Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Νέες προξενικές προκλήσεις στην Κομοτηνή


Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, που – μεταξύ άλλων – έκανε ανοιχτά λόγο για τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης!
     Το νέο…ατόπημα διεπράχθη σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου διοργανώθηκε τελετή από… «πνευματικοπαίδια» (λέμε τώρα) του ψευτομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ. Παρόντες βεβαίως και πολλοί ακόμη τουρκόφρονες, μεταξύ δε αυτών και η…γνωστή μας Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Διαβάζουμε σχετικά στη «Μπιρλίκ» της 15ης Δεκεμβρίου 2010:


     «Όπως κάθε χρόνο η Πνευματική Ομάδα Γυναικών του εκλεγμένου Μουφτή Κομοτηνής, πραγματοποίησε στις 15-12-2010 ημέρα Τετάρτη στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη»,«Ημέρας Ασουρέ». 

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερήφ,Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η περιφερειακή σύμβουλος Σεβγκί Σαλίμ, η πρόεδρος του τομέα γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Νετσλά Τσαβούς, η πρόεδρος του τομέα γυναικών της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και μέλη του Δ.Σ, καθώς και πάνω από 1000 γυναίκες. εκδήλωση η πρόεδρος του συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την ισότητα» 

     Στην ομιλία του πριν την εκδήλωση ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ είπε: «Αξιοσέβαστες γυναίκες, σήμερα ανάμεσα μας βρίσκονται αξιόλογοι μουσαφίρηδες. Ο νέος μας υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων, δεν μας άφησε μόνους, και έστειλε να παραβρεθούνε σήμερα ανάμεσα μας στην Δυτική Θράκη, δύο πολύ σημαντικές γυναίκες κυρίες καθηγήτριες μας. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. 

Επίσης ανάμεσα μας όπως πάντα είναι και ο πρόξενος μας κύριος Μουσταφά Σάρνιτς, που να είναι καλά δεν μας άφησε μόνους. Συμμετείχε και στήριξε κάθε μας εκδήλωση. Ο Αλλάχ να τον ευλογεί. Φυσικά εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τις αξιοσέβαστες κυρίες που ήρθαν από χωριά και πόλεις για να συμμετάσχουν σε αυτήν μας την εκδήλωση. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις διασφαλίζουν κέρδος στην κατεύθυνση της διαφύλαξης του πολιτισμού μας, της θρησκεία μας και της εθνικής μας ταυτότητας. Αποτελεί υποχρέωση μας τις εκδηλώσεις αυτές να τις αναβιώνουμε και να τις μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές». 

     ΣΑΡΝΤΙΤΣ:  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

     Απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς, τόνισε την αξία του πολιτισμού. Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Αξιοσέβαστες κυρίες, σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό, και προσωπικά και εξ ονόματος των συζύγων των συναδέλφων μου που παρευρίσκονται εδώ. Κατ’ αρχάς, σας συγχαίρω εγκάρδια για την ¨Ημέρα Ασουρέ¨ και εύχομαι να αποβεί επωφελής. Η κυρία Τζαχιντέ είπε πριν πως μετέχω σε όλες τις εκδηλώσεις, εγώ δεν το δέχομαι αυτό ως φιλοφρόνηση. 

Δεν παρευρίσκομαι σε αυτές τις εκδηλώσεις από καθήκον, αλλά τις βλέπω ως ένα συναίσθημα που βγαίνει από μέσα. Δεν μετέχω για λόγους ευθύνης, αλλά για να μοιραστώ την ζωή μαζί σας. Η καρδιά μας βρίσκεται πάντοτε μαζί σας. Στην φετινή εκδήλωση είχαν την ευγένεια να μετάσχουν δύο πολύ αξιόλογες καθηγήτριες μας. Τις ευχαριστώ για αυτό. Πραγματικά η επίσκεψη των δύο πολύ αξιόλογων καθηγητριών μας της Διεύθυνσης Θρησκευτικών μας Υποθέσεων, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την έννοια και την σημασία της βραδιάς. Πριν λίγο οι ομιλητές μίλησαν για τον πολιτισμό. Κατά την γνώμη μου πολιτισμός είναι ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας και καταγωγής, κάθε αξιόλογο βήμα που γίνεται. Κάθε βήμα που κάνουμε στην ζωή μας προσθέτει αξία στον πολιτισμό μας. Απόψε γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την πρόοδο στο  πολιτιστικό επίπεδο, των Τουρκων μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης.

Υπό αυτήν την έννοια είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω πως πρέπει τις όποιες πολιτιστικές μας αξίες να τις διαφυλλάτουμε. Αυτός ο αγνός πολιτισμός μας, αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Ο πολιτισμός υπό αυτή την έννοια είναι οι κινήσεις που μας  πηγαίνουν μπροστά, προς το σωστό και το ωραίο. Πιστεύω οι μουφτείες μας  στηρίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Διότι αυτές όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα συμβάλλουν στην πολιτιστική πρόοδο και ανάπτυξη της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Για αυτό, επιθυμώ να συγχαρώ τον εκλεγμένο μας μουφτή Κομοτηνής».

πηγή : proxeneio-stop.org

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin