Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Music Times:I love you just the way you are....


PostHeaderIcon Αυξέντιος Καλαγκός – Ο Έλληνας Γιατρός

 


Εάν δεv πιστεύετε μπείτε στο Google βάλτε το όνομα του και σε 6» θα κατέβουν 72500 καταχωρήσεις με το όνομα του...
Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.
Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα. Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».


PostHeaderIcon η αποξήρανση των φρούτων σε αριθμούς

 

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι γεμάτη υπέροχα φρούτα που μπορούν να αποξηραθούν και να χρησιμοποιούνται στα φαγητά και στα γλυκά του χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια οι οικιακοί αποξηραντήρες κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά και έτσι η αποξήρανση είναι πια μια διαδεδομένη μέθοδος συντήρησης.
Όμως προτού ξεκινήσετε, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στους αριθμούς!
{Μήλα} : κόβονται σε φέτες / θέλουν βούτηγμα σε ασκορβικό οξύ / θέλουν 6-8 ώρες στον αποξηραντή ή 2-3 μέρες στον ήλιο / το τελικό προϊόν έχει δερματώδη υφή/ μαγειρεύονται για 30 λεπτά.

{Βερίκοκα} : κόβονται σε φέτες ή κομμάτια / θέλουν βούτηγμα σε ασκορβικό οξύ / 8-12 ώρες στον αποξηραντή ή 2-3 μέρες στον ήλιο / αποκτούν δερματώδη υφή / μαγειρεύονται σε 30-45 λεπτά
{Μπανάνα} : κόβονται σε φέτες / θέλουν βούτηγμα σε ασκορβικό οξύ / 6-8 ώρες στον αποξηραντή ή 2 μέρες στον ήλιο / γίνονται τραγανές / τρώγονται μόνο ξηρές
{Σύκα} : τρυπιούνται στο κέντρο / 36-48 ώρες στον αποξηραντή ή 5-6 μέρες στον ήλιο / αποκτούν ζαρωμένη όψη /
{Ροδάκινα} : κόβονται σε φέτες ή μπουκιές / θέλουν βούτηγμα σε ασκορβικό οξύ / 10-12 ώρες στον αποξηραντή ή 2-3 μέρες στον ήλιο / αποκτούν δερματώδη υφή / μαγειρεύονται για 20-30 λεπτά.
{Αχλάδια} : κόβονται σε φέτες ή κομμάτια / θέλουν βούτηγμα σε ασκορβικό οξύ / 12-18 ώρες σε αποξηραντή ή 2-3 μέρες στον ήλιο / αποκτούν δερματώδη υφή / μαγειρεύονται για 20-30 λεπτά.
{Ανανάς} : κόβεται σε φέτες / 24-36  ώρες σε αποξηραντή ή 3-4 μέρες στον ήλιο / αποκτά μαστιχωτή υφή /μαγειρεύεται για 30-45 λεπτά
{Δαμάσκηνα} : τρυπιούνται στο κέντρο / 36-48 ώρες στον αποξηραντή ή 4-5 μέρες στον ήλιο / αποκτούν ζαρωμένη όψη / μαγειρεύονται για 20-30 λεπτά.
{Φράουλες} : κόβονται σε φέτες / 8-12 ώρες στον αποξηραντή ή 1-2 μέρες στον ήλιο / γίνονται σκληρές / μαγειρεύονται για 30-40 λεπτά.
* το ασκορβικό οξύ είναι φυσικό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα λεμόνια και σε ότι είναι πλούσιο σε βιτ. C.



PostHeaderIcon Κλείνουν τον Πύργο της Ουρανούπολης

 

Υπολειτουργεί ο Πύργος της Ουρανούπολης, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ένα από τα μνημεία που αποτελούν πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, βρίσκεται στο έλεος της εγκατάλειψης, καθώς δεν εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για πρόσληψη εποχικού προσωπικού, υπεύθυνου για τη λειτουργία του.
Ο προϊστάμενος της 10ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ιωάννης Ταβλάκης, μιλώντας στο halkidikinews.gr σχολίασε την επικρατούσα κατάσταση. «Δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο το υπουργείο απέρριψε τις συμβάσεις για πρόσληψη εποχικού προσωπικού και ως εκ τούτου πλέον ο Πύργος υπολειτουργεί. Η επισκεψιμότητά του ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, αρκεί να σας αναφέρω ότι ήταν διπλάσια σε ποσοστό από αυτή του Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταβλάκης.


PostHeaderIcon ΙΑΠΩΝΙΑ: Συσκευή για φιλιά μέσω υπολογιστή!


Δεν μας εκπλήσσει πλέον τίποτα που εφευρίσκουν οι Ιάπωνες. Εθισμένοι με την τεχνολογία αλλά και με διάφορες "παράξενες" μόδες, οι κάτοικοι της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, αγαπούν την υπερβολή και τα άκρα. Η τελευταία εξωφρενική ανακάλυψη ενός εργαστηρίου στη χώρα είναι μια συσκευή που θα επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να ανταλλάσσουν "καυτά" φιλιά...μέσω του υπολογιστή τους!
Η συσκευή περιλαμβάνει ένα πλαστικό "καλαμάκι", το οποίο θα χρησιμοποιούν οι ερωτευμένοι για να μπορούν να φιληθούν ακόμα και αν βρίσκονται μίλια μακριά ο ένας από τον άλλον. 


PostHeaderIcon Ρωσία: Εντοπίστηκε ραδιενέργεια σε ελαστικά από την Ιαπωνία

 


Ίχνη ραδιενέργειας εντοπίστηκαν σε ελαστικά που εισήχθησαν στη Ρωσία από την Ιαπωνία και κατασχέθηκαν στο ρωσικό λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτικά), ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες των τοπικών τελωνείων.
«Στις 16 Μαΐου ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στον τελωνειακό σταθμό στο λιμάνι του Λεσνόι ένα φορτηγό με ελαστικά από την Ιαπωνία με προορισμό τη Μόσχα. Ίχνη ραδιενέργειας πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια μετρήθηκαν σε αυτά», ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του τελωνείου.


PostHeaderIcon Πα-τέρας βίαζε και ξυλοκοπούσε τον 7χρονο γιό του

Πα-τέρας βίαζε και ξυλοκοπούσε τον 7χρονο γιό του 

Είκοσι τρία χρόνια «έριξε» το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στον 35χρονο Ηρακλειώτη, όπως αναφέρει η Πατρίς, καθώς επί δύο χρόνια βίαζε και ξυλοκοπούσε τον 7χρονο γιό του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του Ηρακλειώτη ξεκίνησε όταν το αγόρι μεταφέρθηκε με τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

PostHeaderIcon Πώς να περιποιείστε τα πέλματά σας

 

Mε το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, πιθανόν θα ετοιμάζετε σανδάλια και σαγιονάρες. Η σωστή φροντίδα των ποδιών είναι πολύ σημαντική για όλους τους πάσχοντες από διαβήτη. Αλλά πριν φορέσετε σαγιονάρες δείτε την κατάλληλη φροντίδα.
Σχετικά με τα πέλματα
Η νευροπάθεια, μια από τις μακροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη, σημαίνει βλάβη στα νεύρα. Υπάρχουν αρκετοί τύποι νευροπάθειας. Η περιφερική νευροπάθεια μπορεί να προκαλέσει απώλεια αίσθησης, κάψιμο ή μούδιασμα ποδιών. Αναλογιστείτε το εξής: Αν πατήσετε ένα καρφί και δεν έχετε αίσθηση του ποδιού σας μπορεί ενδεχομένως να μην το προσέξετε μέχρι να εμφανίσετε μόλυνση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό δαχτύλου ή πέλματος. Ο καλύτερος τρόπος να εμποδίσετε μια νευροπάθεια είναι να ελέγχετε τα επίπεδα γλυκόζης.

Να επιθεωρείτε καθημερινά τα πόδια σας
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα κοιτάτε προσεκτικά. Από πάνω, τις πλευρές, στο κάτω μέρος και ανάμεσα στα δάχτυλα. Να προσέχετε για τυχόν κάλους, φουσκάλες, αμυχές ή σημάδια μόλυνσης, όπως ερυθρότητα ή οίδημα. Να επισκεφτείτε γιατρό ή ποδίατρο αν ανησυχείτε για τα πέλματά σας.
Διατηρήστε τα πέλματα καθαρά και ενυδατωμένα
Να πλένετε και να στεγνώνετε καλά τα πέλματά σας καθημερινά. Να ελέγχετε τη θερμοκρασία του νερού όταν κάνετε μπάνιο για να αποφύγετε εγκαύματα. Επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγετε την ξηροδερμία ώστε να εμποδίζετε κάλους και ρωγμές στο δέρμα. Να χρησιμοποιείτε λοσιόν στην κορυφή και άκρη του πέλματος αλλά όχι ανάμεσα στα δάχτυλα όπου το υγρό περιβάλλον μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη μυκήτων.
Να φοράτε παπούτσια που εφαρμόζουν καλά
Ξέρετε ότι ένα παπούτσι έχει καλή εφαρμογή όταν υπάρχει στήριξη και μοιάζει άνετο. Οι γυναίκες θα πρέπει να ξανασκεφτούν τα ψηλοτάκουνα.
Να κόβετε τα νύχια σε ευθεία γραμμή
Αν τα νύχια των ποδιών κόβονται με γωνία, θα μπορούσατε να οδηγηθείτε σε νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.
Μην περπατάτε ξυπόλητοι
Ακόμα και στην παραλία, την πισίνα ή το σπίτι σας, πάντα να φοράτε κάποιου είδους υποδήματα όταν περπατάτε. Κλειστά στα δάχτυλα παπούτσια με σκληρή προστατευτική σόλα είναι τα καλύτερα. Αν κάνετε ηλιοθεραπεία μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό στην πατούσα σας.
Αν έχετε ερωτήσεις να ρωτάτε πάντα τον γιατρό σας. Κάντε την καλή φροντίδα του πέλματος καθημερινή συνήθεια για ένα υγιές πόδι.



PostHeaderIcon Στο Χάρβαρντ με 20.000 ευρώ σε ΤΕΙ με 42.000 ευρώ!

 

Με την απίστευτη αυτή ατάκα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζει το έδαφος για τα επερχόμενα λουκέτα σε ΤΕΙ της επαρχίας, σε πρώτη φάση.
 

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της υπουργού Παιδείας που κόβει χρήματα και τους υπευθύνους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που ζητάνε περισσότερα κονδύλια και καταγγέλουν οικονομική ασφυξία και ''αργό θάνατο''.
 

PostHeaderIcon Μοντέλο του Playboy ξυλοκόπησε τον άνδρα της!


Μόλις μας κατέρριψαν τον μύθο του απόλυτου θηλυκού...Η Σάουνα Σαντ, πρώην κουνελάκι του Playboy συνελήφθη για... κακοποίηση του συζύγου της!
Η αστυνομία συνέλαβε τη Σαντ στο σπίτι της, μετά από τηλεφώνημα του συζύγου της Λωρέν Χομπουργκερ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον ξυλοκόπησε κατά διάρκεια καβγά. 

Η αστυνομία διαπίστωσε άναυδη τους μώλωπες στο πρόσωπο του συζύγου, ο οποίος όμως συνελήφθη και αυτός αφού το μοντέλο τον κατήγγειλε επίσης για ξυλοδαρμό.
Το ζευγάρι πέρασε μια υπέροχη βραδιά στο αστυνομικό τμήμα του Μπέβερλι Χιλς και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι τη δίκη όπου θα ξεκαθαριστεί ποιος έχει δείρει ποιον!
 


PostHeaderIcon Σιδηροδρομικό ατύχημα με 857 τραυματίες στη Ν. Αφρική

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν, την Πέμπτη (19/05), όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στην πόλη Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.


Συγκεκριμένα, το ένα από τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν, βρισκόταν ακινητοποιημένο στις σιδηροδρομικές γραμμές, εξαιτίας μιας βλάβης στον κοντινό σταθμό, με αποτέλεσμα το δεύτερο τρένο να πέσει πάνω του.

PostHeaderIcon Ενημέρωση με SMS για την πορεία της φορολογικής δήλωσης

 


Ενημέρωση με SMS για την πορεία εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης θα έχουν και φέτος οι φορολογούμενοι.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποίησε τη υπηρεσία Μ- Taxis (Mobile Τaxis) η οποία επιτρέπει στους φορολογουμένους να πληροφορούνται το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσης τους μέσω του κινητού τηλεφώνου τους
H υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2011.


PostHeaderIcon Παραπληγικός περπάτησε ξανά στις ΗΠΑ

Παραπληγικός περπάτησε ξανά στις ΗΠΑ 

Ένας 25χρονος Αμερικανός που είχε μείνει παράλυτος από το στήθος και κάτω, όταν χτύπησε σε τροχαίο πριν από πέντε χρόνια, κατάφερε να σταθεί όρθιος και να κάνει μερικά βήματα, χάρη σε μια θεραπεία που βασίζεται στην διέγερση με ηλεκτρισμό της σπονδυλικής στήλης.

Ο 25χρονος Ρομπ Σάμερς, πρώην παίκτης του μπέιζμπολ, μπορεί επίσης να κινεί τους γοφούς, τα γόνατα, τους αστραγάλους και τα δάκτυλα των ποδιών.

Επίσης, αποκαταστάθηκε εν μέρει η λειτουργία της ουροδόχου κύστης και η σεξουαλική του λειτουργία.

PostHeaderIcon Ψάρι με ανθρώπινα χείλια και δόντια στη Συκιά Χαλκιδικής

Ένα παράξενο ψάρι με ανθρώπινα δόντια έπιασε ο 15χρονος Δημήτρης Ντέμπλας από τη Συκιά που πήγε για ψάρεμα μαζί με τον πατέρα του.

PostHeaderIcon Περίεργα: Εμφανίστηκαν εκατομμύρια μικρά άσπρα ανθρωπάκια!


Δεν είναι εξωγήινοι δεν είναι ξωτικά… δεν είναι ούτε ο Κάσπερ το φαντασματάκι….

PostHeaderIcon Συμφωνία για δάνειο 60 δισ. ευρώ


Στη χορήγηση νέου δανείου, ύψους περίπου 60 δισ. ευρώ, για τα έτη 2012 και 2013 φαίνεται να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. 

PostHeaderIcon Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι «μαγικά ραβδιά»


Συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων: ναι ή όχι; Η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη, οι ειδικοί λένε «ναι μεν, αλλά…» και οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί. Ναι, μπορούν να λαμβάνονται, πλην όμως για ειδικούς λόγους, όχι αλόγιστα, αποκλειστικά κατόπιν επιστήμονα ιατρού ή διατροφολόγου.

Τα συμπληρώματα διατροφής ορίζονται, άλλωστε, ως τα διατροφικά προϊόντα -παρασκευάσματα τα οποία αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών ή άλλων ουσιών, και καταναλώνονται επιπρόσθετα της καθημερινής διατροφής.

PostHeaderIcon Έκλεψαν δώδεκα τόνους ... σαλιγκάρια!

Έκλεψαν δώδεκα τόνους ... σαλιγκάρια! 
Δώδεκα τόνους... σαλιγκάρια που επρόκειτο να εξαχθούν στη Γαλλία έκλεψαν δύο Πολωνοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, προτού προλάβουν να πουλήσουν τη λεία τους.

PostHeaderIcon Αγόρασε κάλπικες λίρες αξίας 320.000 ευρώ

 

 Τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής φέρονται ότι άρπαξαν από επιχειρηματία, δύο άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για απάτη. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του 69χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου να διασφαλίσει τις τραπεζικές του καταθέσεις, του πούλησαν πλαστές χρυσές λίρες, αξίας 320.000 ευρώ, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν επιχρυσωμένα «νομίσματα» αλουμίνιου.

PostHeaderIcon Τούρκοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ κατά Ελλήνων αστυνομικών

 

 Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που παραλίγο να μετατραπεί σε θερμό σημειώθηκε το πρωί στον Έβρο. Τούρκοι δουλέμποροι που προσπάθησαν να περάσουν  στα ελληνικά σύνορα περίπου 100 λαθρομετανάστες, άνοιξαν πυρ εναντίον Ελλήνων αστυνομικών με καραμπίνες χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί. Μετά από επιχείρηση των Τούρκων αστυνομικών συνελήφθησαν οι παράνομοι μετανάστες χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί αν στα δίχτυα των αρχών έπεσαν και οι δουλέμποροι.

PostHeaderIcon Διαστημική μπύρα

 
Η πρώτη μπύρα που θα είναι πόσιμη στο διάστημα είναι πλέον γεγονός αποδεικνύοντας πως και οι πιο ιδιαίτεροι ταξιδιώτες έχουν δικαίωμα στο αλκοόλ. Η αυστραλιανή ζυθοποιία 4 Pines καινοτομεί και κατασκευάζει τη Vostok "4 Pines Stout" την πρώτη διαστημική μπύρα που προορίζεται για κατανάλωση στα προγραμματισμένα ταξίδια του διαστημικού τουρισμού.
Είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα διαστημικά αεροσκάφη και πρόκειται στην ουσία για μία μπύρα με εντονότερη γεύση και λιγότερο αφρό.

Στο διάστημα το πρόσωπο των αστροναυτών και η γλώσσα τους πρήζονται με αποτέλεσμα η αίσθηση της γεύσης να εξασθενεί.
Έτσι η αστρο-μπύρα έχει προσθήκες από σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας για να ενισχυθεί η γεύση της, ενώ διατηρεί τα χαρακτηριστικά της.
Παράλληλα, η νέα μπύρα θα είναι λιγότερο αφρώδης, καθώς στο διάστημα η έλλειψη της βαρύτητας δεν επιτρέπει το διαχωρισμό των αερίων και των υγρών κατά τη διάρκεια ενός ρεψίματος!
Όλες οι γευστικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ελέγχων σε περιβάλλοντα μικροβαρύτητας που ομοιάζουν με αυτά σε ένα πραγματικό διαστημικό αεροσκάφος. Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια των πτήσεων έπιναν 6 δείγματα των 150ml και έπειτα παρακολουθούνταν η θερμοκρασία του δέρματος, ο καρδιακός παλμός και η απορρόφηση του αλκοόλ.
Οι μέχρι τώρα δοκιμές χαρακτηρίζονται επιτυχείς και η μπύρα ενδέχεται να συνοδέψει αστροναύτες σε κάποιο από τα επόμενα ταξίδια.
 

PostHeaderIcon Σκηνικό «γκρίζων ζωνών» από την Αγκυρα


Αναθερμαίνεται το σκηνικό των «γκρίζων ζωνών» που προωθεί η Τουρκία στο Αιγαίο, καθώς το θέμα έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας του, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη γείτονα, το εξωκοινοβουλευτικό, ακραίο «Δημοκρατικό Κόμμα». Στελέχη του, μετά τις δηλώσεις, την προηγούμενη εβδομάδα, περί «κατοχής του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου από τους Ελληνες», επιχείρησαν προχθές να μεταβούν στα δύο νησιά χωρίς να κατέχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και, επιστρέφοντας στην Τουρκία, μίλησαν εκ νέου για «υπό κατοχή τουρκικά νησιά».

PostHeaderIcon Στους 705.000 οι άνεργοι τον Απρίλιο

Στους 704.818 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αν συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι άνεργοι που δηλώνουν ότι δεν αναζητούν εργασία, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 815.927, έναντι 854.927 τον Μάρτιο. Παράλληλα, μειωμένες κατά 13% είναι οι απολύσεις, ενώ αύξηση 37% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσίασαν οι προσλήψεις.
Από τους 704.818 εγγεγραμμένους άνεργους, οι 311.430 είναι άνδρες (44,19%) και οι 393.388 γυναίκες (55,81%).


PostHeaderIcon Οι κίνδυνοι της θάλασσας

Οι κίνδυνοι της θάλασσας
Ο κίνδυνος να κολλήσετε κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό την ώρα που κάνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ελλοχεύει, μετατρέποντας την απόλαυση σε εφιάλτη.

PostHeaderIcon WikiLeaks: Πιέσεις ΗΠΑ στον Ολι Ρεν για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.


Επίµονο «κορτάρισµα» στον Ολι Ρεν – επίτροπο για τη ∆ιεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 2004 έως το 2009 - έκαναν οι Αμερικανοί το 2007, χρονιά κατά την οποία διαφαινόταν το ναυάγιο της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας.

Λίγο νωρίτερα, ήταν η φινλανδική προεδρία της Ε.Ε.που είχε διασώσει την Τουρκία από την επιβολή κυρώσεων. Οπως προκύπτει από εµπιστευτικό τηλεγράφηµα της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις που διέρρευσε από το WikiLeaks, οι Αµερικανοί είχαν οδηγίες να προσεγγίσουν τον «ήρεµο Φινλανδό», ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε ότι στήριζε την άνευ όρων ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα «Τα Νέα» που έχει το σχετικό ρεπορτάζ, ο φινλανδός επίτροπος σήµερα είναι ο ίδιος που ζητά συναίνεση στην Ελλάδα...


PostHeaderIcon Συγκλονιστική μαρτυρία 3χρονου αγοριού που έμεινε για 3 ώρες "κλινικά" νεκρό!


Ένα τρίχρονο αγόρι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στις όχθες μιας λίμνης, στην περιοχή Lychen, στο Brandenburg, έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από τον παππού του χωρίς καθόλου σφυγμό!

PostHeaderIcon Τέλος εποχής για τα επιδόματα στο Δημόσιο


Κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενσωμάτωση των υπολειμμάτων των δώρων στους 12 μισθούς, «φρένο» στην ωρίμανση και καθιέρωση επιδόματος παραγωγικότητας, που θα καταβάλλεται μετά από αξιολόγηση και όχι σε όλους τους υπαλλήλους θα προβλέπει το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα.

PostHeaderIcon O Σουμάχερ ανθίσταται…



Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αντιμετώπισε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων χτες το απόγευμα στη Βαρκελώνη, πριν μπει στην W02 για τις σημερινές ελεύθερες δοκιμές. 

Δήλωσες ότι δεν το ευχαριστήθηκες στην Τουρκία…
Αυτό που είπα ήταν ξεκάθαρο. Έχοντας στα χέρια μου ένα μονοθέσιο ικανό για την 5η ή 6η θέση περιορίστηκα λόγω όσων αχρείαστων συνέβησαν στους δυο πρώτους γύρους. Προφανώς όταν μπορείς να τερματίσεις 6ος και δεν τα καταφέρνεις δε διασκεδάζεις…

PostHeaderIcon Τα «μυστικά της γοητείας» των videogames





Πού στοχεύουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να «κερδίσουν τις καρδιές» των gamers.

Αρκετοί, ακόμα και σήμερα, θεωρούν ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι σπατάλη χρόνου- μία αντίληψη εναντίον της οποίας μάχονται οι gamers και οι σχεδιαστές παιχνιδιών εδώ και περίπου 40 χρόνια. Ως εκ τούτου, αυξάνονται συνεχώς οι θεωρητικοί του χώρου οι οποίοι διαφωνούν κάθετα με αυτή την άποψη- και βασικό τους επιχείρημα είναι ότι προφανώς υπάρχει «κάτι παραπάνω» σε ένα μέσο διασκέδασης το οποίο επιφέρει κέρδη ύψους 50 δισεκατομμυρίων παγκοσμίως.


PostHeaderIcon NDrive for Xperia με τους Μήτσους!!!


Η Sony Ericsson και η σειρά smartphones Xperia παρουσιάζουν αποκλειστικά για το Xperia X8 την πρώτη εφαρμογή πλοήγησης με την προσθήκη διάσημης φωνής στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον πλοηγό NDrive με τις φωνές του Λάκη Λαζόπουλου και των 10 Μικρών Μήτσων.

PostHeaderIcon Η πολλή χαρά βλάπτει σοβαρά την υγεία



Η υπέρμετρη χαρά μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία! Αυτό προειδοποιούν επιστήμονες οι οποίοι ανακάλυψαν ότι τα άτομα που είναι συνεχώς χαρούμενα πεθαίνουν νωρίτερα από τους πιο «μουρτζούφληδες» συνομηλίκους τους.

PostHeaderIcon Φωτογραφίζοντας την ηφαιστειακή έκρηξη από απόσταση αναπνοής!


Το να παίζεις με τον θάνατο, όντας περικυκλωμένος από χιλίων βαθμών κελσίου εκτοξευόμενης λάβας, δεν είναι ότι ένας κοινός άνθρωπος θα περιέγραφε ως την τέλεια μέρα! Ωστόσο, για τον ατρόμητο φωτογράφο Skarphedinn Thrainsson, το να ταλαντεύεται γύρω από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου, είναι κάτι σαν η ιδανική μέρα στο γραφείο.

PostHeaderIcon Έμφυτο το αίσθημα της δικαιοσύνης


«Δύο πράγματα με γεμίζουν δέος: Ο έναστρος ουρανός πάνω από μένα και ο ηθικός νόμος μέσα μου (η συνείδηση)».

Με αυτή τη φράση ο Γερμανός φιλόσοφος Εμμανουήλ Καντ αποτύπωνε μια αλήθεια που έρχεται σήμερα να αποδείξει η επιστήμη: ο ηθικός νόμος, και συγκεκριμένα το αίσθημα της δικαιοσύνης, είναι ενσωματωμένος στην ίδια τη φύση του ανθρώπου.

PostHeaderIcon Διασφάλιση ποιότητας καυσίμων!



Όπως ίσως γνωρίζετε μια από τις βασικές παραμέτρους στη διακίνηση και εμπορία καυσίμου είναι η διασφάλιση του καταναλωτή ότι λαμβάνει τελικά ακριβώς αυτό για το οποίο πλήρωσε. 

Πόσες φορές για παράδειγμα έχετε αναρωτηθεί αν η βενζίνη που βάλατε είναι νοθευμένη ή αν το ποσό που δώσατε για την βενζίνη των 100 οκτανίων έπιασε τόπο ή τελικά πήρατε μόνο 95 οκτάνια;

PostHeaderIcon Η Μάχη της Κρήτης



Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.

PostHeaderIcon Χτύπησε κόκκινο η ραδιενέργεια στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης


Την άκρη του νήματος στα ραδιενεργά απόβλητα που εντοπίστηκαν στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη, ψάχνουν από τον «Δημόκριτο» και το υπουργείο Περιβάλλοντος, λίγες μέρες μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα επικίνδυνα ευρήματα που χθες προκάλεσαν τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

PostHeaderIcon Χειροπέδες στους δολοφόνους του Καντάρη


Με εκατόν είκοσι ευρώ εξαργύρωσαν τη ζωή του 44χρονου Μανώλη Καντάρη οι δράστες της δολοφονίας του, που είχε γίνει ξημερώματα της 10ης Απριλίου στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, την ώρα που το θύμα πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του από υπαίθριο πάρκινγκ για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του.


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Παρασκευή 20 Μαϊου


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου). 
Η θετική όψη του κυβερνήτη πλανήτη σας, της Αφροδίτης, µε τη Σελήνη, φορτίζει έντονα συναισθηµατικά τη σηµερινή ηµέρα και σας εφιστά την προσοχή σε υπερβολές που µπορεί να δηµιουργήσουν εντάσεις. Θετικές απαντήσεις που αφορούν δάνεια, νοµικές διαδικασίες και θέµατα υγείας σάς χαροποιούν ιδιαίτερα, αλλά και σας θέτουν προβληµατισµούς σχετικά µε τους στόχους σας.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


325: Συνέρχεται στη Νίκαια της Μικράς Ασίας η πρώτη οικουμενική σύνοδος για να καταδικάσει τον Αρειανισμό.

1609: Εκδίδονται στο Λονδίνο τα Σονέτα του Σαίξπηρ.

1825: Ο Ιμπραήμ νικάει τους Έλληνες στο Μανιάκι της Μεσσηνίας.

1874: Ο Λιβάι Στρος κυκλοφορεί το πρώτο τζιν με κόπιτσες, στην τιμή των 13 δολαρίων η δωδεκάδα.

1941: Αρχίζει η Μάχη της Κρήτης, με την κατά κύματα ρίψη γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την κατάληψη της Μεγαλονήσου. (Επιχείρηση Ερμής)

1978: Κεντρώο άνοιγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τις προσχωρήσεις στη Νέα Δημοκρατία των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Παύλου Βαρδινογιάννη και Αθανάσιου Κανελλόπουλου.


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις...: Delivery!!! :P

Ε... κλέφτες θα γίνουν οι σουβλατζίδες;;;;


Τον κύριο δεν θα τον βρείτε στο www.xo.gr


PostHeaderIcon Καταστρεπτική καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 20/05/2011


Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. 

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin