Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Το Μεξικό για τα δικαιώματα των γυναικών

Tο Υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού εξέδωσε Οδηγό για τους τρόπους μείωσης της χρήσης σεξιστικών χαρακτηρισμών, σε μια χώρα που είναι φημισμένη για την υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες. Ο Οδηγός για τη Μη-σεξιστική Χρήση της Γλώσσας διανέμεται σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία στο Μεξικό. 

PostHeaderIcon Επαναπατρίστηκαν θησαυροί των Ίνκας από τις ΗΠΑ

 
Το πανεπιστήμιο Γέιλ των ΗΠΑ επέστρεψε στο Περού αντικείμενα των Ίνκας που είχαν αφαιρεθεί από την κορυφή του Μάτσου Πίτσου σχεδόν έναν αιώνα πριν. Το διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο αποφάσισε να επιστρέψει τους θησαυρούς πέρυσι, μετά από  επίμονη διπλωματική και  νομική εκστρατεία της κυβέρνησης του Περού.

PostHeaderIcon Ντοκιµαντέρ της Μαρίνας ∆ανέζη "Σωµατείο ρακοσυλλεκτών"

 http://www.faretra.gr/images/danezimarina_327512860.jpg
Ποιήµατα µε την υπογραφή του Κ.Π. Καβάφη, ωδές του Κάλβου, πεταµένους... θησαυρούς σώζουν οι έλληνες ρακοσυλλέκτες, των οποίων τη ζωή αποτύπωσε ύστερα από έρευνα µηνών η 27χρονη ντοκιµαντερίστρια Μαρίνα ∆ανέζη
 

Δυόµισι χρόνια παρακολουθούσε τη δραστηριότητα, τη ζωή των ρακοσυλλεκτών για την ταινία της η 27χρονη Μαρίνα Δανέζη. «Τον περισσότερο χρόνο τον φάγαµε προκειµένου να τους πείσουµε για το γύρισµα», λέει σήµερα που το αποτέλεσµα της έρευνάς της έγινε ταινία, προβλήθηκε στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Θεσσαλονίκης και πήρε το δρόµο για διεθνή φεστιβάλ.
«Δεν έχουν διαχωρίσει σαφώς µέσα τους τις έννοιες του σκηνοθέτηκαι του δηµοσιογράφου.
Υπάρχει και η απαξίωση, ίσως και ο φόβος για τους δηµοσιογράφους. Υπάρχει καιη άρνηση, η απόλυτη έλλειψη σεβασµού προς τη γυναίκα», προσθέτει η σκηνοθέτρια. «Χρειάστηκε χρόνος.
Ο στόχος δεν ήταννα “φορέσω” ένα σενάριο πάνω τους. Θέλησανα “φορέσω” τοσενάριο της πραγµατικής τους ιδιαίτερης ζωής στο φιλµ». Με σπουδές µαθηµατικών αρχικά και θεάτρου στη συνέχεια, νέα, όµορφη, ζωντανή, χαµογελαστή, ένα κορίτσι «χαρά Θεού» η Μαρίνα Δανέζη. Πώς της ήρθε να ασχοληθεί µε τους ρακοσυλλέκτες;
«Ρακοσυλλέκτρια ήταν η γιαγιά µου _ στην οποία είναι και αφιερωµένη η ταινία. Οχι επαγγελµατίας… Ερασιτέχνης. Αντιµετώπιζε ψυχιατρικό πρόβληµα στα τελευταία χρόνια της ζωής της και παρουσίασε µια εµµονή µε τη συλλογήάχρηστων πραγµάτων. Ετρεχε καθηµερινά µ’ ένα καροτσάκι στα σκουπίδια, στις µάντρες και µάζευε πράγµατα. Τους έπαιρνε τη δουλειά. Τους πρωτοείδα _ ήµουν τότε πολύ πιο µικρή _ όταν χρειάστηκε να ακολουθήσω τη γιαγιά µου,να τη βοηθήσω να επιστρέψει στο σπίτι».
Στην ταινία, πέρααπό τις συνεχείςεναλλαγές χρωµάτων, εικόνων και ήχων, υπάρχει και διαρκής εναλλαγή γλωσσών. Γιατί τα µέλη του«Σωµατείου ρακοσυλλεκτών» προέρχονται από πολλές και διάφορες ιδιαίτερες πατρίδες. Κάποιοι είναι Πόντιοι επαναπατρισθέντες, άλλοι Τσιγγάνοι, άλλοι µουσουλµάνοι της Κοµοτηνής, άλλοι φιλότεχνοι και λογοτεχνίζοντες...
Πολλοί είναι και οι «ήρωες» της ταινίας. Οπως ο µοναχικός Κώστας Πετροπουλάκης. «Α, αυτός είναι σταρ του σινεµά. Αυτόννα βγάλεις φωτογραφία» τον πειράζουν οι του σωµατείου ρακοσυλλεκτών. Ο µόνος χωρίς πολυπληθή οικογένεια (σαν αυτές που έχει η πλειονότητα των συναδέλφων του).
Και ο µόνος που είναι ένοικος διαµερίσµατος… «Είµαστε 27 διαµερίσµαταστην πολυκατοικία. Δεν µιλώ σε κανέναν. Δεν έχω οικογένεια. Είµαι ένα ελεύθερο πουλί που όµως δεν έχει φτερά πια», λέει.
Μεγαλωµένος σε ορφανοτροφεία και ιδρύµατα. Αρχικά στο «Παπάφειο» της Θεσσαλονίκης. Ηθοποιός. Εξ απαλών ονύχων. «Πρωταγωνιστής», προ 55ετίας και βάλε.
Και για την ιστορία: Ητανένα από τα 63 παιδιά που χρησιµοποίησε ο Γκρεγκ Τάλλας (Γρηγόρης Θαλασσινός) για τα γυρίσµατα της«πρώτης ελληνικής ταινίας νεορεαλισµού». Του «Ξυπόλητου τάγµατος». Σε µουσική (την πρώτη του κινηµατογραφική) του Μίκη Θεοδωράκη.Και πρωταγωνιστές µόνο δύο επαγγελµατίες ηθοποιούς (τον Νίκο Φέρµα και τη Μαρία Κωστή) και 66 τροφίµους ορφανοτροφείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι… έπαιζαν την αλήθεια τους.

πηγή

PostHeaderIcon Η ελίτ του Twitter

ποιοι παίζουν κεντρικό ρόλο στην υπηρεσία
Ερευνητές από τη Yahoo και το Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ διεξήγαγαν πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με τις τάσεις στο Twitter. Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και δείχνουν ότι υπάρχει μια ολιγομελής ελίτ χρηστών που παίζουν κεντρικό ρόλο στην υπηρεσία. 


PostHeaderIcon Εκατομμύρια σκύλοι - μούμιες στην Αρχαία Αίγυπτο

8 εκατομμύρια μουμιοποιημένα ζώα, όπως σκύλοι και τσακάλια ανακαλύφθηκαν σε στοές στη Σαχάρα της Αιγύπτου. Όμως δεν πρόκειται ακριβώς για ζώα θυσίας, κάτι που αυξάνει το ενδιαφέρον των ειδικών για περαιτέρω μελέτες...


Τα 8 εκατομμύρια ζώα που σε νεαρή ηλικία βρήκαν το θάνατο και έπειτα μουμιοποιήθηκαν, βρέθηκαν στη Σαχάρα της Αιγύπτου, που ήταν η νεκρόπολη της αρχαίας πρωτεύουσας Μέμφιδας και συγκεκριμένα στις «Κατακόμβες των σκύλων»,19ο αιώνα αλλά ποτέ δεν ανασκάφηκαν πλήρως. 
Ομάδα βρετανών αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ προσπάθησε να ρίξει φως στο μυστηριώδες αυτό εύρημα. όπως είναι γνωστές . Πρόκειται για λαβυρινθώδεις στοές που είχαν αποκαλυφθεί τον Οι κατακόμβες, που ήταν αφιερωμένες στον Ανούβη, χρονολογούνται στο 747 με 730 π.Χ. Ο Ανούβης, είχε κεφάλι τσακαλιού και ήταν ο θεός των νεκρών. Σε ότι αφορά τα ζώα, ύστερα από την εξέταση που έχει γίνει στα κατάλοιπά τους, φαίνεται ότι τα περισσότερα ήταν μόλις μερικών ωρών ή ημερών όταν τα σκότωσαν και τα μουμιοποίησαν. Ο τεράστιος αριθμός των κουταβιών φανερώνει ότι πιθανότατα εκτρέφονταν κατά χιλιάδες σε αγροκτήματα γύρω από την αρχαία Μέμφιδα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
«Δεν πρόκειται ακριβώς για ζώα θυσίας», λέει ωστόσο ο επικεφαλής των ερευνών Πωλ Νίκολσον. Και προσθέτει πως «Η αφιέρωση ενός ζώου – μούμιας στον θεό θα πρέπει να ήταν μία ευσεβής πράξη. Κι αυτό γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν ότι το ζώο ενεργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ του ανθρώπου και των θεών».
Για τον επικεφαλής των ερευνών τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτουν τη σχέση που είχαν οι άνθρωποι με τα ζώα εκείνη την εποχή, η οποία έρχεται σε αντίθεση με αυτή που πίστευαν έως τώρα. «Στην πραγματικότητα, τίποτε σχεδόν δεν είναι γνωστό για αυτές τις κατακόμβες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Νίκολσον αφήνοντας για το μέλλον μία πιο ασφαλή ερμηνεία.
Οι κατακόμβες «εμφανίστηκαν» για πρώτη φορά το 1897 σε ένα χάρτη της νεκρόπολης της Σαχάρα, τον οποίο δημοσίευε ο γάλλος αιγυπτιολόγος Ζακ ντε Μοργκάν, σύμφωνα με το Βήμα. Σ΄αυτό το χάρτη υπήρχε και ένα σχέδιο για τις Κατακόμβες των σκύλων, χωρίς όμως άλλες πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανακαλύφθηκαν. 

πηγή

PostHeaderIcon Με το φόβο της ανεργίας τρεις στους δέκα Έλληνες

 
Άνεργοι φοβούνται ότι θα μείνουν μέσα στο 2011 τρεις στους δέκα έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor που διεξήγαγε η εταιρεία Randstad και έδωσε την Πέμπτη (31/3) στη δημοσιότητα.
Οι τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους εκφράζονται με μεγαλύτερη αρνητικότητα για τους εργοδότες τους σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα δικαιολογούσαν στη διοίκηση της εταιρίας όπου εργάζονται την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης μόνο αν αποφασιζόταν περικοπές και για την ίδια τη διοίκηση. 


PostHeaderIcon Αυτοκτόνησε Ολυμπιονίκης!

 
Τέλος στην ζωή της για αδιευκρίνιστους, μέχρι στιγμής, λόγους έβαλε η Ολυμπιονίκης στους αγώνες του 2004 και του 2008 στο Τζούντο, Κλαούντια Χέιλ.

Η 29χρονη Ολυμπιονίκης του τζούντο, κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στα -63 κιλά στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, έβαλε τέλος στη ζωή της, το βράδυ της Τετάρτης, στο σπίτι της στη Βιέννη, για αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα λόγους.

PostHeaderIcon Η διαφήμιση του Γκαλιάνο

 
Κοσμοσυρροή στο εστιατόριο του Παρισιού μετά τα αντισημιτικά σχόλια του Γκαλιάνο. Δε σταματά να υποδέχεται νέους πελάτες (Vid)
Τα αντισημιτικά σχόλια του σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο σε ένα ζευγάρι που δειπνούσε σε εστιατόριο του Παρισιού τον περασμένο μήνα ήταν όπως φαίνεται η καλύτερη διαφήμιση για το ρεστοράν, το οποίο έχει κατακλυστεί από πελάτες.

Το Cafe La Perle στην Rue Vieille du Temple, στη συνοικία Λε Μαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης απ΄όλο τον κόσμο από τότε που ο 51 ετών Γκαλιάνο ξέσπασε μεθυσμένος στο ζευγάρι με αποτέλεσμα να απολυθεί από τον οίκο μόδας Christian Dior.
Το Λε Μαρέ ήταν στο παρελθόν η παρισινή συνοικία των εβραίων, αλλά τα τελευταία χρόνια προσελκύει ομοφυλόφιλους.
Ωστόσο, πολλά παραδοσιακά καφέ και εστιατόρια στην περιοχή, όπως το La Perle, παραμένουν στην περιοχή προσβλέποντας σε άλλη πελατεία καθώς εκεί βρίσκονται και πολλά καταστήματα μόδας.
 
 

PostHeaderIcon Πρόβατα κάνουν βόλτα στην Times Square!

Πρόβατα κάνουν βόλτα στην Times Square! 
Δεκάδες πρόβατα περπάτησαν στις κεντρικές οδικές αρτηρίες πλησίον της Times Square στη Νέα Υόρκη.

Ο λόγος; Η προώθηση της νέας έκδοσης του «English Countryside» για το διάσημο on-line παιχνίδι στο Facebook, FarmVille.

PostHeaderIcon Τεράστιο σαρκοφάγο μυρμήγκι στην υπηρεσία του τουρισμού!

 
Με στόχο να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, ο δήμος Μάργουεχ του νοτιοδυτικού Κουίνσλαντ έσκασε το διόλου ευκαταφρόνηστο ποσό των 250.000 δολαρίων για τη δημιουργία ενός ξύλινου τεράστιου σαρκοφάγου μυρμηγκιού, ύψους πέντε μέτρων.

PostHeaderIcon Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για την προστασία των ζώων

adespoto 
To Σχέδιο Νόμου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.
Με το νομοσχέδιο επέρχονται οι ακόλουθες 18 ουσιώδεις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και το γενικότερο καθεστώς προστασίας των ζώων:


PostHeaderIcon Τα «τρικ» της δίαιτας

 
Νερό: το μαγικό υγρό
Το νερό θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σας κατά τη διάρκεια της δίαιτάς σας. Πίνετε συχνά νερό για να αναχαιτίσετε την πείνα σας και έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι στο γραφείο, προκειμένου να πίνετε μικρές γουλιές κάθε φορά, που η πείνα σας χτυπά την πόρτα. Τα πολύτιμα συστατικά του νερού, θα στηρίξουν τον οργανισμό σας κατά τη διάρκεια της δίαιτας ενώ θα διαπιστώσετε την ευεργετική του επίδραση και στην λαμπερή σας επιδερμίδα.

Μικρά πιάτα-μεγάλες μερίδες
Στην προσπάθεια της δίαιτάς σας θα πρέπει να γνωρίζετε, πως είναι ιδιαίτερα βασικό να «χορταίνουν» τα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μικρά πιάτα όταν τρώτε, τα οποία και θα μπορείτε να γεμίσετε και ξεχάστε τα κανονικά, μεγάλα πιάτα με τις βαρυφορτωμένες μερίδες.
Μασήστε αργά…
Οι γρήγορες και βιαστικές μπουκιές, προσθέτουν κιλά! Προσπαθήστε να μασάτε αργά κάθε μπουκιά σας και μην ετοιμάζετε την… επόμενη, αν πρώτα δεν έχετε καταπιεί την τροφή σας. Ένα «τρικ» είναι καθώς μασάτε να μετράτε αργά από μέσα σας ως το 30 και κατόπιν να προχωρήσετε στην επόμενη μπουκιά. Έτσι, θα δώσετε στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να επεξεργαστεί την τροφή και να… φάει και λιγότερο!
Η οδοντόκρεμα κόβει την όρεξη…
Ίσως να το έχετε ξανακούσει αλλά είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικό. Ο λόγος για το βούρτσισμα των δοντιών, που λέγεται, πως… κόβει την όρεξη! Βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά από κάθε γεύμα και θα διαπιστώσετε, πως δεν θα έχετε όρεξη για μια πρόσθετη μερίδα ή για ένα επιδόρπιο. Βουρτσίστε τα και αργά το απόγευμα και θα δείτε, πως δεν υπάρχει λόγος για εκείνο το βραδινό σνακ…
Μην τρώτε ποτέ «στο πόδι»
Όταν τρώτε βιαστικά και «στο πόδι», τότε θα διαπιστώσετε, πως η πείνα επιστρέφει δριμύτερη σε σύντομο χρόνο… Φροντίστε λοιπόν να εξοικονομήσετε τουλάχιστον ένα μισάωρο προκειμένου να απολαύσετε το φαγητό σας και μην αρκείστε στη βιαστική πρόσληψη θερμίδων, που δεν είναι ικανές να σας χορτάσουν.
Βάλτε στόχους
Αν ο στόχος σας είναι τα λιγότερα κιλά, φανταστείτε, πως θα είστε με 10-15 κιλά λιγότερα. Αλλά, μην μείνετε μόνο στη φαντασία. Αγοράστε ένα τζιν 2 νούμερα μικρότερο από το φυσιολογικό σας και κρύψτε το στη ντουλάπα, μέχρι να επιτύχετε τον τελικό σας στόχο και να… το φορέσετε! Αναζητήστε και μια παλιότερη φωτογραφία σας, όπου ήσασταν λιγότερα κιλά και τοποθετήστε την στο ψυγείο. Έτσι, κάθε φορά, που θα το επισκέπτεσθε, θα σκέφτεστε καλά πριν πάρετε μια ακόμη λιχουδιά από το ψυγείο…
Αδειάστε τα ντουλάπια σας…
Και όχι, τρώγοντας το περιεχόμενό τους, όπως ενδεχομένως υποθέσατε αλλά αντικαθιστώντας το με υγιεινές τροφές και σνακς με χαμηλά λιπαρά. Όταν ο πειρασμός είναι στην κουζίνα μας, τότε είναι πολύ δύσκολο το να μην ενδώσουμε σε αυτόν. Αντίθετα, όταν νιώσετε πείνα και το μόνο που θα βρείτε να φάτε είναι φρούτα, δημητριακά και υγιεινά σνακς, τότε αυτομάτως θα ωφελήσετε τον οργανισμό σας αλλά και τη ζυγαριά!



PostHeaderIcon Οι ειδήσεις της ημέρας;

 
Χαρίζονται τα χρέη της Ελλάδος. [Έτσι και αλλιώς το 2012 έρχεται η συντέλεια του κόσμου, κλάιν]
Σε υπόγεια αποθήκη 690 τ.μ. δίπλα από τη Βουλή βρέθηκαν περισσότερα από 1.000.000.000 χαρτονομίσματα, αναζητώνται οι δράστες της μεγάλης ληστίας.

  • Καταργείται η βουλευτική ασυλία στην Ελλάδα, άμεσα δικαστήριο και φυλακή όσοι βουλευτές (λίγοι είναι) καταδικαστούν. [Μεταξύ μας τώρα αυτό ούτε πρωταπριλιά δε λέγεται αυτό]
  • Το παιδί του λαού: ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξεκίνησε από σήμερα δίαιτα, με στόχο να χάσει τουλάζιστον 170 κιλά ώστε να χωράει στα έδρανα της Βουλής.
  • Η Αλέκα Παπαρήγα είπε επιτέλους το «Ναι» και αποσύρεται από Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. μετά από πολυετή προσφορά [30 χρόνια γραμματέας;]
  • Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (γνωστός και ως γκαντέμης ή Δρακουμέλ) απεβίωσε σε ηλικία μόλις 100 ετών, αφού πρωτα έθαψε όλους τους πολιτικούς της γενιάς τους. [Άπαπα ανατρίχιασα]
  • Με ειδική τροπολογία που αφορά τα προγράμματα της τηλεόρασης, απαγορεύονται στο εξής πάσεις φύσεως εκπομπές reality/realife. ΤΕΛΟΣ στην βιομηχανία παραγωγής τραγουδιστών (κατά κύριο λόγο), μαγείρων (πρόσφατη μόδα), πανελιστών και σούργελων προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση. Τέλος στα σκουπίδια, αρχή με ντοκιμαντερ!
  • Καταργούνται τα φακελάκια στους γιατρούς, μόνο μέσω internet πλέον θα μπορούν οι πολίτες να χρηματίζουν τους ιατρούς ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. [Επιτέλους Εκσυχρονισμός!]
  • Αφαιρείται το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. και υποβιβάζεται λόγω δωροδοκίας διαιτητή!  [Μη γελάτε, έχει γίνει αυτό, από Ηρακλή και κάτω όμως...]
  • Καταπολέμηση της βίας: κλεινουν όλοι οι σύνδεσμοι οπαδών στην Ελλάδα, απαγορεύονται τα προσβλητικά πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων που εκτρέφουν τη βία και τον φανατισμό!


PostHeaderIcon Ζαφορά και τζίνσενγκ: ό,τι πιο αφροδισιακό!

 

Αν θέλετε να κάνετε πιο «πικάντικη» τη σεξουαλική ζωή σας, δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερο κρόκο (ζαφορά) και τζίνσενγκ στη διατροφή σας, καθώς μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, που μελέτησε όλα τα φυσικά αφροδισιακά, κατέταξε αυτά τα δύο στην κορυφή του σχετικού καταλόγου.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκελφ στο Οντάριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάσιμο Μαρκόνε του τμήματος επιστήμης των τροφίμων, που δημοσιεύουν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό έρευνας τροφίμων «Food Research International», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», αναφέρουν ότι το κρασί και η σοκολάτα φαίνεται επίσης να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στο μυαλό, καθώς επηρεάζουν το επίπεδο των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Ειδικότερα, το αλκοόλ επιβεβαιώθηκε ότι αυξάνει μεν τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μειώνει τη σεξουαλική απόδοση (γι’ αυτό, θέλει προσοχή…).
 
Τα αφροδισιακά έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια παντού στη Γη, όμως η επιστήμη πίσω από τις υποτιθέμενες φυσιολογικές και ψυχολογικές «ερεθιστικές» ιδιότητες τους -και κατά πόσο αυτές επαληθεύονται- δεν έχει μέχρι στιγμής αναπτυχθεί σε επαρκή βαθμό, σύμφωνα με τους καναδούς επιστήμονες. Οι τελευταίοι προχώρησαν στην πιο λεπτομερή συγκριτική καταγραφή και αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εξετάζοντας εκατοντάδες δημοσιευμένες μελέτες πάνω στο θέμα.
Όπως είπαν, «υπάρχει ανάγκη για φυσικά προϊόντα που βελτιώνουν το σεξ, χωρίς να έχουν αρνητικές παρενέργειες» . Στην εποχή μας, προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζονται κυρίως με συνθετικά φάρμακα όπως το «Βιάγκρα», τα οποία όμως μπορεί να έχουν παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, μυικούς πόνους, θόλωση της όρασης κ.α.
 
Αν και οι ερευνητές αναφέρουν ότι και άλλες τροφές, όπως το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο, φαίνεται να αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση των ζώων, εμφανίζονται επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για να κατανοηθούν οι αφροδισιακές επιδράσεις τους στους ανθρώπους.
Άλλα φαγητά που φημίζονται για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους, είναι τα στρείδια (ο Καζανόβας φημολογείται ότι έτρωγε για πρωϊνό κάθε μέρα 50 από αυτά), το σαλάμι, το τσίλι κ.α.


πηγή

PostHeaderIcon Ο βαρβάτος κόκορας ήταν κότα!

 

Με έκπληξη η ιδιοκτήτρια μιάς κότας την έβλεπε να μεταμορφώνεται μέσα σε λίγες ημέρες σε κόκορα καθώς έβγαλε λυρί και άρχισε να ''κοκορεύεται'' τις νύχτες.
 


PostHeaderIcon Έχτισε τον εαυτό του στο υπόγειο!

wall 
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Ένας Γερμανός συνταξιούχος από το ανατολικό Gumperda θέλησε – για ανεξήγητους λόγους – να χτίσει ένα τοίχο για να κλείσει την είσοδο προς το κελάρι του.
Δυστυχώς τα προβλήματα για τον 64χρονο δημιουργήθηκαν όταν ανακάλυψε ότι όση ώρα έχτιζε, βρίσκονταν από τη μέσα πλευρά του κελαριού. Έτσι κλείστηκε στο κελάρι!

PostHeaderIcon Πριν και μετά το Photoshop..

 

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Μαύρες ταλιατέλες με σολομό

Μαύρες ταλιατέλες με σολομό 
  • 400-450 γραμ. αλεύρι
  • 5-6 αβγά
  • 4-5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κουταλιές μελάνι σουπιάς
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 φιλέτα καπνιστό σολομό
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

PostHeaderIcon Πρωταπριλιά ... ψέματα και φάρσες με ιστορία και γνώση

 
Το πρωταπριλιάτικο ψέμα, έχει τις ρίζες του στον 15ο αιώνα και που τελικά επικράτησε τις μέρες μας και έχει γίνει πλέον έθιμο.  Το πρωταπριλιάτικο ψέμα ξεκίνησε αρχικά από την Γαλλία, στην οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πρώτη του Απρίλη είχε καθιερωθεί ως πρωτοχρονιά. Έτσι ενώ όλη η άλλη Ευρώπη την πρωτοχρονιά την γιόρταζε την 1 Ιανουαρίου, οι Γάλλοι, ήταν οι μοναδικοί που ξεχώριζαν, και την γιόρταζαν την 1 Απρίλη. Όταν το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος θ' αποφάσιζε να το αλλάξει, καθιερώνοντας ως πρώτη του έτους την 1 Ιανουαρίου, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από ορισμένους ένθερμους οπαδούς του εθίμου, οι οποίοι επέμεναν σε πείσμα όλων των άλλων να γιορτάζουν σαν πρωτοχρονιά την Πρωταπριλιά. Οι άλλοι που δέχτηκαν την αλλαγή πείραζαν τους «παραδοσιακούς» με κάλπικα πρωτοχρονιάτικα δώρα και πιπεράτα ψέματα.


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 
Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου). Καλό µήνα. Μια πλειάδα πλανητών στο ζώδιό σας σας ωθεί να συνειδητοποιήστε πως έχετε ελάχιστες δυνατότητες να µεταβάλλετε τα συναισθήµατα και τις απόψεις των άλλων. Οσο και αν αναλώνεστε να τους αλλάξετε, το έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι, είναι µάταιο. ∆ιαχειριστείτε προσεκτικά τον χρόνο και την ενέργειά σας, µην ενδίδοντας ούτε σε οικονοµικές καταχρήσεις. Εστιάστε στον εαυτό σας και δράστε πρωτογενώς.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 01/04/2011

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, περιμένουμε την Παρασκευή 01 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 18 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Τοπικά ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες τοπικές βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς. Τοπικά ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ν. Ευβοϊκό.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

PostHeaderIcon Καλημέρα... και καλό μήνα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin