Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Θεραπεία Ευρυαγγείων με Μικροθερμοπηξία.

 
Οι ευρυαγγείες αποτελούν διατεταμένα φλεβικά τριχοειδή που εμφανίζονται ως μικρές κόκκινες, μωβ ή μπλε φλέβες κάτω από την επιδερμίδα συνήθως στις γυναίκες. Παρουσιάζονται είτε ως μεμονωμένοι φλεβικοί κλάδοι είτε ως μεγάλοι φλεβικοί σχηματισμοί (spider veins). Συνήθως δημιουργούν αισθητικό μόνο πρόβλημα, ενώ σπανιότερα προκαλούν ήπια συμπτώματα (μούδιασμα, κάψιμο, βάρος).

Μικροθερμοπηξία
Η θερμοπηξία με το σύστημα TC3000 αποτελεί μια σχετικά νέα μέθοδο, σχεδόν ανώδυνη, με θεαματικά αποτελέσματα στη θεραπεία των ευρυαγγειών με πολύ μικρή διάμετρο (0.1 μέχρι 0.9 mm), των κόκκινων κηλίδων (red spots) και της ροδόχρου νόσου (ευρυαγγείες προσώπου-ρινός). Το σύστημα TC3000 παράγει κύματα υψηλής συχνότητας αποδίδοντας θερμική ενέργεια που προξενεί εστιασμένη θερμοπηξία. Με τον τρόπο αυτό διακόπτει την κυκλοφορία στο αγγείο και «σβήνει» την ευρυαγγεία χωρίς κανένα κίνδυνο ή βλάβη για το δέρμα. Η μέθοδος της θερμοπηξίας προσφέρει σε σύντομο χρόνο άμεσα αποτελέσματα (2-4 συνεδρίες), με απόλυτη ασφάλεια και ανώδυνο τρόπο. Δεν απαιτεί ελαστική επίδεση και προφύλαξη από τον ήλιο μετά τη θεραπεία γι΄ αυτό και εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου.
Εικόνα 1. Θεραπεία
Εικόνα 2. Αμέσως μετά τη θεραπεία
Εικόνα 3. Μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία


PostHeaderIcon Οι Έλληνες θεοί επιστρέφουν στην Αυστρία

 
Μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στους θεούς της Αρχαίας Ελλάδας, με τίτλο «Η επιστροφή των θεών», εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Μουσείο Τέχνης «Κούνστχαλε» της πόλης Λεόμπεν της Στυρίας στην Αυστρία, στην οποία θα φιλοξενείται μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 150 κύρια εκθέματα, τα οποία προέρχονται από το ξακουστό Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο και την εκεί τεράστια Συλλογή Αρχαιοτήτων (ελληνικών και ρωμαϊκών). Πρόκειται για εξαιρετικά δείγματα ελληνικής γλυπτικής, αυθεντικά αλλά και ρωμαϊκά αντίγραφα καθώς και πολλά αγάλματα Ελλήνων θεών από τη Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο, όπως επίσης για πολύτιμα δείγματα αγγειοπλαστικής, μεταλλοτεχνίας και μικροτεχνίας, τα οποία δίνουν πλήρη εικόνα της εξέλιξης της ελληνικής τέχνης από την Εποχή του Χαλκού έως τα Ρωμαϊκά Χρόνια. Με τα γλυπτά, προτομές, αγγεία και κοσμήματα - τα οποία είναι πρωτότυπα της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου ή ρωμαϊκά αντίγραφα - δίνεται στον επισκέπτη μια συνολική εικόνα της σημασίας των Ολύμπιων θεών και της λατρείας τους για τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και τους Ρωμαίους, ενώ ένα μικρότερο μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο και στο αρχαίο θέατρο.
Η έκθεση αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο και μεγαλύτερο μέρος παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι θεοί των αρχαίων Ελλήνων με επεξηγήσεις για την προέλευσή τους, το ρόλο τους και τον τρόπο λατρείας τους, με τη βαρύτητα να δίνεται στο Δία, τον ήδη και τον Ποσειδώνα, ενώ σε ξεχωριστές αίθουσες φιλοξενούνται η Αθηνά, η Αφροδίτη, η Ήρα και η Δήμητρα. Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης προβάλλει ως σημαντικότερο έκθεμα ο Μεγάλος Βωμός από την Ακρόπολη της Περγάμου στη Μικρά Ασία με τμήματα του περίφημου διαζώματος, όπου απεικονίζεται η πάλη των Ολύμπιων θεών εναντίον των Γιγάντων, επίσης την «τιμητική του» έχει ο Διόνυσος, ενώ δίνονται στον επισκέπτη πληροφορίες για το αρχαίο ελληνικό θέατρο και τη σημασία του. Κατά τη χθεσινή διεθνή συνέντευξη Τύπου μάλιστα τονίστηκε πως η έκθεση έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι θεοί της αρχαίας Ελλάδας, όχι μεμονωμένα, αλλά σε σύνδεση με την Ελληνική Μυθολογία και το συμβολισμό τους για τους αρχαίους Έλληνες, ενώ κατά την ξενάγηση που ακολούθησε, ο Γερμανός αρχαιολόγος και διευθυντής της συλλογής αρχαιοτήτων του Μουσείου της Περγάμου, Αντρέας Σολ, περιέγραψε αναλυτικά στους συμμετέχοντες κάθε έκθεμα ξεχωριστά.
Τα αντικείμενα της Συλλογής Αρχαιοτήτων του Μουσείου της Περγάμου προέρχονται από ανασκαφές που διεξήγαγαν οι γερμανικές αρχαιολογικές αποστολές στην Εγγύς και Μέση Ανατολή στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Σημαντικότερο των εκθεμάτων είναι ο Μεγάλος Βωμός από την Ακρόπολη της αρχαίας ελληνικής Περγάμου στη Μικρά Ασία, που αποτελούσε τμήμα ενός μεγαλύτερου αρχιτεκτονικού συγκροτήματος και έγινε διάσημος από το μήκος 113 μ. μαρμάρινου διαζώματος στο οποίο γίνεται η αναπαράσταση του αγώνα των Ολύμπιων Θεών κατά των Γιγάντων, ενώ η συλλογή περιλαμβάνει τμήματα από άλλα οικοδομήματα της Περγάμου. Η Συλλογή έχει μια πολυκύμαντη ιστορία. Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μεγάλο μέρος της από το Μουσείο της Περγάμου, είχε βρεθεί στη Μόσχα και στο Λένινγκραντ, απ΄ όπου, και έπειτα από μια 13χρονη «εξορία», επιστράφηκε το 1958 στην τότε Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (Ανατολική Γερμανία). Μέχρι το 2006, τα περισσότερα από αυτά τα πολύτιμα έργα τέχνης βρίσκονταν στις αποθήκες της Συλλογής απ΄ όπου και ανασύρθηκαν και συντηρήθηκαν επιμελώς και το Νοέμβριο του 2008, με την ευκαιρία της 50ής επετείου της επιστροφής τους, παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά μετά το 1939, στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, όπου, μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς, πάνω από 600.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν.
«Η επιστροφή των θεών» είναι η 14η της σειράς «Μεγάλες εκθέσεις Ιστορίας του Πολιτισμού» που διοργανώνει το Μουσείο Τέχνης στο Λεόμπεν προσελκύοντας κάθε χρόνο το διεθνές ενδιαφέρον. Στο ίδιο Μουσείο είχε φιλοξενηθεί πέρσι, για οκτώ μήνες, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις που παρουσιάστηκαν ποτέ διεθνώς για τη ζωή και τη δράση του Μ. Αλεξάνδρου η οποία περιλάμβανε πάνω από 400 πολύτιμα εκθέματα από 25 μουσεία όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων το Λούβρο, το Βρετανικό Μουσείο, το Ερμιτάζ, τα Εθνικά Μουσεία του Τατζικιστάν και του Αφγανιστάν όπως επίσης και το βιεννέζικο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης. Την επισκέφτηκαν δε περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες.PostHeaderIcon Αύξηση νέων παραγγελιών στη βιομηχανία

 
Κατά 16,8% αυξήθηκε ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2010, έναντι μείωσης 6,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.

PostHeaderIcon Μετονόμασαν πλατεία για να μη θυμίζει το ναζιστικό παρελθόν

 
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Γκρατς, στην Αυστρία, αποφάσισε να μετονομάσει μία πλατεία η οποία έφερε το όνομα ποιητή που θεωρείτο φίλα προσκείμενος στους Ναζί.


Η Heinrich Lersch Platz θα μετονομαστεί σε Helene Serfecz Platz, παίρνοντας το όνομα μιας γυναίκας που απαγχονίστηκε το 1943 από το τότε φιλοναζιστικό καθεστώς της Ουγγαρίας.

PostHeaderIcon «Ο Μυστικός Δείπνος έγινε τελικά Τετάρτη» ισχυρίζεται Βρετανός πανεπιστημιακός

 
Μια διαφορετική άποψη και μια εντελώς νέα οπτική στην εορτή του Πάσχα δίνει ο Βρετανός καθηγητής του Κέμπριτζ, σερ Κόλιν Χάμφρεϊς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Μυστικός Δείπνος έγινε Τετάρτη. Ο ίδιος επικαλείται την αστρονομία, Ιερά Κείμενα και ένα αρχαίο εβραϊκό ημερολόγιο.

Στα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά αναφέρεται ότι ο Μυστικός Δείπνος συμπίμπτει με το εβραϊκό Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τον Ιωάννη ο Χριστός και οι μαθητές του συνέφαγαν μία μέρα νωρίτερα.

PostHeaderIcon Λάθος άγαλµα στο γραµµατόσηµο

Σήµα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, το Αγαλµα της Ελευθερίας έχει κοσµήσει 23 διαφορετικά γραµµατόσηµα από το 1847, οπότε ιδρύθηκε η Αµερικανική Ταχυδροµική Υπηρεσία. Στην τελευταία εκδοχή όµως, σ’ ένα γραµµατόσηµο που τυπώθηκετον περασµένο ∆εκέµβριο και κυκλοφόρησε αυτόν τον µήνα, η «κυρία Ελευθερία» εµφανίζεται ελαφρώς διαφοροποιηµένη: η κόµµωσή της είναι αλλιώτικη κι ένα σηµάδι φιγουράρει στην κεντρική ακίδα του στέµµατός της.

PostHeaderIcon Τι είναι ο επαγγελματικός καρκίνος;

 

Ο καρκίνος μπορεί να "χτυπήσει" ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος επιφέροντας ανεπανόρθωτες βλάβες ή ακόμη και θάνατο. Πόσα όμως γνωρίζουμε για τον λεγόμενο επαγγελματικό καρκίνο;

Επαγγελματικός χαρακτηρίζεται ο καρκίνος, σημαντικό ρόλο στην παθογένεια του οποίου παίζει η έκθεση σε επαγγελματικά καρκινογόνα. Οι επαγγελματικοί παράγοντες παίζουν μικρό σχετικά ρόλο στην παθογένεια του καρκίνου, αν συγκριθούν με άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η διατροφή και η κληρονομικότητα. 


PostHeaderIcon Σκότωσαν 23χρονη ενώ μιλούσε σε webcam με τον φίλο της!

 

Ο φίλος της έβλεπε από την κάμερα την κοπέλα να παλεύει με τον άγνωστο δολοφόνο και αυτός να προσπαθεί να την πνίξει. Μετά από ώρες βρέθηκε νεκρή.

Όλα έγιναν στο Τορόντο του Καναδά. Η 23χρονη Κουίαν Λιου από το Πεκίνο πήγε στον Καναδά για να σπουδάσει. Όμως η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι.
 

PostHeaderIcon Το άρωμα μπορεί να γιατρέψει

Το άρωμα μπορεί να γιατρέψει 
Εκατομμύρια οσφρητικοί υποδοχείς στη μύτη είναι σε εγρήγορση για να ταυτοποιήσουν μυρωδιές, να αποθηκεύσουν μνήμες, εντυπώσεις, με ακρίβεια που ξεπερνά κατά 10.000 φορές αυτή της αίσθησης της γεύσης. Η επιστήμη της Νευρολογίας είναι σε θέση να εξηγήσει ικανοποιητικά πώς ο εγκέφαλος τις κατηγοριοποιεί, αλλά και τις συσχετίζει με το βασικό γενετησιακό κέντρο. Είναι το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου που ορίζει την ανάγκη πρόσληψης τροφής, την ευχαρίστηση, τη σεξουαλική διέγερση.

PostHeaderIcon Ο ψηλότερος 5χρονος της Βρετανίας!

 
O Jack Ives δεν είναι ένα συνηθισμένο αγοράκι. Μόλις 5 ετών και ήδη η μεζούρα δείχνει 1 μέτρο και 30 εκατοστά με τον μικρό μέρα με τη μέρα, συνεχώς να ψηλώνει.
H μητέρα του που έχει απελπιστεί από την ασταμάτητη ανάπτυξη του, συνεχώς αναγκάζεται να του αγοράζει νέα ρούχα και παπούτσια, γιατί τα παλιά απλά δεν του κάνουν!
Στα 5 του χρόνια ο μικρός ρίχνει ήδη δυο κεφάλια στα συνομήλικα παιδάκια, ενώ οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι μόλις μεγαλώσει θα ξεπεράσει τα δυόμισι μέτρα σε ύψος.

PostHeaderIcon Το Χρηματιστήριο ξαναγύρισε στον Ιανουάριο του 1997

 
 Η κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και τα σενάρια της αναδιάρθρωσης του χρέους έστειλαν τη Σοφοκλέους στα τάρταρα με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί στα επίπεδα που βρισκόταν τον Ιανουάριο του 1997. 


PostHeaderIcon Αυτοκτόνησε λόγω χρεών την ώρα που κοιμόταν η γυναίκα και το μικρό του παιδί

 
Ακόμα ένας άνθρωπος βάζει τέλος στη ζωή βυθισμένος στην απελπισία από τα χρέη - Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία...

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας. Ένας 27χρονος άντρας, κάτοικος Νεάπολης, με καταγωγή από χωριό της περιοχής έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του σε υπόγειο διώροφης οικοδομής της πόλης, με κυνηγετική καραμπίνα!

PostHeaderIcon Δικαστικός «πόλεμος» μεταξύ Apple και Samsung

 
Μήνυση υπέβαλε η Apple κατά της Samsung Electronics, κατηγορώντας την ότι αντέγραψε τα σχέδια των iPad και iPhone.

Σύμφωνα με την Apple η σειρά κινητών τηλεφώνων και tablet, Galaxy, της Samsung αποτελεί πιστή αντιγραφή των iPad και iPhone.

Η Apple εστιάζει κυρίως στο σχεδιασμό των τηλεφώνων της Galaxy, τονίζοντας ότι τα εικονίδια της οθόνης είναι πανομοιότυπα με αυτά των δικών της μοντέλων. Τα προϊόντα της σειράς Galaxy χρησιμοποιούν το λογισμικό Android της Google, σύστημα που ανταγωνίζεται εκείνο της Apple's.

PostHeaderIcon Σλοβενία: Κατασχέθηκε φορτίο 105 κιλών κοκαΐνης

Σλοβενία: Κατασχέθηκε φορτίο 105 κιλών κοκαΐνης 

Η σλοβενική αστυνομία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις της Κροατίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας, κατέσχεσε φορτίο 105 κιλών κοκαΐνης, στα σύνορα με την Κροατία. Η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 3,9 εκ. ευρώ.
Ο επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της σλοβενικής αστυνομίας, Γιούρι Φέρμε, δήλωσε ότι ένα μέρος του φορτίου, λόγω της μεγάλης ποσότητας, θα κατέληγε και στη Σλοβενία.

Μέλη της σλοβενικής αστυνομίας συνέλαβαν, στις 12 Απριλίου, στην πόλη Μπρέζιτσε, στη μεθόριο Σλοβενίας-Κροατίας, τρεις Κροάτες που εμπλέκονται στην υπόθεση και αναμένεται να απελαθούν από τη Σλοβενία.
Η διεθνής αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Spiderweb", με στόχο την εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, τέθηκε σε εκκίνηση από την κροατική αστυνομία, η οποία μέχρι στιγμής έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος επτά ατόμων, δύο από τα οποία συνελήφθησαν από τις αυστριακές αρχές.
Το φορτίο έφθασε στην Ευρώπη με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη νότια Αμερική, μέσω Δομινικανής Δημοκρατίας, Γαλλίας, Γερμανίας και από εκεί μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο μέσω της Αυστρίας και της Σλοβενίας, με τελικό προορισμό την Κροατία.

πηγή

PostHeaderIcon Κύπρος: Απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης ταινίας στον "Μαχαιροβγάλτη"

Κύπρος: Απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης ταινίας στον "Μαχαιροβγάλτη" 

Βραβείο καλύτερης ταινίας απέσπασε ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2011.
«Ο "Μαχαιροβγάλτης" είναι μια σκοτεινή, ποιητική, περίπλοκη και πρωτότυπη ταινία» αναφέρει το σκεπτικό της τριμελούς κριτικής επιτροπής που εφέτος αποτελούνταν από τον Θανάση Καραθάνο ,παραγωγό μεταξύ άλλων της πολυβραβευμένης και υποψήφιας για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας “Ajami”, Τσεν Γουεν Τανγκ, ταϊβανό σκηνοθέτη, συγγραφέα, παραγωγο και ηθοποιό και τον Ερέζ Ταντμόρ ισραηλινό συγγραφέα και σκηνοθέτη.

«Τα προσεγμένα κάδρα του Γιάννη Οικονομίδη καταλήγουν σε στιλιστικά ιδιαίτερες κινηματογραφικές στιγμές. Με τις αντισυμβατικές μεθόδους του και την τολμηρή ιστορία του καταφέρνει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί τη σκέψη» καταλήγει το σκεπτικό. Το βραβείο της καλύτερης ταινίας συνοδεύεται από το ποσό των 7.000 ευρώ.
Το δεύτερο βραβείο -«Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής» (συνοδευόμενο από το ποσό των 3.000 ευρώ)_ απέσπασε η ταινία «Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα» του ρουμάνου Μουντεάν Ραντού, ενώ η κριτική επιτροπή απένειμε Τιμητική Διάκριση τέλος, δόιηκε στην ταινία “Shelter”, του Ντράγκομιρ Σόλεφ.
Τις απονομές των βραβείων έκαναν ο Δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου και ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Παύλος Παρασκευάς. Το βραβείο κοινού απέσπασε η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων «The Illusionist» του Σιλβέν Σομέ.

πηγή

PostHeaderIcon Η επιστολή που έστειλαν 371 καθηγητές πανεπιστημίων στον κ. Ομπάμα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας

 image
Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα
Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
Λευκός Οίκος
1600 Pennsylvania Avenue, NW
Washington, DC 20500

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή, οι υπογράφοντες ζητούμε με κάθε σεβασμό την παρέμβασή σας για να τακτοποιηθούν συντρίμμια ιστορικής αταξίας που άφησε πίσω της στη νοτιοανατολική Ευρώπη η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Στις 4 Νοεμβρίου 2004, δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του Προέδρου George W. Bush, η κυβέρνησή του ομόφωνα αναγνώρισε τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Αυτή η πράξη όχι μόνο κατέλυσε γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, αλλά και έδωσε έναυσμα να ξεσπάσει μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του οποίου το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πιο διάσημου Μακεδόνα, του Μέγα Αλέξανδρου.

Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά δουλειά να υποστηρίζουν την παραποίηση της ιστορίας. Ας κάνουμε μια ανασκόπηση των δεδομένων. (Η τεκμηρίωση αυτών των δεδομένων [που απεικονίζονται εδώ με έντονα γράμματα] βρίσκεται συνειμένο εδώ και στο: (http://macedonia-evidence.org/documentation-gr.html)
Η εν λόγω περιοχή, με τη σύγχρονη πρωτεύουσά της τα Σκόπια, ονομαζόταν στην αρχαιότητα Παιονία. Τα όρη Βαρνούς και Όρβηλος (που σχηματίζουν σήμερα τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας) αποτελούν ένα φυσικό όριο που χώριζε και χωρίζει τη Μακεδονία από τη βόρεια γείτονά της. Η μόνη πραγματική σύνδεση βρίσκεται κατά μήκος του Αξιού/Βαρδάρη ποταμού αλλά ακόμα και αυτή η κοιλάδα "δε σχηματίζει μία δίοδο επικοινωνίας γιατί τέμνεται από χαράδρες."
Αν και είναι αλήθεια ότι οι Παίονες υποτάχθηκαν στο Φίλιππο Β΄, πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου, το 358 π.Χ., δεν ήταν Μακεδόνες και δεν ζούσαν στη Μακεδονία. Παρομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι που κατακτήθηκαν από τον Αλέξανδρο, μπορεί μεν να κυβερνούνταν από τους Μακεδόνες, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής Κλεοπάτρας, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος δεν ονομάστηκε ποτέ Μακεδονία.
Αντίθετα, η Μακεδονία και οι Μακεδόνες Έλληνες βρίσκονταν για τουλάχιστον 2500 χρόνια εκεί ακριβώς όπου είναι η σύγχρονη ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας. Ακριβώς η ίδια σχέση ισχύει για την Αττική και τους Αθηναίους Έλληνες, το Άργος και τους Αργείους Έλληνες, την Κόρινθο και τους Κορίνθιους Έλληνες κ.ο.κ.
Δεν κατανοούμε πώς οι σύγχρονοι κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας, που μιλούν Σλάβικα—μια γλώσσα που εισήχθη στα Βαλκάνια περίπου μια χιλιετία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου -μπορούν να διεκδικούν τον Αλέξανδρο για εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προ-προπάππος του, Αλέξανδρος Α΄, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου η συμμετοχή επιτρεπόταν μόνο σε Έλληνες.
Ακόμα και πριν από τον Αλέξανδρο Α΄οι Μακεδόνες τοποθετούσαν τις προγονικές τους ρίζες στο Άργος και πολλοί από τους βασιλείς τους χρησιμοποιούσαν την κεφαλή του Ηρακλή-του κατεξοχήν Έλληνα ήρωα- στα νομίσματά τους.
Ο Ευριπίδης-που πέθανε και θάφτηκε στη Μακεδονία-έγραψε το έργο του Αρχέλαος προς τιμήν του μεγάλου θείου τού Αλέξανδρου και το έγραψε στα ελληνικά. Όσο βρισκόταν στη Μακεδονία, ο Ευριπίδης έγραψε ακόμα τις Βάκχες, επίσης στα ελληνικά. Κατά συνέπεια, το Μακεδονικό κοινό μπορούσε να καταλάβει τι έγραψε και τι άκουγαν.
Ο πατέρας του Αλέξανδρου, Φίλιππος, κέρδισε αρκετές νίκες σε ιππικούς αγώνες στην Ολυμπία και τους Δελφούς, τα δύο πιο ελληνικά από όλα τα ιερά της αρχαίας Ελλάδας, όπου δεν επιτρεπόταν σε μη-Έλληνες να αγωνιστούν. Ακόμα πιο σημαντικό, ο Φίλιππος ορίστηκε διοργανωτής των Πύθιων Αγώνων στους Δελφούς το 346 π.Χ. Με άλλα λόγια, ο πατέρας του Μέγα Αλέξανδρου και οι πρόγονοί του ήταν εξολοκλήρου Έλληνες. Η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο Δημοσθένης και η πρεσβεία του από την Αθήνα όταν επισκέπτονταν τον Φίλιππο επίσης το 346 π.Χ.
Ένας άλλος Έλληνας του Βορρά, ο Αριστοτέλης, πήγε να σπουδάσει για περίπου 20 χρόνια στην Ακαδημία του Πλάτωνα. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Μακεδονία και έγινε ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Γ΄. Μιλούσαν Ελληνικά στην σχολή που σώζεται ακόμα και σήμερα κοντά στη Νάουσσα στην Ελληνική Μακεδονία.
Ο Αλέξανδρος είχε μαζί του σε όλες του τις εκστρατείες την έκδοση του Αριστοτέλη της Ιλιάδας του Ομήρου.  . Ο Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη του την αυτοκρατορία, ιδρύοντας πόλεις και εγκαθιστώντας εκπαιδευτικά κέντρα.  Εξού και βρίσκουμε επιγραφές που αφορούν χαρακτηριστικούς ελληνικούς θεσμούς όπως είναι το γυμνάσιο τόσο μακριά όσο στο Αφγανιστάν. Είναι όλες γραμμένες στα Ελληνικά.
Προκύπτουν οι εξής ερωτήσεις: Γιατί ήταν η Ελληνική γλώσσα η lingua franca σε όλη την επικράτεια του Αλέξανδρου αν αυτός ήταν ΄Μακεδόνας’; Γιατί γράφτηκε η Καινή Διαθήκη στα Ελληνικά;
Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, όχι Σλάβος, και οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν σχετίζονταν με τον Αλέξανδρο ή την πατρίδα του παρά 1000 χρόνια αργότερα. Αυτό μας φέρνει πίσω στη γεωγραφική περιοχή που ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Παιονία. Γιατί οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή σήμερα αποκαλούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και τη χώρα τους Μακεδονία; Γιατί να κλέψουν μια απόλυτα ελληνική μορφή για εθνικό τους ήρωα;
Οι αρχαίοι Παίονες μπορεί να ήταν ή να μην ήταν  Έλληνες, πάντως σίγουρα έγιναν ελληνίζοντες, και δεν υπήρξαν ποτέ Σλάβοι. Επίσης δεν ήταν Μακεδόνες. Η αρχαία Παιονία ήταν ένα μέρος του Μακεδονικού κράτους, όπως ήταν η Ιωνία και η Συρία και η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος και η Μεσοποταμία και η Βαβυλωνία και η Βακτρία και πολλές άλλες περιοχές. Μπορεί λοιπόν να έγιναν προσωρινά ‘Μακεδονικές’ αλλά καμιά δεν ήταν ποτέ ΄Μακεδονία΄. Η κλοπή του Φίλιππου και του Αλέξανδρου από μια χώρα που δεν ήταν ποτέ η Μακεδονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Οι παραδόσεις της αρχαίας Παιονίας ωστόσο θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από τους τωρινούς κατοίκους αυτής της γεωγραφικής περιοχής με αρκετά αιτιολογικά. Η επέκταση του γεωγραφικού όρου ‘ Μακεδονία’ ώστε να καλύπτει τη νότια Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί. Ακόμα και στον ύστερο 19ο αι. αυτή η λάθος χρήση υπονοούσε μη υγιείς εδαφικές βλέψεις.
Το ίδιο κίνητρο βρίσκεται και σε σχολικούς χάρτες που δείχνουν την ψευδο-μεγάλη Μακεδονία να εκτείνεται από τα Σκόπια μέχρι τον Όλυμπο και να επιγράφεται στα Σλαβικά. Ο ίδιος χάρτης και οι διεκδικήσεις του βρίσκεται σε ημερολόγια, αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, χαρτονομίσματα, κλπ που κυκλοφορούν στο νέο κράτος από τότε που διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Γιατί να επιχειρεί μια τέτοια ιστορική ανοησία μια φτωχή νέα χώρα, εσωτερική και περικυκλωμένη από στεριά; Γιατί να κοροϊδεύει θρασύτατα και να προκαλεί τη γείτονά της?
Όπως και να θέλει κανείς να χαρακτηρίσει μια τέτοια συμπεριφορά, σίγουρα δεν πρόκειται για πίεση για ιστορική ακρίβεια, ούτε για σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είναι λυπηρό ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει και ενθαρρύνει τέτοια συμπεριφορά.
Στρεφόμαστε σε Εσάς, Κύριε Πρόεδρε, για να ξεκαθαρίσετε στην κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην οικογένεια των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί να οικοδομήσει την εθνική της ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα.

Με εκτίμηση,


Κοινοποίηση:
J. Biden, Vice President, USA
H. Clinton, Secretary of State USA
P. Gordon, Asst. Secretary-designate, European and Eurasian Affairs
H.L Berman, Chair, House Committee on Foreign Affairs
I. Ros-Lehtinen, Ranking Member, House Committee on Foreign Affairs
J. Kerry, Chair, Senate Committee on Foreign Relations
R.G. Lugar, Ranking Member, Senate Committee on Foreign Relations
R. Menendez, United States Senator from New Jersey.Translated by Leda Kostaki and Yannis Lolos.
Μετάφραση Λήδα Κωστάκη και Γιάννης Λώλος.

Letter to President Obama
May 18, 2009
The Honorable Barack Obama
President, United States of America
White House
1600 Pennsylvania Avenue, NW
Washington, DC 20500

Dear President Obama,
We, the undersigned scholars of Graeco-Roman antiquity, respectfully request that you intervene to clean up some of the historical debris left in southeast Europe by the previous U.S. administration.
On November 4, 2004, two days after the re-election of President George W. Bush, his administration unilaterally recognized the “Republic of Macedonia.”  This action not only abrogated geographic and historic fact, but it also has unleashed a dangerous epidemic of historical revisionism, of which the most obvious symptom is the misappropriation by the government in Skopje of the most famous of Macedonians, Alexander the Great.
We believe that this silliness has gone too far, and that the U.S.A. has no business in supporting the subversion of history. Let us review facts.  (The documentation for these facts [here in boldface] can be found attached and at: http://macedonia-evidence.org/documentation.html)
The land in question, with its modern capital at Skopje, was called Paionia in antiquity.  Mts. Barnous and Orbelos (which form today the northern limits of Greece) provide a natural barrier that separated, and separates, Macedonia from its northern neighbor.   The only real connection is along the Axios/Vardar River and even this valley “does not form a line of communication because it is divided by gorges.”
While it is true that the Paionians were subdued by Philip II, father of Alexander, in 358 B.C. they were not Macedonians and did not live in Macedonia. Likewise, for example, the Egyptians, who were subdued by Alexander, may have been ruled by Macedonians, including the famous Cleopatra, but they were never Macedonians themselves, and Egypt was never called Macedonia.
Rather, Macedonia and Macedonian Greeks have been located for at least 2,500 years just where the modern Greek province of Macedonia is. Exactly this same relationship is true for Attica and Athenian Greeks, Argos and Argive Greeks, Corinth and Corinthian Greeks, etc.
We do not understand how the modern inhabitants of ancient Paionia, who speak Slavic – a language introduced into the Balkans about a millennium after the death of Alexander – can claim him as their national hero.  Alexander the Great was thoroughly and indisputably Greek. His great-great-great grandfather, Alexander I, competed in the Olympic Games where participation was limited to Greeks.
Even before Alexander I, the Macedonians traced their ancestry to Argos, and many of their kings used the head of Herakles - the quintessential Greek hero - on their coins.
Euripides – who died and was buried in Macedonia– wrote his play Archelaos in honor of the great-uncle of Alexander, and in Greek.  While in Macedonia, Euripides also wrote the Bacchai, again in Greek.  Presumably the Macedonian audience could understand what he wrote and what they heard.
Alexander’s father, Philip, won several equestrian victories at Olympia and Delphi, the two most Hellenic of all the sanctuaries in ancient Greece where non-Greeks were not allowed to compete.  Even more significantly, Philip was appointed to conduct the Pythian Games at Delphi in 346 B.C.  In other words, Alexander the Great’s father and his ancestors were thoroughly Greek. Greek was the language used by Demosthenes and his delegation from Athens when they paid visits to Philip, also in 346 B.C.
Another northern Greek, Aristotle, went off to study for nearly 20 years in the Academy of Plato.  Aristotle subsequently returned to Macedonia and became the tutor of Alexander III. They used Greek in their classroom which can still be seen near Naoussa in Macedonia.
Alexander carried with him throughout his conquests Aristotle’s edition of Homer’s Iliad.  Alexander also spread Greek language and culture throughout his empire, founding cities and establishing centers of learning.  Hence inscriptions concerning such typical Greek institutions as the gymnasium are found as far away as Afghanistan. They are all written in Greek.
The questions follow:  Why was Greek the lingua franca all over Alexander’s empire if he was a “Macedonian”?  Why was the New Testament, for example, written in Greek?
The answers are clear:  Alexander the Great was Greek, not Slavic, and Slavs and their language were nowhere near Alexander or his homeland until 1000 years later. This brings us back to the geographic area known in antiquity as Paionia.  Why would the people who live there now call themselves Macedonians and their land Macedonia?  Why would they abduct a completely Greek figure and make him their national hero?
The ancient Paionians may or may not have been Greek, but they certainly became Greekish, and they were never Slavs.  They were also not Macedonians.  Ancient Paionia was a part of the Macedonian Empire.  So were Ionia and Syria and Palestine and Egypt and Mesopotamia and Babylonia and Bactria and many more.  They may thus have become “Macedonian” temporarily, but none was ever “Macedonia”.  The theft of Philip and Alexander by a land that was never Macedonia cannot be justified.
The traditions of ancient Paionia could be adopted by the current residents of that geographical area with considerable justification. But the extension of the geographic term “Macedonia” to cover southern Yugoslavia cannot. Even in the late 19th century, this misuse implied unhealthy territorial aspirations.
The same motivation is to be seen in school maps that show the pseudo-greater Macedonia, stretching from Skopje to Mt. Olympus and labeled in Slavic.   The same map and its claims are in calendars, bumper stickers, bank notes, etc., that have been circulating in the new state ever since it declared its independence from Yugoslavia in 1991.  Why would a poor land-locked new state attempt such historical nonsense?  Why would it brazenly mock and provoke its neighbor?
However one might like to characterize such behavior, it is clearly not a force for historical accuracy, nor for stability in the Balkans.  It is sad that the United States of America has abetted and encouraged such behavior.
We call upon you, Mr. President, to help - in whatever ways you deem appropriate - the government in Skopje to understand that it cannot build a national identity at the expense of historic truth.  Our common international society cannot survive when history is ignored, much less when history is fabricated.

Sincerely,

NAME TITLE INSTITUTION

Anagnostis P. Agelarakis, Professor of Anthropology, Adelphi University (USA)
Ioannis M. Akamatis, Professor of Classical Archaeology, University of Thessaloniki (Greece)
June W. Allison, Professor Emerita, Department of Greek and Latin, The Ohio State University (USA)
Georgios Anagnostopoulos, Professor of Philosophy, University of California-San Diego (USA)
Mariana Anagnostopoulos, Assistant Professor of Philosophy, California State University, Fresno (USA)
Ronnie Ancona, Professor of Classics, Hunter College and The Graduate Center, CUNY (USA)
John P. Anton, Distinguished Professor of Greek Philosophy and Culture University of South Florida (USA)
Dr. Norman George Ashton, Senior Honorary Research Fellow, The University of Western Australia (Australia)
Lucia Athanassaki, Associate Professor of Classical Philology, University of Crete (Greece)
Effie F. Athanassopoulos, Associate Professor Anthropology and Classics, University of Nebraska-Lincoln (USA)
Harry C. Avery, Professor of Classics, University of Pittsburgh (USA)
Dr. Dirk Backendorf. Akademie der Wissenschaften und der Literatur Mainz (Germany)
Elizabeth C. Banks, Associate Professor of Classics (ret.), University of Kansas (USA)
Leonidas Bargeliotes, Emeritus Professor of Philosophy, University of Athens, President of the Olympic Center for Philosophy and Culture (Greece)
Alice Bencivenni, Ricercatore di Storia Greca, Università di Bologna (Italy)
David L. Berkey, Assistant Professor of History, California State University, Fresno (USA)
Luigi Beschi, professore emerito di Archeologia Classica, Università di Firenze (Italy)
Josine H. Blok, professor of Ancient History and Classical Civilization, Utrecht University (The Netherlands)
Alan Boegehold, Emeritus Professor of Classics, Brown University (USA)
Efrosyni Boutsikas, Lecturer of Classical Archaeology, University of Kent (UK)
Ewen Bowie, Emeritus Fellow, Corpus Christi College, Oxford (UK)
Keith Bradley, Eli J. and Helen Shaheen Professor of Classics, Concurrent Professor of History, University of Notre Dame (USA)
Kostas Buraselis, Professor of Ancient History, University of Athens (Greece)
Stanley M. Burstein, Professor Emeritus, California State University, Los Angeles (USA)
Francis Cairns, Professor of Classical Languages, The Florida State University (USA)
John McK. Camp II, Agora Excavations and Professor of Archaeology, ASCSA, Athens (Greece)
David A. Campbell, Emeritus Professor of Classics. University of Victoria, B.C. (Canada)
Paul Cartledge, A.G. Leventis Professor of Greek Culture, University of Cambridge (UK)
Paavo Castren, Professor of Classical Philology Emeritus, University of Helsinki (Finland)
William Cavanagh, Professor of Aegean Prehistory, University of Nottingham (UK)
Angelos Chaniotis, Professor, Senior Research Fellow, All Souls College, Oxford (UK)
Paul Christesen, Professor of Ancient Greek History, Dartmouth College (USA)
James J. Clauss, Professor of Classics, University of Washington (USA)
Ada Cohen, Associate Professor of Art History, Dartmouth College (USA)
Randall M. Colaizzi, Lecturer in Classical Studies, University of Massachusetts-Boston (USA)
Kathleen M. Coleman, Professor of Latin, Harvard University (USA)
Rev. Dr. Demetrios J Constantelos, Charles Cooper Townsend Professor of Ancient and Byzantine history, Emeritus; Distinguished Research Scholar in Residence at the Richard Stockton College of New Jersey (USA)
Michael B. Cosmopoulos, Ph.D., Professor and Endowed Chair in Greek Archaeology, University of Missouri-St. Louis (USA)
Carole L. Crumley, PhD., Professor of European Archaeology, University of North Carolina, Chapel Hill (USA)
Kevin F. Daly, Assistant Professor of Classics, Bucknell University (USA)
Joseph W. Day, Professor of Classics, Wabash College (USA)
François de Callataÿ, Professor of Monetary and financial history of the Greek world, Ecole Pratique des Hautes Etudes (Paris/Sorbonne) and Professor of Financial history of the Greco-Roman world, Université libre de Bruxelles (France and Brussels)
Wolfgang Decker, Professor emeritus of sport history, Deutsche Sporthochschule, Köln (Germany)
Luc Deitz, Außerplanmäßger Professor of Mediaeval and Renaissance Latin, University of Trier (Germany), and Curator of manuscripts and rare books, National Library of Luxembourg (Luxembourg)
Charalambos Dendrinos, Lecturer in Byzantine Literature and Greek Palaeography, Acting Director, The Hellenic Institute, Royal Holloway, University of London (UK)
Michael Dewar, Professor of Classics, University of Toronto (Canada)
John D. Dillery, Associate Professor of Classics, University of Virginia (USA
John Dillon, Emeritus Professor of Greek, Trinity College Dublin (Ireland)
Sheila Dillon, Associate Professor, Depts. of Art, Art History & Visual Studies and Classical Studies, Duke University (USA)
Michael D. Dixon, Associate Professor of History, University of Southern Indiana (USA)
Douglas Domingo-Foraste, Professor of Classics, California State University, Long Beach (USA)
Myrto Dragona-Monachou, Professor emerita of Philosophy, University of Athens (Greece)
Stella Drougou, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Pierre Ducrey, professeur honoraire, Université de Lausanne (Switzerland)
John Duffy, Professor, Department of the Classics, Harvard University (USA)
Roger Dunkle, Professor of Classics Emeritus, Brooklyn College, City University of New York (USA)
Michael M. Eisman, Associate Professor Ancient History and Classical Archaeology, Department of History, Temple University (USA)
Mostafa El-Abbadi, Professor Emeritus, University of Alexandria (Egypt)
R. Malcolm Errington, Professor für Alte Geschichte (Emeritus) Philipps-Universität, Marburg (Germany)
Christos C. Evangeliou, Professor of Ancient Hellenic Philosophy, Towson University, Maryland, Honorary President of International Association for Greek Philosophy (USA)
Panagiotis Faklaris, Assistant Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Denis Feeney, Giger Professor of Latin, Princeton University (USA)
Michael Ferejohn, Associate Professor of Ancient Philosophy, Duke University (USA)
Kleopatra Ferla, Ph.D. in Ancient History, Head of Research and Management of Cultural Information, Foundation of the Hellenic World, Athens (Greece)
Elizabeth A. Fisher, Professor of Classics and Art History, Randolph-Macon College (USA)
Nick Fisher, Professor of Ancient History, Cardiff University (UK)
R. Leon Fitts, Asbury J Clarke Professor of Classical Studies, Emeritus, FSA, Scot., Dickinson Colllege (USA)
John M. Fossey FRSC, FSA, Emeritus Professor of Art History (and Archaeology), McGill Univertsity, Montreal, and Curator of Archaeology, Montreal Museum of Fine Arts (Canada)
Dr. Athanasios Fotiou, Adjunct Professor, College of the Humanities, Greek and Roman Studies, Carleton University, Ottawa (Canada)
Robin Lane Fox, University Reader in Ancient History, New College, Oxford (UK)
Dr. Lee Fratantuono, William Francis Whitlock Professor of Latin, Ohio Wesleyan University (USA)
Stavros Frangoulidis, Associate Professor of Latin. Aristotelian University of Thessaloniki (Greece)
William K. Freiert, Professor of Classics and Hanson-Peterson Chair of Liberal Studies, Gustavus Adolphus College (USA)
Rainer Friedrich, Professor of Classics Emeritus, Dalhousie University, Halifax, N.S. (Canada)
Heide Froning, Professor of Classical Archaeology, University of Marburg (Germany)
Peter Funke, Professor of Ancient History, University of Münster (Germany)
Traianos Gagos, Professor of Greek and Papyrology, University of Michigan (USA)
Karl Galinsky, Cailloux Centennial Professor of Classics, University of Texas, Austin (USA)
Robert Garland, Roy D. and Margaret B. Wooster Professor of the Classics, Colgate University, Hamilton NY (USA)
Hans-Joachim Gehrke, Prof. Dr., President of the German Archaeological Institute Berlin (Germany)
Dr. Ioannis Georganas, Researcher, Department of History and Archaeology, Foundation of the Hellenic World (Greece)
Douglas E. Gerber, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Western Ontario (Canada)
Dr. Andre Gerolymatos, Chair and Professor of Hellenic Studies, Simon Fraser University (Canada)
Stephen L. Glass, John A. McCarthy Professor of Classics & Classical Archaeology, Pitzer College: The Claremont Colleges (USA)
Hans R. Goette, Professor of Classical Archaeology, University of Giessen (Germany); German Archaeological Institute, Berlin (Germany)
Sander M. Goldberg, Professor of Classics, UCLA (USA)
Mark Golden, Professor, Department of Classics, University of Winnipeg (Canada)
Ellen Greene, Joseph Paxton Presidential Professor of Classics, University of Oklahoma (USA)
Robert Gregg, Teresa Moore Professor of Religious Studies, Emeritus, Director, The Abbasi Program in Islamic Studies, Stanford University (USA)
Frederick T. Griffiths, Professor of Classics, Amherst College (USA)
Dr. Peter Grossmann, Member emeritus, German Archaeological Institute, Cairo (Egypt)
Erich S. Gruen, Gladys Rehard Wood Professor of History and Classics, Emeritus, University of California, Berkeley (USA)
Martha Habash, Associate Professor of Classics, Creighton University (USA)
Christian Habicht, Professor of Ancient History, Emeritus, Institute for Advanced Study, Princeton (USA)
Donald C. Haggis, Nicholas A. Cassas Term Professor of Greek Studies, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
Judith P. Hallett, Professor of Classics, University of Maryland, College Park, MD (USA)
Kim Hartswick, Academic Director, CUNY Baccalaureate for Unique and Interdisciplinary Studies, New York City (USA)
Prof. Paul B. Harvey, Jr. Head, Department of Classics and Ancient Mediterranean Studies, The Pennsylvania State University (USA)
Eleni Hasaki, Associate Professor of Classical Archaeology, University of Arizona (USA)
Rosalia Hatzilambrou, Ph.D., Researcher, Academy of Athens (Greece)
Miltiades B. Hatzopoulos, Director, Research Centre for Greek and Roman Antiquity, National Research Foundation, Athens (Greece)
Stephan Heilen, Associate Professor of Classics, University of Illinois at Urbana- Champaign (USA)
Wolf-Dieter Heilmeyer, Prof. Dr., Freie Universität Berlin und Antikensammlung der Staatlichen Museen zu Berlin (Germany)
Pontus Hellstrom, Professor of Classical archaeology and ancient history, Uppsala University (Sweden)
Steven W. Hirsch, Associate Professor of Classics and History, Tufts University (USA)
Karl-J. Holkeskamp, Professor of Ancient History, University of Cologne (Germany)
Frank L. Holt, Professor of Ancient History, University of Houston (USA)
Dan Hooley, Professor of Classics, University of Missouri (USA)
Meredith C. Hoppin, Gagliardi Professor of Classical Languages, Williams College, Williamstown, MA (USA)
Caroline M. Houser, Professor of Art History Emerita, Smith College (USA) and Affiliated Professor, University of Washington (USA)
Professor Carl Huffman, Department of Classics, DePauw University (USA)
John Humphrey, Professor of Greek and Roman Studies, University of Calgary (Canada)
Frosen Jaakko, Professor of Greek philology, University of Helsinki (Finland)
Dr Thomas Johansen, Reader in Ancient Philosophy, University of Oxford (UK)
Vincent Jolivet, Archaeologist CNRS, Paris [French School Rome] (Italy)
Georgia Kafka, Visiting Professor of Modern Greek Language, Literature and History, University of New Brunswick (Canada)
Mika Kajava, Professor of Greek Language and Literature; Head of the Department of Classical Studies, University of Helsinki (Finland)
Anthony Kaldellis, Professor of Greek and Latin, The Ohio State University (USA)
Eleni Kalokairinou, Assistant Professor of Philosophy, Secretary of the Olympic Center of Philosophy and Culture (Cyprus)
Lilian Karali, Professor of Prehistoric and Environmental Archaeology, University of Athens (Greece)
Andromache Karanika, Assistant Professor of Classics, University of California, Irvine (USA)
Robert A. Kaster, Professor of Classics and Kennedy Foundation Professor of Latin, Princeton University (USA)
Dr. Athena Kavoulaki, Lecturer, Department of Philology, University of Crete, Rethymnon (Greece)
Vassiliki Kekela, Adjunct Professor of Greek Studies, Classics Department, Hunter College, City University of New York (USA)
John F. Kenfield, Associate Professor, Department of Art History, Rutgers University (USA)
Dietmar Kienast, Professor Emeritus of Ancient History, University of Düsseldorf (Germany)
Karl Kilinski II, University Distinguished Teaching Professor, Southern Methodist University (USA)
Dr. Florian Knauss, associate director, Staatliche Antikensammlungen und Glyptothek München (Germany)
Denis Knoepfler, Professor of Greek Epigraphy and History, Collège de France (Paris, France)
Ortwin Knorr, Associate Professor of Classics, Willamette University (USA)
Robert B. Koehl, Professor of Archaeology, Department of Classical and Oriental Studies Hunter College, City University of New York (USA)
Thomas Koentges, Visiting lecturer, Ancient History, University of Leipzig (Germany)
Georgia Kokkorou-Alevras, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)
Ann Olga Koloski-Ostrow, Associate Professor and Chair, Department of Classical Studies, Brandeis University (USA)
Eric J. Kondratieff, Assistant Professor of Classics and Ancient History, Department of Greek & Roman Classics, Temple University (USA)
Dr Eleni Kornarou, Visiting Lecturer of Ancient Greek Literature, Dept. of Classic and Philosophy, University of Cyprus (Cyprus)
Haritini Kotsidu, Apl. Prof. Dr. für Klassische Archäologie, Goethe-Universität, Frankfurt/M. (Germany)
Lambrini Koutoussaki, Dr., Lecturer of Classical Archaeology, University of Zürich (Switzerland)
David Kovacs, Hugh H. Obear Professor of Classics, University of Virginia (USA)
Prof. Dr. Ulla Kreilinger, Institut für Klassische Archäologie, Universität Erlangen (Germany)
Dr. Christos Kremmydas, Lecturer in Ancient Greek History, Royal Holloway, University of London (UK)
Peter Krentz, W. R. Grey Professor of Classics and History, Davidson College (USA)
Friedrich Krinzinger, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of Vienna (Austria)
Michael Kumpf, Professor of Classics, Valparaiso University (USA)
Donald G. Kyle, Professor of History, University of Texas at Arlington (USA)
Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Kyrieleis, former president of the German Archaeological Institute, Berlin (Germany)
Margaret L. Laird, Assistant Professor, Roman art and archaeology, University of Washington (USA)
Gerald V. Lalonde, Benedict Professor of Classics, Grinnell College (USA)
Steven Lattimore, Professor Emeritus of Classics, University of California, Los Angeles (USA)
Francis M. Lazarus, President, University of Dallas (USA)
Mary R. Lefkowitz, Andrew W. Mellon Professor in the Humanities, Emerita Wellesley College (USA)
Irene S. Lemos FSA, Professor in Classical Archaeology,, S.Ioannou Centre for Classical and Byzantine Studies, Oxford University (UK)
Ioannes G. Leontiades, Assistant Professor of Byzantine History, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Iphigeneia Leventi, Assistant Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly (Greece)
Daniel B. Levine, Professor of Classical Studies, University of Arkansas (USA)
Christina Leypold, Dr. phil., Archaeological Institute, University of Zürich (Switzerland)
Vayos Liapis, Associate Professor of Greek, Centre d’Etudes Classiques & Departement de Philosophie, Université de Montreal (Canada)
Hugh Lloyd-Jones, Professor of Greek Emeritus, University of Oxford (UK)
Yannis Lolos, Assistant Professor, History, Archaeology, and Anthropology, University of Thessaly (Greece)
Stanley Lombardo, Professor of Classics, University of Kansas (USA)
Anthony Long, Professor of Classics and Irving G. Stone Professor of Literature, University of California, Berkeley (USA)
Julia Lougovaya, Assistant Professor, Department of Classics, Columbia University (USA)
Dr. John Ma, Lecturer in Ancient History, Oxford University and Tutorial Fellow in Ancient History, Corpus Christi College, Oxford (UK)
A.D. Macro, Hobart Professor of Classical Languages emeritus, Trinity College (USA)
John Magee, Professor, Department of Classics, Director, Centre for Medieval Studies, University of Toronto (Canada)
Dr. Christofilis Maggidis, Associate Professor of Archaeology, Dickinson College (USA)
Chryssa Maltezou, Professor emeritus, University of Athens, Director of the Hellenic Institute of Byzantine and Postbyzantine Studies in Venice (Italy)
Jeannette Marchand, Assistant Professor of Classics, Wright State University, Dayton, Ohio (USA)
Evangeline Markou, Adjunct Lecturer in Greek History, Open University of Cyprus (Cyprus)
Anna Marmodoro, Faculty of Philosophy, University of Oxford (UK)
Richard P. Martin, Antony and Isabelle Raubitschek Professor in Classics, Stanford University (USA)
Maria Mavroudi, Professor of Byzantine History, University of California, Berkeley (USA)
Jody Maxmin, Associate Professor, Dept. of Art & Art History, Stanford University (USA)
Alexander Mazarakis-Ainian, Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly (Greece)
James R. McCredie, Sherman Fairchild Professor emeritus; Director, Excavations in Samothrace Institute of Fine Arts, New York University (USA)
Brian McGing M.A., Ph.D., F.T.C.D., M.R.I.A., Regius Professor of Greek, Trinity College Dublin (Ireland)
James C. McKeown, Professor of Classics, University of Wisconsin-Madison (USA)
Richard McKirahan, Edwin Clarence Norton of Classics and Professor of Philosophy, Pitzer College: The Claremont Colleges (USA)
Robert A. Mechikoff, Professor and Life Member of the International Society of Olympic Historians, San Diego State University (USA)
Andreas Mehl, Professor of Ancient History, Universität Halle-Wittenberg (Germany)
John Richard Melville-Jones, Winthrop Professor, Classics and Ancient History, University of Western Australia (Australia)
Marion Meyer, Professor of Classical Archaeology, University of Vienna (Austria)
Dr. Aristotle Michopoulos, Professor & Chair, Greek Studies Dept., Hellenic College (Brookline, MA, USA)
Harald Mielsch, Professor of Classical Archaeology, University of Bonn (Germany)
Stephen G. Miller, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of California, Berkeley (USA)
Lynette G. Mitchell, Senior Lecturer in Classics & Ancient History, Exeter University (UK)
Phillip Mitsis, A.S. Onassis Professor of Classics and Philosophy, New York University (USA)
Peter Franz Mittag, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln (Germany)
David Gordon Mitten, James Loeb Professor of Classical Art and Archaeology, Harvard University (USA)
Mette Moltesen, MA, Curator of Ancient Art, Ny Carlsberg Glyptotek, Copenhagen (Denmark)
Margaret S. Mook, Associate Professor of Classical Studies, Iowa State University (USA)
Anatole Mori, Associate Professor of Classical Studies, University of Missouri- Columbia (USA)
William S. Morison, Associate Professor of Ancient History, Grand Valley State University (USA)
Jennifer Sheridan Moss, Associate Professor, Wayne State University (USA)
Aliki Moustaka, Professor of Classical Archaeology, Aristotelian University of Thessaloniki (Greece)
Mark Munn, Professor of Ancient Greek History and Greek Archaeology, the Pennsylvania State University (USA)
Ioannis Mylonopoulos, Assistant Professor of Greek Art History and Archaeology, Columbia University, New York (USA)
Alexander Nehamas, Edmund N. Carpenter II Class of 1943 Professor in the Humanities, Professor of Philosophy and Comparative Literature, Princeton University (USA)
Richard Neudecker, PD of Classical Archaeology, Deutsches Archäologisches Institut Rom (Italy)
James M.L. Newhard, Associate Professor of Classics, College of Charleston (USA)
Carole E. Newlands, Professor of Classics, University of Wisconsin, Madison (USA)
Andrew G. Nichols, Visiting Lecturer of Classics, University of Florida (USA)
Jessica L. Nitschke, Assistant Professor of Classics, Georgetown University (USA)
John Maxwell O'Brien, Professor of History, Queens College, City University of New York (USA)
James J. O'Hara, Paddison Professor of Latin, The University of North Carolina, Chapel Hill (USA)
Martin Ostwald, Professor of Classics (ret.), Swarthmore College and Professor of Classical Studies (ret.), University of Pennsylvania (USA)
Olga Palagia, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)
Beata M. Kitsikis Panagopoulos, Professor of Art History, Retired, San Jose State University, Caifornia (USA)
Christos Panayides, Associate Professor of Philosophy, University of Nicosia, (Cyprus)
Vassiliki Panoussi, Associate Professor of Classical Studies, The College of William and Mary (USA)
Maria C. Pantelia, Professor of Classics, University of California, Irvine (USA)
Pantos A.Pantos, Adjunct Faculty, Department of History, Archaeology and Social Anthropology, University of Thessaly (Greece)
Eleni Papaefthymiou, Curator of the Numismatic Collection of the Foundation of the Hellenic World (Greece)
Maria Papaioannou, Assistant Professor in Classical Archaeology, University of New Brunswick (Canada)
Anthony J. Papalas, Professor of Ancient History, East Carolina University (USA)
Nassos Papalexandrou, Associate Professor, The University of Texas at Austin (USA)
Polyvia Parara, Visiting Assistant Professor of Greek Language and Civilization, Department of Classics, Georgetown University (USA)
Richard W. Parker, Associate Professor of Classics, Brock University (Canada)
Robert Parker, Wykeham Professor of Ancient History, New College, Oxford (UK)
Robert J. Penella, Professor and Chairman, Classics, Fordham University (USA)
Anastasia-Erasmia Peponi, Associate Professor of Classics, Stanford University (USA)
Jacques Perreault, Professor of Greek archaeology, Universite de Montreal, Quebec (Canada)
Patrick Pfeil, magister artium Universität Leipzig, Alte Geschichte (Germany)
Edward A. Phillips, Professor of Classics at Grinnell College (USA)
Yanis Pikoulas, Associate Professor of Ancient Greek History, University of Thessaly (Greece)
Lefteris Platon, Assistant Professor of Archaeology, University of Athens (Greece)
John Pollini, Professor of Classical Art & Archaeology, University of Southern California (USA)
David Potter, Arthur F. Thurnau Professor of Greek and Latin. The University of Michigan (USA)
Daniel Potts, Edwin Cuthbert Hall Professor of Middle Eastern Archaeology, University of Sydney (Australia)
Robert L. Pounder, Professor Emeritus of Classics, Vassar College (USA)
Nikolaos Poulopoulos, Assistant Professor in History and Chair in Modern Greek Studies, McGill University (Canada)
Selene Psoma, Senior Lecturer of Ancient History, University of Athens (Greece)
William H. Race, George L. Paddison Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
John T. Ramsey, Professor of Classics, University of Illinois at Chicago (USA)
Christian R. Raschle, Assistant Professor of Roman History, Centre d’Etudes Classiques & Departement d'Histoire, Université de Montreal (Canada)
Karl Reber, Professor of Classical Archaeology, University of Lausanne (Switzerland)
Gary Reger, Professor of History Trinity College, Connecticut (USA)
Rush Rehm, Professor of Classics and Drama, Stanford University (USA)
Heather L. Reid, Professor of Philosophy, Morningside College (USA)
Christoph Reusser, Professor of Classical Archaeology, University of Zürich (Switzerland)
Werner Riess, Associate Professor of Classics, The University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
Dr Tracey E Rihll, Senior lecturer, Department of Classics, Ancient History and Egyptology, Swansea University ( Wales, UK)
Robert H. Rivkin, Ancient Studies Department, University of Maryland Baltimore County (USA)
Walter M. Roberts III, Assistant Professor of Classics, University of Vermont (USA)
Barbara Saylor Rodgers, Professor of Classics, The University of Vermont (USA)
Robert H. Rodgers. Lyman-Roberts Professor of Classical Languages and Literature, University of Vermont (USA)
Guy MacLean Rogers, Kemper Professor of Classics and History, Wellesley College (USA)
Roberto Romano, professore di ruolo (II level) di Civiltà bizantina e Storia bizantina, Università "Federico II" di Napoli (Italy)
Nathan Rosenstein, Professor of Ancient History, The Ohio State University (USA)
John C. Rouman, Professor Emeritus of Classics, University of New Hampshire, (USA)
Dr. James Roy, Reader in Greek History (retired), University of Nottingham (UK)
Steven H. Rutledge, Associate Professor of Classics, Department of Classics, University of Maryland, College Park (USA)
Daniel J. Sahas, Professor Emeritus, University of Waterloo (Canada)
Christina A. Salowey, Associate Professor of Classics, Hollins University (USA)
Pierre Sanchez, Professor of Ancient History, University of Geneva (Switzerland)
Theodore Scaltsas, Professor of Ancient Greek Philosophy, University of Edinburgh (UK)
Thomas F. Scanlon, Professor of Classics, University of California, Riverside (USA)
Thomas Schäfer, Professor, Institut für Klassische Archäologie, Universität Tübingen (Germany)
Bernhard Schmaltz, Prof. Dr. Archäologisches Institut der CAU, Kiel (Germany)
Prof. Dr. Andras Schmidt-Colinet, Professor of Classical Archaeology, University of Vienna (Austria)
Robert C. Schmiel, Prof. Emeritus of Greek & Roman Studies, University of Calgary (Canada)
Rolf M. Schneider, Professor of Classical Archaeology, Ludwig-Maximilians-Universität München (Germany)
Joseph B. Scholten, PhD, Associate Director, Office of International Programs/Affiliate Assoc. Prof. of Classics, University of Maryland, College Park (USA)
Peter Scholz, Professor of Ancient History and Culture, University of Stuttgart (Germany)
Christof Schuler, director, Commission for Ancient History and Epigraphy of the German Archaeological Institute, Munich (Germany)
Paul D. Scotton, Assoociate Professor Classical Archaeology and Classics, California State University Long Beach (USA)
Danuta Shanzer, Professor of Classics and Medieval Studies, The University of Illinois at Urbana-Champaign and Fellow of the Medieval Academy of America (USA)
James P. Sickinger, Associate Professor of Classics, Florida State University (USA)
Athanasios Sideris, Ph.D., Head of the History and Archaeology Department, Foundation of the Hellenic World, Athens (Greece)
G. M. Sifakis, Professor Emeritus of Classics, Aristotle University of Thessaloniki & New York University (Greece & USA)
Christos Simelidis, British Academy Postdoctoral Fellow, Lincoln College, University of Oxford (UK)
Henk W. Singor, Associate Professor of Ancient History Leiden University (Netherlands)
Prof. Dr. Ulrich Sinn, Professor of Classical Archaeology, University of Wurzburg (Germany)
Marilyn B. Skinner Professor of Classics, University of Arizona (USA)
Niall W. Slater, Samuel Candler Dobbs Professor of Latin and Greek, Emory University (USA)
Peter M. Smith, Associate Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
Dr. Philip J. Smith, Research Associate in Classical Studies, McGill University (Canada)
Susan Kirkpatrick Smith Assistant Professor of Anthropology Kennesaw State University (USA)
Antony Snodgrass, Professor Emeritus of Classical Archaeology, University of Cambridge (UK)
Gina M. Soter, Lecturer IV, Classical Studies, The University of Michigan (USA)
Slawomir Sprawski, Assistant Professor of Ancient History, Jagiellonian University, Krakow (Poland)
Stylianos V. Spyridakis, Professor of Ancient History. University of California, Davis (USA)
Theodosia Stefanidou-Tiveriou, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Rachel Sternberg, Associate Professor of Classics, Case Western Reserve University (USA)
Dr. Tom Stevenson, Lecturer in Classics and Ancient History, University of Queensland (Australia)
Andrew Stewart, Nicholas C. Petris Professor of Greek Studies, University of California, Berkeley (USA)
Oliver Stoll, Univ.-Prof. Dr., Alte Geschichte/ Ancient History, Universität Passau (Germany)
Richard Stoneman, Honorary Fellow, University of Exeter (UK)
Ronald Stroud, Klio Distinguished Professor of Classical Languages and Literature Emeritus, University of California, Berkeley (USA)
Sarah Culpepper Stroup, Associate Professor of Classics, University of Washington (USA)
Dr Panico J. Stylianou, Lecturer in Ancient History, Lady Margaret Hall, University of Oxford (UK)
Thomas A. Suits, Emeritus Professor of Classical Languages, University of Connecticut (USA)
Nancy Sultan, Professor and Director, Greek & Roman Studies, Illinois Wesleyan University (USA)
Peter Michael Swan, Professor of History Emeritus, University of Saskatchewan (Canada)
David W. Tandy, Professor of Classics, University of Tennessee (USA)
James Tatum, Aaron Lawrence Professor of Classics, Dartmouth College (USA)
Martha C. Taylor, Associate Professor of Classics, Loyola College in Maryland (USA)
Petros Themelis, Professor Emeritus of Classical Archaeology, Athens (Greece)
Eberhard Thomas, Priv.-Doz. Dr., Archäologisches Institut der Universität zu Köln (Germany)
Michalis Tiverios, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Michael K. Toumazou, Professor of Classics, Davidson College (USA)
Stephen V. Tracy, Professor of Greek and Latin Emeritus, Ohio State University (USA)
Prof. Dr. Erich Trapp, Austrian Academy of Sciences/Vienna resp. University of Bonn (Germany)
Christopher Trinacty, Keiter Fellow in Classics, Amherst College (USA)
Stephen M. Trzaskoma, Associate Professor of Classics, University of New Hampshire (USA)
Vasiliki Tsamakda, Professor of Christian Archaeology and Byzantine History of Art, University of Mainz (Germany)
Christopher Tuplin, Professor of Ancient History, University of Liverpool (UK)
Yannis Tzifopoulos, Associate Professor of Ancient Greek and Epigraphy, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Gretchen Umholtz, Lecturer, Classics and Art History, University of Massachusetts, Boston (USA)
Panos Valavanis, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)
Eric R. Varner, Associate Professor, Departments of Classics and Art History, Emory University, Atlanta (USA)
Athanassios Vergados, Visiting Assistant Professor of Classics, Franklin & Marshall College (USA)
Frederik J. Vervaet, PhD, Lecturer in Ancient History. School of Historical Studies The University of Melbourne (Australia)
Christina Vester, Assistant Professor of Classics, University of Waterloo (Canada)
Dr. Zsolt Visy, Leiter Universität Pécs Lehrstuhl für Alte Geschichte und Archäologie, Archäologisches Seminar (Hungary)
Emmanuel Voutiras, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Speros Vryonis, Jr., Alexander S. Onassis Professor (Emeritus) of Hellenic Civilization and Culture, New York University (USA)
Michael B. Walbank, Professor Emeritus of Greek, Latin & Ancient History, The University of Calgary (Canada)
Dr. Irma Wehgartner, Curator of the Martin von Wagner Museum der Universität Wurzburg (Germany)
Bonna D. Wescoat, Associate Professor, Art History and Ancient Mediterranean Studies, Emory University (USA)
E. Hector Williams, Professor of Classical Archaeology, University of British Columbia (Canada)
Peter James Wilson FAHA, William Ritchie Professor of Classics, The University of Sydney (Australia)
Roger J. A. Wilson, Professor of the Archaeology of the Roman Empire, and Director, Centre for the Study of Ancient Sicily, University of British Columbia, Vancouver (Canada)
Engelbert Winter, Professor for Ancient History, University of Münster (Germany)
Timothy F. Winters, Ph.D. Alumni Assn. Distinguished Professor of Classics Austin Peay State University (USA)
Ioannis Xydopoulos, Assistant Professor in Ancient History, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
David C. Young, Professor of Classics Emeritus, University of Florida (USA)
Maria Ypsilanti, Assistant Professor of Ancient Greek Literature, University of Cyprus (Cyprus)
Katerina Zacharia, Associate Professor and Chair, Department of Classics & Archaeology, Loyola Marymount University (USA)
Michael Zahrnt, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln (Germany)
Paul Zanker, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Munich (Germany)
Froma I. Zeitlin, Ewing Professor of Greek Language & Literature, Professor of Comparative Literature, Princeton University (USA)

332 signatures as of June 22nd, 2009, that were sent with the update.
The original letter sent on May 18th, 2009, had 200 signatures.
For the growing list of scholars, please go to the Addenda.


cc: J. Biden, Vice President, USA
H. Clinton, Secretary of State USA
P. Gordon, Asst. Secretary-designate, European and Eurasian Affairs
H.L Berman, Chair, House Committee on Foreign Affairs
I. Ros-Lehtinen, Ranking Member, House Committee on Foreign Affairs
J. Kerry, Chair, Senate Committee on Foreign Relations
R.G. Lugar, Ranking Member, Senate Committee on Foreign Relations
R. Menendez, United States Senator from New Jersey.Addenda


3 Scholars added on June 25th 2009:
Jerker Blomqvist, Professor emeritus of Greek Language and literature, Lund University (Sweden)
Christos Karakolis, Assistant Professor of New Testament, University of Athens (Greece)
Chrys C. Caragounis, Professor emeritus of New Testament Exegesis and the development of the Greek language since ancient times, Lund University (Sweden)
5 Scholars added on June 29th 2009:
Harold D. Evjen, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Colorado at Boulder (USA)
Hara Tzavella-Evjen, Professor Emerita of Classical Archaeology, University of Colorado at Boulder (USA)
Michael Paschalis, Professor of Classics, Department of Philology, University of Crete, Rethymnon (Greece)
Vrasidas Karalis, Professor, New Testament Studies, The University of Sydney (Australia)
Emilio Crespo, Professor of Greek Philology, Universidad Autónoma de Madrid (Spain)
2 Scholars added on July 8th 2009:
Dr. Zoi Kotitsa, Archaeologist, Scientific research fellow, University of Marburg (Germany)
Dr. Ekaterini Tsalampouni, Assistant Lecturer in New Testament, Graeco-Roman antiquity and Koine Greek, Ludwig-Maximillian University of Munich (Germany)
2 Scholars added on July 18th 2009:
Karol Myśliwiec, Professor Dr., Director of the Research Centre for Mediterranean Archaeology, Polish Academy of Sciences, Warsaw (Poland)
Stephen Neale, Distinguished Professor of Philosophy and Linguistics, John H. Kornblith Family Chair in the Philosophy of Science and Values, City University of New York (USA)
1 Scholar added on July 20th 2009:
Marsh McCall, Professor Emeritus, Department of Classics, Stanford University (USA)
1 Scholar added on August 10th 2009:
Georgia Tsouvala, Assistant Professor of History, Illinois State University (USA)
1 Scholar added on September 3rd 2009:
Mika Rissanen, PhL, Ancient History, University of Jyvaskyla (Finland)
2 Scholars added on October 10th 2009:
José Antonio Fernández Delgado. Professor of Greek Philology, Universidad de Salamanca (Spain)
Zinon Papakonstantinou, Assistant Professor of Hellenic Studies, Henry M. Jackson School of International Studies, University of Washington, Seattle (USA)
1 Scholar added on October 17th 2009:
Eugene Afonasin, Professor of Greek Philosophy and of Roman Law, Novosibirsk State University (Russia)
1 Scholar added on October 28th 2009:
Hartmut Wolff, Professor für Alte Geschichte (emeritus), Universität Passau (Germany)
1 Scholar added on October 30th 2009:
Eleni Manakidou, Assistant Professor of Classical Archaeology, Aristoteles University of Thessaloniki (Greece)
1 Scholar added on November 3rd 2009:
Pavlos Sfyroeras, Associate Professor of Classics, Middlebury College (USA)
1 Scholar added on November 11th 2009:
Konstantinos Kapparis, Associate Professor of Classics, Department of Classics, University of Florida (USA)
1 Scholar added on November 14th 2009:
Prof. Dr. Ingomar Weiler, Professor Emeritus, Ancient Greek and Roman History, Karl-Franzens-Universität of Graz (Austria)
1 Scholar added on November 15th 2009:
Werner Petermandl, Universitätslektor, Karl-Franzens-Universität of Graz (Austria)
1 Scholar added on December 4th 2009:
István Kertész, Professor of ancient Greco-Roman history, Department of Ancient and Medieval History, Pedagogic College in Eger (Hungary)
1 Scholar added on March 11th 2010:
Nassi Malagardis, chargée de Mission au Département des Antiquités Grecques, Etrusques et Romaines du Musée du Louvre, Paris (France)
2 Scholars added on March 25th 2010:
Gonda Van Steen, Professor, Department of Classics, University of Florida (USA)
Robert Wagman, Associate Professor of Classics, Department of Classics, University of Florida (USA)
2 Scholars added on March 27th 2010:
Angelos Barmpotis, Ph.D., Director of the Digital Epigraphy and Archaeology Project, University of Florida (USA)
Eleni Bozia, Ph.D. Visiting Lecturer, Department of Classics, University of Florida (USA)
1 Scholar added on April 16th 2010:
Timothy Johnson, Associate Professor, Department of Classics, University of Florida (USA)
1 Scholar added on April 17th 2010:
Christos C. Tsagalis, Associate Professor of Classics, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
1 Scholar added on August 31st 2010:
Potitsa Grigorakou, Lecturer in Hellenism in the Orient, Public University of Athens (Greece)
2 Scholars added on September 3rd 2010:
Maurice Sartre, Professor of Ancient History, emeritus. Université François-Rabelais, Tours (France)
Apostolos Bousdroukis, Researcher, Institute for Greek and Roman Antiquity, National Hellenic Research Foundation (Greece)
1 Scholar added on September 10th 2010:
Alastar Jackson, Hon. Research Fellow in Ancient History, Manchester University (U.K.)
1 Scholar added on October 5th 2010:
Frances Van Keuren, Professor Emerita of Ancient Art History, University of Georgia (U.S.A)
1 Scholar added on December 4th 2010:
Thomas Heine Nielsen, Associate Professor of Ancient Greek, University of Copenhagen (Denmark)
1 Scholar added on April 18th 2011:
Antonis Bartsiokas, Associate Professor of Anthropology, Department of History and Ethnology, University of Thrace (Greece)

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin