Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Απριλίου
(
428
)
-
▼
Απρ 01
(
22
)
- Το Μεξικό για τα δικαιώματα των γυναικών
- Επαναπατρίστηκαν θησαυροί των Ίνκας από τις ΗΠΑ
- Ντοκιµαντέρ της Μαρίνας ∆ανέζη "Σωµατείο ρακοσυλλε...
- Η ελίτ του Twitter
- Εκατομμύρια σκύλοι - μούμιες στην Αρχαία Αίγυπτο
- Με το φόβο της ανεργίας τρεις στους δέκα Έλληνες
- Αυτοκτόνησε Ολυμπιονίκης!
- Η διαφήμιση του Γκαλιάνο
- Πρόβατα κάνουν βόλτα στην Times Square!
- Τεράστιο σαρκοφάγο μυρμήγκι στην υπηρεσία του τουρ...
- Εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου για την προστασία των ζώων
- Τα «τρικ» της δίαιτας
- Οι ειδήσεις της ημέρας;
- Ζαφορά και τζίνσενγκ: ό,τι πιο αφροδισιακό!
- Ο βαρβάτος κόκορας ήταν κότα!
- Έχτισε τον εαυτό του στο υπόγειο!
- Πριν και μετά το Photoshop..
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Μαύρες ταλιατέλες μ...
- Πρωταπριλιά ... ψέματα και φάρσες με ιστορία και γ...
- Το ζώδιο σας σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου
- Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 01/04/2011
- Καλημέρα... και καλό μήνα!!!
-
▼
Απρ 01
(
22
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Απριλίου
(
428
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Μαύρες ταλιατέλες με σολομό
10:05 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
- 400-450 γραμ. αλεύρι
- 5-6 αβγά
- 4-5 κουταλιές λάδι ελιάς
- 2 κουταλιές μελάνι σουπιάς
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- Για τη σάλτσα:
- 2 φιλέτα καπνιστό σολομό
- 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
κλωναράκια άνηθο
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
Τι κάνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε τα αβγά, το λάδι, το μελάνι σουπιάς και αλάτι. Με ένα πιρούνι αναμειγνύουμε τα αβγά με το λάδι και το μελάνι και στη συνέχεια ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Μόλις ενωθούν τα υλικά ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, για περίπου 6-8 λεπτά. Αν κολλάει, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κατόπιν, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι, τα διπλώνουμε χαλαρά σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες κάθετα στον άξονα, πάχους περίπου 1,5 - 2 εκατοστά. Ξεδιπλώνουμε τα ρολά, απλώνουμε τις ταλιατέλες πάνω σε βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, να στεγνώσουν λίγο.
Εν τω μεταξύ κόβουμε με τα χέρια μας τα φιλέτα σολομού σε κομμάτια.
Κατόπιν σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, 4-5 κουταλιές νερό, τον άνηθο, τα κομματάκια σολομού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες για 3-4 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου