Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τριήμερο «λουκέτο» από την Τετάρτη στα φαρμακεία

Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη

Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη   (Φωτογραφία:  ICON )



Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν -για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια- οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. 


PostHeaderIcon Ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες....

Άνοιξαν τα πρώτα adults-only ξενοδοχεία στην Ελλάδα



Ανοιχτά μόνο για ενήλικες άνω των 18 ετών είναι πλέον πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, προσφέροντας ένα ειδικό τουριστικό προϊόν για χιλιάδες τουρίστες, που ταξιδεύουν χωρίς παιδιά και επιθυμούν ήσυχες διακοπές, μακριά από τη χαρούμενη παιδική «φασαρία».


PostHeaderIcon Ο γάμος… σκοτώνει το σεξ;


Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε και πιστεύουν ότι ο γάμος σκοτώνει το σεξ. Η σιγουριά του «ανήκουμε ο ένας στον άλλο» είναι αυτή που φέρνει τη μονοτονία. Ωστόσο η έλλειψη σεξουαλικής ζωής μέσα στον γάμο, σε αρκετές περιπτώσεις φωτογραφίζει προβλήματα, τόσο ψυχικά όσο και οργανικά, που μπορεί να υπάρχουν στο ζευγάρι.


PostHeaderIcon Παπούλιας: Έλληνες-Αρμένιοι κατακρεουργήθηκαν από τον ίδιο βάρβαρο


Κατηγορώ στην Τουρκία απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι Έλληνες και Αρμένιοι κατακρεουργήθηκαν από τον ίδιο βάρβαρο.

PostHeaderIcon Ένας Τούρκος τα ’’έβαλε’’ με τον Ερντογάν για τις υπερπτήσεις


Έγραψε για τις προκλητικές υπερπτήσεις των Τουρκικών αεροσκαφών στα Ελληνικά νησιά, και ο Ταγίπ Ερντογάν του υπέβαλε μήνυση.

PostHeaderIcon Απάτη εκατομμυρίων ευρώ μέσω sms


«Πόσο είναι το IQ σου;», «Πότε θα πεθάνεις;», « Πόσο σε αγαπάει ο σύντροφός σου;», «Ποιον θα παντρευτείς;». 

Είναι μερικά από τα δεκάδες μηνύματα που κατακλύζουν τα κινητά χιλιάδων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, παρακινώντας τους να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και ψηφοφορίες. 

Πίσω όμως από τα αθώα αυτά μηνύματα φαίνεται ότι κρύβεται μια καλοστημένη απάτη εκατομμυρίων ευρώ, από συγκεκριμένες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες – «φαντάσματα», με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους χρήστες κινητών τηλεφώνων, τους οποίους χρεώνουν υπέρμετρα, δίχως οι ίδιοι να γνωρίζουν το παραμικρό.


PostHeaderIcon Το «κενό» του Google Earth


Image

Ένα «μαύρο πλαίσιο» που φαίνεται πως έχει τοποθετηθεί εκ των υστέρων στο πρόγραμμα περιήγησης του ουρανού Sky, όπου παρατίθεται ως επιλογή από το βασικό πρόγραμμα Google Earth, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών που κινούνται στο χώρο των συνομωσιών γύρω από τον πλανήτη Nibiru.


PostHeaderIcon Ρωμαϊκό «θαύμα» στον Εβρο


Μόλις 300 μέτρα από τον ποταμό Εβρο, σε μια πόλη διάσημη για τη βυζαντινή της ιστορία, μια ανασκαφή έφερε στο φως ένα σπουδαίο υδραυλικό έργο. Οχι μεσαιωνικό, όμως. Πρόκειται για ένα έργο υδραυλικό, της ρωμαϊκής εποχής, τότε που το Διδυμότειχο ονομαζόταν Πλωτινόπολη. Η εντυπωσιακή ανασκαφή διαρκεί χρόνια. Ευτυχώς που γίνονται επιστημονικές διαλέξεις για να πάρει χαμπάρι η πρωτεύουσα, η οποία ως προς τον Εβρο ασχολείται μονάχα με τους φράχτες...


PostHeaderIcon Διάλειμμα.... μουσικό :(


PostHeaderIcon Μέχρι τέσσερις μήνες ο θηλασμός


Από το 2001 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συμβουλεύσει επισήμως τις μητέρες όλου του κόσμου να θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους επί έξι μήνες για να ωφελήσουν την υγεία τους. Όμως, μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την ορθότητα αυτής της αντίληψης, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλειστικός θηλασμός για τόσους μήνες μπορεί τελικά να βλάψει το νήπιο, γι΄ αυτό δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες το πολύ και ο απογαλακτισμός να ξεκινά αρκετά πριν από το εξάμηνο.


PostHeaderIcon Στην παραγωγή η ηλεκτροκίνητη Mercedes SLS!




Και όμως οι συντηρητικοί Γερμανοί τολμούν και ρίχνουν στην παραγωγή την SLS AMG Ε-Cell! Το «πράσινο» supercar θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2013, με τιμή που θα πονοκεφαλιάζει τους υποψήφιους αγοραστές της συμβατικής SLS. Αυτό, γιατί οι επιδόσεις της E-Cell θα είναι εφάμιλλες με αυτές με τον V8 κινητήρα της AMG των 6.3lt, απόδοσης 571 PS. 

PostHeaderIcon Μαζική εξαφάνιση περιφερειακών σε φυλακή της Σκωτίας


Οι υπεύθυνοι ενός σωφρονιστικού ιδρύματος στην κεντρική Σκωτία διαπίστωσαν πρόσφατα ότι είχαν εξαφανιστεί τα περισσότερα mouse των υπολογιστών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της φυλακής . Έτσι, ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό τους, η οποία περιελάμβανε φυσικά και επισκέψεις στα κελιά των φυλακισμένων.


PostHeaderIcon Υπουργικές αποφάσεις για το FTTH (Οπτικές ίνες στα σπίτια)


Δημοσιοποιήθηκε η σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, με την οποία ανακοινώνεται η κατάταξη και βαθμολογία των τεχνικών προσφορών των υποψηφίων για επιλογή Συμβούλων για την Μελέτη του έργου των Οπτικών Ινών. Ο ανάδοχος της Μελέτης θα εκτιμήσει τις γεωγραφικές περιοχές του έργου, την βιωσιμότητά του, τους τρόπους χρηματοδότησης, τους συνδυασμούς κοινοπρακτικών σχημάτων στην εκμετάλλευσή του και σειρά άλλων παραμέτρων που αφορούν την βιωσιμότητά του.

PostHeaderIcon Οι γυναίκες «τρώνε» τους άνδρες λόγω…καπνίσματος


Η βασική αιτία που ο μέσος άνδρας πεθαίνει πριν τη μέση γυναίκα στην Ευρώπη γενικότερα και στη χώρα μας ειδικότερα, είναι το κάπνισμα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία εκτίμησε ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά το διαφορετικό προσδόκιμο ζωής, οφείλεται στο τσιγάρο σε ποσοστό περίπου 40-60%. 

PostHeaderIcon (Ξανά)σβήνει τα τσιγάρα το υπουργείο Υγείας



Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και αυστηρή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών ανακοίνωσε εκ νέου σήμερα το υπουργείο Υγείας.

PostHeaderIcon Αλλάζει ο τρόπος κυκλοφορίας των singles


Σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί η πειρατεία στη μουσική, δύο από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες ανακοίνωσαν αλλαγές στις κυκλοφορίες των singles.

PostHeaderIcon H 15η Ιανουαρίου είναι η καλύτερη ημερομηνία για να ξεκινήσετε δίαιτα

Σκέφτεστε να (ξανα) ξεκινήσετε δίαιτα αλλά θέλετε να έχετε σίγουρα αποτελέσματα; Μια νέα βρετανική μελέτη υποστηρίζει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες η δίαιτά σας να πετύχει, εφόσον την ξεκινήσετε στις 15 Ιανουαρίου.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 80% των ανδρών και γυναικών αγωνίζονται να τηρήσουν τους κανόνες μιας υγιεινής διατροφής, ενώ το 44% αναφέρουν ότι δε βρίσκονται στην κατάλληλη φάση για να κάνουν δίαιτα.
Το 42% αγγίζει το ποσοστό αυτών που θα κρατήσουν τη δίαιτα για 2-4 εβδομάδες, αν την ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους ερευνητές.




PostHeaderIcon Βάσω Κατράκη, πνοή στην πέτρα


Παρατείνεται έως τις 20 Φεβρουαρίου η έκθεση

Εκατόν δέκα αντιπροσωπευτικά έργα της Βάσως Κατράκη παρουσιάζει η έκθεση που διοργανώνεται έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 

Τα έργα καλύπτουν όλες τις περιόδους της καλλιτεχνικής της πορείας: από τις πρώτες ξυλογραφίες των χρόνων της Κατοχής και της Αντίστασης, και εκείνες με θέματα τους ψαράδες και τα τοπία του Μεσολογγίου, έως τους πρώτους πειραματισμούς της στην πέτρα και τις εμβληματικές σειρές έργων που θα ακολουθήσουν.

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 18:00 o Μιχάλης Αρφαράς, χαράκτης και καθηγητής στην ΑΣΚΤ, θα δώσει διάλεξη στο πλαίσιο της έκθεσης. Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη. 

Δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό: κάθε Πέμπτη, 19:00, κάθε Κυριακή, 13:00

Σχετικό άρθρο: Βάσω Κατράκη

Πηγή: newsbeast.gr

PostHeaderIcon Ηχορύπανση: Πώς μας εκδικείται ο θόρυβος


Ζούμε σε ένα θορυβώδη κόσμο. Λατρεύουμε τις μεγάλες πόλεις, τις μοντέρνες υποδομές, τις ζωντανές συνοικίες. Κυκλοφορούμε σε πολυσύχναστους δρόμους, παρακολουθούμε συναυλίες, συμμετέχουμε σε πάρτι, τα «δίνουμε όλα» στο γήπεδο, πηγαίνουμε σε εκδηλώσεις με τόσο δυνατή μουσική, που δύσκολα ακούμε το διπλανό μας. Στο σπίτι συχνά η ένταση της τηλεόρασης, των CD players και των παιχνιδιών του Η/Υ δεν μας επιτρέπει να ακούσουμε το κουδούνι της πόρτας ή το τηλέφωνο. Όμως, ο θόρυβος μας εκδικείται αργά και σταθερά. Τα πολλά ντεσιμπέλ (db) που «βομβαρδίζουν» καθημερινά τα αυτιά μας κλονίζουν τα νεύρα μας και ανεβάζουν την πίεση και τη χοληστερίνη μας σε επικίνδυνα επίπεδα. 



PostHeaderIcon Το About.me προσθέτει διαμοιρασμό προφίλ, αναζήτηση και ευρετήριο


Το About.me, μια αρκετά δημοφιλής υπηρεσία δημιουργίας προσωπικών σελίδων που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την AOL, πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες ορισμένες σημαντικές προσθήκες. Συγκεκριμένα, διευκολύνει πλέον τον διαμοιρασμό ενός προφίλ μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσε και αναζητήσιμο ευρετήριο ανθρώπων.

PostHeaderIcon H «επανάσταση» των social media


Ο ρόλος του Facebook και του Twitter στην ανατροπή στην Τυνησία

Στη διεθνή ειδησεογραφία κυριαρχούν αυτές τις ημέρες οι ταραχές στην Τυνησία, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην ανατροπή του προέδρου Μπεν Αλί. Όπως φαίνεται, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, τόσο κατά τη διάρκεια των ταραχών, όσο και μετά τον τερματισμό τους.

PostHeaderIcon Επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2020


Με έκθεσή της, η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα μας επαρκεί μέχρι το 2020.

PostHeaderIcon Στριπτιζέζ ετών 60!


Την απέλυσαν λόγω ηλικίας και τους μήνυσε

Η Mairi Bassi δεν είχε κανένα κόμπλεξ να δουλεύει ως στριπτιζέζ ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε για τον εργοδότη της. Αρχικά, ξεκίνησε άρχισε να της κάνει κάποια αστεία σχετικά με το Αλτσχάιμερ και την εμμηνόπαυση, ενώ μετά της ανακοίνωσε την απόλυσή της, καθώς η γυναίκα πλησίαζε τα 60.

PostHeaderIcon Οι παραχαράκτες «προτιμούν» τα νομίσματα των 20 και 50 ευρώ


Το 2010 ο αριθμός των πλαστών χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν ανήλθε στις 751.000 (από 860.000 πλαστά το 2009 και 666.000 το 2008).

PostHeaderIcon Αυτοκτόνησε μαζί με το παιδί της


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη των Τρικάλων, η οικογενειακή τραγωδία που έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα εντοπίστηκαν μέσα στον Ληθαίο ποταμό δεμένοι με νάιλον σκοινί μάνα και γιος.

PostHeaderIcon “Τα video games φέρνουν κατάθλιψη”


Λέει μια έρευνα από τη Σινγκαπούρη, τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν χαρακτηριστεί ως “παθολογικά εξαρτημένοι” από τα παιχνίδια.

PostHeaderIcon Απάτη με εικονικά μεροκάματα


Τεράστια απάτη σε βάρος του ΙΚΑ είχε στήσει ομάδα ατόμων, με συνέπεια το Ιδρυμα να υποστεί ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εμπνευστές της υπέβαλλαν μέσω εταιρειών, λογιστικών και δικηγορικών γραφείων ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις στις οποίες δήλωναν εργαζόμενους και μεροκάματα που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

PostHeaderIcon Μικροτσίπ-όπλο κατά της πειρατείας



Ολοκαίνουργιας τεχνολογίας μικροτσίπ λανσάρει η Intel Corporation που καθιστούν πιο ασφαλή τη διακίνηση στο Ιντερνετ των ταινιών των στούντιο.


PostHeaderIcon «Ανασταίνουν» τον πρώτο «σύγχρονο» υπολογιστή


Ο πρώτος κομπιούτερ της ιστορίας με τη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα, ο λεγόμενος EDSAC, θα ανακατασκευαστεί και θα εκτεθεί στο Μπλέτσλεϊ Παρκ, την πάλαι ποτέ έδρα των Υπηρεσιών Αποκρυπτογράφησης της Βρετανίας, όπου σήμερα στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο Υπολογιστών.

PostHeaderIcon Το κάπνισμα καταστρέφει τον οργανισμό σε λίγα λεπτά


Το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στον οργανισμό μέσα σε ελάχιστα λεπτά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Chemical Research in Τoxicology».


PostHeaderIcon Αφιερωμένο στην 25η Αυγούστου....

H 25η Αυγούστου είναι η 237η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο (238η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 128 ημέρες.


Η 25 Αυγούστου 2010 γέννησε αγάπη, όνειρα, έρωτα και την ελπίδα για μια όμορφη ζωή....

:-)


PostHeaderIcon Απεβίωσε γυναίκα από τον ιό Η1Ν1 στις Σέρρες


Η 54χρονη γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, απεβίωσε την Δευτέρα (17/01), στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο τις τελευταίες δέκα ημέρες, ενώ όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, Ξενοφών Εμμανουηλίδης, ο θάνατός της οφείλεται αποκλειστικά στον ιό Η1Ν1.

Πηγή: cosmo.gr

PostHeaderIcon Ο Κατακλυσμός του Νώε ξεκίνησε από το Αιγαίο


Ο Κατακλυσμός του Νώε, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν μία επιστημονική εξήγηση για τα όσα περιγράφονται στο Βιβλίο της Γενέσεως.

Μία από τις πιο πρόσφατες θεωρίες ανήκει στους ερευνητές του φημισμένου ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woos Hole, με έδρα στη Μασαχουσέτη. Το 2007 η ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου είχε υποστηρίξει ότι ο Κατακλυσμός του Νώε άρχισε από το Αιγαίο αλλά ήταν μικρότερης έντασης απ΄ ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

PostHeaderIcon Επέστρεψε στη ζωή μετά από 3,5 ώρες! (pic)


Την απίστευτη θέληση του να ζήσει επέδειξε ένας άντρας στο ανατολικό Λονδίνο, ο οποίος επέστρεψε στη ζωή, αφού η καρδιά του είχε πάψει να λειτουργεί για 3,5 ώρες!


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 18/01/2011


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές βροχές το πρωί στην Κρήτη και σταδιακή εξασθένιση των βορείων ανέμων, περιμένουμε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011.


PostHeaderIcon Καλημέρα... κεφάτη!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin