Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Η Όπρα μοναδική πρωταγωνίστρια του τελευταίου της σόου

 

 Τίτλοι τέλους πέφτουν σήμερα για το σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ, μετά από 25 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας στην Αμερικανική τηλεόραση. Σύμφωνα με το κοινό που παραβρίσκονταν στην τελευταία της εκπομπή, η οποία γυρίστηκε χθες το βράδυ, η δημοσιογράφος επέλεξε να αποχαιρετήσει μόνη της τους πιστούς τηλεθεατές της. 

Χωρίς κανέναν καλεσμένο με κεντρικό πρόσωπο την ίδια, η Όπρα, τελείωσε το διάσημο "The Oprah Winfrey Show", ευχαριστώντας τους συνεργάτες της και τους τηλεθεατές της, τονίζοντας τα "διδάγματα" που πέρασαν μέσα από την εκπομπή της όλα αυτά τα χρόνια. 
Άτομα που έλαβαν μέρος ως κοινό της τελευταίας εκπομπής, δήλωσαν γοητευμένοι. Η Γουάντα Νας, 47 ετών δήλωσε: "Όταν βγήκε στη σκηνή, η εμφάνισή της, ο τρόπος που περπατούσε έδειχνε ένα και μόνο πράγμα, μπορούν όλοι να βρουν τον εαυτό τους και το σκοπό της ζωής τους." 
Στη σκηνή υπήρχε μόνο μια ψηλή καρέκλα, που χρησιμοποιούσε η Όπρα ανά διαστήματα, σύμφωνα με το associeted press.
Οι θαυμαστές της είπαν ότι η Όπρα έκλαψε όταν είπε το τελευταίο αντίο στις κάμερες.
Η Γουίνφρεϊ φίλησε και αγκάλιασε για πολύ ώρα τον για πολλά χρόνια σύντροφό της, Στέντμαν Γκράχαμ και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την έξοδο αφού αποχαιρέτησε όλους τους συνεργάτες της και τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.
Το φινάλε του "The Oprah Winfrey Show" είχε παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό. 




PostHeaderIcon Οι μύθοι για το περιβάλλον

Όλοι θα πρέπει να ανησυχούμε για το περιβάλλον και να θέλουμε να το προστατεύσουμε. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. climate map 1 Οι μύθοι για το περιβάλλον
Πρώτα απ όλα, δεν υπάρχει ένα και μοναδικό παγκόσμιο κλίμα. Στη πραγματικότητα, και σύμφωνα με τη κατηγοριοποίηση Koppen-Geiger, υπάρχουν 29 διαφορετικά σημαντικά παγκόσμια κλίματα. Παράλληλα, υπάρχουν χιλιάδες μικροκλίματα.
Στο παρελθόν υπήρξαν εποχές πάγου και εποχές θερμότητας. Όπως αλλάζει καθημερινά, κάθε λεπτό, ο καιρός, έτσι και τα κλίματα αλλάζουν κι αυτά. Δεν μπορούμε ούτε να εμποδίσουμε αλλά ούτε και να αναστρέψουμε τις κλιματικές αλλαγές, όπως δεν μπορούμε να επέμβουμε στη κίνηση των άστρων.

Υπάρχει επίσης μεγάλη σύγχιση σχετικά με τον άνθρακα. Πρόκειται για ένα στοιχείο του περιοδικού πίνακα. Τα διαμάντια είναι άνθρακας, ο γραφίτης επίσης, και εμείς οι άνθρωποι είμαστε 18% άνθρακας. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα δηλητηριώδες αέριο, το οποίο όλα τα έμβια όντα (και τα βακτήρια) εκπνέουμε διαρκώς. Αποτελεί μέρος του κύκλου του άνθρακα.
Με τη φωτοσύνθεση, τα πράσινα φυτά απορροφούν CO2 και παράγουν οξυγόνο. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τον καπνό, που αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του θείου κλπ. Το 97% του διοξείδιου του άνθρακα προέρχεται από τη φύση. Το 2.9% είναι ανθρωπογενές. Η μεγάλη πηγή CO2 είναι οι ωκεανοί. Στις θερμές πηγές Mammoth των ΗΠΑ, κάθε μέρα παράγονται και εκχέονται 160-190 τόνοι CO2.
Την ημέρα η γη θερμαίνεται και τη νύχτα ψύχεται, ανάλογα με τη κλίση της και τη θέση του ήλιου, αφού περιστρέφεται και παράλληλα λικνίζεται. Η θερμοκρασία εδάφους διαφοροποιείται ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία. Η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας μειώνεται κατά 2ο κελσίου για κάθε χίλια πόδια ύψους. Για αυτό και βλέπουμε χιονισμένες βουνοκορφές, αν και είναι πιο κοντά στον ήλιο.
Το λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν είναι παρά ένας μύθος. Δεν υπάρχει κάποια επιφάνεια αντανάκλασης στον ουρανό, παρά μόνο ένα συνεχές άνοιγμα προς το διάστημα. Οι υδρατμοί, και τα αέρια του θερμοκηπίου απλά καθυστερούν την έξοδο της ηλιακής θερμότητας.
Δεν υπάρχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόκειται περί πλάνης. Σύμφωνα με τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, σε ένα κλειστό σύστημα, η ενέργεια μεταλλάσσεται αλλά δεν ανανεώνεται. Όλοι γνωρίζουμε πως ένας καφτός καφές θα κρυώσει, και πως η λάβα θα γίνει βασάλτης. Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο. Όλα ψύχονται. Ο ήλιος μας που είναι αστέρι, θα σβήσει μόλις τελειώσει το καύσιμό του. Ευτυχώς, αυτό θα γίνει σε 5-7 δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα.
Η διάδοση των ανεμογεννητριών στην Ευρώπη έχει προκαλέσει το σκεπτικισμό ακόμη και των πιο «πράσινων» οικολόγων. Οι φυσικές τοποθεσίες άρχισαν να πνίγονται από τη συσσώρευση ανεμογεννητριών- τεράτων, με αποτέλεσμα να απειλείται το φυσικό περιβάλλον.
Αν μπορούσαν να παράγουν ηλεκτρισμό, ίσως και να ήταν ανεκτές. Στη πραγματικότητα όμως είναι τελείως αναποτελεσματικές αφού ο άνεμος είναι απρόβλεπτος, και έτσι πρέπει να βασίζονται σε καύσιμο από άνθρακα ή φυσικό αέριο. Απλά κάποιοι κερδίζουν από αυτόν τον βιασμό της φύσης.
Δυστυχώς, η συζήτηση περί μιας οικονομίας μηδενικού άνθρακα, ανθρακικών αποτυπωμάτων, κλπ. δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι των πολιτικών και των ακτιβιστών. Αυτών δηλαδή που δεν ενδιαφέρονται ειλικρινά για τον πλανήτη μας.



PostHeaderIcon "Σαρώνει" η ελληνική κουζίνα στην Αυστραλία

 

"Σαρώνει" το βιβλίο παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας που κυκλοφορεί στην Αυστραλία, φανερώνοντας την "παγκόσμια" αδυναμία στο παστίτσιο και στον μουσακά! Οι πωλήσεις του αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό ενώ τίτλος του είναι «Μy Greek Kitchen».  

PostHeaderIcon Δεκαεπτά άγνωστες πυραµίδες «είδε» ο δορυφόρος


Χίλιους τάφους, 3.000 αρχαίους οικισµούς και 17 άγνωστες πυραµίδες έφερε στο φως έρευνα µέσω δορυφόρου που έγινε µε τη βοήθεια υπέρυθρων ακτίνων στην Αίγυπτο. «Κάναµε εντατικές έρευνες επί έναν χρόνο. Μπορούσα να δω τα δεδοµένα καθώς έβγαιναν, αλλά η κορυφαία στιγµή ήταν όταν έκανα ένα βήµα πίσω και κοίταξα τα ευρήµατα. ∆εν µπορούσα να πιστέψω ότι είχαµε εντοπίσει τόσες θέσεις. Το όνειρο κάθε αρχαιολόγου είναι να ανασκάψει µια πυραµίδα» λέει η αιγυπτιολόγος του Πανεπιστηµίου της Αλαµπάµα δρ Σάρα Πάρκακ.

PostHeaderIcon Έρχονται τα Muppets

Τα Muppets ζωντανεύουν σε μία νέα κινηματογραφική ταινία και τα κάνουν άνω κάτω. Ο Kermit, η Miss Piggy, o Fozzie, ο Animal και ο Gonzo ανακατεύουν τη ζωή της Amy Adams και του Jason Segel. Στην ταινία που θα βγει στις αίθουσες το Νοέμβριο κάνουν σύντομες εμφανίσεις οι Jack Black, Zack Galifianakis και Emily Blunt.

PostHeaderIcon Εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς

 

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς (ΚΘ) είναι ο πιο γρήγορα αυξανόμενος καρκίνος στον κόσμο και ο πιο συχνός ενδοκρινικός όγκος. Ενδεικτικά το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Η.Π.Α ανέφερε 37.200 νέα περιστατικά ΚΘ το 2009 και αναμένεται ο αριθμός αυτός να είναι αυξημένος για το 2010 και για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται λοιπόν για ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται και χρειάζεται στρατηγική έγκαιρης διάγνωσης, αποτελεσματικής θεραπείας και μιας προληπτικής αγωγής που θα βασίζεται κυρίως στην εκπαίδευση του κοινού και στον τακτικό έλεγχο του θυρεοειδούς με σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους. 


PostHeaderIcon Απαγχονισμένος βρέθηκε 50χρονος κτηνοτρόφος στα Ανώγεια

 


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Ανωγείων καθώς απαγχονισμένος βρέθηκε πρίν από μια μόλις ώρα, 50χρονος επιχειρηματίας-κτηνοτρόφος
Τον άτυχο 50χρονο βρήκε απαγχονισμένο  ένας από τα αδέλφια του , στο ποιμνιοστάσιο του λίγο έξω από τα Ανώγεια.

PostHeaderIcon Σωφρονιστικό ίδρυμα στη Καλιφόρνια «φιλοξενεί» μόνο 2... κρατουμένους!

 

Άνεση, ευρυχωρία, ελευθερία κινήσεων, απόλυτη ησυχία, εικόνα ερήμωσης: η κατάσταση στην φυλακή Pitchess στην περιοχή Καστάικ της Καλιφόρνια δεν θυμίζει σε τίποτα ούτε Αλκατράζ ούτε Φόλσομ (τα δύο περισσότερο φημισμένα παγκοσμίως καλιφορνέζικα σωφρονιστικά ιδρύματα).

PostHeaderIcon Ο ανιχνευτής μίζας στη Ρωσία! Στην Ελλάδα;

Ο ανιχνευτής μίζας στη Ρωσία! Στην Ελλάδα; 

Οι εσωτερικοί έλεγχοι αποδείχθηκαν άχρηστοι για να καταπολεµηθεί η διαφθορά. Ετσι η Μόσχα αποφάσισε να καταφύγει στο ύστατο όπλο: τον ανιχνευτή ψεύδους. Η αρχή γίνεται από την πρωτεύουσα, όπου όλοι οι εργαζόµενοι στον δήµο θα υποχρεωθούν να υποβάλλονται τακτικά στο τεστ, αν δεν θέλουν να απολυθούν. Στη συνέχεια, µόλις το Κοινοβούλιο εγκρίνει τον σχετικό νόµο, στο τεστ θα υποβάλλονται επίσης όλοι οι εργαζόµενοι στο ∆ηµόσιο που έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλους να διαφθαρούν, από τους αστυνοµικούς µέχρι τους τελωνειακούς.

PostHeaderIcon Τα έξυπνα σκυλιά του Χίτλερ

http://www.faretra.gr/images/1_x4pqt.jpg 

Εκτός από ανθρώπους ο Χίτλερ στρατολόγησε και σκυλιά. Έγγραφα μαρτυρούν σύσταση ειδικής σχολής για τα τετράποδα. Μάθαιναν να... επικοινωνούν μέσω τηλεπάθειας αλλά και ξένες γλώσσες και ποίηση (Pics)
Μόλις ένα μήνα πριν ήρθε στο προσκήνιο σχετική μελέτη η οποία μαρτυρούσε ότι το τρίτο Ράιχ χρησιμοποιούσε ναρκωτικές ουσίες ώστε οι στρατιώτες να είναι αμείλικτοι και να μην νιώθουν φόβο.
Τώρα άλλη μια αποκαλυπτική μελέτη δείχνει ότι ο Χίτλερ προσπαθούσε να στρατολογήσει...σκύλους!


PostHeaderIcon Το ΙΚΑ έκοψε τα ιαματικά λουτρά στους ασφαλισμένους του...

 

Σκληρή ανακοίνωση προς τις αρχές και τους φορείς εξέδωσε ο Σύλλογος Φίλων Ιαματικών Πηγών & Λουτροπόλεων Ν. Φθ/δος με αφορμή τό κόψιμο των ιαματικών λουτρών για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Διαβάστε την ανακοίνωση:


PostHeaderIcon Ενδιαφέρον τουρκικής εταιρείας για την αγορά ελληνικών λιμανιών


Η τουρκική εταιρία Limak Holding δήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης που θα αποκρατικοποιηθούν στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος .
«Παρακολουθούμε στενά τις αποκρατικοποιήσεις των λιμανιών στην Ελλάδα» δήλωσε στην εφημερίδα Radikal o Nihat Özdemir, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Limak Holding.

“Πρόσφατα από κοινού συμμετείχαμε με μια ελληνική εταιρία σε ένα διαγωνισμό για αγωγό φυσικού αερίου. Η Ελλάδα για μας είναι μια δύσκολη αγορά.Θα εξετάσουμε τους όρους της πώλησης και ισως εντός 15 ημερών πάρουμε την απόφαση της επένδυσης στα λιμάνια.» ανέφερε ο Nihat Özdemir.
Ο όμιλος Limak Holding δραστηριοποιείται στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, του τσιμέντου, της τεχνολογίας και της αεροπλοΐας και πρόσφατα ανέλαβε να κατασκευάσει το νέο αεροδρόμιο του Κοσσυφοπεδίου.



PostHeaderIcon Μετακόμισε ο Στρος Καν

 

Σε ένα μεταμοντέρνο συγκρότημα διαμερισμάτων για εργένηδες τύπου λοφτ, μετακόμισε τελικά το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού εις βάρος της καμαριέρας που φρόντιζε το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε στη Νέα Υόρκη.

PostHeaderIcon Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

 


Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη συνοικία Ετιλέρ, εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης.


PostHeaderIcon Άνοιξαν τα αεροδρόμια της Γερμανίας

 
Τα αεροδρόμια του Αμβούργου της Βρέμης και του Βερολίνου λειτουργούν πλέον κανονικά αφού έκλεισαν την Τετάρτη για αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να ακυρωθούν περίπου 700 πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.
Η δραστηριότητα του ηφαιστείου Γκριμσβότ είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην εναέρια κυκλοφορία σύμφωνα με το Eurocontrol.
 
 

PostHeaderIcon Σεισμός - λαχτάρα στη Δυτική Ελλάδα

 

Δύο και μισή τα ξημερώματα οι κάτοικοι στην Αχαϊα, την Ηλεία, τη Ζάκυνθο και την Αιτωλοακαρνανία πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους

Το επίκεντρο ήταν στη θάλασσα ανοιχτά της Κυλήνης. Η γη άρχισε να να “κουνιέται” στους ρυθμούς του Εγκέλαδου. Το μέγεθος του σεισμού ήταν μικρό, 4,9 αλλά η διάρκειά του λένε οι κάτοικοι ήταν πάνω από μισό λεπτό. 

Σε συνδυασμό με το εστιακό βάθος που δεν ξεπέρασε τα 10 χιλιόμετρα σκόρπισε φόβο στους κατοίκους που βγήκαν από τα σπίτια τους.
Ευτυχώς δεν υπήρξε καμιά αναφορά σε τραυματίες ή ζημιές.



PostHeaderIcon Λιγότερες παραλίες με Γαλάζια Σημαία το 2011 για την Ελλάδα

Λιγότερες παραλίες με Γαλάζια Σημαία το 2011 για την Ελλάδα 

Με 34 λιγότερες Γαλάζιες Σημαίες υποδέχεται το καλοκαίρι η Ελλάδα. Το 2011 σε 387 ακτές και σε 9 μαρίνες θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία» ενώ σε 34 ακτές θα υποσταλεί. Πέρυσι η Ελλάδα είχε 421 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες. Παρ' όλα αυτά διατηρεί τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, με πρώτη και πάλι την Ισπανία. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι υπεύθυνοι του προγράμματος στη χώρα μας, η Ελληνική Επιτροπή εξαίρεσε 11 ακτές διότι δεν είχαν εξαιρετική ποιότητα νερών και άλλες 11 γιατί υστερούσαν σε οργάνωση και αριθμό δειγματοληψιών υδάτων. Άλλες 12 ακτές απορρίφθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή των Γαλάζιων Σημαιών διοτί ο αριθμός των δειγματοληψιών δεν ήταν επαρκής. Σε όλο τον κόσμο βραβεύτηκαν 3.012 ακτές και 638 μαρίνες.

PostHeaderIcon Νέο κάλεσμα για σήμερα από τους «Αγανακτισμένους»


Παραμένουν περίπου 70 άτομα στο Σύνταγμα

Στο πεζοδρόμιο απέναντι από τη Βουλή παραμένουν από χθες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση στο Σύνταγμα.

Για σήμερα απευθύνουν νέο κάλεσμα και μάλιστα λένε πως η ειρηνική διαδήλωση θα επαναλαμβάνεται.

PostHeaderIcon Διαδήλωσαν ειρηνικά οι Αγανακτισμένοι Έλληνες


 


Πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα, που έγινε μέσω της ιστοσελίδας του Facebook, να συγκεντρωθούν στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, σε ένδειξη αγανάκτησης στα μέτρα λιτότητας.
Ανταποκρίθηκαν και για να «απαντήσουν» στα συνθήματα των άλλων «αγανακτισμένων» της Ισπανίας, που πρόσφατα διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα «Σιγά, να μη ξυπνήσουμε τους Έλληνες».


PostHeaderIcon Αμεσα οι αυξήσεις σε τσιγάρα - τον Ιούλιο μειώσεις μισθών


Λιγότερα λεφτά θα βάζουν στην τσέπη από το καλοκαίρι κιόλας μισθωτοί και συνταξιούχοι εάν υλοποιηθεί το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να περιοριστεί στο μισό το αφορολόγητο όριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν άμεσα - πιθανότατα τον Ιούλιο- στη μείωση του αφορολογήτου και μάλιστα αναδρομικά από 1-1 -2011. 


PostHeaderIcon Πήρε κατά λάθος την αστυνομία σε... ακατάλληλη στιγμή!

 

Αν ξεχάσετε να κλειδώσετε το κινητό σας μπορεί να την "πατήσετε" όπως συνέβη στην περίπτωση ενός 18χρονου Γεωργιανού που πήρε καταλάθως την αστυνομία ενώ μιλούσε με... τα "βαποράκια" του!  

Όλα ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου όταν οι αστυνομικές αρχές στο Χολ Κάουντι, στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, οι οποίοι ασχολούνται με τις λεγόμενες κλήσεις εκτάκτου ανάγκης, έλαβαν ένα τηλεφώνημα όπου άκουσαν πολλές φωνές.

PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 26 Μαϊου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 26 Μαϊου 

Δίδυµοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου). Οργανώστε σήµερα προσεκτικά τις επαγγελµατικές σας εκκρεµότητες και µην αναθέτετε σηµαντικά θέµατα σε πρόσωπα που δεν εµπιστεύεστε. Αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας χωρίς υπεκφυγές και ζητήστε και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο, µε στόχο την επίλυση και όχι την αντιπαράθεση. Μετακινήσεις και θέµατα επικοινωνίας ενέχουν ανατροπές.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1637: Πραγματοποιείται η πρώτη μάχη ανάμεσα σε ευρωπαίους εποίκους και ερυθρόδερμους στην Αμερική.
1770: Λήγει άδοξα η επαναστατική προσπάθεια των Ορλόφ και των Ελλήνων της Πελοποννήσου.
1896: Εγκαινιάζεται στη Wall Street ο δείκτη Dow Jones, αποτελούμενος από 12 βιομηχανικές μετοχές. Πρώτο κλείσιμο στις 40,94 μονάδες.
1923: Διεξάγονται οι πρώτες «24 Ώρες» του ΛεΜαν... Νικητές αναδεικνύονται οι γάλλοι οδηγοί.
1930: Ο Υπουργός Παιδείας Γεώργιος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ελληνικού Εθνικού Μελοδράματος. Η ΕΛΣ θα ιδρυθεί τον Μάρτιο του 1940 επί δικτατορίας Μεταξά.
1947: Οι πρώτοι στρατιώτες του Β' Τάγματος Σκαπανέων αποβιβάζονται στη Μακρόνησο, όπου θα δημιουργηθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης κομμουνιστών (οπλιτών και πολιτών) με σκοπό την «ανάνηψή» τους.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 26/05/2011


Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές καθώς επίσης στα κεντρικά, ανατολικά και νότια κυρίως τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 29 με 30 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 26 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα βόρεια ισχυροί και στο Ιόνιο από βόρειες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κατά τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

PostHeaderIcon καλημέρα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin