόστιμο 25 εκ. δολαρίων για την πετρελαιοκηλίδα στην Αλάσκα

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να κλείσει η ομοσπονδιακή έρευνα για τη διαρροή πετρελαίου από το δίκτυό του στην Αλάσκα το 2006, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στο Λονδίνο.

PostHeaderIcon Ο Ομπάμα δεν δίνει φωτογραφίες του Οσάμα

 

Τέλος στα σενάρια περί δημοσιοποίησης των φωτογραφιών που απεικονίζουν νεκρό τον Οσάμα Μπιν Λάντεν έβαλε χθές  ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα αποφάσισε να μην ικανοποιήσει την επιθυμία της παγκόσμιας κοινότητας που ζητά να δει τα «πειστήρια» της δολοφονίας του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 5 Μαϊου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 5 Μαϊου 
Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου). Με τον Ηλιο στο ζώδιό σας και τον Πλούτωνα να σας ευνοεί, αξιοποιήστε τις ευκαιρίες σε κάθε τοµέα και αποφύγετε αντιπαραθέσεις. Ατοµα που κατέχουν θέσεις - κλειδιά µπορούν να σας στηρίξουν, αρκεί να τους το ζητήσετε µε ήπιο κι ευγενικό τρόπο. Η µέρα ευνοεί οικονοµικές διευθετήσεις ζητηµάτων που σας έχουν δηµιουργήσει ανασφάλεια τον τελευταίο καιρό.

PostHeaderIcon Χταπόδι γιαχνί με μελωμένες πατάτες

 Xtapodi_giaxni_me_melwmenes_patates

Υλικά


  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 6 μέτριες πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ξίδι από κρασί
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 8΄-10΄ μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να λαδωθούν. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζουμε περίπου για 35΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
Συμβουλή: Ποτέ δεν αλατίζουμε ένα φρέσκο χταπόδι αν δεν το δοκιμάσουμε πρώτα. Είναι αρκετά αλμυρό από μόνο του.



PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

553: Αρχίζει τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη η 5η Οικουμενική Σύνοδος, με θέμα την αίρεση του μονοφυσιτισμού.
1789: Συνέρχεται στις Βερσαλλίες το Συμβούλιο των Γενικών Τάξεων, που θα οδηγήσει στη Γαλλική Επανάσταση.
1977: Οι έλληνες μισθωτοί εμφανίζονται στις δηλώσεις εισοδήματος πιο πλούσιοι από τους βιομηχάνους.
1980: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
2002: Ο Παναθηναϊκός νικά με 89-83 την Κίντερ Μπολόνια και ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία του.
2004: Ο πίνακας «Αγόρι με πίπα» του Πάμπλο Πικάσο πωλείται προς 104.168.000 δολάρια και γίνεται το ακριβότερο έργο που έχει ποτέ κατακυρωθεί σε δημοπρασία.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 05/05/2011

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/03/%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82.jpg 
Βροχές, με καταιγίδες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, λίγες βροχές στα νησιά και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 05 Μαίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 18 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 12 ως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 ως 23 στη Δυτική Ελλάδα, 16 ως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

PostHeaderIcon Καλό ξεκίνημα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin