Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

PostHeaderIcon Στο Μουσείο Ακρόπολης θα εκτεθεί το κύπελλο του Λούη

 
Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 θα εκτεθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για έναν χρόνο στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος''.
Το κύπελλο του Σπύρου Λούη απέκτησε το Ίδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος'' τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια δημοπρασίας. Η ανακοίνωση της απόκτησής του συνοδεύτηκε από δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το κύπελλο προσβάσιμο στο κοινό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο ''Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος'', όταν αυτό ολοκληρωθεί.
Προκειμένου να προχωρήσει στην άμεση δημόσια έκθεση του κυπέλλου, το Ίδρυμα Νιάρχος ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης σειράς πιθανών προσωρινών εκθεσιακών χώρων σε όλη την επικράτεια.

Τα κριτήρια της έκθεσης του κυπέλλου
Η ασφαλής έκθεση του κυπέλλου και η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτό για το ευρύ κοινό αποτέλεσαν τα βασικά κριτήρια επιλογής των πιθανών χώρων.
Μετά την αξιολόγηση, το Ίδρυμα κατέληξε στην απόφαση να εκθέσει το κύπελλο για έναν χρόνο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Την έκθεση θα συμπληρώνει ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό για την καλύτερη πληροφόρησης των επισκεπτών.
Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να το φιλοξενήσουν προσωρινά, έως το 2015, οπότε θα μεταφερθεί μόνιμα για έκθεση στο ''Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος''.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin