Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Microsoft : Εξαιρετικές επιδόσεις σε επίπεδο ασφάλειας παρουσιάζει ο Internet Explorer

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2010 – Όπως αναδεικνύεται από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα η ανεξάρτητη εταιρία ερευνών και δοκιμών ασφαλείας, NSS Labs, ο Internet Explorer της Microsoft εγγυάται υψηλά επίπεδα ασφάλειας για τους χρήστες. 




PostHeaderIcon Γοργονειο, το φυλακτό


συχνά στην αρχαία τέχνη συναντούμε το κεφάλι της Μέδουσας, γνωστό ως γοργόνειο. Ο τύπος αυτός εξελίχθηκε στο πιο δυνατό φυλακτό για την αποτροπή του κακού.

Καθ ‟όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας το γοργόνειο λειτουργεί ως αλεξίκακον, ως μάσκα φόβου και χρησιμοποιήθηκε παντού: από τις ασπίδες και τους θώρακες των πολεμιστών, μέχρι στα ρούχα και στα κοσμήματα των γυναικών, και αλλού.

PostHeaderIcon Στα σκαριά ο υπολογιστής – ρουκέτα

Φανταστείτε έναν υπολογιστή με μνήμη που τρέχει 100.000 φορές γρηγορότερα από αυτόν που έχετε, και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τους σημερινούς σκληρούς δίσκους.

Ο καθηγητής Ματίας Κλέουι, της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάνης, βαρέθηκε να βλέπει το desktop του να “αγκομαχά” για να ξεκινήσει, και είπε να φτιάξει ο ίδιος έναν υπολογιστή όπου η μνήμη του θα τρέχει με χίλια, αφού θα είναι μια υπεργρήγορη, μη πτητική μαγνητική μνήμη ανάγνωσης – εγγραφής, η οποία μάλιστα θα είναι σε πολύ λίγο καιρό έτοιμη προς χρήση! 

Σύμφωνα με τον καθηγητή (και την πλειοψηφία των ιδιοκτητών υπολογιστή) ένα μέσο desktop έχει σκληρούς δίσκους που είναι φθηνοί και αποθηκεύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων, όμως είναι πάρα πολύ αργοί. 

Κάθε φορά, για να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα κομπιούτερ χρειάζονται περίπου 2 με 3 λεπτά για μεταφερθούν τα δεδομένα από τον σκληρό στο RAM. 

PostHeaderIcon Οι τουλίπες της Κρήτης και της Χίου


Τις ημέρες που γινόταν ο γάμος του Δία με την Ήρα η Γαία, προγιαγιά όλων των θεών, διέταξε να φυτρώσουν στον κήπο των Θεών που εφύλαγαν οι Εσπερίδες χιλιάδες αγριολούλουδα, όπου η τουλίπα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.  

PostHeaderIcon Ζώης Καπλάνης


Ο Ζώης Καπλάνης (1736-1806) ήταν Έλληνας εθνικός ευεργέτης από την Ήπειρο.

Γεννήθηκε στο χωριό Γραμμένο των Ιωαννίνων το 1736. Από μικρός έμεινε ορφανός και όπως λέγεται υπόφερε τόσο, που οι συγχωριανοί του τον έλεγαν «Πικρο-Ζώη».Σε μικρή ηλικία εγκατέλειψε το Γραμμένο και πήγε στα Γιάννενα για να βρει καλύτερη μοίρα. Εκεί τέθηκε υπό την προστασία του πλούσιου Κονιτσιώτη γουνεμπόρου και επίσης ευεργέτη Παναγιώτη Χατζηνίκου.


PostHeaderIcon Κινέζικη εταιρεία anti-virus κατασκευάζει τους ιούς που εξουδετερώνει

Υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλείας της Κίνας καταδικάστηκε σε θανατική ποινή με αναστολή, για την αποδοχή δωροδοκίας σε αντάλλαγμα της παροχής υπηρεσιών σε οργανωμένη απάτη σχετικά με λογισμικό anti-virus.


PostHeaderIcon Οι επεξεργαστές Sandy Bridge μπορούν να απενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως



Οι νέοι επεξεργαστές Sandy Bridge έχουν μία νέα δυνατότητα που η Intel αποκαλεί Anti-Theft 3.0. Ο επεξεργαστήςμπορεί να απενεργοποιηθεί ακόμα κι αν ο υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο ή δεν είναι καν ενεργοποιημένος, χρησιμοποιώντας επικοινωνία με δίκτυο 3G.

PostHeaderIcon Μεξικό: Υποβρύχιο μουσείο αγαλμάτων

 under (8)

Ένα  εντυπωσιακό μουσείο δημιουργήθηκε στις Δυτικές Ακτές των Ισλα Μουχέρες, Πούντα Κανκούν και Πούντα Νιζούκ.  


PostHeaderIcon Το δεύτερο «Avatar»… έρχεται!

Avatar II



Μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας «Avatar», ο σκηνοθέτης της, James Cameron, ετοιμάζει πυρετωδώς το δεύτερο μέρος.

Ο ηθοποιός που σύντομα θα αναλάβει και πάλι το ρόλο του Jake Sully, Sam Worthington, τονίζει ότι μαζί με τον James Cameron έχουν μιλήσει αρκετές φορές για την ταινία και για τη συνέχειά της.

«Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει τον κόσμο της Pandora από εκεί που είχε μείνει το προηγούμενο. Εγώ πάντοτε έκανα πλάκα για τη συνέχεια, ότι δηλαδή ο Sully και η Netiri παντρεύτηκαν και αυτή τον χτυπούσε γιατί βαριόταν να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού», ανέφερε ο Worthington.

Πηγή: zougla.gr

PostHeaderIcon Λεωνίδας (της Σπάρτης)

Ο θρυλικός βασιλιάς της Σπάρτης, που το όνομά του συνδέθηκε με την πλέον ιδιόμορφη μάχη της αρχαιότητας, τη μάχη των Θερμοπυλών, τον Αύγουστο του 480, ανέβηκε στο θρόνο το 488 και ήταν ετεροθαλής αδερφός του Κλεομένη Α', τον οποίο και διαδέχτηκε. Όταν οι Πέρσες έφτασαν στο στενό των Θερμοπυλών, ο Λεωνίδας ήταν εκεί με 6.000 στρατιώτες, περιμένοντας ενισχύσεις από τη Σπάρτη. Για να αποφύγει μια μάταιη σφαγή, έδιωξε τους περισσότερους στρατιώτες του κρατώντας μαζί του τους 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς που δεν θέλησαν να αφήσουν τη θέση τους.
 
Ο Λεωνίδας παρέμεινε με μεγάλη γενναιότητα στη θέση του, διατυπώνοντας την ενδοξότερη στην ιστορία απάντηση ηγέτη κατά τον Πλούταρχο, «μολών λαβέ», υπακούοντας στους νόμους της Σπάρτης και δημιουργώντας έτσι μία αιώνια στάση θυσίας και φιλοπατρίας.
Χρησιμοποίησε έντεχνα τη φυσική διαμόρφωση του χώρου, επιτιθέμενος και αμυνόμενος με διάταξη βάθους, παρασύροντας στα στενά τους Πέρσες, εκμεταλλευόμενος το υψηλό ηθικό και τη δύναμη των στρατιωτών του.

PostHeaderIcon «Οπλο» πυροβολεί και «εξατμίζει» την υπερπλασία του προστάτη

 View Image


Ένα μικροσκοπικό «όπλο» μπορεί να παράσχει αποτελεσματική θεραπεία για την υπερπλασία του προστάτη η οποία εμφανίζεται σε πολλούς άνδρες με την πάροδο του χρόνου και αφορά καλοήθη διόγκωση του αδένα με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στην ούρηση.


PostHeaderIcon Μια νέα σφαγή των νηπίων


Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του ΕΚΚΕ, 450.000 (23,3%) παιδιά και έφηβοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Φτώχεια και των γονέων, λέγαμε κάποτε, φτώχεια και των παίδων, διαπιστώνουμε σήμερα.

PostHeaderIcon Αυτοκίνητο παρέσυρε μαθητές Δημοτικού


Σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην Ταϊπέι που δείχνουν ένα αυτοκίνητο να παρασύρει μαθητές έξω από δημοτικό σχολείο την ώρα της προσέλευσης των μικρών παιδιών, τραυματίζοντας τέσσερα από αυτά.

Οδηγός του αυτοκινήτου είναι ένας 67χρονος, ο οποίος, επίσης, τραυματίστηκε.

Το ατύχημα συνέβη όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε φωτιά σε ένα ντεπόζιτο γεμάτο με πετρέλαιο προκαλώντας εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια.

Οι ευτυχώς ελαφρά τραυματίες είναι ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Πηγή: zougla.gr

PostHeaderIcon Βόμβα για την υγεία οι νέοι λαμπτήρες

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

PostHeaderIcon 13 παράξενες δεισιδαιμονίες και από που βγήκαν

μαύρη γάτα
Περικυκλωνόμαστε καθημερινά από δεισιδαιμονίες. Δεν κάνει να περνάμε κάτω από σκάλες, δεν κάνει να πατήσουμε πάνω σε σπασμένα γυαλιά… Από πού ξεκινάνε όμως αυτές οι προλήψεις και γιατί τις ακολουθούμε; Το σημαντικότερο βέβαια είναι κατά…
πόσο αληθεύουν ή όχι.
Ο Βρετανός συγγραφέας, Harry Oliver, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, με τίτλο “Black Cats & Four-Leaf Clovers” και ερευνά τις ρίζες των δεισιδαιμονιών και τις ιστορίες των παλιών γυναικών ανά τον κόσμο...

PostHeaderIcon Χιονισμένα Χριστούγεννα στην… Αυστραλία!


Και ενώ στην Ελλάδα παραλίγο να κάναμε Χριστούγεννα υπό καλοκαιρινές θερμοκρασίες, στην Αυστραλία κινδυνεύουν να περάσουν τις Άγιες μέρες με χιόνι.


Ο λόγος; Αυτές τις μέρες στην Ωκεανία πνέουν παγωμένοι άνεμοι από την Ανταρκτική ενώ χιόνι έχει πέσει στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια κάνοντας τους ιδιοκτήτες των χιονοδρομικών κέντρων να τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση.

PostHeaderIcon Αυτοκτόνησε διάσημος ποδοσφαιριστής

Σοκ προκάλεσε η αυτοκτονία του 24χρονου τερματοφύλακα της Ράσντεν εντ Ντάιαμοντ, στην...
 
Αυτοκτόνησε διάσημος ποδοσφαιριστής
...Αγγλία.

Ο Ντέιλ Ρόμπερτς  δεν άντεξε και έβαλε τέλος στη ζωή του, όταν έμαθε ότι η αρραβωνιαστικιά του Λίντσεϊ Κόουαν διατηρούσε σχέση με τον αδερφό του Τζον Τέρι Πολ,  ο οποίος ήταν και συμπαίκτης του

«Αισθανόταν ντροπή και ήταν στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Έλεγε ότι είχε χάσει τα πάντα και ότι η Λίντσεϊ τον έκανε να μοιάζει σαν ηλίθιος», είπε  φίλος του Ρόμπερτς.

Τον τερματοφύλακα βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του, μετά από τηλεφώνημα της αρραβωνιαστικιάς του, η οποία πήγε  να τον αναζητήσει, όταν την ενημέρωσαν οτι απουσίαζε από την προπόνηση.

Βρήκε κλειστή την πόρτα του σπιτιού του και κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι όταν έφτασαν και έσπασαν την πόρτα βρήκαν το πτώμα του 24χρονου ποδοσφαιριστή.

πηγή : epikaira.gr

PostHeaderIcon O Tricky στην Ελλάδα



Οι εμφανίσεις του Tricky πάντα αποτελούν αντικείμενο συζήτησης τόσο πριν όσο και μέτα. Η πρώτη επί ελληνικού εδάφου, στο Ρόδον το 1996, ήτανε μόνο η αρχή.

PostHeaderIcon Επιστροφή στη δραχμή προτείνει η Pimco



Έξοδο από το ευρώ προτείνει στέλεχος της Pimco στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία εάν θέλουν να υπάρξει ανάκαμψη στις οικονομίες τους.



PostHeaderIcon Greenpeace: διαρροή ραδιενεργών λυμάτων στο Νίγηρα


Σκάνδαλο διαρροής ραδιενεργών λυμάτων στο Νίγηρα αποκάλυψε το Σάββατο η Greenpeace.
 

PostHeaderIcon Γιγάντιο τηλεσκόπιο νετρίνων ολοκληρώθηκε στους πάγους του Νότιου Πόλου


Στην παγωμένη ερημιά του Νότιου Πόλου, Αμερικανοί ερευνητές γιορτάζουν την ολοκλήρωση του Icecube («Παγάκι»), ενός ασυνήθιστου τηλεσκοπίου με συνολικό όγκο ενός κυβικού χιλιομέτρου. Το γιγάντιο, κατεψυγμένο όργανο θα αναζητήσει τώρα τα φευγαλέα νετρίνα, σωματίδια που διαπερνούν τη Γη χωρίς να καταδέχονται να αλληλεπιδράσουν με την ύλη.

PostHeaderIcon Νέες προξενικές προκλήσεις στην Κομοτηνή


Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, που – μεταξύ άλλων – έκανε ανοιχτά λόγο για τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης!
     Το νέο…ατόπημα διεπράχθη σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου διοργανώθηκε τελετή από… «πνευματικοπαίδια» (λέμε τώρα) του ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ. Παρόντες βεβαίως και πολλοί ακόμη τουρκόφρονες, μεταξύ δε αυτών και η…γνωστή μας Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Διαβάζουμε σχετικά στη «Μπιρλίκ» της 15ης Δεκεμβρίου 2010:


PostHeaderIcon «Υπό διάλυση» έφτασε ο «Παπανικολής» - "Ξεφλούδισε" και έχασε το σόναρ του!



Μείζονες αβαρίες σε σημείο που να δημιουργείται ευρύτερος προβληματισμός, παρουσίασε το υποβρύχιο Type 214, «Παπανικολής» (S120) του Π.Ν. κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Κίελο μέχρι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου κατέπλευσε τελικά εχθές το βράδυ, εκτός προγράμματος, προκειμένου να αποκατασταθούν τα σοβαραότατα τεχνικά προβλήματα που έχει παρουσιάσει. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr από το ΓΕΝ, το υποβρύχιο κατά τον πλου του προς την Ελλάδα ... κυριολεκτικά «ξεφλούδισε» και όχι μόνο «ξεφλούδισε» αλλά έχασε κάπου στον Ατλαντικό ή στη Μεσόγειο και το αντιναρκικό του σόναρ!

PostHeaderIcon Wikipedia: Ηρθε η ώρα να αποκτήσει περισσότερους συντάκτες



Το ζήτημα δεν είναι πόσες σελίδες έχουμε αλλά πόσο καλές είναι» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Independent, ο ιδρυτής της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, Τζίμι Γουέιλς, με αφορμή την συμπλήρωσε δέκα ετών από την ίδρυση της διάσημης ανοικτής εγκυκλοπαίδιας.

PostHeaderIcon Ισραηλινά όπλα σε ελληνικά F 16.

 


Για συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων από πωλήσεις όπλων για τα ελληνικά F-16, κάνει λόγο η εφημερίδα Jerusalem Post.

PostHeaderIcon Κρεατόσουπα 2.400 ετών ανακαλύφθηκε στην Κίνα



Ένα μπολ με σούπα 2.400 ετών έβγαλε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε περιοχή κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα της Κίνας Σιάν, όπου το 1974 αποκαλύφθηκε η περίφημη στρατιά των πήλινων πολεμιστών.


PostHeaderIcon Οι χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες ενός σκύλου

Άντε και καλά Χριστούγεννα!





Πηγή: newsbeast.gr

PostHeaderIcon Oι ασκήσεις «Kegel»... για καλύτερο σεξ

 


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο KEGEL ΜΥΣ

Ο ηβοκοκκυγικός (pubococcygeus) μυς ή αλλιώς kegel μυς, πήρε το όνομά του απο τον Dr Arnold H. Kegel, Επίκουρο Καθηγητή Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του University of Southern California. Ο μυς αυτός βρίσκεται στη βουβωνική χώρα και βοηθάει τον έλεγχο του ανοίγματος του κόλπου και της ουρήθρας. 


PostHeaderIcon Σκότωσε την 90χρονη σύζυγό του γιατί τον απατούσε

Ένας 94χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 90χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο.

Το έγκλημα έγινε προχθες αργά το βράδυ και σύμφωνα με τους γείτονες είχε προηγηθεί καυγάς .Όπως είπε στους αστυνομικούς ο υπερήλικας δράστης, οδηγήθηκε στο έγκλημα γιατί τη γυναίκα του …τον απατούσε.

Σε έλεγχο των ανδρών στο σπίτι της οδού Αναστασάκη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, βρέθηκε ένα σημείωμα που έγραφε "τη σκότωσα γιατί με απατούσε". Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης, μία καραμπίνα και ένα πιστόλι.

Εχθές τελικά κατέληξε και ο 94χρονος.

Πηγή: madata.gr

PostHeaderIcon Προ των πυλών η νέα Alfa Romeo Giulia


Θα διαδεχθεί την 159 σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα


Μετά τις MiTo και Giulietta, οι Ιταλοί σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους και στη μεσαία κατηγορία, με αιχμή του δόρατος ασφαλώς την ολοκαίνουργια Giulia, η οποία θα διαδεχθεί την 159 σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα!

PostHeaderIcon Το πολύ σεξ μπορεί να βλάψει την υγεία των ανδρών


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, οι άνδρες με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, στην ηλικία των 20 και των 30 χρόνων, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη.


PostHeaderIcon Ο τελευταίος Θιακός μυλωνάς

Φεύγοντας από τη θητεία μας στη ζωή, αυτό που μετράει είναι το τι αφήνουμε πίσω μας για να μας θυμούνται οι νεότεροι. Και αυτό φαίνεται να μετράει περισσότερο κι από την ίδια μας τη ζωή. Ιδιαίτερα μερικοί, στη ζωή τους, έχουν ζυμωθεί με την ίδια την ιστορία του τόπου μας, σε βαθμό που να μην ξεχνιούνται ακόμα και μετά το θάνατό τους. Τη μικρή ιστορία που ακολουθεί την αφιερώνουμε στη μνήμη ενός από αυτούς, του Γιώργου Τριτσαρόλη «Γαλή», που ήταν ο τελευταίος-νεότερος μυλωνάς της Ιθάκης, αλέθοντας μέχρι το 1956 στον μύλο της Παναγιάς, στη Σκάλα.
 

PostHeaderIcon Η Ουάσινγκτον ανήσυχη για ενδεχόμενη κλοπή βιολογικών όπλων από την Ινδία



Τρομοκρατικές οργανώσεις θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας στα ινδικά εργαστήρια και να κλέψουν βιολογικούς παράγοντες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, προειδοποιεί αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο που έβγαλε στη φόρα το WikiLeaks.



PostHeaderIcon Στρατηγική συμφωνία για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου


Το Τελ Αβίβ μπορεί πλέον να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων τα οποία εκτείνονται στα όρια της ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ και η Λευκωσία «θωρακίζεται» έναντι των απειλών της Τουρκίας.


Με μια στρατηγικής σημασίας κίνηση, η Κύπρος και το Ισραήλ συμφώνησαν για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αναζήτηση και εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου τα οποία οι επιστήμονες θεωρούν ότι κρύβονται στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου.

PostHeaderIcon Απάνθρωπο! Πυροβόλησαν και σκότωσαν 20 σκυλιά

Σοκ από το αποτρόπαιο θέαμα στην Ξάνθη


PostHeaderIcon Νέο φάρμακο κατά του καρκίνου των πνευμόνων

Επιστήμονες από τη Μελβούρνη ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο το οποίο ενδέχεται να μετατρέψει τον καρκίνο των πνευμόνων σε μια κατάσταση που θα είναι εύκολο να ελεγχθεί, όπως για παράδειγμα, η ασθένεια του διαβήτη. 



PostHeaderIcon Άφαντες... οι μίνι - μαύρες τρύπες

Ο ανιχνευτής CMS (Compact Muon Solenoid), ο οποίος διεξάγει ένα από τα τέσσερα μεγάλα πειράματα του υπόγειου επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN), ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των ερευνών του για τον εντοπισμό μικροσκοπικών μαύρων τρυπών, που μπορεί να παραχθούν από τις υψηλής ενέργειας συγκρούσεις πρωτονίων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Δεν εντόπισε μικροσκοπικές μαύρες τρύπες το CERN
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του CERN καθώς και στο New Scientist, οι φυσικοί που εργάζονται στο πείραμα CMS, δεν βρήκαν καθόλου στοιχεία για τη δημιουργία μικροσκοπικών μαύρων οπών. Η παραγωγή τους πλέον αποκλείστηκε για μάζες μέχρι 3,5 έως 4,5 TeV (δέκα εις τη δωδεκάτη ηλεκτρονιοβόλτ) και αυτός ο αποκλεισμός ισχύει για μια ποικιλία θεωρητικών μοντέλων.

PostHeaderIcon Η ζωή στη Γη "απογειώθηκε" πριν από 3 δισεκατομμύρια χρόνια

Η ζωή στον πλανήτη μας γνώρισε θεαματική άνοδο περίπου πριν από τρία δισεκατομμύρια χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα όταν οι προϋπάρχουσες πρωτόγονες και απλοϊκές μορφές μικροοργανισμών -τα λεγόμενα "Αρχαία"- ανέπτυξαν πιο αποτελεσματικούς τρόπους να "χειραγωγούν" και να αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 





Στο συμπέρασμα αυτό, που ρίχνει φως στη φυσική ιστορία της Προκάμβριας ζωής, κατέληξαν οι ερευνητές Έρικ Αλμ και Λόρενς Ντέηβιντ του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

PostHeaderIcon Ολική έκλειψη Σελήνης και χειμερινό ηλιοστάσιο μαζί, στις 21 Δεκεμβρίου

Η ολική έκλειψη Σελήνης που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου, συμπίπτει αυτή τη χρονιά με το χειμερινό ηλιοστάσιο, την ημέρα του έτους με τη μικρότερη διάρκεια, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του χειμώνα. Δυστυχώς η ολική έκλειψη Σελήνης δεν θα είναι ορατή στη χώρα μας. Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094!

PostHeaderIcon «Δεν θα αντιδράσει» η Β. Κορέα στα στρατιωτικά γυμνάσια της Σεούλ


Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι «δεν αξίζει να αντιδράσει» στα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε σήμερα η Νότια Κορέα στο διαφιλονικούμνεο νησί Γιεονπιεόνγκ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.
«Αισθανόμαστε ότι δεν αξίζει να αντιδράσουμε στις στρατιωτικές προκλήσεις», ανακοίνωσε ο στρατός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.
Νωρίτερα, Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες πραγματοποίησαν γυμνάσια με πραγματικά πυρά στο νησί το οποίο είχαν βομβαρδίσει οι Βορειοκορεάτες τον Νοέμβριο, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.
Πηγή: naftemporiki.gr - Reuters

PostHeaderIcon Νοτιοκορεατικά γυμνάσια υπό τις απειλές της Β.Κορέας

Παρά τις απειλές του βορειοκορεατικού καθεστώτος, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα νοτιοκορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με τη Β. Κορέα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap, τα στρατιωτικά γυμνάσια με αληθινά πυρά στο νησί το οποίο είχαν βομβαρδίσει οι Βορειοκορεάτες τον Νοέμβριο, ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 9:30 (ώρα Ελλάδος) ενώ η έναρξή τους είχε καθυστερήσει λόγω ομίχλης. Σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο, τα γυμνάσια άρχισαν στις 2:30 τοπική ώρα (7:30 ώρα Ελλάδας).

PostHeaderIcon Ισραήλ: «Δεν πέφτει λόγος» στην Τουρκία για τις ΑΟΖ με την Κύπρο


«Οι Τούρκοι επιδεικνύουν έναν θλιβερό κυνισμό, καταγγέλλοντας τη συμφωνία με επιχείρημα το γεγονός ότι κατέχουν το βόρειο τμήμα της Κύπρου», σχολίασε ισραηλινός αξιωματούχος.

PostHeaderIcon Πάρτε backup το Facebook



Η διαδικασία είναι απλούστατη, αυτοματοποιημένη και ενσωματωμένη πλέον στις λειτουργίες του Facebook. Απλά χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και στο τέλος της διαδικασίας θα κατεβάσετε ένα συμπιεσμένο αρχείο με τα περιεχόμενα του λογαριασμού σας.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα ... Η συντριβή του C-130 στο όρος Πάστρα στις 20 Δεκεμβρίου 1997




Τη μία τραγωδία ακολούθησε δεύτερη. Μία ώρα προτού εντοπισθούν τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ που είχε συντριβεί στα Πιέρια όρη, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 1997, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στο όρος Πάστρα, βορείως της Οινόης, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο και τα πέντε μέλη του πληρώματος. Το αεροσκάφος πήγαινε στην Τανάγρα για να παραλάβει καταδρομείς, οι οποίοι θα έπαιρναν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του Γιάκοβλεφ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το πολεμικό αεροσκάφος, που πετούσε χαμηλά σε μια περιοχή όπου επικρατούσε χαμηλή νέφωση, παρεξέκλινε της πορείας του, γεγονός στο οποίο αποδίδεται η πτώση του.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα : Γεννήσεις → Ρόμπερτ Τζ. Βαν ντε Γκράαφ (Robert Jemison Van de Graaff)


Ο Ρόμπερτ Τζ. Βαν ντε Γκράαφ (Robert Jemison Van de Graaff, 20 Δεκεμβρίου 1901 – 16 Ιανουαρίου 1967) ήταν Αμερικανός φυσικός και επινοητής επιστημονικών οργάνων, γνωστός από τον ομώνυμο τύπο ηλεκτροστατικής γεννήτριας υπερυψηλών τάσεων.

PostHeaderIcon Γιάννης Μόραλης

 
Γεννημένος στην Αρτα το 1916, μετακόμισε σε ηλικία έξι ετών στην Πρέβεζα μαζί με την οικογένειά του και λίγα χρόνια μετά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Μετά την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών πηγαίνει στη Ρώμη και στη συνέχεια στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές του. Ο πόλεμος τον αναγκάζει να επιστρέψει. Εκτοτε δεν ξανάφυγε για το εξωτερικό, πέραν της συμμετοχής του στην Μπιενάλε της Βενετίας το 1958, μαζί με τον Τσαρούχη και τον Σώχο.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα : Γεννήσεις → Δημήτριος Βούλγαρης



Πολιτικός από την Ύδρα, γνωστός και με το προσωνύμιο Τζουμπές, εξαιτίας του ποδήρη μανδύα που φορούσε. Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1802 και ήταν γιος του κοτσαμπάση του νησιού Γεωργίου Βούλγαρη. Αναμίχθηκε από νεαρά ηλικία στην πολιτική ζωή της Ύδρας κι έλαβε μέρος στις ναυτικές επιχειρήσεις του 1821. Υπήρξε πληρεξούσιος της Ύδρας σε όλες τις επαναστατικές εθνικές συνελεύσεις και μετά την απελευθέρωση αντιπολιτεύτηκε σφοδρά τον Καποδίστρια και τις πολιτικές του.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα ...

1522: Μετά από πεντάμηνη πολιορκία, o οθωμανός σουλτάνος Σουλεϊμάν o Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Ρόδο.

1652 :  Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη από τους τούρκους του
νεομάρτυρα Ιωάννη από την Θάσο.

1821: Αρχίζει κοντά στην Επίδαυρο η πρώτη Εθνική Συνέλευση που θα αποφασίσει για το πολίτευμα της Ελλάδας.

1881: Εκλογές στην Ελλάδα, με καθαρή νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη.

1912 : Ο Συνταγματάρχης Δεληγραμματίνης αναγκάζει τους τούρκους
που κατείχαν την Χίο να παραδοθούν. 

1933: Οι αρχές του Βερολίνου ετοιμάζονται να προβούν σε χειρουργική επέμβαση στείρωσης 400.000 Γερμανών, που πάσχουν από κληρονομικά νοσήματα.

1963: Διακοινοτικές ταραχές στην Κύπρο, με αφορμή τον τυχαίο θάνατο μιας τουρκοκύπριας.

1967: Ο Ίαν Άντερσον και ο Γκλεν Κόρνικ σχηματίζουν το ροκ γκρουπ των «Jethro Tull».

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 20/12/2010

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λίγες βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 18 - 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 ως 18 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 18 – 19 στα νησιά του Αιγαίου και τοπικά στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι από νότιες – νοτιοανατολικές διευθύνσεις σταδιακά όμως θα ενισχυθούν σημαντικά σε εντάσεις μέχρι 7 μπ. Ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 18 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Αυξημένες νεφώσεις με ασθενή βροχόπτωση περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

PostHeaderIcon Καταστρεπτικές καλημέρες....


PostHeaderIcon Καλημέρα και καλή εβδομάδα!


PostHeaderIcon Microsoft Security Essentials 2 (τελική έκδοση), με heuristics και καλύτερη αξιοποίηση των Windows

Κυκλοφόρησε χθες η τελική (σταθερή) έκδοση του Security Essentials 2, του ολοένα και πιο δημοφιλούς δωρεάν antivirus της Microsoft. Βασικά χαρακτηριστικά της νέας αυτής έκδοσης είναι η ύπαρξη heuristics, η καλύτερη συνεργασία με το firewall των Windows αλλά και γενικότερα η καλύτερη ενσωμάτωσή του στο λειτουργικό σύστημα.

PostHeaderIcon 4 YouTube Tricks που πρέπει να ξέρετε


Το YouTube είναι κατά γενική ομολογία η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων βίντεο με εκατομμύρια επισκέψεις κάθε ημέρα. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι και το YouTube έχει ορισμένα «κολπάκια» που μας βοηθούν και μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Ας δούμε λοιπόν τέσσερα από αυτά.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin