Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σεξισμό στην εργασία διαπιστώνει με έρευνα ο Συνήγορος του Πολίτη

  
Εντυπωσιακή άνοδο (από 15% σε 27%) διαπιστώνει η 2η ειδική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις διακρίσεις λόγω φύλλου στην απασχόληση.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ό,τι η συνεργασία του Συνηγόρου με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας βελτιώθηκε ουσιαστικά και οδήγησε σε άρση της διακριτικής συμπεριφοράς, σε ανάκληση απολύσεων αλλά και στην επιβολή διοικητικών προστίμων σε ιδιώτες εργοδότες.
Συγκριμένα αναφέρεται, ότι τέσσερα έτη μετά την ψήφιση του αρχικού νόμου 3488/2006 ο οποίος ήδη αντικαταστάθηκε από τον 3896/2010 εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά εμπόδια στην εφαρμογή και και την προώθηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η ενσωμάτωση της πολιτικής του φύλλου στη δημόσια πολιτική, (γνωστή ως Genter mainstreaming), η αξιολόγηση δηλαδή των επιπτώσεων που έχει στις γυναίκες και στους άνδρες οποιαδήποτε δράση συμπεριλαμβανομένης και της νομοθεσίας βρίσκεται στα σπάργανα ενώ ακόμη και τα πολιτικά δικαστήρια δεν είναι επαρκώς εξοικειωμένα με αυτήν. Στον Δημόσιο Τομέα, εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις λόγω φύλλου στους όρους προκηρύξεων για προσλήψεις και στις διαδικασίες πρόσβασης σε εκπαίδευση και κατάρτιση, ενώ απουσιάζουν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για την τεκμηρίωση των διακρίσεων.
Εμπόδια, διαδικαστικά και νομοθετικά, εξακολουθεί να συναντά η προσπάθεια κατοχύρωσης σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης (π.χ Σώματα Ασφαλείας) της άδειας ανατροφής του παιδιού ως δικαίωμα και του πατέρα, και η δυνατότητα, στην πράξη, του να πάρει άδεια ανατροφής.
Τα εμπόδια αυτά, επισημαίνει ο Συνήγορος, αποκαλύπτουν έλλειψη πολιτικής βούλησης και σχετικές κοινωνικές αντιλήψεις.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις άδειες ανατροφής παιδιού στο Δημόσιο, ο Συνήγορος, προτείνει α) ενιαίο καθεστώς γονικών αδειών για όλες τις κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων β) κατάργηση των ρυθμίσεων, γενικών ή ειδικών, που παραβιάζουν τη αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, γ) επιμερισμό της άδειας ανατροφής μεταξύ των εργαζομένων γονέων δ) κίνητρα για τη χρήση της από τον πατέρα και ε) ευελιξία στον τρόπο χορήγησής της όπως π.χ δυνατότητα σώρευσης του μειωμένου ωραρίου σε ημέρες ρεπό.
Στον ιδιωτικό τομέα τώρα, η έκθεση επισημαίνει ό,τι εξακολουθεί να παραμένει βασικό πρόβλημα το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη και η μητρότητα αποτελούν τροχοπέδη στην απασχόληση των γυναικών και ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για την επανένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας μετά από μακρές απουσίες, για λόγους μητρότητας.

πηγή

PostHeaderIcon Τι προκαλεί τις αστραπές, όταν τα ηφαίστεια εκρήγνυνται;

volcanic-lighting-1 
Συχνά βλέπουμε θεαματικές φωτογραφίες από αστραπές όταν εκρήγνυνται τα ηφαίστεια. Αυτές όμως προκλήθηκαν από τα ηφαίστεια ή είναι απλά μια σύμπτωση;
Πρόσφατα γεωεπιστήμονες τράβηξαν θεαματικές φωτογραφίες με αστραπές σε ηφαιστειακές εκρήξεις, όπως στο όρος Shinmoedake στην Ιαπωνία, το όρος Eyjafjallajokul στην Ισλανδία το περασμένο έτος και το Όρος Chaiten στην Χιλή το 2008. 


PostHeaderIcon Nέα έρευνα για το άσθμα και τα εισπνεόμενα

 
Οι άνθρωποι, κυρίως οι νέοι, που πάσχουν από ήπιας μορφής ελεγχόμενο άσθμα, ίσως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν κάθε μέρα το σπρέι με κορτικοστεροειδή που εισπνέουν και το οποίο μπορεί να «φρενάρει» την ανάπτυξη των παιδιών.

PostHeaderIcon Παρέλαση της Rolls-Royce στο Λονδίνο

Parade Rolls-Royce London 
Οι οπαδοί της Rolls-Royce γιόρτασαν τα 100 χρόνια από το «Πνεύμα της Έκστασης», το περίφημο αγάλμα της  Rolls-Royce είναι ένα βρετανικό εμπορικό σήμα. Στις 6 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο, φιλοξενήθηκε μια μεγάλης κλίμακας παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν εκατό Rolls-Royce, από αυτοκίνητα αρχής του εικοστού αιώνα μέχρι και τα τελευταία μοντέλα.

PostHeaderIcon Αλλεργίες: Τι πρέπει να ξέρουμε

 
Οι αλλεργίες ταλαιπωρούν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σύμφωνα με μελέτες, ο ένας στους τρεις ανθρώπους θα εκδηλώσει κάποια αλλεργία σε μια στιγμή της ζωής του.
Ποιες είναι
Οι πιο συνηθισμένες αλλεργίες είναι η αλλεργική ρινίτιδα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα (μάτια), το άσθμα, τα δερματικά εξανθήματα, οι αλλεργίες που οφείλονται στις σφήκες και στις μέλισσες και οι τροφικές αλλεργίες. 

Σε ποιες ηλικίες εμφανίζονται
Οι αλλεργίες μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Ακόμη υπάρχει η πιθανότητα σε ουσίες που δεν μας επηρέαζαν κατά το παρελθόν να αναπτύξουμε αλλεργία. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα βρέφη μπορούν να εκδηλώσουν συμπτώματα ενώ παράλληλα τα παιδιά παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα αλλεργιογόνα.
Τι τις προκαλεί
Τα αλλεργιογόνα είναι συγκεκριμένες ξένες ουσίες, στις οποίες οι άνθρωποι παρουσιάζουν υπερευαισθησία. Πρόκειται για πρωτεΐνες από άλλους οργανισμούς ή άλλες χημικές ουσίες και προκαλούν τις αλλεργίες. Στην οικιακή σκόνη το σημαντικότερο αλλεργιογόνο προέρχεται από τα ακάρεα, που είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που τρέφονται από τα νεκρά ανθρώπινα κύτταρα. Τα αλλεργιογόνα στους σκύλους και τις γάτες προέρχονται από το δέρμα και το σίελο. Οι πιο συνήθεις τροφές που οι άνθρωποι παρουσιάζουν αλλεργίες είναι το γάλα, οι ξηροί καρποί και τα οστρακοειδή. Τέλος, η γύρη είναι μία ακόμη πολύ δημοφιλής αιτία αλλεργίας.
Συμβουλές
  • Αν γνωρίζουμε πως είμαστε αλλεργικοί, καλό θα είναι να παίρνουμε κάποιες περαιτέρω προφυλάξεις.
  • Αποφεύγουμε χώρους με καπνό ή τσιγάρο.
  • Καθαρίζουμε συχνά τα φίλτρα του κλιματιστικού.
  • Χρησιμοποιούμε άοσμα απορρυπαντικά.
  • Αποφεύγουμε εστίες πρασίνου το πρωί από 7.00-11.00 πμ λόγω υψηλής συγκέντρωσης γύρης.
  • Χρησιμοποιούμε γυαλιά ηλίου για να περιορίσουμε την έκθεση σε αλλεργιογόνα.
  • Αποφεύγουμε τις κολόνιες.
 
Η διάγνωση
Μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν αλλεργιολόγο. Αυτός θα σας υποδείξει το τι πρέπει να κάνετε. Σύμφωνα με ορισμένους αλλεργιολόγους, άνθρωποι που εμφανίζουν κάθε χρόνο συμπτώματα, πρέπει να υποβάλλονται σε ελαφριά προφυλακτική αγωγή από τις αρχές Φεβρουαρίου.


PostHeaderIcon Ξενώνας-φάντασμα για καρκινοπαθείς

 
Χτίστηκε με χρήματα δωρητών και εράνων, αλλά σήμερα, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, ο ξενώνας για τη φιλοξενία και τη φροντίδα των καρκινοπαθών στην Πυλαία παραμένει κλειστός. Και όλα αυτά, την ώρα που περισσότεροι από 50 ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται καθημερινά από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο Θεαγένειο νοσοκομείο, για τη θεραπεία τους αναγκάζονται να διαμένουν σε ξενοδοχεία και σε φιλικά σπίτια.

PostHeaderIcon Συντριβή αεροσκάφους με 10 νεκρούς

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Ονδούρα όταν ένα δικινητήριο αεροσκάφος Let 419 συνετρίβη, μετά την απογείωσή του από το Σαν Πέδρο Σούλα με προορισμό την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός.

PostHeaderIcon Κολαστήριο παιδικών ψυχών

http://www.faretra.gr/images/1_h7ury.jpg 
Παιδιά δεμένα με ιμάντες, πάνω στα κρεβάτια τους, ξεχασμένα από όλους στην αποθήκη παιδικών ψυχών του Κέντρου Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών Ηλείας. Εικόνες που σοκάρουν κατέγραψε φοιτήτρια εθελόντρια σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα

Αθώες παιδικές ψυχές φυλακισμένες πίσω από σιδερένια κλουβιά δεμένα με ιμάντες πάνω σε κρεβάτια, ταλαιπωρημένα και παρατημένα ζουν λες και είναι ζώα. Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης παιδιών είδαν το φως από τα όσα αποκάλυψε χθες φοιτήτρια εθελόντρια στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών Ηλείας στη τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα www.iliatora.gr.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, αυτές οι σοκαριστικές εικόνες είναι καθημερινότητα για τα παιδιά στο ΚΕΠΕΠ όπου ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε σε μια άλλη εποχή, ενώ το γεγονός επιβεβαίωσε και η διοικήτρια του ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι το δέσιμο των παιδιών με ιμάντες στα κρεβάτια γίνεται για την ασφάλειά τους, μετά την γραπτή οδηγία του ψυχιάτρου που συνεργάζεται με το ίδρυμα.
"Πολλοί εργαζόμενοι στο ΚΕΠΕΠ έχουν την ίδια νοοτροπία όπως και η υπόλοιπη κοινωνία. Δεν νομίζουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά με διανοητική αναπηρία, ως ανθρώπινα όντα. Η δουλειά τους είναι απλά να τα κρατήσουν ζωντανά",  αναφέρει η νεαρή φοιτήτρια από το εξωτερικό η οποία βρέθηκε μαζί με άλλους εθελοντές το 2009 στο ΚΕΠΕΠ, προσφέροντας εθελοντική εργασία για περίπου έξι μήνες.
Και συνεχίζει "Ένα από αυτά τα παιδιά, λόγω των προβλημάτων υγείας του, έχει το στόμα του πάντα ανοιχτό και το σάλιο στάζει. Προσπαθούσε να διαφύγει από τον χώρο που ονομάζεται playroom, αλλά οι νοσοκόμες τον κυνηγούσαν, αυτός ούρλιαζε όμως οι νοσοκόμες τον τραβούσαν ουρλιάζοντας πιο δυνατά (το playroom δεν έχει οπτική επαφή με το σαλόνι όπου βρισκόταν η ορχήστρα). Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν ακόμη σε μια διαδικασία αλλαγής πάνας ή στα κρεβάτια ή κλουβιά τους, ή απλά στο πάτωμα... "
Οι καθηλωτικές εικόνες που περιγράφει η νεαρή φοιτήτρια στην έκθεσής της κατά τη παραμονή της στο κολαστήριο ψυχών  συνοδεύονται και από συγκλονιστικές  φωτογραφίες με παιδικά χεράκια δεμένα στα κάγκελα των κρεβατιών-κλουβιών τους, εικόνες που μαρτυρούν την αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στην πολυσυζητημένη τα τελευταία χρόνια "αποθήκη παιδικών ψυχών" του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας.
"Πολλά από αυτά τα παιδιά στο ΚΕΠΕΠ είναι σε θέση να κάνουν πράγματα που δεν θα πιστεύετε: ένα αγόρι, το οποίο είναι δεμένο για πολλά χρόνια στο κρεβάτι του, φαίνεται ότι είναι σε θέση να περπατήσει, ή να οδηγήσει μια αναπηρική καρέκλα πολύ καλά (ειδικά προς τα έξω από την πόρτα). Αλλά δεν του επιτρέπεται, καθώς το ίδιο εξακολουθεί να περιμένει (για περίπου δύο χρόνια) εξέταση για την ασθενή καρδιά του. Ένα κορίτσι είναι σε θέση να ζωγραφίσει (παρ 'όλο που δεν μπορεί να ελέγξει τα χέρια της είναι πολύ καλά) και αυτό της αρέσει πολύ. Δύο επτάχρονα κορίτσια με αυτιστικό σύνδρομο μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι και να φάνε με το κουτάλι, όμως, τρέφονται ακόμη μέσα στο κλουβί τους..." αναφέρει χαρακτηριστικά η κοπέλα, τονίζοντας ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν στο ΚΕΠΕΠ αρκεί να ενδιαφερθούν εκείνοι που πρέπει.
Από τη πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε παρέμβασή του στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Τώρα" επεσήμανε ότι από τη νέα διοίκηση του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών γίνονται προσπάθειες να εξωραϊστεί η κατάσταση.
"Προσπαθούμε από το μηδέν και με το μηδέν να διορθώσουμε το κακό", τόνισε ο υπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζει το 20% των ιδρυμάτων και όχι το 100%.


PostHeaderIcon Από την αρχαία Αίγυπτο τα πρώτα τεχνητά μέλη!

 
Δύο τεχνητά μεγάλα δάχτυλα ποδιού από την αρχαία Αίγυπτο μπορεί να είναι τα πρώτα πραγματικά προσθετικά μέλη που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα, γράφει το περιοδικό The Lancet.

Δύο τεχνητά μεγάλα δάχτυλα ποδιού, από τα οποία το ένα βρέθηκε σε μια αιγυπτιακή μούμια, μπορεί να είναι οι πρώτες πραγματικές προθέσεις που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ζήτησαν από εθελοντές να επαληθεύσουν την καλή λειτουργία των αντιγράφων αυτών των σπάνιων αντικειμένων.

PostHeaderIcon Όσα πικάντικα μάθαμε για τους "33" μεταλλωρύχους της Χιλής

 Όσα πικάντικα μάθαμε για τους "33" μεταλλωρύχους της Χιλής
Η αυτοκτονία και ο κανιβαλισµός πέρασαν από το µυαλό των 33 χιλιανών µεταλλωρύχων που βρέθηκαν παγιδευµένοι επί 69 ηµέρες στο ορυχείο όπου εργάζονταν και απελευθερώθηκαν τον περασµένο Οκτώβριο µπροστά στα µάτια εκατοµµυρίων τηλεθεατών από όλο τον κόσµο. Για να µπορέσουν να χαλαρώσουν σε βάθος 622 µέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, είχαν ζητήσει µαριχουάνα (κάποιοι από αυτούς την πήραν µέσα σε γράµµατα συγγενών τους) αλλά και φουσκωτές κούκλες για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες (δεν τις έλαβαν για να µην υπάρξουν αντιζηλίες).

PostHeaderIcon Απέτρεψαν αυτοκτονία μέσω διαδικτύου

http://www.faretra.gr/images/1_724v8.jpg 
Μήνυμα απόγνωσης είχε στείλει ένας ενήλικος χρήστης του διαδικτύου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας εκδήλωσε την πρόθεση αυτοκτονίας.
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, διενεργήθηκε άμεσα ψηφιακή ανάλυση και ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών, για να δοθεί Εισαγγελική Παραγγελία, σχετική με το απόρρητο της επικοινωνίας.


PostHeaderIcon Καλλιτέχνες βοσκοί με έξυπνα πρόβατα …(video)


Είναι απίστευτο τι κατάφεραν να κάνουν οι συγκεκριμένοι Άγγλοι βοσκοί  με τη βοήθεια κυρίως των πολύ καλά εκπαιδευμένων σκύλων τους, την εξαιρετική οργάνωσή τους, μια κάμερα τοποθετημένη σε μακρινή απόσταση και χιλιάδες led φωτάκια. Το πρωί τα πρόβατα ενώθηκαν σε ένα μεγάλο κινούμενο πρόβατο ενώ το βράδυ με μερικά φωτάκια έγιναν ακόμα και η Μόνα Λίζα…Ως μαύρο πρόβατο και εμείς είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι …!

PostHeaderIcon H “ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΗΣ” ΣΧΕΣΗ GOOGLE ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Oμάδα παρατηρητών καταναλωτών, η οποία επικεντρώνεται, κατά κύριο λόγο, τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου της Google, ζήτησαν έρευνα του Κογκρέσου, για να διαπιστωθεί αν η εταιρεία-κολοσσός έχει σχέση με τη διοίκηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε επιστολή που απέστειλε, ο εκπρόσωπος της ομάδας παρατηρητών, Darrell Issa, στον νέο πρόεδρος της Βουλής Εποπτείας και της Επιτροπής Μεταρρύθμισης, ζητά να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ της Google και<…>
των διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών.
Η ομάδα ζήτησε από την Issa να ερευνήσει τις συμβάσεις σε διάφορες αμερικανικές υπηρεσίες, για την τεχνολογία και των υπηρεσιών της Google, τη «μυστικοπαθή» σχέση μεταξύ Google και της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.
Οι Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες κατηγορούνται για “ανεπαρκή” δράση, όσον αφορά την αντιμετώπιση των περσινών αποκαλύψεων ότι αυτοκίνητο με την ονομασία Google Street View, συνέλλεγε δεδομένα πολιτών, από ανοικτές συνδέσεις Wi-Fi.


PostHeaderIcon Μια γάτα διέσχισε τη Σιβηρία για να βρει το σπίτι της...

Ο αρσενικός γάτος της φωτογραφίας, με το όνομα Kuzya, δύο μόλις ετών, έκανε ένα άνευ προηγουμένου ταξίδι στη δημοκρατία Yakutia της Σιβηρίας στη Ρωσία. Ο Kuzya περπάτησε 2.150 χιλιόμετρα σε τρεις μήνες για να βρει το σπίτι του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Regnum .

PostHeaderIcon Chevron: “ποινή” 8 δισ. δολ. για περιβαλλοντικές ζημίες στον Ισημερινό

Chevron: “ποινή” 8 δισ. δολ. για περιβαλλοντικές ζημίες στον Ισημερινό 
Την καταδίκη της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Chevron, αποφάσισε δικαστής του Ισημερινού. Έτσι η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 8 δισ. δολ., στην κυβέρνηση του Ισημερινού, για τις περιβαλλοντικές ζημίες που προκλήθηκαν μεταξύ του 1964 και του 1990 από την Texaco, την οποία η Chevron εξαγόρασε το 2001.

PostHeaderIcon Αποτυπώματα μετά από… 3000 προσευχές τη μέρα!

 Perierga.gr - To σημάδι του πιστού
Τα σημάδια στο ξύλινο δάπεδο δεν λαξεύτηκαν από κάποιο φανατικό πιστό. Δημιουργήθηκαν μετά από χρόνια προσευχών! Ο 70χρονος σήμερα βουδιστής μοναχός Χουα Τσι προσεύχεται στο ίδιο ακριβώς σημείο τα τελευταία 20 χρόνια 3.000 φορές τη μέρα! Και όπως λέει ο ίδιος, τώρα που μεγάλωσε και μειώθηκαν οι δυνάμεις του περιόρισε τις προσευχές του στις 1.000 την ημέρα! Αποτέλεσμα; Να αφήσει τα αποτυπώματα των ποδιών του στο ξύλο!

 Perierga.gr - To σημάδι του πιστού


πηγή

PostHeaderIcon e-Ψαράδικο & e-Μανάβικο...

 
Το e-Ψαράδικο, είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διαφορετικό από τα άλλα. Εάν ψάχνετε φρέσκα ψάρια, μαλάκια και οστρακοειδή αλλά δεν προλαβαίνετε να επισκεφθείτε την πλησιέστερη ψαραγορά, το Ψαράδικο είναι εδώ για σας. Με μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαριών, από Φαγγρί και Ροφό, μέχρι Μπαρμπούνια και Πεσκανδρίτσες, αλλά και τα γνωστά οστρακοειδή και μαλάκια, το Ψαράδικο προωθεί τα ελληνικά θαλασσινά προϊόντα μ' έναν καινοτόμο και ασφαλή τρόπο.

PostHeaderIcon Παιχνίδι θανάτου για δύο φοιτητές στο μετρό της Μόσχας

 
Δύο φοιτητές βρέθηκαν νεκροί χθες τα ξημερώματα στο μετρό της Μόσχας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φαίνεται πως χτύπησαν σε εξοπλισμό που βρίσκεται μέσα στη σήραγγα, ενώ ταξίδευαν πάνω στην οροφή ενός βαγονιού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

«Το πτώμα ενός φοιτητή 19 ετών του Πανεπιστήμιου Τουρισμού εντοπίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα πάνω στην οροφή του πρώτου βαγονιού μιας αμαξοστοιχίας του μετρό. Έχασε τη ζωή του από πολλαπλά τραύματα» έκανε γνωστό στο πρακτορείο αστυνομική πηγή.

PostHeaderIcon Προσθετικό χέρι που κινείται με τη σκέψη

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προσθετικά μέλη που θεωρούνται hitech. Κανένα όμως δεν είναι τόσο προηγμένο όσο αυτό που φοράει ο Τζέσι Σάλιβαν. Και αυτό διότι το προσθετικό χέρι του κ. Σάλιβαν είναι τόσο «έξυπνο» ώστε κινείται με τη σκέψη!

Οι ειδικοί που τοποθέτησαν στον κ. Σάλιβαν το προσθετικό άκρο επέτυχαν να το κάνουν να ελέγχεται με τη σκέψη ενώνοντας τα νεύρα του ακρωτηριασμένου μέλους του με τους μυς στο στέρνο του. Το καινούργιο προσθετικό χέρι προσφέρει επίσης στον ασθενή μεγαλύτερο εύρος κινήσεων από ό,τι ήταν δυνατόν ως σήμερα.

PostHeaderIcon Καλημέρα... ;o)


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin