Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Απάτη 200.000 ευρώ στο Ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας

Απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας... (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α), ύψους περίπου 200.000 ευρώ, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία σχημάτισε δικογραφία με βάση την οποία εμπλέκονται στην υπόθεση υπάλληλοι του Ταμείου.

Σύμφωνα με την προανάκριση, η κομπίνα γινόταν με διαδοχικές συντάξεις και συγκεκριμένα με τη χρήση των ίδιων δικαιολογητικών καταρτίζονταν διπλά και τριπλά παραστατικά για την απόδοση των χρημάτων συνταξιούχων από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α στο άλλο Ταμείο, με τα οποία οι εμπλεκόμενοι έκαναν εκταμιεύσεις. Στη συνέχεια έδιναν το ποσό που εκταμίευαν με το ένα ένταλμα πληρωμής στο τελευταίο Ταμείο του συνταξιούχου, ενώ το ίδιο ποσό που έπαιρναν με το δεύτερο ένταλμα, το οποίο κατάρτιζαν με τα ίδια παραστατικά, το έβαζαν στην τσέπη τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αυτό γινόταν τουλάχιστον για δύο χρόνια, από το 2007 έως το 2009. Τις ελλείψεις στο Ταμείο εντόπισε υπηρεσιακός έλεγχος εκκρεμοτήτων, από τον οποίο διαπιστώθηκαν ατασθαλίες στα παραστατικά χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής.

Για την ίδια υπόθεση διενεργείται έλεγχος και από Οικονομικούς Επιθεωρητές, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου υπάγεται ως ασφαλιστικός φορέας το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Επιπλέον, ενημερώθηκε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ύποπτες ή ασυνήθιστες συναλλαγές. Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα ασκήσει ποινικές διώξεις




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin