Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Μαύρες ταλιατέλες με σολομό

Μαύρες ταλιατέλες με σολομό 
  • 400-450 γραμ. αλεύρι
  • 5-6 αβγά
  • 4-5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κουταλιές μελάνι σουπιάς
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • Για τη σάλτσα:
  • 2 φιλέτα καπνιστό σολομό
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι


Για το γαρνίρισμα:

κλωναράκια άνηθο
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας


Τι κάνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες:


Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε τα αβγά, το λάδι, το μελάνι σουπιάς και αλάτι. Με ένα πιρούνι αναμειγνύουμε τα αβγά με το λάδι και το μελάνι και στη συνέχεια ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Μόλις ενωθούν τα υλικά ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, για περίπου 6-8 λεπτά. Αν κολλάει, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κατόπιν, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι, τα διπλώνουμε χαλαρά σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες κάθετα στον άξονα, πάχους περίπου 1,5 - 2 εκατοστά. Ξεδιπλώνουμε τα ρολά, απλώνουμε τις ταλιατέλες πάνω σε βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, να στεγνώσουν λίγο.


Εν τω μεταξύ κόβουμε με τα χέρια μας τα φιλέτα σολομού σε κομμάτια.


Κατόπιν σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, 4-5 κουταλιές νερό, τον άνηθο, τα κομματάκια σολομού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες για 3-4 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.


Σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin