Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon What do you love?


Η Google δημοσίευσαι το νέο της website / μηχανή αναζήτησης, το «what do you love?». Θέλοντας να κάνει την αναζήτηση διασκέδαση δημιούργησαν αυτό το εργαλείο, μέσω του οποίου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για πράγματα που αγαπάτε. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε καλύτερα τι κάνει.






PostHeaderIcon Ζώδια και Ερώτας - Μια διαφορετική ανάλυση

 
ΚΡΙΟΣ
Ένας Κριός ως χαρακτήρας στα αισθηματικά του είναι αρκετά θερμός και παθιασμένος. Βγαζει ένταση στα θέματα ερωτα αλλα το μειονέκτημα ττου ειναι οτι το πάθος του δεν κρατάει για πολυ. Έχει συνεχως ανάγκη την επιβεβαίωση από τον άνθρωπο που έχει δίπλα του, για το πόσο πολύ τον αγαπάει και τον ποθεί και αυτο καταντάει καμιά φορά κουραστικό. Όταν τον ελκύσει ένα άτομο κάνει πάντα το πρώτο βήμα και εάν δεν ενδώσει θα επιμείνει κι άλλο. Στον Κριό το άτομο που θα τον προσελκύσει ή που θα θελήσει να τον γοητεύσει θα πρέπει να παρουσιάζει έναν δυναμικό και ξεχωριστό χαρακτήρα από τους άλλους. 

PostHeaderIcon Τα δώρα των εφημερίδων στις αρχές του 1900

 

Σας φαίνονται υπερβολικές όλες αυτές οι προσφορές...
των σημερινών εφημερίδων;
Θεωρείτε ότι τα dvd's, τα ταξίδια, τα αυτοκίνητα αλλά και οι κατσαρόλες δεν έχουν σχέση με το λειτούργημα της ενημέρωσης; Νομίζετε ότι ο...
 
Τύπος έχασε, πλέον, το ρόλο του; ¨Ίσως να έχετε δίκιο, αλλά σίγουρα δεν είναι μια νέα αντίληψη προώθησης των εφημερίδων, που ήρθε να ταράξει τα, μέχρι τώρα, χρηστά (;) δημοσιογραφικά ήθη
 

PostHeaderIcon To 71% των αυτοκινήτων δεν είναι έτοιμο για ταξίδι

 
Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ελαστικών Bridgestone. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έπειτα από 38.000 ελέγχους ελαστικών, που διεξήχθησαν σε 9 ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια του 2010, το 71% των οδηγών διαθέτει ελαστικά με χαμηλή πίεση.

PostHeaderIcon Διατροφή στον καύσωνα

 
Ιούλιος και… πλησιάζουμε πλέον το μέσον του καλοκαιριού. Μέσα στο κατακαλόκαιρο δηλαδή και, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να κλεινόμαστε μέσα. Με λίγα λόγια δεν μας χωράει το σπίτι! Διότι όσο μεγαλώνει κι άλλο η ημέρα, αυξάνεται η ζέστη και αναζητούμε έτσι περισσότερες βόλτες, περιπάτους και γενικότερα δραστηριότητες εκτός σπιτιού.


PostHeaderIcon Κέρκυρα: Έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος Κερκυραίος ζωγράφος


Πέθανε το πρωί της Δευτέρας, στο σπίτι του, στην πόλη της Κέρκυρας, ο σπουδαίος ζωγράφος Σπύρος Αλαμάνος σε ηλικία 64 ετών.
Ο Σ. Αλαμάνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1947 και εργάστηκε ακατάπαυστα στον εικαστικό χώρο, παρουσιάζοντας το έργο του μέσα από τη ζωγραφική, τη χαρακτική και τη φωτογραφία.

PostHeaderIcon Και η Ελλάδα στις χώρες που αγνοούν το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταγγέλλει ότι εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, καθυστερούν αδικαιολόγητα να εφαρμόσουν τις τελεσίδικες αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι 9 από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), που καθυστερούν αδικαιολόγητα την εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είναι οι Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία όπως δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Τόμας Χάμαρμπεργκ. 

PostHeaderIcon Σεμινάρια για την εύρεση πλούσιου... γαμπρού

 
Το πρώτο Κέντρο Εκπαίδευσης γυναικών είναι πλέον γεγονός στο Πεκίνο.

Προετοιμάζει τις υποψήφιες νύφες ώστε να βρουν τον πλούσιο σύζυγο που θα τις αποκαταστήσει.

PostHeaderIcon Μειώθηκαν οι σκηνές καπνίσματος στις ταινίες για το νεανικό κοινό

 

Κομμένο το τσιγάρο στα blockbuster που στοχεύουν στο νεανικό κοινό. Τρία μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα ακολουθώντας την καμπάνια μεγάλων οργανισμών ενάντια στο κάπνισμα.

Τα δημοφιλέστερα φιλμ που στοχεύουν στο νεανικό κοινό δείχνουν όλο και πιο σπάνια σκηνές με κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Breath California of Sacramento που παρουσιάστηκε στο Κέντρο για τον έλεγχο ασθενειών στην Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο καπνός «πρωταγωνίστησε» στη μεγάλη οθόνη το 2010, 595 φορές και αν αυτός ο αριθμός σας φαίνεται μεγάλος συνυπολογίστε ότι για την περσινή χρονιά μιλάμε για μια μείωση του φαινομένου της τάξεως του 71, 6%.

PostHeaderIcon Στο 15,8% η ανεργία τον Απρίλιο

 

Στο 15,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο, έναντι 11,9% που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, εμφάνισε μείωση σε σχέση με το Μάρτιο 2011, που είχε διαμορφώθεί στο 16,2%. 

PostHeaderIcon Συναυλίες από Γ.Νταλάρα και Χ.Αλεξίου στην Κωνσταντινούπολη

Την ελληνική μουσική θα απολαύσουν οι Κωνσταντινουπολίτες αυτό το καλοκαίρι, με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Χάρι Αλεξίου.

O Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου θα ανέβουν στη σκηνή στο Υπαίθριο Θέατρο Cemil Topuzlu στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των 21ων Υπαίθριων Συναυλιών Most .

PostHeaderIcon Τα γκράφιτι της αρχαιότητας

 
 
Η συνήθεια του Έλληνα να χαράζει σε τοίχους, κολόνες, πεζοδρόμια είναι διαχρονική, παμπάλαιη, κρατάει τουλάχιστον 2.500 χρόνια. Κι αν το χάραγμα με ένα αιχμηρό αντικείμενο πάνω σε μια κολόνα του Παρθενώνα φάνταζε κάποτε ως βέβηλη πράξη, σήμερα τα αρχαία γκράφιτι είναι ιερά και διατηρητέα γιατί αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για λοιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς.

PostHeaderIcon Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για την σταθεροποίηση των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα

 
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν δήλωσε σήμερα πως ηπυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα οδεύει προς την επίλυσή της, τέσσερις μήνες μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων... 

«Η πρώτη φάση του χρονοδιαγράμματος για την σταθεροποίηση του πυρηνικού εργοστασίου θα ολοκληρωθεί σήμερα, μέσα στη διορία που είχε οριστεί», διεβεβαίωσε ο Καν ενώπιον του κοινοβουλίου.

PostHeaderIcon Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών

Εκκενώνεται το Εφετείο Αθηνών, εξαιτίας απειλητικού τηλεφωνήματος για βόμβα.
Στις 11:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» και ανέφερε ότι «εντός 45 λεπτών πρόκειται να εκραγεί βόμβα στο Εφετείο».
Το σημείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και σπεύδει κλιμάκιο των ΤΕΕΜ.



PostHeaderIcon Η «πρεμιέρα» του FIFA 12

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η All Sports Show & Fashion και η EA Hellas παρουσιάζουν στους επισκέπτες του μεγαλύτερου αθλητικού εκθεσιακού event της χώρας το EA Sports FIFA 12, το καλύτερο αθλητικό videogame στο πλανήτη.  FIFA12b Η «πρεμιέρα» του FIFA 12
Τη μεγαλύτερη διαδραστική γιορτή των sports, της υγείας και της ευεξίας επέλεξε η EA Hellas για να συστήσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το δημοφιλές videogame EA Sports FIFA 12, ενισχυμένο με τη νέα μηχανή φυσικής, την επαναστατική Player Impact Engine.

PostHeaderIcon Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10:13 σήμερα το πρωί 104 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

PostHeaderIcon Οι φεμινίστριες αλλάζουν τον εθνικό ύμνο


Σε όλες τις χώρες, ο εθνικός ύμνος αποτελεί εθνικό σύμβολο, ακόμα και αν είχε γραφτεί σε παλαιότερες εποχές και αναφερόταν σε διαφορετικές καταστάσεις.
Όλα αυτά, όμως, δεν φαίνεται να συγκίνησαν μια βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, η οποία απαίτησε να αλλάξει τμήμα του εθνικού ύμνου της χώρας, επειδή απευθύνονταν μόνο στους άνδρες και δεν περιελάμβανε το θηλυκό γένος!

PostHeaderIcon Έρχονται οι φωτοβολταϊκές κουρτίνες


Εντός διετίας θα κυκλοφορήσουν στην αγορά οι φωτοβολταϊκές κουρτίνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του γαλλικού Πανεπιστημίου του Μπορντό Γεώργιος Χατζηϊωάννου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της Nanotechnology 2011.

PostHeaderIcon Πλαστά χαρτονομίσματα αξίας πάνω από 13.000.000 ευρώ αποσύρθηκαν το 2011


Συνολικά 295.553 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2011 όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)...

PostHeaderIcon Έτοιμο το πρώτο αυτοκίνητο για τυφλούς

Έτοιμο το πρώτο αυτοκίνητο για τυφλούς 
 
Τις βάσεις γιά την κατασκευή του πρώτου αυτοκίνητου ειδικά σχεδιασμένου για τυφλούς οδηγούς θέτει μιά επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Στο αυτοκίνητο αυτό, τύπου «μπιτς μπάγκι» - με μεγάλες ρόδες και υπερμεγέθη σκελετό, που συνήθως χρησιμοποιείται στην άμμο- οι κατασκευαστές του τοποθέτησαν αισθητήρες λέιζερ και κάμερες ως εργαλεία «αντίληψης» του περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον, έδωσαν στον οδηγό του να φορέσει ένα ειδικό γιλέκο που του δίνει σήματα με δονήσεις ωστε να αυξήσει ή να ελαττώσει την ταχύτητα του και να στρίψει την κατάλληλη στιγμή!

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί διάφορα πρωτότυπα «μη οπτικά διαδραστικά περιβάλλοντα»( nonvisual interfaces), προκειμένου να βοηθησεί τον τυφλό οδηγό του, όπως το «DriveGrip» - ειδικά γάντια με έναν μηχανισμό δόνησης στις περιοχές των αρθρώσεων, που ειδοποιούν τον οδηγό για το ακριβές χρονικό σημείο που πρέπει να στρίψει -και το «ΑirΡrix», ενα συστημα που τον ενημερώνει, με χρηση κυκλώματος πεπιεσμένου αέρα, για τυχόν αντικείμενα που βρίσκονται γύρω από το αυτοκίνητο.

PostHeaderIcon Ο Μαντέλα γιόρτασε τα 93α του γενέθλια

 

Ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής γιόρτασε τα γενέθλιά του στο πατρικό του σπίτι με τα εγγόνια και τα δισέγγονά του ενώ σε όλη τη χώρα οι μαθητές τραγούδησαν γι' αυτόν το «Happy birthday» διασκευασμένο ειδικά για την περίσταση
Νότια Αφρική  — Εκατομμύρια παιδιά σε κάθε γωνιά της Νότιας Αφρικής ένωσαν χθες τις φωνές τους για να ευχηθούν χρόνια πολλά στον Μαντίμπα, τον πατέρα του έθνους, που γιόρτασε τα 93α γενέθλιά του. Περιστοιχισμένος από την οικογένειά του, την οποία έχει για πρώτη φορά την πολυτέλεια να γνωρίσει καλύτερα, ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης Νέλσον Μαντέλα πέρασε όλη την ημέρα στο πατρικό του σπίτι στο χωριό Κούνου, ένα χιλιόμετρο από το Γιοχάνεσμπουργκ.

PostHeaderIcon Στις υπηρεσίες των … ερωμένων βουλευτικά αυτοκίνητα

 
 
Πρώην υπάλληλος της ιταλικής βουλής αποκάλυψε μέσω του Facebook τα προνόμια που απολαμβάνουν τόσο οι βουλευτές, όσο και οι … ερωμένες τους.

Ο υπάλληλος -που δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του και χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Spider Truman» αναφέρει ότι τα προνόμια αυτά μεταξύ άλλων είναι η χρήση των αστυνομικών συνοδειών, και τα βουλευτικά αυτοκίνητα.

PostHeaderIcon Ένας στους τρεις υπαλλήλους λέει ψέματα

Αυτό υποστηρίζει βρετανική έρευνα σχετικά με τις αιτίες για τις οποίες ζητούν άδειες οι νέοι εργαζόμενοι. Ειδικότερα, η δυσαρέσκεια για το εργασιακό περιβάλλον, ο καλός καιρός, ή το hangover από το προηγούμενο βράδυ κρύβονται συνήθως πίσω από τις δεκάδες δικαιολογίες υπαλλήλων που ζητούν ρεπό προκειμένου να λείψουν έκτακτα από την εργασία τους.


PostHeaderIcon Η αγάπη άργησε 53 χρόνια


Μια από τις χιλιάδες ιστορίες τρέλας των ταχυδρομείων εκτυλίχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα γράμμα στο οποίο μια νεαρή κοπέλα εξέφραζε τον έρωτα της προς τον αγαπημένο της, λέγοντας του πως θα περιμένει τη δική του απάντηση, βρέθηκε έπειτα από 53 χρόνια στις αποθήκες τοπικού ταχυδρομείου της Πενσιλβάνια και παραδόθηκε στον παραλήπτη του.

PostHeaderIcon Ελλάδα, η Κίνα της Ευρώπης! 500 ευρώ βασικός μισθός!

Ελλάδα, η Κίνα της Ευρώπης! 500 ευρώ βασικός μισθός!Ούτε για τα βασικά δεν θα φτάνει ο βασικός μισθός, ο οποίος στις αρχές του 2012, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν γίνει στον νόμο, θα διαμορφώνεται στα 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους (ήδη ισχύει) και στα… 900 ευρώ για εργαζομένους με προϋπηρεσία μεγαλύτερη από εννέα χρόνια!!!

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «Κίνα της Ευρώπης», όπως εύστοχα αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος και το γεγονός είναι τρομακτικό, αφού ναι μεν οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πέφτουν, αλλά οι τιμές των προϊόντων με τις αυξήσεις του ΦΠΑ αυξάνονται συνεχώς.

PostHeaderIcon Ανάκληση μοτοσικλετών Yamaha FJR 1300

 
 
Με ανακοίνωση της η γενική γραμματεία καταναλωτή ενημερώνει ότι ανακαλούνται από την εταιρεία Yamaha οι μοτοσικλέτες της μοντέλο FJR 1300 για βελτίωση του ηλεκτρικού συστήματος.

PostHeaderIcon Εληξε η πειρατεία στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Νιγηρία

Εληξε η πειρατεία στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Νιγηρία 
 
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για το πλήρωμα του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Aegean star, το οποίο έπεσε στα χέρια πειρατών 30 ναυτικά μίλια ανοικτά της Νιγηρίας. Το δεξαμενόπλοιο αφέθηκε από τους πειρατές και επέστρεψε στο λιμάνι Τέμα της Γκάνα, από όπου είχε ξεκινήσει.

Στο Aegean star επέβαιναν 20 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες, ο καπετάνιος, ο πρώτος και δεύτερος μηχανικός.

PostHeaderIcon Ο χρυσός θα επεκτείνει τα κέρδη του, εκτιμούν οι αναλυτές

 

Ο χρυσός θα επεκτείνει τα κέρδη του, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί που καταγράφει για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, καθώς τα προβλήματα της κρίσης χρέους σε Ευρώπη και ΗΠΑ στρέφουν τους επενδυτές στα ασφαλή «καταφύγια» των αγορών, τα πολύτιμα μέταλλα.

PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη: Μετακομίζουν οι οίκοι ανοχής!

 

 

Η μετεγκατάσταση των οίκων ανοχής θα πρέπει να γίνει σε 12 μήνες, ενώ, αμέσως μετά, αν διαπιστώνεται οποιαδήποτε παρασπονδία, οι άδειες θα ανακαλούνται...
Λύση στο πρόβλημα των οχλήσεων που δημιουργεί η παρουσία 29 οίκων ανοχής στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφαση που έλαβε σήμερα, αποδεχόμενο σχετική εισήγηση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

PostHeaderIcon Η συγκινητική της μάχη για ζωή ενώνει το ελληνικό διαδικτυακό κοινό


PostHeaderIcon Νεκρό βρήκαν το 11χρονο παιδί τους στο ξενοδοχείο

 

νεκρό βρήκαν βρετανοί τουρίστες το 11χρονο παιδί τους σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

PostHeaderIcon «Σερφάρουν» στο Ιντερνετ 6 στους 10 Ελληνες


Σε διαρκή άνοδο βρίσκεται η χρήση του Διαδικτύου στη χώρα μας, όπου παρουσιαάζεται αύξηση και στις online αγορές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας της Focus Bari. Συγκεκριμένα, από την έρευνα Web ID για το διάστημα Σεπτέμβριος 2010 ? Μάρτιος 2011 προκύπτει ότι το ποσοστό διείσδυσης του Internet στην Ελλάδα ανέρχεται στο 58,8%, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει το 63% μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 με βάση την αυξητική τάση των δυνητικών χρηστών.


PostHeaderIcon Ελληνίδα η καλύτερη ερευνήτρια για το 2011

 


Ερευνα Ελληνίδας επιστήμονα από το ΑΠΘ φέρνει νέες εξελίξεις... στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας δημιουργώντας νέες ελπίδες στους πάσχοντες από το αυτοάνοσο νόσημα.
 
Η ερευνήτρια, διδάκτωρ του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστασία Παπαδοπούλου, για την εργασία της αυτή, απέσπασε την διεθνή διάκριση της καλύτερης νέας ερευνήτριας για το 2011, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 17ου ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας, που έγινε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το Μάιο. 

PostHeaderIcon Ταξίδευε 22 χρόνια και τον έκλεψαν στην Ελλάδα!

 
 
Χωρίς... ποδήλατο άφησαν άγνωστοι τον 61χρονο Βέλγο Christian Van Limbergen, που πραγματοποιεί τον γύρο της Ευρώπης με το πετάλι προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες!

Το ποδήλατο του Βέλγου κλάπηκε ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι Χανίων και μαζί του σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από πάνω από 30.000 δήμους, κοινότητες, σημεία σε όλη την Ευρώπη που τα είχε συγκεντρώνει με τη μορφή σφραγίδων και υπογραφών από δημάρχους, περιφέρειες, τοπικές αρχές.

PostHeaderIcon Σεισμός 3,9 ρίχτερ στη Θεσπρωτία

 
 
Σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:32 τα ξημερώματα ανατολικά της Πάργας στη Θεσπρωτία.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 9 χλμ. ανατολικά της Πάργας και 42 χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και ήταν επιφανειακός.


PostHeaderIcon Απαγορευμένα τα μη-τουρκικά επώνυμα

Απαγορευμένα τα μη-τουρκικά επώνυμα 
 
Το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο με απόφασή του διατηρεί την απαγόρευση χρήσης που έχει επιβληθεί από το 1934 στους μειονοτικούς Τούρκους πολίτες να χρησιμοποιούν επώνυμα στη μητρική τους γλώσσα.
Η υπόθεση έφθασε στο Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του του Συριακής καταγωγής ορθόδοξου χριστιανού τούρκου πολίτη, Φάβλους Αϊ, ο οποίος ήθελε να εγγραφεί στο ληξιαρχείο στο οποίο ανήκει με το πραγματικό του όνομα, Παύλος Μπαρτούμα.

PostHeaderIcon Εμφραγμα στην καρδιά του τουρισμού


Με νέο βαρύ πλήγμα απειλείται ο ελληνικός τουρισμός, η μοναδική ελπίδα ανάκαμψης από την οικονομική κρίση και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών ταξί.
Ηδη χθες οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν για πολλές ώρες αεροδρόμια, λιμάνια, αλλά και βασικές οδικές αρτηρίες στην Αθήνα, τον Πειραιά και πολλές πόλεις της περιφέρειας προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στους τουρίστες που έφταναν στη χώρα μας από το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

PostHeaderIcon Υποβαθμίζεται και η Αμερική από τους οίκους αξιολόγησης


Ο τρίτος από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης μπήκε κι αυτός στο χορό , προειδοποιώντας πως οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν την πιστωτική αξιολόγηση ΑΑΑ που διαθέτουν.
Η Fitch Ratings ανακοίνωσε πως θέτει την Αμερική στη λίστα αρνητικής κατηγοριοποίησης, που σύμφωνα με το Politico σημαίνει ότι η αμερικανική πιστοληπτική ικανότητα μπορεί να υποβαθμιστεί μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

PostHeaderIcon Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη Κεντέρη-Θάνου στο Εφετείο

Εκφωνήθηκε σήμερα η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου από τον Πρόεδρο του δικαστηρίου και διακόπηκε λόγω ωραρίου για την προσεχή Πέμπτη.
 
Οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, ο προπονητής τους Κώστας Τζέκος και 7 γιατροί του ΚΑΤ θα δικαστούν την Πέμπτη σε δεύτερο βαθμό για αδικήματα που αφορούν στο περιβόητο τροχαίο ατύχημα την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Αθήνας του 2004. 

PostHeaderIcon Συγκλονιστικό βίντεο από την φονική έκρηξη στην Κύπρο


Λίγο πριν την έκρηξη. Λίγο πριν πεθάνουν έτσι άδικα 13 άνθρωποι από την αδιαφορία και την αμέλεια των πολιτικών και κυβερνώντων στην Κύπρο.

Ένα από τα βασικά τεκμήρια της μοιραίας νύχτας προέβαλε χθες βράδυ το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα. Πρόκειται για βίντεο λίγη ώρα πριν την έκρηξη.

PostHeaderIcon Συγκρούσεις πυροδοτεί το νέο πακέτο σε Βρυξέλλες και Ελλάδα

 
Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη 21 Ιουλίου, όταν και θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Από την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιούνται συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να χαραχθεί η «γραμμή» που θα ακολουθήσει η Αθήνα στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

PostHeaderIcon Χακερ ανήρτησαν αγγελία θανάτου του Μέρντοχ

Επέστρεψε η ομάδα χάκερ LulzSec, εισβάλλοντας σε ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης του ομίλου News Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ, ανάμεσά τους και η πρώτη σελίδα του βρετανικού ταμπλόιντ Sun, για να αναρτήσουν ψευδή αναγγελία του θανάτου του μεγιστάνα του Τύπου.

Ο μεγιστάνας του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ, βρίσκεται στην δίνη του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών
Ο μεγιστάνας του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοχ, βρίσκεται στην δίνη του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών.

PostHeaderIcon Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων στα ταξί


Σήμερα το πρωί, αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη και να ακολουθήσει πεζή πορεία προς τη Βουλή, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του συνδικάτου.

PostHeaderIcon Eρχεται το τσιγάρο που δεν θα βλάπτει σοβαρά την υγεία

 
Το πρώτο «ασφαλές τσιγάρο» που δεν θα προκαλεί προβλήματα στην υγεία, αλλά και θα βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος, θα διατεθεί στην αγορά σε περίπου έναν χρόνο.
Εντούτοις, πριν ακόμη γίνουν γνωστές οι «προδιαγραφές» του, αντικαπνιστικές οργανώσεις στη Βρετανία έχουν ξεσηκωθεί και προβάλουν βέτο, υποστηρίζοντας πως δεν θα συνέφερε καμία καπνοβιομηχανία να παράγει προϊόν ανταγωνιστικό του βασικού της. 

PostHeaderIcon Νεκρός ο δημοσιογράφος που είχε καταγγείλει τη News of the World

Ένας από αυτούς που κατήγγειλαν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στον όμιλο Μέρντοχ, ο πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας News of the World, Σον Χορ, βρέθηκε σήμερα νεκρός στο σπίτι του, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συνθήκες του θανάτου του δεν παρουσιάζουν κάτι το ύποπτο.

Ο κ.Χορ είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις που έδωσε πέρυσι στην εφημερίδα New York Times και το BBC, ότι ο πρώην αρχισυντάκτης της ταμπλόιντ, Αντι Κούλσον,ο οποίος αργότερα έγινε διευθυντής επικοινωνιών του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, γνώριζε την πρακτική των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα του.

PostHeaderIcon Αδημοσίευτα ημερολόγια Ναζί εγκληματία πολέμου «στο σφυρί»


Τα χειρόγραφα του Γιόζεφ Μένγκελε αναμένεται να πιάσουν μέχρι 400.000 δολάρια

Ένας αμερικανικός οίκος δημοπρασιών θα δημοπρατήσει την Πέμπτη αδημοσίευτα ημερολόγια του Ναζί εγκληματία πολέμου Γιόζεφ Μένγκελε. Περίπου 3.500 σελίδες, που εκτιμάται ότι θα πουληθούν σε τιμή από 300.000 έως 400.000 δολάρια. Ο γιατρός που είχε το παρατσούκλι «Άγγελος του Θανάτου» πέθανε στη Βραζιλία πριν από 32 χρόνια.

PostHeaderIcon Ασυγκίνητοι οι καταναλωτές παρά τις εκπτώσεις

 
 
Απογοητευτικά είναι τα πρώτα στοιχεία για το τζίρο των καταστημάτων κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων, αφού παρά τις γενναίες προσφορές έως και 70%, οι καταναλωτές εμφανίζονται ασυγκίνητοι.

PostHeaderIcon Ντοκουμέντο: Η επίθεση με πυροσβεστήρες των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών

Ντοκουμέντο: Η επίθεση με πυροσβεστήρες των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών 
Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις συγκρούσεις αστυνομικών των ΜΑΤ με διαδηλωτές, στις 11 Μαΐου 2011 στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκε βαρύτατα ο 31χρονος σπουδαστής Γιάννης Καυκάς, παρουσιάζει «ΤΟ ΒΗΜΑ». Στις φωτογραφίες που ήδη έχουν ενταχθεί στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, απεικονίζονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να επιτίθενται εναντίον των διαδηλωτών κρατώντας πυροσβεστήρες με τους οποίους φέρεται να έχει χτυπηθεί και ο Γιάννης Καυκάς!


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 19/07/2011

 
 Πολύ ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια και ενισχυμένους ανέμους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 36 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 39 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 33 βαθμούς στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της νότιας Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

PostHeaderIcon καλημέρααα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin