Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 31 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Φόνος για ένα συλλεκτικό βινύλιο

 

Ροκ πάρτι για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με ροκ αναφορές: το βιβλίο της Χίλντας Παπαδημητρίου «Για μια χούφτα βινύλια» (εκδ. Μεταίχμιο) θα παρουσιαστεί στο βιβλιοφιλικό μπαρ των Εξαρχείων, Floral στις 3 Ιουνίου, (ώρα έναρξης: 21:00). Τον δικό τους τόνο στη βραδιά θα δώσουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου αλλά και η συγγραφέας και κριτικός Αργυρώ Μαντόγλου.

 


PostHeaderIcon Καβάλα | Σε πνεύμονας πρασίνου μετατρέπεται πρώην στρατόπεδο


Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα FATE που σαν στόχο έχει την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων με τη μετατροπή τους σε οργανωμένες δομές επιχειρηματικότητας ή εκκολαπτήρια επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου το Στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» αξιολογήθηκε ως καταλληλότερο για την εξυπηρέτηση των στόχων του Προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.
Κατά την πρώτη φάση του έργου έχει διαμορφωθεί ένα σχέδιο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου και του Κωτσάλου, βάσει των γενικών στρατηγικών στόχων 1 και 8 του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καβάλας και τις προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Καβάλας.


PostHeaderIcon Πιλότος ανακάλυψε ότι το αεροπλάνο του είχε ταξιδέψει μόνο του για 55 λεπτά!

 

Ο μαθητευόμενος πιλότος της εταιρείας Emirates Airlines, η άδεια του οποίου ανακλήθηκε μετά το επεισόδιο, ανακάλυψε ότι το αεροπλάνο του είχε ταξιδέψει μόνο του για 250 χιλιόμετρα κατά τα 55 λεπτά που ο ίδιος ήταν αναίσθητος.

PostHeaderIcon Το νοικοκυριό κάνει κακό στα ζευγάρια

Το νοικοκυριό κάνει κακό στα ζευγάρια 

Αν οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν τον μεγαλύτερο εφιάλτη σας, μια νέα έρευνα έρχεται να σας δικαιώσει. Όπως δημοσιεύθηκε στην Journal of Family Psychology, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες το να φροντίσουν το νοικοκυριό είναι αντιστοίχως στρεσογόνο και επιβλαβές.

PostHeaderIcon Σαλάτα 500 κιλών θα φτιαχτεί στην Πλατεία Κλαυθµώνος

 
 
Άρχισαν χθες στην Πλατεία Κλαυθµώνος – και όχι στο Σύνταγµα – οι διήµερες εκδηλώσεις «Ελληνικές Γευστικές ∆ιαδροµές». Έλληνες παραγωγοί, συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις παρουσιάζουν προϊόντα της ελληνικής γης απ’ όλη τη χώρα σε µια προσπάθεια να γνωρίσουν οι καταναλωτές τα ελληνικά προϊόντα και να ενισχυθεί η ελληνική επιχειρηµατικότητα.

PostHeaderIcon Η δίαιτα Ντουκάν στο δικαστήριο!

Η δίαιτα Ντουκάν στο δικαστήριο! 

∆ύο κορυφαίοι γάλλοι διαιτολόγοι συγκρούονται σήµερα στο δικαστήριο. Στη µια πλευρά βρίσκεται ο δρ Πιερ Ντουκάν, ο οποίος επινόησε µια δίαιτα που σαρώνει στην Ευρώπη και την Αµερική και την ακολουθούν διασηµότητες, από την Τζένιφερ Λόπεζ ώς τη Ζιζέλ Μπούντχεν. Βασίζεται στις πρωτεΐνες – µοιάζει µε τη δίαιτα Ατκινς – και σου επιτρέπει να τρως όσο θέλεις από έναν περιορισµένο κατάλογο τροφών.
Στην άλλη πλευρά βρίσκεται ο δρ Ζαν-Μισέλ Κοέν, τη δίαιτα του οποίου ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία. Λέει πως η δίαιτα του δρος Ντικάν είναι ένα επικίνδυνο αναµάσηµα παλιών ιδεών και πως µπορεί να αυξήσει τη χοληστερίνη και να προκαλέσει καρδιακά προβλήµατα και καρκίνο του µαστού. Ο ίδιος υποστηρίζει µια δίαιτα βασισµένη στις θερµίδες, στην οποία τρως περιορισµένη ποσότητα από τις περισσότερες τροφές (ακόµη και σοκολάτα), εφόσον γυµνάζεσαι τακτικά.

PostHeaderIcon «Το Σύνταγμα είναι πια το σπίτι μας»

Εξι βραδιές πριν, όταν διαλύθηκε το πλήθος των διαδηλωτών µπροστά από τη Βουλή, ο 36χρονος Γρηγόρης έγειρε να κοιµηθεί νιώθοντας αµήχανα στην Πλατεία Συντάγµατος.

∆ίπλα του είχε ξεµείνει ελάχιστος κόσµος. Ηταν η πρώτη τους νύχτα εκείνη. Χωρίς πολλά εφόδια. Μονάχα ένα ράντζο. Είχαν ένα κουρελιασµένο καραβόπανο για τέντα και µερικούς υπνόσακους. Χθες, στα ίδια παρτέρια, ξύπνησε ένα µικρό χωριό.

PostHeaderIcon Στην Κρήτη έρχονται για διακοπές οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής!

 

Στην Ελλάδα και την Κρήτη θα βρίσκονται από σήμερα οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής που πριν μερικούς μήνες είχαν εγκλωβιστεί στο ορυχείο του Σαν Χοσέ.

Ο ιδιοκτήτης της μεταλλευτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε, κ. Βαρδινογιάννης, γνώριμος της πρέσβειρας της Χιλής στην Ελλάδα, κ. Κάρμεν Ιμπάνιες , υποσχέθηκε ότι αν τελικά βγουν ζωντανοί θα τους καλέσει στην Ελλάδα και μάλιστα στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Κρήτη, για να γνωρίσουν από κοντά τις ελληνικές ομορφιές και να
περάσουν ξέγνοιαστα μερικές μέρες μακριά από τον εφιάλτη που έζησαν.

PostHeaderIcon Έτοιμη η μεγαλύτερη σήραγγα της Ελλάδας! Δείτε φωτογραφίες

 

Η μεγαλύτερή σήραγγα της Ελλάδας αλλά και των Βαλκάνιων, μήκους 6 χλμ, η οποία παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών, διανοίχθηκε....
σήμερα, καθ' ολοκληρία, καθώς «συνάντησαν» η μία άκρη της την άλλη, μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στο σημείο συνάντησης.


PostHeaderIcon Σαουδική Αραβία: Γυναίκα τόλμησε να... οδηγήσει!


Περιπέτειες με τις αρχές είχε μία 32χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, επειδή αποφάσισε να ανεβάσει βίντεο στο Διαδίκτυο με την ίδια να οδηγεί αυτοκίνητο.

Η παράτολμη για την κοινωνία των Σαουδαράβων γυναίκα, αρχικά συνελήφθη, αλλά, στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερη αφού υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει την εκστρατεία

PostHeaderIcon Γυρίζει την πλάτη στα πυρηνικά η Γερμανία

image


Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει σταδιακά όλα τα πυρηνικά της εργοστάσια μέχρι το 2022.

Μέχρι το 2022 θα κλείσει και τους τελευταίους πυρηνικούς αντιδραστήρες της η Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Με την υλοποίηση αυτής της απόφασης, η Γερμανία θα είναι η πρώτη χώρα που διακόπτει τη λειτουργία πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο έδαφός της.

PostHeaderIcon Αυστραλία: Γιατρός κατηγορείται ότι μόλυνε 54 γυναίκες με ηπατίτιδα


Αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι μόλυνε 54 γυναίκες με ηπατίτιδα C είναι ένας γιατρός από την Αυστραλία.

Οι αρχές της πολιτείας της Βικτώριας απήγγειλαν συνολικά 162 κατηγορίες σε έναν αναισθησιολόγο τον οποίο κατηγορούν ότι μόλυνε ασθενείς του με τον ιό στην κλινική στην οποία εργαζόταν.

PostHeaderIcon Παραιτήθηκε ο Δαλάι Λάμα από όλες τις πολιτικές εξουσίες

dalai_lama_01 

Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα παραιτήθηκε επισήμως από το πολιτικό ρόλο του υπογράφοντας τροπολογίες που αναθεωρούν το σύνταγμα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Ο 75χρονος νομπελίστας της Ειρήνης είχε ανακοινώσει το Μάρτιο πως παραιτείται από τον ρόλο του ως ηγέτη της θιβετιανής εξόριστης κυβέρνησης αλλά είχε δηλώσει πως παραμένει προσηλωμένος στην υπόθεση του Θιβέτ.


PostHeaderIcon Εκλεψαν 22.000 ευρώ και πήγαν στα μπουζούκια!


Στο νυχτερινό κέντρο όπου διασκέδαζαν συνέλαβαν τους δύο νεαρούς οι άνδρες της αστυνομίας.
Ένας 27χρονος κι ο 28χρονος φίλος τους εμφανίστηκαν σε συνεργείο αυτοκινήτων με αφορμή να επισκευάσουν τις βλάβες στο οχημά τους. Ωστόσο, την ώρα που ο ιδιοκτήτης έκανε τις επιδιορθώσεις οι δύο νεαροί άνδρες βρήκαν την ευκαιρία και ξάφρισαν το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης αποσπώντας 22.000 ευρώ. 

Ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε την ληστεία πολυ ώρα αργότερα, όταν οι δύο δράστες είχαν εξαφανιστεί. Η αστυνομία μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο νεαρούς σε νυχτερινό κέντρο όπου είχαν πάει να διασκεδάσουν. Μάλιστα, βρήκαν επάνω τοςυ το ποσό των 9.950 τα οποία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων


πηγή

PostHeaderIcon Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση και για το... τσουνάμι

Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση και για το... τσουνάμι 

Ακόμη και για την εγκατάσταση κέντρου έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση τσουνάμι διαφωνούν η Ελλάδα και η Τουρκία στο Αιγαίο. Οι δύο χώρες φαίνεται ότι δεν μπορούν να συντονιστούν ώστε να συσταθεί ένα τέτοιο κέντρο στην περιοχή - μία ιδέα που ξεκίνησε έπειτα από το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 που προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές σε σειρά χωρών.

PostHeaderIcon «Θερίζει» το βακτήριο Ε-coli

 

Τους 14 έφθασαν οι νεκροί στη Γερμανία από το φονικό εντερο-βακτήριο Ε-coli. Το πιθανότερο είναι ότι η επιδημία προκλήθηκε από μολυσμένα ισπανικά αγγούρια, ωστόσο η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
Τουλάχιστον δεκαέξι ακόμα κρούσματα έχουν αναφερθεί σε Βρετανία,  Δανία,  Ολλανδία,  Σουηδία,  Αυστρία και  Πολωνία -με τα περισσότερα να αφορούν επισκέπτες Γερμανούς ή τουρίστες που επέστρεψαν από Γερμανία.

PostHeaderIcon Σε έξαρση η ιογενής γαστρεντερίτιδα

 

Πολλά παιδιά βρίσκονται αυτή την περίοδο στο κρεβάτι με ιογενής γαστρεντερίτιδα. Δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Τα συμπτώματα και πώς να την αποφύγετε.

PostHeaderIcon Από τις 6 Ιουνίου οι μαθητές καλούνται να επιστρέψουν τα σχολικά βιβλία τους !!

ΑΠΕ 


Νέα ζωή στα παλιά σχολικά βιβλία, ώστε να χρησιµοποιηθούν και από νεώτερους µαθητές αντί να ρίχνονται ως συνήθως στο τέλος κάθε χρόνου στην πυρά, επιχειρεί να δώσει πρόγραµµα του υπουργείου Παιδείας.
Η Αννα ∆ιαµαντοπούλου µε χθεσινή της επιστολή στα σχολεία της χώρας καλεί όλους τους µαθητές να συµµετάσχουν ενεργά στο– εθελοντικό –πρόγραµµα επαναχρησιµοποίησης των σχολικών βιβλίων, επιστρέφοντάς τα τη ∆ευτέρα 6 Ιουνίου στα σχολεία τους.
Οι µαθητές καιτα σχολεία που θα επιστρέψουν τα περισσότερα βιβλία θα βραβευτούν, ενώ όλοι θα βοηθήσουν το κράτος να κάνει και κάποια επιπλέον οικονοµία, αφού θα τυπωθούν του χρόνου λιγότερα.

PostHeaderIcon Μαχαίρι σε μισθούς, επιδόματα, εφάπαξ το αντάλλαγμα για την 5η δόση

 

Μειώσεις ως και 35% για 800.000 υπαλλήλους
- Εκτός Δημοσίου 30.000 εργαζόμενοι
- Στα χέρια της τρόικας και οι αποκρατικοποιήσεις

Τελικά το... fast track γίνεται πράξη στις... περικοπές! Το μαχαίρι στο “λαιμό” της χώρας έβαλε η τρόικα για την 5η δόση, ζητώντας εδώ και τώρα ό,τι δεν έκανε η κυβέρνηση αδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Έτσι στο κρεβάτι του Προκρούστη μπήκαν οι συνήθεις ύποπτοι. Οι υπάλληλοι δηλαδή. Το λιγότερο κράτος που επιμένουν από την πρώτη στιγμή του Μνημονίου μεταφράζεται πλέον αρχικά σε μη ανανέωση 30.000 συμβάσεων των εργαζόμενων που αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε οργανισμούς.

PostHeaderIcon Φρένο στις πλαστικές σακούλες


Σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα, οι αρχές της Κίνας σκοπεύουν να απαγορεύσουν σε όλα τα καταστήματα τη διανομή δωρεάν πλαστικών σακουλιών στους πελάτες τους.
Βιβλιοπωλεία και φαρμακεία δεν θα επιτρέπεται πλέον να δίνουν δωρεάν πλαστικές σακούλες τους πελάτες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο μέτρο. 


PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Πιλάφι με σαφράν και κουκουνάρι

pilafi-386 

Υλικά για 4 άτομα
• 1 κουταλάκι ίνες σαφράν
• 1/2 φλιτζ. κουκουνάρι
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1/4 κουταλάκι τριμμένο ολσπάις
• 4 εκ. φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη
• 1 καλά γεμάτο φλιτζάνι ρύζι, μακρύκοκκο
• 1 1/4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
• 1/2 φλιτζ. καρύδια τουρσί, στραγγισμένα και χοντροκομμένα
• 1/4 φλιτζ. Σταφίδες
• 3 κουταλιές μαϊντανό, χοντροκομμένο, ή φρέσκο κόλιαντρο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• μαϊντανό ή κόλιαντρο, για γαρνίρισμα
• γιαούρτι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζετε σε μπολ το σαφράν με 1 κουταλιά βραστό νερό και το αφήνετε. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και καβουρδίζετε το κουκουνάρι, ώσπου να χρυσίσει.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ολσπάις για 3 λεπτά. Προσθέτετε το τζίντζερ και το ρύζι, και μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμα.
Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το ρύζι για 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει ελαφρώς.
Προσθέτετε το σαφράν και το υγρό του, το κουκουνάρι, τα καρύδια τουρσί, τις σταφίδες και το μαϊντανό ή το κόλιαντρο. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά. Γαρνίρετε το πιλάφι με το μαϊντανό ή το κόλιαντρο και σερβίρετε με γιαούρτι.



PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1678: Ξεκινούν στο Κόβεντρι της Αγγλίας οι εορτασμοί σε ανάμνηση της πορείας της θρυλικής Λαίδης Γκοντάιβα.
1907: Το πρώτο ταξί κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
1910: Η Ανιές, η αδελφή του ιδρυτή του προσκοπισμού λόρδου Μπέιντελ Πάουελ, ιδρύει το Σώμα των Οδηγών.
1915: Θρίαμβος Βενιζέλου στις εκλογές. Λαμβάνει τις 185 από τις 316 έδρες της Βουλής με το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Οι ψηφοφόροι τάσσονται με τη θέση του Βενιζέλου για έξοδο στον πόλεμο στο πλευρό της «Αντάντ».
1952: Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1987: Βγαίνει στον αέρα ο πρώτος μη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός, ο δημοτικός «Αθήνα 9|84».


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 31/05/2011


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας περιμένουμε την Τρίτη 31 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 28, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 14 έως 29 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 βαθμούς αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι και στο Ιόνιο δυτικοί – βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

PostHeaderIcon Καλημέρα... ;o)


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin