Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κλείσιμο στο «TV Θεσσαλονίκη» από το ΕΣΡ

 
Λουκέτο στο "TV Θεσσαλονίκη" και πρόστιμο συνολικού ύψους 45.000 ευρώ αποφάσισε χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

PostHeaderIcon Αναβολή για τα ενεργειακά πιστοποιητικά

 
 
Την εξάμηνη αναβολή της υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης για τις μισθώσεις κτιρίων ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Έτσι, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ, τα ενεργειακά πιστοποιητικά για τις μισθώσεις θα εφαρμοστούν από 9 Ιανουαρίου 2012, αντί για τις 9 Ιουλίου.

PostHeaderIcon E.Coli: Δέκα συμβουλές για να αποφύγετε τη μόλυνση

 

Καμπανάκι για εισαγωγή παρτίδας γεωργικών προϊόντων στη χώρα μας, για τα οποία υπάρχει η υποψία ότι φέρουν τον θανατηφόρο τύπο βακτηρίου E. coli 0104, χτύπησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).Το δυνητικά επικίνδυνο προϊόν είναι σπόροι τριγωνέλλας, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύτρων, τα οποία είναι ύποπτα για την επιδημία του αιμολυτικού – ουραιμικού συνδρόμου (HUS) σε Γερμανία και Γαλλία: το νέο θύμα του Ε. coli είναι μια 78χρονη γυναίκα στο Μπορντό. 


PostHeaderIcon Έλληνας ομογενής κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα πόκερ

 

 Ένας 27χρονος ομογενής, ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, από το Λονγκ Αϊλαντ της Νέα Υόρκης, είναι ο πρώτος Έλληνας που αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής στο πόκερ. Η πολυπόθητη νίκη για τον Αθανάσιο ήρθε πριν από λίγες ημέρες στο Las Vegas, όπου συμμετείχε στο παγκοσμίως γνωστό «World Series of Poker event No 48», κερδίζοντας 2.712 παίκτες, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας. Ως έπαθλο πήρε το χρυσό βραχιόλι του πρωταθλήματος και χρηματικό ποσό, ύψους 650.223 δολαρίων.

PostHeaderIcon Νέα ελληνική επένδυση στην Τουρκία

6129
Την τουρκική αλυσίδα αθλητικών Intersport αγόρασε η ελληνική εταιρεία Fourlis Holding.
Τo 75% των μετοχών της αλυσίδας Intersport στην Τουρκία, που έχει τα μεγαλύτερα αθλητικά προϊόντα, αγόρασε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης της Ελλάδας, η Fourlis Holding.


PostHeaderIcon Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες από πυρά αγνώστων

 
Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά αγνώστων, την ώρα που έφευγαν από το σπίτι τους στην πόλη Γιουκσέκοβα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Χακάρι, στα σύνορα του Ιράν με το Ιράκ, που βρίσκεται στο επίκεντρο των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τα μέλη του κουρδικού αυτονομιστικού κόμματος ΡΚΚ.

PostHeaderIcon Χωρίς διακοπές φέτος έξι στους δέκα Έλληνες

6144

Έξι στους δέκα Έλληνες φέτος δεν θα πάνε διακοπές λόγω των οικονομικών προβλημάτων και του υψηλού κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ανέφερε μιλώντας στον Βήμα 99,5 η πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ Γιάννα Καραντινάκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια στην Κ΄ρητη τα ναύλα κοστίζουν 600 ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς και στις Κυκλάδες.
Η κ. Καραντινάκη έκανε έκκληση στους Έλληνες ακτοπλόους να αντιμετωπίσουν το θέμα λίγο διαφορετικά, για να μπορέσουν να μετακινηθούν οι ταξιδιώτες.
Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες θα εστιάσουν σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Επιπλέον η ίδια ανέφερε ότι σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία υπάρχει μείωση 40% στην κίνηση εκδρομέων κατά το καλοκαίρι.

PostHeaderIcon Με Έλληνες bloggers, πότε θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός;;

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός με τους bloggers και ακτιβιστές Tarek Amr και Amira Yahyaoui, από την Αίγυπτο και την Τυνησία αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Και οι δυο συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα που ονομάστηκε Αραβική Άνοιξη. Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:


PostHeaderIcon 92χρονη πυροβόλησε το γείτονα γιατί αρνήθηκε να τη φιλήσει!

 

«Εάν ήμουν λίγα εκατοστά πιο δίπλα, πιθανότατα η σφαίρα θα με είχε βρει στο κεφάλι» τονίζει ο 53χρονος Ντουάιτ Μπέτνερ από τη Φλόριντα ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από την 92χρονη γειτόνισσα του επειδή αρνήθηκε… να τη φιλήσει!

PostHeaderIcon Έλληνας ο "Εισαγγελέας της χρονιάς"!

image 
Ο εισαγγελέας της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο είναι Έλληνας. Η παγκόσμια Ομοσπονδία Εισαγγελέων, ένα όργανο που έχει ως μέλη της όλους τους εισαγγελείς του κόσμου, αποφάσισε σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Σεούλ της Κορέας να απονείμει τον τίτλο για το 2010 στον Έλληνα εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάρη Αδάμη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο εισαγγελέας-εποπτεύων του ΣΔΟΕ.


PostHeaderIcon ΣΠΙΤΙ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ: Μουσείο πολιτισμού


 
Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Μουσεία Λογοτεχνών: Συνάντηση στο Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 25 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» στη Σκιάθο. Η ημερίδα οργανώθηκε από τον Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδας, τον Δήμο Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο Α. Παπαδιαμάντη, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη.
 

PostHeaderIcon «Ταπεινωμένος και βιασμένος» από τα ΜΑΤ


Πριν από λίγο βρέθηκε στα χέρια μας μια επιστολή του θεατρικού συγγραφέα Μάνου Λαμπράκη, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.
Μιλά για τη συμπεριφορά που  επέδειξαν στον ίδιο και έναν φίλο του οι αστυνομικοί μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, λίγο πριν από την έναρξη της διαδήλωσης των Αγανακτισμένων την Τετάρτη στο Σύνταγμα.


PostHeaderIcon Ανθρωπολογική έρευνα με παράξενα ευρήματα

Μία ομάδα ανθρωπολόγων ανακάλυψε έναν μυστηριώδη τάφο στη ζούγκλα κοντά στην πόλη Kigali Rwanda της Κεντρικής Αφρικής.

Τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε γιγάντια πλάσματα, που μοιάζουν ελάχιστα με τους ανθρώπους. Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας πιστεύει πως ίσως να πρόκειται για «επισκέπτες» από άλλο πλανήτη, που πέθαναν εξαιτίας κάποιας καταστροφής.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα πλάσματα αυτά ενταφιάστηκαν πριν από περίπου 500 χρόνια.

PostHeaderIcon Οι (πολύ) δύσκολες ημερομηνίες του φετινού καλοκαιριού

 

Ποιες είναι οι δύσκολες ημερομηνίες του καλοκαιριού, από σήμερα έως και το τέλος του; Συνήθως, η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με τις τρέχουσες εξελίξεις, εντρυφούν στα μεγάλα γεγονότα, όπως για παράδειγμα τα συμβούλια υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ή ακόμα και οι έκτακτες Σύνοδοι Κορυφής. Ως γνωστόν, όμως, τις περισσότερες φορές, "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες". 


PostHeaderIcon Σε κλίμα αισιοδοξίας και συγκίνησης έληξαν οι Special Olympics της Αθήνας

teleth-lhjhw-thumb-large 

Με την τελετή λήξης των Παγκοσμίων Αγώνων των Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο, η Αθήνα αποχαιρέτισε απόψε τους περίπου 7.000 αθλητές, τους προπονητές και τις οικογένειές τους, από 180 χώρες του κόσμου, οι οποίοι με τη συμπαράσταση 25.000 εθελοντών συμμετείχαν τις τελευταίες δέκα ημέρες στην «επανάσταση της αξιοπρέπειας».


Την λήξη των Αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ακολούθησε η υποστολή της σημαίας των Special Olympics, υπό τους ήχους του ύμνου των Αγώνων που συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής.

PostHeaderIcon Με κάθε στείρωση δώρο ένα μπλέντερ και ένα αυτοκίνητο

 

Τι άλλο θα σκεφτεί μια κυβέρνηση για να αποτρέψει τους πολίτες της να κάνουν πολλά παιδιά;


Έναν... πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι αρχές του ινδικού κρατιδίου Ρατζαστάν να μειώσουν τον πληθυσμό της περιοχής, που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.


Δίνουν ένα αυτοκίνητο και πολλά άλλα δώρα, όπως μοτοσικλέτες, τηλεοράσεις και μπλέντερ, σε όσους άνδρες και γυναίκες προχωρήσουν σε εθελοντική στείρωση.



PostHeaderIcon Τα φιλμάκια «MEGA MOU» βραβεύτηκαν διεθνώς

 
  Μία χρυσή διάκριση, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέκτησε το MEGA για την επικοινωνία «MEGA MOU», που προβάλλεται στον αέρα του σταθμού από τον Φεβρουάριο του 2010.
Μετά το Χρυσό βραβείο «Καλύτερου Σχεδιασμού On-Air Εταιρικής Εικόνας» (Best On-Air Branding Design), που απέσπασε στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της PROMAX στο Βερολίνο, κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο και στο παγκόσμιο φεστιβάλ της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου 2011...


πηγή

PostHeaderIcon Απεργία στην Εγνατία Οδό Α.Ε.


Να μην εκχωρηθεί η εταιρεία σε ιδιώτες ζητούν οι εργαζόμενοι

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό ΑΕ», δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εκχώρηση της εταιρείας σε ιδιώτες, μέτρο το οποίο συμπεριλήφθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.

PostHeaderIcon «Μαγική» άμμος καθαρίζει το νερό σε πόσιμο

Το μολυσμένο νερό μπορεί να καθαριστεί πολύ πιο αποτελεσματικά με τη χρήση ενός καινοτόμου, φθηνού υλικού, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Το υλικό αυτό αποκαλείται «σούπερ άμμος» και μπορεί να αποτελέσει έναν φθηνό τρόπο καθαρισμού του νερού στον αναπτυσσόμενο κόσμο.


PostHeaderIcon Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια

 
Γενικό προφίλ
Η μέρα ξεκινά με μια Σελήνη στην Παρθένο -ώρα για δουλειά, δηλαδή- η οποία θα πραγματοποιήσει ένα τρίγωνο με το Δία και μια αντίθεση με το Χείρωνα, αναδεικνύοντας το συναίσθημα σε ρυθμιστικό παράγοντα.
Τα προσωπικά ζητήματα, ίσως παρουσιάσουν μια έξαρση λόγω του τετραγώνου Ερμή – Δία αλλά και του τριγώνου με τον Ουρανό. Από την άλλη πλευρά, με τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα θα έχετε την τάση να τα βλέπετε όλα όμορφα. Καλή μέρα για αγορά ηλεκτρικών συσκευών, σέρβις υπολογιστών και τα συναφή.


PostHeaderIcon Οι Γερμανοί μας πάνε στα δικαστήρια και ζητούν την βοήθεια πίσω!

 

Στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αρχίζει σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής ομάδας οικονομολόγων και επιχειρηματιών κατά του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.


Οι συνταγματικοί δικαστές της Καρλσρούης (έδρα του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας) θα αποφανθούν όχι μόνο για τη συνταγματικότητα της διμερούς δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα και του προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης EFSF, αλλά θα προσδιορίσουν και τα περιθώρια παρέμβασης της ομοσπονδιακής βουλής στη λειτουργία και του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας ESM που θα τεθεί σε λειτουργία από το 2013.



PostHeaderIcon Έσωσαν 35χρονη που ήθελε να αυτοκτονήσει

 
Ερωτικά αλλά και οικονομικά θέματα οδήγησαν νεαρή γυναίκα στην απόφαση να αυτοκτονήσει, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. πρόλαβε να ξετυλίξει το νήμα των τελευταίων ηλεκτρονικών της επαφών και να την εντοπίσει, σε κωματώδη κατάσταση

PostHeaderIcon ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εκλληση για να σωθεί το "ναυάγιο"

 

Εκκληση προς κάθε αρμόδιο για τη διάσωση του «Παναγιώτη», του γνωστού «τσιγαράδικου» που βρίσκεται από το 1982 στην περιοχή «Ναυάγιο» Ζακύνθου, κάνουν οι τοπικοί φορείς ζητώντας την άμεση υλοποίηση ενός σχεδίου διάσωσης του κουφαριού του πλοίου που αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.
 

PostHeaderIcon Συνελήφθη ο δήμαρχος Ιθάκης με... 30 καλλονές!

Από το Λιμεναρχείο συνελήφθη ο δήμαρχος Ιθάκης τη Δευτέρα (4/7), όταν απέπλευσε από το λιμάνι με το πολυτελές σκάφος του, με σκοπό να πάει να παραλάβει 30 αιθέριες υπάρξεις από το Κατάκολο με σκοπό... τη φωτογράφιση.


Ο δήμαρχος δεν διέθετε τα απαραίτητηα έγγραφα απόπλου, ενώ το κότερο του όπως αποκαλύφθηκε είχε δεσμευτεί από το ΣΔΟΕ!

PostHeaderIcon Μάχη με τις φλόγες σε Λέσβο και Αμαλιάδα

Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε Λέσβο και Αμαλιάδα, με συνέπεια να καταστρέψουν δασικές εκτάσεις αποτελούμενες από πεύκα και θάμνους.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χτες το απόγευμα η φωτιά στη Λέσβο (φωτογραφία αρχείου)
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χτες το απόγευμα η φωτιά στη Λέσβο (φωτογραφία αρχείου)
Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε Λέσβο και Αμαλιάδα, με συνέπεια να καταστρέψουν δασικές εκτάσεις αποτελούμενες από πεύκα και θάμνους.
Η μεγαλύτερη ήταν αυτή στη Λέσβο, στην περιοχή Αγία Λεμονή του Δήμου Καλλονής, η οποία έως το βράδυ ήταν σε εξέλιξη.

PostHeaderIcon Θριαμβευτική επανεμφάνιση Τσάβες στο Καράκας

Θριαμβευτική επανεμφάνιση Τσάβες στο Καράκας 
 Την πρώτη ομιλία του ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του απηύθυνε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση όγκου.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε μεταβεί στην Κούβα στις 8 Ιουνίου προκειμένου να χειρουργηθεί για την αφαίρεση καρκινικού όγκου από την περιοχή της λεκάνης.



PostHeaderIcon Θρίλερ για την νέα δανειακή συμφωνία

Θρίλερ για την νέα δανειακή συμφωνία 
 
Οι λόγοι γι' αυτό είναι πολλοί και ο συνδυασμός τους δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα θρίλερ, στο οποίο η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο, με την κυβέρνηση να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Το διάστημα της εκκρεμότητας λίγοι μπορούν να προσδιορίσουν και πάντως ακόμη λιγότεροι μπορούν να υποστηρίξουν με βεβαιότητα ότι λύση θα υπάρξει στο eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας ή πριν τη σύνοδο κορυφής του Σεπτεμβρίου. 


PostHeaderIcon Ταξίδευε με δεκάδες «αβγά» κοκαΐνης στο στομάχι

 
Δεκάδες «αβγά» με κοκαΐνη συνολικού βάρους ενός κιλού και 300 γραμμαρίων, είχε καταπιεί 31χρονος Νιγηριανός, προκειμένου να την εισάγει στην Ελλάδα.

Ο Νιγηριανός συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών στον κρατικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων, όπου μόλις είχε αφιχθεί αεροπορικώς από το Λάγος Νιγηρίας, μέσω Ντουμπάι.


PostHeaderIcon Παντζαροχυμός για υψηλές αντοχές!

Τις αθλητικές επιδόσεις μπορεί να βελτιώσει ο χυμός από παντζάρια σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Έξετερ επισημαίνοντας πως βοηθά τους ποδηλάτες να μειώσουν τους χρόνους τους.

Σε παλιότερες μελέτες είχε διαπιστωθεί πως ο παντζαροχυμός αυξάνει τις αντοχές ενώ άλλες έρευνες έδειξαν πως μειώνεται η αρτηριακή πίεση, ο κίνδυνος άνοιας και στους ηλικιωμένους δίνει την έξτρα ενεργητικότητα που χρειάζονται για να μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους εκτός σπιτιού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα οφέλη αποδίδονται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νιτρώδη άλατα, τα οποία διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, διευκολύνοντας έτσι την παροχή οξυγόνου σε όλα τα όργανα και τους ιστούς, των μυών και του εγκεφάλου συμπεριλαμβανομένων.

Τα νιτρώδη άλατα βοηθούν επίσης τους ιστούς να αξιοποιούν καλύτερα το οξυγόνο, όπως αναφέρεται στα Νέα.

Στην πρόσφατη έρευνα, οι μελετητές του Έξετερ ζήτησαν από εννέα ποδηλάτες να κάνουν αγώνα 2,5 και 10 μιλίων. Πριν ξεκινήσουν, ήπιαν ένα μεγάλο ποτήρι παντζαροχυμό.

Ύστερα από μέρες επανέλαβαν τους αγώνες, αλλά αυτή τη φορά είχαν πιει παντζαροχυμό δίχως νιτρώδη άλατα.

Στην πρώτη περίσταση, ήταν κατά 11 δευτερόλεπτα πιο γρήγοροι στην μικρή απόσταση και κατά 45 δευτερόλεπτα στην μεγάλη.


PostHeaderIcon ''Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός χαίρεται με την ελληνική χρεοκοπία''

 
Χαιρεκακία της βουλγαρικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα διαπιστώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βουλγαρίας και πρώην πρωθυπουργός, Σ.Στανίσεφ.
Μιλώντας στη βουλγαρική ραδιοφωνία BNP επισήμανε, ότι "στη χώρα μας είδαν το φως ουκ ολίγα δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του Βούλγαρου πρωθυπουργού, στις οποίες φαίνεται να διακρίνεται κάποια χαιρεκακία με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα".

PostHeaderIcon Ελληνική πατέντα για ανακύκλωση

Ενα σοβαρό οικολογικό πρόβλημα μπορεί τελικά να αποδειχθεί το «κλειδί» για τη λύση ενός χρονίζοντος προβλήματος. Ο λόγος για την Ανδρο, που στις αρχές του Φεβρουαρίου είχε έρθει στο προσκήνιο λόγω της κατολίσθησης στη χωματερή του νησιού, στην τοποθεσία Σταυροπέδα, που λειτουργούσε παράνομα πάνω από 30 χρόνια, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το τουριστικό Μπατσί. Είχε προηγηθεί έντονη βροχόπτωση, που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν τα σκουπίδια στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά.

Η κατολίσθηση της χωματερής, τον περασμένο Φεβρουάριο, που έβγαλε τα σκουπίδια στην παραλία, ανάγκασε τον δήμο να αναλάβει πρωτοβουλία  
Η κατολίσθηση της χωματερής, τον περασμένο Φεβρουάριο, που έβγαλε τα σκουπίδια στην παραλία, ανάγκασε τον δήμο να αναλάβει πρωτοβουλία Σχεδόν για δύο μήνες είχε σταματήσει η αποκομιδή σκουπιδιών σε ολόκληρο το νησί και, μπροστά στο αδιέξοδο στις αρχές Απριλίου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε προσωρινή λύση, να προκηρύξει διαγωνισμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος για την επόμενη διετία και να αναθέσει μελέτη για τη χωροθέτηση των οριστικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σκουπιδιών. 


PostHeaderIcon Spiegel για Ελλάδα: Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν την χώρα

 
Με τίτλο "Φεουδαρχικοί δημοκράτες" : Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα", άρθρο του περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στις πρακτικές και τους λόγους που ώθησαν τη χώρα στην καταστροφή.


PostHeaderIcon Μετοχές χρυσού: Tο νέο εναλλακτικό διεθνές νόμισμα

Μετοχές χρυσού: Tο νέο εναλλακτικό διεθνές νόμισμα 
Μετά από μία απότομη πτώση μικρής διάρκειας στο τέλος του τελευταίου τριμήνου του 2010, ο χρυσός επιστρέφει στο προσκήνιο με ιδιαίτερο ζήλο, αναφέρει σε ειδική της ανάλυση η BlackRock, υπογραμμίζοντας πως από τις εισροές σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) και τις αποτιμήσεις των εταιρειών χρυσού, μέχρι την αυξανόμενη τιμή του ίδιου του μετάλλου, είναι σαφές ότι ο πυρετός του χρυσού κάνει και πάλι την εμφάνιση του.

PostHeaderIcon «Τείχος» για να κλείσει τα σύνορα χτίζει το Ιράν



Για την ολοκλήρωση ενός «τείχους» που θα περικλείει τα σύνορά του με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν μέχρι το 2015 έκανε λόγο ο διοικητής της αστυνομίας.
Η κίνηση αυτή έχει ως βασικό στόχο τον περιορισμό στην διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο ή την εισχώρηση ένοπλων οργανώσεων καθώς και την εισχώρηση πεζών, όπως υπογράμμισε ο στρατηγός Εσμαΐλ Αχμάντι Μοκαντάμ.

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις :Σαλάτα άσπρης μελιτζάνας με χταπόδι

 
 
4 άσπρες μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους
2 τομάτες μετρίου μεγέθους, κομμένες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 δοντάκια σκόρδο
ρίγανη
λάδι και ξίδι
ένα χταποδάκι μικρό βρασμένο και μαριναρισμένο σε λάδι, ξύδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, για λίγες ώρες


PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1687: Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της μηχανικής και το νόμο της βαρύτητας.
1811: Ο Σιμόν Μπολιβάρ κηρύσσει την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από την Ισπανία.
1934: «Ματωμένη Πέμπτη»: Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο πυροβολεί κατά απεργών λιμενεργατών και σκοτώνει δύο.
1946: Ο γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.
1948: Θεσπίζεται από τους Εργατικούς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.
1965: Η Μαρία Κάλλας δίνει την τελευταία της παράσταση, τραγουδώντας «Τόσκα» στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.


PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin